Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Polskie dzieci a wrestling...

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Witam. Długo wytrzymywałem różne komentarze na pl.wwe.com, ale teraz się wkur... zdenerwowałem.

Czemu? A no proszę bardzo: wejdźcie sobie na jakikolwiek filmik, i zobaczcie co ludzie... zaraz, jacy ludzie? 10 latki tam piszą. Przykład? "CM PUNK TO HUJ i KURWA" albo "cm punk to taki pedał jeba*y że aż szlak to taka menda społeczna

która boi się Ortona i musiała go uderzyć francuzem bo bez tego

klucza punk taki łomot by dostał że aż miło by było popatrzeć

. ci co lubią punka to też mendy ;) haha"(, tudzież "Żal punka to ciota i nie umie grać czysto i każdy kto lubi punka to

też jest ciotą". (pisownia wszędzie oryginalna, a jakże...)

To tylko namiastka tej wspaniałej lektury jaką jest (niestety) oficjalna strona WWE w polsce.

Czy tylko mi się wydaje że polski rocznik '98/99 jest najgorszy ze wszystkich na świecie!? Na oficjalnym Facebooku WWE nie ma prawie żadnych komentarz w stylu "Cna rulz and Miz is awflue evry1 whu lieks himz is stewpid", a w Polsce jest to prawie każdy komentarz. I mam do Was pytanie: Czy sądzicie że sytuacja w Polsce się zmieni, i że będzie większy % ludzi "świadomych" do takich typowych 9 latków, czy na odwrót...?

1822912563511427a3754ee.jpg

https://forum.wrestling.pl/topic/24356-polskie-dzieci-a-wrestling/

• Odpowiedzi 88
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• vrooth

6

• Rafikov

5

• Albros

5

• Konarr

5

Top użytkownicy w tym temacie

To nie jest kwestia tylko wrestlingu...jako ,że słucham rapu ,to zauważam wypowiedzi na temat różnych rzeczy i tez jest"Peja cwel,jebać go" "Tede kutas" itd

Tutaj chodzi o młodzież niestety,która jest na BARDZO niskim poziomie ortograficznym,jak i intelektualnym.

https://forum.wrestling.pl/topic/24356-polskie-dzieci-a-wrestling/#findComment-225557

Chcieli rozpowszechniać wrestling w polsce, to teraz mają, dzieci się dobrały ;). Ja bym się nie przejmował takimi komentarzami, po prostu to olał. Odpisywanie takim ludziom nie ma najmniejszego sensu, bo zostaniesz jedynie 'zjechany' w stylu - weś kolo szal mi ciebie wogule nie pank jest do dópy i jak go lubish to moje ziomale cie dowalom.
https://forum.wrestling.pl/topic/24356-polskie-dzieci-a-wrestling/#findComment-225559

To norma w "polskim internecie". Nie ma się nad czym rozczulać, pozostaje omijać Takie wypowiedzi i Takie portale szerokim łukiem.
https://forum.wrestling.pl/topic/24356-polskie-dzieci-a-wrestling/#findComment-225563

Czy tylko mi się wydaje że polski rocznik '98/99 jest najgorszy ze wszystkich na świecie!?
Oj, to przegiąłeś :twisted:. A tak na serio, to zależy już od nastawienia. Np. Ja i lepek mamy po 12 lat(rocznikowo 13) i jakoś można z nami o wrestlingu pogadać ;) Sądzę że to raczej wina leży po drugiej stronie ekranu telewizora. Ja na początku przygody z wrestlingiem też myślałem że to naprawdę się dzieje(ofc. oglądałem ESC), na szczęście mój okres jako marka trwał tydzień ponieważ znalazłem to forum ;P.
To tylko namiastka tej wspaniałej lektury jaką jest (niestety) oficjalna strona WWE w polsce.

Mam tam konto i uwierz, są tam również normalni ludzie. Ok. 5,10 procent, ale są.

fin de siècle
https://forum.wrestling.pl/topic/24356-polskie-dzieci-a-wrestling/#findComment-225564

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Android

Zamiast zastanawiać się nad tym, czy dziesięciolatki będą zamieszczać w internecie mądrzejsze wpisy, proponowałbym skupić się na poziomie oficjalnej strony WWE w Polsce. Na temat o poziomie dyskusji w internecie jest oczywiście miejsce, ale nie w Wrestling Zone, bo nie ma żadnej zależności między wrestlingiem a wulgarnością - na forach piłkarskich można się spotkać z podobnymi wpisami, z tą różnicą, że ich autorzy mają nie 10, a dużo więcej lat...

A polska strona WWE rzeczywiście wygląda, jakby była redagowana przez nastolatka (chodzi scricte o wygląd, a nie treści, bo te są - mam nadzieję, że z założenia, a nie przez braki warsztatowe - dostosowane do poziomu odbiorców), co w połączeniu z brakiem jakiejkolwiek moderacji może tylko odstraszyć. Zawsze, gdy chcę wejść na oficjalną stronę WWE, denerwuję się, że muszę najpierw odwiedzić jej polską wersję. To wyjątkowo słaba wizytówka federacji McMahona w naszym kraju.

Edytowane przez SixKiller

1005187806541accfacb3d6.jpg

https://forum.wrestling.pl/topic/24356-polskie-dzieci-a-wrestling/#findComment-225566

Ten temat nie ma racji bytu, mamy wszyscy się z Tobą zgodzić czy porwać się na walkę z wiatrakami? Dzieciaki są jakie są i nic tego nie zmieni więc nie widzę sensu ciągnąć to dalej.
https://forum.wrestling.pl/topic/24356-polskie-dzieci-a-wrestling/#findComment-225568

Zawsze, gdy chcę wejść na oficjalną stronę WWE, denerwuję się, że muszę najpierw odwiedzić jej polską wersję. To wyjątkowo słaba wizytówka federacji McMahona w naszym kraju.

O tak jest to wkurwiające

Dodam od siebie: Radzę się nie denerwować i omijać szerokim łukiem polską oficjalną.... stronę WWE

Dzieciaki są jakie są i nic tego nie zmieni więc nie widzę sensu ciągnąć to dalej.

Agree w 100%

https://forum.wrestling.pl/topic/24356-polskie-dzieci-a-wrestling/#findComment-225569

Powiedzieć "jaka federacja tacy fani" nie można, bo jednak normalni ludzie też oglądają WWE. A poza tym ostatnio nie najlepiej się dzieje u konkurencji więc nie użyję tego zwrotu (a chciałbym :twisted: ).

A jeśli chodzi o dzieci, to mi się zdaję, że lepiej jest je olać, bo i tak kiedyś dorosną i się zmienią. W sumie to i tak nie da się temu zaradzić.

Aha i tak w ogóle to ta oficjalna strona wygląda tak gównianie, że aż nie chce się wierzyć, że to na prawdę dzieło WWE.

https://forum.wrestling.pl/topic/24356-polskie-dzieci-a-wrestling/#findComment-225572

Jeśli chodzi o Polską stronę, to wybaczcie, ale zarówno oprawa, jak i treści wołają o pomstę do nieba. Weźmy chociażby dzisiejsze RAW- brakuje kilku walk (Morrisona, Maryse), nie mówiąc już o tym, że walki są tam w dwuminutowym skrócie, a segmenty mówione trwają po 6 minut średnio. Jest to promowanie typowo pod dwunastoletniego fana (nie obrażając tego, który pisał powyżej), który bierze wszystko na serio i loffffcia johnka cenkę. Mam nadzieje,że kiedyś doczekam się,że WWE, jak i TNA bedę mógł zobaczyć w Polsce w odpowiedniej formie, kiedy nie mogę widzieć na żywo.

And if you're not down with that, I've got just two words for ya!
https://forum.wrestling.pl/topic/24356-polskie-dzieci-a-wrestling/#findComment-225574

Muszę się zgodzić z innymi. Te dzieci ciągle wierzą że wrestling dzieje się naprawdę, ale przyjdzie czas, kiedy zrozumieją,że to ma tylko tak fajnie wyglądać. Jeżeli chodzi o słownictwo to jestem w szoku, bo gdy sobie tak pomyślę to ja w wieku 10 lat nie wiedziałem chyba co to przeklinanie :shock: No, ale taka jest dzisiejsza polska młodzież :sad:

Cm Punk- the best WRESTLER in the world

10435267044e63d35cd0763.jpg

https://forum.wrestling.pl/topic/24356-polskie-dzieci-a-wrestling/#findComment-225583

Oj zebyscie sie nie zdziwili, ze te wszystkie trolle to nie male dzieciaki a raczej duzo bardziej "swiadomi" i troche bardziej doroslejsi ludzie. Temat bylby fajny do przeanalizowania dla jakiegos socjologa albo psychologa, my tutaj Ameryki nie odkryjemy. Ja mysle, ze to nie problem tego czy ktos jest dzieckiem i jak dorosnie bedzie na wrestling patrzyl inaczej. To raczej kwestia kultury i naszej mentalnosci. Wystarczy wejsc na pierwszy z brzegu artykul, np na Onecie i oblookac komentarze (nie ma znaczenia jaka kategoria, chociaz pod politycznymi jest to szczegolnie rozwiniete). W Polsce kochamy sie obrzucac g..nem, ale zazwyczaj odwagi starcza tylko na to by komus nawrzucac w necie.

To co jest dobijajace, to jednak ilosc przeklenstw i przede wszystkim ortografia. Szkoda, ze najmlodsze pokolenia wyrastaja na debili. Opportunist- masz racje z tym przykladem ze Stanow. Debile i przyglupy sa wszedzie ale u nas jest to niestety bardziej widoczne.

https://forum.wrestling.pl/topic/24356-polskie-dzieci-a-wrestling/#findComment-225588

na szczęście mój okres jako marka trwał tydzień ponieważ znalazłem to forum ;P.

Oj, nie wiesz co straciłeś. "Okres marka" to najlepszy okres dla większości fanów wrestlingu.

To, że dzieci nie lubią Punka nie wiedząc ocb w wrestlingu, jak dla mnie jest OK( wszyscy przez to przechodziliśmy). Problem jest w wyrażaniu tego na forum. Poziom wypowiedzi tych dzieci jest żenujący, literówki można wybaczyć ale bez przesady z tymi przekleństwami itd.

Pod filmikami na YT też jest dużo Amerykanów wypowiadający się w podobny sposób, ja się tym nie przejmuję bo już dawno popadł bym w depresję :P

https://forum.wrestling.pl/topic/24356-polskie-dzieci-a-wrestling/#findComment-225591

Czy tylko mi się wydaje że polski rocznik '98/99 jest najgorszy ze wszystkich na świecie!?

No wiesz co? :roll:

Co do tematu...

Oj zebyscie sie nie zdziwili, ze te wszystkie trolle to nie male dzieciaki a raczej duzo bardziej "swiadomi" i troche bardziej doroslejsi ludzie.

...jednak zdecydowana większość tych tzw: "trolli",to zapewne "młodsi" fani wrestlingu,którzy oprócz WWE,nie oglądają zadnej z innych federacji.Wydaje mi się,że ci "fani" wrestlingu to tacy,którzy w walce widzieli tylko "Reja Misterjo" i "Dżona Sinę" ewentualnie "Bik Szoła" czy raz na oczy widzieli "Hornsługla".Ogromnym przykładem na "pseudokibicowanie" to takie teksty typu właśnie: "Cena rulez mis saks" albo tak jak napisał autor tego tematu,czyli coś typu "żal mi cie lubisz panka hyba ópaduesi na guowe".Osobiście nienawidzętakich fanów,którzy tyko na forach denerwują,tak również jestem zalogowany na wwe.pl i wielu moich tematach tam założonych,wypowiada się duża ilość fanów Janusza i Ryja.

"Hey,Colt Cabana! How are you doing?"~Philip Jack Brooks
https://forum.wrestling.pl/topic/24356-polskie-dzieci-a-wrestling/#findComment-225593

Gdy zobaczyłem tę stronę pomyślałem w pierwszej chwili "o fajnie" a później wszedłem, przeczytałem komentarze i długo nie wracałem. Gdy z jakiś tam powodów znowu wszedłem, ponownie zerknąłem na komentarze i szybko wyszedłem.

I tutaj pozwolę sobie na małą dygresję....

Wrestling to nie jest inteligentna rozrywka. Zgadzam się z opinią, że jest to taki "teatr dla kierowców ciężarówek". Osobiście swoją fascynację tym sportem uznaję za swoją hmmm - słabość. Mógłbym czas, który poświęcam na oglądanie WWE (i ostatnio coraz częściej TNA) spożytkować znacznie lepiej. Nie raz dochodziłem do wniosku, że przez wrestling włącza mi się głupawka. Na forum Attitude od czasu do czasu wypisuję wulgaryzmy (wzorem innych użytkowników) bo stwierdzam, że na wrestlingowym forum (a więc w gruncie rzeczy dotyczącym dość nieokrzesanego show) można sobie na to pozwolić. Inaczej niż np. na forach dotyczących dajmy na to książek czy gier fabularnych. Mimo wszystko uważam, że są pewne granice. I tutaj powracam do głównego wątku - wyzywanie innych internautów, debilne teksty 10-latków, którzy nawet nie kumają, że wrestling jest udawany na oficjalnej polskiej stronie WWE to kolokwialnie mówiąc - siara. Mam wrażenie, że tam nikt tego nie sprawdza a polskie małolactwo staje się coraz bardziej rozwydrzone. Najgorsze, że w jakiś sposób wystawia to wizytówkę fanom wrestlingu. I w ten sposób moja krucjata, żeby udowodnić ludziom, że wrestling nie jest głupszy niż inne tępe rozrywki typu "M jak miłość", "Taniec z gwiazdami" czy Harry Potter staje się trudniejsza. A tak na poważnie - wspomniana strona okupowana jest przez młodych fanów wrestlingu a ja cieszę się, że istnieje AWF bo inaczej nie miałbym się gdzie mądrzyć. Dyskusje z Dżon Sina fanami, że CM Punk wcale nie jest cwelem - byłyby chyba ponad moje siły. Za stary jestem na to. :)

Amen.

14453752125651e0a536c69.jpg

https://forum.wrestling.pl/topic/24356-polskie-dzieci-a-wrestling/#findComment-225605

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Najnowsze posty

• KyRenLo
      Kolejny dzień/kolejny ranking: Ranking the Top 20 WWE and AEW Stars in Their 20s: Rhea i Dom na samym szczycie, a Fletcher z AEW uzupełnia podium. 1. Rhea Ripley 2. Dominik Mysterio 3. Kyle Fletcher 4. MJF 5. Bron Breakker 6. Oba Femi 7. Jordynne Grace 8. Roxanne Perez 9. Jack Perry 10. Tiffany Stratton Całość: Ranking the Top 20 WWE and AEW Stars in Their 20s BLEACHERREPORT.COM The futures of WWE and AEW are bright, thanks to a wealth of young talent ready to seize heir opportunity and run atop the companies as world champions and top stars for years to come.
    • Attitude
      Nazwa gali: TNA iMPACT #1110 - A Very Hardy Halloween Data: 30.10.2025 Federacja: Total Nonstop Action Wrestling Typ: TV-Show Lokalizacja: USA Format: Taped Platforma: AXS TV Karta: Wyniki: Powiązane tematy: TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
    • KyRenLo
    • Attitude
      Nazwa gali: Stardom New Blood 26 Data: 30.10.2025 Federacja: World Wonder Ring Stardom Typ: Online Stream Lokalizacja: Tokyo, Japan Arena: Kanda Myojin Hall Publiczność: 239 Format: Live Platforma: YouTube.com Official video: Karta: Wyniki: Powiązane tematy: Kobiecy Pro Wrestling - dyskusje
    • CzaQ
      I to i to jest przereklamowane?       Edit : No wiadomka chodzi o słynne powiedzonko na wejściu Filipa, które zajumał od Thinga - It's clobbering time. Ale moja poprzednia odpowiedź też jest dobra
  • Dodaj nową pozycję...