Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Pieniadze Na Religie

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Na początek proponuję zapoznać się z filmikiem :

To jest CHORE

Marnują tyle pieniędzy , zamiast je wydać na coś przydatnego .

Koleś ma 100% racji

A jaka jest wasza opinia ? Prawda jest taka że religia to niezły interes dla niektórych

Do tego cały ten proces jest niezgodny z konstytucją ( tak wynika z tego co mówi w filmiku )

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani w żadnym innym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów,bez podawania przyczyny.

15526227894b75c90031222.gif

• Odpowiedzi 33
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• -Raven-

4

• hadaszyszek

4

• Streetovs

3

• czester666

3

Top użytkownicy w tym temacie

Nikt nikomu na siłę pieniędzy z kieszeni nie wyciąga. Gdybysmy mówili o podatku na kościół można wtedy robić zamieszanie. Szukaj gdzie indziej tematu do sensacji.
Bryan Alvarez: 'what the hell is CRIMSON, what that has got to do with Amazing RED?'

11779036984f6668615c651.jpg

• Urządzenie:  Macintosh

Do tego cały ten proces jest niezgodny z konstytucją ( tak wynika z tego co mówi w filmiku )

:hahaha:

Podzielam zdanie Ceglaka, przecież przekazywanie owych pieniędzy jest dobrowolne...

Szef wszystkich szefów.

140584860950408dc238d96.jpg

Gdybysmy mówili o podatku na kościół można wtedy robić zamieszanie.

ale czy kościół nie jest zwolniony z podatku ?

wg mnie kościół od zawsze był nastawiony na zysk. No może przesadziłem, na początku chrześcijanie byli kółkiem rybackim, później byli prześladowani a jak się to skończyło to zaczęli się bogacić. Bodajże w Lateranie pod salą z relikwiami był wielki skarbiec ze złotem i kosztownościami jakie miał papież. W Wielkiej Brytanii duchowni mieli wielkie posiadłości. I to się nie zmieniło do dnia dzisiejszego. Kościół zgarnia fortunę na ludziach starszych, bojących się śmierci. Jak taki jest bóg jak jego kościół na ziemi to ciesze się za moją rozwagę i długoletni ateizm.

5222687824ef430518b3f7.jpg

• Urządzenie:  Windows

Nikt nikomu na siłę pieniędzy z kieszeni nie wyciąga. Gdybysmy mówili o podatku na kościół można wtedy robić zamieszanie. Szukaj gdzie indziej tematu do sensacji.

Właśnie, to całe plucie na kościół jest już nudne.

Przecież Glemp, jak religia zaczęła być wprowadzana do szkół mówił, że księża nie będą pobierać pensji, ale skoro państwo wpycha im te pieniądze do kieszeni to przecież grzech odmówić. Że w konkordacie pisze, że tylko dwie uczelnie katolickie będą wpierane finansowo przez państwo? Co temu winy episkopat, że bogate państwo polskie dofinansowuje o wiele więcej uczelni? Działania komisji majątkowej to też przecież wielki smutek pasibrzuchów z ulicy Miodowej, oni wcale nie chcą tych setek hektarów, ale przecież niegrzecznie było by odmówić, więc przez grzeczność biorą. Osobiście nie wiem, po co księża są w szpitalach. Przecież, jeśli człowiek choruje to, dlatego, że taka była wola boga, więc zamiast do doktora wierny powinien biec do kościoła, dać na msze i modlić się o wyzdrowienie.

you're going away with me alright... in a garbage bag..

„Nie sądziłem, że na świecie jest aż tylu idiotów - dopóki nie zobaczyłem Internetu.” Stanisław Lem

Religia zastępuje w szkołach etykę więc jest potrzebny taki przedmiot, a pracują tyle samo co nauczyciele innych przedmiotów tak więc jeżeli mielibyśmy zabrać im wypłaty to nauczycielom też.A rola księży w wojsku i szpitalach polega na tym że większość pacjentów i wojskowych jest wierzących a oni np w momencie śmierci pragną spowiedzi

Straight Edge means:

Nie mam życia. moim jedynym kolegą jest komputer przy którym się onanizuje oraz to że nikt mnie nie zaprasza na imprezy.

PAPIEROSY I ALKOHOL ZMIENIĄ TWOJE BEZNADZIEJNE ŻYCIE, CM PUNK NIE

Religia zastępuje w szkołach etykę więc jest potrzebny taki przedmiot, a pracują tyle samo co nauczyciele innych przedmiotów tak więc jeżeli mielibyśmy zabrać im wypłaty to nauczycielom też.A rola księży w wojsku i szpitalach polega na tym że większość pacjentów i wojskowych jest wierzących a oni np w momencie śmierci pragną spowiedzi

A może lepiej wprowadzić etykę a wyrzucić religie? Poza tym na innych przedmiotach nauczyciele pracują, a religia służy obecnie jako 45 minutowa przerwa, na której można odpisać lekcje, przypomnieć sobie materiał lub zjeść drugie śniadanie.

A rola księży w wojsku i szpitalach polega na tym że większość pacjentów i wojskowych jest wierzących a oni np w momencie śmierci pragną spowiedzi

A to nie jakiś biskup nie może dać wiekuistego odpuszczenia grzechów, gdy żołnierze idą na wojnę? W czasach wyprawa krzyżowych to działało, a ile można by na etatach dla kapelanów zaoszczędzić.

A jeśli chodzi o chorych to taki problem dla tych darmozjadów, żeby każda diecezja wyznaczyła jakiś księży na dyżury, po których to zawsze taki więżący mógłby zadzwonić w chwilach potrzeby? Dlaczego państwo polskie musi utrzymywać z podatków wszystkich Polaków, w tym niewierzących i innowierców, osoby, które kosztują krocie a żaden z nich pożytek. W czasach, w których w służbie zdrowie brakuje na wszystko.

you're going away with me alright... in a garbage bag..

„Nie sądziłem, że na świecie jest aż tylu idiotów - dopóki nie zobaczyłem Internetu.” Stanisław Lem

U mnie w szkole jest etyka na której facet porównuje cejrowskiego do hitlera. Jeżeli mielibyśmy wrócić do praktyk z czasów wypraw krzyżowych to też byś nie był zadowolony.

Straight Edge means:

Nie mam życia. moim jedynym kolegą jest komputer przy którym się onanizuje oraz to że nikt mnie nie zaprasza na imprezy.

PAPIEROSY I ALKOHOL ZMIENIĄ TWOJE BEZNADZIEJNE ŻYCIE, CM PUNK NIE

• Reputacja:   1

czester666, to że sam nie pałasz miłością do Kościoła (z całym szacunkiem ale cyferki w Twoim nicku i to jakie swoje zdjęcia wrzucasz chyba nie przypadkowe) to nie znaczy że musisz innych nawracać "na słuszną drogę". Nie chodzisz do Kościoła, nie wierzysz w Boga- Twoja sprawa,tak samo jak sprawa wiary to każdego prywatna sprawa. Skoro nie chodzisz i nie dajesz na tacę to chociaż uszanuj tych którzy chodzą i którzy dają. A jeśli naprawdę Kościół nie daje Ci spokoju to moja rada tak szczerze od serca: idź się wyspowiadaj (to naprawdę nie boli a ksiądz nie jest takim szarlatanem jak zapewne myślisz) ;) Oczyścisz swoje sumienie i poczujesz się o wiele lepiej ;) Idź w pokoju Czesterze AMEN :wink:

• Reputacja:   288

A jeśli naprawdę Kościół nie daje Ci spokoju to moja rada tak szczerze od serca: idź się wyspowiadaj (to naprawdę nie boli a ksiądz nie jest takim szarlatanem jak zapewne myślisz) ;) Oczyścisz swoje sumienie i poczujesz się o wiele lepiej ;)

Zła rada. Kiedyś spowiadałem się regularnie 2 razy do roku, dopóki klecha w konfesjonale, po formułce "więcej grzechów nie pamiętam" - zaczął drążyć czy mam dziewczynę i czy uprawiamy seks. Później zaczął mi dawać rady (bo nie chcąc aby spowiedź była świętokradzka - powiedziałem prawdę), że nie powinniśmy, bo są to rzeczy z którymi należy zaczekać do ślubu (co za debil! :roll: ) a jeżeli będziemy się dymać wcześniej, to najprawdopodobniej przez to nigdy nie weźmiemy ślubu (jakby "seks na legalu" miał być jedyną zachętą do małżeństwa), bo - cytuję: "po co kupować kurę jak ma się jajka za darmo" :shock:

Po takiej szopce stwierdziłem, że pierdolę ten festyn i od tamtego czasu nie byłem już więcej u spowiedzi. Jak będę chciał pogadać o swoim życiu seksualnym to się zwierzę kumplowi a nie gostkowi, który tą sferę życia zna tylko z teorii a udziela "złotych rad dobrych na wszystko" (gadka jak ze ślepym o kolorach).

Reasumując - niekoniecznie spowiedź jest gwarantem tego, że człowiek poczuje się lepiej. Ja poczułem się jak kretyn po mojej ostatniej spowiedzi i stwierdziłem: never more! (dopiero wówczas poczułem się lepiej :D ).

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

A jeśli naprawdę Kościół nie daje Ci spokoju to moja rada tak szczerze od serca: idź się wyspowiadaj (to naprawdę nie boli a ksiądz nie jest takim szarlatanem jak zapewne myślisz) ;) Oczyścisz swoje sumienie i poczujesz się o wiele lepiej ;)

Zła rada. Kiedyś spowiadałem się regularnie 2 razy do roku, dopóki klecha w konfesjonale, po formułce "więcej grzechów nie pamiętam" - zaczął drążyć czy mam dziewczynę i czy uprawiamy seks. Później zaczął mi dawać rady (bo nie chcąc aby spowiedź była świętokradzka - powiedziałem prawdę), że nie powinniśmy, bo są to rzeczy z którymi należy zaczekać do ślubu (co za debil! :roll: ) a jeżeli będziemy się dymać wcześniej, to najprawdopodobniej przez to nigdy nie weźmiemy ślubu (jakby "seks na legalu" miał być jedyną zachętą do małżeństwa), bo - cytuję: "po co kupować kurę jak ma się jajka za darmo" :shock:

Po takiej szopce stwierdziłem, że pierdolę ten festyn i od tamtego czasu nie byłem już więcej u spowiedzi. Jak będę chciał pogadać o swoim życiu seksualnym to się zwierzę kumplowi a nie gostkowi, który tą sferę życia zna tylko z teorii a udziela "złotych rad dobrych na wszystko" (gadka jak ze ślepym o kolorach).

Reasumując - niekoniecznie spowiedź jest gwarantem tego, że człowiek poczuje się lepiej. Ja poczułem się jak kretyn po mojej ostatniej spowiedzi i stwierdziłem: never more! (dopiero wówczas poczułem się lepiej :D ).

Mogłeś powiedzieć że masz chłopaka :twisted: ciekawe jak by zareagował :twisted:

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani w żadnym innym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów,bez podawania przyczyny.

15526227894b75c90031222.gif

Mogłeś powiedzieć że masz chłopaka :twisted: ciekawe jak by zareagował :twisted:

Czester, tylko Ciebie stać na takie rzeczy :twisted: A ja powiem tak, jestem wierzący ale nie praktykujący, w szkole chodzę na religie a w kościele jestem od święta ( dosłownie ), więc zbytnio nie obchodzi mnie to, ale prawda jest taka że Polska ma już duży dług ( obecnie na rodzące dziecko przypada ok.80 tys. zł ;) ), więc powinny być jakieś oszczędności, ale mimo wszystko nie w religii ( Przypominam : Bóg, honor, ojczyzna [ bo mimo wszystko jestem wierzący :D ])

G: Mm Sebastian pyszna bazylia !

R: Naprawdę !

G: Prawda ?!

R: Podeślę Ci więcej 200TON !

G: Nigdy takiej nie jadłem.

S: Ja też.

R: Ja nigdy nie jadłem bazylii .

5478249054e0729101720a.jpg

Mogłeś powiedzieć że masz chłopaka ciekawe jak by zareagował

Powiedziałby ze sam ma kilku i to przed 18 rokiem :D

Edytowane przez Streetovs
Absence of War Does Not Mean Peace

3669750324873c0356f997.gif

• Reputacja:   288

Pewnie zapytałby: "Czester, to Ty???" :twisted:

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

ave satan!

666!

pozdro czester!

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Polecana zawartość

• WWE Backlash 2025
      Dyskusje na temat wydarzenia WWE Backlash 2025!
        • Dzięki
      • 32 odpowiedzi
    • WWE WrestleMania 41
      Spekulacje i dyskusje na temat największego wydarzenia wrestlingowego roku - WrestleManii 41!
        • Dzięki
      • 147 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami z Monday Night Raw na Netflix!

W tym wątku użytkownicy forum dyskutują na temat czerwonego brandu od 2010 roku. Pozostaw swoją cegiełkę w temacie, zawierającym 17,9 tyś. odpowiedzi i 2,9 mln wyświetleń. :)
      • 18 042 odpowiedzi
    • New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna
      Miejsce na ogólne dyskusje związane z New Japan Pro Wrestling.
      • 713 odpowiedzi
    • Kobiecy Pro Wrestling
      Ogólne dyskusje na temat pro wrestlingu w wykonaniu płci pięknej.
        • Lubię to
      • 107 odpowiedzi
    • TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce w dedykowane ogólnym dyskusjom na temat TNA/Impact Wrestling!

Wczorajszy IMPACT właśnie się ściąga, więc opinia w późniejszym terminie
        • Lubię to
      • 9 352 odpowiedzi
    • AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
        • Lubię to
      • 147 odpowiedzi
    • AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 1 187 odpowiedzi
    • WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 599 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 893 odpowiedzi

• Najnowsze posty

• PpW
      Już w ten piątek widzimy się w Pleneum Space w Gdańsku na Tequila Mezcal Festival 🍹🔥 Na Lucha Libre Extravaganza zobaczycie występy zawodników takich jak: Esteban Lucha, Czacha, El Señor Cerveza, Electrico czy Martinez Grabollo 🤩 Show rozpoczniemy o godzinie 18:30, ale wbijajcie na Festiwal od kiedy tylko możecie bo czeka tam na was ogrom stoisk, warsztatów i atrakcji 🔥🔥🔥 Widzimy się już w ten piątek w Gdańsku 👊 Przeczytaj na fanpage.
    • ManiacZone
      Maniacy ❗️ Podczas MZW Green Madness odbędzie się turniej, w którym weźmie udział ośmiu zawodników. Każdy zwycięzca swojej walki automatycznie zakwalifikuje się do finałowego starcia, które stanie się walką wieczoru. Do wygrania: Walizka z Kontraktem, który upoważnia do wyzywania na pojedynek Mistrza MZW lub PpW ‼️ Walizkę będzie można zakontraktować w dowolnym momencie! Oprócz wspomnianego turnieju czekają Was inne starcia i atrakcje, ale o tym już niebawem. Bądźcie czujni! 👊🏻 *Stypulacja walki wieczoru zostanie ogłoszona już wkrótce. A tymczasem zapraszamy do linku poniżej, gdzie znajdziecie wejściówki na show: https://stage24.pl/events/mzw-4692 Przeczytaj wpis na oficjalnym fanpage Maniac Zone
    • Caribbean Cool
      Jezu jakie to raw bylo kijowe
    • Giero
      Za nami kolejny odcinek WWE Monday Night Raw – pierwszy po Backlash 2025. Na sam początek wypowiedział się CM Punk, wyrażając swoje emocje i nazywając Paula Heymana „grubym wężem” za zdradę podczas WrestleManii 41. Konfrontacja z Heymanem przerodziła się w atak Setha Rollinsa i Brona Breakkera na Punku, jednak na pomoc mu ruszyli Sami Zayn i Jey Uso. To z kolei doprowadziło do ogłoszenia tag team matchu na nadchodzącej gali Saturday Night’s Main Event: Punk i Zayn vs. Rollins i Breakker. Penta odniósł zwycięstwo nad Chadem Gable’em. Na zapleczu Jey Uso został zaatakowany przez Brona Breakkera na polecenie Setha Rollinsa. Brutus i Julius Creed pokonali The War Raiders, korzystając z ingerencji The New Day. AJ Styles pokonał Finna Balora, dzięki interwencji Penty w odwecie za ataki The Judgment Day. Becky Lynch odniosła się do wydarzeń z Backlash i do zachowania fanów. W main evencie Rhea Ripley i IYO SKY pokonały Giulię i Roxanne Perez. Zachowanie Rhei sugerowało, że ponownie chce się skupić na odzyskaniu pasa mistrzowskiego. Skrót Raw:
    • MattDevitto
      Też nie sądzę, że jakoś ich to dotknie na dłuższą metę. Chociaż jakiekolwiek oświadczenie na pewno by nie zaszkodziło...Fighful podaje coś takiego:
  • Dodaj nową pozycję...