Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Najlepszy gry roku 2010

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Mamy temat o filmach to może być i o grach.Zasady są proste na początku podajecie jakie platformy do gier macie,a następnie podajecie 3 najlepszych gier.

Propozycje składamy do 12 lutego,wtedy ja podlicze wszystke głosy i podam 3 najlepsze gry

PC,Xbox 360

1.Red Dead Redemption-Zacznę od tego,że nie lubie klimatu westernów,a mimo tego nie mogłem się oderwać od tej gry.Rockstar stworzył kolejne arcydzieło,które można by nazwać GTA na dzikim zachodzie.Zresztą wiele pomysłów jest jak w GTA np.minigierki.Niewiem jak wy ale ja już czekam na kolejną część.

2.Battlefield Bad Company 2-Zdecydowanie najlepszy fps 2010 roku z genialnym nultiplayerem,ale ma też tryb dla jednego gracza.Cieszy mnie to,że BC 2 wykorzystuje jako jedna z nielicznych gier 4 rdzeniowe procesory.Mimo wszystko szkoda,że kampania single player jest tak krótka,ale nie zmienia to faktu,że BC 2 to najlepszy fps dostępny na rynku.

3.GTA Episodes From Liberty City-2 dodatki do IV części GTA,które nie wymagają podstawki i mógłbym powiedzieć że to 2 nowe gry.The Ballad of Gay Tony momentami przypomina klimatem Vice City.Znajdziemy tu również wiele misji z użyciem helikopterów.The Lost and Damned stawia zdecydowanie na jazdę motocyklem i wulgarny język.Rockstar pokazał jak powinny wyglądać DLC do gier.

Na wyróżnienie zasługują FIFA 11,która była znakomita również na pc oraz Need For Speed Hot Pursuit,który przywrócił serii blask.

Edytowane przez wojtek95
https://forum.wrestling.pl/topic/23712-najlepszy-gry-roku-2010/

• Odpowiedzi 9
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• JerichoY2J

1

• Fazi

1

• ucho13

1

• wojtek95

1

Top użytkownicy w tym temacie

2.Battlefield Bad Company 2-Zdecydowanie najlepszy fps 2010 roku

I tu się nie zgodzę bo dla mnie lepsza jest Modern Warfare. Chodź z ręką na sercu przeszedłem obie gry i pykałem w multi. Mimo to bardziej mnie wciągnęła MW2. Ale... ta gry chyba wyszła w 2009 roku więc raczej nie ma sprawy.

https://forum.wrestling.pl/topic/23712-najlepszy-gry-roku-2010/#findComment-219009

XBOX 360, PC

3. Super Meat Boy - Co prawda gra niezależna, ale wciąga... Piekielnie trudna, gdzie po przejściu poziomu niesamowicie się cieszymy.

2. Battlefield Bad Company 2 - SP totalnie spartaczony... Nuda, nuda i jeszcze raz nuda. Szczerze przeszedłem tylko dla osiągnięć. Multi za to jest uzależniające. Bardzo taktyczne, nie to co Kal of Djuti. Jedyny minus jaki widzę to mało trybów.

1. Alan Wake - Niesamowita fabuła i KLIMAT. W dodatku zakończenie jest... ciągle chodzi mi po głowie. Jeśli posiadasz konsolę M$ to koniecznie kup Alana!

https://forum.wrestling.pl/topic/23712-najlepszy-gry-roku-2010/#findComment-219020

PC/X360/PS3

1. Call of Duty: Black Ops [Mimo, że od MW mało się różni, ale to jest dobra gra, nie robiona przez IW]

2. Grand Theft Auto: Episodes from Liberty City [Doskonałe połączenie całej 4 serii GTA]

3. FIFA 11 [Piłka nożna w ostatnim roku była dobra na wszystkich platformach]

PS3/X360

1. Red Dead Redemption [Doskonała gra o dzikim zachodzie, bardzo rozbudowana]

2. Red Dead Redemption: Undead Nightmare [Jak wyżej, tylko tym razem, jest to połączenie GTA z Call of Juarez oraz Left 4 Dead]

3. Assassin's Creed: Brotherhood [Grałem w tę część dość długo, zwykle w gry aby je przejść, ale tym razem długo po zakończeniu głównej historii chciałem skończyć wszystkie misje]

Exlusivy

1. Heavy Rain [Exlusiv dla PS3, gra ta bardzo mnie wciągnęła, historia w niej zawarta jest dynamiczna, grając pierwszy raz do jednej z ostatnich scen nie wiedziałem kogo ścigam, a podczas gry miałem chyba 4 typy]

2. MineCraft [Exlusiv dla PC, bardzo dobra gra, mimo odrzucającej na pierwszy rzut oka grafiki]

3. God of War III [Exlusiv na PS3, doskonała gra akcji, posiadająca według mnie najlepszy system walki]

https://forum.wrestling.pl/topic/23712-najlepszy-gry-roku-2010/#findComment-219444

2. MineCraft [Exlusiv dla PC, bardzo dobra gra, mimo odrzucającej na pierwszy rzut oka grafiki]

Grafika w Minecraft jest urocza jak dla mnie. Krajobrazy, które ta gra potrafi generować są po prostu piękne i mają w sobie więcej uroku niż nie jedna superHD produkcja. Poza tym to mój kandydat na grę roku, wprawdzie po jakiś 20 minutach jest ona już dla mnie nudna ale popatrzmy na to obiektywnie - tą grę zrobiła jedna osoba a potem dzięki niej stała się milionerem (podobno zyski z produkcji grubo przekroczyły milion dolarów). To jednak mówi samo za siebie.

https://forum.wrestling.pl/topic/23712-najlepszy-gry-roku-2010/#findComment-219446

Ja gram mało na PS3 i z racji tego wymienię tylko grę, która dostarczyła (dostarcza) mi najwięcej funu....

BATTLEFIELD BAD COMPANY 2(+ VIETNAM)

Kupiłem ją przede wszystkim dla zajebistego multi i ....się nie zawiodłem. Full serwery, miód wypływający z ekranu, fantastyczne mapy, wybuchające budynki, to wszystko sprawia, że gra się nie nudzi. Multiplayer wciągnął mnie tak bardzo, że nawet singla nie tknąłem.

Mam nadzieję, że Battlefield 3 będzie przynajmniej tak dobry jak BC2. Osobiście mi wystarczy, żeby tylko klimaty zmienili, bo jeśli chodzi o multi to FPS spod znaku DICE jest najlepszy na rynku ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/23712-najlepszy-gry-roku-2010/#findComment-219448

• Urządzenie:  Windows

Tak, ja się w pełni zgadzam z xero, dodatkowym plusem jest to, że świat generuje się na naszych oczach i nigdy nie jest taki sam.

Plusy:

- generowanie zawsze innego światu

- ten ich cały crafting, ciekawy sposób na tworzenie nowych przedmiotów, a nie tak od razu z automatu

- multum możliwości budowania (od chatek na drzewie poprzez szklarnie kończąc na zamkach) szczerze mówiąc jest to chyba ograniczone od naszej wyobraźni

- MULTI! - ktoś kiedyś powiedział: "jak zaczniesz grac w multi już nie wrócisz do singla" racja, rozgrywka z innymi budowniczymi jest świetna

- wiele różnych surowców i nowych przedmiotów zrobionych za ich pomocą

- okazyjne update (np. halloween)

- jak dla mnie świetny pomysł Notcha (twórcy gry) który rozpoczął sprzedaż już od wersji Alpha, przez to zachęcił wielu graczy ceną ("po co piracić, skoro ta gra wcale nie jest droga"), nabił przez to w cholere kasy jak już xero wspominał

Minusy:

- rozumiem, że cały świat jest kanciasty, ale chociaż nasza postać/zwierzęta/potwory mogła mieć normalny wygląd, lub chociaż w małym stopniu przybliżony

- po trudnych początkach (które moim zdaniem są najciekawsze) nadchodzą głupie pomysły, kiedy mamy już wystarczającą ilość itemów, surowców itp.

- pseudo inteligencja potworów, które zawsze wiedzą gdzie jesteśmy, albo patrza się na nas nie ruszajac się z miejsca ;/

Inne:

- muzyka... szczerze mówiąc sam nie wiem, czasami przyjemnie się jej słucha przy budowaniu różnych pierdół, zaś w innych sytuacjach jest tak wkurzająca ze muszę ją wyłączyć

- ważne jest to, że cały czas gra idzie do przodu (wersja beta- barwniki, nowe moby, prace nad ekranem startowym itd.), ciekawe ile kasy jeszcze na tym zbije jej twórca

Minecraft jest moim typem... nie wierzyłem, że gra na pierwszy rzut oka "bez grafiki" może mnie wciągnąć, ale jednak ta dała radę ;)

PC:

2. BATTLEFIELD BAD COMPANY 2 - dla mnie lepszy od nowych CoD'ów, CoD po 4 jak dla mnie jakoś spadł ze swoją grywalnoscią

3. Assassin's Creed: Brotherhood - przede wszystkim MULTI, które całkowicie zmienia rozgrywkę a Assasina

Edytowane przez Afr0
https://forum.wrestling.pl/topic/23712-najlepszy-gry-roku-2010/#findComment-219784

• 2 miesiące temu...

Smackdown vs Raw 2011
https://forum.wrestling.pl/topic/23712-najlepszy-gry-roku-2010/#findComment-228258

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Windows

Jak dla najlepsze gry 2010 na PS3 to:

Smackdown vs Raw 2011 [duży roster, dużo stypulacji, ciekawe RTWM]

Gran Turismo 5 [ok. 70 realnych torów, 1031 samochodów, strasznie wciągająca]

Co do Gran Turismo 5 to z samochodami się nie pomyliłem - nie 131, tylko 1031!

https://forum.wrestling.pl/topic/23712-najlepszy-gry-roku-2010/#findComment-228600

Miejsce 3.MineCraft Super gra Która Strasznie wciąga

Miejsce2.SuperMeatBoy Typowy Arcade ale daje tyle radości co żadna inna.

Miejscie 1.Red Dead Redemption Miodna Grafika w tej grze nie mam minusów

https://forum.wrestling.pl/topic/23712-najlepszy-gry-roku-2010/#findComment-228601

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Dodaj nową pozycję...