Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Przepraszam że zadaje tak dużo pytań ale Czy mógłby mi ktoś opisać wszystkie rodzaje walk jakie występują w CZW ? Niedawno dopiero zacząłem interesować się tą federacją i chciałbym wiedzieć. Zresztą kilka walk widziałem ale nie wiem na czym one polegają.
https://forum.wrestling.pl/topic/23648-czw/

• Odpowiedzi 1
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• RVD

1

• jihncena

1

Popularne dni

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Ale żeś pytanie zadał :)

CZW jako federacja ultraviolentowa organizuje różne walki.

Co roku na grudniowym "Cage of Death" organizowany jest Cage of Death Match, czyli najbrutalnijesza walka w klatce w USA.

Na corocznym "Tournament of Death" mamy różne odmiany death matchy z udziałem jarzeniówek, coraz rzadziej jednak ognia (chociaż w 2009 roku ogień był nieźle używany). Co ciekawe, w CZW nie zostały ani razu użyte żyletki, czy też drut żyletkowy. Zatem najczęściej w CZW z dzikszych walk dochodzi do: Fans Bring the Weapons Death Match, No Ropes Barbed Wire Death Match, Lighttubes Deat Match etc. Tak raz do roku jest organizowany Unlucky Staples Gun Death Match.

Ponadto w CZW mamy tag team war matche, które po części zastępują walki z udziałem jareniówek, które CZW nie może organizować w Filadelfii przez ograniczenia Pennsylvania Athletic Commission.

Do czasu kiedy istniało Iron Man Title, przemianowane potem na New Horror Title po tym jak zdobył jest Sami Callihan, często organizowane były Iron Man Matche, które trwały maks. 30 minut. Pas został jednak zlikwidowany i przekazany Zandigowi.

Po więcej zapraszam na oficjalną stronę CZW w celu przejrzenia sobie wyników z lat poprzednich, bowiem tam będziesz miał pewien obraz tego jak to wygląda. Temat stypulacji w CZW bowiem jest to temat dość rozległy.

"Jesteś niebem obserwującym chmury. A wydarzenia, ludzie, sytuacje, to obłoki, które po nim przepływają. Tylko przepływają. Dlatego nie próbuj ich zatrzymać, bo na pewno odpłyną wcześniej, czy później. Gdy przytrafia Ci się coś pięknego albo bolesnego, powinieneś zrobić krok, odstąpić od siebie i popatrzeć z dystansu. Ludzie, których kochasz, to właśnie takie chmury. Są na Twoim niebie dłużej lub krócej, ale nigdy na zawsze"
https://forum.wrestling.pl/topic/23648-czw/#findComment-218467

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Najnowsze posty

• Nialler
      To i ja wtrącę swoje trzy grosze bazując na opinii powyższej: World Heavyweight Championship: CM Punk vs. Jey Uso Nie chcę nic naprawdę ujmować Jeyowi, no bo jako całokształt daje radę, ale opieranie gimmicku na popularności "four letters one word uh uh YEET" na mnie już nie działa. Działało przy okazji francuskiego Backlash, ale na tym koniec. Widać, że Jey jest over, ale (właśnie - ALE) nadchodzi heel turn wielkimi krokami. Liczę po cichu, że to jednak nie będzie heel turn, ale zaostrzenie postaci Jeya i skończenie "z pajacowaniem" a bardziej poważny fejsowy gimmick. Niby mówi, że w dupie ma brata i Romana za co w sumie jeszcze tego samego odcinka przeprosił Jimmy'ego, ale wiadomo że raczej to będzie heel turn.  Jako całokształt siada mi Jey, ale już mnie nudzi jako taki cukierek. Chcę agresywniejszego go nieważne czy jako mistrza czy duo z bratem. Jeśli wygra nie zawadzi mi to mam nadzieję. Jest duży potencjał do poprowadzenia jego nowej postaci. Punk? Oczywiście, że zasłużył na mistrzostwo i coś więcej niż tylko wykorzystanie jako story do feudu z Rollinsem który jednak po dłuższych przemyśleniach jest mega przeciągnięty a jeszcze miesiąc czy dwa temu mówiłem zgoła inaczej. Nie wiem na ile tam w tych TKO czy kto tam czyta te soszjal media ogarnia sytuację, ale może jednak postawią va banque na Philla który sprawdzi się zawsze w każdej sytuacji jako ta bezpieczniejsza opcja. W sumie nawet na ostatnim RAW ktoś w pierwszym rzędzie miał plakat że "chcemy LA Knighta a nie Jeya Uso" i to ponoć jakieś viralowe się stało czy coś. Z drugiej zaś strony Knight już był turbo uber over z publiką dwa lata temu i nie pociągnęli za spust, ale może dostrzegą, że jednak Jey ludziom nie siada.  Interwencje: Pewnie coś się wydarzy. Podejrzewam, że wmiesza się Jimmy, oczywiście BronSony, może nawet jakiś zalążek przeszłości Punk / Heyman. Na pewno będzie ciekawie, bo Hunter lubi kontrowersje z głową. Wynik: Obstawiam jednak na dzień dzisiejszy większą szansę Jeya i możliwość heel turnu albo ewentualnie bardziej skłonu ku pełnego turnu. Undisputed WWE Championship: Cody Rhodes (c) vs. Drew McIntyre Nie mam nic do Cody'ego, ale no typ ma taki star power, że wątpliwe jest, że "jakiś" McIntyre go skroi z pasa. Nie wzbudza ta walka we mnie w sumie żadnych emocji poza ewentualnym właśnie zaostrzeniem cukierkowej postaci Rhodesa. Nie wiadomo co się dzieje z Jacobem, ale może coś tu się chociaż fabularnie wyjaśni. To moje jedyne oczekiwania. Walka na pewno nie zawiedzie. Rhodes swoje umie, Drew tak samo, ale wiadomo że WWE potrafi zawalić sleepera czasami nawet gdzie kocury ringowe walczą (albo się naoglądałem za dużo AEW). Drew jest jednak dla mnie bez szans, ale będzie bardzo miłe zaskoczenie jak chociaż czysto nie przegra a i ucieszę się jak wygra. Pamiętam double turn Ziggler / Del Rio gdzie już wręcz domagaliśmy się Zigglera jako mistrza i z automatu się te turny stały to podejrzewam, że tu może być podobnie. Cody się mocno wzbrania przed turnem, ale takiego Drew który nie jęczy i nie narzeka a idzie po swoje nie da się traktować jako heela skoro de facto nie idzie po trupach do celu żeby osiągnąć to co ma na celu czyli szczyt federacji i najważniejsze mistrzostwo. Wiadomo, że to sztampowe posunięcie by było w stosunku turnu Rhodesa, że "ooo ja dla was wszystko a wy mówicie na twitterze i socialach że macie mnie dosyć" że coś tam, ale pamiętając Dashing Rhodesa czy ogólnie jako heela to tęsknię za nim. Zwłaszcza, że na pewno przez te -naście lat się rozwinął chyba w każdym aspekcie. Jak już ma być turn, to liczę na Huntera i jego sztab, że nie zrobią tego na odpierdziel. A całkowicie zapomniałem o Ortonie, który w zasadzie nie istnieje nigdy... Może pora się gdzieś wśliznąć jak żmija? WWE Women's Championship: Tiffany Stratton (c) vs. Jade Cargill Jade w AEW mnie kupiła. Miała wg mnie dużo więcej luzu i przyjemnie się ją oglądało. W WWE nie mogę kompletnie jej ogarnąć tak jak chyba ona siebie. Booking Tiffy też nie pomaga. Zapominam (serio) kto dzierży mistrzostwo kobiet SD, ale co się dziwić jak przez te 250+ dni pamiętam tylko wojnę z Jax i właśnie ową Cargill na zmianę. Odmiana się przyda. Liczę na Jade. Apropo powrotów/niespodzianek może Bianca się pojawi i coś namiesza? WWE Intercontinental Championship: Dominik Mysterio (c) vs. Penta vs. Rusev Program na pewno w stylu entertainment zwłaszcza od strony brudasa Doma. Wg mnie pora jednak odświeżyć obraz tytułu IC. Bardzo lubię i Ruseva i Pentę (i nie wybaczę znając go z LU, TNA I AEW jak oni go ograniczają w WWE) i każda wygrana będzie dobra, ale Doma szczerze mam dosyć. Chyba, że Dom obroni i Balor oficjalnie ruszy na niego a projekt pod tytułem Judgement Day legnie w gruzach którego już mam po dziurki w nosie. Po tym jakiego Dom ma farta chciałbym, żeby Penta z Rusevem się zjednoczyli i mocno utarli mistrzowi nosa i pewnie po interwencji całemu Dniu Sądu. Dom mógłby wrócić jako syn marnotrawny do Reya prosić o wybaczenie czy coś. Wiadomo - to tylko wrestling. Możesz własną rodzinę nienawidzić przez 3 lata a pogodzicie się w tydzień więc nie będzie trudno to ubrać w jakąś zgrabną historię, zwłaszcza że to właśnie rodzina mimo wszystko. Tak by sobie Dom sfejsował skoro i tak już ludzie Daddy Coolują go (rzygam już tą piosenką przy okazji). Opcji jest dużo jak zawsze a wyjdzie - jak zawsze (zwykle). Przyznać jednak muszę, że karta jest dobra i SNME obejrzę sobie nawet na żywo zważywszy na święto i dzień wolny. O ile dotrwam bo jednak żaden ze mnie nocny marek.
    • KyRenLo
      Saturday Night's Main Event XLI się zbliża, więc tradycyjnie, gdy jest chęć można napisać z dwa/trzy słowa: Czy od czasu powrotu tych imprez do kalendarza WWE tytuł zmienił posiadacza/posiadaczkę? Tak w sumie z głowy, nie posiłkując się dostępnym materiałami stwierdzam, że się to nie wydarzyło. Czas to zmienić? Szanse Jade bardzo wysokie. World Heavyweight Championship: CM Punk vs. Jey Uso Pamiętam, jak broniłem wygranej Uso w Royal Rumble, czy nawet później już na WrestleManii w nadziei, że projekt się uda w pełni i będzie spoko. Może Uso nie był najgorszym mistrzem w historii, ale serca jednak mego mimo danej mu szansy nie skradł. Punk od powrotu do WWE w mojej opinii w każdym wymiarze spisuje się dobrze i powinien w nagrodę dostać główny tytuł na trochę dłużej niż ostatnio. Myślę, że to idealna okazja. Punk z pasem to dobra telewizja. Oczywiście wygranej Uso jakoś przesadnie nie wykluczam. Program średni. Oczekiwania na dobrą walkę z mojej strony niewielkie.  Ostateczny typ: CM Punk. Undisputed WWE Championship: Cody Rhodes (c) vs. Drew McIntyre Jednych blondas męczy/innym zbytnio jeszcze nie przeszkadza. Są tacy co widzą szanse, i to bliskie na heel turn inni nie chcą się podpalać, bo WWE już lubiło dawać sygnały w stosunku do zawodników, a później wychodziło jak, wychodziło. Czy zobaczyłbym heelowego mistrza Kodeusza? Jasne. Bardzo chętnie. Gdyby stracił tytuł i później za nim gonił jako heel też mogłoby to wyglądać naprawdę fajnie. Coś o walce? Ich ostatnie starcie epickie nie było, a Drew zwykł przegrywać, więc przegra i tutaj. Ostateczny typ: Cody Rhodes. WWE Women's Championship: Tiffany Stratton (c) vs. Jade Cargill Właśnie przeglądam X i czytam, że Tiffy strzeliła 300. Osiągniecie same w sobie godne pochwały. Czy jej panowanie również na to zasługuje? Raczej nie. Z krótkimi wyjątkami szału niestety nie było. Głównie nie jej wina, bo utknęła w kółeczku z Jade i Jax. Jade przeszła heel turn, i to jakieś światełko w tunelu, że jej postać będzie ciekawsza i teraz co znowu miałaby przegrać walkę o tytuł? Gdybym grał w typerka, to postawiłbym bezpiecznie na Jade, bo tak mi się jakoś to składa, ale nie gram i pojadę z tym, co podpowiada mi serce. Ostateczny typ: Tiffany Stratton.   WWE Intercontinental Championship: Dominik Mysterio (c) vs. Penta vs. Rusev Gdzie dwóch się bije tam mistrz korzysta? Moim zdaniem Dom jako mistrz nie zawodzi. Walczy często i walki wyglądają solidnie. Cała reszta też na plus. Oglądanie Ruseva jako mistrza niezbyt mi leży. Penta to poziom świetny w ringu, czy sprawdziłby się jako mistrz? Nie wiem. Wiem natomiast, że chcę wygranej Dominika i tego też się spodziewam. Kiedyś przecież w końcu Dom i Balor muszą zawalczyć między sobą o złoto w walce 1 vs. 1. Ostateczny typ: Dominik Mysterio.
    • Giero
      Za nami kolejny odcinek AEW Dynamite w drodze do Full Gear 2025. Przedstawiamy podsumowanie najważniejszych informacji z tego show. Na otwarcie Darby Allin i Orange Cassidy pokonali Daniela Garcię i Wheelera Yutę w Tornado Tag Team Matchu. Don Callis rozmawiał z Renee Paquette, gdy zauważył idących Young Bucks. Wrócił do tematu dołączenia Matta i Nicka do jego „rodziny”, a jako zachętę specjalnie ich zapowiedział do następnej walki i przygotował wejściówkę. FTR pokonali JetSpeed, Jurassic Express i Young Bucks, zostając nowymi pretendentami do pasów tag teamowych. W trakcie „summitu” Don Callis Family początkowo brakowało Konosuke Takeshity. Wydawało się, że Japończyk nie będzie obecny… ale jednak dołączył do zebrania. Don Callis chciał, by Takeshita pogodził się z Kazuchiką Okadą. Konosuke był już bliski uściśnięcia dłoni Okadzie. Wtedy ten… pokazał mu środkowy palec. Don Callis zignorował to i wyznaczył im tag team match na najbliższe Collision. Podwójnym wyliczeniem pozaringowym zakończyła się walka Jona Moxleya z Kyle’em O’Reillym. Death Riders kontynuowali atak na O’Reillym, ale na pomoc przyszli Conglomeration i Darby Allin. Orange Cassidy zapowiedział… Blood & Guts pomiędzy frakcjami. Mercedes Mone zaatakowała na zapleczu Kris Statlander, domagając się szacunku. Bójka przeniosła się do ringu, gdzie dołączyła również Athena. Z odsieczą przybyły Harley Cameron i Willow Nightingale. Sisters Of Sin (Julia Hart i Skye Blue) pokonały Jamie Hayter i Queen Aminatę w turnieju o pasy tag teamowe kobiet. Julii i Skye pomogła Thekla. Penelope Ford potwierdziła kontuzję, która wyklucza ją z akcji i jednocześnie z turnieju. Megan Bayne nie zamierzała jednak rezygnować z udziału… i szybko okazało się, że jej partnerką została Marina Shafir. W main evencie Samoa Joe pokonał Bobby’ego Lashleya, Hooka i Ricocheta. Został tym samym nowym pretendentem do tytułu AEW na Full Gear. Tony Schiavone szybko przyniósł Joe kontrakt do podpisania na pojedynek z Adamem Page’em. Przyniosły go… osoby w strojach Halloweenowych. Joe chciał, by Hobbs i Shibata wyeliminowali zagrożenie, spodziewając się przebranego Page’a. Tak jednak nie było. Joe złożył podpis i szykował się do toastu… ale Page jednak rzeczywiście go zaatakował z zaskoczenia… przebrany za Schiavone!
    • Attitude
      Nazwa gali: NJPW Super Junior Tag League 2025 - Dzień 7 Data: 30.10.2025 Federacja: New Japan Pro Wrestling Typ: Online Stream Lokalizacja: Fukui, Japan Arena: Fukui Prefectural Industrial Hall Publiczność: 708 Format: Live Platforma: NJPWWorld.com Karta: Wyniki: Powiązane tematy: New Japan Pro Wrestling - dyskusja ogólna
    • Attitude
      Nazwa gali: AEW Collision #117 Data: 29.10.2025 Federacja: All Elite Wrestling Typ: TV-Show Lokalizacja: Edinburg, Texas, USA Arena: Bert Ogden Arena Format: Taped Data emisji: 01.11.2025 Platforma: TNT Komentarz: Nigel McGuinness, Tony Schiavone & Kris Statlander Karta: Wyniki: Powiązane tematy: All Elite Wrestling - dyskusja ogólna AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze Ring of Honor - dyskusja ogólna
  • Dodaj nową pozycję...