Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Skoki Narciarskie - Ogólna Dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Miały być lepsze warunki dla Bardala i Schlierenzauera a wyszło jak wyszło. Generalnie powinni albo zakończyć to już na samym początku albo ciągnąć do samego końca. Jeżeli końcowa dziesiątka do Stocha mogła skakać w trudnych warunkach to dlaczego nie mogli liderzy PŚ w roku poprzedniego?

Tylko wiesz to jest też biznes, nie mogli oni ryzykować tego że Bardal i Gregor mieli skakać w tych warunkach co np. Stoch bo od razu Austriacy i Norwegowie by zrobili tysiąc protestów. Wiem że brzmi to śmiesznie ale takie jest życie.

Protesty i tak pewnie będą, ale na Onecie wyczytałem że:

Takiego zamieszania i komedii na skoczni nie było dawno. Na koniec doszło do wielkiego skandalu. Jeden z członków sztabu szkoleniowego reprezentacji Austrii zaatakował Waltera Hofera. "Drugi trener Austriaków chciał pobić Hofera. Ten uciekał" - donosił na Twitterze Krzysztof Srogosz.

Tak więc ten trener pewnie dostanie jakieś zawieszenie, bo jednak robienie dymu szefowi szefów trochę nie przystoi :D Chociaż Hofer i tak chyba już bardziej zwracał dzisiaj uwagę na przymus rozegrania konkursu i zobowiązania wobec sponsorów niż na samych skoczków. Jakby nie ta zamieć śnieżna to pewnie to by trwało do tej pory...

https://forum.wrestling.pl/topic/23627-skoki-narciarskie-og%C3%B3lna-dyskusja/page/5/#findComment-336241

• Odpowiedzi 225
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Kowal

36

• Bastian

29

• filomatrix

28

• rocket

17

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   1

Ja pier*ole :D :D :D Austriakom się chyba coś w głowie po przewracało, od kilku lat wydaje im się że to oni rządzą skokami a nie FiS. Możliwe że cała sprawa pobicia zostanie szybko zatuszowana bo przy konflikcie Fisu z Austriakami wiele sponsorów może przestać pomagać światowej organizacji skoków
https://forum.wrestling.pl/topic/23627-skoki-narciarskie-og%C3%B3lna-dyskusja/page/5/#findComment-336242

Biegun zaskakuje mnie i to bardzo pozytywnie. Po odejściu Małysza nic nie wskazywało, że coś osiągniemy w skokach, aa tutaj kadra zaczyna robić progres. Szkoda, Żyły, że przegrał Japońcem o 0,1 pkt.

Organizacja pozostawia wiele do życzenia. Zamiast tego cyrku mogliby już zakończyć to wcześniej ,ale z drugiej strony szkoda, by było kolejnej straty punktów przez naszych.

Ja pier*ole :D :D :D Austriakom się chyba coś w głowie po przewracało, od kilku lat wydaje im się że to oni rządzą skokami a nie FiS.

Może dlatego, że Hoffer jest Austriakiem? :D

https://forum.wrestling.pl/topic/23627-skoki-narciarskie-og%C3%B3lna-dyskusja/page/5/#findComment-336243

• Urządzenie:  Windows

Po odejściu Małysza nic nie wskazywało, że coś osiągniemy w skokach, aa tutaj kadra zaczyna robić progres.

Osiągamy takie sukcesy w skokach właśnie dzięki temu, że Małysz odszedł. Wcześniej cały związek patrzył na skoki na zasadzie: Małysz i reszta. Teraz mamy prawdziwą drużynę, a nie tylko indywidualność.

Poza tym, Biegun to pokolenie które zaczęło przygodę ze skokami gdy były początki Małyszomanii. Jestem pewien, że takich młodych utalentowanych jest u nas więcej i już wkrótce będziemy miec problem bogactwa ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/23627-skoki-narciarskie-og%C3%B3lna-dyskusja/page/5/#findComment-336244

• Urządzenie:  Windows

Poza tym, Biegun to pokolenie które zaczęło przygodę ze skokami gdy były początki Małyszomanii. Jestem pewien, że takich młodych utalentowanych jest u nas więcej i już wkrótce będziemy miec problem bogactwa ;)

Otóż to. Kiedy było boom na Małysza, wielu młodych zaczęło trenować na poważnie. I teraz oglądamy tego rezultaty. Świetne, swoją drogą.

Koniec zawodów... Tragedia. Zostaje się tylko cieszyć, że nie zanegowali całych tych zawodów. To, jak tam się wszyscy starają, by czołówka była czołówką, już ciężko nazwać sportem. Nie wierzę, że oni tak sami z siebie odpuścili te skoki. Po prostu "ci ważniejsi" nie chcieli, by oni wypadli niczym Stoch[którego mają gdzieś, jak i resztę Polaków, bo stajemy się zagrożeniem] i woleli, by się skoczkowie wycofali, niż żeby zajęli niskie lokaty, przegrywając z takimi Biegunami. Kto wie, może prawda jest inna, ale może też być tak, jak piszę - zresztą całe te skoki są podejrzane. Choćby noty za wiatr. Jak ktoś poszybuje za daleko, to trzeba mu odjąć w innych miejscach, żeby ważniejsi mieli większe szanse. Itd., itd....

https://forum.wrestling.pl/topic/23627-skoki-narciarskie-og%C3%B3lna-dyskusja/page/5/#findComment-336257

• Urządzenie:  Macintosh

A ja mam takie pytanie: czy byłby ktoś zainteresowany typerem skoków narciarskich? Oczywiście ja bym się podjął prowadzenia tego przedsięwzięcia.
https://forum.wrestling.pl/topic/23627-skoki-narciarskie-og%C3%B3lna-dyskusja/page/5/#findComment-336351

A ja mam takie pytanie: czy byłby ktoś zainteresowany typerem skoków narciarskich? Oczywiście ja bym się podjął prowadzenia tego przedsięwzięcia.

Zainteresowanie by było, ale trafność słaba ze względu na różną formę dnia zawodników i warunki pogodowe. Jak coś to powinno się typować np. pierwszą szóstkę, a potem przyznawać punkty za trafienie miejsca, obecności w pierwszej szóstce, a potem w pierwszej 30 itp. Jak coś to mogę opracować taką punktację.Bo typowanie zwycięscy czy samego podium może obfitować w same zera dla wszystkich typujących.

https://forum.wrestling.pl/topic/23627-skoki-narciarskie-og%C3%B3lna-dyskusja/page/5/#findComment-336354

Według mnie to bardzo dobry pomysł bo zainteresowanie było by pewnie duże a trafić było by trudniej niż w typerze ligi mistrzów gdzie to wiadomo kto ma szansę a kto nie.
https://forum.wrestling.pl/topic/23627-skoki-narciarskie-og%C3%B3lna-dyskusja/page/5/#findComment-336356

Zainteresowanie by było, ale trafność słaba ze względu na różną formę dnia zawodników i warunki pogodowe. Jak coś to powinno się typować np. pierwszą szóstkę, a potem przyznawać punkty za trafienie miejsca, obecności w pierwszej szóstce, a potem w pierwszej 30 itp. Jak coś to mogę opracować taką punktację.Bo typowanie zwycięscy czy samego podium może obfitować w same zera dla wszystkich typujących.

Ja myślałem nad typowaniem pierwszej szóstki w konkursach indywidualnych i pierwszej czwórki w konkursach drużynowych. Najwięcej punktów za wytypowanie zwycięzcy, a dalej już systematycznie punktacja w dół.

https://forum.wrestling.pl/topic/23627-skoki-narciarskie-og%C3%B3lna-dyskusja/page/5/#findComment-336373

Ja myślałem nad typowaniem pierwszej szóstki w konkursach indywidualnych i pierwszej czwórki w konkursach drużynowych. Najwięcej punktów za wytypowanie zwycięzcy, a dalej już systematycznie punktacja w dół.

Dodaj jednak do tego chociaż punkty za to, czy dany zawodnik znalazł się w 2 serii, bo jak się będą zdarzać częściej takie konkursy jak w tą niedzielę, to prawdopodobnie nikt nie będzie w stanie wytypować jakiegokolwiek miejsca poprawnie. Skoki obecnie to jest jednak ogromna loteria, a nie tak jak kiedyś podobne podium w większości konkursów. Więc trzeba zrobić bardziej skomplikowaną punktację, niczym te punkty dodawane/ odejmowane za wiatr :D Zawsze możesz zrobić tak, że jak wytypowany zawodnik nie znajdzie się w 30 to sa punkty ujemne za karę. Bo w ubiegłą niedzielę wielu by obstawiało Stocha w 6, a on nawet nie awansował.

https://forum.wrestling.pl/topic/23627-skoki-narciarskie-og%C3%B3lna-dyskusja/page/5/#findComment-336374

Dodaj jednak do tego chociaż punkty za to, czy dany zawodnik znalazł się w 2 serii, bo jak się będą zdarzać częściej takie konkursy jak w tą niedzielę, to prawdopodobnie nikt nie będzie w stanie wytypować jakiegokolwiek miejsca poprawnie. Skoki obecnie to jest jednak ogromna loteria, a nie tak jak kiedyś podobne podium w większości konkursów. Więc trzeba zrobić bardziej skomplikowaną punktację, niczym te punkty dodawane/ odejmowane za wiatr :D Zawsze możesz zrobić tak, że jak wytypowany zawodnik nie znajdzie się w 30 to sa punkty ujemne za karę. Bo w ubiegłą niedzielę wielu by obstawiało Stocha w 6, a on nawet nie awansował.

Więc ja proponuje, żebyś zebrał wszystkie swoje postulaty w jedno i je tutaj przedstawił w formie regulaminu podobnie jak to było w przypadku typera Ligi Mistrzów. :)

https://forum.wrestling.pl/topic/23627-skoki-narciarskie-og%C3%B3lna-dyskusja/page/5/#findComment-336375

Ok, ale zrobię to dzisiaj wieczorem albo jutro rano bo teraz średnio u mnie z czasem. Zresztą akurat mam dzisiaj kolokwium, którego tematem są m.in kryteria oceny, więc to się przyda do zrobienia regulaminu :D

Edit. Przed rozpisaniem regulaminu chcę najpierw spytać co sądzicie o takiej punktacji. Jakby była zbyt rozbudowana to ja się mogę podjąć liczenia tego.

1. Typujemy 6 pierwszych miejsc, wpisując kto zajmie dane miejsce w szóstce.

2. Poprawne wytypowanie zwycięzcy 7pkt

3. Zawodnik zajmuje miejsce na podium 5pkt

4. Zawodnik jest w pierwszej dziesiątce 4 pkt

5. Zawodnik jest w pierwszej dwudziestce 3 pkt

6. Zawodnik jest w pierwszej trzydziestce 2 pkt

7. Zawodnik nie awansuje do drugiej serii - 4 pkt

8. Za poprawne wytypowanie miejsca zawodnika np. że Stoch będzie drugi i tak się stanie, to wtedy dostaje się 2 dodatkowe punkty.

Wybierać można spośród wszystkich zawodników startujących w konkursie. Jeśli kwalifikację odbędą się dzień przed konkursem to wtedy wkleję listę tych, którzy awansowali. Jeśli będą w ten sam dzień to też będę się starał tak zrobić, ale będzie mniej czasu na typowanie, więc

można wybierać z wszystkich zawodników PŚ.

Konkursy drużynowe:

1. Typujemy cztery pierwsze drużyny wg. kolejności, jaką uważamy że zajmą na koniec zawodów.

2. Poprawne wytypowanie zwycięscy 5pkt

3. Poprawne wytypowanie miejsca zajętego przez drużynę 2pkt

4. Drużyna będzie na podium 3 pkt

5. Drużyna będzie w pierwszej szóstce 2 pkt

6. Drużyna będzie w 2 serii 1 pkt

7. Drużyna nie awansowała -3 pkt

Może być taka punktacja?

https://forum.wrestling.pl/topic/23627-skoki-narciarskie-og%C3%B3lna-dyskusja/page/5/#findComment-336390

Ok, ale zrobię to dzisiaj wieczorem albo jutro rano bo teraz średnio u mnie z czasem. Zresztą akurat mam dzisiaj kolokwium, którego tematem są m.in kryteria oceny, więc to się przyda do zrobienia regulaminu :D

Edit. Przed rozpisaniem regulaminu chcę najpierw spytać co sądzicie o takiej punktacji. Jakby była zbyt rozbudowana to ja się mogę podjąć liczenia tego.

1. Typujemy 6 pierwszych miejsc, wpisując kto zajmie dane miejsce w szóstce.

2. Poprawne wytypowanie zwycięzcy 7pkt

3. Zawodnik zajmuje miejsce na podium 5pkt

4. Zawodnik jest w pierwszej dziesiątce 4 pkt

5. Zawodnik jest w pierwszej dwudziestce 3 pkt

6. Zawodnik jest w pierwszej trzydziestce 2 pkt

7. Zawodnik nie awansuje do drugiej serii - 4 pkt

8. Za poprawne wytypowanie miejsca zawodnika np. że Stoch będzie drugi i tak się stanie, to wtedy dostaje się 2 dodatkowe punkty.

Wybierać można spośród wszystkich zawodników startujących w konkursie. Jeśli kwalifikację odbędą się dzień przed konkursem to wtedy wkleję listę tych, którzy awansowali. Jeśli będą w ten sam dzień to też będę się starał tak zrobić, ale będzie mniej czasu na typowanie, więc

można wybierać z wszystkich zawodników PŚ.

Konkursy drużynowe:

1. Typujemy cztery pierwsze drużyny wg. kolejności, jaką uważamy że zajmą na koniec zawodów.

2. Poprawne wytypowanie zwycięscy 5pkt

3. Poprawne wytypowanie miejsca zajętego przez drużynę 2pkt

4. Drużyna będzie na podium 3 pkt

5. Drużyna będzie w pierwszej szóstce 2 pkt

6. Drużyna będzie w 2 serii 1 pkt

7. Drużyna nie awansowała -3 pkt

Może być taka punktacja?

Mi to pasuje i myślę, że nikt na lepszy pomysł nie wpadnie. Ostatnie pytanie. Ogarniasz ty czy ja? :)

https://forum.wrestling.pl/topic/23627-skoki-narciarskie-og%C3%B3lna-dyskusja/page/5/#findComment-336423

Mi to pasuje i myślę, że nikt na lepszy pomysł nie wpadnie. Ostatnie pytanie. Ogarniasz ty czy ja? :)

Zróbmy tak, że najbliższy weekend ogarnę ja, żebym mógł zobaczyć czy podołam i ile czasu to zajmie, a potem uzgodnimy żeby robić to jakoś na przemian, albo będziesz mnie czasem zastępował, bo ja mam takie weekendy że zajmuję się tylko i wyłącznie studiami. A regulamin zaraz ogarnę.

Jak Typer się przymnie i się wyklaruje kto i kiedy będzie odpowiedzialny za typer to zmienia zapis o tym w regulaminie :D

https://forum.wrestling.pl/topic/23627-skoki-narciarskie-og%C3%B3lna-dyskusja/page/5/#findComment-336425

Dzisiaj wyraźnie nie szlo naszym. Albo brakowało szczęścia (Żyle wyraźnie zafalowaly narty w drugiej serii - mimo wszystko dostał ujemne punkty za wiart, czy Kubacki, który ratowal się przed niebezpiecznym upadkiem, swoje zrobilo też notoryczne przetrzymywanie polaków na belce w 2. serii) lub po prostu umiejętności, Kuusamo to bardzo wymagająca skocznia, na której nie poradzili sobie Jaś Ziobro czy Stefanek :D

Największe oklaski oczywiście dla Gregora, pamiętam przypadki, gdy Ljøkelsøy z 18 miejsca awansował na 2, ale nie przypominam sobie sytuacji, gdy zawodnik z połowy drugiej 10. wygrywa konkurs. Po skokach próbnych bardziej stawialbym na Morgensterna, ktory również zaprezntował się świetnie, plotki o kryzysie austriaków można chyba włożyć między bajki.

Nie spodziewalem się takiego przebiegu konkursu, z pierwszej 10. generalki czołowe miejsce zajął chyba tylko Martin Kraus, czyli chyba największe objawienie sezonu, na przekroju 2 konkursów wypadł lepiej niż Biegun, po którym spodziewałem się mimo wszystko miejsca nieco wyższego (koniec 1-poczatek 2 dziesiątki), poza naszymi największy zawod sprawił chyba tylko idol miejscowej publiki - Jane Ahonem, ktoremu również nie dopisały warunki, póki co kompletnie nieudany powrót (tak samo z resztą było poprzednio, a z czasem Maska wrócił do całkiem solidnej formy), ciekaw jestem jego popisów w dalszej części sezonu.

Czy Polska husaria została sprowadzona na ziemię? Nie sądzę, moim zdaniem o ile w Klingenthal mieliśy wiele szczęścia, tak w dzisiejszym konkursie po prostu naszy nie szło :)

https://forum.wrestling.pl/topic/23627-skoki-narciarskie-og%C3%B3lna-dyskusja/page/5/#findComment-336640

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Dodaj nową pozycję...