Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Oglądał z was ktoś takie anime jak Dragon Ball? Jak tak to macie z nim jakieś wspomnienia, przemyślenia? Jaki był wasz ulubiony bohater odcinek film kinowy? Mam nadzieję, że ktoś oglądał go i z chęcią się wypowie.

Mój ulubiony bohater to Szatan Serduszko:) Taki zły ale dobry:D Świetna postać i to ratowanie Gohana.... Uwielbiałem go:)

https://forum.wrestling.pl/topic/23519-dragon-ball/

• Odpowiedzi 23
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• BWTC

4

• maly619

2

• Rafikov

2

• Ormer

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Urządzenie:  Windows

Ja oglądałem. :P

W zerówce i pierwszej klasie na przerwach bawiliśmy się w Dragon Ball'a (nikt nie ucierpiał).

Ulubiony bohater? Z Dragon Ball Yamcha, byłem zły na Tenchina (ten łysy z 3 oczami), że złamał mu nogę na Tenkaichi Budokai. Z DBZ Gohan i jego walka z Cell'em (w PL Komórczak). Lubiłem jeszcze C-18 i Videl (ładnie wyglądałem z warkoczem :oops: )

Kinówek nie oglądałem.

https://forum.wrestling.pl/topic/23519-dragon-ball/#findComment-217362

No lepiej niż w krótkich włosach. Cieszę się, że chociaż ktoś pamięta to świetne anime.

Co do kinówek są one bardzo nieścisłe z odcinkami, ale są ciekawe. Warto obejrzeć. Najlepiej Japońskie z polskimi napisami bo oglądanie kinówek w języku angielskim nie jest takie fajne.

https://forum.wrestling.pl/topic/23519-dragon-ball/#findComment-217365

O 16 podwórko zamierało, bo na RTL7 leciał Dragon Ball. Najlepsze chyba 2 pierwsze serie, resztę już się gorzej ogladało, a i lat troche przybywało.

Ulubiony bohater? Szatan serduszko.

https://forum.wrestling.pl/topic/23519-dragon-ball/#findComment-217369

Oglądał z was ktoś takie anime jak Dragon Ball?

Nie tylko oglądał, ale nadal to robi. Polecam wszystkim, którzy chcą jeszcze raz przeżyć wspaniałą przygodę zwaną oglądanie Dragon Balla serię "Dragon Ball Kai". Od starego DBZ różni się tym, że wszystkie fillery (Garlici jr. itd) zostały wycięte i śledzimy tylko losy z mangi. Przez ten prosty zabieg seria wydaje się być o wiele bardziej atrakcyjna, uroku tej serii dodaje to, że można ją oglądać w oryginalnym japońskim dubbingu, który nie ma sobie równych. Z perspektywy czasu zastanawiam się jak mogłem oglądać DBZ z RTL 7 po francusku z polskim lektorem, ale oczywiście było to dobre parę lat temu więc na takie rzeczy nie zwracało się uwagi, liczyło się to jak dupne zrobi Goku Kamehameha.

Przez oglądanie DB Kai już odzwyczaiłem się używać polskich nazw dla przykładu

Frezer -> Freiza

Szatan Serduszko -> Piccolo

Songo -> Goku, Son Goku

Herkules -> Mr. Satan

itd. ale trzeba nadmienić jak wyżej polskie nazwy mają swój urok, w końcu wszyscy zakochaliśmy się w tej wersji z RTL 7 i będę ją wspominał z łezką w oku do końca życia, mimo, że z perspektywy czasu zastanawiam się jak ja to wytrzymałem oglądając wersję która nie jest japońska

Tak jeszcze żeby zachęcić kogoś aby poświęcił swój czas na odświeżenie Dragon Balla i nie był przerażony statystyką, bo wszyscy pamiętamy, że DBZ miał 291 odcinków. Poprzez wycięcie fillerów w DB Kai będzie ich prawie 3 razy mniej.

Dla porównania na wszelki wypadek dam w spoiler

W DBZ Goku pokonał Freize w 105 odcinku, w DB Kai stało się to koło 50

Jak chcesz przeżyć wspaniałą przygodę jeszcze raz, rekomenduję Ci serię DB Kai, wszystkie odcinki nie zostały jeszcze wydane, wychodzą co tydzień, czasem co dwa

Mój ulubiony bohater? Ciężko na prawdę ciężko wybrać. Każdy ma coś w sobie unikalnego i wspaniałą rzeczą jest to, że postacie z Dragon Balla stały się wzorem dla innych anime to pokazuje jak świetne jest to anime. Dla przykładu można powiedzieć, że Goku jest archetypem Naruto, Vegeta archetyp Sasuke. Ale to nie o tym. Jak już napisałem w każdym doceniam coś wyjątkowego

Goku - jest niczym John Cena, chętny na każde wyzwanie, nie boi się nikogo i niczego, jak się go wkurwi potrafi niszczyć kosmos i często nas rozśmieszyć (tak Jasiek często mnie rozbawia). Nie bez powodu wymieniłem go jako pierwszego, bo to główny bohater

Vegeta - dla mnie najciekawsza postać w całej serii, ambitna i dumna. Najwspanialsze jest to, że przez całą serie mamy okazję oglądać jego face turn. Wszyscy wiemy o co chodzi. Proces face turnu Vegety mnie najbardziej pociąga i sprawia, że śledzę losy tej postaci z dużą uwagą i analizuję jej poczynania. It's over 9000

Nie będę się o każdej postaci rozpisywał. Z tych złych, zdecydowanie Freiza i Cell zwany Komórczakiem są najlepsi, swoją zajebistością zdecydowanie odskakują od Buu zwanego też Bubu. Freiza to jeden z najlepszych czarnych charakterów jakie stworzono

Ulubiona saga to zdecydowanie Cell Saga. Postać Trunksa, która jest świetna, rozwój Gohana, mamy w tej sadze więcej SSJ co też dodaje uroku tej serii, Vegeta walczy po stronie dobra, Komórczak jest wspaniałym złym charakterem, po prostu cud miód i orzeszki

Kinówki też oglądałem, ale nie podobają mi się tak bardzo jak oryginalna seria. Wszystkie z Brollym obejrzałem, pierwsza chyba najlepsza, z Coolerem też widziałem, ale tą pierwszą gdzie walczył na Goku

Trochę Anime w życiu obejrzałem, nie tak dużo, ale takie tytuły jak Death Note, Full Metal Alchemist, Clannad, Naruto, Bleach, Wolf Rain, Tengen Toppa Gurren Laggan itd. mam zaliczone, ale muszę powiedzieć, że Dragon Ball jest najlepszym anime jakie kiedykolwiek powstało, za wspomnienia, za wspaniałe postacie, walki i nie obchodzi mnie, że jest nie realistyczne, często nie logiczne i targetowane do dzieci, choć to nie do końca prawda, bo każdy może znaleść coś dla siebie

https://forum.wrestling.pl/topic/23519-dragon-ball/#findComment-217370

Rafikov

Wiem ściągam Kai-a regularnie:D A teraz oglądam Yaiba też to Anime leciało na rtl7. Nie dorównuje Dragon Ball-owi ale też jest spoko. Bo Kai oznacza skrócony albo odświeżony, a na początku odświeżona miała być tylko Freeza Saga, ale że DBKai ma dużą oglądalność to chyba odświeżą wszystko bo teraz co się orientuje jest już Cell Saga. A i kinówki też odświeżają. Japońskie są naprawdę wporządku. Jeśli podoba ci się Cell saga to polecam kinówkę bodajże nr 9 z Bojackiem. Jest ona dość podobno do Cell game, choć akcja dzieję się po pokonaniu Cella kiedy Goku znajduje się w zaświatach. Jako wielki fan tego anime polecam obejrzeć wszystkie kinówki:D

https://forum.wrestling.pl/topic/23519-dragon-ball/#findComment-217381

Ja powiem tylko tyle, że oglądałem w przedszkolu. Bardzo mi się podobało. Ulubionymi bohaterami byli kolejno: Vegeta, Tenchin i Songo(mogą być błędy ;d).

Od tamtego czasu nie oglądam. Po prostu było minęło i już mnie to nie kręci.

https://forum.wrestling.pl/topic/23519-dragon-ball/#findComment-217389

Obecnie oglądam Dragon Ball Kai i leci moja ulubiona saga z Komórczakiem. Słyszałem kiedyś, że miała powstać seria AF, ale na szczęście nie doszła do skutku. Dlaczego na szczęście, ponieważ seria AF dla Dragon Balla była, by jak seria Arcania dla Gothica, czyli bez tego fajnego klimatu.

Moją ulubioną postacią był Vegeta. Jako dziecko zawsze marzyłem, by mieć takie włosy jak on.

Właściwie to lubiłem cały ród Saiyaninów.

Można mnie nazwać Dragon Ball maniakiem, ponieważ posiadam cenne artefakty związane z DB : figurki, karty, naklejki ...

Niestety nie sprzedam ich, ponieważ przypominają mi całe dziecinstwo

https://forum.wrestling.pl/topic/23519-dragon-ball/#findComment-217401

Ahh, świetnie wspominam Dragon Ball, nawet całkiem niedawno obejrzałem całą serie odcinków jeszcze raz. Musze natomiast nadrobić kinówki, bo wstyd się przyznać, ale nie widziałem żadnej. Ulubiony storyline to zdecydowanie ten z Frezerem i jego grupą specjalną, która była eliminowana przez Songo. Ulubiona postać to zdecydowanie Genialny Żółw! :twisted: Miło wspominam też Songo, Bulme czy Vegete, który był chyba najbardziej wyrazistą postacią. :)
https://forum.wrestling.pl/topic/23519-dragon-ball/#findComment-217409

Dragon Ball'a oglądałem jakieś 2 lata temu, w gry gram do dzisiaj. Zdecydowanie moje ulubione anime. Ulubioną postacią jest na pewno Vegeta. Nieobliczalny, zimny drań, którego walki do dzisiaj lubię obejrzeć sobie na YT. Na drugim miejscu uplasował się Piccolo. Też taki nie dokońca dobry i nie zły. Moją trzecią ulubioną postacią jest Juice, w polskiej wersji Sok. Najlepszy z grupy specjalnej Frezera.

A saga? Chyba z Bubu. Ogólnie lubię tylko DBZ. GT wydawało mi się przesadzone już do końca . A ten pierwszy mnie trochę znudził, mały Songo szukający kul z kijem na plecach, nie dla mnie.

https://forum.wrestling.pl/topic/23519-dragon-ball/#findComment-217416

poczekajcie, będziemy żyć jeszcze w czasach, gdzie na pisemnej maturze z j. polskiego będzie temat "Vegeta - bohater tragiczny"...
https://forum.wrestling.pl/topic/23519-dragon-ball/#findComment-217472

• Urządzenie:  Windows

Ja również oglądałem kiedyś Dragon Ball'a, choć nie oglądałem go tak jak zapewne większość na RTLu 7 (którego po prostu nie miałem), a na niemieckim RTLu 2. Zresztą nie tylko Dragon Balla, ale też inne klasyczne anime, czy bajki. To też dzięki temu teraz umiem tak dobrze język niemiecki i była to dla mnie motywacja by się go uczyć ;)

Aktualnie nie pamiętam kiedy ostatnio oglądałem coś z tym związanego, ale na pewno będę chciał obejrzeć jeszcze raz całą serię.

https://forum.wrestling.pl/topic/23519-dragon-ball/#findComment-217509

Dragon Ball... moje pierwsze anime. Nie oglądałem tego na RTL 7 (jestem z ciut młodszy od Was, nie miałem takiej okazji), lecz na kasetach - bracia nagrywali. Teraz, podobnie jak Rafikov, polecam wszystkim DB Kai. Warto przypomnieć sobie czasy dzieciństwa, lecz w wersji HD i bez fillerów. Dragon Ball otworzył mi bramę do wspaniałego świata mangi i anime (dzięki temu jestem teraz redaktorem senpuu.net), w moim rankingu seria ta zajmuje 2. miejsce (1. Naruto, 2. DB, 3. FMA).

Moi ulubieńcy? Genialny Kamesennin (czy tam Boski Miszcz :D), Goku, Freiza, Vegeta. Hell Yeah!

https://forum.wrestling.pl/topic/23519-dragon-ball/#findComment-217511

Oglądało się Dragon Ball super anime.

Ulubiona postac to chyba Purunga (chyba z powodu wg. mnie śmiesznego wyglądu) i Freeza.Nie wiem czy pamiętacie,ale kiedyś ogladało sie tez pokemony.To były czasy :(

https://forum.wrestling.pl/topic/23519-dragon-ball/#findComment-217513

Moim Ulebieńcem był Buu Za jego zjadanie ludzi i wygląd
https://forum.wrestling.pl/topic/23519-dragon-ball/#findComment-218245

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Najnowsze posty

• CzaQ
      Zgadza się, jedziesz dalej.
    • MattDevitto
      Nowy rok, nowe postanowienia to i może jakieś nowe fedki, które każdy z nas chce oglądać. Warto się zastanowić, szczególnie, że obecnego wrs jest bardzo dużo do ogarnięcia. Z roku na rok też czasu jakby mniej do śledzenia tego wszystkiego. Stąd też tradycyjnie w styczniu przybywam do was z pytaniem:  ile fedek zamierzacie oglądać w 2025? Oczywiście oprócz ich wymienienia, napiszcie też co będziecie śledzić na bieżąco, z jakiej fedki np. rezygnujecie etc. Można też dodać jakieś federacje retro - choćby LU, macie jak zawsze pełną dowolność Poniżej dodaję link do tematu sprzed 12 miesięcy:
    • -Raven-
      Poza tym, całkiem sprytnie to rozgrywają, bo niby w tej walce Szefów żadne Bloodline nie może interweniować, ale Jokerem jest tu Drew, który może pomóc Soliście. Niby teoretycznie wiadomo, że Romek powinien ogarnąć, ale zawsze pozostaje ten element niepewności. Po drugie, bez sensu jest kończyć tak duży feud na zwykłej tygodniówce (a wygrana Rzymskiego to by było game over), co jeszcze bardziej zwiększa szanse Sikacza.   Oby nie, bo Stratna może w takim wypadku długo się pasem nie nacieszyć, a szkoda by było.
    • -Raven-
      Parasolkę.
    • RomanRZYMEK
      - Drew przechodzi na stałe na SmackDown i w sumie spoko, bo co miałby robić na RAW? Od razu dostaje segment z Blondasem, który doprowadza do kolejnego brawlu Owensa z Cody’m. Spoko, tylko dla mnie trochę za dużo tych brawli ostatnio w rywalizacji Cody’ego z Kevinen. Mogliby trochę z tym przystopować, bo szybko się ludziom znudzi i cały feud na tym traci. Co jeszcze warte odnotowania w tym segmencie - czyżbyśmy dostali zalążek stajni Owensa, Drew i ewentualnie Rollinsa? Każdy z nich działa z podobnych motywów, więc ma to jakiś sens.     - Solo bardzo rozwinął się na MICu od czasu jego solowego runu jako Tribal Chef. To kolejna osoba po Jey’u, Samim i Jimmy’m która zostaje jednym z głównych beneficjentów story z Bloodline. Ciekaw jestem co się z nim stanie po programie z Romanem. Raczej czeka go los Romka i program z podopiecznym Jacobem Fatu.    - IT’s Tiffy Time! Wow - co za pop. Fajnie rozegrany Cash-In, bardzo logiczny. Tiffy dostaje swój moment, nawet fajerwerki, ciekawe jaki będzie jej run. Potencjał na Micu, jak i w ringu ma nieograniczony. Czuję że na WM’ce dostaniemy jej walkę z powracającą Charlotte Flair.   - LA Knight dalej Over, ale w sumie ta strata pasa nic mu nie dała. Program z Nakamura na razie miałkły. Liczyłem że może Knight pójdzie wyżej, dostanie znowu szansę na Title Shota na WWE Championship, ale niestety na to się nie zanosi. Jedyna droga w tym roku, to walizka, ale raczej Knight jej nie wygra.    Ogolnie, to nie wiem czy zmiana decyzji na 3h wyjdzie na plus długofalowo. Co prawda roster SmackDown ma potencjał jeśli dodamy osoby, których obecnie nie ma - Orton, Styles i mocniej postawią np na Carmelo, Theory itp. Boję się jednak że przez przejście na 3h poziom tygodniówki spadnie i będą się musieli ratować zapychaczami, jak na tym show dostaliśmy kolejne starcie Michin vs Piper, które było tylko zapychaczem. Obym się mylił, ale jestem sceptyczny. 
  • Dodaj nową pozycję...