Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Muzyka - dyskusja ogólna

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Nie znalazłem podobnego tematu a więc zakładam i myślę, że okaże się przydatny. A więc nie chodzi tutaj o to żeby wypisać tylko swoje ulubione gatunki i wykonawce i tyle. Chodzi mi o jakąś dyskusję, możliwość dowiedzenia się kiedy jest data premiery z jakiegoś pewniejszego źródła gdyż w internecie jest tego wiele. Moim ulubionym gatunkiem jest Rap i jego amerykańskie odmiany a więc o tym rozpocznę dyskusję w tym temacie. A więc jakie premiery nas w tym roku czekają:

Dr. Dre - Detox - na pierwszym miejscu gdyż czekamy na niego już sporo lat. Dre wziął się w zeszłym roku do roboty, wypuścił dwa single, zrobił dwa klipy(Kush, I Need a Doctor) i datę premiery ustalił na dzień 1 kwietnia 2011(mam nadzieję, że nie będzie Prima Aprilis). Album zapowiada się ciekawie. Po internecie krąży najbardziej prawdopodobna tracklista. Lista gości ciekawa ale brakuje mi Game'a na niej. I najważniejsza rzecz czyli powrót 2 Paca. Jest wiele teorii czy legenda West Coast'u żyje i ukrywa się na Kubie czy może jednak nie żyje. Jeśli pierwsza opcja jest prawdą to prawdopodobnie na Detoxie usłyszymy prawdziwego Pac'a a nie tego z tych pośmiertnych płyt.

Game - RED Album - czekam na ten album już bardzo długo. Póki co jest singiel I'm the King. Z początku nie podobał mi się ten kawałek ale się nim w końcu zajarałem i teraz mi się podoba. Data premiery krążka nie znana. Tracklist wiele i kilka tytułów się zgadza na większości. Pozostaje cierpliwie czekać bo raczej na pewno RED będzie w 2011 roku.

Snoop Dogg - Doggystyle 2: The Doggumentary - Snoop kontynuuję serię Doggystyle. Mam nadzieję, że dwójka będzie na równie dobrym poziomie niż 1. Ostatnie płyty Snoop'a przez większość słuchaczy nie zostały pozytywnie ocenione. Ja jednak słuchałem tych piosenek z wielką przyjemnością i bez względu na to jakie będzie Doggystyle 2 to i tak będzie mi się podobać.

Oprócz tych 3 płyt to czekam na 19 innych ale o tym może jak się temat rozwinie. Z najbardziej znanych wykonawców to:

-Lil Wayne z Carter IV

-Lil Wayne & Birdman z Like Father, Like Son 2

-WC z Ravenge of the Barracuda

-DJ Khaled z We The Best Forever.

Mam nadzieję, że znajdą się na forum słuchacze tego typu muzyki ale również innej i temat rozwinie się. Zapraszam do dyskusji.

https://forum.wrestling.pl/topic/24076-muzyka-dyskusja-og%C3%B3lna/

• Odpowiedzi 63
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Pinio

12

• Mad-Man

9

• jakub97sc

4

• wojtek95

4

Top użytkownicy w tym temacie

Jeżeli chodzi o zagraniczny rap, to tylko House of Pain (i jego reaktywacja La Coka Nostra), Cypress Hill (w sumie też z Housów coś ma) i cały Wu-Teng Clan.

Premiery? To oczywiście najbardziej wyczekiwana przeze mnie Gold Cobra. Czekam na niż od kwietna 2010 :???: i doczekać się nie mogę. Prawdopodobna Tracklista:

1. "Introbra"

2. "Douchebag"

3. "Why Try"

4. "90 to 10"

5. "Rock Ship"

6. "Brand New Meaning"

7. "Shark Attack"

8. "Darkside of the Moon"

9. "GFY"

10. "Venomous (LBGC)"

11. "Walking Away"

12. "Loser"

13. "Dance Floor"

14. "Back Porch"

15. "Angels"

16. "Middle Finger"

17. "Thank You"

18. "Outrobra

Doszły także Turn it up Bitch, Waitin' on the Weekend i Livin' in Los Angeles o których Fred poinformował za pomocą twittera. Moim marzeniem co do płyty to oczywiście powrót do Three Dolara, gdzie gitary były ostre a Durst darł się porządnie :twisted:. Oczekuję jakiejś porządnej ballady ( jak Hold on ) i jakiegoś featuringu (N2 Gether Now). Ciekawe ile będzie nam jeszcze na ten album poczekać. Już mają zmiksowaną jedną piosenkę :lol: . W takim tempie to my do końca świata jej nie usłyszymy (grudzień 2012) :twisted: .

http://www.youtube.com/watch?v=o93201IoFTk

Kolejną produkcją która spędza mi sen z powiek jes nowe Rise Against - Endgame.

Prawdopodobna tracklista:

1. "Architects"

2. "Help Is on the Way"

3. "Make It Stop (September's Children)"

4. "Disparity By Design"

5. "Satellite[3]"

6. "Midnight Hands"

7. "Survivor Guilt"

8. "Broken Mirrors"

9. "Wait for Me"

10. "A Gentlemen's Coup"

11. "This Is Letting Go"

12. "Endgame"

13. "Lanterns" (Bonus track)

15 marca się ona ukaże, a około 17-19 będzie w mojej kolekcji. Powiedzieć dużo o niej nie mogę, bo nie chcę słuchać ukazanych kawałków, żeby nie psuć sobie zabawy. Innymi słowy kupię płytę w ciemno.

Edytowane przez Mad-Man
https://forum.wrestling.pl/topic/24076-muzyka-dyskusja-og%C3%B3lna/#findComment-222895

Hollywood Undead - American Tragedy

1. "Been To Hell" 3:25

2. "Apologize"

3. "Comin' In Hot" 3:43

4. "My Town"

5. "I Don't Wanna Die"

6. "Hear Me Now" 3:33

7. "Gangsta Sexy"

8. "Glory"

9. "Lights Out"

10. "Coming Back Down" 3:20

11. "Bullet"

12. "Levitate"

13. "Pour Me"

14. "Tendencies"

5 kwiecień, data wydania krążka mojego drugiego ulubionego zespołu. Niestety piosenki które są, w niczym nie przypominają starego, dobrego Hollywood Undead. No może poza Comin' in Hot. Nie mówię, że piosenki są słabe, ale to już nie to samo co mieliśmy na Swan Songs. Chociaż wspomnianej piosenki słucham przez cały czas. Coming Back Down - strasznie klimatyczna i smutna piosenka. Been to Hell i Hear Me Now, to piosenki w ogóle nie przypominające tego czego chciałem, myśląc o starym HU. Reasumując, Hollywood Undead bez Deuce'a to nie to samo. Płytkę kupię jak tylko pojawi się na allegro.

EDIT/

Zieniam zdanie. Po kolejnym przesłuchaniu Hear Me Now, już bardziej mi ta piosenka podchodzi pod old, good Hollywood.

http://www.youtube.com/watch?v=1FzRYokYf74

http://www.youtube.com/watch?v=3YPVwooGhIk

Edytowane przez Mad-Man
https://forum.wrestling.pl/topic/24076-muzyka-dyskusja-og%C3%B3lna/#findComment-223559

Podobnie jak kolega wyżej czekam na nową płytę Limp Bizkit. Znowu zagrają w oryginalnym składzie z Wesem Borlandem i zrobili mi wielką nadzieję na powrót klimatów z okolic płyt Significant Other - Chocolate Starfish. Tracklista została podana już z dobre pół roku temu, a nadal nie słychać o dacie wydania albumu. Niestety Mad-Man muszę Cię zmartwić. Fred Durst zaczął się bawić w reżyserkę i miksowanie płyty znowu mogą odłożyć na inny termin.

Drugi album na który czekam to Detox Dr. Dre. Na tą płytę przyszło czekać 10 lat, a pierwsze dwa single zwiastują, że było warto.

https://forum.wrestling.pl/topic/24076-muzyka-dyskusja-og%C3%B3lna/#findComment-223617

Drugi album na który czekam to Detox Dr. Dre. Na tą płytę przyszło czekać 10 lat, a pierwsze dwa single zwiastują, że było warto.

Zgadzam się z tym. Z początku nie zarówno "Kush" jak i "I Need a Doctor" nie wpadły mi w ucho ale po obejrzeniu teledysków i kolejnych przesłuchaniach piosenki coraz bardziej mi się spodobały i zwiększyły apetyt na Detox.

WC - REVENGE OF THE BARRACUDA

Tracklista:

01. Revenge Of The Barracuda 2:37

02. You Know Me Ft. Ice Cube 3:53

03. Reality Show 3:44

04. What's Good Ft. Kokane 5:04

05. Walking In My Taylors 4:02

06. That's What I'm Talking About 4:02

07. Sticking To The Script Ft. Daz, Kurupt, Bad Lucc And Soopafly 3:41

08. 100% Legit 3:44

09. D Boy 4:37

10. Hustla Ft. Juvenile 4:51

11. The Spot Ft. Maylay 3:27

12. Dub C 3:56

Do tego dwa bonusowe tracki dostępne na iTunes od 8 marca. Jeszcze nie przesłuchałem ale kojarzę trzy tytuły. You Know Me bardzo mi się podoba do tego Ice Cube czyli klasyka West Coast'u. Następnie That's What I'm Talking About też mi się podoba i słucham tej piosenki niemal codziennie od czasu wydania mixtape'u/mini EP pod takim samym tytułem. I ostatnia to Hustla. Jest to coś innego niż dwa poprzednie tracki ale mimo to wpadło mi w ucho. Dzięki tym trzem kawałkom strasznie czekałem na ten album i niedługo zabieram się za przesłuchanie.[/b]

https://forum.wrestling.pl/topic/24076-muzyka-dyskusja-og%C3%B3lna/#findComment-223625

WC - Revenge of the Barracuda - nie dostrzegam żadnych błędów. Podoba mi się bardzo ten krążek. Klasyka West Coast'u a więc nie trzeba było się martwić o poziom. Słucham ciągle tej płyty i jeszcze raz napiszę, że bardzo mi się podoba.

Game - Red Nation - pierwszy singiel z RED Album. Cieszy obecność Lil Wayne'a. Świetny podkład, równie dobry tekst oraz całokształt. Strasznie podoba mi się ta piosenka i sprawiła, że czekam jeszcze bardziej niecierpliwie na RED ale skoro mamy już singiel to do premiery nowej płyty Gracza bliżej niż dalej.

https://forum.wrestling.pl/topic/24076-muzyka-dyskusja-og%C3%B3lna/#findComment-224199

Ja słucham Polskiego Rapu, głownie: DGE, RY23, Shellerini, Rafi, czasami Słoń.

Polecam "PDG Gawrosz", świetna płyta Shellera ! :D

https://forum.wrestling.pl/topic/24076-muzyka-dyskusja-og%C3%B3lna/#findComment-224267

Co za rok (muzycznie)! 15 marca - Rise Against, 11 kwietnia - Hollywood Undead, Limp Bizkit - cholera wie kiedy i 22 marca Saliva - Under your skin. Cztery ulubione zespoły, cztery płyty.

A teraz o nowej produkcji Salivy:

Tracklista

1. "Badass" 3:05

2. "Better Days" 3:40

3. "Nothing" 3:06

4. "Hate Me" 4:02

5. "Never Should've Let You Go" 3:33

6. "Prove Me Wrong" 3:30

7. "Burn It Up" 2:57

8. "Toxic Suicide" 2:46

9. "Turn The Lights On" 3:50

10. "Spotlight"

Jeżeli jest coś co może pobić Gold Cobrę, to jest to właśnie Under your skin. Znane piosenki to Badass i Nothing. Pierwsza z nich to szybka, ostra piosenka, taka jak za dawnych dobrych czasów (Every Six Secounds), a druga klimatem podchodzi pod najlepszą ich płytę Blood Stained Love Story.

http://www.youtube.com/watch?v=YtrNL4UPwo0

https://forum.wrestling.pl/topic/24076-muzyka-dyskusja-og%C3%B3lna/#findComment-224641

Nate Dogg nie żyje!

Legenda Zachodniego Wybrzeża, Nate Dogg nie żyje. Zmarł dzisiaj w nocy. Przyczyną śmierci mógł być kolejny udar mózgu. Miał 41 lat.

Nathaniel Dwayne Hale, znany jako Nate Dogg od czterech lat był sparaliżowany po udarze mózgu, do którego doszło w 2007 roku. W trakcie rehabilitacji, rok później, Nate doznał kolejnego udaru, po którym był już na stałe podłączony do aparatury podtrzymującej życie.

Ostatnio pojawiły się informacje, że stan Nate Dogga powoli się poprawia. Według relacji Warrena G, rokowania lekarzy były dobre, część z nich twierdziła, że Nate będzie w stanie normalnie mówić.

Jest to jedna z najtragiczniejszych wiadomości, o których przyszło mi pisać. Muzyka straciła wyjątkowego artystę, który na długie lata zdefiniował brzmienie westcoastowych kawałków. Jego solowe dokonania nie były tak doceniane jak działalność w 213 czy refreny dla największych tuzów rap biznesu.

Nie spodziewałem się tego. Jak wyżej jest napisane lekarze dobrze prognozowali a tutaj taka szokująca wiadomość.

R.I.P. Nate Dogg

https://forum.wrestling.pl/topic/24076-muzyka-dyskusja-og%C3%B3lna/#findComment-224864

Eh, ostatnio właśnie myślałem o nim i zastanawiałem się, czy jego stan się nie polepszył. Czytałem nawet, że pracuje nad nową płytą, ale jak widać była to ściema. West Coast traci kolejnego, genialnego rapera. Współczuje Snoopowi i rodzinie. RIP NATE DOGG
https://forum.wrestling.pl/topic/24076-muzyka-dyskusja-og%C3%B3lna/#findComment-224867

• Reputacja:   499
  • Urządzenie:  Windows

Z Nate Doggiem to rzeczywiscie potwierdzone info? Ostatnio czesto pojawialy sie informacje o jego smierci, poczym je dementowano.

Odnosnie muzyki moglby ktos napisac jak zwie sie theme song, przy ktorym wchodzil Pawel Kolodziej podczas ostatniej gali boksu? (walka z Felixem Cora Jr.) Bardzo wpadlo mi w ucho i mialem wrazenie, ze gdzies to juz slyszalem.

Przepraszam za lekki OT i krotki post bez polskich znakow, ale pisze z komorki, nastepnym razem sie poprawie. ;) Pozdrawiam i z gory dziekuje za odpowiedzi.

https://forum.wrestling.pl/topic/24076-muzyka-dyskusja-og%C3%B3lna/#findComment-224898

Z Nate Doggiem to rzeczywiscie potwierdzone info? Ostatnio czesto pojawialy sie informacje o jego smierci, poczym je dementowano.

Niestety potwierdzona. :(

https://forum.wrestling.pl/topic/24076-muzyka-dyskusja-og%C3%B3lna/#findComment-224900

Ja z innej beczki - wiele zespołów, które lubię przyjeżdżają do nas na koncerty!

Maj - P.O.D.

Czerwiec - Alter Bridge

Czerwiec - Disturbed

Czerwiec - Sonisphere '11 - m.in. Iron Maiden, Motorhead i Mastodon

(wszystkie w Wawie)

Co najgorsze - na żadnym z w/w nie będę. :x

https://forum.wrestling.pl/topic/24076-muzyka-dyskusja-og%C3%B3lna/#findComment-224908

Z ciekawych koncertów to 1 kwietnia chyba do Progresji zawita Death Angel z jakimiś nieznanymi nikomu suppami, warto się wybrać, tym bardziej że bilety dość tanio (w dniu koncertu jest to bodaj 55 złotych?), a wiadomo że DA to jedna z legend thrash metalu.

Dzień później gdzieś na jakimś katowickim zadupiu odbędzie się Silesian Massacre Fest, znowu DA, tym razem jednak razem z Sodomem i, uwaga uwaga, HIRAXEM. Mam duże wątpliwości czy się wybierać na ten fest, ponieważ 120 zł za samego Hiraxa (DA dzień wcześniej obok domu, Sodom na WOA) to bardzo, bardzo dużo. Do tego dochodzi jeszcze bilet na pociąg itp, wydam na to ze dwie stówki spokojnie. Ale z drugiej strony... Katon is the man. Pożyjemy zobaczymy.

13 kwietnia w Progresji też będzie dobre łojenie, bo przyjedzie Obituary. Legenda death metalu, a do tego jeszcze jeden z moich ulubionych deathowych zespołów - Grave. Będzie na pewno wesoło i przyjemnie, bo takie zespoły poniżej poziomu zajebistego nie schodzą. Trochę się obawiam o frekwencje, mając w pamięci 40 osób na zeszłorocznym koncercie Mastera, gdzie mosh był dosłownie pięcioosobowy, ale i tak z pewnością będzie przednio.

Następnie w maju (jakaś zajebista ta wiosna jest...) ma być gdzieś w Katowicach Gama Bomb. Jako że bardzo odpowiada mi ich łójka, to też się z przyjemnością wybiorę, na razie nic o biletach mi nie wiadomo.

No i chyba najbardziej wyczekiwany przezemnie gig po Killfeście, czyli Voivod w Progresji. Progresywny thrash to jeden z moich ulubionych thrashów, a Voivod robi go zdecydowanie najlepiej. Słuchać thrashu i ominąć ten koncert? Nie ma opcji.

W dalekiej przyszłości jest Gamma Ray gdzieś tam w Płocku zdaje się, obecność obowiązkowa bo to Gamma Ray. Trochę boli że Płock, ale trudno się mówi, dla Gammy mogę tam jechać.

https://forum.wrestling.pl/topic/24076-muzyka-dyskusja-og%C3%B3lna/#findComment-225078

Snoop Dogg - Doggumentary

Muszę przyznać, że Snoop wykonał kawał bardzo dobrej roboty. Płytka spełniła moje oczekiwania... zaraz, nie miałem żadnych oczekiwań. Chciałem tylko Snoop'a. Płytą jestem zachwycony. Sporo singli, z którymi już się zapoznałem bardzo dobrze do tego większość nowych, fajnych tracków. Jest bardzo dobrze. Ten rok dobrze się rozpoczął muzycznie(rap) i mam nadzieję, że dobra pasa utrzyma się przez cały rok gdyż jest jeszcze wiele projektów do wydania w tym roku.

https://forum.wrestling.pl/topic/24076-muzyka-dyskusja-og%C3%B3lna/#findComment-225579

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Najnowsze posty

• CzaQ
      Zgadza się, jedziesz dalej.
    • MattDevitto
      Nowy rok, nowe postanowienia to i może jakieś nowe fedki, które każdy z nas chce oglądać. Warto się zastanowić, szczególnie, że obecnego wrs jest bardzo dużo do ogarnięcia. Z roku na rok też czasu jakby mniej do śledzenia tego wszystkiego. Stąd też tradycyjnie w styczniu przybywam do was z pytaniem:  ile fedek zamierzacie oglądać w 2025? Oczywiście oprócz ich wymienienia, napiszcie też co będziecie śledzić na bieżąco, z jakiej fedki np. rezygnujecie etc. Można też dodać jakieś federacje retro - choćby LU, macie jak zawsze pełną dowolność Poniżej dodaję link do tematu sprzed 12 miesięcy:
    • -Raven-
      Poza tym, całkiem sprytnie to rozgrywają, bo niby w tej walce Szefów żadne Bloodline nie może interweniować, ale Jokerem jest tu Drew, który może pomóc Soliście. Niby teoretycznie wiadomo, że Romek powinien ogarnąć, ale zawsze pozostaje ten element niepewności. Po drugie, bez sensu jest kończyć tak duży feud na zwykłej tygodniówce (a wygrana Rzymskiego to by było game over), co jeszcze bardziej zwiększa szanse Sikacza.   Oby nie, bo Stratna może w takim wypadku długo się pasem nie nacieszyć, a szkoda by było.
    • -Raven-
      Parasolkę.
    • RomanRZYMEK
      - Drew przechodzi na stałe na SmackDown i w sumie spoko, bo co miałby robić na RAW? Od razu dostaje segment z Blondasem, który doprowadza do kolejnego brawlu Owensa z Cody’m. Spoko, tylko dla mnie trochę za dużo tych brawli ostatnio w rywalizacji Cody’ego z Kevinen. Mogliby trochę z tym przystopować, bo szybko się ludziom znudzi i cały feud na tym traci. Co jeszcze warte odnotowania w tym segmencie - czyżbyśmy dostali zalążek stajni Owensa, Drew i ewentualnie Rollinsa? Każdy z nich działa z podobnych motywów, więc ma to jakiś sens.     - Solo bardzo rozwinął się na MICu od czasu jego solowego runu jako Tribal Chef. To kolejna osoba po Jey’u, Samim i Jimmy’m która zostaje jednym z głównych beneficjentów story z Bloodline. Ciekaw jestem co się z nim stanie po programie z Romanem. Raczej czeka go los Romka i program z podopiecznym Jacobem Fatu.    - IT’s Tiffy Time! Wow - co za pop. Fajnie rozegrany Cash-In, bardzo logiczny. Tiffy dostaje swój moment, nawet fajerwerki, ciekawe jaki będzie jej run. Potencjał na Micu, jak i w ringu ma nieograniczony. Czuję że na WM’ce dostaniemy jej walkę z powracającą Charlotte Flair.   - LA Knight dalej Over, ale w sumie ta strata pasa nic mu nie dała. Program z Nakamura na razie miałkły. Liczyłem że może Knight pójdzie wyżej, dostanie znowu szansę na Title Shota na WWE Championship, ale niestety na to się nie zanosi. Jedyna droga w tym roku, to walizka, ale raczej Knight jej nie wygra.    Ogolnie, to nie wiem czy zmiana decyzji na 3h wyjdzie na plus długofalowo. Co prawda roster SmackDown ma potencjał jeśli dodamy osoby, których obecnie nie ma - Orton, Styles i mocniej postawią np na Carmelo, Theory itp. Boję się jednak że przez przejście na 3h poziom tygodniówki spadnie i będą się musieli ratować zapychaczami, jak na tym show dostaliśmy kolejne starcie Michin vs Piper, które było tylko zapychaczem. Obym się mylił, ale jestem sceptyczny. 
  • Dodaj nową pozycję...