Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE ☢ I Made It.

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Na początek – witajcie w moim pierwszym diary! Będę relacjonował RAW, SD! i PPV – w różnych odstępach czasu (wiele zależeć będzie od ilości komentarzy). Mogą wystąpić opóźnienia. Pełny zapis walk tylko na PPV, na tygodniówkach wypiszę highlight’y pojedynków. Bawcie się dobrze!

---

http://img6.imageshack.us/img6/2051/wwelogoa.png

Los Angeles, CA – 21.02.11;

Fox Plaza, 14:03

Ormer: Ale wielkie…

John Laurinaitis: Przyzwyczajaj się. Kiedy podpisałeś te papiery?

Ormer: Wczoraj.

John Laurinaitis: Dobrze… Lubimy szybkich i energicznych ludzi, a ty na takiego wyglądasz. Ja jadę już do Fresno. Trzymaj się, dalej idziesz sam – windą na czwórkę, pokój 104.

Ormer: Się wie, dziękuję za pomoc.

Nie taki straszny, jak się wydaje… dobra, czwarte piętro. To jest mój czas!

*wchodzę do pokoju, gdzie trwa konferencja – najważniejsi ludzie w WWE obradują nad dzisiejszym RAW*

Vince McMahon: Tak więc dzisiaj musimy dopracować wszystkie szczegóły dotyczące… Och, już jesteś, Ormer? Siadaj tam i słuchaj.

Ormer: Witam, dziękuję za przyjęcie zgłoszenia.

Vince McMahon: Rzadko kiedy mam okazję czytać takie cuda, mam nadzieję, że u nas jeszcze bardziej się rozwiniesz. Ale do rzeczy, bo czasu brak. Zaczynasz od dziś i przejmujesz RAW oraz SmackDown!. Chcesz wychodzić jako GM?

Ormer: Na RAW jak najbardziej, jednak rządy p. Longa na SD! mi się podobają, więc będę mu tam tylko pomagał.

Vince McMahon: Dobrze. Stephanie, notuj wszystko.

Stephanie McMahon: Oczywiście.

Ormer: Chciałem zaprezentować wam propozycje zawodników w obu brandach i parę innych rzeczy.

Vince McMahon: Słuchamy.

Ormer: Zatem, oto proponowani przeze mnie wrestlerzy:

Roster RAW:

Wrestlerzy:

Alex Riley • CM Punk • Cody Rhodes • Daniel Bryan • Darren Young • David Otunga • Drew McIntyre • Evan Bourne • Goldust • The Great Khali • Husky Harris • John Cena • John Morrison • Mark Henry • Mason Ryan • Michael McGillicutty • Michael Tarver • The Miz • R-Truth • Randy Orton • Santino Marella • Sheamus • Skip Sheffield • Ted DiBiase • Triple H • Vladimir Kozlov • William Regal • Yoshi Tatsu • Zack Ryder

Tag Teamy i Stajnie:

Goldust and William Regal • The Miz and Zack Ryder • New Nexus

Roster SmackDown!:

Wrestlerzy:

Alberto Del Rio • The Big Show • Chavo Guerrero • Chris Masters • Christian • Curt Hawkins • Dolph Ziggler • Edge • Ezekiel Jackson • Heath Slater • Jack Swagger • JTG • Justin Gabriel • Kane • Kofi Kingston • Rey Mysterio • Ricardo Rodriguez • Shad Gaspard • Trent Barreta • Tyler Reks • The Undertaker • Wade Barrett

Tag Teamy i Stajnie:

Cryme Tyme • The Corre • Rated R Charisma • Cody Rhodes and Drew McIntyre

Divy nie będą zależne od rosterów.

Vince McMahon: No no, silna ekipa… zgadzamy się z twoją propozycją, młody. A co z pasami i mistrzami?

Ormer: W pasach chciałbym trochę namieszać... Pozbawię obecnych mistrzów ich pasów oraz usunę pas US i Div. Przywrócę jednak pas HC. W ten sposób na dzisiejszym RAW oraz nadchodzącym SD! odbędą się walki o poszczególne tytuły. To dość odważny ruch z mojej strony, ale chcę zaprowadzić tu wiele zmian. Tak więc, moja wizja to:

http://a.imageshack.us/img195/6810/wwechampionship.jpg

WWE Championship

Roster: RAW

http://a.imageshack.us/img801/1483/wweworldheavyweightcham.jpg

WHC Championship

Roster: SD!

http://a.imageshack.us/img812/4840/wwetagteamchampionship.jpg

TT Championship

Roster: bez przynależności

http://a.imageshack.us/img130/5404/wweintercontinentalcham.jpg

IC Championship

Roster: SD!

http://img708.imageshack.us/img708/1189/hardcoreb.png

HC Championship

Roster: RAW

Vince McMahon: Bardzo ciekawa wizja... akceptuję ją. Tak więc - Ormer, wszystko w twoich rękach! Gratulacje!

Ormer: Dziękuję panu i wam, mam nadzieję, że się nie zawiedziecie!

Konferencja się zakończyła i wszyscy udali się do Fresno, gdzie odbywa się dzisiejsza gala RAW...

---

http://img813.imageshack.us/img813/7566/rawlogo.png

Monady Night RAW – 21.02.11.

3-Hours Special

'We got no fear, no doubt all in, balls out

We're going off tonight

To kick out every light

Take anything we want

Drink everything in sight

We'll go until the world stops turning

While we burn it to the ground tonight'

Efektowny pokaz pirotechniczny rozpoczyna pierwsze RAW po Elimination Chamber PPV, przenosimy się na stolik komentatorski, gdzie czekają Michael Cole oraz Jerry ‘The King’ Lawler.

Cole: Witamy państwa w poniedziałek, po gali Elimation Chamber, która była ostatnim przystankiem przed tegoroczną WrestleManią! Dzisiejsze RAW będzie w specjalnym, 3-godzinnym wydaniu!

Lawler: Dokładnie, jesteśmy na prostej drodze do największej gali w roku, a tymczasem zobaczmy, co czeka nas już po przerwie!

Prezes WWE - Vince McMahon od ponad miesiąca zapowiada wielkie zmiany. Dzisiaj dowiemy się, o co mu chodzi!

---REKLAMY---

- do ringu wchodzi Mr. McMahon!

Vince McMahon: Przez 59 lat istnienia WWE ujrzeliście tutaj wiele gwiazd... najlepszych wrestlerów... niesamowitych walk... doznaliście niezapomnianych emocji. Przez te wszystkie lata zawodnicy jak Andre the Giant, Hulk Hogan, Stone Cold Steve Austin, czy The Rock gościli na ekranach waszych telewizorów dostarczając wam rozrywkę najwyższej klasy. Nadszedł czas rozpocząć nową, jeszcze lepszą erę! W federacji posiadamy wiele talentów, które mogą przerosnąć wymienione przeze mnie legendy. Jest człowiek, który im w tym pomoże!

Na arenie zgasło światło, zdezorientowana publika nie wie o co chodzi... Po kilkudziesięciu sekundach gry reflektorów, na ekranie pojawia się obraz z trochę zamazanym napisem 'LIBERATE'.

Rozbrzmiała jakaś nieznana piosenka - czy to jest postać, która ma zaprowadzić zmiany w WWE?!

Cole: Kto to do cholery jest?

Przy głośnej muzyce i widowiskowych wybuchach do ringu wchodzi jakiś zamaskowany człowiek! Muzyka milknie, osoba bierze do ręki mikrofon...

Ormer: Jestem Ormer i przybyłem tu, by obrócić tę dziecinadę o 180 stopni! Od dziś nic nie będzie już takie, jak wcześniej. Hej, dzieciaki w pierwszym rzędzie - jeśli boicie się widoku krwi, lepiej opuśćcie budynek! Ogłaszam wszem i wobec, iż jestem nowym generalnym menadżerem RAW i SmackDown!, a wraz z panem McMahonem będę zarządzał federacją.

Vince McMahon: Lepiej powiedz im, co dziś zobaczą!

Ormer: Otóż to. Pierwsza ważna informacja - wszystkie pasy STRACIŁY swoich właścicieli! Oświadczam też, że pas US przestaje istnieć! *heel heat*

Lawler: Że co?!

Cole: Zupełnie nieznana postać przedstawia się jako współwłaściciel federacji i pozbawia mistrzów ich tytułów?! Jak można zwolnić wszystkie Divy od 'tak'?!

Ormer: Żeby nie było, że tylko wszystko niszczę - do łask powraca pas hardkorowy! Z góry zapowiadam, że pojedynki o ten tytuł będą w stypulacji 'hardcore matchu', w którym wszystkie chwyty będą dozwolone!

Lawler: Pas hardkorowy? W federacji nie ma go już od lat!

Cole: W 2002 roku tytuł ten został zunifikowany z pasem interkontynentalnym, a jego ostatnim posiadaczem był Rob Van Dam. Ormer chce powrócić do historii...?!

Ormer: Czekają was więc spektakularne pojedynki, które będą brutalniejsze niż zawsze! Posmakować tego będziecie mogli już dzisiaj, ponieważ-

'I hear voices in my head...' - na rampę wychodzi Randy Orton!

Orton: Zdajesz sobie sprawę, że pozbawiłeś MNIE swojego tytułu? Zdajesz sobie sprawę, jak może się to dla ciebie skończyć?

Ormer: Randy, Randy... spokojnie. Właśnie miałem o tym mówić. Już dziś odbędzie się turniej ‘beat the clock’. Osoba, która pokona przeciwnika w najkrótszym czasie zmierzy się z… tobą o pas WWE!

Orton: Mam nadzieję, że będzie to ktoś mocny, bo dziś Żmija będzie boleśnie kąsać...

Randy Orton opuścił arenę, a w jego miejsce pojawili się inni zwodnicy! Byli mistrzowie tag team – Zack Ryder i The Miz i były mistrz Stanów Zjednoczonych - Daniel Bryan!

Miz: Co to ma być?! Odebrałeś nam nasze pasy? Myślisz, że niby kim jesteś?

Bryan: Usłyszałem, że mój pas został anulowany...

Ormer: Panowie, spokojnie! Wszystko przemyślałem. Swoje rządy w federacji rozpocznę od dania szansy wrestlerom z dużym potencjałem. Bryan, nie masz możliwości walczenia o swój były pas. Umieszczę cię jednak pojedynku Fatal-4-Way… o pas hardkorowy! Co do was, Miz, Ryder - zmierzycie się o pasy tag team z pewnym zespołem, który poznacie później... Teraz udajcie się na backstage, bo źle się to dla was skończy!

Miz: Możesz sobie robić co chcesz, my i tak będziemy mistrzami tag teamów! Because I'm the Miz and…

Ryder: …you know it!

Ormer: Nie byłbym taki pewny na waszym miejscu… A teraz zejdźcie mi z oczu!

Ależ wrzawa publiczności! Nikt nigdy nie wzbudził takiej reakcji fanów jak Ormer w jeden wieczór! Połowa hali buczy, druga się cieszy!

Ormer: Aha, zapomniałbym. W dzisiejszych pojedynkach mogą wziąć udział także wrestlerzy ze SmackDown!. Rozpoczęła się właśnie nowa era... era Ormera!

Ormer i p. McMahon opuścili arenę.

-------------

Fatal-4-Way Harcore Match

for the WWE Hardcore Championship

Daniel Bryan vs. Ezekiel Jackson vs. John Morrison vs. Mason Ryan

# Ezekiel Jackson powalił Clotheslinem Morrisona i Bryana, a Mason Ryan czai się przy ringu

# John Morrison wykonuje Apron Rebound Dropkick na Ryanie, który chce wejść do ringu

# Próba 'Book of Ezekiela' jednak Roundhouse Kick wykonuje Bryan. Przypięcie, kickout.

# Capoeira Kick Morrisona skontrowany - Ryan wykonuje Stretch Mufflera, jednak Bryan kopie Masona w twarz.

# Ezekiel Jackson wrzuca do ringu krzesełko, które wykorzystuje Bryan na Morrisonie

# po kilkudziesięciu sekundach Sitout Side Slam na Bryanie od Ryana, pin, Morrison przerywa w ostatniej chwili

# Jackson atakuje JoMo, unik i Flash Kick od Morrisona

# Front Missile Dropkick na JoMo na krzesełko, pin, Morrison kickout

# Ryan uderza młotkiem obwiniętym drutem kolczastym Bryana, który krwawi

# Jackson wyjmuje spod ringu wór z gwoździami i uderza nim Ryana (ten wypada z ringu mocno krwawiąc)

# Ezekiel rozsypuje gwoździe na ringu

# Atak Jacksona nieudany, Capoeira Kick od JoMo, Ezekiel leży na gwoździach

# Starship Pain na Jacksonie! Gwoździe wbiły się w plecy członka The Corre, a JoMo powoli zebrał się do pinu. 1, 2, 3!

'Here is your winner and the new WWE Hardcore Champion... John Morrison!'

Cole: Niesamowita walka! Ormer nie kłamał - czekają nas spektakularne i brutalne pojedynki!

Lawler: Zobaczmy jeszcze raz tą akcję... Capoeira Kick, a następnie Starship Pain! Niebywałe, Ezekiel Jackson powalony!

Cole: To dopiero początek emocji na dzisiejszym RAW - zobaczmy, co jeszcze przed nami...

http://img155.imageshack.us/img155/8188/ttmatch.png

Pojedynek o pasy Tag Team, w którym walczyć będą The Miz&Zack Ryder i... nieznany tag team! Zobaczymy, kto to będzie.

http://img812.imageshack.us/img812/3117/rkoraw.png

Kolejne pojedynki to Beat the Clock Challenge! Zwycięzca zmierzy się z Randym Ortonem o pas WWE. Zostańcie z nami!

---

BACKSTAGE:

Grisham: Witaj John, jak się czujesz po tym męczącym pojedynku?

JoMo: Czuję się świetnie, ale tylko dlatego, że to *pokazuje pas hardkorowy* już jest moje. Nawet nie czuję tego, że krwawię.

Grishiam: Powiesz parę słów do swoich przeciwników?

JoMo: Oczywiście. Pamiętajcie, że mistrz hardkoru... jest tylko jeden!

Obok rozmawiających pojawił się obwiązany bandażami Ezekiel Jackson.

Jackson: Ciesz się póki możesz, parkour'owcu... Nie minie wiele czasu, a zapomnisz, że w ogóle ten tytuł posiadałeś.

JoMo: Nie bądź zbyt pewny siebie.

Jackson: Chcę rewanżu. Jestem jedynym człowiekiem w tej federacji, który zasługuje na ten tytuł.

JoMo: Okaże się za tydzień, kiedy obronię swój pas i pokażę tobie i wszystkim oglądającym, że się mylisz. Co ty na to, gigancie?

Jackson: Zgadzam się...

Inni członkowie grupy The Corre atakują Morrisona od tyłu! Barrett zrobił wgniecenie w ścianie, ciskając w nią mistrza hardkorowego!

Barrett: Widzimy się za tydzień, John. *śmiech*

-------------

Tag Team Match

for the WWE Tag Team Championship

The Miz&Zack Ryder vs. ???

W ringu są już byli mistrzowie Tag Team, wszyscy czekają na ich przeciwników. Z głośników wydobywa się 'Time to play the game'! Na rampie pokazuje się Triple H, ku uciesze publiczności.

Triple H: Dość dawno nie walczyłem w tag teamie... Mówiąc dokładniej, to już prawie rok. Nie sądzicie, że kogoś tu brakuje?

Publiczność skanduje 'HBK! HBK! HBK!'.

Triple H: Rozumiem... mam więc do was jedno pytanie... Are you ready?

'Yeeeeeeee!

Triple H: Nic nie słyszałem, pytałem - ARE YOU READY?!

'Yeeeeeeeeeee!'

Triple H uśmiechnął się pod nosem i wrócił na backstage. Po chwili jednak... Tak! To theme DX!

Cole: HHH i HBK znowu razem! To będzie pogrom!

# Walkę zaczęli Triple H i The Miz

# Zwarcie, przewagę ma HHH

# Kontra Miza, Sitout Shoulder Jawbreaker

# HHH unika kolejnego ataku, po czym High Knee Strike i zmiana z HBK

# 3x Chop od HBK, Miz traci siły, tymczasem Showstopper wyprowadza Flying Foream Smash

# Przypięcie, jednak wtrąca się Zack Ryder, który zainkasował Spinning Spinebustera od The Game

# Miz długo podnosi się po poprzedniej akcji, a w narożniku już czeka HBK...

# Sweet Chin Music uniknięte przez byłego mistrza tt, który zakłada Sleeper Hold&Body Scissors

# HBK chwyta się lin, akcja przerwana, a w ringu Zack Ryder

# Szybki Teardrop Suplex od Shawna i zmiana z The Game

# HHH szykuje Rydera pod Pedigree, jednak w walkę miesza się Miz. Zauważył to HBK i jakimś cudem wykonuje Sweet Chin Music!

# The Game kończy walkę efektownym Pedigree.

http://img651.imageshack.us/img651/3844/ttchamp.png

Shawn Michaels: Jesteśmy nowymi mistrzami tag team... and if you're not down with that, I've got two words for ya!

S*CK IT!!

-------------

Cole: Panie i panowie, za nami już dwie walki dzisiejszego 3-godzinnego odcinka RAW. John Morrison został posiadaczem pasa hardkorowego po wyczerpującym i krwawym Fatal-4-Way Matchu, a powracające DX zdobyło pasy tag-team. Przed nami rozgrywki 'beat the clock', których zwycięzca zmierzy się z Randym Ortonem o pas WWE.

Lawler: Tak jest, pora zacząć walkę z czasem!

---REKLAMY---

del Rio: My name... my name is Albertooo del Rrrio! But you... you already know that. Nie wygrałem Royal Rumble... zrobił to jakiś tam Christian. Jednak moje przeznaczenie to zdobycie któregoś z pasów tej federacji jak najszybciej! Dlatego też, moim przeznaczeniem jest wygrana w dzisiejszym 'beat the clock challenge' i pokonanie Randy'ego Ortona oraz zdobycie... pasa WWE!

Ormer: Cóż, Alberto... widzę twój potencjał i możliwości. Pomimo tego, że jesteś ze SmackDown, dam ci szansę powalczenia o pas WWE. Jeszcze jedno, zwycięzca turnieju będzie mógł wybrać stypulację pojedynku z Viperem. Rozpoczynamy 'beat the clock challenge' już teraz, dawać mi tu sędziego!

-------------

Beat the Clock Challenge

The winner will face Randy Orton for the WWE Championship

Match #1: Michael McGillicutty vs. Sheamus

Zwycięzca: Sheamus; Czas: 2:31 sek.

Match #2: The Great Khali vs. CM Punk

Zwycięzca: CM Punk; Czas: 3:46 sek.

Match #3: John Cena vs. Skip Sheffield

Zwycięzca: John Cena; Czas: 2:25 sek.

Match #4: R-Truth vs. Vladimir Kozlov

Zwycięzca: R-Truth; Czas: 3:42 sek.

Match #5: Alberto del Rio vs. Santino Marella

Zwycięzca: Alberto del Rio; Czas: 2:21 sek.

Match #6: William Regal vs. Drew McIntyre

Zwycięzca: Drew McIntyre; Czas: 2:20 sek.

Lawler: 1 sekunda! Tyle zadecydowało o tym, że Drew McIntyte, a nie del Rio zmierzy się za chwilę z Randym Ortonem!

Cole: Czy młody Szkot da radę pokonać Vipera?

McIntyre: Nareszcie ta błazenada się skończyła. Orton, nasza walka będzie miała stypulację… First Blood Match!!

Cole: Wow! Druga hardkorowa walka dzisiejszego wieczoru, tym razem o pas WWE już za chwilę!

http://img8.imageshack.us/img8/1461/rawwwedrewrandy.png

---

BACKSTAGE:

HBK: Yahoo! Tytuły znowu nasze, Hunter.

HHH: Tak. DX znowu skopało dupy!

HBK: Widziałeś twarz Rydera, gdy Miz dostawał baty w ringu? Niby były mistrz US, a tu taki strach…

HHH: Coś czuję, że często będziemy mieli takie widoki.

HBK: Skończyła się era, gdzie pas tag teamów nic nie znaczył. Teraz trzeba też uważać na gości ze SD!.

Obok DX pojawia się Ormer.

Ormer: Gratulacje, panowie. Powrót DX i od razu pasy tag team…

HHH: Nie próbuj teraz nic zmieniać, dzięki temu podniesiemy to show na wyższy poziom.

Ormer: Nie zamierzam. Powodzenia w bronieniu pasów. W ten piątek macie wolne, ale na RAW bądźcie gotowi na wymagających rywali.

HBK: Się wie.

-------------

First Blood Match

for the WWE Championship

Randy Orton vs. Drew McIntyre

# Zaczęli od zwarcia, po czym Irish Whip od Ortona, Drew kopany przez Żmiję w narożniku

# seria uderzeń, RKO ustawia przeciwnika pod DDT z lin

# McIntyre kontruje, odpycha Żmiję i Big Boot od Szkota

# McIntyre atakuje Ortona krzesełkiem

# Akcja po dłuższej wymianie punchów przenosi się na rampę

# Orton wbija Drew w ekran

# McIntyre kontruje RKO, Suplex

# Wrestlerzy wśród publiczności – Orton wykonuje unik i ‘częstuje’ Clotheslinem Drew przez barierkę, który spada na duży reflektor

# Szkot nie krwawi, walka trwa nadal – Randy wymierza mu wiele punchów w głowę, lecz krwi nadal brak

# Zawodnicy są wykończeni, lecz żaden z nich nie krwawi

# Orton ‘wprowadza’ Szkota do ringu, a sam wyjmuje spod niego jarzeniówki! Ustawia je na środku ringu

# Żmija wypchnął Drew na liny i chciał wykonać Power Slam, lecz McIntyre kopnął Ortona ‘w genitalia’! Inicjatywę przejmuje Szkot

# Randy leży na macie trzymając się za czułe miejsce, kiedy… ktoś wrzuca do ringu lustro!

# Drew bez wahania uderza lustrem stojącego już Ortona

# Ogłuszony Randy jednak nie krwawi (!), zdenerwowany Szkot wykonuje Future Shock DDT na byłym mistrzu WWE! Orton ‘spada’ na jarzeniówki i zaczyna krwawić!

'Here is your winner and the new WWE Champion... Drew McIntyre!'

http://img33.imageshack.us/img33/5572/drewchampion.png

Lawler: O matko! Widzieliście to?!

Cole: Randy Orton zalewa się krwią z powodu tego człowieka – oto nowy mistrz WWE, Drew McIntyre!

Po tym pojedynku RAW zeszło z anteny.

---

Kilka newsów:

:arrow: Daniel Bryan doznał kontuzji po dzisiejszym pojedynku, nie wiadomo, kiedy wróci

:arrow: Powrót HBK był odkładany do ostatniej chwili

:arrow: Pojawiły się plotki, że Ormer nie zamierza osiadać na laurach i jeszcze bardziej zszokuje publiczność

:arrow: Prawdopodobnie za tydzień okaże się, kto podał lustro McIntyre'owi

:arrow: Na SmackDown! zobaczymy paru zawodników z RAW

:arrow: Ormer zebrał dobre opinie na zapleczu od innych pracowników federacji

---

Uff. Zapraszam do komentowania i oceniania - to była moja pierwsza napisana gala i potrzebne mi są wskazówki jak lepiej napisać galę. Z góry dzięki! ;)

PS. Przepraszam za zmiany rozmiaru czcionki - nie wiem, co się z tym dzieje. ;/

Even though you can't afford

The sky is over,

I don't want to see you go,

The sky is over.

11451308644e35975636c51.jpg

• Odpowiedzi 0
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Ormer

1