Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Polish Zone Wrestling (PZW)

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Roster Polish Zone Wrestling:

Wrestlerzy:

Joe Legend – face

Jędruś Bułecka – face

Adam Polak – face

Don Roid – face

Kamil Aleksander – heel

Klarys – heel

Rider – heel

OMEN – heel

Claymore – heel

Chris Botherway – face

Kevin Williams – heel

Rob Cage – heel

Lanny Poffo – heel

Michael Kovac – face

El Generico – face

Austin Aries – heel

The Greatest – face

John Hammer – face

Pan Pawłowski – heel

LowKi – face

Divy:

Jessica James – face

Traci Brooks – heel

Lisa Schianto – face

Blue Nikita – face

Tracy Taylor – heel

Amy Morgane – heel

Artemis d’Ortygie – face, a także Manager Blue Nikita

Pozostali:

MisterioFan – Prezes, Booker, oraz GM w jednym

Alex Zarganis – Sędzia

Bartek Sarzała – Sędzia

Pierwsze w historii PZW Saturday Crush Night rozpoczyna theme song czyli Art of Dying – Get Through This, a także pokaz fajerwerków. Za stołem komentatorskim zasiadują „Profesor Zapasów” – Andrzej Supron, a także Paweł „Boryss” Borkowski.

Paweł: Andrzej, musisz mi przyznać, że pierwsza gala PZW przyniosła planowane efekty. Mamy komplet czyli 1400 osób na widowni.

Andrzej: Tak, to wspaniałe uczucie być częścią tego widowiska, a atmosfera udziela się nam obu.

W trakcie rozmowy tych dwóch panów do ringu zmierza MisterioFan przy swoim theme (Alter Bridge – Metalingus).

MisterioFan: Witajcie! Przyszedłem tu do was, aby powitać was na pierwszej gali federacji PZW (Polish Zone Wrestling). Chciałem wam opowiedzieć o sobie i historii federacji. Jednak co was to interesuje. Zaczynajmy!

Paweł: Zacznijmy więc od Royal Rumble div.

Andrzej: To świetny pomysł. Tych, którzy nie wiedzą na czym to polega zapoznamy z zasadami. Divy wchodzą do ringu co minutę. Zawodniczka jest wyeliminowana kiedy jej obie stopy dotkną ziemi.

Paweł: Dodajmy, że już dziś poznamy pierwszą mistrzynię pasa Ladies Championship.

Royal Rumble for Ladies Championship

Pierwsze w ringu zjawiają się Amy Morgane oraz Tracy Taylor. Walkę zaczynają od zwarcia. Amy Morgane złapała rywalkę za włosy. Irish Whip i Clothesdine. Tracy podnosi się powoli i udaremnia próbę Drop Kicku robiąc szpagat. Pierwsze odliczanie. Następną wchodzącą do ringu divą jest Jessica James. Próbuje ona wypchnąć Amy Morgane współpracując z Tracy. Udało się. Mamy pierwszą wyeliminowaną divę. Odliczanie. Kolejna wchodzi Blue Nikita. Atakuje ona Tracy. Iriship i potężny clothesdine w narożnik. Drop Kick i Tracy już poza ringiem. Kolejne odliczanie. Do ringu zbliża się Lisa Schianto. Jessica wykonuje Spear na Blue Nikicie. Seria około 30 stompów na jej głowę. Jessica James zostaje wyeliminowana Clothesdinem od razu po tym jak się odwróciła. W ringu zostały tylko dwie divy. Nieprzytomna Blue Nikita, oraz Lisa Schianto. Lisa bez problemu eliminuje rywalkę. Pierwszą Ladies Championship jest Lisa Schianto.

Lisa wchodzi na narożniki unosząc pas ku górze gdy do ringu wbiega Aksana.

Paweł:Co ona tu robi?

Andrzej: Nie wiem, ale chyba Aksana jest wściekła.

Aksana ściąga Lisę z narożnika i wściekle ją atakuje. Seria stompów na twarz. Nieprzytomna i zakrwawiona Lisa jest znoszona na noszach z hali. Aksana podnosi pas i unosi go ku górze.

Fani jednak buczą.

--------Krótka Przerwa------------

Battle Royal for No.1 Contender for PZW International Championship

W kierunku ringu idą: Joe Legend, Don Roid, LowKi, The Greatest, John Hammer, oraz Chris Botherway.

Tak przedstawia się kolejność eliminacji (w nawiasie gimnick osoby eliminującej):

1. Chris Botherway (The Greatest)

2. The Greatest (Don Roid)

3. LowKi (John Hammer)

4. Joe Legend (John Hammer)

5. John Hammer (Don Roid)

Zwycięzcą I No. 1 Contenderem do PZW International Championship jest Don Roid.

Paweł: W celu wyłonienia rywala dla Dona Roida odbędzie się kolejny Battle Royal.

Battle Royal for No.1 Contender for PZW International Championship

Do ringu zbliżają się OMEN, Claymore, Kevin Williams, Rob Cage, Lanny Poffo, Michael Kovac, El Generico, Austin Aries.

Tak przedstawia się kolejność eliminacji:

1. Claymore (OMEN)

2. Kevin Williams (Rob Cage)

3. Rob Cage (Lanny Poffo)

4. OMEN (Michael Kovac)

5. Michael Kovac (Austin Aries)

6. El Generico (Austin Aries)

7. Austin Aries (Lanny Poffo)

Publiczność była wyraźnie niezadowolona z przebiegu tej walki.

Zwycięzcą Battle Royal i rywalem Dona Roida w walce o PZW International Championa został Lanny Poffo.

Andrzej: Szykuje nam się bardzo ciekawa Walka Wieczoru. Paweł, kto Twoim zdaniem zdobędzie tytuł?

Paweł:Stawiam na Dona. Pamiętasz ich ostatni pojedynek.

Andrzej:Oczywiście. Teraz mamy krótką przerwę, a po niej walka o PZW Poland

Championship.

------------Krótka Przerwa------------

Andrzej: Przed nami ciekawie zapowiadający się Gauntlet Match, który wyłoni pierwszego PZW Poland Championa. Ostatnich dwóch zawodników zawalczy w stypulacji Falls Count Anywhere No DQ.

Kolejność eliminacji:

1. Rider def. Klarys via pinfall

2. Rider def. Kamil Aleksander via submisson

3. Adam Polak def. Rider via submission

Andrzej: Walka między Adamem, a Jędrusiem?

Paweł: To będzie ciekawe

Adam Polak vs Jędruś Bułecka for PZW Poland Championship

Adam wykonuje Clothesdine. Sędzia ku zaskoczeniu wszystkich zaczyna odliczać zawodników. Adam bierze krzesło i atakuje nim Jędrusia. Dusi nim go aż do nieprzytomności. Jędruś Bułecka pokonany przez Count Out. Sędzia jednak nie chce dać pasa Adamowi Polakowi. Gaśnie światło. Po chwili się włącza, ale Adam Polak leży na ringu, a Pan Pawłowski wykonuje w tym czasie Ale Urwał Elbow Drop. Pin. 1… 2… 3… Pierwszym PZW Poland Championem jest Pan Pawłowski! Żąda on mikrofonu…

Pan Pawłowski: Chyba nie zapomnieliście, że ja też jestem wrestlerem. Nie tak jak w DDW jakimś zasranym promotorem. Wszyscy wiedzą , że się na niego nie nadawałem. Byłem w cieniu Road Devils. Ale teraz to mi należy się chwała. Bo nie ma lepszego! Od Pana Pawłowskiego.

Andrzej:Tego się nie spodziewałem…

Paweł:Ten zakompleksiony grubas mistrzem? To jakiś absurd….

Andrzej: No, ale cóż czas na Walkę Wieczoru.

MisterioFan: Miałem dużo czasu na przemyślenie tego jaką stypulację wybrać. Zdecydowałem się na 2 or 3 Falls. Lanny będzie chciał wziąć rewanż za ich ostatnią walkę. W takim razie niech będzie taka sama stypulacja.

Do ringu wchodzą Don Roid i Lanny Poffo, który już zdążył powiedzieć swój wiersz w przerwie.

Don Roid vs Lanny Poffo for PZW International Championship – 2 or 3 Falls

Poffo wykonuje Slam. Irish whip od lin I Sholder Tackle. Wchodzi na najwyższą linę Moonsault. Pin… 1… 2… Don łapie liny. Don odciągnięty od lin Poffo robi rozbieg i Moonsault tym razem wykonany w tak nieudolny sposób, że Don nie musi go unikać bo Lanny nie trafia. Don wchodzi na liny. Roid Splash. Pin… 1… 2… 3… Mamy 1:0. Do zwycięstwa Don potrzebuje jeszcze jednego pinu. Stompy na twarz Lannego. Roid Splash. Nieudany i skontrowany w Slam. Moonsault z miejsca… Udany. Pin… 1… 2… 3… Mamy 1:1.

------ Przerwa --------

Po krótkiej przerwie Lanny wykonuje stompy na twarz rywala. Wchodzi na najwyższą linę i mamy Moonsault. Pin… 1… 2… 3… 2:1 dla Lannego Poffo. Mamy PZW International Championa.

Poffo wziął rewanż na rywalu. Zza Lannego wyłania się Austin Aries. Drop Kick a następnie Brain Buster. Poffo leży na ziemi. Austin podnosi pas w górę z uśmiechem na ustach.

Andrzej:Ależ się dziś działo.

Paweł:Racja, ale czas antenowy dobiegł końca. Żegnają się z państwem „Profesor zapasów”

Andrzej:Andrzej Supron

Paweł: i Paweł „Boryss” Borkowski Do usłyszenia

Tym obraziem PZW Saturday Crush Night schodzi z anteny

Newsy:

Do federacji dołączyła Aksana. Poprowadzi ona program z Lisą Schianto.

Zdobycie pasa przez Pana Pawłowskiego było samowolką. Alex Zarganis myślał, że tak miało być…

Cóż samowolka Pana Pawłowskiego zostanie wykorzystana gdyż zarząd stwierdził, że to nawet dobry pomysł aby poprowadzić feud między Pawłowskim, a Adamem Polakiem.

W planach jest stworzenie pasa TagTeamowego.

http://forum.attitude.pl/viewtopic.php?t=30366

Moje diary! Zapraszam wszystkich

• Odpowiedzi 2
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• johniss

1

• misteriofan

1

• 1 contender

1

Top użytkownicy w tym temacie

Bardzo słaby poziom.
[url=http://forum.attitude.pl/viewtopic.php?t=29914]UFC: it's damn real! - pierwsze diary o MMA[/url]

[url=http://forum.attitude.pl/viewtopic.php?t=18744]Ring of Honor: Trochę inny booking.[/url]

ZAPRASZAM!

W paru słowach to najgorsze diary jakie czytałem. Starałem się znaleźć jakiekolwiek pozytywy jednak muszę zgodzić się z przedmówcą
Sygna by Filipoo666

20854407495044e5718b29f.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Polecana zawartość

• WWE WrestleMania 41
      Spekulacje i dyskusje na temat największego wydarzenia wrestlingowego roku - WrestleManii 41!
        • Dzięki
      • 19 odpowiedzi
    • WWE Royal Rumble 2025
      Spekulacje i dyskusje na temat WWE Royal Rumble 2025!
        • Dzięki
      • 79 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami z Monday Night Raw na Netflix!

W tym wątku użytkownicy forum dyskutują na temat czerwonego brandu od 2010 roku. Pozostaw swoją cegiełkę w temacie, zawierającym 17,9 tyś. odpowiedzi i 2,9 mln wyświetleń. :)
      • 17 922 odpowiedzi
    • New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna
      Miejsce na ogólne dyskusje związane z New Japan Pro Wrestling.
      • 686 odpowiedzi
    • Kobiecy Pro Wrestling
      Ogólne dyskusje na temat pro wrestlingu w wykonaniu płci pięknej.
        • Lubię to
      • 100 odpowiedzi
    • TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce w dedykowane ogólnym dyskusjom na temat TNA/Impact Wrestling!

Wczorajszy IMPACT właśnie się ściąga, więc opinia w późniejszym terminie
        • Lubię to
      • 9 350 odpowiedzi
    • AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
        • Lubię to
      • 146 odpowiedzi
    • AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 1 172 odpowiedzi
    • WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 513 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 850 odpowiedzi

• Najnowsze posty

• Attitude
      Za nami kolejny epizod NXT, który w głównej mierze skupił się na podbudowie nadchodzącego Vengeance Day. Przedstawiamy podsumowanie najważniejszych informacji z tego show. Na otwarcie Stephanie Vaquer pokonała Jacy Jayne, mimo próby ingerencji Fatal Influence. Link do filmu Na zapleczu doszło do spięcia na linii Zaria i Sol Ruca - Lash Legend i Jakara Jackson - Tatum Paxley, Tatum, Gigi Dolin i Shotzi. W ringu pojawił się Lexis King, który stwierdził, iż wreszcie zrozumiał, kim jest. Przekazał także, że ma plany na zmiany wobec Heritage Cup i kończy z bronieniem tytułu na zasadzie rund, czy pomocy narożników. Wypowiedź mistrza przerwał... powracający Fandango! Który przedstawił się jako JDC reprezentujący "The System" w TNA. Przekazał, iż rozmawiał z Avą i zawalczy o Heritage Cup. Link do filmu Ridge Holland pokonał Stacksa, a ponownie doszło do zamieszania z udziałem Izzi Dame. Link do filmu Zaria i Sol Ruca pokonały Gigi Dolin i Tatum Paxley. Doszło do zapowiadanego Vengeance Day Summit z udziałem mistrzyni NXT Giulii oraz pretendentek - Bayley i Roxanne Perez. Jednak nie tylko one miały swoje plany wobec mistrzostwa kobiet, bowiem... pojawiła się także zwyciężczyni kobiecego Royal Rumble Matchu - Charlotte Flair. A wszystko skwitowała... Cora Jade, atakując Giulię i Bayley kijem do baseballa. A blisko było, by oberwało się również i Perez. Link do filmu Link do filmu Link do filmu Choć Kelani Jordan pokonała Karmen Petrovic, to sędzia zmienił decyzję po przesadnym ataku Kelani na przeciwniczce po walce. W walce wieczoru A-Town Down Under pokonali mistrza NXT Oba Femiego i Tricka Williamsa. Jednak nie odbyło się bez ingerencji Eddy'ego Thorpe'a, który zaatakował Williamsa. Eddy okładał jeszcze Tricka po starciu. Link do filmu Link do filmu Skrót: Link do filmu Przeczytaj wpis na portalu Wrestling.pl
    • KyRenLo
      John Cena: Czyli jedna tygodniówka w styczniu i zapewne ani jedna w lutym. Mam nadzieję, że później jakoś nabierze to rozpędu. Jade Cargill:
    • Tomos
      Dorzucą stypulację "if Roman wins, Rollins przeprasza za rozpad Shield" i ludzie będą klaskać uszami. Plus, to w końcu main event dla Punka
    • IIL
      Roman Reigns vs CM Punk vs Seth Rollins może zamknąć pierwsza noc WM 41 Just a moment... WWW.WEBISJERICHO.COM Trochę dziwnie, że taki triple threat będzie tam o pietruszkę. Roman też raczej wygrywa. Nie uwalą go dwa lata z rzędu.  Czyli Cody vs Cena domknie drugą noc, a zwycięzca RR w takim układzie do openera? 
    • Attitude
      Nazwa gali: WWE NXT #771 Data: 04.02.2025 Federacja: World Wrestling Entertainment Typ: TV-Show Lokalizacja: Orlando, Florida, USA Arena: WWE Performance Center Format: Live Platforma: The CW Komentarz: Booker T, Corey Graves & Vic Joseph Karta: Wyniki: Powiązane tematy: World Wrestling Entertainment - dyskusje ogólne WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
  • Dodaj nową pozycję...