Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Skoki Narciarskie - Ogólna Dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Sumując wyniki konkursów na obu obiektach, można napisać że sytuacja jest bardzo wyrównana i o podium będzie walczyć co najmniej pięć zespołów: Austria, Japonia, Niemcy, Polska i Słowenia. Reszta raczej nie będzie się liczyć. Niekoniecznie, ale najprawdopodobniej rzeczywiście mogą rozstrzygnąć ósme skoki.

Co do sytuacji reprezentacji Polski, też przychylam się do składu: Stoch, Kot, Ziobro, Kubacki (który jest jednak nieco bardziej przewidywalny od Żyły). Nawet gdyby była taka możliwość, to po MŚ Juniorów Murańki bym nie ściągał. Pomimo przesłanek o możliwym miejscu w trójce, ja typuję dla Polaków miejsce 5.

[ Dodano: 2014-02-16, 22:01 ]

Już wiadomo. Jutro skaczą Stoch, Kot, Ziobro i Żyła.

https://forum.wrestling.pl/topic/23627-skoki-narciarskie-og%C3%B3lna-dyskusja/page/10/#findComment-343908

• Odpowiedzi 225
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Kowal

36

• Bastian

29

• filomatrix

28

• rocket

17

Top użytkownicy w tym temacie

Że też typując nie sprawdziłem kogo wybrał Kruczek na czwartego. Jak zobaczyłem Żyłę na belce to już wiedziałem ze można się z medalem pożegnać. Jak Kruczek mógł go wybrać? Bo na treningu dobrze skakał? Przecież nawet w sobotnim konkursie było widać. że dzięki swojej pozycji dojazdowej tracił kilometr na prędkości, bo chyba coś mu się pomieszało w tym układaniu do jazdy. No i niestety Piotruś zwalił skok po całości i zapewne w drugim skoku będzie to samo. Wiec jest chyba po ptokach i medalu :cry:

A Pioter coś tam ręką po skoku pokazywał i może mi się wydawało, ale chciał zacząć cieszyć twarz jak zawsze, ale się powstrzymał. Jakby zaczął się cieszyć to by się skreślił w oczach kibiców. Jak w drugiej serii skoczy tak samo to się stanie wrogiem publicznym i głównym winowajcą braku medalu. Ale w sumie jak się jest bardziej pajacem teraz niż skoczniem to co się dziwić...

https://forum.wrestling.pl/topic/23627-skoki-narciarskie-og%C3%B3lna-dyskusja/page/10/#findComment-343982

Stoch też jakoś nie rewelacyjnie skoczył....

Kowal, a widziałeś to co sobie Żyła napisał, bodajże na drzwiach :?:

https://forum.wrestling.pl/topic/23627-skoki-narciarskie-og%C3%B3lna-dyskusja/page/10/#findComment-343987

• Urządzenie:  Android

Soczi - konkurs drużynowy (17.02.2014)

Niemcy w końcu doczekali się swojej chwili chwały. Skakali bardzo równo (tylko jeden skok poniżej 130 metrów), Andreas Wellinger i Marinus Kraus nie zapomnieli, że skacze się dwa razy, a Severin Freund udźwignął presję, choć sprawił niemieckim kibicom tyle samo emocji, co Kamil Stoch polskim w sobotę. Niemcy obok Japończyków według mnie byli niemalże pewniakami do zdobycia medalu z racji wyrównanego kwartetu i ewidentnego lidera. Medal dla Austriaków także pokazuje, że kluczem do sukcesu było posiadanie skoczków skaczących przynajmniej na poziomie piętnastego miejsca. Piotr Żyła takiego poziomu nie reprezentował i dlatego skończyliśmy zawody drużynowe bez medalu. Z tymże według mnie każdy z jego kolegów mógł dorzucić do jednego ze swoich skoków 2-3 metry. Kamil Stoch nie zawsze będzie wygrywać z innymi przewagą dziesięciu punktów, a Jan Ziobro czy Maciej Kot prezentują poziom podobny do kilkunastu skoczków bawiących się w ten sport. Tym razem nie byli od nich lepsi. Ze skoczni narciarskich w Soczi i tak wywieźliśmy więcej niż się spodziewaliśmy...

Skok dnia: Severin Freund (Niemcy) - 131,0 metrów (II seria)

Indywidualne negatywne zaskoczenie dnia: Piotr Żyła (Polska)

Indywidualne pozytywne zaskoczenie dnia: Marinus Kraus (Niemcy)

Drużynowe negatywne zaskoczenie dnia: Słowenia - 5 miejsce

Drużynowe pozytywne zaskoczenie dnia: Niemcy - 1 miejsce

Edytowane przez Bastian
https://forum.wrestling.pl/topic/23627-skoki-narciarskie-og%C3%B3lna-dyskusja/page/10/#findComment-344025

• Reputacja:   597
  • Urządzenie:  Windows

Nie oszukujmy się dzisiaj trzecie miejsce było absolutnie w zasięgu naszej drużyny, ale pech chciał, że mimo wszystko gdzieś pojawiły się błędy Stocha i Żyły(rzecz jasna tego drugiego bardziej kosztowne). Wielkie brawa należą się za to pozostałej dwójce, która dała z siebie w tym momencie maksimum. Zabrakło tego pierwszego skoku Piotra i mimo wszystko Kamila. Jeśli się popełnia nawet takie błędy to o medalu na takiej imprezie można zapomnieć. Czwarte miejsce to i tak spory sukces patrząc kto był za nami. Wątpię by ktoś przed konkursem postawił na tak słabą dyspozycję Norwegów, a już przede wszystkim zawsze groźnych Słoweńców. Dobrze też się stało dla tego sportu, że to Niemcy wygrali, a nie po raz kolejny Austria, która przez długi okres panowała na skoczniach. Przerwanie tej hegemonii będzie dobre dla biznesu. :D Szkoda mi jedynie Morgensterna, który jest cichym bohaterem tego konkursu. Facet zasłużył na to złoto jak nikt inny, ale myślę, że i srebro ma dla niego taką samą wartość. (po takim upadku nieważne jaki medal jest dla niego pewnie tak samo cenny). Czwarte miejsce nie jest złe i należy się z niego cieszyć, choć niedosyt na pewno pozostał. Trzeba myśleć nad kolejnymi imprezami, odbudować Żyłę, który skacze strasznie chimerycznie, poszukać nowych, bo myślę, że Stoch, Kot i Ziobro powinni dać sobie radę. ;)
https://forum.wrestling.pl/topic/23627-skoki-narciarskie-og%C3%B3lna-dyskusja/page/10/#findComment-344029

Że też typując nie sprawdziłem kogo wybrał Kruczek na czwartego. Jak zobaczyłem Żyłę na belce to już wiedziałem ze można się z medalem pożegnać. Jak Kruczek mógł go wybrać?

Ja już to wiedziałem w momencie, gdy Murańka palił swoją bluzę w styczniu :P . Niestety Murańka skakał równo, a nawet mógłby zaskoczyć jakimiś dobrami dalekimi skokami, a Żyła w tym sezonie potrafił zaskoczyć skokiem na miarę Kazachów...

Według mnie też nie ma co się Stocha czepiać za konkurs drużynowy. W końcu on nie jest maszyną, a swoje na igrzyskach zrobił już. Na pewno przyszło pewne rozluźnienie, bo przecież był pod ogromną presją. Spodobała mi się jego postawa, kiedy powiedział wczoraj, że on i Żyła powinni dużo lepiej skoczyć, a w szczególności on w pierwszej serii spóźnił skok. To się nazywa profesjonalizm, a nie to co Żyła, który stwierdził by pewnie, że trzeba mieć na to wyjebane...Kruczek powinien z tym coś ewidentnie zrobić...

W sumie to Polacy zajęli miejsce, na które aktualnie ich stać drużynowo w danym momencie. Btw. to jest najlepsze miejsce w histori Polaków w konkursie drużynowym na igrzyskach, więc tak na prawdę nie jest tak źle :)

https://forum.wrestling.pl/topic/23627-skoki-narciarskie-og%C3%B3lna-dyskusja/page/10/#findComment-344060

• 2 tygodnie później...

Falun (26.02.2014)

Kamil Stoch miał dzisiaj sporo pecha. Pierwszy nieudany skok, niekorzystny układ wyników (szkoda, że Noriaki Kasai nie wyprzedził Petera Prevca) i odebrany rekord skoczni przez Severina Freunda. Niemiec zdystansował dzisiaj konkurencję i potwierdził, że tylko i wyłącznie słaba psychika odebrała mu przynajmniej jeden indywidualny złoty medal. Mnie paradoksalnie cieszy rezultat dzisiejszych zawodów, ponieważ przypomina on niepoprawnym optymistom, że nie tylko Kamil Stoch skakał w Soczi bardzo dobrze. Końcówka sezonu zapowiada się naprawdę pasjonująco, szczególnie, gdy weźmiemy pod uwagę, że Peter Prevc będzie walczyć o Kryształową Kulę na własnym terenie...

Skok dnia: Severin Freund (Niemcy) - 135,0 metra (II seria)

Negatywne zaskoczenie dnia: Andreas Wellinger (Niemcy) - 51 miejsce

Pozytywne zaskoczenie dnia: Stefan Kraft (Austria) - 5 miejsce

Edytowane przez Bastian
https://forum.wrestling.pl/topic/23627-skoki-narciarskie-og%C3%B3lna-dyskusja/page/10/#findComment-344982

Dzisiejszy konkurs w Falun był jakby to powiedzieć taki bezpłciowy. Może było to spowodowane niedawno zakończoną olimpiadą lub małą ilością kibiców, ale mimo dobrej postawy Polaków te zawody nie dostarczyły mi ani grama emocji. Pięciu naszych zdobyło dziś punkty i tylko Piotr Żyła skoczył ponownie jakby mu magnes wszczepili i przyciągali do zeskoku. Facet powinien zrobić sobie wolne, bo jeszcze trochę i zaczepi ręka o rozbieg wywracając się w następstwie boleśnie.

Niestety Kamil stracił pozycję lidera PŚ, ale myślę że już w kolejnych zawodach może ja odzyskać, jeśli tylko odda dwa dobre skoki. Bo dzisiaj pierwszy skok był dobry, ale jednak zbyt słaby na pierwszą dziesiątkę, a w drugiej serii skoczył już rewelacyjnie, dzięki czemu mocno awansował. Zostało jeszcze parę konkursów, a jego strata do Prevca jest bardzo mała, więc skoro udało mu się odrobić straty po Sapporo, to tu ma łatwiej.

Zawodników, którzy zajęli miejsca na podium dało się przewidzieć, no może prócz zwycięzcy, bo jednak każdy stawiał na tym miejscu Stocha. Ale fajnie że Kasai nadal jest w formie, a Prevc toczy zaciętą walkę z Kamilem, bo dzięki temu konkursy będą ciekawsze.

Trzeba pochwalić też resztę Polaków, oczywiście oprócz Piotera, bo dobrze się spisali, a szczególnie Kot, który oddał dwa równe i dobre skoki.

Typer na następne zawody jest już otwarty pod wynikami za dzisiaj, bo i tak kwalifikacje na następny konkurs są bezpośrednio przed konkursem.

https://forum.wrestling.pl/topic/23627-skoki-narciarskie-og%C3%B3lna-dyskusja/page/10/#findComment-345005

Dzisiejszy konkurs w Falun był jakby to powiedzieć taki bezpłciowy. Może było to spowodowane niedawno zakończoną olimpiadą lub małą ilością kibiców, ale mimo dobrej postawy Polaków te zawody nie dostarczyły mi ani grama emocji. Pięciu naszych zdobyło dziś punkty i tylko Piotr Żyła skoczył ponownie jakby mu magnes wszczepili i przyciągali do zeskoku. Facet powinien zrobić sobie wolne, bo jeszcze trochę i zaczepi ręka o rozbieg wywracając się w następstwie boleśnie.

W pełni się z Tobą zgadzam. Piotrek powinien odpocząć sobie trochę i zwolnić miejsce dla młodszych kolegów, którzy będą przez to mogli zbierać doświadczenie.

Konkurs rzeczywiście był jakiś taki bez emocji, niemalże jak jakieś Sapporo albo Kuusamo. Drugiego Zakopanego nie można się było spodziewać, ale strasznie blado to wypadło na tle innych skoczni. Dodatkowo ponoć obiekt nie był zbyt dobrze przygotowany. Z pewnością FIS już nie zorganizuje tam zawodów :) .

https://forum.wrestling.pl/topic/23627-skoki-narciarskie-og%C3%B3lna-dyskusja/page/10/#findComment-345091

Konkurs rzeczywiście był jakiś taki bez emocji, niemalże jak jakieś Sapporo albo Kuusamo. Drugiego Zakopanego nie można się było spodziewać, ale strasznie blado to wypadło na tle innych skoczni. Dodatkowo ponoć obiekt nie był zbyt dobrze przygotowany. Z pewnością FIS już nie zorganizuje tam zawodów :) .

Ano nie zorganizuje, ponieważ w 2015 roku do Falun zawitają mistrzostwa świata :) . Narciarski biznes jest podobny trochę do tego siatkarskiego - wszystkie wielkie imprezy padają łupem kilku krajów, choć FIVB w przeciwieństwie do FIS zauważa, że Polacy walą drzwiami i oknami na zawody rangi międzynarodowej.

Lahti (01.03.2014)

To był konkurs drużynowy w stylu retro, czyli zwyciężyli Austriacy, na podium stanęli Norwegowie, a Polacy stanowili tło dla tych, którzy walczyli o czołowe lokaty. Nasi skoczkowie chyba nie przepadają za skocznią w Lahti. Szkoda tylko, że trzeba tam skakać również jutro. Prognozy na zawody? Liczyć się będą Severin Freund, Stefan Kraft, Anders Bardal, Kamil Stoch i Peter Prevc (kolejność nieprzypadkowa). Resztę historii dopisze wiatr...

Skok dnia: Severin Freund (Niemcy) 127,0 metrów (II seria)

Indywidualne negatywne zaskoczenie dnia: Peter Prevc (Słowenia)

Indywidualne pozytywne zaskoczenie dnia: Rune Velta (Norwegia)

Drużynowe negatywne zaskoczenie dnia: Polska - 7 miejsce

Drużynowe pozytywne zaskoczenie dnia: Norwegia - 3 miejsce[/b]

https://forum.wrestling.pl/topic/23627-skoki-narciarskie-og%C3%B3lna-dyskusja/page/10/#findComment-345277

• Reputacja:   1

Jeden z gorszych występów Polski w ostatnich latach. Ten konkurs pokazuje parę faktów. Najważniejszym jest to, że niestety nie mamy drużyny. Po odejściu Małysza wszyscy liczyli na Żyłę, bo Stoch zawodził. Kiedy Kamil się wyrobił po cichu liczyłem, że będziemy mieli chociaż czołową dwójkę. Niestety Żyła się skończył i inni odstają poziomem. Niemcy byli na siódmym miejscu, a skończyli ostatecznie na podium. To pokazuje różnicę klas. Znowu musimy się cieszyć tylko jednym skoczkiem i o medalach w drużynówce zapomnieć. W podobnej sytuacji jest Japonia. Bez Kasai'ego i Ito zajęli ostatnią pozycję, a mieli medal na igrzyskach. Oni jednak przynajmniej mają dwóch, czołowych zawodników. Skandynawskie skocznie są dla niektórych (w tym Polaków) niewygodne. To akurat też dało się zauważyć. W Falun jak i w Lahti nasi zawodnicy skakali gorzej niż zazwyczaj. Jeszcze jeden konkurs i Lahti za nami. Może Kuopio będzie sprzyjać... .
https://forum.wrestling.pl/topic/23627-skoki-narciarskie-og%C3%B3lna-dyskusja/page/10/#findComment-345307

Skandynawskie skocznie są dla niektórych (w tym Polaków) niewygodne. To akurat też dało się zauważyć. W Falun jak i w Lahti nasi zawodnicy skakali gorzej niż zazwyczaj. Jeszcze jeden konkurs i Lahti za nami. Może Kuopio będzie sprzyjać... .

Skocznie fińskie są skonstruowane w trochę starym stylu, dlatego zawodnicy urodzeni po 1990 roku mają spore problemy ze skakaniem tam, a np. Adam Małysz zawsze tam brylował, często pokazując młodszym miejsce w szeregu. Znajomość skoczni może mieć spore znaczenie przy okazji finału Pucharu Świata. Letalnicę znają wszyscy, ale skocznię dużą znają chyba tylko Słoweńcy i kto wie czy to nie przeważy np. na korzyść Petera Prevca w rywalizacji z Kamilem Stochem.

https://forum.wrestling.pl/topic/23627-skoki-narciarskie-og%C3%B3lna-dyskusja/page/10/#findComment-345309

• Reputacja:   1

Skocznie fińskie są skonstruowane w trochę starym stylu, dlatego zawodnicy urodzeni po 1990 roku mają spore problemy ze skakaniem tam, a np. Adam Małysz zawsze tam brylował, często pokazując młodszym miejsce w szeregu.

Coś w tym jest, chociaż Falun znajduje się w Szwecji, ale myślę, że to ogólnie skandynawskie skocznie są bardziej konserwatywne.

Zgodzę się, że duża skocznia to powinien być raj dla Prevc'a i jego rodaków, ale nie skreślałbym aż tak Stocha i innych skoczków. Być może i Peter będzie faworytem, ale nie sądzę żeby zostawił daleko w tyle Stocha w walce o kryształową kulę. Najważniejsze, aby Kamil postarał się zostać blisko rywala. Gorzej jak całe podium będzie dla Słowenii. :P

https://forum.wrestling.pl/topic/23627-skoki-narciarskie-og%C3%B3lna-dyskusja/page/10/#findComment-345322

Zobaczymy jak to się wszystko potoczy. Jeżeli Stoch nie zgubi formy z Igrzysk (bo sami widzimy, że jakoś średnio to Falun i Lahti wychodzi), to na Letalnicy nie można go skreślać, tym bardziej jeżeli z dobrej strony pokaże się na MŚ w lotach (może w Harrachovie jest inna skocznia, ale papiery na loty trzeba mieć). Liczę też, że na koniec pokaże się chociażby jeden z Norwegów i całe podium nie będzie należeć do Słoweńców. Na koniec bardzo ważny aspekt. Tam prawie zawsze są problemy z wiatrem i to też może odbić się na wynikach.
https://forum.wrestling.pl/topic/23627-skoki-narciarskie-og%C3%B3lna-dyskusja/page/10/#findComment-345347

to na Letalnicy nie można go skreślać,

to dopiero za rok, bo w tym roku ex- velikanka jest w remoncie i sezon będzie się kończył na niedawno remontowanej dużej skoczni, a nie na mamucie :grin:

https://forum.wrestling.pl/topic/23627-skoki-narciarskie-og%C3%B3lna-dyskusja/page/10/#findComment-345350

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Najnowsze posty

• CzaQ
      Czytam fabułę i to jest film dla mnie Niestety nie oglądałem, ale posiłkując się jednym z najlepszych oraz w sumie moim pierwszym 'skeczem' ze "Śmierci na 1000 sposobów" zaryzykuję :  Tam było podobnie - kolega patrzy, a parka w lesie się dyma. Chłop, więc zaczął tyrać kiepana, ale mu było mało. Na szczęście nieopodal przechodził szop pracz, więc chłop go myk i zaczął posuwać. Szop w końcu się wyrwał i utarmosił jegomościowi Wacka   Podejrzewam, że nie będzie to samo, ale postanowiłem się podzielić  
    • -Raven-
      Film Doom Generation. W jednej ze scen, jeden z trójki bohaterów podgląda pozostałą dwójkę jak się dymają. Co było kontrowersyjnego w tej scenie?
    • CzaQ
      Nowy Rok, Nowa Era! Yuhuuu!  Otwarcie sezonu, czyli coś się wydarzy. Pewnie jakiś pas zmieni właściciela, będą epizodyczne występy itd.  Post będzie trochę inny niż zwykle, ale mam nadzieję, że się będzie podobał.  Na początek paczka wideo - jak zwykle dobra w W. Tryplak już kłamie, że sold out arena kiedy pełno siedzeń wolnych i od razu mu nos rośnie Na początek wychodzi The Rock ze skiepszczonym theme songiem. Pierwszy zgrzyt, wolałem riffy. I.... gra face'a znowu? WTF.. to było szybkie. W dodatku póżniej te materiały wideo z backstage'a i cała otoczka jego feudów szlag trafił. Solo Sikoa czeka na Rzymka w walce stołów. Rzymianinowi polepszyli theme song. Ten wstęp dużo daje. Pełno interwencji oraz wygrana Romualda?! Niesłuchane, wręcz niewiarygodne. Mamy teaser nowego zawodnika. Zapauzowałem. Co tu pisze? Penera? Penra? A może Penta ;>  Ciekawie.  Royal Rumble w przyszłym roku w Riyadzie.. czyli będzie niesłychane gówno. Quiz : Co zawsze CzaQ robi jak @ KyRenLo  wrzuca nowe foty dupeczek? :  Cena przemowa. Aż zapomniałem, ze to jego ostatni rok... I musiał przypomnieć jak zmaścili jego pojedynek z Takerem. Boże co za bookingowe gówno to było., Istny samograj tak spierdolić. Ale przyzwyczaili nas. OK, jestem pewny, że tę edycję RR wygra Jasiexor. Wydaję mi się, że nie pójdzie po pas WWE tylko WHC bo tego nowego WHC jeszcze nie miał. Gunther przegra z Ortonem i będzie Cena vs Orton part 67 z tym, że jak Joshua wygra będzie jako jedyny mistrzem 17 razy w karierze, a więc przebije Flaira. Natomiast Kodas zmierzy się z Pancurem o główny pas. I mamy main eventy obu nocy. Może jeszcze tak się przytrafi, że Randall dobije do 16 razy pas i zwakuje po czym oboje z Jasiem będą mogli zostać rekordzistami - to by było stawka. Aczkolwiek nie wiem ile razy Orton miał pas i nie chce mi się sprawdzać. O rany. X pac wygląda jak na święta zjadł X paca i stał się Bully Rayem. Powiedzcie, że nie! :   Livka Brazil vs Ryja Ripley - no i mamy obiecany title match. Jeśli jedyny to będzie zmiana. And there it is. Nowa mistrzyni. Co za zaskoczenie. Za to po walce Domino dostał w jajka, a Andrzej zaliczył cameo. Przyjechał, zebrał czek, popozował z fajną duperą i tyle go widzieli. Jeszcze zbotchował (jak kogoś ominęło ) : https://www.youtube.com/watch?v=VK-4MnsfAIA&ab_channel=VogulePoland24 Jeszcze jedno - czy Alienowej czasem nie było widać sutka w tym przydużawym staniku? O fuck! Bayley na backstage'u. Chyba trochę podjadła na święta.  https://www.youtube.com/watch?v=LKuriXNyZeY&ab_channel=ReptilianinSHOTY kurde ta Lyra Valkyrie'a fajna jest! "Main Event' Jey Uso vs Drew McIntyre. A, czyli wychodzi na to, że chłopaki w końcu spadli z hierarchi. Tak mi się przynajmniej zdaję. I mam nadzieję. Drew aż się zesrał na rzadko :  Nowa zabawa! Tu macie template Drew jak sra - wklejcie go w najzabawniejszym miejscu :   Wchodzi kolejny epizod tym razem Hulk Hogan. A gdzie Colby Covington? ;d Na koniec walka wieczoru CM Punk vs Seth Rollins.  Jeszcze kilka lat temu powiedziałbym, że najlepsi ringowo zawodnicy, teraz to ci na najwyższym szczeblu, którzy jako tako się prezentują choć Punkowiec ostatnio nie zachwyca. To XXX na plecach Filipa to w końcu oznaka, że założył konto na Pornhubie w końcu i nadaje z AJ Lee?  Ogólnie spoko walka - dużo się działo było kradnięcie finisherów, przełamywania, zmiana przewag i 'dramatyczny' finish.  Phil wygrywa? Wow, nowe, nie znałem.  Ogólnie spoko gala. Tutaj mały dodatek.  Polskie akcenty @ MattDevitto :      I na koniec mały bonus, czyli już typowy mem o netflixie tym razem w 'naszym' wydaniu     Nawet dobry odcinek, ciekawe ile taki poziom się utrzyma
    • Jeffrey Nero
      Jak tylko ogłosili tą galę w Australii to wiedziałem, że raczej na 99% wygra Toni. Casey Lee ostatnio trenowała z Mercedes Mone też jest z Australii może dla dobrej reakcji zaliczy tam debiut.
    • PTW
      TO SIĘ DZIEJE! Na sobotniej gali oficjalnie rozpoczynamy turniej o pas mistrzowski kobiet! <3 <3 <3 PTW Women's Championship Tournament Diana Strong vs. Amy Heartbeat Zapowiadaliśmy, zapowiadaliśmy i zapowiadaliśmy, w końcu czas spełnić obietnicę! :) Na gali 11 stycznia odbędzie się walka otwierająca turniej o mistrzowskie złoto pań i zapowiada się niezwykle smakowicie! Nasza rodzynka Dianę Strong, która wydaje się murowaną faworytką do zdobycia tytułu będzie podejmować świetną zawodniczkę z Niemiec - Amy Heartbeat! Siłaczki z Zakopanego przedstawiać nie trzeba, bo czyny mówią więcej niż słowa, a ona zrobiła w i dla PTW tyle, że jest niepodważalnie jedną z twarzy federacji. Pozostaje pytanie czy presja oczekiwań ze wszystkich stron nie okaże się bardziej przeszkodą niż pomocą? Na to na pewno liczy Amy, czyli niezwykle pozytywnie nastawiona do świata wojowniczka, która dzieli się z fanami i przeciwniczkami miłością, ale na czas tej walki będzie musiała włączyć szósty bieg i znaleźć w sobie sportową ambicję i agresję - w końcu na zwyciężczynię tego wyścigu czeka na mecie pas mistrzowski! To co, Diana z pierwszym krokiem ku temu, co jej się po prostu należy, czy szok i niedowierzanie po upsecie stulecia? DOWIEMY SIĘ JUŻ W SOBOTĘ! :) Przeczytaj wpis na oficjalnym fanpage PTW.
  • Dodaj nową pozycję...