Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE Elimination Chamber 2011 (dyskusja, spoilery)

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

Poległ po minucie bo utknął w drzwiach i Orton to wykorzystał (co niby nie było do końca sprawiedliwe). Zaraz potem wykonał mu RKO. Wyeliminował go, ale Punka przywrócili i zaraz potem to właśnie CM wyeliminował Ortona. Ba, wyeliminował również Morrisona (czyli najlepszego zawodnika w tym pojedynku / z punktu widzenia marka najbardziej widowiskowego) i dotrwał do ostatniej dwójki z Ceną (tego to już raczej nie mógł wyeliminować). Cholera, czym sobie Punk zasłużył na takie traktowanie?!

Trochę razi mnie niekonsekwencja niektórych wypowiedzi. Jak terminatorem jest jakiś face to jest to do dupy, ale jak heel, którego lubimy [sam markuję Punkowi żeby nie było] to wszystko byłoby ok. Ba, nie zrobienie z tego heela terminatora równoznaczne jest z jego złym traktowaniem!

Sorry, ale lider dominujacej stajni i niedawny (obecny?) Main Eventer nie powinien padac po trzech uderzeniach (zwyklych punch'ach!!), ktore prowadza do finishera. To jest dla mnie kiepskie traktowanie, bo mogli sobie smialo tą szopke odpuscic... Rozumiem Twoje podejscie, bo ogladalem tą walke i wiem, ze zostal przywrocony i co pozniej zrobil, ale zapamietam, ze najlepszego wrestlera New Nexus, bylego mistrza wagi ciezkiej, Orton moze zniszczyc w niecala minute.

Co do terminatora, to gdyby Punk wszedl jako pierwszy i przetrwal do samego konca, wygrywajac i broniac tytul, to tez bym sie czepil, ze ta demoniczna struktura, jaka kiedys bylo Elimination Chamber... juz nie jest taka demoniczna

50608915156a3743c1fa34.jpg

• Odpowiedzi 179
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Ghostwriter

10

• -Raven-

9

• Thrawn4

9

• LMkkk

6

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0
  • Styl:  Klasyczny

Sorry, ale lider dominujacej stajni i niedawny (obecny?) Main Eventer nie powinien padac po trzech uderzeniach (zwyklych punch'ach!!), ktore prowadza do finishera. To jest dla mnie kiepskie traktowanie, bo mogli sobie smialo tą szopke odpuscic... Rozumiem Twoje podejscie, bo ogladalem tą walke i wiem, ze zostal przywrocony i co pozniej zrobil, ale zapamietam, ze najlepszego wrestlera New Nexus, bylego mistrza wagi ciezkiej, Orton moze zniszczyc w niecala minute.

Wiesz, też bym wolał, by ta cała sytuacja z Ortonem była odpuszczona... bo była kompletnie zbędna. Ale fakt, że zapamiętamy dzięki niej Punka jako kolesia, którego Randy może zniszczyc w niecałą minutę (kiedy ten się nie może bronić, co jednak warto dodać) to mimo wszystko nie taka wielka "ujma", bo tak są po prostu bookowani heele w WWE. Ostatnio tylko Kane się wyróżnił na tym tle (chociaż też bardzo naciągając). Po prostu ci źli w federacji Vince'a muszą być cipami, które wygrać z facem umieją zazwyczaj przewagą liczebną bądź jakimś kantem (przed feudem Ortona z Punkiem czy chociażby Ceny z Punkiem nikt nie kupiłby przecież czystej wygranej obecnego lidera Nexusa nad nimi).

„The optimist thinks this is the best of all possible worlds. The pessimist fears it is true.” - J. Robert Oppenheimer

„W krainie ślepców jednooki jest królem.”

899277064ec56dc584330.jpg

Po drugie: skad takie podniecenie na widok Christiana. Fajny zawodnik, ale zadna mega gwiazda.

Co w tym złego bądź dziwnego że ludzie "podniecają" się na widok powracającego CC. Spora część forumowiczów po prostu go lubi i docenia(w tym ja) ,a to że nie jest "mega gwiazdą" niema nic do rzeczy. Niektórzy zapewne będą szczali podczas powrotu Takera , ja osobiście na to kładę.

Co do samego ppv nie ma się co rozpisywać , jako że moi poprzednicy wyczerpali już w większości temat.

Dodam tylko że minusem jak dla mnie był brak Strikera przy stole komentatorskim. Rozumiem że nie będzie on teraz pojawiał się regularnie na każdym ppv tak jak to było zanim przyszedł Booker . Skoro jednak było wolne miejsce ze względu na brak Kinga to nie rozumiem czemu jego stołek zajął Matthews. Nie żebym się czepiał ale gość jest nudny i bezpłciowy. Zdecydowanie lepszym wyborem był by tu Matt.

21141536044eac5162deaab.gif

WWE CHAMPIONSHIP

Ted Dibiase vs Yoshi Tatsu

Powiem szczerzę, że się bardzo zdziwiłem gdy Ted zachował pas... Ogólnie walka ujdzie liczyłem na troche lepszą ale dobrze, że Ted prowadził walkę ponieważ Yoshiego to bym nie strawił. Byłem pewny, że wygra Yoshi Tatsu lecz jest inaczej i Ted jedzie na WM'ke z najważniejszym pasem WWE UNIVERSE.

RAW Elimination Chamber for 1# Contender for WWE Championship

MVP vs Daniel Bryan vs Chris Jericho vs King Booker vs Christian vs Tyson Kidd

Kolejna walka na, której się zawiodłem pod względem zwycięscy, na typerze postawiłem na Chrisa Jericho i kolejne punkty w ciul poszły. Ogólnie walka marketingowo była dobra, chociaż że wygrał MVP nie jestem zawiedziony bo lubię go dosyć i cieszę się w sumie, że będzie walczył o pas na WM.

Smackdown Elimination Chamber for World Heavyweight Championship

Big Show © vs Batista vs Sheamus vs Triple H vs Alberto Del Rio vs ??? (Vance Archer)

Walka najlepsza na gali chociaż patrząc na zawodników nie powinna być za dobra, ale jednak była powiem, że zajebista. Zdziwiłem się, Vance Archer był jako ten 6 byłem pewny, że John Cena powróci po kontuzji ale jednak Vance. Zwycięzca nie cieszy bo Batista vs Justin Gabriel nie powinna być za dobrą walką, chociaż jak Batista będzie prowadził to może wyjść coś dobrego z tego.

Non-Title Match for Match in Wrestlemania with Undertaker!

John Morisson vs The Miz

Na początku walki wchodzi Vickie Guerrero i ustala, że Undertaker będzie sędzią specjalnym, no nieźle sobie myślę odrazu wiedziałem, że doda to smaczku dla walki no to jeszcze żeby było lepiej Vickie wstawia 3 zawodnika do walki, już wiedziałem o kogo chodzi.. wiedziałem, że to będzie jej chłopak Mark Henry no i zaczeli walka nie ssała ale też dobra nie była no i niestety ale Mark Henry będzie walczył z Undertakerem, ale widać było po minie Undertakera, że chce walczyć akurat z Markiem.

9026147804b6c2f2fcb752.jpg

Coś mi się zdublowało.

post do usunięcia.

Edytowane przez Janko Muzykant

21141536044eac5162deaab.gif

• Reputacja:   1

Elemination Chamber

Co prawda wyniki były znane , ale PPV wymiatało mimo to .

Kingston vs Del Rio

Walka bardzo dobra , dużo się działo , ciekawie .

EC SD:

Bardzo dobrze prezentował się tutaj Drew , od niedawana moge powiedzieć że stał się jednym z moich ulubieńców . Drew gdy wszedł to od razu zaczął rozwalać :D .

Powrót Christian'a troche kiepski , publiczność średnio go powitała , a komentatorzy tak jakby olali .

EC Raw :

Tutaj Morrison pokazał się bardzo dobrze :D On mógłby dużo osiągnąć w WWE . Piękny był skok z sufitu klatki :D na Sheamus'a .

Reszta walk jakoś mnie za bardzo nie interesowała bo wynik znałem a oglądać mi się ich nie chciało .

WWE CHAMPIONSHIP

Ted Dibiase vs Yoshi Tatsu

Powiem szczerzę, że się bardzo zdziwiłem gdy Ted zachował pas... Ogólnie walka ujdzie liczyłem na troche lepszą ale dobrze, że Ted prowadził walkę ponieważ Yoshiego to bym nie strawił. Byłem pewny, że wygra Yoshi Tatsu lecz jest inaczej i Ted jedzie na WM'ke z najważniejszym pasem WWE UNIVERSE.

RAW Elimination Chamber for 1# Contender for WWE Championship

MVP vs Daniel Bryan vs Chris Jericho vs King Booker vs Christian vs Tyson Kidd

Kolejna walka na, której się zawiodłem pod względem zwycięscy, na typerze postawiłem na Chrisa Jericho i kolejne punkty w ciul poszły. Ogólnie walka marketingowo była dobra, chociaż że wygrał MVP nie jestem zawiedziony bo lubię go dosyć i cieszę się w sumie, że będzie walczył o pas na WM.

Smackdown Elimination Chamber for World Heavyweight Championship

Big Show © vs Batista vs Sheamus vs Triple H vs Alberto Del Rio vs ??? (Vance Archer)

Walka najlepsza na gali chociaż patrząc na zawodników nie powinna być za dobra, ale jednak była powiem, że zajebista. Zdziwiłem się, Vance Archer był jako ten 6 byłem pewny, że John Cena powróci po kontuzji ale jednak Vance. Zwycięzca nie cieszy bo Batista vs Justin Gabriel nie powinna być za dobrą walką, chociaż jak Batista będzie prowadził to może wyjść coś dobrego z tego.

Non-Title Match for Match in Wrestlemania with Undertaker!

John Morisson vs The Miz

Na początku walki wchodzi Vickie Guerrero i ustala, że Undertaker będzie sędzią specjalnym, no nieźle sobie myślę odrazu wiedziałem, że doda to smaczku dla walki no to jeszcze żeby było lepiej Vickie wstawia 3 zawodnika do walki, już wiedziałem o kogo chodzi.. wiedziałem, że to będzie jej chłopak Mark Henry no i zaczeli walka nie ssała ale też dobra nie była no i niestety ale Mark Henry będzie walczył z Undertakerem, ale widać było po minie Undertakera, że chce walczyć akurat z Markiem.

Wybaczcie OT, ale kolego WTF? Czytanie nazw topiców nie boli, na prawdę...

Co w tym złego bądź dziwnego że ludzie "podniecają" się na widok powracającego CC. Spora część forumowiczów po prostu go lubi i docenia(w tym ja) ,a to że nie jest "mega gwiazdą" niema nic do rzeczy. Niektórzy zapewne będą szczali podczas powrotu Takera , ja osobiście na to kładę.

Nie stawiaj Takera, legendę i main eventera, obok Christiana, który może i ma potencjał, ale aktualnie ma marną pozycję w WWE i choć rywalizacja z Del Rio może mu tylko pomóc i wypromować jego postać, to aktualnie jest to zwykły midcarder.

Takayuki, zarąbiście się to czyta :D nie przestawaj!

Ogólnie PPV bardzo mi się podobało, na wyróżnienie zasługują obie walki w EC. W przypadku walki o WH title baaardzo dobre i duże wrażenie zrobili na mnie Edge i Rey Mysterio, końcówka walki kosmos :grin: Bardzo podoabała mi się również walka o no 1 contender for WWE title, no i Morrison dał wspaniały pokaz. Zasługuje na duży push. Nie podobała mi się walka o WWE title z mizernym pokazem w wykonaniu Miz'a, Jerry Lawler jak swój wiek dobrze sobie radził i to tyle o tej walce.

Aż mnie skręca z ciekawości, kto jutro powróci na RAW :D

EC było naprawdę udanym PPV. Oby tylko WWE dalej trzymało taki poziom.

O Boże,O Boże....Jestem tak podekscytowany,że nie zasnę dzisiaj.O rany,PPV było zajebiste kurdę,nie pamiętam już kiedy miałem taką frajdę.Żaden mecz nie ssał,tak,nawet tagi i Miz-Lawler,podejrzewam że były nawet lepszy,gdyby był dłuższy.Komory=Awesomness Opener też dał radę

Tak po krótce oceny:

Alberto Vs Kofi 3.25\5

SD! Elimination Chamber 4.75\5 MotN!!

Corre Vs Marella\Kozlov 2\5

Miz Vs Lawler 3\5

Raw Elimination Chamber 4.25\5

Kto nie obejrzał,radzę szybko obejrzeć,jest warto!

Jak to kto powróci jutro?

przeciez na filmiku na EC była postać tym razem TAKERA bardzo wyraźna czego oczekujesz więcej?

Co do PPV dla mnie padaka.

DAWNO PPV nie było aż tak przewidujące, każda jedna walka się sprawdziła.

Żadnego zaskoczenia nic ciekawego , po prostu żenada

TEGO RODZAJ WALKI JEST RAZ W ROKU A tym czasem całą gale PPV zepsuło wwe.

Oczywiście EDGE super mega HERO obronił tytuł i wszystkich obił

oczywiście dziadek LAWRER był krok od wygranej

oczywiście CENA wszystkich zmiażdżył i swoich przerzutem z barków pokonał ostatniego wrestlera

BTW:

CZYM się różni ten finisher od zwykłego rzutu?

w całej historii wrestlingu był tylko jeden"THE GREAT ONE",nigdy już takiej osoby nie będzie

http://www.youtube.com/watch?v=Z7i_H6cELXg&feature=related -> jedna z najfajniejszych scenek z Rockiem moim zdaniem

Elimination Chamber PPV 2011

To PPV, mimo tego, że przewidywalne, było imo bardzo dobre! Pierwsza walka Kofiego z del Rio nie nudziła i ciekawie się ją oglądało. Bez niespodzianki - wygrał Alberto.

Pierwszy EC Match w tym roku wypadł według mnie fenomenalnie - pojedynek nie nudził, a z każdym kolejnym zawodnikiem robiło się ciekawiej.

Zawiodłem się, bo BigShow zajął szóste miejsce w komorze. Ładnie cisnął McIntyre - pokładam w nim wielkie nadzieje. Wiele fajnych akcji, bardzo dobry mecz, Edge w coraz lepszej formie. Pod koniec powrót CC, ale niestety bez szału. Co poradzić - wbrew temu, co piszecie - jest to midcarder i cudów nie oczekujmy. To był najlepszy pojedynek tej gali.

Zwolnienie tempa... pojedynek o pasy TT. Również bez zaskoczenia - Cobra wraca (zapewne) do midcardu, ale tak być musiało (i dobrze, pushować nowych to pushować).

Następnie mamy mecz o pas WWE... no cóż, nie było aż tak źle, ale nie podobało mi się.

Segment z divami - McCool miała fajne 'wdzianko'. ^^ Aha, Trish lepiej niech nie udaje The Rocka. ;)

Pod koniec RAW EC Match, który był gorszy od odpowiednika z SD. Higlight - akcje Morrisona (jak zwykle 8)), najgorzy punkt - GM Raw się wpieprza. Niepotrzebnie... No i niestety, Jasiu wygrał i pewnie wygra na WM. -,-

--

Mimo zapowiadań, jak ta gala będzie ssała, wyszło b. dobrze - wg. mnie ciekawiej, niż RR (choć tam świetny był JoMo i AdR). Genialna walka SD EC, oby więcej takich za rok.

IT'S TIME FOR WRESTLEMANIA! :twisted:

Even though you can't afford

The sky is over,

I don't want to see you go,

The sky is over.

11451308644e35975636c51.jpg

• Urządzenie:  Windows

Cena jeszcze ani razu nie poległ na WM

Na WM 24 Cena przegral Triple Threat z Ortonem i Hunterem. Randy wygral ten mecz.

Samo EC przewidywalne do bolu. Dalej czekam na powrot Huntera.

I always tell the truth... Even when I lie...

Nie rozumiem Waszego podekscytowania ta gala... Rzeczywiscie od strony poziomu walk tragedii nie bylo, a wrecz niezla gala wyszla ale przeciez chyba wszystkie wyniki byly znane przed samym show. Myslalem, ze WWE przyszykuje jakas niespodzianke, a tu lipa - wszystko bylo tak jak wiekszosc przewidywala. Bo przeciez za niespodzianke nie mozna uznac pojawienia sie Christinana, ktory nie wplynal na wynik EC, a jedynie wplatal (najprawdopodobniej) sie w walke o WHC. Jak dla mnie gala dobra, ale wyniki wypaczaja caly obraz... 3+/5

• Urządzenie:  Android
  • Styl:  Jasny

Nie stawiaj Takera, legendę i main eventera, obok Christiana, który może i ma potencjał, ale aktualnie ma marną pozycję w WWE i choć rywalizacja z Del Rio może mu tylko pomóc i wypromować jego postać, to aktualnie jest to zwykły midcarder.

Takayuki, zarąbiście się to czyta :D nie przestawaj!

Co z tego że jest legendą i main eventerem? Jego powrót byłby emocjonujący, gdyby nie to, że ostatnio zdarza się 2-3 razy do roku, i to już się trochę nudne robi, na zmianę śpiączka, pogrzebanie żywcem, ciekawe co wymyślą na następny raz. Do tego jak już Taker powraca to tylko po to by skopać tyłki młodym perspektywicznym zawodnikom raz na czas, przeprowadzić kolejny minifeud i zniknąć przez kolejną kontuzję. Właśnie dlatego jego powroty przestały dla mnie budzić jakiekolwiek emocje, na powrót takiego Edge'a czy Christiana czekałem miesiącami, gdyż ci zawodnicy nie mają kontuzji co miesiąc i ich powroty jeszcze nie spowszedniały tak jak te Takera. A jeśli Taker okaże się jedyną osobą zamieszczoną na filmiku 2-22-11 to się załamię.