Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Muzyka - dyskusja ogólna

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

a znacie All that remains to ich piosenka z nowego albumu

15390494114ff2eeefe96f2.jpg

• 3 miesiące temu...
  • Odpowiedzi 63
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Pinio

12

• Mad-Man

9

• jakub97sc

4

• wojtek95

4

Top użytkownicy w tym temacie

Wale - Folarin

http://www.datpiff.com/Wale-Folarin-mixtape.433113.html

Nowy oficjalny mixtape rapera Wale do ściągnięcia za darmo, za godzinę.

Ja się jaram.

ZNAJOMY ZBIERA PIENIĄDZE NA OPERACJE NIENARODZONEJ CÓRECZKI. WESPRZYJCIE GO JAK MOŻECIE.

http://siepomaga.pl/sercezosi

http://facebook.com/niestandardowesercezosi

P.S.

• 4 miesiące temu...

Czy wiecie, że Jeff Hanneman zmarł. Jak zapamiętacie tego muzyka?
  • 1 miesiąc temu...

Eh, wspominy jak się siedziało i słuchało tylko tego. Nie rozumiał człowiek nic ale sample były fajne :D Teraz już inaczej. Zupełnie inaczej.

196226315251bf7dfc3a762.png

• 1 miesiąc temu...

sporo nawiązań do wrestlingu, bardzo sporo

Powiem szczerze że jak dla mnie to jest trochę słaba nuta. Może i nawiązań do wrestlingu jest wiele, ale ten niby raper ma tak słaby głos, że kariery w rapie by nie zrobił :D Zresztą bazować na wrestlingu w swojej twórczości muzycznej to być jak drugi John Cena :D

28054889252fa02dfba372.jpg

• 2 miesiące temu...

• Reputacja:   38
  • Urządzenie:  Windows

Natknęłam się jakiś czas temu na teledysk z muzyki K-Popowej w którym ewidentnie jest widoczny jeden z ważniejszych elementów związanych z WWE :)

Link poniżej:

collage.png

• 2 tygodnie później...

• Reputacja:   1

filip13w1, ja przesłuchałem i osobiście mogę z całą stanowczością powiedzieć: moim zdaniem Marshall Mathers LP 2 jest najlepszą płytą Eminema od czasów albumu Encore (Relapse i Recovery nie przypadły mi do gustu ze względu na odejście od postaci Slima). Em powrócił tutaj do starej nawijki i stylu Slima Shady'ego (słyszałem że ponoć znów zafarbował włosy na blond). Starałem się jak mogłem ale nie byłem w stanie wymienić jakiegoś słabszego kawałka, wszystkie utwory są równie dobre.

Eminem wydał naprawdę konkretną płytę, chyba jednak to właśnie Marshall Mathers LP 2 będzie płytą tego roku, a nie chociażby Yeezus Kany'ego czy Magna Carta Holy Grail. Wszystkie kawałki stoją na bardzo wysokim poziomie, świetnie tekstowo, bitowo i przede wszystkim zajebiście Slim Shady lata po bitach. Od samego początku byłem ciekaw kawałka z Kendrickiem, bo obaj są świetni i na pewno się nie zawiodłem. Kawałek z Rihanną wiadomo, trochę gimnazjalistek przyciągnie dodatkowo, a i będzie leciał w radiach.

Swoją drogą płytę w naszym, narodowym hip-hopie wydał KęKę, polecam naprawdę wszystkim. Świetny klimat płyty(po radomsku z iskrą kę). Solidne bity.

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Macintosh

A ja polecam najnowszy album Kelly Clarkson. Mimo że do świąt jeszcze dwa miesiące Kelly nagrała bardzo świąteczny krążek i kilka piosenek jest na prawdę bardzo dobrych. Szczególnie polecam "Just for now", "4 Carats" czy "Winter Dreams". Na razie trudno wczuć się w atmosferę świąt, jednak z pomocą KC z pewnością zatęsknicie to otoczki związanej ze świętami Bożego Narodzenia. Oprócz tego na albumie można znaleźć kolędę "Cicha noc", więc można posłuchać tego nawet przy wigilijnym stole.

a znacie All that remains to ich piosenka z nowego albumu

Będzie odkop, ale moja recenzja płyty jest tutaj: All That Remains - AWYCW

Co do ostatniej muzyki jaką słucham, to oczywiście moje ukochane Trivium i najnowsza płyta "Vengeance Falls". Gorąco polecam, mimo początkowych obaw o zelżenie całego materiału, album wchodzi do głowy i nie chce wyjść. Mamy do czynienia z dojrzałością adekwatną do zespołu grającego już około 15 lat.

"Come Royal Rumble, understand, when you step in the ring... your arms are just too short to box with God."

Masz Twittera? Chcesz pogadać o wrestlingu? Kliknij!

• 1 rok później...

• Reputacja:   54
  • Urządzenie:  Android

Odkop ;)

Trivium to bardzo fajna kapela z kilkoma rewelacyjnymi kawałkami: built to fall ; strife; down down from the sky. Swoją przygodę z tym zespołem rozpocząłem właśnie dzięki poznaniu ostatniego kawałka (svr 2011 ;P).

Mam coraz większe mieszane uczucia co do obecnej twórczości three days grace. Zdaję sobie sprawę z faktu, iż przy zmianie głównego wokalu musiało coś nowgo powstać, ale kurde jako wieloletniemu już fanowi 3TG , po prostu dostaje wrażenia, że to już zupełnie inny zespół. Pewnie głównym czynnikiem moich negatywnych odczuć jest fakt, iż nigdy nie byłem osobą lubującą się w my darkest days.(wokal Matt Walst' a mi nie podchodzi) Jednak mimo tego ,,nowe'' Three day grace wydaje mi się strasznie przekombinowane, sens piosenek nie jest już ten sam. :(

163870508457e2d890447a3.jpg

Trivium to bardzo fajna kapela z kilkoma rewelacyjnymi kawałkami: built to fall ; strife; down down from the sky. Swoją przygodę z tym zespołem rozpocząłem właśnie dzięki poznaniu ostatniego kawałka (svr 2011 ;P).

Jeśli miałbym poznawać twórczość Trivium od utworów, które widnieją w topkach na YT czy Spotify, to pewnie skończyłbym na dwóch utworach i nigdy więcej do nich nie wrócił. Bo In Waves tak naprawdę jest strasznie wkurzającym utworem - ma zajebisty refren, ale zwrotka sprowadza się do "IN WAAAAAVES!!!". Strife też nie jest jakimś wybitnym utworem. Ale na szczęście słuchanie tego bandu rozpocząłem od jednego z nowszych kawałków "Through Blood, dirt and bone", który jest ogólnie hejtowany za wolne tempo i gorszy poziom w stosunku do dawnych kawałków. A że innych utworów nie znałem, to ten był bez porównania dobry :) Więc ogólnie Trivium słucham dosyć krótko, ale mam już swoich faworytów wśród piosenek: Shogun i Deceived :) Dodałem do biblioteki ich 4 albumy, ale co jakiś czas kasuję kilka utworów, bo mimo wszystko Trivium nie trafia każdym utworem w mój gust :)

Natomiast TDG mi kompletnie nie podchodzi. Znam ich jeden utwór i sądzę, że jest to jeden z tych zespołów, które mają na koncie 2-3 wielkie przeboje i mniej więcej tyle samo lat kariery, a potem rozmieniają się na drobne.

A żeby jeszcze dodać coś bardziej od siebie: Halestorm. Jestem absolutnie zaskoczony ich twórczością. Próżno szukać u nich wybitnych solówek, ale trzeba przyznać, że perkusista naprawdę daje czadu, Lzzy Hale na wokalu odwala świetną robotę (ale w studiu, bo na żywo zdania są podzielone), natomiast niektóre riffy są naprawdę chwytliwe i momentalnie roznoszą człowiekowi łeb :D Pierwsza płyta to kapitalny start i kilka znakomitych utworów m.in. It's Not You, Dirty Work, Love/Hate Heartbreak i nieco wolniejsze Familiar Taste Of Poison. Druga utrzymała poziom dzięki Love Bites, I Miss The Misery i Freak Like Me. Jedyną wadą obu albumów jest za duża ilość piosenek wolniejszych, bardziej zalatujących pop-rockiem. Lzzy i ekipa są stworzeni do grania mięcha, a nie brzdąkania na akustyku dla nastolatek :P Oprócz tego Halestorm ma dwie EP-ki z coverami - niby bez szału, ale przesłuchajcie co zrobili z Bad Romance i Get Lucky, to zmienicie zdanie ;) No i wkrótce ukazuje się ich trzeci album - Into The Wild Life, z którego znamy już trzy utwory: Apocalyptic (brzmiący bardziej jak zaplanowane jam session), Mayhem (refren=mięcho) i Amen (póki co prezentujący najwyższy poziom). Zapowiada się on wg. mnie gorzej niż dwa poprzednie, ale liczę na to, że tym razem dostaniemy więcej riffów i agresywnych wokali (brakuje czegoś charakterystycznego jak riff z Love Bites albo stylowo czegoś podobnego do It's Not You) :) .

1047920915357ecfbacc6b.jpg

• Reputacja:   54
  • Urządzenie:  Android

Znam ich jeden utwór i sądzę, że jest to jeden z tych zespołów, które mają na koncie 2-3 wielkie przeboje

Never too late,i hate everything about you, misery loves my company, high road, break, time of dying, animal i ve becomeso cold, riot- ostatnie dwa są mocno kiczowate, ale przesadą jest żeby mówić o 3 hitach ;). Zespól ten pewnie ci nie podhcodzi bo ani to rock , a ni punk, anie metal a alternatywka toche dla ludzi, którzy słuchają dużo popu, ale mnie to tam nie przeszkadza.

Co do trivium to muszę przyznać, że ostatnich piosenek jeszcze nie słuchałem prócz wspomnianego Shotgun które na kolana mnie nie powałiło. Momentami jakbym słuchał 5FDP a czasem The ghost inside(na którego natknąłem się całkiem przypadkiem i stwierdzam , że podświadomie czekałem na ich nową płytę. :) Ciut mocniejsze brzmienie , ale wlatuje w ucho na dłużej.

163870508457e2d890447a3.jpg

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Najnowsze posty

• Attitude
      Nazwa gali: NJPW Best Of The Super Junior 32 - Dzień 12 Data: 29.05.2025 Federacja: New Japan Pro Wrestling Typ: Online Stream Lokalizacja: Joetsu, Niigata, Japan Arena: Region Plaza Joetsu Format: Live Platforma: NJPWWorld.com Karta: Wyniki: Powiązane tematy: New Japan Pro Wrestling - dyskusja ogólna
    • Attitude
      Nazwa gali: AEW Collision #95 Data: 28.05.2025 Federacja: All Elite Wrestling Typ: TV-Show Lokalizacja: El Paso, Texas, USA Arena: El Paso County Coliseum Format: Taped Data emisji: 31.05.2025 Platforma: TNT Komentarz: Tony Schiavone, Nigel McGuinness & Don Callis Karta: Wyniki: Powiązane tematy: All Elite Wrestling - dyskusja ogólna AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze Ring of Honor - dyskusja ogólna
    • Attitude
      Nazwa gali: ROH on HonorClub #118 Data: 29.05.2025 Federacja: Ring Of Honor Typ: Online Stream Lokalizacja: USA Format: Taped Platforma: ROHWrestling.com Komentarz: Caprice Coleman & Ian Riccaboni Karta: Wyniki: Powiązane tematy: Ring of Honor - dyskusja ogólna All Elite Wrestling - dyskusja ogólna AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
    • PTW
      Vincent Caravaggio PTW i Starboy Nano Lopez znają się doskonale, choć dość dawno nie mieli okazji pogadać w cztery oczy. Jeśli wierzyć temu nagraniu, to raczej jeszcze dużo wody upłynie, zanim taką rozmowę podejmą :) Na nagraniu widzimy sporo nowych twarzy, ciekawe którzy z nich będą w przyszłości świadczyć o sile PTW i całego polskiego pro wrestlingu? :) Wpadajcie na galę w najbliższą sobotę, będzie szoł! Przeczytaj wpis na oficjalnym fanpage PTW.
    • Giero
      Za nami kolejny odcinek AEW Dynamite. Pierwszy po Double or Nothing. Przedstawiamy podsumowanie najważniejszych informacji z tego show. Dynamite otworzył Tony Schiavone, ale tylko po to, by zaprosić Adama Page’a. Hangman na Double or Nothing pokonał Willa Ospreaya i podkreślał mocno, jak wiele to dla niego znaczy po tych wszystkich zawirowaniach, które przeżył. Niespodziewanie… doszło do konfrontacji Page’a ze Swervem Stricklandem. Swerve chciał wiedziec, czy rzeczywiście The Young Bucks dla Adama zaatakowali Stricklanda na Dynasty. Page zaznaczył, iż gdyby chciał, to sam przeszkodził mu w zdobyciu pasa. Sytuację chciał uspokoić Will Ospreay i doprowadzić do pokoju, ale niezbyt mu się to udało. Jon Moxley, Gabe Kidd i Marina Shafir pokonali w Trios Matchu zespół złożony z Marka Briscoe, Mike’a Bailey’ego i Willow Nightingale. Megan Bayne i Penelope Ford w No DQ Matchu pokonały Annę Jay i Harley Cameron. The Opps szybko rozprawili się z The Frat House (Cole Karter, Griff Garrison & Preston Vance). Thekla zadebiutowała w AEW, atakując Jamie Hayter. Walka o TNT Championship pomiędzy Adamem Colem, a Kylem Fletcherem zakończyła się dyskwalifikacją. Z niej i z brawlu zwinnie przeszliśmy do main eventu, gdzie Brody King pokonał Josha Alexandra. Show kończyła natomiast pierwsza konfrontacja mistrzyni AEW Toni Storm i mistrzyni TBS Mercedes Mone przed ich pojedynkiem na All In. Skrót gali
  • Dodaj nową pozycję...