Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Skoki Narciarskie - Ogólna Dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Bardzo cieszy mnie dzisiejszy wynik Stocha. Strasznie mu kibicuję i czekam aż zastąpi nam w końcu Adama, no i można powiedzieć, że dziś zrobił pierwszy krok. Miejmy nadzieję, że teraz przyjdzie pewność siebie i coraz to lepsze wyniki.

Co do wypadku Małysza, to cóż, stało się i tyle. Niech wraca do zdrowia.

A jeszcze wracając do do dyskusji na temat nudnych sportów, to w każdym można znaleźć coś ciekawego. Ja oglądam dużo sportów, bo jakby tak wymieniać to: piłka nożna, F1, siatkówka, ręczna, skoki narciarskie, zjazdy narciarskie, biegi narciarskie, biathlon, kolarstwo, boks, ogólnie pojęta lekkoatletyka, a czasem football amerykański. No i każdy mogę oglądać i każdy mnie zaciekawi, ale przez to też nie znam się na żadnym jakoś super. Po prostu oglądam dla oglądania. Lubię patrzeć na sport, nie ważne co to jest :P

• Odpowiedzi 225
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Kowal

36

• Bastian

29

• filomatrix

28

• rocket

17

Top użytkownicy w tym temacie

Nudniejszy od Curlinga, czy Snookera?

Proszę odczepić się od snookera. Pomimo iż jestem zwolennikiem zaostrzonej akcji, to snooker oglądam z ogromnym zaciekawieniem, nawet jeśli zmuszony jestem patrzeć na jeden pojedynek przez ciągłe niecałe 5 godzin :P

Co do tematu to ten weekend w Zakopanem dał nam wachlarz chyba najróżniejszych emocji, poprzez zwycięstwo Adama w piątek, przez zawód w sobotę, po uraz Małysza i zwycięstwo Stocha w niedzielę. Wypada tylko pogratulować Kamilowi, że skorzystał z okazji, bo chłopak od jakiegoś czasu regularnie dobija się do czołówki.

• 3 tygodnie później...

Bardzo cieszy mnie, że Kamil Stoch się wreszcie odblokował. Widać, że miał możliwości, tylko brakowało mu takiego psychicznego 'ok, możesz walczyć z najlepszymi, to jest twój czas'. Zwycięstwo w Zakopanem dodało mu skrzydeł, następnie kolejna wygrana (w Niemczech - usłyszeć tam polski hymn - bezcenne. :twisted:).

Konkursy na mamutach poszły mu słabiej, ale to zrozumiałe - nie ma jeszcze wystarczająco mocnego odbicia (itp.), ale to się dopracuje. Teraz tylko liczyć na to, iż nie straci swojej dobrej formy i będzie w TOP10 w Klasyfikacji Generalnej na koniec sezonu. :smile:

Co do Małysza, bardzo dobrze mu idzie, mimo upadku w Zakopanem. Ostatnie trzecie miejsce i nowy rekord Polski w długości skoku to potwierdziły. Myślę, że spokojnie utrzyma się w TOP4 do końca, a czubki, które wypisują, żeby kończył karierę - niech popatrzą na statystki. ;)

Teraz tylko czekać na odblokowanie się innych zawodników i skład na drużynówki mamy całkiem całkiem. :twisted:

Even though you can't afford

The sky is over,

I don't want to see you go,

The sky is over.

11451308644e35975636c51.jpg

• Reputacja:   2
  • Urządzenie:  Android

Ja w Vikersund czekałem na rekord Polski i całe szczęście, że się doczekałem. Marzył mi się skok Małysza ponad 230 metrów i udało się. Sam ten skok strasznie mi się podobał, widać było to atomowe odbicie co dobrze rokuje na MŚ na K-95. Zaryzykuje stwierdzenie, że Adam jest już teraz na maxa spełnionym skoczkiem bo coś czuje, że w głębi duszy chciał jeszcze poprawić życiówkę do końca kariery. Cieszy mnie to, że Kamil Stoch na nie lubianej przez siebie skoczni zajął dwa razy 11 miejsce i uważam, że w Oslo będzie bardzo mocny.

Do faworytów do złota na MŚ zaliczam hmmm właściwie większość pierwszej dziesiątki PŚ czyli Morgenstern, Ammann, Małysz, Kofler, Hilde, Freund, Schlierenzauer czy Stoch. Może z tym Kamilem przesadzam, ale po prostu zdaje mi się, iż na skoczni normalnej zakręci się wokół pudła. Nie sądzę, że Evensen wygra którys z konkursów mimo wszystko. Nie można zapomnieć o Loitzlu, który broni tytułu, Jacobsenie i Bardalowi, który trenował u siebie. Kto wie może Happonen sprawi niespodziankę?

Nieźle skacze Piotr Żyła co mnie cieszy, na pewno jego technika skakania sprawdzi się na K-95, do tego Stefan Hula trenował w Polsce co powinno przynieść efekty i Hula będzie mocny, pewnym punktem drużyny. Uważam, że na skoczni normalnej możemy walczyć o drugie miejsce, choć będzie o to bardzo trudno.

• 3 tygodnie później...

Koniec Kariery Adama Małysza, który ogłosił tę wiadomość po występie na dużej skocznie w Oslo. Jego ostatnim występem będzie pokazowy turniej w Zakopanem o nazwie "Skocz do celu" 26 marca. Będzie również występował do końca sezonu (Lahtii i Planica). Nie będę streszczał jego historii macie wikipedie :twisted:

14195629615519c4906401d.gif

Nie będę streszczał jego historii macie wikipedie :twisted:

Albo TVP :D Oni teraz przed każdymi zawodami będą pokazywać historię Małysza :P

Co do samego wydarzenia, to mam tylko jeden komentarz, Adam, to najlepszy sportowiec jakiego kiedykolwiek miała Polska.

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Windows

Wielka szkoda. Nie jestem fanem skoków i jak je oglądałem to robiłem to tylko dla niego. Ciekawe czy popularność tego sportu znacząco spadnie po takim wydarzeniu, bo na razie Stoch nie jest chyba w stanie ponieść tego na swoich barkach.

15974308365193fac7b7921.jpg

Ciężko się będzie oswoić z myślą, że Małysza już nie zobaczymy na skoczni. Wielkim fanem skoków nigdy nie byłem, ale dzięki niemu siadałem przed tv, kiedy odbywały się konkursy w Zakopanem, IO, czy MŚ. Pamiętam, jak zawsze w niedzielę cała rodzina zasiadała, głos w tv był wyciszony, a kiedy Adam wchodził na belkę to wszyscy na chwilę przerywali swoje czynności i oglądali jego skok. Wielki szacunek dla Małysza za osiągnięcia i zwiększenie popularności tego sportu w naszym kraju.
"Even the man with three H's would be proud of the way we buried this young, promising talent." - Broken Matt Hardy (Total Nonstop Deletion 15.12.2016)

Zimowe weekendy przed telewizorem bez Małysza nie będą takie same... nie będę tu mówić jaka to strata dla polskich skoków i dla polskiego sportu. Myślę, że obecnie popularność skoków u nas spadnie, chyba, że Stoch się bardziej wybije. Szkoda, że Adam nie zdobył złota olimpijskiego - wtedy były mistrzem kompletnym. Będzie ciężko, ale wymiana pokoleniowa - jak w WWE - dokonać się musi, teraz czas Stocha (albo /wreszcie/ kogoś innego?). :)

Even though you can't afford

The sky is over,

I don't want to see you go,

The sky is over.

11451308644e35975636c51.jpg

Ja właściwie się cieszę, że Adam kończy karierę. Jest we formie, zdobył medal na MŚ, wybrał naprawdę dobry moment do powiedzenia "KONIEC" . Nie wyobrażałem sobie Małysza jako podstarzałego gwiazdora (czytaj Noriaki Kasai), który szlajałby się po skoczniach i nie liczącego się we walce o główne cele. Jestem ciekaw jak sobie teraz poradzi Stoch, bo teraz on będzie stał w centrum uwagi.

PS. Karierę kończą jeszcze Kuettel i Uhrmann. Warto dodać, że Ammann również coś wspominał, że to ma być jego ostatni sezon.

• 3 tygodnie później...

Ostatni konkurs w sezonie nie mógł potoczyć się lepiej. Stoch wygrał, Małysz 3. Dzięki takim skokom Adam w generalnej klasyfikacji Pucharu Świata wskoczył na 3 miejsce, tak samo drużynowo! Druga seria została odwołana. Sympatyczne momenty, Adam przebrany za górala, Ammann z wąsikami. Skończyła się pewna epoka i ciężko się będzie przyzwyczaić do skoków bez Małysza. Piękny prezent na urodziny :)
"Even the man with three H's would be proud of the way we buried this young, promising talent." - Broken Matt Hardy (Total Nonstop Deletion 15.12.2016)

Dobrze, że już te skoki się skończyły, bo nie wyrabiałem już... Co tydzień trzeba było siadać przed telewizorem i oglądać konkurs po konkursie. Cieszy mnie to, że w tym Sezonie Kamil Stoch wybił się i pokazał na co go tak naprawdę stać, 3. wygrane w konkursach to nie byle jakie osiągnięcie. Adam Małysz odejdzie, ale taka już jest kolej rzeczy, w dobrym stylu przynajmniej skończył swoją przygodę ze Skakaniem. Mam nadzieję, że w przyszłym sezonie Kamil Stoch powalczy o pierwszą piątkę, a Tom Hilde będzie liderem w klasyfikacji generalnej ;)

Nigdy nie byłem fanem Adama Małysza jako skoczka, ale wiem ile zrobił dla tego sportu i Polski. Wiadamo, że nie mógł skakać wiecznie i kiedyś musiał skończyć karierę.

Ten sezon to na pewno duża poprawa drużynowa. Jeszcze rok, dwa temu wygrana z takimi reprezentacjami jak Niemcy, Finlandia czy Słowenia, była tylko marzeniem, a i z Japonią bywały kłopoty. Dziś jest to już fakt. Duża w tym zasługa Kamila Stocha, który równorzędnie ciągnął drużynę razem z Małyszem. Adam już nie musiał sam wciągać składu na wyższe miejsce. Dodatkowo Stoch wygrał 3 konkursy, 2 to był przypadek, ale szczęście też jest potrzebne. Jeśli będzie miał stabilizację w skokach, to w przyszłości może wiele namieszać w czołówce.

Człowiek przede wszystkim.
  • 4 miesiące temu...

Odświeżam temat, bo Letnia Grand Prix trwa w najlepsze i myślę, że ktoś z forumowiczów również ją ogląda. Znakomicie radzi sobie zwycięzca ostatniego Pucharu Świata Thomas Morgenstern, który wygrał wszystkie konkursy i jest rzecz jasna liderem. Nie ma na niego mocnych i obawiam się, że przez dłuższy czas nadal będzie dominował, aczkolwiek Simon Ammann powraca za tydzień w Szwajcarii, więc na pewno będzie groźny. Drugi jest Kamil Stoch i na wstępie chciałbym zaznaczyć, że irytują mnie te wszelkie porównania do Małysza itp itd. Sam Kamil mówi, że chce on być po prostu sobą. Nie będzie nigdy drugiego Orła z Wisły i jak widać niektórzy Polacy jeszcze się nie zorientowali. Dużo osób ma zakodowane w podświadomości Małysza i nie kibicują Kamilowi, czy innemu naszemu skoczkowi, który się by pojawił w 'czubie'. Nie rozumiem tego. Zawsze go bardzo lubiłem odkąd zajął 7 miejsce w Pragelato w 2005 roku byłem jego fanem i chciałem dla niego jak najlepiej. Teraz gdy zaczął sobie radzić bardzo dobrze i wszedł do ścisłej czołówki przejawiają się wśród 'fanów' niezbyt przychylne komentarze na jego temat. Ludzie po prostu nie pogodzili się z końcem kariery najlepszego skoczka wszechczasów i nasza zajebista mentalność każę im hejtować Kamila. Najgorsi są tacy hipokryci, którzy w momencie wygranych Stocha nie mówią kompletnie nic, a w trakcie tego jak mu się nie powiedzie np. upadek w Oslo, czy ostatnia drużynówka w Zakopanem wyjeżdżają z tekstami typu 'aaa ja wiedzałem, że tak będzie. Stoch to chujowy skoczek, zwalił skok, bo coś tam, a wygrywa jak ma szczęście' i zapomniają o tym, że jest to jeden z najrówniejszych skoczków ostatnich miesięcy itp. To samo jest z każdym sportowcem, który osiąga sukces. Można im tłumaczyć i tłumaczyć, ale na tym traci się tylko czas. I żeby nie było - Adam Małysz to mój ulubiony skoczek, sportowiec itp. Skoki oglądam od 2001 roku odkąd miałem 5 lat i zawsze bałem się tego, co będzie, gdy odejdzie. Teraz odszedł i bardzo chcę, byśmy mieli skoczka w czołówce. Mamy Kamila i ja się z tego cholernie cieszę. Szkoda, że inni nie potrafią się cieszyć z tego. Bo oczywiście byłoby lepiej, gdyby cała nasza kadra zajmowała 40-któreś miejsca...

Trzeba pochwalić Maćka Kota i innych naszych za dobre skoki. O ile jestem pewien, że taki Piotr Żyła ma możliwości na to, by punktować w większości konkursów zimą to o to, czy Kot także już mniej. Nigdy nie zdobył punktów zimą, a w lato co roku skacze dobrze, zajmuje niezłe lokaty itp. Mam nadzieje, że to będzie dla niego przełomowy sezon i liczmy na to. To samo z Kubackim, czy Miętusem. Marzy mi się drużyna na podium Mistrzostw Świata w 2013 roku i jeżeli Stoch utrzyma obecną formę, nabierze pewności wygrywając konkursy i stając na podiach, Kot stanie się mocnym numerem 'dwa' razem z Kubackim to myślę, że i wtedy znajdzie się ktoś do czwórki, mocnej czwórki, która będzie w stanie walczyć o medale, bo mają możliwości. No ale to dopiero za dwa lata. Liczę, że w tym LGP ujrzymy jeszcze sporo sukcesów naszych skoczków, a zimą udowodnią o swojej wartości i ten sport w naszym kraju nie umrze...

• 2 miesiące temu...

Wiele osób nie interesuje się pewnie skokami narciarskimi w tej porze roku bądź nie jest na bieżąco, więc warto niektórych fanów poinformować o tym co stało się wczoraj rano:

"Tragedia miała miejsce w godzinach nocnych w okolicach Niżnego Nowogrodu, nie zadziałały poduszki powietrzne. Paweł zmarł a dwóch przyjaciół, z którymi podróżował, znajduje się w szpitalu w ciężkim stanie" - poinformował osobisty trener Karelina - Aleksander Swiatow.

Paweł Karelin był największą nadzieją rosyjskich skoków ostatnich lat. 21-latek stał w tym roku na podium w zawodach Turnieju Czterech Skoczni w Garmisch-Partenkirchen, a także Letniej Grand Prix w Wiśle oraz w Zakopanem.

Bezpośrednią przyczyną wypadku było pęknięcie opony, na skutek czego Paweł stracił panowanie nad samochodem i uderzył w zaparkowane na poboczu ciężarówkę. Gdy na miejsce dotarły służby ratownicze, zawodnik już nie żył.

Pogrzeb zawodnika został zaplanowany już na wtorek.

źródło - skijumping.pl

Jestem w kompletnym szoku i nie wiem nawet co napisać, ale na pewno będę o nim pamiętał jako fan skoków.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Polecana zawartość

• WWE Backlash 2025
      Dyskusje na temat wydarzenia WWE Backlash 2025!
      • 32 odpowiedzi
    • WWE WrestleMania 41
      Spekulacje i dyskusje na temat największego wydarzenia wrestlingowego roku - WrestleManii 41!
        • Lubię to
      • 147 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami z Monday Night Raw na Netflix!

W tym wątku użytkownicy forum dyskutują na temat czerwonego brandu od 2010 roku. Pozostaw swoją cegiełkę w temacie, zawierającym 17,9 tyś. odpowiedzi i 2,9 mln wyświetleń. :)
      • 18 048 odpowiedzi
    • New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna
      Miejsce na ogólne dyskusje związane z New Japan Pro Wrestling.
      • 713 odpowiedzi
    • Kobiecy Pro Wrestling
      Ogólne dyskusje na temat pro wrestlingu w wykonaniu płci pięknej.
      • 107 odpowiedzi
    • TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce w dedykowane ogólnym dyskusjom na temat TNA/Impact Wrestling!

Wczorajszy IMPACT właśnie się ściąga, więc opinia w późniejszym terminie
      • 9 352 odpowiedzi
    • AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
        • Lubię to
      • 147 odpowiedzi
    • AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 1 187 odpowiedzi
    • WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 600 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 896 odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...