Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Piłka ręczna - Dyskusja ogólna

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Kolejna porażka i nie udało się wywalczyć kwalifikacji do igrzysk olimpijskich.Szkoda ale nic się nie stało!

www.worldofgames.c0.pl

Wbijajcie się koniecznie, zalogujcie się bawcie się razem z nami i dzielcie się swoimi recenzjami, przemyśleniami o grach.

10358197554cb10a159ff5e.jpg

• Odpowiedzi 42
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Noface

5

• grzegorz

4

• maly619

4

• Jerichoholic_Ninja

3

Top użytkownicy w tym temacie

No i po niesamowitym finale Francja obroniła mistrza. Trochę szkoda Danii, bo nieźle sobie poczynała. Jednak w końcówce dogrywki proste błędy i "dopalacz" Omeyera spowodowały, że jednak mecz przegrali. Tym razem bardzo szybka gra Duńczyków przegrała ze spokojną, wyrachowaną grą Francji.

Finał zapamiętam m.in z:

-pojedynku strzeleckiego między Karabaticiem a Hansenem,

-fenomenalnego występu Lindena i Omeyera( go to raczej za końcówkę wyróżniam, bo w całym meczu jak na siebie to bronił średnio),

- no i z niezwykłej dramaturgii

PS. Czy Luca Abalo nie obowiązuje grawitacja? :-)

PS. Jakby ktoś nie wiedział to MVP turnieju został Karabatic.

A w All Stars znaleźli się: bramkarz Thierry Omeyer (Francja), lewoskrzydłowy Harvard Tvedten (Norwegia), prawoskrzydłowy Vedran Zrnić (Chorwacja), obrotowy Bertrand Gille (Francja), lewy rozgrywający Mikkel Hansen (Dania), środkowy rozgrywający Dalibor Doder (Szwecja) i prawy rozgrywający Alexander Petersson (Islandia).

• 3 miesiące temu...

Piłką ręczną za bardzo się nie interesuję. Oglądam tylko mecze reprezentacji mężczyzn i rok i dwa lata temu jeździłem na mecze Politechniki Koszalińskiej Kobiet, nawet mam ich szalik :)

Mecz o mistrzostwo kraju zakończony i odziwo Wisła sprawia niespodziankę wygrywając 3 mecz pod rząd i zdobywając mistrzostwo tak, tak,tak jestem tak szczęśliwy, że nie jestem w stanie tego opisać :D jedna z najlepszych chwil w moim życiu :D nie zasnę dzisiaj :D

jako fan Vive oczywiście nie jestem zadowolony z wyniku finału. Ale mam nadzieje że wisła otrzyma dobre wyniki vive w europejskich pucharach i znowu polski klub dobrze wypadnie w LM.
Ja chce heelturn Jasia

jako fan Vive oczywiście nie jestem zadowolony z wyniku finału. Ale mam nadzieje że wisła otrzyma dobre wyniki vive w europejskich pucharach i znowu polski klub dobrze wypadnie w LM.

Vive podobno stara się o dziką kartę na ligę mistrzów, jak ją uzyskają to będzie korzyść dla polskiej piłki ręcznej, więc jestem za tym, aby ją uzyskali.

Ostatni mecz był naprawdę zacięty, oglądało się go z przyjemnością :D.

Szczerze mówiąc w ogóle nie spodziewałem się że to się może tak skończyć jeszcze nie tak dawno pamiętam jak Vive jechało Wisłę jak chciało a teraz taka ogromna sensacja :shock: No cóż chociaż sam kibicowałem ekipie którą prowadzi Wenta to szczere gratulacje dla Wisły Płock bo sięgnięcie po tytuł mistrzowski i to w walce nie z byle kim.
Poznasz głupiego po czynach jego

12284076444ddcdc39270c0.jpg

• 7 miesięcy temu...

Dla ciekawych wrzucam 19 zawodników powołanych na styczniowe zgrupowania do zbliżających się ME 2012 w Serbii:

1. Jurecki Michał - KS Vive Targi Kielce

2. Rosiński Tomasz - KS Vive Targi Kielce

3. Kuchczyński Patryk - KS Vive Targi Kielce

4. Zaremba Mateusz - KS Vive Targi Kielce

5. Tomczak Bartłomiej - KS Vive Targi Kielce

6. Tkaczyk Grzegorz - KS Vive Targi Kielce

7. Wichary Marcin - SPR Wisła Płock SA

8. Syprzak Kamil - SPR Wisła Płock SA

9. Kwiatkowski Zbigniew - SPR Wisła Płock SA

10. Wiśniewski Adam - SPR Wisła Płock SA

11. Wyszomirski Piotr - KS Azoty Puławy

12. Orzechowski Robert - MMTS Kwidzyn

13. Bielecki Karol - Rhein-Neckar Loewen

14. Lijewski Krzysztof - Rhein-Neckar Loewen

15. Jurkiewicz Mariusz - BM Atletico Madryt

16. Tłuczyński Tomasz - TuS N-Luebbecke GmbH

17. Jaszka Bartłomiej - Fuechse Berlin

18. Jurecki Bartosz - S.C. Magdeburg

19. Lijewski Marcin - HSV Hamburg

Polscy szczypiorniści teraz grają towarzyski turniej w Danii w którym uczestniczą: Polska, Islandia, Dania, Słowenia

Wczoraj polacy grali z Islandią zremisowali (31:31). Dzisiaj grają z Danią - mam nadzieje że pójdzie im lepiej niż z Islandią przecież z Danią są w grupie na ME (jescze z Serbią i Słowacją)

Mecze nie są transmitowane :(

I'll be your end of days

13763742594de11b25bc24b.jpg

• 2 tygodnie później...

Może rozruszać ten temat ? Okazja chyba idealna. Najtrudniejszy turniej w piłce ręcznej. Trudniejszy od Igrzysk Olimpijskich i Mistrzostw Świata. Mistrzostwa Europy bo o nich mowa to idealna okazja by zdobyć kwalifikację olimpijską. W grupie gramy z Serbami, Słowakami i z Duńczykami. Drużyna złożona z zawodników których ominęły kontuzję, a trochę przez to odpadło.

Mecz Polska vs Serbia :

Mecz, którego nie oglądałem przez mecz szkolny w tą wspaniałą dyscyplinę (co najważniejsze, wygrany :) ), ale z drugiej strony dobrze, bo sam wynik mówi za siebie. Z tego co mi wiadomo, Polacy zagrali jeden z najgorszych swoich meczów w ostatnich miesiącach czy nawet latach. Najbardziej zawodziła gra w ataku, a dodatkowo Krzysiek Lijewski nabawił się kontuzji. Wynik 18:22 zawiódł wszystkich kibiców piłki ręcznej, ale każdy liczył na powrót do prawdziwej gry polaków.

Mecz Słowacja vs Polska :

Pierwszy prawdziwy mecz Polaków. Nasi zawodnicy wyciągnęli wnioski z meczu z gospodarzami mistrzostw i zagrali jak oni, a nie reprezentacja Wietnamu. Świetny mecz Polaków z najsłabszą drużyną grupy. Nasi zawodnicy zdominowali ten mecz pod każdym względem. Świetny mecz zagrał Grzegorz Tkaczyk i bracia Jurecy. Sam wynik dobrze mówi o samym meczu 24:41, chociaż nic dziwnego skoro Polacy strzelili 7 bramek pod rząd.

Mecz Polska vs Dania :

Kwintesencja obecnej piłki ręcznej ! Świetny mecz w wykonaniu europejskiej czołówki szczypiorniaka ! Marcin Wichary zagrał chyba swój najlepszy mecz w kadrze. Świetne obrony z obu stron, dużo agresji, dwóch wybuchowych trenerów i mecz do ostatniej minuty trzymający w napięciu. Szczerze mówiąc, to jeżeli Polacy będę grać tak jak w tym meczu, to i kwalifikacja i medal będzie nasz. Jedynie boję się o rzuty z drugiej linii Karola Bieleckiego, który musi się przełamać w końcu. Wynik 27:26 świetnie pokazuje, że mecz musiał być świetny. :)

Ciekawie wygląda sprawa w naszej grupie w drugiej rundzie. Dzisiaj Macedonia pokonała Czechów (którzy wcześniej pokonali Niemców !), przez co awansowała dalej. Obecnie tabela wygląda tak :

1.Serbia 4 46:40 +6

1.Niemcy 4 53:47 +6

3.Polska 2 45:48 -3

4.Macedonia 1 49:50 -1

5.Szwecja 1 50:55 -5

6.Dania 0 48:51 -3

(Tabela mojej roboty, więc mogą wystąpić błędy)

Tabela z możliwością wyjścia. Z jednej strony mocna, ale z drugiej każdy z rywali jest w naszym zasięgu. Najciekawiej będzie wyglądać według mnie, spotkanie ze Szwedami. Jeżeli wygramy ten mecz, uważam że możemy myśleć o zajęciu pierwszego miejsca w grupie.

Tyle ode mnie. Zapraszam kibiców tej wspaniałej dyscypliny do komentowania. :)

G: Mm Sebastian pyszna bazylia !

R: Naprawdę !

G: Prawda ?!

R: Podeślę Ci więcej 200TON !

G: Nigdy takiej nie jadłem.

S: Ja też.

R: Ja nigdy nie jadłem bazylii .

5478249054e0729101720a.jpg

Co za druga połowa polaków ! Odrobić jedenaście bramek i doprowadzić do remisu w półgodziny to naprawdę coś trudnego. Wspaniała gra w obronie, znowu świetnie zagrał Wichary. Brawa również dla Wiśniewskiego, który zagrał wspaniałą połówkę. Pierwsza połówka była jednak beznadziejna, co się działo z podopiecznymi Wenty ? Zabrakło jeszcze tylko jednej wenty ( :twisted: ) do wygranej. Czyli podsumowując:

http://mainhg.demotywatory.pl/uploads/201201/1327164849_by_radek123414_500.jpg

Mecze naszych szczypiornistów to niezłe horrory. Nie oglądam zbyt wiele spotkań reprezentacji, ale to, co wczoraj zobaczyłem było pewnie najgorszą i najlepszą połową za kadencji Wenty. Pierwsza część fatalna. Brak koncentracji, jakieś dziwne i głupie straty, rzuty z niewygodnych pozycji i ogólny brak zaangażowania spowodowały wynik zawstydzający. Po przerwie przeżywałem takie emocje, jakie nie często daje mi nawet piłka nożna. Coś niesamowitego. Podnieśli się i wygrali drugą połowę w takim samym stosunku, co przegrali pierwszą i pewnie gdyby na zegarze zostało kilka sekund więcej (najlepiej 15, jak w pamiętnym meczu z Norwegami z MŚ 2009) to rzuciliby zwycięską bramkę. Jestem pewien, że nasi szczypiorniści szybko zapomną o fatalnej pierwszej połowie, a to, co zrobili po przerwie tylko ich wzmocni.
"Even the man with three H's would be proud of the way we buried this young, promising talent." - Broken Matt Hardy (Total Nonstop Deletion 15.12.2016)

Podnieśli się i wygrali drugą połowę w takim samym stosunku, co przegrali pierwszą i pewnie gdyby na zegarze zostało kilka sekund więcej (najlepiej 15, jak w pamiętnym meczu z Norwegami z MŚ 2009) to rzuciliby zwycięską bramkę.

Zabrakło jeszcze tylko jednej wenty ( :twisted: ) do wygranej.

Wygrana byłaby spokojna, jeżeli któryś z Polaków (nie wiem dokładnie kto) podał na prawe skrzydło do Patryka Kuchczyńskiego gdy zostało 6 sekund do końca mecz, zamiast trzymać bezpieczną piłkę do syreny. Ostatnie sekundy, w których można było zaryzykować, bo wiadome było, że Szwedzi i tak by nic nie zrobili. Ogólnie mecz 4 drużyn. Słabej Polski, Mocnej Polski, Mocnej Szwecji i Słabej Szwecji. W pierwszej połowie grała Słaba Polska z Mocną Szwecja, a w drugiej pozostałe. Mecz pokazał, że zawsze warto walczyć do ostatniej sekundy o przynajmniej punkt, dodatkowo że pozostałe wyniki nam sprzyjają (remis Serbii z Niemcami, oraz wygrana Duńczyków z Macedonią). Jutro olbrzymie ważny mecz z Macedonią, który pokaże czy mamy szanse na awans.

G: Mm Sebastian pyszna bazylia !

R: Naprawdę !

G: Prawda ?!

R: Podeślę Ci więcej 200TON !

G: Nigdy takiej nie jadłem.

S: Ja też.

R: Ja nigdy nie jadłem bazylii .

5478249054e0729101720a.jpg

Teraz czekamy na Macedończyków, nie jest to mocna drużyna ale trzeba dobrze zacząć, bo obserwując pierwsze połowy polaków to można się złapać za głowę.

kocham naszą reprezentację w ręczną. To ile przez ostatnie lata ta drużyna dała radości fanom oraz ludziom średnio interesującym się piłką reczną to historia. Legendarna "jedna Wenta", emocje w każdym meczu. Obecny turniej też sprawił, że po raz kolejny skakałem jak nienormalny po pokoju po czy też w trakcie meczu. Rozgromienie Slowaków, mecz z Danią na którym zdzirałem sobie gardło wydzierając się do telewizora i ostatni mecz ze Szwecją. Ta drużyna po za wynikami ma w sobie jakąś moc przyciągającą do siebie. Im się nie da nie kibicować i to bez względu na wyniki.

5222687824ef430518b3f7.jpg

Im się nie da nie kibicować i to bez względu na wyniki.

Nie zgodzę się, jak przegrywali 20:9 to chyba nie powiesz, ze krzyczałeś "Polska biało czerwoni!" Moje kibicowanie w pierwszej połowie to " *kilka niecenzuralnych słów*no traf to...*kilka niecenzuralnych słów*" Niby to też doping ^ ^