Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE - Inna Historia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline

Bardzo dobry odcinek, dużo się dzieję.Pomysł z logiem Mr.Awesome Channel ciekawy oraz samo promo również dobre.Zamieszanie wokół pasa US ciekawa podbudowa przed walką na Wrestlemanii.Trochę szkoda, że w walce o miejsce na Money In The Bank nie wygrał Barrett, ale Bourne bardziej pasuje do takich walk, więc ok.Kur*wa sory za słowo, ale Arm Wrestling Match nie wiedziałem, że tak można go rozpisać Brawo.

Dobra teraz coś do karty na Wrestlemanie:

WWE Championship - tutaj obstawiam na Punka, to jest pewne zwycięstwo, jeżeli Miz jakimś kantem nie wygra.

WHC- walka była by lepsza, gdyby był sam HHH z McIntyrem.Historia, debiut jakieś tam powiązanie pomiędzy nimi jest a to by było ciekawsze.

US- dzisiaj dobra podbudowa.Chciałbym, aby wygrał Regal a później rewanż Bryan vs Regal i tutaj byłoby świetnie.

MINB-Nie mam faworyta, przypuszczam, że albo Christian albo DiBiase albo JoMo lub Orton wygra.

Ogólnie odcinek bardzo dobry. 9/10

Zapraszam do mnie na nowy odcinek Smack Down :)

• Odpowiedzi 51
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Duke

26

• Seba_KKS

5

• 8693

3

• BWTC

2

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/a/a9/SmackDownWWElogo.png

11.03.2011

Friday Night SmackDown! rozpoczyna pokaz fajerwerków i utwór Know Your Enemy – Greenday. Komentatorzy Matt Striker i Josh Mathews przypomnieli wydarzenia sprzed tygodnia kiedy to:

- Zaostrzył się konflikt pomiędzy AJ Styles'em i Dolph'em Ziggler'em!

- Edge powrócił na niebieską galę, gdzie był sędzią specjalnym w pojedynku Christian vs Rey Mysterio!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

You think you know me...

Do ringu wchodzi Rated R Superstar Edge. Nie czekając chwyta za mikrofon.

EDGE: Wróciłeem! Jak widzicie nie mam już maski ochronnej. Nos szybko się zagoił. Nie było to złamanie tylko poważniejsze stłuczenie. Nie byłoby mnie tu gdyby nie Rey Mysterio. Rey mnie kontuzjował, nie pojawiłem się na SmackDown! 2 tygodnie temu, tydzień temu się pojawiłem i sprawiłem, że Rey przegrał swój pojedynek. A w dodatku jeszcze oberwał ode mnie i od mojego najlepszego przyjaciela Christian'a. O ile pamiętam to Rey mówił, że chce zakończyć moją karierę. Jest to po prostu śmieszne. Szybciej na ręku wyrośnie mi kaktus niż Rey zakończy moją karierę. Jeśli on chce mnie zniszczyć to niech zrobi to na WrestleManii. Rey mam propozycję, zmierz się ze mną na WrestleManii. Jeśli usłyszałeś to co powiedziałem to stań ze mną oko w oko i powiedz, że akceptujesz wyzwanie.

Hold up, It's the motherfuckin' concrete...

Nie Rey Mysterio a Duke Badass wychodzi na rampę.

BADASS: Edge, Rey nie jest potrzebny aby akceptować twoje wyzwanie, ponieważ ja to zrobię. Panie i panowie, na WrestleManii ujrzymy walkę Edge vs Rey Mysterio!

Booyaka Booyaka 619...

Obok GM'a SD! pojawia się Rey Mysterio.

MYSTERIO: Przepraszam, że wam przerywam. I tak ten śmieć mnie tu wzywał więc nie mógłbym się nie pojawić. Duke, zatwierdziłeś walkę w której udział bierze ten blondas i ja. A mnie o zdanie to nie łaska się zapytać?

BADASS: Rey, masz coś przeciwko? A może zwyczajnie się boisz?

MYSTERIO: Nie, nie boję się. Po prostu nie lubię kiedy ktoś bezemnie załatwia sprawy, które mnie dotyczą. Zrozumiałeś?

BADASS: Tak. Chcę was jeszcze o czymś poinformować. Macie zakaz kontaktu fizycznego. Kto złamie tą zasadę zostanie natychmiastowo zawieszony do odwołania. Czy to jest dla was jasne?

MYSTERIO: Tak.

BADASS: Edge, zrozumiałeś?

EDGE: Taa.

BADASS: To dobrze. Nie mam nic więcej do dodania. Żegnam was.

Duke odszedł a Rey pokazał Edge'owi środkowy palec. Rated R zaczął biec w kierunku Rey'a ale zaraz przed nim się zatrzymał. Edge wyglądał tak, jakby chciał zabić Rey'a.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Singles Match

Intercontinental Champion Dolph Ziggler vs Kane

Końcówka walki: Kane chwyta rywala za szyję, lecz ten się uwalnia. Dolph odbija się od lin i wykonuje Crossbody. Jednak nie! Kane chwycił Ziggler'a w locie i wykonał Spinning Side Slam. Pin 1...2... kickout. Kane podnosi IC Champ'a i odbija go od lin. Sidewalk Slam od Big Red Monster'a. Devils Fav Demon wchodzi na narożnik. Ziggler wstaje i otrzymuje Flying Clothesline od Kane'a. Big Red Machine unosi rękę ku górze. Dolph po chwili stoi na nogach i zostaje chwycony za szyję. Wyniesienie, ale Ziggler przeskakuje za plecy przeciwnika. Wskakuje mu na plecy i mamy Sleeper Hold! Kane próbuje się uwolnić, lecz po chwili upada na kolana. Champion jeszcze mocniej zaciska chwyt i Kane pada na matę. Sędzia sprawdza stan Kane'a. Big Red Monster jest nieprzytomny! Sędzia kończy pojedynek, który zwycięża Dolph Ziggler. Dolph bierze swój pas i tauntuje na narożniku. Nagle do ringu wbiega AJ Styles! W rękach trzyma kendo stick! IC Champ schodzi z narożnika i otrzymuje uderzenie kijem w głowę! Dolph pada bezwładnie na matę. Styles chwyta w ręce Intercontinental Championship, po czym bierze mikrofon.

STYLES: Dolph, na WrestleManii ten pas wyląduje u mnie. I nie myśl sobie, że znajdziesz jakiś pomysł, który pomoże ci zatrzymać mistrzostwo. A jeśli taki znajdziesz to ja go udaremnię.

AJ po tych słowach wzniósł w górę mistrzostwo Dolph'a.

Excuse Me!

Vickie Guerrero przy niezadowoleniu fanów zjawia się na rampie.

VICKIE: Jako asystentka GM'a SmackDown! mam trochę władzy. Dzięki niej, teraz ogłoszę moje pierwsze zarządzenie. Dolph, AJ, obaj zostajecie zawieszeni aż do WrestleManii! Jesteście dla siebie zbyt brutalni i nie mam innego wyjścia. Żegnam was.

Backstage

EVE: Moim gościem jest The Game Triple H! Jak emocje przed nadchodzącą WrestleManią?

TRIPLE H: Takie jak przed każdą galą tylko trochę większe. Jak wiesz WrestleMania nie jest mi obcą galą, wystąpiłem na niej już wiele razy.

EVE: Co sądzisz o swoich przeciwnikach?

TRIPLE H: Alberto jest egoistycznym i myślącym, że wszystko może bogaczem. Natomiast Drew jest młodym i nie zbyt doświadczonym zawodnikiem. Żaden nie jest mi w stanie zagrozić. World Heavyweight Championship będzie moje!

Do Eve i HHH'a podbiega Duke Badass.

BADASS: Nie widzieliście przypadkiem Vickie?

TRIPLE H: Nie.

BADASS: A może ty Eve ją widziałaś?

EVE: Nie, ja jej nie widziałam.

BADASS: Jak ją znajdę to chyba jej nogi z dupy powyrywam.

Duke pobiegł dalej a Hunter i Eve byli nieco zaskoczeni.

Szatnia

Wchodzimy do szatni Drew McIntyre'a. Siedzi on na fotelu.

MCINTYRE: Triple H powiedział, że jestem młody i niedoświadczony. Po części się zgadzam. Jestem młody. Lecz jestem bardziej doświadczony niż mu się zdaje. Gdybym nie był doświadczony to nie wygrałbym Royal Rumble. W federacji rozwojowej byłem czołowym zawodnikiem. W WWE posiadałem już Intercontinental Championship oraz Tag Team Championship. Triple H oczywiście miał więcej tytułów, ponieważ siedzi w tym biznesie już ładnych kilkanaście lat. Może pora kończyć? No chyba, że Hunter chce się nabawić kontuzji. Jak tak to niech dalej walczy. Ale niech się nie zdziwi jak wyląduje na łóżku w szpitalu. Triple H jest przeszłością tej federacji a ja wręcz przeciwnie. Ja jestem przyszłością WWE. I to ja na WrestleManii sięgnę po World Heavyweight Championship. To ja będę legendą wrestlingu! To ja zostanę za kilka lat wprowadzony do Hall of Fame! Każdy będzie musiał mnie szanować! Nawet ty, głupi kamerzysto! Wiesz co będzie dla ciebie najlepsze? Wyjście z mojej szatni. Żegnam!

Kamerzysta nie miał wyjścia i wyszedł z szatni Drew.

Tag Team Match

Zack Ryder & Curt Hawkins vs Ted Dibiase & Cody Rhodes

Końcówka walki: Ted leży na macie a Curt wskakuje na narożnik. Próba Heat Seeking Elbow, i na próbie się kończy. Dibiase w ostatniej chwili zrobił unik. Po chwili mamy zmianę po obu stronach. Zack i Cody wymieniają uderzenia. Zwycięsko wychodzi Cody, który wykonuje Dropkick. Ryder szybko wstaje lecz Rhodes sprowadza go do narożnika. Tam atakuje serią kopnięć w brzuch. Teraz Cody odbija rywala od lin. Zack jednak zatrzymał się na linach. Rhodes próbował ataku z biegu lecz Ryder pociągnął liny w dół i Cody wylądował poza ringiem. Zack odbił się od lin i dołożył Suicide Dive. Po chwili obaj wrócili na ring. Ryder podniósł rywala i odbił go od lin. Cody jednak uniknął ataku i wykonał Springboard Kick. Syn Dusty'ego miał chwilę aby odpocząć. Rhodes powoli doczołgał się do narożnika i chciał zrobić zmianę, lecz Dibiase zeskoczył z ringu i udał się w stronę rampy. Cody coś do niego mówił ale Ted nic sobie z tego nie robił. W międzyczasie odpoczął również Zack Ryder, który zaatakował Cody'ego i wykonał mu Rough Ryder. Zmiana z Hawkins'em, który dokłada Heat Seeking Elbow i odlicza rywala do trzech. Celebrację Zack'a i Curt'a przerywają bracia Uso, którzy wbiegli do ringu. Rozpoczął się brawl, który zwyciężyli Zack i Curt posyłając rywali poza ring. Usos lekko zdenerwowani odeszli a Curt i Zack dalej świętowali wygraną.

Wyświetlono zapowiedź dzisiejszego Main Event'u. Będzie to Six Man Tag Team Match. W jednej drużynie wezmą udział Edge, Christian i Triple H a w przeciwnej World Heavyweight Champion Alberto Del Rio, Drew McIntyre oraz Rey Mysterio.

Backstage

Widzimy Duke'a Badass'a, który wchodzi do szatni Vickie Guerrero.

BADASS: No wreszcie cię znalazłem. Co ty robisz do jasnej cholery?

VICKIE: O co chodzi?

BADASS: Dlaczego zawiesiłaś Dolph'a i AJ'a?

VICKIE: Bo byli dla siebie zbyt brutalni.

BADASS: Pamiętaj, że jesteś tylko asystentką a ja jestem GM'em. I właśnie w tej chwili chcę ci oznajmić, że Dolph i AJ już nie są zawieszeni. W dodatku AJ za chwilę stoczy walkę. I jeśli jeszcze raz zrobisz coś bez mojej zgody to osobiście dopilnuję aby cię zwolniono bezpowrotnie. Rozumiesz?

VICKIE: Tak.

BADASS: Mam nadzieję, że się poprawisz. Jeśli będziesz pracować wzorowo to może zostaniesz mianowana drugim GM'em SmackDown!

VICKIE: Byłabym zaszczycona.

BADASS: Ale twoje szanse na razie wynoszą jakieś 10% także to nie jest nic pewnego. Chętnie bym jeszcze porozmawiał ale nie mam czasu. Żegnaj.

Duke wyszedł z szatni Vickie i udał się do swojego biura. Kiedy wszedł i usiadł na swoim fotelu, zgasło światło! Słychać było tylko czyjś głos mówiący „Nawet nie próbuj”. Kiedy światło ponownie się zapaliło Duke wyglądał jakby zobaczył ducha.

Singles Match

AJ Styles vs R-Truth

Końcówka walki: R-Truth wykonał Vertical Suplex po którym uzyskał 2 count. Podniósł rywala, kopnął w brzuch i chciał wykonać Scissors Kick ale AJ zrobił unik i powalił przeciwnika Pele Kick'iem. Styles wyszedł na krawędź ringu. Wskoczył na trzecią linę i dołożył Springboard 450 Splash! AJ podniósł Truth'a i ustawił pod Styles Clash lecz ten się uwolnił, kopnął Styles'a w brzuch, chwycił za głowę i wykonał Suplex Stunner. Pin 1...2... 2 count. Killings ustawia się w narożniku i czeka aż Phenomenal wstanie. AJ już na nogach. Truth biegnie i Lie Detector! Nie! Styles robi unik, po czym szybko ustawia Truth'a do Styles Clash i... jest! Styles Clash! Pin 1...2...3! AJ Styles odnosi zwycięstwo.

W hali robi się ciemno, słychać bicie dzwonu a to oznacza, że do ringu wkracza nie kto inny jak sam The Undertaker.

UNDERTAKER: Chris popełnił duży błąd. Gdy ja spędzałem czas lecząc ostatnią kontuzję, on wyzwał mnie do walki na WrestleManii. Chris musi zapłacić za nagminne upominanie się o odpowiedź. Udawał pewnego siebie, kiedy stawiał mi wyzwanie. A gdy na RAW mu odpowiedziałem, to się wystraszył. Jeśli on się boi, to niech nie staje ze mną w jednym ringu na WrestleManii. Kiedy już staniemy obaj w ringu, wykorzystam jego strach aby zyskać przewagę psychiczną. Chris chyba nie zdaje sobie sprawy z tego, że mój streak jest nie do przerwania. Mam jeszcze jedną sprawę. Mianowicie chodzi o Kane'a. Mój brat jakiś czas temu przeprosił mnie za wyrządzone krzywdy. Przeprosiny te przyjmuję. Wtedy Kane nie był sobą, opętały go złe demony. Winny jest też Paul Bearer, który mnie zdradził a potem zniknął. Nikt nie wie co się z nim stało. Jak wiecie, nie jestem już młody. To samo tyczy się mojego brata. Obaj nie stoczymy już świetnych walk gdy będziemy sami. Dlatego chcę aby wróciły czasy gdzie Brothers of Destruction byli dominującą drużyną w WWE. Wrócimy o ile Kane się zgodzi. W związku z moją ostatnią kontuzją, nie jestem jeszcze w pełni sprawny aby walczyć. Jednak do WrestleManii ulegnie to zmianie. Wrócę, a wtedy Chris Jericho będzie mógł spoczywać w pokoju.

Six Man Tag Team Match

Edge, Christian & Triple H vs World Heavyweight Champion Alberto Del Rio, Drew McIntyre & Rey Mysterio

Końcówka walki: W ringu Rey Mysterio i Triple H. Hunter odbija rywala od lin i wykonuje Spinebuster. Charakterystyczny taunt, po którym HHH ustawia Rey'a w pozycji do Pedigree. Mysterio jednak zdołał się uwolnić. Mistrz 619 odbił się od lin, prześlizgnął się między nogami przeciwnika i dokonał zmiany z Alberto. Del Rio wszedł do ringu i agresywnie zaatakował Triple H'a. Szybko sprowadził go do narożnika i atakował serią uderzeń. Alberto próbował założyć Del Rio Grande lecz Cerebral Assasin się uwolnił i wykonał Neckbreaker. Hunter po chwili dokonuje zmiany z Christian'em. Kapitan Charyzma podniósł WH Champ'a, chwycił go za głowę i wszedł na narożnik. Tornado DDT z narożnika! Pin 1...2... Drew przerywa. Triple H wchodzi do ringu i wyrzuca McIntyre'a z kwadratowego pierścienia. Pomiędzy nimi rozpoczął się brawl. HHH rzucił rywalem o barierki a następnie wykonał Clothesline, po którym obaj znaleźli się poza barierką. W ringu dalej Christian i Alberto. CC podnosi rywala i idzie z nim do narożnika swojego teamu. Zmiana z Edge'em. Christian wykonuje jeszcze Killswitch! Edge ustawia się w narożniku. Po dłuższej chwili Meksykanin wstał a Edge wziął rozbieg i Spear! Christian pozbył się Rey'a posyłając go na podłogę a Rated R przypina 1...2...3! Drużyna face'ów odnosi zwycięstwo! Edge i Christian celebrują zwycięstwo a Triple H powoli wychodzi zza barierki. Tak kończy się kolejne SmackDown! na drodze do największej gali roku – WrestleManii.

WrestleMania XXVII

http://img19.imageshack.us/img19/5990/wrestlemaniaxxvii.jpg

WWE Championship 3 Stages of Hell Match (Singles Match, No DQ Match, Ladder Match)

http://img560.imageshack.us/img560/8370/mizvspunk.jpg

The Miz © vs CM Punk

World Heavyweight Championship Triple Threat Match

http://img43.imageshack.us/img43/1286/delriovshhhvsdrew.jpg

Alberto Del Rio © vs Triple H vs Drew McIntyre

Loser Leaves WWE

http://img847.imageshack.us/img847/5787/steinervsbatista.jpg

Scott Steiner vs Batista

Intercontinental Championship No Holds Barred Match

http://img854.imageshack.us/img854/1227/dolphvsaj.jpg

Dolph Ziggler © vs AJ Styles

WWE Tag Team Championship Match

http://img832.imageshack.us/img832/7362/usovsmajors.jpg

The Usos (Jimmy & Jey Uso) © vs Zack Ryder & Curt Hawkins

United States Championship Fatal 4 Way Match

http://img638.imageshack.us/img638/9307/danielvsregalvsjustinvs.jpg

Daniel Bryan © vs William Regal vs Justin Gabriel vs Santino Marella

Money in the Bank Ladder Match

http://img84.imageshack.us/img84/1763/mitbi.jpg

Kane vs Christian vs Ted Dibiase vs Evan Bourne vs John Morrison vs Randy Orton vs Cody Rhodes vs Mark Henry

Singles Match

http://img43.imageshack.us/img43/7204/y2jvstaker.jpg

Chris Jericho vs The Undertaker

Singles Match

http://img40.imageshack.us/img40/6749/edgevsrey.jpg

Edge vs Rey Mysterio

Newsy:

- W okolicach Over the Limit, a może nawet Extreme Rules ma zadebiutować zamaskowany zawodnik. Nie wiadomo jednak, kto to będzie.

- Z WWE pożegnał się Tyler Reks.

- Jeśli jesteśmy przy zwolnieniach, to z TNA rozstał się Kazarian. Zarząd WWE rozmyśla nad jego zatrudnieniem.

- Draft jednak nie odbędzie się na pierwszym RAW po WrestleManii ale na pierwszym RAW po Extreme Rules.

10244105464ed23faa1aa33.jpg

Bradzo dobre SD! Zacznę od poczatku ,fajna sytuacja pomiędzy Reyem Mysterio ,a Edgem. Pewnie ich starcie na Wrestlemanii będzie jedną z najlepszych walk tej gali. Walka pomiędzy IC Championem i Czerwonym Potworem dobra i nie spodziewałem się zwycięstwa Zigglera. Po jej zakończeniu kontynuacja konfliktu na linii Ziggler - AJ Styles ,którego zakończenie ( a może i nie :D ) nastapi na WM'ce. Co do walki Tag Teamowej ,a raczej interwencji . Mocno trzymam kciuki za Usosów ,bo lubie wrestlerów z Samoańskej rodziny :grin: . No i walka wieczoru ,czyli wygrana faców na zakończenie. Starcia ciekawe i fajnie ustawione. Na dodatek rozwijające się feudy no i.....powrót Deadmana :D . Wszystko to wskazuje że na Wrestlemanii powinniśmy przeczytać kawał dobrego wrestlingu.

------------

PS. I oczywiscie gratuluje najlepszego Diary w ubiegłym miesiącu 8) .

Zapraszam do czytania mojego Diary

http://forum.attitude.pl/viewtopic.php?t=32538

17617010354e0da0105bfce.jpg

• 2 tygodnie później...

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/5/5e/WWE-RAW-LOGO.png

14.03.2011

Kolejne Monday Night RAW na drodze do WrestleManii rozpoczyna się pokazem fajerwerków i utworem Burn it to the Ground - Nickelback. Komentatorzy Michael Cole i Jerry Lawler przypomnieli wydarzenia sprzed tygodnia kiedy to:

- Powrócił The Undertaker i zaakceptował wyzwanie Chris'a Jericho!

- Byliśmy świadkami konfrontacji słownej pomiędzy WWE Champion'em The Miz'em i jego przeciwnikiem na WrestleManii CM Punk'iem.

10..9..8..7..6..5..4..3..2..1.. Break the Walls Down...

Chris Jericho pewnym krokiem zmierza do ringu z mikrofonem w ręku.

JERICHO: Pamiętacie co stało się tydzień temu? Wrócił Deadman! The Phenom! The Undertaker! Jakiś czas temu postawiłem mu wyzwanie i właśnie tydzień temu zostało ono przyjęte. Na WrestleManii legendarny streak zostanie przerwany przez Y2J'a Chris'a Jericho! Nic nie stanie mi na przeszkodzie aby 18-0 zamieniło się na 18-1. Undertaker nie jest już taki młody jak kiedyś i z WrestleManii na WrestleManię walczy mu się coraz trudniej i to właśnie na WrestleManii XXVII Phenom poniesie pierwszą porażkę. Chris Jericho zostanie zapamiętany jako...

I think I'm cute, I know I'm sexy...

To Shawn Michaels! Guest Host nadchodzącej WrestleManii wchodzi do ringu przy owacji od publiczności.

MICHAELS: Chris, rozumiem, że tak bardzo chcesz przerwać streak Undertaker'a. Wielu ludzi już próbowało. Ja jestem ostatnią osobą, która chciała przerwać ten streak. Jednak poległem i moja kariera dobiegła końca. Ty zawalczysz z Undertaker'em na WrestleManii po raz pierwszy i mam do ciebie pytanie. Dlaczego chcesz zrobić coś, co mi się nie udało?

JERICHO: Chcę to zrobić i to zrobię. Nikt mi w tym nie przeszkodzi. Nawet ty.

MICHAELS: Nie bądź taki pewny siebie. Jestem Guest Host'em WrestleManii i mogę o wiele więcej niż ty.

JERICHO: Nie interesuje mnie to.

MICHAELS: To niech cię zainteresuje! Nie przerwiesz streak'u Undertaker'a. Rozumiesz to czy nie?

JERICHO: Słuchaj Shawn. To, że ty nie przerwałeś tego streak'u, nie oznacza, że już nikt go nie przerwie. Rok temu miałeś obsesję na punkcie przerwanie streak'u. I jak to się skończyło? Jedna rzecz została przerwana a właściwie zakończona, mianowicie twoja kariera.

MICHAELS: Chris, osobiście dopilnuję abyś poległ.

Shawn wyszedł z ringu i udał się na backstage. A po kilku chwilach to samo zrobił Chris Jericho.

Singles Match

Evan Bourne vs William Regal

Końcówka walki: Przy stole komentatorskim siedzi United States Champion Daniel Bryan. W ringu przeważa William Regal. Odbija Evan'a od lin i powala go Big Boot'em. Regal podnosi rywala i dokłada Regal Plex. Pin 1...2... kickout. Zwycięzca KotR 2008 ponownie podnosi rywala i wykonuje Regal Bomb. William ustawia się w narożniku i czeka aż rywal wstanie. Evan powoli się podnosi a Regal bierze rozbieg i Knee Trembler! Nie! Bourne zdołał się odsunąć! Evan odbija się od lin i wykonuje Hurricanrana'ę. Regal jednak szybko staje na nogi. Bourne powala go Spinning Heel Kick'iem. Szybkie wejście na narożnik i Shooting Star Press! Pin 1...2...3! Evan Bourne pokonuje William'a Regal'a. Do ringu z mikrofonem w ręku wszedł Daniel Bryan.

BRYAN: William, pamiętasz czasy kiedy byłeś moim trenerem? Myślałem, że potrafisz walczyć. Jednak się myliłem. Patrząc na twoje umiejętności, już nigdy nie zdobędziesz żadnego pasa w tej federacji.

Bryan zostawił mikrofon i odszedł za kulisy.

Backstage

LAYLA: Moim gościem jest Chris Jericho! Chris, dzisiaj byłeś bardzo surowy. Czy zawsze tak masz czy tylko dzisiaj cię tak poniosło?

JERICHO: Tylko dzisiaj. W dodatku trochę Shawn mnie zdenerwował.

LAYLA: Czy sądzisz, że Shawn może przeszkodzić ci w wygranej?

JERICHO: Myślę, że nie. Na WrestleManii będę bardzo skupiony i żaden szczegół mi nie umknie. Jeśli Shawn ma zamiar mi przeskodzić, to wątpie, że mu się uda. No chyba, że będzie sędzią specjalnym.

LAYLA: Dzięki za wywiad.

Szatnia

Wchodzimy do szatni w której znajduje się WWE Champion The Miz.

MIZ: Widzicie przed sobą osobę, która jest znana na całym świecie jako The Most Must-See WWE Champion in History. Chyba nie muszę tłumaczyć dlaczego. Wielkimi krokami zbliża się największa gala roku WrestleMania. Na tej gali stoczę pojedynek z CM Punk'iem o coś co widzicie na moim ramieniu. Jest to WWE Championship. Największa nagroda w WWE. To nie jest pas, to nie jest jakaś zabawka, to nie jest jakiś szajs, to jest mistrzostwo! Mistrzostwo, które posiadali wielcy zawodnicy. Tacy jak ja. No może nie byli tacy dobrzy jak ja, ale nie wiele im brakowało. Wracając do tematu mojej walki z tym nieudacznikiem, będzie to 3 Stages of Hell Match. Nie wiem czy trzecia stypulacja będzie potrzebna, bo ja pokonam Punk'a w pierwszych dwóch i będzie po walce. Nie ma co się oszukiwać. Ci wszyscy, którzy siedzą na widowni lub przed telewizorami i myślą, że CM Punk opuści Atlantę z moim mistrzostwem to się grubo myli. Nikt nie jest na tyle utalentowany aby odebrać mi moje mistrzostwo.

Tag Team Match

WWE Tag Team Champions The Usos (Jimmy & Jey Uso) vs The Dudebusters (Caylen Croft & Trent Barretta)

Końcówka walki: W przewadze Dudebusters. Trent zaciągnął Jey'a do swojego narożnika i atakował serią kopnięć. Zmiana z Croft'em. Caylen odbił rywala od lin i wykonał Dropkick. Szybkie wejście na narożnik i mamy Moonsault! Pin 1...2... Jimmy przerywa! Sędzia natychmiast go upomina. Caylen wynosi Jey'a i wykonuje Scoop Slam. Odbicie od lin i Leg Drop. Pin 1...2... kickout. Zmiana z Trent'em. Barretta podnosi rywala i sprowadza do narożnika. Następnie ustawia go na trzeciej linie i próba Superplex'u, lecz Jey blokuje. Tag Team Champion zrzuca rywala z narożnika. Trent szybko wstał ale otrzymał Missile Dropkick! Teraz Jey z całych sił próbuje dostać się do narożnika aby zrobić zmianę. Jeszcze trochę. Mamy zmianę! Jimmy wbiega do ringu. Podnosi przeciwnika i odbija go od lin. Superkick! Caylen postanowił pomóc ale otrzymał Samoan Drop od Jimmy'ego. Jimmy podchodzi do swojego brata i pomaga mu wstać. Po chwili obaj bracia wchodzą na narożniki. I mamy podwójny Diving Splash! Jimmy przypina Trent'a 1...2...3! Mistrzowie Tag Team górą.

In the Middle of it Now

Ryder i Hawkins wbiegają do ringu i rzucają się na celebrujących zwycięstwo braci. Najpierw wyrzucają z ringu Jey'a a po chwili odbijają Jimmy'ego od lin i mamy Double Hip Toss. Obaj czekają aż rywal wstanie. Jimmy na nogach. Zack i Curt dokładają jeszcze Double Spear! Do ringu wraca Jey! Jednak Major Broskis od razu go atakują. Chwytają go i mamy STO/Russian Leg Sweep Combination. Zack podnosi przeciwnika a Curt wchodzi na narożnik. Rough Ryder od Zack'a i Heat Seeking Elbow od Curt'a! The Usos zniszczeni.

I walk alone...

Batista przy niezadowoleniu fanów wkracza do ringu. Ma ze sobą czterech ochroniarzy.

BATISTA: Tydzień temu, człowiek zwany Scott Steiner, pokonał mnie w Arm Wrestling Match'u. Nie oznacza to, że jest silniejszy. Po prostu miał szczęście. A w dodatku mimo tego, że zaproponowałem mu ten pojedynek to byłem trochę zmęczony i dlatego ta oferma wygrała. Na WrestleManii Scott pożegna się z WWE. Odejdzie tak szybko jak przyszedł.

Holla! If ya hear me!...

Scott Steiner postanowił się wtrącić. Zmierza on w kierunku ringu z mikrofonem w ręku. Zatrzymuje się na krawędzi ringu.

STEINER: Batista, to nie ja pożegnam się z WWE. Niedawno wróciłem do tej federacji i nie mam zamiaru odchodzić. Tydzień temu pokonałem cię w Arm Wrestling Match'u. Nie dlatego, że ci się nie chciało, nie dlatego, że miałem szczęście ale dlatego, że jesteś zwykłą ciotą, która chowa się za bandą ochroniarzy. Jak już mówiłem, pokonałem cię w Arm Wrestling Match'u a dzisiaj skopię ci dupę.

Scott wszedł do ringu z zamiarem ataku lecz zatrzymał go jeden z ochroniarzy a reszta stała przy Animal'u.

STEINER: Ręce przy sobie skurwysynu! Batista, właśnie udowodniłeś jakim jesteś tchórzem. Powiedz tym ochroniarzom, żeby sobie poszli na kawę a potem pokaż, że masz jaja.

BATISTA: Ochrona, zabrać go.

Czwórka ochroniarzy chwyciła Scott'a. Chcieli go wynieść z ringu lecz Steiner się uwolnił! Wyprowadził każdemu potężne uderzenie w głowę. Następnie chwycił jednego z nich i wykonał Belly to Belly Suplex. Drugiego ochorniarza spotkało to samo. Trzeci otrzymał Inverted DDT a czwarty Powerbomb.

STEINER: I co teraz tchórzu? Nie masz już ochrony.

BATISTA: Dlatego teraz udowodnię ci, kto ma jaja.

Batista nie czekając rzucił się na rywala. Okładał go serią uderzeń w parterze. Scott jednak zdołał przyblokować jedno z uderzeń i teraz to on zyskał przewagę! Scott wykonuje rywalowi DDT. Podnosi go i dokłada Steiner Flatliner. Scott zadowolony odchodzi na backstage zostawiając obolałego Batista'ę w ringu.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Singles Match

John Morrison vs CM Punk

Końcówka walki: John ma ustawionego rywala pod Starship Pain lecz Punk zdołał wyczołgać się za ring. Morrison po niego wyszedł i wrzucił do ringu. JoMo wchodzi do ringu ale znikąd otrzymuje Roundhouse Kick! Punk przypina 1...2... kickout. Wyniesienie pod GTS lecz Morrison zeskakuje i próbuje kopnięcia lecz Second City Saint chwyta nogę nogę rywala. Monday Night Delight jednak wykonuje Enzuigiri. Pin 1...2... nie. Guru of Greatness ustawia się przy linach. Pretendent do WWE Championship wstaje. John wybija się za pomocą lin i Flying Chuck! Pin 1...2... kickout! JoMo zawiedziony. Podnosi przeciwnika i wykonuje Russian Leg Sweep. Do tego jeszcze Standing Shooting Star Press. Pin 1...2... 2 count! Morrison ustawia Punk'a przy narożniku. Wyskok i Starship Pain! Nie trafione! Straight Edge Savior w ostatniej chwili się odsunął a JoMo uderzył o matę. Po chwili Voice of the Voiceless się podniósł i wykonał rywalowi Irish Whip w narożnik. Punk bierze rozbieg i wykonuje High Knee a następnie Bulldog. Pin 1...2... kickout! CM podnosi przeciwnika i dokłada Double Underhook Backbreaker. Pin 1...2...3!? Nie! To jeszcze nie koniec! CM Punk nie wierzy. Czeka aż rywal wstanie. Tak się dzieje. Wyniesienie na barki lecz John zeskakuje, kopie rywala w brzuch i ustawia go pod Moonlight Drive. Punk jednak się uwalnia i wykonuje Wheel Kick. Następnie szybko wynosi Morrison'a i mamy GTS! Pin 1...2...3! Koniec! CM Punk pokazuje, że jest w dobrej formie przed WrestleManią.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Backstage

LAYLA: Moim gościem jest Guest Host WrestleManii XXVII Shawn Michaels! Shawn, na początku show zareagowałeś na wypowiedź Chris'a Jericho. Czy myślisz, że Chris zdoła przerwać streak?

MICHAELS: Chris nie przerwie streak'u. Nikomu się nie udało i nikomu się nie uda. Ja próbowałem już dwa razy, tak samo Kane. Jeśli Chris jednak przerwie streak to osobiście powiem mu, że jest najlepszy na świecie. Bo przerwanie streak'u to nie jest norma. Przerwanie streak'u to jest coś wielkiego. Ja jako Guest Host nie dopuszczę, aby Chris wygrał nieczysto. Bo jeśli tak będzie, to nie będzie to uczciwa wygrana.

LAYLA: Dziękuje za twoją opinię.

Triple Threat Match

Wade Barrett vs Sheamus vs WWE Champion The Miz

Końcówka walki: W ringu Miz i Barrett. Wade odbija rywala od lin i wykonuje Spinning Side Slam. Pin 1...2... kickout. Anglik wynosi WWE Champ'a na barki lecz Miz zeskakuje i wykonuje Clothesline. Do ringu wchodzi Sheamus i powala Mizanin'a Double Axe Handle'em. Następnie podnosi Wade'a i wykonuje mu Irish Curse. Pin 1...2... 2 count! Celt kątem oka widzi jak Miz się podnosi. Mike już na nogach a Sheamus próbuje Brogue Kick'u lecz Miz się schylił, kopnął rywala w brzuch i wykonał DDT. Pin 1...2... kickout. Miz ustawił Celtic Warrior'a w pozycji do Skull Crushing Finally. Sheamus jednak się uwolnił, odbił Miz'a od lin i wykonał Powerslam. W międzyczasie Wade Barrett zdołał się podnieść. Podszedł on do Sheamus'a i wyniósł na barki. Wasteland! To może być koniec! Ale co to?! Do ringu wbiega SKIP SHEFFIELD z opaską Nexus na ramieniu!! Patrzy on na Wade'a a Wade na niego. Skip biegnie i potężny Clothesline dla Wade'a! WHAT? Sheffield zrywa opaskę i rzuca nią w Barrett'a! Skip odwraca się od Nexus! Skip Sheffield wychodzi poza ring i kieruje się w stronę backstage'u.

This fire burns...

CM Punk! Punk wchodzi do ringu i podnosi Miz'a. Wynosi go i mamy GTS! CM Punk uśmiechnięty wyszedł z ringu. Sheamus wykorzystuje sytuację i kładzie rękę na WWE Champion'ie 1...2...3! Sheamus wygrywa ten zaskakujący pojedynek! Celt ma jednak za mało sił na celebrację. Monday Night RAW dobiega końca.

WrestleMania XXVII

WWE Championship 3 Stages of Hell Match (Singles Match, No DQ Match, Ladder Match)

The Miz © vs CM Punk

Loser Leaves WWE

Scott Steiner vs Batista

Kane vs Christian vs Ted Dibiase vs Evan Bourne vs John Morrison vs Randy Orton vs Cody Rhodes vs Mark Henry

Singles Match

Singles Match

Edge vs Rey Mysterio

Newsy:

- Do WWE powrócił Skip Sheffield. Zarząd planuje dać mu program z Nexus lub z samym Wade'em Barrett'em

- Na następnym RAW będziemy świadkami wielkiego powrotu. Będzie to jednak występ jednorazowy.

- Na WrestleManii zwycięzca pojedynku o WWE Championship stanie twarzą w twarz z... Anonimowym GM'em RAW

Edytowane przez Duke

Ta gala była jedną z twoich najlepszych gal. Podobała mi się sytuacją ze Scott'em Steiner'em i Animal'em, jak i również walka drużynowa. Wrestlemania prezentuje się naprawdę ciekawie i muszę przyznać, że czekam na tę galę. Najbardziej chyba podoba mi się pomysł na Steiner-Batista. Prawdziwe WWE, zapewne ułożyło taki feud inaczej, czyli źle. Między Scott'em a Animal'em w twoim diary jest... chemia? Można tak to nazwać. Gala była bardzo dobra. Dostajesz 6/6 w ocenie szkolnej ode mnie, powodzenia w dalszym pisaniu ;).
"Hey,Colt Cabana! How are you doing?"~Philip Jack Brooks
  • 1 miesiąc temu...

Po tymczasowej przerwie postanowiłem wygłosić krótkie przemówienie:

- I'm Baack

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/a/a9/SmackDownWWElogo.png

18.03.2011

Kolejne Friday Night SmackDown! na drodze do największej gali roku - WrestleManii otwiera pokaz pirotechniczny i utwór Know Your Enemy autorstwa Greenday. Komentatorzy poinformowali nas, że na dzisiejszym SmackDown! wystąpią również gwiazdy RAW.

Słychać klaskon samochodu i luksusowy Bentley pojawia się obok rampy. Wysiada z niego World Heavyweight Champion Alberto Del Rio. Po chwili mistrz jest już w ringu.

DEL RIO: Nazywam się... nazywam się Albertoo Del Rioo! World Heavyweight Champion Alberto Del Rio! Ale wy to już wiecie. Wiecie to od Royal Rumble. Dzisiejsze SmackDown! jest wyjątkowe. Dziś wystąpią również gwiazdy czerwonego brandu. W obu brandach są mistrzowie. Na RAW WWE Champion'em jest The Miz. Na SmackDown! mistrzem jest nie kto inny jak Alberto Del Rio. Miz, chcę ci zaproponować pojedynek pokazujący, kto jest lepszym mistrzem. Ja czy ty. Ty czy ja. Ale mam jeszcze jedną propozycję.

AWESOME! I came to play...

WWE Champion The Miz wchodzi do ringu i staje twarzą w twarz z Alberto Del Rio.

MIZ: Alberto, propozycji możesz mieć wiele ale chcę poznać tą drugą i mam nadzieję, że ostatnią.

DEL RIO: Połączmy siły.

MIZ: Wiesz, dobry pomysł. Ale z kim mielibyśmy walczyć?

DEL RIO: Z pretendentami do naszych mistrzostw.

MIZ: Alberto, ich będzie trzech.

DEL RIO: A pamiętasz Kofi'ego?

MIZ: Pamiętam i to bardzo dobrze.

DEL RIO: No to skojarz fakty.

MIZ: Już rozumiem. Jeśli myślę o tym o czym ty myślisz, to jest to dobry pomysł. A co jeśli nie wypali?

DEL RIO: Nie ma takiej opcji. W razie czego mam jeszcze jednego asa w rękawie i raczej użyję go od razu.

MIZ: No to bierzmy się do roboty.

Hold up, It's the motherfuckin' concrete...

Duke Badass pojawia się na rampie.

BADASS: Nie wiem co knujecie ale mam dla was wiadomość. Weźmiecie udział w walce. Będzie to...

MIZ: Daj nam dokończyć, bo to my...

BADASS: Do cholery! Nie przerywaj mi kiedy mówię! Nie jesteś na RAW! Tu jest SmackDown!, jasne? A więc daj mi skończyć. Dzisiejszy Main Event to 8 Man Tag Team Match. W jednej drużynie znajdą się WWE Champion The Miz, World Heavyweight Champion Alberto Del Rio, Batista oraz Intercontinental Champion Dolph Ziggler. W skład drugiej drużyny wejdą Edge, John Morrison, Scott Steiner i Triple H. Zrozumieliście?

MIZ: Tak.

DEL RIO: Potwierdzam.

BADASS: No i bardzo dobrze. Rozejść się.

Singles Match

Christian vs CM Punk

Końcówka walki: Punk posyła Clothesline'em Christian'a poza ring. CM bierze rozbieg i Suicide Dive. Brooks wrzuca rywala do ringu. Pin 1...2... nie. Straight Edge Superstar podnosi Christian'a ale ten go odpycha, kopie w brzuch i wykonuje Float Over DDT. Pin 1...2... kickout. CC podnosi przeciwnika i Irish Whip w narożnik. Christian biegnie i Crossbody w narożniku. Kapitan Charyzma chwyta rywala za głowę i wchodzi na drugą linę. Wyskok i mamy Tornado DDT. Pin 1...2... 2 count! Reso wchodzi na narożnik. Punk nadal leży. Diving Splash od Christian'a! Nie trafia! CM Punk w ostatniej chwili zdołał uniknąć ataku! Voice of the Voiceless wstał z pomocą lin. Po chwili na nogach stoi też Jason. CC odwraca się w stronę rywala i otrzymuje Roundhouse Kick! Pin 1...2... kickout! Punk podnosi rywala i wrzuca go sobie na barki. GTS! Nie! CC chwyta nogę Punk'a, przerolowuje i mamy Half Boston Crab! Punk jednak szybko łapie się lin. Po chwili obaj na nogach. Christian chwyta rywala od tyłu i mamy Inverted DDT. Captain Charisma podnosi przeciwnika i ustawia go pod Killswitch! Punk jednak odpycha rywala. CM sprowadza rywala do narożnika gdzie atakuje go serią kopnięć. Punk bierze rozbieg i High Knee. Second City Saint nie czeka i wynosi rywala pod GTS. I jest! GTS! Pin 1...2...3! Koniec! CM Punk pokonuje Christian'a. Ale chwila. Na ring wbiega jakaś zamaskowana osoba! Rzuca się ona na CM Punk'a! Punk szybko ląduje na macie! Seria uderzeń od zamaskowanego! Zamaskowany podnosi Punk'a i wykonuje Double Underhook Suplex! Zamaskowany po taunt'cie odchodzi na backstage. Kto to był?

Backstage

EVE: Moim gościem jest jeden z uczestników dzisiejszego Main Event'u Rated R Superstar Edge! Edge jak forma przed dzisiejszym starciem?

EDGE: Super! Dzisiaj pokażemy co to znaczy praca drużynowa. Nasza drużyna przeważa umiejętnościami i przede wszystkim doświadczeniem. Jeśli przegramy to... Co ja mówię? My nie przegramy. Nie ma szans.

EVE: No dobra. Tak z innej beczki. Masz zakaz fizycznego kontaktu z Rey'em Mysterio. Jak chcesz na niego wpłynąć na długi czas przed walką?

EDGE: Będzie to gra psychiczna. Tak jak niegdyś z Kane'em. Wtedy wszystko poszło wyśmienicie i teraz będzie tak samo.

EVE: Dzięki za wywiad.

Get ready to fly, I am I am...

Pretendent do Intercontinental Championship AJ Styles zmierza do ringu.

STYLES: Dwa i pół miesiąca... dwa i pół miesiąca temu po raz pierwszy stanąłem w ringu WWE. Stanąłem oko w oko z Dolph'em Ziggler'em. Jest on Intercontinental Champion'em. Niedługo odbędzie się WrestleMania. Największa gala roku. Będzie to trzecie PPV odkąd tu jestem. Na jednym już wystąpiłem i niestety poległem. Na WrestleManii odbiorę Intercontinental Championship Dolph'owi. Trzy miesiące po debiucie zdobędę pas. Niektórzy zdobywali pas już w debiucie. Ale oni mieli szczęście a szczęście jest dla frajerów. Niektórzy ludzie mają talent. Jednym z takich ludzi jestem ja. Dolph dosyć łatwo zdobył pas, bo walczył z Kingston'em. Kofi jest łatwym przeciwnikiem. Każdy go może pokonać. Ale nie o nim jest mowa. Głównie chodzi o Intercontinental Champion'a.

I'm Perfection...

No i właśnie Intercontinental Champion Dolph Ziggler pojawia się na rampie.

ZIGGLER: AJ, przyznam ci rację, że Kofi jest łatwym przeciwnikiem. Nie było problemów z odebraniem mu pasa. Tak samo będzie z tobą. Pokonam cię i dalej będę mistrzem.

STYLES: Hahahaha, Dolph, jesteś zabawny. Jeśli sądzisz, że mnie pokonasz to się grubo mylisz. Mam pytanie. Czy byłeś World Heavyweight Champion'em lub WWE Champion'em?

ZIGGLER: Nie.

STYLES: No właśnie. A ja byłem TNA World Heavyweight Champion'em.

ZIGGLER: Z tym, że TNA od zawsze stoi w cieniu WWE. TNA World Heavyweight Championship nawet nie dorównuje Intercontinental Championship. Dlaczego? Bo Intercontinental Championship jest w moim posiadaniu. Kiedy ty miałeś w posiadaniu TNA World Heavyweight Championship, to nawet Tag Team Championship było większą atrakcją.

STYLES: Dolph, mam propozycję. Lepiej od razu oddaj mi ten pas.

ZIGGLER: Chyba śnisz.

STYLES: W takim razie sam będę musiał go zabrać.

AJ Styles wyrzucił mikrofon i zszedł z ringu. Wyjął spod niego krzesło i ruszył w stronę Dolph'a. Intercontinental Champion jednak szybko uciekł na backstage. Styles nie daje za wygraną i goni Ziggler'a. Akcja przenosi się za kulisy. AJ idzie z krzesłem i szuka Dolph'a, który najwyraźniej gdzieś się ukrył. AJ podchodzi do szatni Ziggler'a. Chce otworzyć drzwi jednak te gwałtownie się otwierają i uderzają AJ'a w głowę! Phenomenal pada na podłogę. Widać, że ma rozcięte czoło i cała twarz zalewa się krwią! Kamera wchodzi do szatni Dolph'a lecz Mistrz leży nieprzytomny! Co tu się dzieje?

Singles Match

Evan Bourne vs Ted Dibiase

Końcówka walki: W ofensywie Ted Dibiase, który ma rywala w narożniku. Ted wyniósł Evana i posadził go na narożniku. Próba Superplexu lecz Bourne blokuje. Sydal uderza rywala w głowę, wskakuje mu na barki i Hurricanrana z narożnika! Pin 1...2... 2 count! Evan podnosi przeciwnika i wykonuje Irish Whip w narożnik. Rozbieg i Crossbody. Dibiase pada na matę. Bourne szybko wskakuje na narożnik. Taunt, a po chwili Shooting Star Press! Nie trafione! Ted zdołał się odsunąć a lotnik uderzył o matę. Million Dollar Dream podnosi Evana i zakłada Cobra Clutch! Evan próbuje się uwolnić lecz po chwili odklepuje! Ted Dibiase zwycięża.

Singles Match

Drew McIntyre vs United States Champion Daniel Bryan

Końcówka walki: Mistrz przeważa nad Szkotem. Daniel odbił Drew od lin i powalił go Dropkickiem. Po chwili McIntyre wstał a D-Bryan chwycił go i wykonał Northern Lights Suplex po którym uzyskał 2 count. US Champ wszedł na narożnik. Poczekał aż rywal wstanie i wykonał Diving Crossbody. Pin 1...2... kickout. Drew wyczołgał się poza ring, gdzie stanął na nogi. Bryan nie zaprzestał ataku. Odbił się od lin i wykonał Suicide Dive. Lecz nie trafił! Drew odskoczył na bok a Danielson uderzył o podłogę. Drew podniósł rywala i rzucił nim o barierki. Następnie podniósł go jeszcze raz i pchnął go tym razem w metalowy słupek przy ringu. McIntyre wrzucił rywala do ringu, po czym sam do niego wszedł i wykonał mistrzowi Future Shock DDT. Szkot jednak nie pinuje. Po raz kolejny podnosi rywala i dokłada jeszcze jedno Future Shock DDT. Pin 1...2...3! Pretendent do World Heavyweight Championship pokonuje US Championa. Drew wyszedł z ringu i wziął mikrofon.

MCINTYRE: Pokonałem United States Championa. Następnym mistrzem, którego pokonam będzie Alberto Del Rio. Jednak wtedy na szali będzie World Heavyweight Championship, które trafi w moje ręce.

Drew odłożył mikrofon i udał się na backstage.

W hali robi się ciemno i słychać bicie dzwonu. Po chwili na rampie pojawia się The Undertaker. Powolnym krokiem wchodzi do ringu. Phenom bierze mikrofon.

UNDERTAKER: W poniedziałek na RAW Chris Jericho...

10..9..8..7..6..5..4..3..2..1.. Break the Walls Down...

Deadman wywołał wilka z lasu. Chris Jericho wchodzi do ringu z mikrofonem w ręku i staje twarzą w twarz z Undertakerem.

JERICHO: Undertaker, zanim coś powiesz lepiej mnie wysłuchaj. Nie bez powodu wyzwałem cię na pojedynek. Nieliczni próbowali przerwać twój streak. Jimmy Snuka, Jake Roberts, Diesel, Kane, Ric Flair, Batista, Randy Orton i wielu innych. A wiesz dlaczego? Bo oni po prostu nie wiedzieli jak cię pokonać. Jednak ja wiem. Opracowałem już plan, który pomoże mi wygrać. Nie oszukujmy się. Streak tak czy siak musi kiedyś zostać przerwany. Jeśli jednak postanowisz wcześniej zakończyć karierę, udowodnisz, że jesteś tchórzem i boisz się o to, że jednak ktoś cię pokona. Że ktoś uczyni to właśnie na WrestleManii. Twoja przegrana na tegorocznej WrestleManii jest nieunikniona.

UNDERTAKER: Chris, nie wiem czy zauważyłeś ale zachowujesz się tak samo jak Shawn Michaels rok temu. Dążysz do celu za wszelką cenę, robiąc wszystko co możliwe i zapewniając, że mnie pokonasz a ostatecznie i tak wyjdziesz jako przegrany. Chris, to twoja porażka jest nieunikniona.

JERICHO: A co, uważasz się za nieśmiertelnego, że tak sądzisz?

UNDERTAKER: Posłuchaj, siedemnastu ludzi wzbiło się na szczyt aby stanąć ze mną twarzą w twarz na największej gali roku i tych siedemnastu ludzi po walce ze mną wróciło na dół, ponieważ ponieśli porażkę.

JERICHO: Ale ja nie należę do tych siedemnastu ludzi.

I think I'm cute, I know I'm sexy...

Shawn Michaels postanowił wtrącić się w tą rozmowę. Shawn staje obok Y2J'a i Undertakera.

MICHAELS: Przepraszam, że przerywam ale muszę coś powiedzieć. Chris, ty nie należych do grona tych siedemnastu ludzi, którzy polegli na WrestleManii, ale ja należę. Dwa razy popełniłem błąd i zapłaciłem swoją karierą. Lecz muszę powiedzieć, że na tegorocznej WrestleManii są duże szanse, że streak zostanie przerwany. Dlaczego? Bo jestem sędzią specjalnym pojedynku Chris Jericho kontra The Undertaker! Ostatnio kłociłem się z Chrisem, że on nie przerwie twojego streaku Taker, ale sobie to przemyślałem i doszedłem do wniosku, że jeśli ja nie mogę już przerwać streaku to pomogę temu, który będzie chciał to zrobić. Ode mnie to wszystko, dziękuję, żegnam panów.

Shawn po swojej wypowiedzi odszedł na backstage.

JERICHO: Undertaker, bój się.

Chris wyrzucił mikrofon i tak jak HBK udał się na backstage. Phenom jednak miał jeszcze coś do powiedzenia.

UNDERTAKER: Niewiecie co czynicie.

Światłą zgasły, po chwili ponownie się zaświeciły a ring był pusty.

8 Man Tag Team Match

WWE Champion The Miz, World Heavyweight Champion Alberto Del Rio, Batista & Intercontinental Champion Dolph Ziggler vs Edge, John Morrison, Scott Steiner & Triple H

Przed walką na rampę wyszedł Duke Badass i poinformował, że Dolph Ziggler nie jest w stanie walczyć a jego miejsce zajmie Cody Rhodes.

Końcówka walki: Drużyna 'dobrych' trzyma Cody'ego w swoim narożniku. Każdy obija go na zmianę. Do ringu wchodzi JoMo. Odbija Rhodesa od lin i wykonuje Flapjack. Do tego jeszcze Standing Shooting Star Press. Pin 1...2... Miz przerywa. Sędzia od razu nakazuje mu wrócić do swojego narożnika. Cody i John już na nogach. Morrison atakuje pierwszy wyprowadzając uderzenie, Rhodes kontruje tym samym. Monday Night Delight wykonuje Dropkick. Rhodes jednak sprytnie przeturlał się do swojego narożnika i dokonał zmiany z Mizem. WWE Champ rzucił się na rywala okładając uderzeniami gdzie popadnie. Sędzia natychmiast go odciągnął. Miz podniósł rywala i kopnał go w brzuch, następnie odbił się od lin i wykonał Reality Check. Pin 1...2... kickout. Zmiana z Alberto. WH Champion podniósł JoMo i wykonał mu German Suplex. Próba Del Rio Grande lecz na próbie się kończy. John odpycha rywala a następnie wykonuje mu Enzuigiri. Szaman Sexu powoli czołga się do narożnika. Jeszcze trochę i... mamy zmianę! Do ringu wbiega Edge. Del rio wstaje a Rated R Superstar kopie go w brzuch i wykonuje Edgecution. Edge ustawia się w narożniku i szykuje się Spear. Arystokrata wstaje i unika Speara a Edge uderza w narożnik. Ultimate Opportunist odwraca się w stronę Alberto i otrzymuje Enzuigiri! Pin 1...2... kickout! Del Rio próbuje zapiąć Del Rio Grande lecz Edge kontruje na roll up 1...2... 2 count! Po chwili obaj stoją na nogach. Edge odbija się od lin, to samo robi Alberto i mamy podwójny Clothesline! Teraz obaj leżą na macie. Jest okazja do zmiany. Po chwili mamy zmianę po obu stronach i w ringu są Triple H oraz Batista. Rozpoczyna się wymiana ciosów z której zwycięsko wychodzi The Game. HHH odbija rywala od lin i Spinebuster. Pin 1...2... kickout. Próba Pedigree lecz Animal przerzuca przeciwnika nad sobą. Cerebral Assasin szybko wstaje i rusza na Dave'a lecz tym razem to Batista wykonuje Spinebuster. Pin 1...2... 2 count. Animal sprowadza rywala do narożnika. HHH jednak go odpycha i wykonuje Running High Knee. The Game zmienia się ze Scottem. Steiner podnosi rywala i wykonuje Belly to Belly Suplex. Dave jednak szybko stanął na nogi ale otrzymał jeszcze Inverted DDT. Miz i Del Rio zaczęli coś krzyczeć w kierunku sędziego i ten wdał się w nimi w dyskusję. Ale co się dzieje? Dwóch zamaskowanych ludzi znikąd pojawia się obok ringu. Jeden ma metalową rurkę a drugi kij baseballowy. Atakują oni HHH'a, Morrisona i Edge'a! Scott próbuje pomóc ale zostaje poczęstowany kijem baseballowym. Zamaskowani przejęli kontrolę. Sędzia nic nie widzi, gdyż Miz i Alberto odciągają jego uwagę! Steiner zostaje wrzucony do ringu a reszta jeszcze dostaje po uderzeniu w głowę. Triple H, Edge oraz John Morrison leżą prawie nieprzytomni za ringiem a zamaskowani się ulatniają. Miz i Alberto kończą kłotnie z sędzią. Batista odzyskał trochę sił i podniósł Scott'a. Wyniesienie i Batista Bomb! Pin 1...2...3! Drużyna 'złych' odnosi zwycięstwo. Pomogli im... no właśnie, kto im pomógł? SmackDown! kończy się widokiem celebrujących Alberto Del Rio, The Miza, Batisty oraz Cody'ego Rhodesa.

WrestleMania XXVII

The Miz © vs CM Punk

Loser Leaves WWE

Scott Steiner vs Batista

Singles Match

Singles Match

Edge vs Rey Mysterio

• 1 miesiąc temu...

Ogłoszenie!

Ostatnio trochę zaniedbałem pracę nad diary. Brak czasu i te sprawy. Mam jednak zamiar powrócić do pisania ale chwilowo w nieco innym stylu. Z góry chcę zaznaczyć, że podkradnę pomysł od Pinio. Jednak nie przeskoczę aż do TLC czy gdzieś w te okolice. Będę dodawał same gale PPV (wyjątkiem będzie kilka tygodniówek np. pierwsze RAW po Extreme Rules) aż do SummerSlam lub Night of Champions(mało prawdopodobna opcja)? Chcę przeskoczyć do w/w gali, ponieważ mam zamiar w tych okolicach zacząć pewien storyline, który mam zamiar zakończyć na Survivor Series a może nawet później. I kieruje pytanie do was - czytelników (o ile ktoś czyta moje diary) - czy zgadzacie się na taki pomysł? Zagłosujcie w ankiecie, żeby nie nabijać postów!

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Polecana zawartość

• WWE WrestleMania 41
      Spekulacje i dyskusje na temat największego wydarzenia wrestlingowego roku - WrestleManii 41!
      • 18 odpowiedzi
    • WWE Royal Rumble 2025
      Spekulacje i dyskusje na temat WWE Royal Rumble 2025!
      • 79 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami z Monday Night Raw na Netflix!

W tym wątku użytkownicy forum dyskutują na temat czerwonego brandu od 2010 roku. Pozostaw swoją cegiełkę w temacie, zawierającym 17,9 tyś. odpowiedzi i 2,9 mln wyświetleń. :)
      • 17 922 odpowiedzi
    • New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna
      Miejsce na ogólne dyskusje związane z New Japan Pro Wrestling.
      • 686 odpowiedzi
    • Kobiecy Pro Wrestling
      Ogólne dyskusje na temat pro wrestlingu w wykonaniu płci pięknej.
      • 100 odpowiedzi
    • TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce w dedykowane ogólnym dyskusjom na temat TNA/Impact Wrestling!

Wczorajszy IMPACT właśnie się ściąga, więc opinia w późniejszym terminie
      • 9 350 odpowiedzi
    • AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
        • Haha
      • 146 odpowiedzi
    • AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 1 172 odpowiedzi
    • WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 513 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 850 odpowiedzi

• Najnowsze posty

• IIL
      Roman Reigns vs CM Punk vs Seth Rollins może zamknąć pierwsza noc WM 41 Just a moment... WWW.WEBISJERICHO.COM Trochę dziwnie, że taki triple threat będzie tam o pietruszkę. Roman też raczej wygrywa. Nie uwalą go dwa lata z rzędu.  Czyli Cody vs Cena domknie drugą noc, a zwycięzca RR w takim układzie do openera? 
    • Attitude
      Nazwa gali: WWE NXT #771 Data: 04.02.2025 Federacja: World Wrestling Entertainment Typ: TV-Show Lokalizacja: Orlando, Florida, USA Arena: WWE Performance Center Format: Live Platforma: The CW Komentarz: Booker T, Corey Graves & Vic Joseph Karta: Wyniki: Powiązane tematy: World Wrestling Entertainment - dyskusje ogólne WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
    • MattDevitto
      Kurczę pieczone Ale teraz zacząłem łączyć kropki.... Za rok gala wiadomo gdzie i dlaczego $$$, więc poczciwy Titus jest idealnym kandydatem na zwycięzcę. Ależ to będzie piękne redemption po małej wpadce kilka lat wcześniej - od zera do bohatera - Amerykanie kochają takie historie Proszę wsiadać do pociągu Titus O'Neil RR winner 2k26!
    • -Raven-
      Rozmawiali wyłącznie po francusku
    • -Raven-
      W zeszłym roku stawiałem na Rudą, ponieważ Aliensowa miała pas już bardzo długo i WM-ka była na papierze dobrym momentem żeby zrzucić z niej złoto, a Linczująca już dawno nie miała pasa, tak więc ułamki wychodziły mi tak a nie inaczej. Mimo to, fajnie się było pomylić w tej kwestii Akurat w tym przypadku uważam podobnie. Stratna ma zbyt krótko tytuł (nie dali jej się jeszcze wykazać), a Flara jest na papierze takim "faworytem", że w ramach "zaskoczenia" powinni ją tutaj podłożyć. Jabłecznikowa zbiera tytuły tak ekspresowo, że jeszcze na spokojnie ma czas żeby w tej kwestii ścignąć starego, tak więc tutaj na spokojnie będzie mogła jobnąc, żeby wypromować nową gwiazdę ze stajni W.        Bardzo dobry ruch z "rozbiciem" tagu Callgirl i Bi-Anki. Jade koszmarnie wypadała na tle Belair. Była sztywna, kanciasta i jej akcje nie wyglądały w ringu płynnie. Baardzo się to rzucało w oczy w kontraście do roboty jaką wykonywała Warkoczowa. Storm wyglądała wyłącznie dobrze kiedy trzeba coś było odwalić siłowo. Wycofanie jej z tagu i scenariusz, że któraś z kumpelek (Bianca lub Naomi) ją wyeliminowała, to samograj i instant materiał na turn i starcie na WM-kę. Niby logika podpowiada Naomi (bo to ona najwięcej zyskała na wyeliminowaniu Koksiary), ale chciałbym zobaczyć zestawienie Montezowej z Siwą na WrestleManii, gdzie Belair by wygrała dzięki Naomi (bo okazało by się, że jednak obie były w zmowie).    
  • Dodaj nową pozycję...