Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Muzyka - dyskusja ogólna

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline

Ledwo rok upłynął od wydania Recovery a chodzą pogłoski że Eminem nie próżnuje i już nagrywa nową płytę... Parę tygodni temu wyciekła do sieci EPka Marshalla pod tytułem "Straight From The Vault". W założeniu miały być to piosenki na poprzednią płytę "Relapse" ale z niewiadomych powodów na nią nie trafiły... Lista utworów to:

"The People"s Champ (czyżby Em pozazdrościł Rockowi? :D ) (Intro)"

"Get Money"

"Emulate" Feat. Obie Trice

"Ballin" Uncontrollably"

"Going Crazy" Feat. D12

"Wee Wee"

"G.O.A.T"

"The Apple"

"It's Been Real (Outro)"

https://forum.wrestling.pl/topic/24076-muzyka-dyskusja-og%C3%B3lna/page/2/#findComment-225644

• 3 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 63
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Pinio

12

• Mad-Man

9

• jakub97sc

4

• wojtek95

4

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0

Marzec, a dokładnie to 29 był świetnym dniem dla fanów rapu. Moją uwagę przykuły cztery tytuły. Mianowicie chodzi mi o Doggumentary od Snoop'a, o którym już się wypowiedziałem, Rolling Papers od Khalify oraz dwie płyty od E-40 czyli kontynuacja Revenue Retrievin'.

Na początek Wiz. Co mogę powiedzieć? Spodziewałem się czegoś więcej po tym debiucie. Liczyłem na bardziej hip hopowy album. Niestety przeliczyłem się. Bardziej mogę go porównać do Kid Cudi'ego niż do jakiegoś prawdziwego rapera.

Teraz kolej na E-40'iego. Wydał dwa albumy po 20 piosenek. W swoim stylu. Ciekawe feat'y i bardzo dobry efekt. Nic dodać nic ując.

5 kwietnia do sprzedaży trafił nowy album Jim'a Jones'a pt.Capo. Album również dobry. W klimatach Jim'a. Cieszy feat z Game'em. Ogółem płytka dobra i miło się słucha.

https://forum.wrestling.pl/topic/24076-muzyka-dyskusja-og%C3%B3lna/page/2/#findComment-228021

Na początek Wiz. Co mogę powiedzieć? Spodziewałem się czegoś więcej po tym debiucie. Liczyłem na bardziej hip hopowy album. Niestety przeliczyłem się. Bardziej mogę go porównać do Kid Cudi'ego niż do jakiegoś prawdziwego rapera.

Że co? Wiz Khalifa stworzył Mainstreamową płytę, która fantastycznie się sprzedaje. Uważasz, że Cudi i Khalifa nie są "prawdziwymi raperami", bo nagrywają na lajtowych bitach?

Ja daje płycie 4.5/5. Tego spodziewałem się-lajtowe bity, śpiewane refreny. Rolling Papers idealnie nadaje się do słuchania w cieplejsze dni ;) Trudno wyróżnić jakiś kawałek, bo jako całość słucha się tego świetnie. Wyróżniłbym Black & Yellow, ale przez kilka dni słuchałem tego w kółko i mi się trochę przejadło. Będę często wracał do Rolling Papers, szczególnie latem.

Snoop Dogg "Doggumentary"- Jakoś westcoastem nigdy się nie jarałem ,podobnie Snoopem ( szczególnie mając w pamięci jego "popisy" z ostatnich lat).Muszę jednak przyznać, że tym albumem Snoop wrócił z dalekiej podróży. Całkiem nieźle się tego słucha. Płyta nie jest zbyt westcoatowa, przyjemne bity, Snoop we formie. Dam 4/5.

Brotha Lynch Hung "Coathanga Strangla"- Kto zna Brotha ten wie, czego się spodziewać. Bardzo dobry materiał, bity takie jak są potrzebne do Horrorcore'u. Dobre teksty to charakterystyczna cecha tej płyty. BLH mógł jednak skrócić trochę płytę, tak do 15 kawałków. Ocena:4.5/5.

Jim Jones "Capo"- Członek Dipsetu wydał nową płytę. Nie spodziewałem się wiele po Capo i też się jakoś specjalnie nie zawiodłem, ani zaskoczyłem in plus. Bity nie zawsze mi podchodzą, nawijka Jima jest średnia. Płyta na 2-3 odsłuchy. Ocena 3/5.

Gucci Mane "Return of Mr.Zone 6- Płyta nie dla wszystkich, chociaż fani Dirty South powinni sprawdzić. Co tu dużo mówić, mój ulubiony raper dał potężną dawkę Trapu. Drumma Boy odpowiedzialny za większość kawałków i efekt murowany. Featy też dobre, Gucci we formie (bangerowej oczywiście :) ). Krótko mówiąc płyta dobra. Ocena 4/5

Teraz, żebyście nie usnęli to będę podawał tytuły i moją ocenę :)

Pastor Troy " H.I.N.C" ocena:4/5

Ill Bill & Vinnie Paz "Heavy Metal Kings" ocena:3.5/5

E-40 "Overtime Shift" ocena:4/5

E-40 "Graveyard Shift" ocena: 3/5

Mixtejpami zajmę się za jakiś czas, bo bardzo dużo świetnych rzeczy powychodziło.

https://forum.wrestling.pl/topic/24076-muzyka-dyskusja-og%C3%B3lna/page/2/#findComment-228218

• 2 tygodnie później...

Że co? Wiz Khalifa stworzył Mainstreamową płytę, która fantastycznie się sprzedaje. Uważasz, że Cudi i Khalifa nie są "prawdziwymi raperami", bo nagrywają na lajtowych bitach?

Niestety nie przemawia do mnie 90% piosenek o marihuanie i innych takich rzeczach.

Cam'Ron and Vado - Gunz n Butta

Świetny krążek. Tego oczekiwałem po singlach i obu panach. Teraz tylko czekać aż Juelz się zlituje i w końcu coś wypuści a wtedy lato należy do Dipset.

Daz Dillinger-DAZ

Również kapitalny album. Wszystkie kawałki na mocnych bitach i bardzo przyjemnie się słucha.

Zostałem poproszony o rozpoczęcie tematu na temat beef'ów. Z polskich to jedynie zainteresował mnie Tede vs Płomień. Nie jestem wstanie ocenić kto wygrał gdyż nie słucham polskiego rapu a z tego beefu przesłuchałem kilka piosenek i zapewne nie wszystkie. W każdym razie padło kilka mocnych zdań w tych kawałkach no i nie były to jakieś puste docinki.

Z amerykańskimi beef'ami jest już lepiej. Najbardziej znany zapewne G-Unit vs Game. Tutaj zdecydowanie byłem po stronie Game'a i Jego uznaję za wygranego. Sprawdziłem wszystkie dissy od Gracza i przynajmniej połowa zniszczyła G-U.

Drugim beef'em z USA jest G-Unit vs Dipset. Tutaj ciężko wskazać wygranego. Beef taki cichy był i teraz już członkowie obu grup są ze sobą pojednani i wspólnie nagrywają.

Post piszę na szybko i na razie nie przypominam sobie więcej.

https://forum.wrestling.pl/topic/24076-muzyka-dyskusja-og%C3%B3lna/page/2/#findComment-229811

Z polskich to jedynie zainteresował mnie Tede vs Płomień.

To był dobry beef, a 3 korony w wykonaniu Jacka zniszczyły system. Uważam, że gdyby Pezet sam się dissował z Tede to by wygrał, ale Onar zaniżał moim zdaniem poziom tego beefu i za zwycięzce uważam Tedego.

Najbardziej znany zapewne G-Unit vs Game

Amerykańskiego rapu słucham czasami i słyszałem tylko, że podczas audycji w radiu 50 Cent wyrzucił Game'a z grupy i tak się zaczął beef? Słyszałem, że zorganizowano też konferencję na której miało dojść do "sztucznego pojednania" raperów, ale po jakimś czasie konflikt znów się zaczął. Dobrze to kojarze czy mi się pomyliło?

https://forum.wrestling.pl/topic/24076-muzyka-dyskusja-og%C3%B3lna/page/2/#findComment-229816

Z ostatnich mixtejpów napewno warto sprawdzić:

1. Chamillionaire- Major Pain 1.5- wreszcie Cham coś nowego wypuścił. Traktuje to

raczej jako przeprosiny za Venom. Mixtejp bardzo dobry. Ocena:4/5

2. Waka Flocka Flame- Benjamin Flocka- Materiał nie dla wszystkich. Southside

wysmażył zajebiste bity. Mixtejp lepszy od Salute me or Shoot me 3.

Ocena 4.5/5

3. SNO-Year Around- Kolejny dobry materiał z Dirty South. SNO to klimaty

Three 6 Mafii, także mixtejp nie mógł rozczarować. Ocena: 4.5/5

4. Curren$Y-Covert Coup- Tutaj gorszy materiał Curren$Y'ego. W sumie służy to

przede wszystkim zwiększeniu hajpu wokół zbliżającego się, nowego albumu.

Ocena: 3.5/5

W kolejce do sprawdzenie czeka już nowiutki Fabolous :)

https://forum.wrestling.pl/topic/24076-muzyka-dyskusja-og%C3%B3lna/page/2/#findComment-229826

Amerykańskiego rapu słucham czasami i słyszałem tylko, że podczas audycji w radiu 50 Cent wyrzucił Game'a z grupy i tak się zaczął beef? Słyszałem, że zorganizowano też konferencję na której miało dojść do "sztucznego pojednania" raperów, ale po jakimś czasie konflikt znów się zaczął. Dobrze to kojarze czy mi się pomyliło?

Tak to było. Następnie podczas SummerJam Game wyszedł na koncert w koszulce G-Unot. Wykrzykiwał podczas tego występu różnego rodzaju hasła obrażające G-Unit(Fuck 50 itp.). Ekipa Centa zrewanżowała się za G-Unot w teledysku Ouatta Control koszulkami z napisami Game Over. Później kolejna seria dissów od Game'a i trochę mniej o G-Unit. I tak to ucichło. Jeszcze w kawałku One Blood Game nawija "I ain't got beef with 50...". Jeszcze było coś z pobiciem menadżera czy kogoś z Jego rodziny i chyba Yayo był w to zamieszany i Gracz nagrał kolejnego diss'a.

https://forum.wrestling.pl/topic/24076-muzyka-dyskusja-og%C3%B3lna/page/2/#findComment-229845

• 3 tygodnie później...

Ja w tym roku czekam jeszczę na nową płytę formacji Warszafski Deszcz, która 20 czerwca wyda nową płytę pod tytułem "Prawdę Powiedziawszy". Ostatnia ich płyta ukazała się w 2009 roku i do dziś jej słucham. Mam do płyta spore wymagania i liczę, że Tede i Numer Raz je spełnią. Pojawiła się już pierwsza piosenka

Kolejnym albumem na który oczekuje jest nowa płyta Slums Attack "Całkiem Nowe Oblicze 2", lecz tu termin premiery jest dopiero wstępnie określony na 2012 rok. Reedukacja wypadła bardzo dobrze i w przypadku tej płyty będe miał jeszcze większe oczekiwania. Mają jeszcze sporo czasu, a sam Peja mówił, że ma już kilka tekstów piosenek. Decksowi zostało sporo bitów które nie znalazły się na Reedukacji, a są znakomite. Album Całkiem Nowe Oblicze ukazał się w 1999 roku i był 3 albumem zespołu. Przez te lata Peja i Decks postawili sobie poprzeczkę wysoko, ale jestem spokojny, że będzie to album równie dobry, a może nawet lepszy niż Reedukacja.

https://forum.wrestling.pl/topic/24076-muzyka-dyskusja-og%C3%B3lna/page/2/#findComment-233213

• 2 tygodnie później...

Czas ruszyć temat...

Znacie jakieś dobre polskie beef'y? Mi najbardziej ostatnio spodobał się: Sheller vs Owal. Mimo całej sympatii do Shellerini'ego (mój drugi ulubiony raper), przegrał z Owalem...

Zaczęło się kawałkiem Shellera Dobrze o tym wiesz.

http://www.youtube.com/watch?v=3_eQLMKBr8Y&feature=player_embedded

Potem Owal odpowiedział kawałkiem Topi się lód...

http://www.youtube.com/watch?v=Ktkg2_5xKwI&feature=player_embedded

... Czekałem na potężną odpowiedź Szelki, Plujesz pod wiatr był dobry...

http://www.youtube.com/watch?v=itbgBA2eljM&feature=player_embedded

... ale, Przewijam to zostawił Shellera bez mydła...

http://www.youtube.com/watch?v=NqewY66M0jY&feature=player_embedded

Do beef'u przyłączył się jeszcze niejaki Raptor. Miał on pretensje do Owala, za użycie jego ksywki w Topi się lód. Kawałek Jesteś pOWALony.

http://www.youtube.com/watch?v=PPoNcehkGoc

https://forum.wrestling.pl/topic/24076-muzyka-dyskusja-og%C3%B3lna/page/2/#findComment-235308

Bitwa Płocka GibGibon vs. Obrońcy Tytułu

Nie można o tym nie wspomnieć, gdyż była to najsłynniejsza bitwa frestylowa w Polsce. Obrońcy Tytułu w składzie z Pezetem i Eldo zmierzyli się z Gib Gibonem w składzie którego znajdowali się Tede, Wujek Samo Zło i Człowiek Nowej Ery. Ci 2 ostatni praktycznie się skompromitowali, ale Tede sam załatwił obrońców. Ostateczny wynik to wygrana Gibon Składu poprzez wycofanie się Eldoki.

Poniżej wstawiam opis całej bitwy ze strony rapduma.pl

Zapis Freestylu :

Eldo: dobra, okej zacznę i dam spokój wstępom stary jesteś kim? jesteś liryczną mendą, jesteś nikim totalnie pierdolne ...

Tede: joł

Eldo: ...zniszczył jak karalucha stary bo tak naprawdę między tobą wystawiłbym twoją matką na wolnym z tobą stary bo jesteś nikim totalnie Eldoka pokaże ci liryczną jazdę

Tede: joł stary słyszałeś te marynary

Eldo: kurwa nie przerywaj stary

Tede: idź kurwa stary zdejmę swoje marynary

Eldo: bo to co robisz to jest gówno stary ciągle coś mi tu śmierdzi Eldoka liryczny zarządzi tu zrobi ci liryczną meje rozpierdolę cię flejo ty bo pierdole fleje, cały czas na wolno Eldo...

Tede: jooł

Eldo: ...a ty się wpierdalasz więc zobacz jak to jest tu jest Warszawa myślisz że co boisz się uciec z tego koryta? sprawdź się zobacz tak Eldo na prezydenta chcesz go wiem to...

Tede: Kurwa... el presidente możesz mnie tak samo tutaj w szybkim tempie cmok cmok wpierdolę ciebie w szok szok a twój klik klik patrz koleżki twoje znikli dawaj tego kurwa fleta kreta tu pokaże mu jak działa gibgibon skład kru stestuj mój styl leszku stestuj go powiedziałeś że mam kurwa antyflow no to joł gdzie są ci obrońcy? bo my dla nich jesteśmy tego wieczoru pogromcy och niechcący nie chciałem cię skrzywdzić ale nie widziałem dawno takiej pizdy joł słyszę gwizdy na sali to są gwizdy na twoich ziomali po to ludzie się zebrali żebyś na sali to położył kurwa tej chwili bardzo chciałem dożyć joł każdy z was po kolei do mnie przyjdzie każdy z was po kolei na noszach z tąd wyjdzie nie patrz się na ziemie patrz mi się prosto w twarz chyba mnie kurwa bardzo dobrze znasz ja jestem te de ef se kurwa er ( Sir ) dla ciebie, a ty jesteś fra - a - jerrrr

Pezet: ej ja jestem pezet i na wolno ładnie jeżdżę możesz mnie jechać ale tak naprawdę twoje rymy to nie beta nie będą jechać tak bardzo szybko twoje skurwysyńskie rymy szybko przy mnie znikną bo jesteś cipką jesteś już słaby jesteś już legendą więc spierdalaj z Warszawy człowieku

Tede: Joł, joł jak ty masz na imię cipką Pezet ma dla ciebie dziwko prezent przyjechałem na tą imprezę tu specjalnie żeby pokazać ci że robię to banalnie więc łatwopalnie jaram gibony po co są tutaj te mikrofony? więc bierz je w szpony jeśli coś będziesz tutaj taki mądry

Eldo: kto ci wymyślił tą nazwę gibgibon napełniasz gównem swój pieprzony bidon potem weź go wylej sobie go na japę stary ja ci tu pierdolne zaraz chałpę rymem słowem podejdź więc na wolno cały czas jesteś tu jakby cię piorun pierdolną gadasz w koło co ty wciągasz w nos? stary daj se spokój to jest stara szkoła obrońcy tytułu proceder znów

Tede: dobra ty joł jaka kurwa stara szkoła popatrz tam ojciec i jego synalek ciebie woła wypierdalaj dookoła stoją moi ludzie przyjechałeś tutaj pracujesz w wielkim trudzie a widzisz? ja na luzie nie w obrońców bluzie kurwa zrobię tobie taką różę joł to jest prezent ode mnie dla was a mój cel to jest tylko zabawa i mnie chce Warszawa a ty będziesz cmokał Borysowi fleta bo to jest przyszłość dla Pezeta joł joł eta...eta...eta (Pezetowi wypada kabel z majka) kabel ci wypadł kurwa widzę że jesteś liryczna pyta a lirycznie to ja jestem pyton i gardzę twoją chujową płytą a ty możesz mi tylko mi ciągnąć ssać bo jesteś dla mnie tylko... (Tede zauważ kreta) ooooooo pizdokret, pizdokret wszystkie chłopaki wiedzą że masz pizdę joł

Eldo: dla takich jak ty kurwo tutaj nie ma miejsca powiem ci jedno przez ten sport do kalectwa jesteś totalnie nikim sprawdź tu leżysz gdzieś tam zobacz idź weź swojego jeden drugi popatrz gibon co to jest eldoka zniszczył każdego z was już po kolei stary nie strój takich min nie masz przyjacieli? zero gówno żadnych gibgibon padł na baty popatrz jak to robią liryczne katy to moi obrońcy cały czas ty zbierasz baty dostajesz cięgi a więc spadaj stary wy to liryczne mendy idźcie do komendy

CNE: co najwyżej baty pozbierasz ty bo nie wiesz co to są bataty i nie wiesz co to jest gibgibon skład i jego bauns teraz wpadasz w trans kto ci ten tytuł dał? chyba sam żeś tak nazwał jesteście samozwańcami macie do czynienia z popaprańcami z gibgibon składu który wszedł w dwudzieste pierwsze tysiąclecia zmiażdży was i dobrze o tym wiecie

Dena: sprawdź nas teraz zniszczy cię nawet producent słuchaj gówna zaraz robić cię od uczę wiesz jestem tutaj w squadzie obrońców a ty w kolejce po ten tytuł stoisz gdzieś na końcu sprawdź ścinam głowę liryczna gilotyna wiesz o czym mówię? jedna jest przyczyna taka że my mamy styl flow i flewa a wy nie macie nic macie zero możecie ssać soki elemerom i sprawdź nas teraz flow tutaj na majka dla ciebie dobry wolny styl to jest tylko bajka

CNE: nie bądź taki flejwoflaw jak jakiś wróg uliczny ty jesteś co najwyżej koleżka uliczny co od kilku lat jest w tej grze i już wozi sie potrzeba ci trochę pokory gibgibon skład zdrowy o nigdy chory a chłopaki sobie używają jakieś tutaj brawa jak zabawa jak bauns to bauns gibgibon pozdrawia teraz wszystkich was jesteście świadkami wielkiego pojedynku zaczynku ejjjjjjj

Pezet: teraz sprawdź to myślicie że jesteście legendy chcesz posłuchać moich rymów posłuchajcie mendy glu....ksos...lko nie mendy kurwa czekaj jeszcze raz dobra no to zaczynamy: sprawdź ten moment ja nie puszczam komend dla mnie ten twój borikson to nie jest ziomek nie trzymam nie całuje go w flet dlatego sprawdź kto tu jest ze mną KRET i gibgibon skład aaaaa ssie przy nas dla tego sprawdź bo to jest nasza siła ty to trzymasz w rękach dlatego sprawdź to bo to jest właśnie mój liryczny...

Tede: joł, joł, joł ssie przy nas takie teksty to dawaj przy swych dziewczynach tego lirycznie kurwa nie zaginasz mikrofon trzymasz a ja ci go zabieram z wyglądu przypominasz mi frajera co cholera? w nerwiłweś się trochę peziu? kurwa bo z szarzałeś się źle o tedziu a tedziu przyszedł tu i zrobił bał i padł z mikrofonu strzał a dzieci robią łaaaaał poszedłbyś już do domu nie dla ciebie jest tutaj ten zwój mikrofonów

Pezet: puść bit.

WSZ: będzie dalej pojedynek trwał tego jeszcze nie było kurwa gibgibon kontra obrońcy tytułu jeeeee pierwsza runda jak dla mnie się skończyła mikrofonowa styma dla mnie trwa nigdy nie mówiłem że jestem najlepszy i wiedziałem że młodsze pokolenie też zapierdala ale pamiętam tedego jeszcze z przed sześciu lat z składanką na głowie i w oku miał kwasa ja też w hybrydach tak zapierdalaliśmy jak nie było jeszcze pagerów ani telefonów komórkowych wujek samo zło bujał się po woli i kto mu po woli bujać się zabroni eeeeee nie chce napierdalać do nich bo eldo dobre swoje zrobił to i dobre robi swoje pezete ale nie rozumiem dlaczego przyjebałeś do mariana się? nie podoba ci się kawałek (tutaj pezet zagłuszył) może z tą muzyczką się nie wczułeś a może jak flinstone w swoim sercu nie odblokowuj ta muzyka co w moim łbie

Pezet: przyjebałem się do mariana bo to współdzielnia teraz już wiem i wiem i wiem jak nazywał to kiedyś spajka teraz sprawdź to bo nie dla niego już płonie ta fajka ja mam to teraz teraz sprawdź bo numeraz już kończy tede już kończy a ja z mikrofonem będę się łączyć...

Tede: joł, weź te ręce opuść teraz ja będę kurwa dochodził do głosu znowu weź tutaj nie odpierdalaj trzymaj się od moich ludzi z dala joł cała sala cię popiera obrońców stu wybiera, joł

CNE: wiesz kto z ciebie wyrósł? taki taki mały polski canibus ty wiesz kto z ciebie wyrósł? taki taki mały polski canibus przymus przymus przymus na innych napierdala bezsensu to nie trzymasz się kredensu ale to bezsensu...

Pezet: napierdalasz refren zobaczymy kto jest MC kto trzyma ten mikrofon w tej ręce i sprawdź kto jest jakimś gównianym chłopcem... (...)a kto jest hiphopowcem

CNE: rymy ala rymy to były rymy w stylu 97, 98 Janosik 78 co co co stało się? nie pamiętam tamtych czasów widzisz młokosie idź sobie tytułu bronić gdzie indziej ja tutaj przyjdę z gibgibon składem możesz sobie tak długo, długo... i spadnie ze skronie

Pezet: gorący się znalazł a zobacz kto publikę tą rozpala na pewno cię rozwala bo to jest hala jak DMX zobacz co się dzieje słyszysz ten tekst to jest dwudziesty pierwszy wiek

Eldo: eldo wszedł tutaj więc jest liryczna draka każde twoje słowo to jak z dupy rzadka sraka stary jesteś tak chujowy jak programy wujka gdzieś na jakimś tv mnie to wogóle nie dziwi mam to w dupie bo te programy są tak rzadkie że wole pokazać tu swoją matkę która zje cię rozpierdoli cię na wolno zobaczysz stary mam tu przed sobą bandę partaczy gibgibon jakiś bigbidon wale to ja mam to el do ka gra na wolnym jak dobre ciasto ci smakuje? nie spierdalasz zobacz więc to zrób gdzieś na vivie...

CNE: a pamiętam jak byłeś w szczecinie myślałem że twój fristajl na scenie mi dłużej minie

Eldo: ...i się zesrałeś

CNE: pojechałeś kolesiom i ich matkom chyba za to to było lekką przesadką po mnie twoje bluzgi spływają gładko ja się nimi nie przejmuje eldoka tylko imituje ja cały czas robię swoje nie twoje...

Pezet: myślałeś że jesteś taki duży? sprawdź tych ludzi sprawdź ich bluzy teraz sprawdź w czym się gubisz jeśli lubisz ze mną walczyć? zobaczymy kto w tych rymach jest twardszy ty tylko palisz a ja cały czas w dupę cię rymem będę walić zobaczymy kto jest w tej najlepszy hali eee sprawdź to człowieku, eee człowieku, sprawdź to gibgibon na to nie ma leku... masz to...

Tede: joł, joł, dobra ty eldoka widziałem cię mówią w blokach za taką wypowiedź należy ci się nokout kurwa dla kogo jest rap polski? nie rób sobie skurwysynku wioski...

Eldo: co chwile odpierdalaj maniane widzisz mi tu graj ze swoją ekipą dalej a więc zobacz jak to jest wujek też odpierdala stary... twoja stara spierdala dobra dobra

WSZ: słowo się rzekło że nie mogę ja jestem wujek samo zło ale nie podstawie nogi pezetowi ale nie... na fristajlu musi znaleźć miejsce się dla starszego pokolenie w moim roczniku miałem nie jednego pierdolonego lenia co siedział na ławce i myślał tylko o.... ale nie jedno warte jest drugiego każdy robi coś i właśnie dlatego konkurencja ma dobre rzeczy chyba nikt z tutaj obecnych nie zaprzeczy koncert koncertem chuj klubowe zobacz jak gibgibon skład daje radę obrońcą tytułu eeee tylko pezet obrania się

Pezet: pieprze wasz ten pieprzony bausik róbcie sobie dalej ten warszawski walczyk bat jest na 3 a hiphop na 4 zobaczymy kto jest MC szczery nie dla mnie są te bajery więc wszyscy wiemy że hiphop robimy bez ściemy wyluzujemy teraz moment ej sprawdź to... zobacz jak płyną te słowa

WSZ: słowa chujowe ja pierdole czy ja dobrze słyszę już lepiej niech mój głos przerwie ciszę nie napierdalam na nikogo mogę być ostatni wśród równych nie musze grać ról głównych ale mój program na vivie pokazuje prawdziwe i chuj pierdole nie nagrałem jeszcze płyty ale jak ją nagram to zobaczysz ją i posłuchasz ją i docenisz ją

Pezet: jak ją nagrasz to nawet nie pomoże tobie wiagra dlatego sprawdź to bo ja będę cały czas to sprawdzał i gadać będę do końca świata a ty kup sobie mikrofon od brata

WSZ: oj braciszku braciszku jaki szybki wujek samo zło pezet wyraźnie mów bo nie rozumie co do mnie mówisz jakieś brzdąkania, warczenia ja pa czu psy ja szczekam głośniej niż ty zrozum to nie chce z nikim gryź się po nogawkach moje zajęcie to trawka

CNE: nieraz tutaj wspomnisz, chłopaki rozpizgają wszystko w drobne dżazgi, dokonają tutaj lirycznej miazgi

Pezet: ty frajerze ty frajerze ty kaleczysz język polski dlatego sprawdź bo głos głos to jest ostry… posłuchaj tej chłosty chłopaku jesteś baku baku

WSZ: pierdole siła jest we mnie ooooo nie zagłuszysz wujka samo zło a mój styl popierdolony to styl popierdolony najbardziej ze wszystkich wyzwolony ja pierdole że czasem pluje krwią ja pierdole bo robię to dla nich joł i dla tych co znają mnie i dla tych co tylko znają mnie z głowy bo słyszeli mój głos a mój głos mówiłem ci nie jest ważny ale wujek jest nie poważny ale poważnie czasami wkurwia się

Pezet: myślisz że twój styl jest taki wściekły a moje rymy będą bo twym ciele ciekły i daltego teraz sprawdź bo ty jesteś kiepski ja reprezentuje obrońców tytułu prawdziwe ścieżki jesteś kiepski nie jesteś twardy zobaczymy kto gra z tobą w karty teraz sprawdź bo napierdalamy tak jak w karty masz coś do powiedzenia... głos podziemia...

Co do podanego przez Mad-Mana beefu to moim zdaniem był on słaby, ale zgodzę się, że Owal go zwyciężył.

https://forum.wrestling.pl/topic/24076-muzyka-dyskusja-og%C3%B3lna/page/2/#findComment-235367

Pytanie skierowane głównie do słuchaczy Hip-Hopu.

Na dwóch kawałkach z Chorych Melodii (Inkwizycja i Reżim Krwi), gościnnie wystąpił niejaki Lucas. Podczas oglądania wywiadu ze Słoniem i Mikserem, ten pierwszy nabąknął coś o solowej płycie wspomnianego wyżej Lucasa. Szukałem w Googlach, na słońwsrh.pl i innych serwisach typu Youtube. Moje poszukiwania zakończyły się na tych dwóch, dobrze znanych mi piosenkach. Wie ktoś coś o tym projekcie? Może znacie jakieś piosenki tego wykonawcy? Z góry dzięki za odpowiedź.

https://forum.wrestling.pl/topic/24076-muzyka-dyskusja-og%C3%B3lna/page/2/#findComment-235594

Mad-Man, Lucas nie nagrał solowej płyty, ale wypuścił płytę z A.L.A.N.'em pod tytułem "Finał v2" :) Daje Ci link do ściągnięcia ;) (Mój upload) http://hotfile.com/dl/118602438/a31b533/A._L._A._N.__Lucas_-_Final_v2_(2009)_by_Noface.zip.html :)
https://forum.wrestling.pl/topic/24076-muzyka-dyskusja-og%C3%B3lna/page/2/#findComment-235610

Noface, dzięki, bo oprócz dwóch powyższych kawałków i krótkiej wzmianki w wywiadzie, to nic nie mogłem o Lucasie dorwać.
https://forum.wrestling.pl/topic/24076-muzyka-dyskusja-og%C3%B3lna/page/2/#findComment-235627

Jest! Jest! Jest! That's the sound of the shotgun!

Refren niszczy, zwrotki gorzej. Ogólnie, wkleja w fotel, miażdży jaja i wykręca suty. Od jakiejś godziny katuje sąsiadów i przestać nie mogę. Wes Borland i wszystko jasne. Lirycznie trochę bez sensu, ale jaki był sens w Rollin'inie?

http://www.youtube.com/watch?v=BnUE5cvXNew&feature=player_embedded#at=40http://www.youtube.com/watch?v=BnUE5cvXNew&feature=player_embedded#at=40

https://forum.wrestling.pl/topic/24076-muzyka-dyskusja-og%C3%B3lna/page/2/#findComment-235770

• 3 tygodnie później...

Ostatnio nie zaglądałem do tego tematu a dużo się działo.

-Jest pierwszy singiel do nowego albumu Game'a. RED Nation ma również swój klip. Niesamowicie jaram się tym kawałkiem i mogę powiedzieć, że znam go na pamięć. Długo trzeba było czekać na to ale w końcu i jest mega.

-T-Pain-prEVOLVEr-odejście Teddy'ego od Auto-Tune'a bardzo dobrze wyszło. Można powiedzieć, że to jego znak rozpoznawczy i kilka kawałków z użyciem AT jest na prawdę na wysokim poziomie. Lubię ten efekt w Jego wykonaniu i mam nadzieję, że mimo iż ogłosił Jego śmierć to będzie jeszcze z niego korzystał w wyjątkowych sytuacjach.

-Bad Meets Evil-czyli wspólna płyta Royce'a i Eminem'a. Jest świetnie. Mimo iż nie przepadam za raperem z Detroit to płyta podoba mi się i na jakiś czas na pewno zagości na moich głośnikach. Dobry efekt końcowy.

Jest jeszcze sporo do opisania ale póki co to tyle.

https://forum.wrestling.pl/topic/24076-muzyka-dyskusja-og%C3%B3lna/page/2/#findComment-239104

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Najnowsze posty

• CzaQ
      Zgadza się, jedziesz dalej.
    • MattDevitto
      Nowy rok, nowe postanowienia to i może jakieś nowe fedki, które każdy z nas chce oglądać. Warto się zastanowić, szczególnie, że obecnego wrs jest bardzo dużo do ogarnięcia. Z roku na rok też czasu jakby mniej do śledzenia tego wszystkiego. Stąd też tradycyjnie w styczniu przybywam do was z pytaniem:  ile fedek zamierzacie oglądać w 2025? Oczywiście oprócz ich wymienienia, napiszcie też co będziecie śledzić na bieżąco, z jakiej fedki np. rezygnujecie etc. Można też dodać jakieś federacje retro - choćby LU, macie jak zawsze pełną dowolność Poniżej dodaję link do tematu sprzed 12 miesięcy:
    • -Raven-
      Poza tym, całkiem sprytnie to rozgrywają, bo niby w tej walce Szefów żadne Bloodline nie może interweniować, ale Jokerem jest tu Drew, który może pomóc Soliście. Niby teoretycznie wiadomo, że Romek powinien ogarnąć, ale zawsze pozostaje ten element niepewności. Po drugie, bez sensu jest kończyć tak duży feud na zwykłej tygodniówce (a wygrana Rzymskiego to by było game over), co jeszcze bardziej zwiększa szanse Sikacza.   Oby nie, bo Stratna może w takim wypadku długo się pasem nie nacieszyć, a szkoda by było.
    • -Raven-
      Parasolkę.
    • RomanRZYMEK
      - Drew przechodzi na stałe na SmackDown i w sumie spoko, bo co miałby robić na RAW? Od razu dostaje segment z Blondasem, który doprowadza do kolejnego brawlu Owensa z Cody’m. Spoko, tylko dla mnie trochę za dużo tych brawli ostatnio w rywalizacji Cody’ego z Kevinen. Mogliby trochę z tym przystopować, bo szybko się ludziom znudzi i cały feud na tym traci. Co jeszcze warte odnotowania w tym segmencie - czyżbyśmy dostali zalążek stajni Owensa, Drew i ewentualnie Rollinsa? Każdy z nich działa z podobnych motywów, więc ma to jakiś sens.     - Solo bardzo rozwinął się na MICu od czasu jego solowego runu jako Tribal Chef. To kolejna osoba po Jey’u, Samim i Jimmy’m która zostaje jednym z głównych beneficjentów story z Bloodline. Ciekaw jestem co się z nim stanie po programie z Romanem. Raczej czeka go los Romka i program z podopiecznym Jacobem Fatu.    - IT’s Tiffy Time! Wow - co za pop. Fajnie rozegrany Cash-In, bardzo logiczny. Tiffy dostaje swój moment, nawet fajerwerki, ciekawe jaki będzie jej run. Potencjał na Micu, jak i w ringu ma nieograniczony. Czuję że na WM’ce dostaniemy jej walkę z powracającą Charlotte Flair.   - LA Knight dalej Over, ale w sumie ta strata pasa nic mu nie dała. Program z Nakamura na razie miałkły. Liczyłem że może Knight pójdzie wyżej, dostanie znowu szansę na Title Shota na WWE Championship, ale niestety na to się nie zanosi. Jedyna droga w tym roku, to walizka, ale raczej Knight jej nie wygra.    Ogolnie, to nie wiem czy zmiana decyzji na 3h wyjdzie na plus długofalowo. Co prawda roster SmackDown ma potencjał jeśli dodamy osoby, których obecnie nie ma - Orton, Styles i mocniej postawią np na Carmelo, Theory itp. Boję się jednak że przez przejście na 3h poziom tygodniówki spadnie i będą się musieli ratować zapychaczami, jak na tym show dostaliśmy kolejne starcie Michin vs Piper, które było tylko zapychaczem. Obym się mylił, ale jestem sceptyczny. 
  • Dodaj nową pozycję...