Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Czy ten temat jest...  

83 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy ten temat jest...

• przydatny!
      18
    • z dupy ;/
      65

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Mam pytanie dla tych co chcą osobny temat. SmackDown jest nagrwany we wtorek, w telewizji wyświeltają go w piątek, ale do ściągnięcia nawet na polskich serwisach jest już w piątek po południu. Pytanie brzmi:

O której godzinie i jakiego dnia spojler przestaje być spojlerem a zaczyna zwykłą informacją (i w związku z tym do którego tematu go wrzucić).

Royal Rumble odbył się w niedzielę i niektórzy oglądali go na żywo. W necie pojawił się w poniedziałek. Pytanie brzmi:

O której godzinie informacje o RR przestają być spojlerem?

Wrzucenie informacji w tagi [ spojler ] jest prostsze niż zastanawianie się którego tematu użyć.

Inny przykład. Wrzucasz komentarz do działu spojler i zaczyna się dyskusja która trwa kilka dni i przestaje być "spojlerowa", przenosić dyskusję czy zostawiać?

• Odpowiedzi 21
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• SixKiller

2

• Pinio

2

• Narqs

2

• cumer1077

2

Top użytkownicy w tym temacie

O której godzinie i jakiego dnia spojler przestaje być spojlerem a zaczyna zwykłą informacją (i w związku z tym do którego tematu go wrzucić).

Royal Rumble odbył się w niedzielę i niektórzy oglądali go na żywo. W necie pojawił się w poniedziałek. Pytanie brzmi:

O której godzinie informacje o RR przestają być spojlerem?

Wrzucenie informacji w tagi [ spojler ] jest prostsze niż zastanawianie się którego tematu użyć.

SD w Sobotę przestaje być spoilerem a skoro PPV jest w Niedzielę to myślę, że we Wtorek już nie jest spoilerem.

• Styl:  Jasny

Nie wiem, czy zauważyliście, ale w nazwie tematu o każdej tygodniówce i PPV jest napisane: "spoilery". Kto tam wchodzi musi być przygotowany na wiadomości z gal już wyemitowanych.

Według mnie, to od pojawienia się w telewizji nie trzeba dawać tagu spoiler. Czyli np. SD w piatek, Raw we wtorek, a PPV można już od niedzieli w nocy.

Jeżeli gala leciała w telewizji to TYLKO W TEMACIE JEJ POŚWIĘCONYM można bez obaw normalnie o niej (wyemitowanej już) dyskutować. Istnieje jednak też coś takiego jak tapingi, do sieci wyciekają z nich informacje, które mogą się potwierdzić dopiero za kilka tygodni. W takim wypadku dodanie tagu jest raczej konieczne. I jest to łatwiejsze niż dyskutowanie w osobnych tematach. Raz na jakiś czas parę stron może być zaśmieconych spoilerami, ale w moim krótkim stażu na forum takie coś jak to sprzed tygodnia w temacie o iMPACT przytrafiło mi się pierwszy raz (a mniej-więcej rok już jestem tutaj użytkownikiem). Myślę, że zakładanie osobnych tematów jest kompletnie zbędne. Jest tag i jest dobrze.

Pozdrawiam :).

„The optimist thinks this is the best of all possible worlds. The pessimist fears it is true.” - J. Robert Oppenheimer

„W krainie ślepców jednooki jest królem.”

899277064ec56dc584330.jpg

Co do spojlerów to trzeba też uważać na strony nie związane z wrestlingiem. Dzisiaj mój brat, który nie oglądał jeszcze Royal Rumble(nie było go w czasie ferii w domu), wszedł na Mistrzowie.org i zobaczył tam coś takiego:

http://mistrzowie.org/183821/Kibic-Krzychu

Kto nie widział RR niech nie wchodzi! :smile:

Entertainment > Wrestling

Dolph Ziggler sprzedaje ciosy lepiej niż TNA bilety :)

Moim zdaniem spojlerowanie jest zbędne. Jednak dobrze ze są ukryte ,ponieważ ogląda je ten kto chce....

12022074064d579698a41bf.png

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Android

Sprawa rozwiązała się sama. Wyniki głosowania są jednoznaczne, a w temacie wpisały się tylko dwie osoby, które popierały powstanie spoilerowni (w tym pomysłodawca - Ceglak), co uniemożliwiało jakąkolwiek dyskusję o tym, jak miałoby to wyglądać itd.

Tak więc pomysł trzeba odłożyć co najmniej do czasu, kiedy notorycznie będą się pojawiały trzy-cztery strony samych spoilerów w dyskusjach o tygodniówkach.

1005187806541accfacb3d6.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Recent Posts

• MattDevitto
      Myślałem, że ona skończyła z wrs
    • KPWrestling
      KPW ARENA 32 SPRAWIEDLIWOŚĆ I PRAWO 13.03.2026 Wstęp 17:00, Start 18:00 KLUB NOWY HAREM 81-342 Gdynia, 3 Maja 28 Sąd sądem, a sprawiedliwość musi być po naszej stronie! https://www.youtube.com/watch?v=faPFQq8Od4INajlepsi polscy zawodnicy, goście z zagranicy, wielkie emocje, duża doza szaleństwa – rozrywka na najwyższym pozio
    • MattDevitto
      Już chyba wiem kto otworzy show w ringu
    • Kaczy316
      Triple H i niespodzianki, więc jak to jest w jego zwyczaju szykujmy się na najzwyklejsze show na świecie i mega przewidywalne, więc Gunther kończy karierę AJ'a, Drew broni tytułu z Samim w czystej walce, Pianek powraca i wygrywa RR Match, a Roman wbija z nr. 30 i też wygrywa RR Match  
    • MattDevitto
      To mnie uspokoił
  • Dodaj nową pozycję...