Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE Elimination Chamber 2011 (dyskusja, spoilery)

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

(chociażby właśnie Royal Rumble - bo co prawda nieuczciwe zagrywki są na porządku dziennym ale już takie oficjalne wyeliminowanie zawodnika na RR przez wrestlera nie biorącego udziału w RR to zdaje się pierwszy taki przypadek w historii)

Choćby w 2006 roku znany Tobie dobrze Shawn Michaels został wyeliminowany przez Shane'a McMahona :P W 1999 Mabela wyeliminowali Mideon, Bradshaw i Farroq - też nie biorący udziału w walce.

EDIT: Hehe, tuż po napisaniu posta zorientowałem się, że ty również się zorientowałeś :P

Edytowane przez K-PEL-K
  • Odpowiedzi 179
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Ghostwriter

10

• -Raven-

9

• Thrawn4

9

• LMkkk

6

Top użytkownicy w tym temacie

(chociażby właśnie Royal Rumble - bo co prawda nieuczciwe zagrywki są na porządku dziennym ale już takie oficjalne wyeliminowanie zawodnika na RR przez wrestlera nie biorącego udziału w RR to zdaje się pierwszy taki przypadek w historii)

Choćby w 2006 roku znany Tobie dobrze Shawn Michaels został wyeliminowany przez Shane'a McMahona :P W 1999 Mabela wyeliminowali Mideon, Bradshaw i Farroq - też nie biorący udziału w walce.

Właśnie zorientowałem się, że były jednak takie przypadki i edytowałem post. Ale mnie uprzedziłeś. :)

14453752125651e0a536c69.jpg

Szczerze,to Ja bym chciał walki Cena vs Orton na Wm...Dlaczego? A Dlatego,że obaj zawodnicy,są bardzo wypromowani,więc walka byłaby ciekawe do samego końca...po za tym,może w końcu byśmy zobaczyli upragniony hell turn Jasia?

A tak to... Miz vs Cena,to wiadomo kto wygra,nudna walka ,ponieważ Miz nic nie potrafi.

Nikt chyba,nie kupiłby wygranej Miza na WM...Więc wiadomo,John wygra.A w przypadku jakiejś zmiany,możemy dostać porządną walkę dwóch czołowych zawodników Raw.Uważam,że to dużo lepsze rozwiązanie,niz to co teraz prezentują...

Elimination Chamber też się zapowiada słabiutko...walka o pas WWE TRAGEDIA! Najgłupsze co mogło tylko być...No nic,może kreatywni trzymają asa w rękawie,OBY!

W takiej sytuacji możemy być niemal pewni, że coś wielkiego szykuje się na wrestlemanie, a dlaczego? Patrząc na aktualną karte, Vince totalnie oał to PPV. Oał pas WWE, olał pas który obecnie jest w posiadaniu Edge'a(zapowiadając jego walkę z Del Rio zaraz po Royal Rumble). Coś mi się wydaje, że to nie pasy będą najważniejsze na Wrestlemani 27.

• Reputacja:   361
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

olał pas który obecnie jest w posiadaniu Edge'a(zapowiadając jego walkę z Del Rio zaraz po Royal Rumble)

To niezupełnie tak. Alberto wskazując Edge'a wybrał na WM'ce po prostu walkę o pas HW Championship i wcale (teoretycznie) nie musi się zmierzyć o niego z Copelandem, ale z kimś, kto będzie w posiadaniu tego tytułu po Elimination Chamber. Tyle teorii, bo w praktyce niemal bankowo wszystko jest robione pod starcie Del Rio z Edge'm. Chcę jednak pokazać, że jak Vince'owi coś strzeli do głowy, to wcale nie Edge musi być osobą broniącą pas HW przed Alberto na WrestleManii (tylko dlatego, że wg niektórych Albercik wskazał właśnie Copelanda jako swojego przeciwnika na WM'kę)...

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

Widzę, że wokół teorii "zasłuzenia" prowadzone są dyskusje to ja może powiem coś jeszcze. Odrazu mówię, że to będzie wg rozumowania na gali, a nie realnego. Więc mamy tutaj sytuację kiedy King "przepada" i zostaje wolny spot. GM wysyła informację o treści.

"Jak widać The Miz nie ma partnera do walki. Pozbawił on Johna Ceny szans na "headline'owanie" (nie wiem jak to trafnie przetłumaczyć) Wrestlemanii. Widzieliśmy jak Cena się starał by dostać się na Wrestlemanię. Miz zniszczył jego marzenia, więc na Elimination Chamber John Cena będzie mógł się zemścić na swoim rywalu."

Wtedy nikt sie nie musi bić o spot. Orton będzie starał się przetrwać obok Nexus. R-Truth nie ma o co się upominać, a JoMo też miał swoją szansę. Sheamus do tego czasu powinien zacząć feud z HHH.

9077542924c72bcdfb4ec5.jpg

• Reputacja:   12

Szczerze,to Ja bym chciał walki Cena vs Orton na Wm...Dlaczego? A Dlatego,że obaj zawodnicy,są bardzo wypromowani,więc walka byłaby ciekawe do samego końca

Ty tak poważnie?

Bodajże przez cały 2009 rok czy tam kawałek 2010 jeszcze, to Orton Cena kręcili się wokół pasa - czytaj walczyli ze sobą, prawie na każdym PPV. Mówię ogólnikowo, by pokazać, że takiej walki nieeeeeee chce. A na heel turn Ceny (choć go pragnę jak każdy xd) nie liczyłbym przez jeszcze rok może dwa.

"ja żyje jak chcę ja nic nie muszę dlatego mam czystą duszę..."

^.- Know Your Role ! And Shout your mouth!

ChatGPT Image 16 cze 2025, 23_09_54.png

A powiedz mi,wolałbyś Miz vs Cena? Przecież to będzie walka do przewinięcia ...

Dlaczego wielu chce walki Ceny z Ortonem? Bo nie będzie to typowa walka Heel vs Face, a face vs face. Nie będzie headlocków, nie będzie uciekania czy innych bezsensownych zagrań - będzie czysta, wyrównana walka, przynajmniej w końcu przekonalibyśmy się, który z nich jest 'lepszy'..

Oczywiście nie podlega dyskusji to co pisze Menez, że wszystko zależy od bookerów i Vince'a (zatem argumenty typu "dlaczego inni wrestlerzy mieliby się na to zgodzić" są z dupy wzięte).

Tak, tu to pięknie wytłumaczymy i ok, o Ortonie zapomnimy i wszyscy szczęśliwi. A gdyby taka sytuacja miała miejsce w TNA, to od razu znalazłoby się wielu "znawców" jaki to booking w TNA jest głupi i naciągany, bo np. osoba, która jeszcze niedawno poza pasem nie widziała niczego nagle ma go w piździe i załatwia własne porachunki.

Może i racja, ale dowodzi to tylko temu, że pieprzysz głupoty, jakoby to Ortonowi się ten title shot należał, bo... Miz go nie pokonał czysto. A zatem równie dobrze Cena mógłby do teraz bić się z Sheamusem, bo - idąc twoim tokiem rozumowania - skoro go nie pokonał czysto, to jemu wciąż się należy szansa na pas.

Ile razy mam powtarzać, że z 'zasłużeniem' przypasowałem się do wcześniejszych wypowiedzi, gdzie shot dla Ceny miałby właśnie zostać wytłumaczony 'zasłużeniem', bo Miz mu przeszkodził w RRM, to myśląc w ten sposób trzeba też wziąć pod uwagę Randalla i jakoś tą sprawę wyjaśnić(chociażby ponownym Raw Rumble o contendera lub bezpośrednim pojedynkiem Cena - Orton) i wszystko gra, a nie ot tak zapominamy o Ortonie bo jemu szykujemy program z Punkiem.

7614081404f146f966c931.jpg

Tak, tu to pięknie wytłumaczymy i ok, o Ortonie zapomnimy i wszyscy szczęśliwi. A gdyby taka sytuacja miała miejsce w TNA, to od razu znalazłoby się wielu "znawców" jaki to booking w TNA jest głupi i naciągany, bo np. osoba, która jeszcze niedawno poza pasem nie widziała niczego nagle ma go w piździe i załatwia własne porachunki.

Oczywiście, że jest to naciągane. Wiele rzeczy w WWE było, jest i zapewne będzie naciąganych. Co do Ortona to może się mu to nie podobać (bardziej sensowne) lub może lachę położyć bo teraz chce przede wszystkim obić ryja Punkowi (mniej sensowne)... Co do tego drugiego rozwiązania to zauważ, że ono już właściwie ma miejsce (niezależnie od postów użytkowników tego forum :) ) - na dzisiaj Randy ma przecież walczyć z Punkiem a nie kontynuować feud z Mizem.

Ja uważam, ze storyline powinien toczyć się w tym kierunku, żeby Randy kontynuował swoją walkę o pas i przy spełnieniu scenariusza, o którym cały czas dyskutujemy (tzn. w miejsce Jerryego podczas EC wskakuje Jasiek i wygrywa z Mizem) - wygrał ECM. Zresztą równie dobrze może być na odwrót - tj. bookerzy wymyślają coś, żeby podczas EC zrobić walkę o pas Randy-Miz (chociaż byłby to kolejny sleeper) a Jasiek wygrywa ECM...

W jednym i drugim przypadku mielibyśmy wtedy pojedynek Randy-John na WM, do którego wpieprzyłby się jeszcze Miz, któremu przysługiwałby rewanż za przegraną walkę na EC (poprawcie mnie jeżeli się mylę). Osobiście podoba mi scenariusz, że doszłoby do walki Randy-John-Miz + ew. Punk. Bo sam John vs Miz to będzie sleeper. Pół biedy jeżeli walka ta odbędzie się na EC - ale na WM będzie to już nieporozumienie. Najbardziej chciałbym po prostu pojedynku Jasiek vs Orton. Nie chcę powtarzać argumentów poprzedników - poza tym jednym, że walka o prym tego najlepszego dwóch czołowych face'ów federacji byłaby po prostu ciekawa.

14453752125651e0a536c69.jpg

• Reputacja:   12

A powiedz mi,wolałbyś Miz vs Cena? Przecież to będzie walka do przewinięcia ...

Jeżeli do tego czasu poćwiczyli by to tak :D

"ja żyje jak chcę ja nic nie muszę dlatego mam czystą duszę..."

^.- Know Your Role ! And Shout your mouth!

ChatGPT Image 16 cze 2025, 23_09_54.png

Koncert życzeń?

To ja chcę walke MORRISON vs miz na WMCE w klatce bez pomocy alexa

Też mam nadzieję,że nawet MIZ zniszczy KINGA i dzięki niemu ktoś inny dostanie TITLE SHOTA, choćby hhh, brayan, lub kto kolwiek inny

W takiej sytuacji możemy być niemal pewni, że coś wielkiego szykuje się na wrestlemanie, a dlaczego? Patrząc na aktualną karte, Vince totalnie oał to PPV. Oał pas WWE, olał pas który obecnie jest w posiadaniu Edge'a(zapowiadając jego walkę z Del Rio zaraz po Royal Rumble). Coś mi się wydaje, że to nie pasy będą najważniejsze na Wrestlemani 27.

podpisuje się dwiema rękami

wg mnie będzie to albo przerwanie streeka takera, albo powrót HBK (nawet jako sędzia) lub coś z goldbergiem,lub powrót batisty

Gdyż wiadomo ,że ani Y2J nawet jak wróci to nie zrobi aż takiego WOW, a LESNAR jako trener TUFA ma na pewno ważniejsze sprawy niż wm, i wiadomo ,że opcja z nim odpada gdyż chwile po tym ma swoją walke z JDS o to kto zawalczy o tytuł UFC, więc jego na pewno skreslamy.

A kto inny może zrobić takie wielkie WOW na WMCE?

goldberg albo sting wg mnie

w całej historii wrestlingu był tylko jeden"THE GREAT ONE",nigdy już takiej osoby nie będzie

http://www.youtube.com/watch?v=Z7i_H6cELXg&feature=related -> jedna z najfajniejszych scenek z Rockiem moim zdaniem

CM Punk (chciałbym Y2J !!!)

Walka o pas WWE będzie tak samo beznadziejna jak rok temu, ale tym razem znajdzie się w środku karty. Mam szczerze mówiąc gdzieś kto z kim bedzie walczył bo ta walka i tak będzie beznadziejna. No way out 2 lata temu była naprawdę super, a rok temu było istne żenua, i nie sądzę żeby poprawili poziom w przeciągu jednego roku. W ogóle od jakiegoś czasu odczuwam wrażenie że nie oglądam WWE dla walk, tylko żeby być na bierząco i z ciekawości co się wydarzy. I odczuwam wrażenie że tylko markom podoba się to co zawodnicy WWE "Robią" w ringu.

14195629615519c4906401d.gif