Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE Elimination Chamber 2011 (dyskusja, spoilery)

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Jasny

To wszystko prowadzi do tego, że nie chciałbym pojedynku HHH z Takerem.

Bardzo dziwne podejście, właśnie wszystko to co napisałeś jak najbardziej przemawia za walką HHH vs Taker.

Niby tak, lecz chodzi mi o to, że gdy wygra Triple H, będzie to totalna głupota, jeśli Taker to nic nowego, dość przewidywalne, taki standard. Chciałbym zobaczyć walkę, przed którą będę miał dylemat, czy Grabarz utrzyma streak, coś ciekawego. Nie interesuje mnie przedłużanie streaku na siłę.

• Odpowiedzi 179
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Ghostwriter

10

• -Raven-

9

• Thrawn4

9

• LMkkk

6

Top użytkownicy w tym temacie

• Styl:  Klasyczny

Raw Elimination Chamber Match:

Tutaj mamy w zasadzie same gwiazdy z Main Eventu. Jedynie R-Truth jest zdecydowanie "słabszym" zawodnikiem. JoMo ostatnimi czasy też mam mocną pozycję, więc można stawiać go na równi z resztą zawodników obecnych w Raw Elimination Chamber Match. Obok Johna Ceny to dla mnie główny faworyt do wygranej. Otrzymuje spory pop od fanów i jego walka z Mizem wyszła bardzo dobrze. Dałby radę walczyć na WM27. Drugi typ to John Cena. Rozpoczął już jako taki feud z Mizem, który wyrzucił go z RR. Poza tym słowa The Rocka, że spotka na WM Miza i Cene. Może wskazywać to na walkę typu Triple Threat, albo Rocky będzie sędzią w ich pojedynku. Z drugiej strony wiele osób twierdzi, że Rock sam powalczy z Jaskiem, wtedy odpada wygrana Ceny w tej walce, a rosną szanse JoMo.

Wygra: John Cena, bo mimo wszystko uważam, że słowa Rocka wskazują na to, że się wtrąci w walkę Miz vs. Cena na WM, a nie, że będzie walczył z Jaśkiem. Chociaż z początku myślałem inaczej.

SmackDown Elimination Chamber Match:

Zwycięzca powalczy z Del Rio na WM. Wychodzi na to, że wygrać musi face. Wydaje się, że typy są dwa. Edge albo Rey Mysterio. Edge ostatnimi czasy ma mocną pozycję. Do tego jest dobrym mistrzem. Jego run z pasem wygląda dobrze. Prowadzi dość ciekawe feudy. Wykręca niezłe walki i miał już mała sprzeczkę z Del Rio. Za Reyem przemawia to, że jest drugim facem w tej walce i jego walka z Del Rio ma większe podstawy. Prowadzili dość ostry feud, który jednak zakończył się dość nagle. Dlatego może dojść do jego kontynuacji. Trzeba też pamiętać o trzeciej opcji. Ziggler został zwolniony. Zostawił wolne miejsce. Nie wiem kogo wprowadzą do tej walki, jeśli to będzie Christian to on też ma szanse wygrać. Jego walka z Del Rio też ma solidne podstawy, a poza tym jest on facem. W zasadzie to nikt inny mi nie przychodzi do głowy, żeby mógł pojawić się w tej walce. Może Big Show, ale jego, mimo bycia facem, nie obstawiam jako zwycięzce.

Wygra: No właśnie nie wiem kto. Są trzy solidne opcje i każda jest do kupienia. Każda opcja mnie mimo wszystko zadowoli. No może Rey według mnie trochę nie bardzo nadaje się na mistrza, ale jednak nic do niego nie mam.

WWE Champion The Miz vs. Jerry Lawler:

Walka w sumie bez cienia szansy na inny wynik niż wygrana przez oszustwo Miza. Miz jest słabym mistrzem. Wygrywa nie fair, dzięki pomocy innych. Tylko raz wygrał czysto z Bryanem. Do tego dali mu teraz Lawlera, bo uwiarygodnić jego szansę na utrzymanie pasa do WM. Miz jedzie na WM jako mistrz i nie ma innej możliwości. Szkoda. Powinien tutaj być Orton i na WM walka Orton vs. Cena.

Wygra: The Miz

Intercontinental Champion Kofi Kingston vs. Alberto Del Rio:

Walka stworzona tylko po to, aby Del Rio został dobrze wypromowany przed WM. W końcu wygrał RR i powalczy w Main Evencie na WM. Dośc łatwo pokona Kofiego i zdobędzie swój pierwszy pas w WWE co go wypromuje i uwiarygodni szanse na wygrana na WM. Może zostanie Undisputed Smackdown Championem? Zdobędzie dwa najważniejsze pasy tego rosteru. Teraz IC, a na WM WHC.

Wygra: Alberto Del Rio

WWE Tag Team Champions Santino Marella & Vladimir Kozlov vs. Heath Slater & Justin Gabriel:

Kozlov i Santino otrzymali nagrodę za ich świetne komediowe segmenty i przychylność publiczności w postaci pasów Tag Teamów. Cieszyłem się z tego, ale co za dużo to nie zdrowo. Czas, aby te pasy zdobył jakiś bardziej prawdziwy Tag Team. Dwójka z The Corre nadaje się do tego, w końcu to im "europejska" para zabrała ten tytuł. Podbuduje to też pozycję nowej grupy Barretta na SD!. No i będzie jakąś tam podstawą do rozpoczęcia feudu the Corre i New Nexus, który zakończy się walką o pas Tag Teamów na WM.

Wygra: The Corre

Edytowane przez ArriS

Entertainment > Wrestling

Dolph Ziggler sprzedaje ciosy lepiej niż TNA bilety :)

• Reputacja:   361
  • Urządzenie:  Windows

Chciałbym zobaczyć walkę, przed którą będę miał dylemat, czy Grabarz utrzyma streak, coś ciekawego. Nie interesuje mnie przedłużanie streaku na siłę.

Co byś więc powiedział na taki scenariusz (z punktu widzenia smarta):

Na Smacku po EC wychodzi Del Rio i wali promo, że jako zwycięzca Royal Rumble i main eventer nadchodzącej WM'ki ma coś do ogłoszenia. Alberto REZYGNUJE z title shota na Wrestlemanii i rzuca Grabarzowi wyzwanie, motywując to, że dziesiątki wrestlerów zdobywały już "złoto", ale Takera na WM'ce nie pokonał jeszcze nikt a ten kto tego dokona - zapisze się bardziej na kartach historii niż niejeden wielokrotny mistrz HW...

Powiem tak - (jako smart) wiedząc, że Del Rio był szykowany na Mistrza Świata już na Royal Rumble i jego wygrana na WM'ce była niemal pewna na 99,99% (oraz wiedząc, że Alberto nic ostatnio takiego nie odwalił, żeby sobie przesrać u McMahona), zacząłbym się gruuuubo zastanawiać, czy Vince zmieniając plany i tak bookując WM'kę - nie postanowił jednak przerwać streaku i wypromować Arystokratę bardziej niż przez danie mu "złota". Dla mnie taki myk wprowadziłby maksymalną dawkę niepewności odnośnie wyniku tego starcia... :wink:

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

Powiem tak - (jako smart) wiedząc, że Del Rio był szykowany na Mistrza Świata już na Royal Rumble i jego wygrana na WM'ce była niemal pewna na 99,99% (oraz wiedząc, że Alberto nic ostatnio takiego nie odwalił, żeby sobie przesrać u McMahona), zacząłbym się gruuuubo zastanawiać, czy Vince zmieniając plany i tak bookując WM'kę - nie postanowił jednak przerwać streaku i wypromować Arystokratę bardziej niż przez danie mu "złota". Dla mnie taki myk wprowadziłby maksymalną dawkę niepewności odnośnie wyniku tego starcia... :wink:

Nie żeby mi się ten pomysł nie podobał,przeciwnie,byłby na pewno ciekawy,tylko czy nie uważasz,że danie pasa mistrzowskiego po tak zaledwie krótkim czasie jest nieco mniejszego kalibru niż pokonanie Takera na WM-ce?Wg mnie powinna to być osoba już solidnie podpromowana,ale nie stary wyjadacz,tylko młoda,perspektywiczna osoba(wiem,że Del Rio jest młody,ale wciąż jakby za nowy).Nie wiem,może tylko ja tak myślę,ale ja sądzę,że jeżeli ktoś miałby przerwać streak,to byłby to ktoś z dwójki John Morrison lub Wade Barrett(tak wiem,on też jest "nowy",ale jest dużo bardziej już kojarzony)

Ale jeżeli by mieli to tak zabookować(oczywiście że tego juz nie zrobią) i Del Rio miałby wygrać,to nie miałbym większych problemów.Ale jednak lepsi byliby ci dwaj wyżej wymienieni.

Nie wiem czy ktoś czytał, ale na stronie wwe.com widnieje takie info :

Dolph Ziggler into the fray. However, since returning SmackDown General Manager Theodore Long fired the bleach-blond Superstar on Feb. 18, it is reasonable to assume that Edge will only be facing four challengers.

Więc nie będzie żadnego zawodnika zastępującego Dolpha Zigglera ?, na to wygląda, no ale nie przekreślajmy szans. Jeśli już by doszło do tego że będzie 6 to stawiam ze to będzie Christian lub.. Chris Jericho!. Na temat walk i gali wypowiem się jutro, chciałem się tylko podzielic tym co dostrzegłem :P

• Reputacja:   361
  • Urządzenie:  Windows

Nie żeby mi się ten pomysł nie podobał,przeciwnie,byłby na pewno ciekawy,tylko czy nie uważasz,że danie pasa mistrzowskiego po tak zaledwie krótkim czasie jest nieco mniejszego kalibru niż pokonanie Takera na WM-ce?Wg mnie powinna to być osoba już solidnie podpromowana,ale nie stary wyjadacz,tylko młoda,perspektywiczna osoba(wiem,że Del Rio jest młody,ale wciąż jakby za nowy).Nie wiem,może tylko ja tak myślę,ale ja sądzę,że jeżeli ktoś miałby przerwać streak,to byłby to ktoś z dwójki John Morrison lub Wade Barrett(tak wiem,on też jest "nowy",ale jest dużo bardziej już kojarzony)

Powiem tak - ja ogólnie jestem przeciwnikiem przerywania streaku, który powinien pozostać legendarny, po odejściu Grabarza na emeryturę. Z tego też powodu nie jestem orędownikiem tego, aby zrobił to Alberto, Wade, czy Morrison (przy obecnym wypromowaniu - za cholerę nie kupiłbym takiej wygranej JoMo). Podałem tylko przykładowy scenariusz jak można by było zabookować walkę Takerowi na WM'ce, żeby połowa smartów w ciemno nie mogła obstawić jej wyniku (przecież Del Rio równie dobrze mógłby przegrać tą walkę. Chodzi tylko o element niepewności) :wink:

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

Scenariusz bardzo ciekawy i w sumie nie taki głupi, jeśli tylko del Rio wygrałby z Takerem. Wtedy to byłby całkowity kosmos, lecz także wielkie ryzyko ze strony WWE, przez co - niestety, ta opcja odpada. ;)

Jak dla mnie, idealnym 'początkiem' kariery jest dla del Rio zdobycie pasa WH na WrestleManii, wtedy zakończyłby się pewien 'okres wstępny' dla niego, podczas którego zdobyłby:

- wygrany feud z Upper Midcarderem - 619;

- zwycięstwo w swoim pierwszym RRM, które było największe w historii;

- jeden z głównych pasów federacji,

... a to wszystko w pół roku od debiutu na SD!.

Reasumując - ktokolwiek nie byłby oponentem arystokraty na WMce w walce o pas, chcę zobaczyć wygrywającego meksykanina (+ genialny Rodriguez :D)

Even though you can't afford

The sky is over,

I don't want to see you go,

The sky is over.

11451308644e35975636c51.jpg

Może wetnę się w tą gadkę czy Del Rio vs Kingston ta walka jest na Kendo Sticki?????? :?: :kill:

WWF = Wrestling Was Fun.

WWE= Worst Wrestling Ever.

14412284634dceda93a5870.jpg

Chciałbym zobaczyć walkę, przed którą będę miał dylemat, czy Grabarz utrzyma streak, coś ciekawego. Nie interesuje mnie przedłużanie streaku na siłę.

Co byś więc powiedział na taki scenariusz (z punktu widzenia smarta):(...)

Zdecydowanie byłbym za. Myślę, że nawet w tej walce Del Rio zostałby moim faworytem, czego oczekuję po przeciwnikach Takera na WM-kach. W tym przypadku niezależnie od wyniku byłbym zadowolony. Uważam, że cały feud mógłby wyjść bardzo dobrze, ich proma zapewne byłyby świetne, a sama walka, o ile Grabarz miałby jakąś tam formę nie powinna ssać. Arystokrata nawet mimo ewentualnej porażki zostałby pewnie mocno zabookowany w walce i po Wrestlemanii kupiłbym pierwszy lepszy tittle shot dla niego.

Przed Royal Rumble byłem praktycznie przekonany o zwycięstwie Jaśka w najliczniejszym battle royal w historii. Tymczasem wygrał Del Rio. Także WWE ma na tym etapie jeszcze furtkę na sporo nieprzewidywalności.

RAW EC

Po raz kolejny stawiam na Janusza. Nie wierzę absolutnie w zwycięstwo Lawlera nad Mizem i przyjmuję, że przyczłap dotrzyma pas aż do największej gali roku. Tak więc patrząc po kolei na uczestników chambera, oceniam ich pod kątem starcia właśnie z Mizem:

CM Punk, Sheamus - heel vs heel na WM odpada,

JoMo - chciałbym aby wygrał ale nie jest jeszcze przetestowany w main eventach no i nie umie mówić za cholerę,

Randy - program z Mizem był tłuczony od początku zimy i był nudny,

R-Truth - LOL, nie ;)

Zostaje Cena jako oczywisty zwycięzca. No ale odnosząc się do Royal Rumble, tym razem nie będę aż taki pewny. Wszystko w tej federacji może się zdarzyć.

Smackdown EC

Logika WWE wskazywałaby na to, że chamber wygra ten szósty, tajemniczy zawodnik. No ale biorąc pod uwagę fakt, że na zwycięzcę czeka Alberto, ostatnim sprawiedliwym w komorze będzie babyface. Daję szanse

1/3 Rey Mysterio (aby definitywnie skończył długi feud z ADR),

1/3 Edge (jego walka z ADR wydaje się trochę z przypadku i bez historii, ale obaj są zdolniachy i w te kilka tygodni przed WM jakąś dramaturgię zmontują)

1/3 zawodnik który wejdzie za Dolpha, kimkolwiek by nie był.

Miz vs Lawler

Taka sama sytuacja jak dwa lata temu gdy zwycięzca RR - Orton, dostał przed WM program z Shanem. Chodzi o to aby pewny uczestnik ważnej walki na Wrestlemanii miał się czym zająć zanim wyłoni się prawdziwy rywal dla niego. Pomimo mocnego bookingu, komentator jest tu tylko aby się podłożyć. But you already know that.

Believe in The Shield

WWE Champion Ted DiBiase© vs Yoshi Tatsu

Walka nie powinna ssać nie daje w ogóle szans dla Teda na utrzymanie pasu ponieważ Ted diBiase w tej chwili nie ma żadnego feudu a Yoshi prowadzi obecnie feud z Chrisem Jericho który walczy o pretendenta do tytułu na Elimination Chamber i jestem pewny, że Yoshi Tatsu i Chris Jericho zawalczą o ten tytuł na Wrestlemani.

RAW Elimination Chamber for 1# Contender for WWE Championship

MVP vs Daniel Bryan vs Chris Jericho vs King Booker vs Christian vs Tyson Kidd

Bardzo ciekawy skład, walka powinna być dobra raczej się na niej nie zawiodę. Zwycięży nie kto inny jak Chris Jericho, ponieważ Christian wrócił dopiero po kontuzji, MVP podobno ma być zwolniony, Daniel Bryan ma w tej chwili pas Tag-Team z Alexem, a King Booker podobno ma zostać komentatorem za Jerry'ego Lawlera, a Tyson Kidd jest za słabo wypromowany. Stawiam na Chrisa

Smackdown Elimination Chamber for World Heavyweight Championship

Big Show © vs Batista vs Sheamus vs Triple H vs Alberto Del Rio vs ???

Pomimo bardzo dobrego składu(chodzi o wypromowania wszyscy są dosyć dobrze) to wątpie by Big Show miał stracić pas, który wygrał na RR z Jackiem Swaggerem. Big Showa promują na heela, który ani się nikogo nie boi ani nie ucieka z ringu jak po pierdółka Orton. Big Show obecnie prowadzi feud z Justinem Gabrielem, który jak wiemy wygrał RR i zmierzy się o pas WHC na WM z najprawdopodobniej z Big Showem. Stawiam na Big Showa

Non-Title Match for Match in Wrestlemania with Undertaker!

John Morisson vs The Miz

Nie jednokrotnie powtarzałem że Miz ssie na mikrofonie.. W ringu za to owiele lepiej ale jak wiemy Vickie Guerrero woli tych dobrych na majku promować dlatego jestem pewien, że to Morisson zawalczy o przerwanie streaku z Undertakerem na Wrestlemani 27 w Gdańsku

Edytowane przez Takayuki

9026147804b6c2f2fcb752.jpg

Może wetnę się w tą gadkę czy Del Rio vs Kingston ta walka jest na Kendo Sticki?????? :?: :kill:

Jest to single match, o pas IC. Jeżeli byłaby inna stypulacja zostanie ona raczej wprowadzona tuż przed meczem.

btw. nie rób tyle znaków zapytania, jeden wystaczy...

Walka nie powinna ssać nie daje w ogóle szans dla Teda na utrzymanie pasu ponieważ Ted diBiase w tej chwili nie ma żadnego feudu a Yoshi prowadzi obecnie feud z Chrisem Jericho który walczy o pretendenta do tytułu na Elimination Chamber i jestem pewny, że Yoshi Tatsu i Chris Jericho zawalczą o ten tytuł na Wrestlemani.

Bardzo ciekawy skład, walka powinna być dobra raczej się na niej nie zawiodę. Zwycięży nie kto inny jak Chris Jericho, ponieważ Christian wrócił dopiero po kontuzji, MVP podobno ma być zwolniony, Daniel Bryan ma w tej chwili pas Tag-Team z Alexem, a King Booker podobno ma zostać komentatorem za Jerry'ego Lawlera, a Tyson Kidd jest za słabo wypromowany. Stawiam na Chrisa

Pomimo bardzo dobrego składu(chodzi o wypromowania wszyscy są dosyć dobrze) to wątpie by Big Show miał stracić pas, który wygrał na RR z Jackiem Swaggerem. Big Showa promują na heela, który ani się nikogo nie boi ani nie ucieka z ringu jak po pierdółka Orton. Big Show obecnie prowadzi feud z Justinem Gabrielem, który jak wiemy wygrał RR i zmierzy się o pas WHC na WM z najprawdopodobniej z Big Showem. Stawiam na Big Showa

John Morisson vs The Miz

Nie jednokrotnie powtarzałem że Miz ssie na mikrofonie.. W ringu za to owiele lepiej ale jak wiemy Vickie Guerrero woli tych dobrych na majku promować dlatego jestem pewien, że to Morisson zawalczy o przerwanie streaku z Undertakerem na Wrestlemani 27 w Gdańsku

eee,WTF?

Myślę ,że w meczu o IC belt wygra Kofi skoro Del Rio ma shota na Wm'ce o WHC chyba że Creation Team wymyślił sobie że Rio będzie posiadał 2 pasy.

Chociaż z 2 strony może ktoś chwyci za kendo sticka i bum dyskwalifikacja ,wszystko ze strony WWE jest możliwe.

WWF = Wrestling Was Fun.

WWE= Worst Wrestling Ever.

14412284634dceda93a5870.jpg

John Morisson vs The Miz

eee,WTF?

To samo chcialem napisac... Yoshi tatsu vs Ted For WWE Championship? What?

You'll Never Walk Alone

Wrestling > Entertainment

16011289824e0842330e2ed.jpg