Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE - Inna Historia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/a/a9/SmackDownWWElogo.png

18.02.2011

Friday Night SmackDown! Rozpoczyna się pokazem fajerwerków i utworem Know Your Enemy – Greenday. Przywitali nas Matt Striker oraz Michael Cole oraz przypomnieli wydarzenia z ostatniego SmackDown!

David Hart Smith został pretendentem do Intercontinental Championship, którego właścicielem jest Dolph Ziggler. Edge zaatakował Rey'a w trakcie jego walki z Joey'em Mercury'm. Triple H dość mocno pobił Drew McIntyre'a, od którego wcześniej odwrócił się Chavo Guerrero. Kane postanowił przeprosić brata za wyrządzone krzywdy. Na SmackDown! byliśmy świadkami tajemniczego ataku na Chris'a Jericho.

Komentatorzy przypomnieli również, że Main Event'em dzisiejszego show jest walka Triple H i Edge kontra Rey Mysterio i Drew McIntyre.

You think you know me...

Do ringu zmierza Rated R Superstar Edge. Chwyta mikrofon od konferansjera.

EDGE: Jak wszyscy wiemy już w tą niedzielę odbędzie się gala Elimination Chamber. Na tej gali wykorzystam swoją klauzulę rewanżu i odbiorę co moje. Chodzi oczywiście o World Heavyweight Championship, które jest w rękach tego egoistycznego i zarozumiałego arystokraty. Po jego stronie jest jeszcze ten mały zdrajca. Mimo tego, że będzie ich dwóch, nie pozwolę aby któryś z nich odszedł z pasem.

Realeza

Edge'owi przerywa World Heavyweight Champion Alberto Del Rio.

DEL RIO: Edge, chcesz zdobyć pas, ale mam wrażenie, że nie zapomniałeś kto pokonał cię na Royal Rumble.

EDGE: Pamiętam. To byłeś ty i Rey!

DEL RIO: Chyba się nie rozumiemy. To nie był Handicap Match. To ja cię pokonałem i to ja odejdę z pasem. Dociera to do ciebie? Może mam ci to powtórzyć?

Time to play the game...

Triple H dołącza się do rozmowy.

TRIPLE H: Alberto, jeśli sądzisz, że odejdziesz z pasem... Chwila, raczej odjedziesz którymś ze swoich wspaniałych samochodów to się grubo mylisz. Jeśli wiesz, ja miałem ten pas już pięć razy.

EDGE: A ja sześć.

DEL RIO: Ale teraz jest na moim ramieniu, więc oznacza, że jestem lepszy od was i udowodnię to w niedzielę.

Booyaka Booyaka 619...

Rey Mysterio postanawia wtrącić swoje trzy grosze.

MYSTERIO: Alberto, szanuję cię ale jednak w niedzielę to ja odbiorę ci pas.

EDGE: Zamknij się! Osobiście dopilnuję abyś nie zdobył tego pasa! Przez ciebie go straciłem i teraz przeze mnie go nie zdobędziesz!

TRIPLE H: Edge, uspokój się!

Man on fire

W ringu wybuchają płomienie a to znak, że do ringu wkracza Kane.

KANE: Wszyscy jesteście żałośni. Przecież każdy wie, że Big Red Monster wyjdzie z komory z pasem. Ostatnio to ja trzymałem pas najdłużej i należy mi się on ponownie! Edge, ty miałeś ten pas najwięcej razy, to samo dotyczy się Triple H'a. Dla was to już wystarczająco. Rey, ty pas miałeś tylko dwa razy. Ale to wciąż więcej niż ja. Alberto, ty pas masz po raz pierwszy. Więc rywalizacja będzie toczyć się pomiędzy nami.

I come from money...

Ostatni uczestnik Elimination Chamber Match'u włącza się do pogadanki.

DIBIASE: Kane, ja tego pasa nie miałem ani razu. Więc teraz pora aby zaczęła się era Ted'a Dibiase'go!

DEL RIO: Ted, nie bądź śmieszny. Nie jesteś w naszej lidze. Od początku kariery siedziałeś u boku Orton'a, robiąc dla niego wszystko aby tylko zdobył WWE Championship. Byłeś tylko chłopcem na posyłki. Gdy tylko się od niego odwróciłeś, twoja pozycja znacznie spadła. Przegrywałeś raz za razem. Musiałeś przynieść sobie Million Dollar Championship, bo byłeś za słaby aby zdobyć jakikolwiek pas. Jesteś żałosny.

Out of time, so say goodbye...

Zwycięzca Royal Rumble Match'u Drew McIntyre również postanowił się wtrącić.

MCINTYRE: Ehh, tylko marnujecie czas. Nie ważne jest to kto zdobędzie pas, bo i tak po miesiącu go straci. Na WrestleMania'i World Heavyweight Champion stanie naprzeciwko mnie. I to będzie ta chwila, w której najlepszy z najlepszych zostanie World Heavyweight Champion'em!

Po tych słowach wszyscy zaatakowali Drew. Po chwili obijania Szkota znalazł się on za ringiem. Uczestnicy Elimination Chamber Match'u tylko wymienili groźne spojrzenia.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tag Team Match

Zack Ryder & Curt Hawkins vs Dudebusters (Trent Barreta & Caylen Croft)

Końcówka walki: Dudebusters przeważają nad rywalami. Trzymają Curt'a w defensywie. Co chwilę robią zmiany i obijają go w narożniku. Wkońcu Caylen wykonał Irish Whip o liny i powalił Hawkins'a Dropkick'iem. Pin 1...2... nie. Kolejny Irish Whip, tym razem w narożnik i kolejny Dropkick. Curt pada na matę a Croft wskakuje na narożnik. CC czeka aż rywal się podniesie. Tak się dzieje i mamy Diving Clothesline. Pin, lecz znów tylko 2. Croft dokonuje zmiany z Trent'em. Ten od razu podnosi rywala i wykonuje Scoop Slam. Odbija się od lin i dokłada Leg Drop. Pin 1...2... Zack przerywa. Sędzia go odciąga a w tym czasie Barreta zmienia się z Caylen'em. Ten czeka aż rywal wstanie. Sędzia uspokoił Zack'a i zauważa, że Croft jest w ringu. Sędzia nakazuje Trent'owi wrócić do ringu. Sędzia nie widział zmiany. Dudebusters kłócą się z sędzią a w okolicach ringu pojawiają się The Uso's! Atakują Curt'a i Zack'a. Zack otrzymuje Samoan Drop poza ringiem a Curt Superkick! Hawkins zostaje wrzucony z powrotem do ringu a Ryder leży poza nim. Dudebusters skończyli kłótnię i Trent wchodzi do ringu. Podnosi Curt'a i wykonuje Dudebuster DDT, po którym odlicza przeciwnika do trzech.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Backstage

MATHEWS: Moim gościem jest Intercontinental Champion Dolph Ziggler. Dolph, już w niedzielę będziesz bronił swojego mistrzostwa przeciwko DH Smith'owi. Czy myślisz, że stanowi on zagrożenie?

ZIGGLER: Josh, oczywiście nie należy lekceważyć przeciwnika ale zdarzają się wyjątki, takie jak ten. Smith nie stanowi zagrożenia. Stanowi je AJ Styles, który na pewno interweniuje w moim starciu ze Smith'em.

MATHEWS: Czyli jednak czegoś się obawiasz?

ZIGGLER: Nieważne czy się obawiam czy nie, ważne, że będę przygotowany na atak Styles'a.

DH Smith przerywa wypowiedź Dolph'a atakując go od tyłu. Seria ciosów w parterze a na koniec rzut o ścianę.

Przypomnienie historii konfliktów, które miały miejsce na RAW.

Singles Match

AJ Styles vs Christian

Końcówka walki: Christian wykonał Irish Whip w narożnik i dołożył Clothesline. AJ szybko się podniósł i uniknął kolejnego Clothesline'u, odbił się od lin i powalił rywala Wheel Kick'iem. Pin 1...2... kickout. Styles wchodzi na narożnik, odwraca się plecami do ringu i Moonsault! Jednak nie! CC się odsuwa a AJ uderza o matę. Christian pinuje 1...2... 2 count! Captain Charisma wstaje i zaczyna klaskać, co oznacza manewr kończący. Phenomenal się podnosi a Christian chwyta go za ręce, przekręca, lecz Styles go odpycha, Christian próbuje Clothesline'u, lecz AJ robi unik i Pele Kick! Pin 1...2... nie! AJ podnosi Christian'a i ustawia pod Styles Clash, lecz ten się uwalnia i wykonuje Float Over DDT. CC wchodzi na narożnik. Szykuje się skok. I mamy Frog Splash! Pin 1...2...3! Christian pokonuje AJ Styles'a! Ale chwila. Sędzia dopiero teraz zauważył, że noga AJ'a jest poza linami! Pojedynek wznowiony! Christian zdenerwowany. Ustawia rywala pod Killswitch ale ten znów się uwalnia i wykonuje Step Up Enzuigiri! Styles chwyta nogę rywala i zakłada Inverted STF! Christian za wszelką cenę próbuje sięgnąć lin lecz są one zbyt daleko i Reso się poddaje! Jednak ten pojedynek wygrywa AJ Styles.

Szatnia

Widzimy siedzącego w szatni Edge'a.

EDGE: Trochę mnie dzisiaj poniosło. A to przez to, że jestem wściekły na Rey'a! Zawsze był po tej dobrej stronie. Co mu strzeliło do głowy? Co go skusiło? Nie poznaję go. To mój były tag team partner. Zdobyliśmy razem pasy mistrzowskie. Było to bardzo dawno ale było. Na Royal Rumble byłem pewny, że mi pomoże, lecz się myliłem. Na Elimination Chamber to ja pozbawię go szansy na wygranie pasa. Osobiście go wyeliminuję. Wyeliminuję też Alberto Del Rio i odbiorę mu mój pas.

Edge przerwał monolog, ponieważ usłyszał coś za drzwiami. Podszedł do nich, gdy nagle ktoś z całej siły kopnął w nie i Rated R nimi oberwał. To Rey Mysterio! Rey wściekle rzuca się na Edge'a atakując gdzie popadnie! Nagle do szatni wbiega Big Show! Odciąga Rey'a i wymierza mu KO Punch! Edge'owi z nosa leci krew! A do tego ma jeszcze rozcięty łuk brwiowy!

SHOW: Edge, w porządku?

EDGE: Chyba złamał mi nos.

Do Show'a i Edge'a dołącza Duke Badass.

BADASS: Co tu się do cholery stało!?

SHOW: Rey wpadł jak oszalały i pobił Edge'a. Złamał mu nos i rozciął łuk brwiowy.

BADASS: Ku*wa! Co mu strzeliło do łba!? Edge, jak się czujesz?

EDGE: Oprócz nosa, w porządku.

Po chwili przybyli lekarze i opatrzyli Edge'a. Zabrali go ze sobą. Big Show odszedł a Duke zwrócił się jeszcze do lekarzy.

BADASS: Weźcie jeszcze tego kurdupla i zobaczcie czy nic mu nie jest. Dostał od Big Show'a a jak ten się wścieknie to jest źle.

Backstage

MATHEWS: Tym razem moim gościem jest GM SmackDown! Duke Badass. Duke, czy możesz zdradzić jaki jest stan Edge'a?

BADASS: Edge czuje się dobrze. Rey złamał mu nos i zapłaci za to co zrobił.

MATHEWS: Czy Edge wystąpi dziś w walce wieczoru?

BADASS: Raczej nie, nawet jego występ na Elimination Chamber nie jest pewny.

MATHEWS: A kto zajmie jego miejsce?

BADASS: W zamian za Edge'a będzie walczył Big Show.

MATHEWS: A co z Rey'em?

BADASS: Dostał jedynie mocne uderzenie. Wystąpi dziś w walce wieczoru. À propos walk. Walkę wieczoru poprzedzi starcie pomiędzy Alberto Del Rio a Ted'em Dibiase. Słuchaj Josh, chciałbym jeszcze z tobą pogadać ale nie mam czasu. Na razie.

Singles Match

Alberto Del Rio vs Ted Dibiase

Końcówka walki: Ted Dibiase atakuje wściekle uderzeniami. Sprowadza rywala do narożnika i wykonuje Corner Clothesline. Irish Whip o liny i Powerslam. Pin 1...2... nie. Ted odbija się od lin i dokłada Fist Drop. Pin, lecz znów dwa. Kolejny Irish Whip, tym razem w narożnik. Dibiase bierze rozbieg ale Del Rio się odsuwa i Ted całą siła uderza w narożnik! Rollup od Alberto 1...2... kickout! Arystokrata wstaje, podnosi Ted'a i wykonuje German Suplex. Pin 1...2... 2 count. Dibiase wstaje a Dos Caras wyprowadza serię uderzeń po czym odbija rywala od lin. Ted kontruje próbę Enzuigiri i powala rywala Clothesline'm. Dokłada jeszcze Northern Lights Suplex. Podnosi rywala i ustawia pod Dream Street lecz Del Rio się uwalnia i wykonuje Step Up Enzuigiri! Obaj leżą na macie. Pierwszy podnosi się Alberto i próbuje zapiąć Del Rio Grande lecz Ted się nie daje i zakłada Small Package 1...2... nie! Del Rio zdenerwowany kopie przeciwnika w twarz. Podnosi go i dokłada Double Knee Armbreaker. Alberto chwyta za rękę rywala i mamy Del Rio Grande! Dibiase daje wyraźne oznaki bólu i odklepuje! World Heavyweight Champion górą.

Tag Team Match

Triple H & Big Show vs Rey Mysterio & Drew McIntyre

Końcówka walki: Drew obija Triple H'a w narożniku. Wykonuje liczne kopnięcia i uderzenia. Zmiana z Rey'em. Ten lekko obolały podnosi Triple H'a i wykonuje Spinning Heel Kick. Pin 1...2... nie. Rey wchodzi na narożnik i skacze ale HHH się odsuwa i Rey uderza o matę! Game ma szansę aby dokonać zmiany. Już jest przy narożniku ale zmiany dokonuje Rey Mysterio! Drew dopada Triple H'a i atakuje serią uderzeń w parterze. Po chwili odbija go od lin i powala Dropkick'iem. Podnosi przeciwnika i dokłada Suplex. Szkot ponownie podnosi rywala, odbija się od lin i nadziewa się na Spinebuster! HHH ma kolejną szansę na zmianę! Po chwili mamy zmianę po obu stronach! Big Show wściekle atakuje Rey'a, wykonując mocne uderzenia. Show sprowadza Mysterio do narożnika i uderza chop'em w klatkę piersiową. Do tego jeszcze potężny Clothesline w plecy. Big Show wykonuje Irish Whip o liny i powala Rey'a Big Boot'em. Giant podnosi przeciwnika i sprowadza do narożnika. Rozbieg i Stinger Splash, odbicie od lin i Shoulder Block. Big Show na fali. Szykuje się Chokeslam. Show chwyta Rey'a za szyję lecz do ringu wchodzi Drew i atakuje sędziego! Low Blow dla Big Show'a od Szkota! Do ringu wchodzi Triple H i pozbywa się McIntyre'a z ringu! Nagle do ringu wbiega Edge w masce ochronnej! Spear dla Rey'a! Ale do ringu wbiega jeszcze Kane z krzesłem w rękach! Chairshot w głowę dla Big Show'a! I dla Edge'a! Triple H próbował zaatakować lecz również otrzymał Chairshot! Kane wyszedł za ring gdzie znajdował się Drew McIntyre. Podniósł go i wykonał Chokeslam na podłogę! Walka nierozstrzygnięta. Kane wykonuje swój taunt, po którym w narożnikach wybuchają płomienie i tak kończy się ostatnie SmackDown! przed Elimination Chamber.

Karta na Elimination Chamber 2011

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/3/3b/Elimination_Chamber_(2011).jpg

WWE Championship Elimination Chamber Match

http://img692.imageshack.us/img692/4388/rawec.jpg

The Miz © vs Wade Barrett vs Sheamus vs Randy Orton vs John Morrison vs The Great Khali

World Heavyweight Championship Elimination Chamber Match

http://img98.imageshack.us/img98/9630/sdecf.jpg

Alberto Del Rio © vs Ted Dibiase vs Edge vs Triple H vs Kane vs Rey Mysterio

Intercontinental Championship Match

http://img151.imageshack.us/img151/3893/dzvsdhs.jpg

Dolph Ziggler © vs David Hart Smith

WWE Tag Team Championship Elimination Tag Team Match

http://img225.imageshack.us/img225/3927/chzrvsusos.jpg

The Usos © vs Zack Ryder & Curt Hawkins

United States Championship Match

http://img339.imageshack.us/img339/4505/danielvssantino.jpg

Daniel Bryan © vs Santino Marella

Edytowane przez Duke

10244105464ed23faa1aa33.jpg

• Odpowiedzi 51
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Duke

26

• Seba_KKS

5

• 8693

3

• BWTC

2

Top użytkownicy w tym temacie

Bardzo podoba mi się jak piszesz całe diary, miło to wygląda dla oka i dobrze się czyta. Jeżeli chodzi o zbliżające się PPV, ciekaw jestem walki o pas WWE, bo na prawdę każdy może wygrać oprócz Khaliego oczywiście mam taką nadzieję. Co do WHC obsada równie mocna, ale jednak stawiam na obecnego mistrza. I.C. nie wyobrażam sobie mistrza DH Smith'a. Pasy TT ciekawe prowadzone zobaczymy który z tych dobrych bądź co bądź TT wygra lecz jednak stawiam na obecnych mistrzów, bo nie dawno co zdobyli swoje pasy. Co do U.S. wielkie zaskoczenie pretendentem i nie zdziwię się nawet jeżeli zdobędzie pas, ale jednak stawiam na obecnego mistrza.

Zapraszam do mnie. :)

12658356164fd73b28cd7c3.jpg

Ciekawe walki na SD! I bardzo interesująca karta na Elimination Chember. Ostatnio duzy push dostal Marella co mnie cieszy bo w tym prawdziwym WWE jest bardzo niedoceniany. Z reszta tak jak David Hart Smith ,który u ciebie tez doczekal sie walki o pas. Walka o pas WWE powinna byc bardzo ciekawa ze wzgledu na jej skład ale zgodze się z Majstrem ,że może wygrać każdy oprócz Khaliego :D . Podusmowując bardzo udana gala i czekam na kolejną. Przy okazji zapraszam do siebie juz jutro byc może uda mi się umieścić Wrestlemanię 8) .

Zapraszam do czytania mojego Diary

http://forum.attitude.pl/viewtopic.php?t=32538

17617010354e0da0105bfce.jpg

• 2 tygodnie później...

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/3/3b/Elimination_Chamber_(2011).jpg

20.02.2011

Elimination Chamber rozpoczyna się efektownym pokazem fajerwerków oraz utworem Ignition autorstwa TobyMac.

Na początek komentatorzy przypomnieli wszystkie walki, które dziś się odbędą oraz zapowiedzieli pierwszą walkę, a będzie to Elimination Chamber Match o World Heavyweight Championship.

World Heavyweight Championship Elimination Chamber Match

Alberto Del Rio © vs Ted Dibiase vs Edge vs Triple H vs Kane vs Rey Mysterio

Rozpoczynają Kane i Ted Dibiase. Kane szybko uzyskuje przewagę powalając rywala Shoulder Block'iem. Ted szybko wstaje i odbija się od lin lecz nadziewa się na Big Boot'a. Olbrzym podnosi Dibiase'go i wykonuje Irish Whip w narożnik. Rozbieg i Stinger Splash, odbicie od lin, lecz Ted się odsuwa i atakuje lewą nogę Kane'a. Kopie w nią kilkukrotnie, aż w końcu Big Red Machine klęknął na jedną nogę. Fortunate Son wykorzystał to i wykonał DDT. Pin 1...2... na Kane'a to za mało. Ted zakłada dźwignię na obolałą nogę rywala. Big Red Monster daje oznaki bólu, lecz nie odklepuje. Po chwili jednak udaje mu się sięgnąć lin. Dibiase puszcza chwyt i zaciąga Kane'a na środek ringu gdzie zakłada Figure 4 Leg Lock. Kane się szarpie chcąc przerwać dźwignię lecz na nic się to zdaje. W końcu Big Red Machine przekręcił się i poluzował submission na tyle by móc się wydostać. Kane próbuje wstać lecz marnie mu to idzie.

5..4..3..2..1.. i do ringu jako kolejny wchodzi Edge.

Rated R Superstar od razu rzuca się na Ted'a Dibiase. Atakuje go serią uderzeń. Odbija go od lin i powala Wheel Kick'iem. Teraz podchodzi do Kane'a i zaplątuje mu nogę w liny, a następnie ją kopie. Ted powoli wstaje i wykonuje Rollup Edge'owi 1...2... nie. Edge unika Clothesline'u, odbija się od lin i sam wykonuje Clothesline. Podnosi Dibiase'go i dokłada Russian Legsweep. Pin 1...2... kickout. Ultimate Opportunist podchodzi do Kane'a i dalej obija jego nogę. Po chwili wyciąga go za ring i kilka razy uderza jego nogą o kraty. Edge wraca po Ted'a. Devils Fav Demon pomimo bólu próbuje wstać. Dibiase jednak zaskoczył Edge'a i wykonał mu Low Blow! Edge pada na matę a Ted pinuje 1...2... 2 count! Kane utykając wraca do ringu. Chwyta Ted'a za szyję lecz ten się uwalnia. Próbuje kopnąć rywala w nogę lecz ten blokuje i wyprowadza Uppercut. Wynosi rywala i Scoop Slam.

5..4..3..2..1.. jako czwarty do ringu wchodzi Triple H.

The Game rozpoczyna atak na Kane'a, wyprowadzając kilka uderzeń. Odbicie od lin i Uppercut od Kane'a! Big Red Machine odbija HHH'a od lin i dokłada Sidewalk Slam. Kane podnosi Triple H'a lecz od tyłu zaatakował go Edge uderzając w nogę. Rated R powala Kane'a i zakłada Edgecator! Kane długo nie wytrzymuje i zmuszony jest odklepać. Kane wyeliminowany jako pierwszy! Ted Dibiase się podnosi i chwyta Edge'a pod Dream Street lecz ten szybko się uwalnia, odbija od lin i Spear! Jednak nie! Dibiase w ostatniej chwili się odsuwa! Rozpoczyna się wymiana ciosów pomiędzy Ted'em i Edge'm. Dibiase unika uderzenia, przechodzi za plecy Oportunisty i wykonuje Back Drop. Triple H wstał i wyrzucił Ted'a za ring. HHH wyszedł za nim i rzucił nim o kratę, a następnie o pustą komorę, która uległa zniszczeniu. Cerebral Assasin wraca na ring.

5..4..3..2..1.. Rey Mysterio wchodzi jako przedostatni.

Rey odbija się od lin i Hurricanrana na HHH'u. Nie! Game przechwytuje Mysterio i wykonuje Powerbomb! Triple H podchodzi do Edge'a i wykonuje Irish Whip o liny a następnie Spinebuster. Charakterystyczny taunt i Game ustawia Copeland'a pod Pedigree. Ten jednak przerzuca go nad sobą. Mistrz 619 powoli wstaje. Edge to widzi i przymierza się do Spear'a. Rey się odwraca i Sp... Small Package od Rey'a 1...2...3! Cóż za kontra, po której Edge zostaje wyeliminowany! Rated R Superstar jest wściekły, odbija się od lin i wykonuje Spear na Rey'u! HHH korzysta z tego i pinuje 1...2...3! Rey Mysterio wyeliminowany! Triple H idzie po Ted'a, który ciągle leży w zniszczonej komorze. Assasin podnosi go i ustawia pod Pedigree, lecz Dibiase przerzuca go nad sobą i teraz to The Game ląduje w komorze!

5..4..3..2..1.. Alberto Del Rio wchodzi do ringu jako ostatni.

Wrzuca Fortunate Son'a do ringu i sprowadza do narożnika. Próbuje ataku lecz Dibiase uniknął i szybko wszedł na narożnik. Del Rio jednak do niego dopadł i wykonał Step Up Enzuigiri! Ted pada na matę. Pin 1...2... kickout! Alberto zaskoczony. Ted się nie poddaje. Do ringu mozolnie wczołguje się Triple H. Del Rio podnosi Ted'a i wykonuje Spinebuster. Arystokrata zakłada Dibiase'mu Del Rio Grande! Ted jednak zdołał szybko się uwolnić. Levesque się podnosi z pomocą lin, podchodzi od tyłu do Meksykanina i wyrzuca go za ring. HHH podnosi Ted'a i ustawia pod Pedigree. Dibiase próbuje się uwolnić, lecz Triple H wykonuje swój finisher. Pin 1...2...3! Ted Dibiase wyeliminowany! Kto wygra, Alberto Del Rio czy Triple H? Game wychodzi po mistrza, lecz ten sprytnie ciska Triple H'em o kraty. Następnie wrzuca go na ring. Podnosi rywala i wykonuje Double Knee Armbreaker. Arystokrata zakłada Del Rio Grande! HHH próbuje sięgnąć lin, lecz są one zbyt daleko! Del Rio coraz mocniej zaciska dźwignię, a Triple H z całych sił próbuje się uwolnić! Cerebral Assasin podnosi rękę do góry i... odklepuje! Alberto Del Rio zwycięża i broni swojego mistrzostwa!

Backstage

STANFORD: Moim gościem jest pretendent do Intercontinental Championship David Hart Smith! David jak czujesz się przed swoją walką o mistrzostwo?

SMITH: Jest to moja pierwsza walka o solowe mistrzostwo. Postaram się wykorzystać swoją szansę za pierwszym razem. Czuję się świetnie i nic nie stanie mi na drodze do zdobycia tytułu.

STANFORD: Dolph trzyma ten pas już jakiś czas. Czy myślisz, że akurat dzisiaj go straci?

SMITH: Ja nie myślę, ja to wiem. Zapewne od SmackDown! Dolph będzie miał pomoc, bo na RAW Vince McMahon poda listę div, które będą pracowały w WWE. Jedną z nich pewnie będzie ukochana Dolph'a Vickie Guerrero.

STANFORD: A wiesz coś więcej na ten temat?

SMITH: Niestety nie.

STANFORD: Dobrze, nie zabieram ci więcej czasu. Do zobaczenia.

SMITH: Nara.

United States Championship Match

Daniel Bryan © vs Santino Marella

Walka rozpoczyna się od zwarcia. Santino zakłada Headlock, ale Daniel szybko kontruje i przechodzi w Armbar. Próba LeBell Lock lecz nie udana. Szybko by się skończyło. Obaj już na nogach. Kolejne zwarcie i Marella wykonuje Rollup 1...2... nie. Zawodnicy wymieniają spojrzenia i Santino wyprowadza uderzenie, Bryan odpowiada tym samym i rozpoczyna się wymiana uderzeń. Zwycięzko wychodzi Danielson. Irish Whip w narożnik i Corner Dropkick. Daniel szybko wbiega na narożnik i Moonsault! Nie! Santino się odsuwa i szybko pinuje 1...2... kickout. Walka nabiera tempa. Włoch odbija się od lin, lecz zostaje podcięty przez rywala. Bryan czeka aż przeciwnik wstanie. Tak się dzieje i American Dragon posyła Marella'e Dropkick'iem poza ring. Daniel bierze rozbieg i Suicide Dive! Chybiony! Italian Stallion w ostatniej chwili się odsunął i Daniel uderzył o podłogę. Santino szybko wrzucił go na ring, wszedł na trzecią linę i wykonał Salute Headbutt. Carelli szykuje się do Cobra'y. Daniel się podnosi i unika Cobra'y! Roundhouse Kick w odpowiedzi! Santino chwieje się na nogach. Bryan go chwyta i dokłada Double Underhook Suplex. Pin 1...2... 2 count! Danielson sprowadza rywala do narożnika a tam okłada serią kopnięć w klatkę piersiową. Rozbieg, i nieudana próba Corner Crossbody, ponieważ Santino się odsunął. Marella próbuje atakować lecz Daniel kontruje i sam próbuje ataku. Włoch robi unik i wykonuje STO. Podnosi rywala i Irish Whip, ale Daniel kontruje na swój własny. Santino jednak powala go Wheel Kick'iem! Pin 1...2.. kickout! Dragon przeczołgał się pod liny i z ich pomocą się podniósł. Santino podszedł do niego lecz dostał uderzenie. I jeszcze jedno. Kolejny atak to kopnięcie w głowę. Marella ledwo stoi. Daniel wskakuje na trzecią linę i... Cobra!! Coż za kontra! Santino jednak padł na matę i nie ma siły przypiąć a Danielson leży bez ruchu. Po chwili Włoch wstał. Podchodzi do przeciwnika i powoli go podnosi. Ten jednak go odpycha! Odbija się od lin ale Marella wskakuje na niego i zakłada Guillotine Choke! Czy Daniel wytrzyma? Wyciąga ręce w poszukiwaniu lin lecz nic z tego! Po chwili upada na jedno kolano! Za chwilę już leży na macie a Santino dalej trzyma submission! Sędzia podnosi rękę Bryan'a w celu sprawdzenia jego stanu. Jeśli ręka upadnie trzy razy to Daniel przegrywa i traci pas! Ręka spada po raz pierwszy! Sędzia znów ją podnosi i ręka spada po raz drugi! Sędzia podnosi rękę po raz trzeci. Puszcza i zostaje ona w powietrzu! Bryan odzyskuje siły! Wstaje na jedno kolano! Przerolowuje się tak, że Santino dotyka barkami maty 1...2...3! Daniel Bryan we wspaniały sposób broni United States Championship! Santino jest mocno zawiedziony. Prawie miał pas w rękach.

Kto zdobędzie tytuł? John Morrison? Randy Orton? Sheamus? The Great Khali? Wade Barrett? A może zostanie on w rękach The Miz'a? Każdy ma szansę. Tylko jeden ją wykorzysta. Kto wyjdzie jako mistrz? Przekonamy się o tym na koniec gali.

Szatnia

Kamerzysta wchodzi do szatni w której znajduje się WWE Champion The Miz.

MIZ: O, nie spodziewałem się was, ale jak już jesteście to mam coś do przekazania moim przeciwnikom. Pierwszy z nich to John Morrison. Hmm, co by tu o nim powiedzieć? Wiem, John to po prostu gej. Gej, który nosi futra, jakieś okulary z diamentami, jakieś obcisłe spodnie. Jeśli on nazywa siebie mężczyzną to bardzo się myli. On nie stanowi dla mnie zagrożenia. Pokonałem go na Royal Rumble, więc zrobię to też dzisiaj. Kolejny przeciwnik to Sheamus. Blady jak ściana człowiek. Celtycki Wojownik. Mam wrażenie, że nie umie nad sobą zapanować kiedy jest wściekły. Zupełnie jak mój kolejny rywal Randy Orton. Tyle, że Orton jest chory. Człowieka chorego nie powinno dopuścić się do walk. A szczególnie do walk w wrestlingu. Wrestling to sport, każdy narażony jest na kontuzję. Randy znany jest również jako Legend Killer. Kontuzjował wiele gwiazd i legend. Ostatnią ofiarą został John Cena. Największy babyface federacji. Kiedy go nie ma WWE zyskuje najwięcej pieniędzy dzięki mojej osobie. Wracając do sprawy moich rywali przedostatnim rywalem jest lider Nexus Wade Barrett. Tchórz zawsze musi mieć pomoc. Jednak dzisiaj nikt mu nie pomoże. Klatka będzie zamknięta na cztery spusty i nikt do niej nie wejdzie ani nikt z niej nie wyjdzie. Wade myśli, że jak ma grupę ludzi ze sobą to może wszystko. Tak jednak nie jest. Ostatnim moim przeciwnikiem jest najwyższy obecnie wrestler w WWE The Great Khali. Khali nie jest zbyt mądry i nie zna angielskiego. W ringu też nic nie potrafi. Podsumowując, żaden wrestler nie odbierze mi WWE Championship, ponieważ jestem The Miz, i jestem niesamowity!

Dolph Ziggler © vs David Hart Smith

DH Smith agresywnie rozpoczął to starcie. Od razu przeszedł do Headlock'a. Po chwili wykonał Irish Whip i Clothesline. Odbił się od lin i ponownie powalił wstającego Dolph'a Shoulder Block'iem. Podniósł go i dołożył Scoop Slam. Po chwili jeszcze jeden. Bulldog podnosi rywala i Irish Whip w narożnik po czym szybki Stinger Splash. Ziggler zamroczony. Smith wyrzuca go za ring i sam wychodzi z kwadratowego pierścienia. Chwyta Ziggler'a i rzuca nim o metalowe barierki. Podnosi go i ponownie rzuca rywalem o barierki. David znów podnosi Ziggler'a i dokłada mocny Irish Whip w schodki. W międzyczasie sędzia wylicza zawodników 5..6..7.. DH Smith dalej agresywnie atakuje. Z całej siły ciska rywalem o metalowy słupek. 9.. Smith wrzuca Dolph'a na ring i sam szybko wchodzi unikając wyliczenia. Pin 1...2... nie! Dolph po takiej masakrze się nie poddaje! Canadian Bulldog kłóci się z sędzią. Dolph powoli wstaje. Smith zakończył kłótnię z sędzią i podchodzi do rywala. Ten jednak uderza go 'z liścia'. Zig Zag! To może być koniec! Dolph zmęczony kładzie rękę na rywalu 1...2...3! Dolph obronił swoje mistrzostwo w trochę dziwnej walce! Dolph celebruje, a Smith w tym czasie wstał. Nemeth to zauważył i uderzył David'a pasem prosto w głowę powodując krwawienie! Ziggler odszedł a Smith'em zajęła się pomoc medyczna.

Backstage

MATHEWS: Moim gościem jest jeden z uczestników Elimination Chamber Match'u o WWE Championship John Morrison. John, wcześniej Miz nazwał cię gejem, jak się poczułeś słysząc to?

MORRISON: Byłem wściekły. Niech on tylko poczeka do walki. Wtedy tak mu dołożę, że nie będzie wiedział jak się nazywa! A tak w ogóle to Miz bardzo się pomylił. Każdy ma swój styl i nie wolno oceniać po wyglądzie a po charakterze. Po wyglądzie oceniają tylko głupcy.

MATHEWS: Czyli sądzisz, że Miz to głupiec?

MORRISON: Dokładnie! Słuchaj, a czy ty nazwałbyś mądrym takiego człowieka, który w kółko powtarza, że jest niesamowity?

MATHEWS: Sam nie wiem.

MORRISON: Mówisz tak, bo pewnie boisz się Miz'a. Ale spoko. To twoje zdanie, więc je uszanuję. Jeśli pozwolisz pójdę już sobie. Na razie.

MATHEWS: Do zobaczenia.

WWE Tag Team Championship Elimination Tag Team Match

Curt Hawkins & Zack Ryder vs The Usos(Jimmy & Jey Uso)

Rozpoczynają Zack i Jimmy. Uso zdobył przewagę sprowadzając rywala do narożnika. Tam wyprowadził kilka kopnięc i zmienił się z bratem. Jey wykonał Ryder'owi Scoop Slam. Podniósł go i wykonał Irish Whip w swój narożnik. Zmiana z Jimmy'm. Jey wykonuje Irish Whip o liny i Atomic Drop. Jey jednak trzyma Zack'a na kolanie a Jimmy odbija się od lin i dokłada Big Boot. Ładna dwójkowa akcja. Jimmy Uso przechodzi do pinu 1...2... Curt przerywa. Ryder przeturlał się pod liny a pochwili podszedł do niego rywal. Uso chwycił przeciwnika i wykonał Suplex. Jimmy podszedł do brata aby dokonać zmiany ale to był błąd! Zack zdołał dokonać zmiany! Hawkins wpada do ringu i Clothesline dla Jey'a, po chwili kolejny dla drugiego z braci! Curt odbija Jey'a od lin i wykonuje Flapjack! Jimmy próbuje interweniować lecz nadziewa się na Dropkick. Curt podchodzi do Jey'a i zaczyna go podnosić. Uso jednak wykonuje rywalowi Low Blow! Sędzia to widział! Dyskwalifikacja! Jey Uso odpada i mamy 2 vs 1! Jimmy wchodzi do ringu i czeka aż rywal wstanie. Hawkins się podnosi a Uso wykonuje Superkick! Jimmy wchodzi na narożnik i dokłada Diving Splash! Pin 1...2...3! Curt Hawkins odpada! No i mamy Zack Ryder kontra Jimmy Uso. Ryder od razu wściekle atakuje wykonując całą serię uderzeń. Irish Whip o liny i Tilt a Whirl Slam. Pin 1...2... kickout. Zack podnosi rywala lecz ten zakłada Small Package! 1...2... 2 count! Obaj wstają, Ryder odbija się od lin ale nadziewa się na Samoan Drop! Pin 1...2... nie! Jimmy szybko wskakuje na narożnik. Diving Splash! Nietrafiony! Zack się odsuwa i szybko pinuje 1...2... nie! Obaj leżą na macie. Pierwszy wstaje Zack. Podnosi rywala i próbuje wykonać Suplex. Uso jednak Wynosi przeciwnika i wrzuca go na barki. Samoan Drop! Jimmy wchodzi na narożnik i tym razem pomyślnie wykonuje Diving Splash! Pin 1...2...3! The Usos bronią pasów mistrzowskich! Zack Ryder był zawiedziony, że nie udało mu się zdobyć pasów dla swojej drużyny.

WWE Championship Elimination Chamber Match

The Miz © vs Wade Barrett vs Sheamus vs Randy Orton vs John Morrison vs The Great Khali

Walkę rozpoczynają Sheamus i Randy Orton. Na początek zwarcie i Viper zakłada Headlock. Sheamus jednak sprytnie wykonuje Back Drop. Orton wstaje ale zostaje powalony Double Axe Handle'm. Celt podnosi Randy'ego i wykonuje Irish Whip o liny. Za wcześnie się jednak schylił. Orton to wykorzystał i wykonał DDT. Pin 1...2... nie. Legend Killer ustawia się w narożniku. Czyżby Punt Kick? Randy biegnie ale Sheamus na szczęście się odsuwa. Orton nie zaprzestaje ataku. Rzuca się na Wojownika z całą serią uderzeń. Po chwili przestaje i wyrzuca go poza ring. Następnie rzuca nim o stalowe kraty. A następnie o komorę w której znajduje się The Great Khali. Komora jednak nie uległa zniszczeniu. Viper wrzuca Celta z powrotem do ringu. Rzuca się na matę uderzając w nią pięściami. Sheamus wstaje i RKO! Jednak nie! Sheamus odpycha Randy'ego i wykonuje Brouge Kick! Wojownik pada ze zmęczenia.

5..4..3..2..1.. Do ringu wchodzi The Great Khali.

Khali bierze się za pin na Randy'm 1...2... kickout! Olbrzym podchodzi do drugiego z rywali. Podnosi go i częstuje chop'em w głowę. Orton powoli wstaje. Khali odbija Sheamus'a od lin i powala go Big Boot'em. Randy zaszedł Hindusa od tyłu i pociągnął go za kostki powodując upadek Khali'ego. Apex Predator kilkakrotnie kopnął rywala w głowę. Celtic Warrior powoli doszedł do siebie i pomógł Randy'emu obijać olbrzyma. Po chwili Sheamus zrobił krok do tyłu, obrócił Legend Killer'a i wykonał mu Irish Curse Backbreaker. Pin 1...2... 2 count! Sheamus wyniósł Orton'a pod High Cross lecz ten zeskoczył. RKO! Ładna kontra! Viper jednak ma za mało sił aby przypiąć. Z pomocą lin wstaje The Great Khali. Podchodzi do Randy'ego i chwyta go obiema rękami za szyję. Wynosi i... Randy zeskakuje! Khali próbuje chop'a lecz Orton robi unik i szybko wchodzi na narożnik. Crossbody! Ale Khali przechwytuje go w locie! Spinning Side Slam! Pin 1...2... kickout!

5..4..3..2..1.. Kolejny do ringu wchodzi WWE Champion.

Miz wskakuje Hindusowi na plecy i zakłada Sleeper Hold. Po dłuższej chwili Punjabi Nightmare upada na kolana. Mizanim puszcza chwyt. Jednak znów chwyta rywala i wykonuje Skull Crushing Finally! Pin 1...2... kickout!! Khali unosi prawą rękę! Miz wściekły, wdaje się w kłótnię z sędzią. W tym czasie Sheamus doszedł do siebie. Khali również wstaje. Jest już na kolanach. Brouge Kick dla Hindusa! Ten jednak nie upada a chwieje się na kolanach. Do Khali'ego podchodzi Randy Orton. RKO! Pin 1...2...3! Największy zawodnik tego starcia wyeliminowany. Orton'a zachodzi jednak The Miz. Skull Crushing Finally! Pin 1...2...3! Randy Orton wyeliminowany! Miz szybko podchodzi do Sheamus'a i rozpoczyna się wymiana ciosów. W końcu Sheamus wykonuje Shoulder Block. Miz szybko wstaje i otrzymuje Clothesline. Mike ucieka za ring i zamyka się w komorze. Sheamus próbuje otworzyć tą komorę lecz Champion się nie daje. Po chwili Celtowi udaje się otworzyć komorę. Miz jednak kopnął go w brzuch i DDT! Pin 1...2... nie!

5..4..3..2..1.. Piąty w ringu zjawia się John Morrison.

JoMo od razu wskakuje na narożnik i wykonuje Missile Dropkick na Miz'ie. Następnie staje obok Sheamus'a i mamy Standing Shooting Star Press! Pin 1...2... kickout! John podchodzi do mistrza i wrzuca go na ring. Czeka aż się podniesie. Mizanin wstaje. Morrison wskakuje na liny i Flying Chuck! Miz ustawiony idealnie pod Starship Pain! John już się ustawia i wykonuje swój finisher! Pin 1...2...3!? Nie! Miz położył nogę na linie! Szaman Sexu przeciąga Miz'a na środek ringu i pinuje 1...2... nie! Do ringu powoli zmierza Sheamus. Morrison wchodzi na narożnik a następnie na komorę!! Co on chce zrobić? Kucnął. Patrzy na Sheamus'a, który jest już w ringu. JoMo staje na nogi i Diving Crossb... Brouge Kick!! Ależ kontra!! Morrison pada nieprzytomny! Sheamus zmęczony kładzie na nim rękę 1...2...3! John Morrison długo nie powalczył. The Miz oraz Celtycki Wojownik leżą zmęczeni na macie.

5..4..3..2..1.. Wade Barrett wchodzi jako ostatni.

Wade postanowił wejść na narożnik i sobie posiedzieć. Sheamus oraz Miz się podnoszą i po chwili są już na nogach. Miz uderza Celta, ten odpowiada tym samym. Wade schodzi z narożnika i wykonuje podwójny Clothesline. Wynosi Miz'a pod Wasteland lecz mistrz zeskakuje. Miz próbuje Rollup'u lecz Wade trzyma się na nogach. Sheamus jednak wstał i wykonał Barrett'owi Brouge Kick! Miz przerolowuje Wade'a i mamy Rollup 1...2...3! Wade walczył jeszcze krócej niż John Morrison! Dwie szybkie eliminacje! W ringu zostają Sheamus i obecny WWE Champion The Miz. Kto wyjdzie zwycięsko? Wojownik kopie Mike'a w brzuch i wykonuje Powerbomb. Pin 1...2... nie! Sheamus podnosi Miz'a i wykonuje Irish Whip o liny po czym się schyla. Mr. Awesome wykazał się sprytem i wykonał Reality Check! Pin 1...2... nie! Most Must See Champion in History jest zdenerwowany. Obaj się podnoszą. Sheamus próbuje ataku lecz Miz uniknął i wykonał Backbreaker i Neckbreaker! Pin 1...2... kickout! WWE Champion wstaje za Sheamus'em. Szykuje się Skull Crushing Finally. Miz chwycił rywala jednak ten się uwolnił i Brouge Kick! Miz jednak w ostatniej chwili się schylił! Low Blow od Miz'a! Rollup! 1...2...3! The Miz broni pasa! Trochę oszukał w końcówce ale ważen, że wygrał! Miz celebruje zwycięstwo. Konstrukcja idzie w górę.

This fire burns...

To CM Punk! Punk wbiega do ringu i patrzy na Miz'a. Roundhouse Kick! Miz jeszcze nie zdążył upaść a Brooks wyniósł go na barki i dołożył GTS! Punk chwycił pas WWE i wzniósł go do góry. Takim obrazkiem kończy się Elimination Chamber.

Po przeczytaniu tej gali stwierdziłem, że jest on chyba najgorsza z tych co dotychczas napisałem. Śmiało może kandydować do „Worst PPV of the Year”.

Dla ciekawych dalszych losów mojego diary, mogę udostępnić plany jednego ze storyline'ów, który będzie prowadził aż do SummerSlam! Wg mnie to może być dobry storyline o ile dobrze go rozpiszę. Kto chce poznać ten storyline to pisać na PW!! Dodam jeszcze, że jest on podobny do jednego storyline'u, który jest obecnie prowadzony w WWE. Chodzi nawet o tą samą osobę!

A miom zdaniem wcale nie jest źle :D . fajnie ,żę Usosi obronili pas tak samo jak Daniel. Szkoda ,że pas WWE nie zmianił właściciela ale mam nadzieje ,że niedługo się to zmieni. Walki były ciekawe i fajnie się je czytało. Co do storyline'u wole poczekać na jego rozwój i dopiero z twojego diary się o nim dowiedzieć. Moja ocena 4/6.Pozdro 8) .

• 2 tygodnie później...

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/5/5e/WWE-RAW-LOGO.png

21.02.2011

Pierwsze RAW po Elimination Chamber rozpoczyna się pokazem pirotechnicznym oraz utworem Burn it to the Ground autorstwa Nickelback. Komentatorzy przypomnieli wydarzenia z wczoraj kiedy to:

- The Miz obronił WWE Championship, a po walce zaatakował go CM Punk!

- John Morrison doznał lekkiego wstrząśnienia mózgu bo Brouge Kick'u od Sheamus'a!

- The Usos zatrzymali pasy na RAW.

- Santino Marella już miał pas w rękach lecz Daniel Bryan okazał się sprytniejszy!

AWESOME! I came to play...

WWE Champion The Miz lekko poddenerwowany wchodzi do ringu i bierze mikrofon.

MIZ: Jestem szczęśliwy i zdenerwowany. Jestem szczęśliwy, ponieważ wczoraj pokonałem pięć niedojd, które chciały sobie ponosić moje mistrzostwo. Jednak od początku wiadomo było, że pas zostanie w moich rękach. Tyle o szczęściu. Wczoraj po mojej udanej walce, pojawił się CM Punk. To co zrobił było karygodne. Pobił mnie! W dodatku uniósł mój pas w górę! Co on sobie myśli?

This fire burns...

Miz wywołał wilka z lasu i CM Punk we własnej osobie zmierza do ringu.

PUNK: Ekhm... Really? Miz, jak wszyscy wiemy dzisiaj zaczyna się droga do gali, która nosi nazwę...

Punk uniósł mikrofon do góry a cała publiczność krzyknęła „WrestleMania”.

PUNK:... No właśnie. Ta gala to WrestleMania. Wczoraj pokonałeś pięciu zawodników i zatrzymałeś swój pas. Oni już mieli swoją szansę. Teraz pora na mnie! Wczorajszy atak na ciebie był przestrogą. Spotkajmy się w ringu trzeciego kwietnia. Wtedy zobaczysz na co naprawdę mnie stać.

MIZ: Really? Really? Punk, spróbuj mnie zaatakować kiedy będę w pełni sił. Wtedy pogadamy.

PUNK: Miz, sam atakowałeś rywali kiedy nie byli w pełni sił.

MIZ: Podaj przykład jak jesteś taki mądry!

PUNK: Randy Orton. Poobijał go Nexus, potem stoczył walkę z Wade'em Barrett'em a po walce wbiegłeś ty i zrealizowałeś kontrakt z walizki.

MIZ: Wtedy chodziło o mistrzostwo! Chociaż gdyby Orton był w pełni sił to też bym go pokonał!

PUNK: Taa, akurat.

I hear voices in my head...

Randy Orton wtrąca się w rozmowę.

ORTON: Przepraszam, że się wtrącam ale kto wam pozwolił rozmawiać o mnie? Kto wam pozwolił rozmawiać o WWE Championship beze mnie? Chcę jeszcze jednej szansy!

PUNK: Niestety Randy, wczoraj straciłeś swoją szansę. Pamiętasz ostatnie RAW? Pokonałem cię, więc to ja powinienem walczyć o WWE Championship!

We walk alone In the unknown...

To Nexus! Wszyscy członkowie tej grupy wbiegają do ringu! Zatrzymują się przed Punk'iem, Miz'em i Orton'em. Do ringu wbiega Sheamus z krzesłem w rękach! Nexus szybko wybiega za ring! Wyskakują za barierki i się zatrzymują patrząc na rywali.

Ding Dong

COLE: Proszę o uwagę, właśnie otrzymałem email od anonimowego GM'a RAW. Cyt...

I think I'm cute I know I'm sexy...

To Shawn Michaels! HBK wrócił! Shawn nie czeka i od razu wskakuje do ringu. Szybko łapie za mikrofon.

MICHAELS: Cole, jeśli przeczytasz tego maila to podaruję ci prezent w postaci Sweet Chin Music. Siadaj na fotelu i słuchaj. WWE Universe! Domyślacie się dlaczego tu jestem? Jestem tu po to aby poprowadzić WrestleManię XXVII! To ja jestem tym Guest Host'em! To ja sprawię, że ta WrestleMania zostanie w waszej pamięci na zawsze! Swoją drogę do WrestleManii zacznę od pewnego zarządzenia już dziś. Punk, Randy i zapewne ty Sheamus, chcecie walki o WWE Championship. Racja? OK, mam pomysł. Jako, że jest tu jeszcze Nexus to w walce wieczoru zobaczymy starcie Six Man Tag Team Elimination Match! CM Punk, Randy Orton i Sheamus kontra... Kurcze, trochę za dużo tego Nexus. Wade, wytypuj trzech zawodników swojej drużyny to dzisiejszego pojedynku.

BARRETT: Zaraz zaraz, ja też chcę walki o pas.

MICHAELS: Dobra dobra, mów kto będzie walczył!

BARRETT: OK. Drużynę Nexus reprezentować będzie Justin Gabriel, Mason Ryan i Ja.

MICHAELS: No i mamy komplet. Wade, jeśli ty też chcesz walki o pas to dodaję stypulację do pojedynku. Jeśli wygra drużyna Nexus, Wade Barrett zawalczy z Miz'em o WWE Championship na WrestleManii. W drugiej drużynie o pas będzie walczył ostatni ocalały, o ile ta drużyna wygra. Przykładowo, jest koniec walki zostają Sheamus i Mason, Sheamus odlicza Mason'a, jego team wygrywa a on walczy z Miz'em na WrestleManii o WWE Championship. Jeśli przetrwa dwóch, to będzie Triple Threat, jeśli wszyscy trzej, Fatal 4 Way. Wszystko jasne? To zabierajcie się stąd i idźcie do szatni. Nexus, wyłazić stamdąt! Jesteście zawodnikami czy publicznością?

Po wypowiedzi Shawn'a wszyscy udali się na backstage.

Singles Match

Scott Steiner vs David Otunga /w. Heath Slater

Końcówka walki: Irish Whip o liny od Scott'a i Powerslam. Otunga wstaje, Scott go chwyta i Belly to Belly Suplex. Steiner podnosi rywala i jeszcze raz Belly to Belly Suplex. David wstaje, Poppa Pump chwyta go od tyłu i dokłada Inverted DDT. Pin 1...2... nie. A-List się podnosi, Steiner sprowadza go do narożnika. Genetic Freak posadził przeciwnika na narożniku. Próba Superplex'u nieudana. Otunga zrzuca Steiner'a. David szybko podchodzi do niego i próba Spinebuster'a. Steiner jednak się uwalnia, podcina rywala i zakłada Steiner Recliner! Otunga szybk oodklepuje! Heath wbiega na ring lecz otrzymuje Clothesline! I Belly to Belly Suplex! Scott wyrzuca obu zawodników poza ring. Do ringu od strony widowni wbiega Batista! Scott od razu go zauważył. Rozpoczya się wymiania ciosów. Batista odbija się od lin lecz Steiner wykonuje Spear! Steiner odchodzi a Animal zwija się z bólu.

Backstage

MATHEWS: Moim gościem jest jeden z uczestników dzisiejszego Main Event'u CM Punk! Punk, czy myślisz, że uda ci się dziś przetrwać a potem zawalczyć na WrestleManii o WWE Championship?

PUNK: Dzisiejsza walka będzie trudna ale myślę, że uda mi się przetrwać. Mam nawet pewien plan.

MATHEWS: A co masz zamiar zrobić z Michael'em McGillicutty'm?

PUNK: Jeszcze nie wiem. Może oddam go z powrotem. Może nie. Może gdzieś go zostawię. Zależy jaki będę miał humor.

MATHEWS: Wracając do tematu WWE Championship chcę cię jeszcze spytać co zrobisz gdy zostaniesz dziś wyeliminowany?

PUNK: Wtedy zrobię wszystko aby znaleźć się w walce na WrestleManii. Moim głównym celem jest WWE Championship. Nie odpuszczę póki ten pas nie znajdzie się w moich rękach.

MATHEWS: Dziękuje ci za udzielenie odpowiedzi na moje pytania.

PUNK: Nie ma za co.

Szatnia

Widzimy szatnię a w niej cała grupa Nexus.

BARRETT: Mason, Justin, musicie dzisiaj dać z siebie wszystko. Muszę walczyć o WWE Championship na WrestleManii.

OTUNGA: Wade, a jeśli ja też chcę walki o WWE Championship? Nam też się coś należy.

BARRETT: Niech pomyślę... Wiem! Ja postaram się o walkę o WWE Championship a wy wszyscy za tydzień weźmiecie udział w Battle Royal. Zwycięzca będzie walczył o United States Championship na WrestleManii. Co wy na to?

GABRIEL: Mi pasuje.

SLATER: Mi też.

OTUNGA: Nie mam nic przeciwko.

RYAN: Zgoda.

HARRIS: Popieram przedmówców.

BARRETT: No i bardzo dobrze, że wam pasuje. Ale dzisiaj ty Mason i ty David musicie mi pomóc. Rozumiecie?

OTUNGA: Tak.

RYAN: Zniszczymy ich.

BARRETT: No i to mi się podoba. Chodźcie potrenujemy trochę.

Wade, Mason i David odchodzą a reszta zostaje w szatni.

Singles Match

Jey Uso vs Santino Marella

Końcówka walki: Santino odbija się od lin i wykonuje Clothesline. Jey szybko wstaje. Marella pcha go o liny i przerzuca rywala Hip Toss'em. Odbicie od lin i Salute Headbutt. Jey jednak się odsuwa. Podnosi Santino i wykonuje Suplex. Irish Whip o liny i Flapjack. Pin 1...2... kickout. Jey jeszcze raz odbija rywala od lin. Santino jednak uchyla się przed Clothesline'em i wykonuje Santino Stunner! Pin 1...2... 2 count! Santino podnosi Jey'a lecz ten wynosi go pod Samoan Drop! Marella jednak łapie go za głowę i mamy Guillotine Choke! Jey wyciąga ręce w poszukiwaniu lin lecz są one zbyt daleko! Uso upada na kolano! Po chwili odklepuje! Zwycięzcą zostaje Santino Marella!

Ding Dong

COLE: Proszę o uwagę, właśnie otrzymałem email od anonimowego GM'a RAW. Cytuję: „Santino, udowodniłeś, że jesteś dobrym zawodnikiem. Postanowiłem dać ci jeszcze jedną szansę. Na WrestleManii zawalczysz z Daniel'em Bryan'em o United States Championship. Lecz nie będzie to starcie 1 vs 1. Będzie to Fatal 4 Way. Trzecim uczestnikiem jest William Regal. A czwartym zwycięzca Battle Royal, które odbędzie się za tydzień a wezmą w nim udział wszyscy członkowie Nexus z wyjątkiem Wade'a Barrett'a. A skoro jest tu Jey Uso to dla niego też mam wiadomość. Jako, że dywizja tag team nie powala na kolana to na WrestleManii ujrzymy rewanż za Elimination Chamber. The Usos kontra Zack Ryder & Curt Hawkins.”

Santino był po części zadowolony. I w takim humorze odszedł na backstage. Jey trzymał się za szyję ale również wyglądał na zadowolonego.

Szatnia

Kamera wchodzi do szatni w której znajduje się WWE Champion The Miz.

MIZ: O, witajcie. Nie spodziewałem się gości. Ale jak już jesteście to zostańcie, ponieważ mam pewne oświadczenie do Sheamus'a, CM Punk'a, Randy'ego Orton'a i Wade'a Barrett'a. Żaden z was nie jest godzien noszenia mojego mistrzostwa na swoim ramieniu. Nie obchodzi mnie, który z was wywalczy sobie miano pretendenta do mojego pasa. Na WrestleManii i tak obronię pas. Obroniłem go już na TLC, na Royal Rumble, na Elimination Chamber. W dodatku na Elimination Chamber miałem pięciu przeciwników. Randy, Wade, Sheamus, wy też walczyliście. Pokonałem was. Punk, ciebie nie było w tym pojedynku ale zaatakowałeś mnie po nim. Można powiedzieć, że jako jedyny mnie pokonałeś, lecz nieuczciwie. Jeśli spotkasz się ze mną na WrestleManii zrewanżuję się za ten atak i tym razem to ty polegniesz. Nie będziesz miał najmniejszych szans, ponieważ jestem The Miz i jestem... niesamowity!

10..9..8..7..6..5..4..3..2..1.. Break the Walls Down...

Chris Jericho przy pop'ie od fanów zmierza do ringu. Ubrany jest w ringowy strój. Chwyta mikrofon.

JERICHO: Jak wiemy dziś jest pierwsze Monday Night RAW na drodze do WrestleManii. Mam do was pytanie. Z czym kojarzy wam się WrestleMania? No właśnie. Kojarzy się ze streak'iem. Ze streak'iem legendarnego zawodnika WWF oraz WWE. Tym zawodnikiem jest The Undertaker. Kiedy tu wróciłem, postawiłem mu wyzwanie. Tym wyzwaniem jest walka na WrestleManii. Ja kontra Undertaker. WrestleMania się zbliża a odpowiedzi jak nie było tak nie ma. Undertaker, daje ci jeden tydzień na odpowiedź. Albo stawisz mi czoła albo udowodnisz tym ludziom jakim jesteś tchórzem. Na WrestleManii, po naszej walce twój streak będzie wynosił 18-1. Temu nie da się zapobiec. Jak to mawia Alberto Del Rio, to jest moje przeznaczenie, by pokonać Deadman'a. Moją drogę do WrestleManii rozpocznę pojedynkiem. Jeśli wygram, podkreślę, że będę miał duże szanse na pokonanie Undertaker'a. Zmierzę się z samym WWE Champion'em! Więc Miz, chodź tutaj i zaczynajmy!

Singles Match

Chris Jericho vs WWE Champion The Miz

Końcówka walki: The Miz w ofensywie. Mr. Awesome odbija rywala od lin i uderza go kolanem w brzuch. Chris zgięty w pół. Miz odbija się od lin i wykonuje Reality Check! Pin 1...2... kickout! WWE Champion podnosi rywala i ustawia pod Skull Crushing Finally, lecz Y2J się uwalnia, kopie Miz'a w brzuch, odbija się od lin i wykonuje One Handed Bulldog. Jericho wybija się z lin i Lionsault! Pin 1...2... nie! Chris czeka aż przeciwnik wstanie. Miz się podnosi i otrzymuje Codebreaker! Nie! Miz w ostatniej chwili chwyta rywala za nogi! Powerbomb od Mike'a! Ale kontra! Pin 1...2... nie! Miz ustawia się za Y2J'em i przygotowuje się do wykonania finisher'a. Jericho wstaje, Mizanin chwyta go pod Skull Crushing Finally i... jest! Miz może wygrać, szybko bierze się za pin 1...2... 2 count!! Miz wściekły! Mało brakowało a uderzyłby sędziego! WWE Champion dyskutuje z sędzią, że powinno być 3. Sędzia jednak twierdzi inaczej. Miz postanowił dać temu spokój. Odwraca się w stronę Chris'a i zostaje poczęstowany Codebreaker'em!! Miz po tym ataku aż wypadł poza ring! Sędzia go wylicza 7..8.. Y2J wstał i wyszedł po rywala. Wrzucił go do ringu i sam wszedł do niego zanim sędzia go wyliczył. Miz powoli wstaje z pomocą lin. Wstał, lecz trochę chwieje się na nogach. Obraca się i kolejny Codebreaker!! Chris jednak nie pinuje! Chwyta mistrza za nogi i mamy Walls of Jericho!! Miz momentalnie odklepuje! Chris Jericho zwycięża i pokazuje, że jest w świetnej formie przed WrestleManią.

Six Man Elimination Tag Team Match

Nexus (Wade Barrett, Mason Ryan, Justin Gabriel) vs Randy Orton, Sheamus & CM Punk

Końcówka walki: Jak na razie nikt nie został wyeliminowany. W ringu Mason Ryan przeważa nad Randy'm Orton'em. Odbija go od lin i powala Big Boot'em. Orton w miarę szybko się podniósł, lecz otrzymał potężny Clothesline. Ryan zmienia się z Gabriel'em. Ten od razu atakuje rywala serią kopnięć. Przy okazji widać, że CM Punk mówi coś na ucho do Sheamus'a. Orton zdołał w tym czasie skontrować jedno uderzenie i powalić Justin'a Dropkick'iem. Randy czołga się do swojego narożnika. Sheamus i Punk wystawiają ręce do zmiany. Ale chwila. Obaj nagle zeskoczyli z ringu! Odeszli dwa kroki do tyłu i śmieją się z Orton'a! W tym czasie do ringu wszedł Wade Barrett. Randy wstał i zaczął coś krzyczeć do Punk'a i Celta. Po chwili się odwrócił a wtedy Wade wyniósł go na barki i wykonał Wasteland! Pin 1...2...3! Orton nie zawalczy na WrestleManii o pas WWE! Punk i Sheamus dogadują się kto wejdzie do ringu. Do ringu wchodzi Punk. Między nim a Barrett'em ropzoczyna się wymiana uderzeń. Cios za cios. Wkońcu CM powala Wade'a Roundhouse Kick'iem. Pin 1...2... nie! Brooks dokonuje zmiany z Sheamus'em. Ten wynosi rywala pod High Cross lecz Wade zeskakuje i wykonuje Big Boot. Zmiana z Justin'em. Ten wskakuje na narożnik i 450 Splash! Jednak nie! Celtic Warrior się odsunął i Gabriel uderzył o matę! Sheamus czeka, Gabriel wstaje i Brouge Kick! Pin 1...2...3! Justin Gabriel wyeliminowany! Ryan bez namysłu wchodzi do ringu. Próba Clothesline'u lecz Sheamus się schylił. Mason odbił się od lin i... Brouge Kick od rywala! Celt jeszcze wynosi przeciwnika i High Cross! Pin 1...2...3! Mason Ryan odpada! Wade został sam! Mimo to chce walczyć dalej. Sheamus atakuje pierwszy powalając rywala Double Axe Handle'em. Wade wstaje a Celt próbuje Irish Whip'u lecz Barrett kontruje na swój własny. Ale gdy Sheamus był przy linach, CM Punk kopnął go w głowę! Wykorzystał to Wade wykonując rywalowi Wasteland! Pin 1...2 Punk wchodzi do ringu ...3! Sheamus pokonany! Punk nie czeka. Powala rywala i zakłada Anaconda Vise! Anglik szarpie się ile może! Nogami i ręką szuka lin! Są one daleko gdyż chwyt został zapięty na środku ringu! Barrett odklepuje!! CM Punk zmierzy się z The Miz'em o WWE Championship na WrestleManii XXVII!! Punk celebruje zwycięstwo, lecz nie wie co go czeka! Odwraca się i otrzymuje Brouge Kick od Sheamus'a!! Obok Sheamus'a stoi jeszcze Randy Orton! Po kilku chwilach CM Punk wstaje. RKO od Ortona! Sheamus i Randy się zemścili. Randy patrzy na Sheamus'a. RKO dla Irlandczyka! Orton chyba sobie przypomniał, kto oprócz Punk'a pozbawił go walki na WrestleManii. Monday Night RAW kończy się widokiem leżących na macie CM Punk'a i Sheamus'a oraz stojącego obok nich Randy'ego Orton'a.

WrestleMania XXVII

http://img19.imageshack.us/img19/5990/wrestlemaniaxxvii.jpg

WWE Championship Match

http://img560.imageshack.us/img560/8370/mizvspunk.jpg

The Miz © vs CM Punk

Loser Leaves WWE

http://img847.imageshack.us/img847/5787/steinervsbatista.jpg

Scott Steiner vs Batista

WWE Tag Team Championship Match

http://img832.imageshack.us/img832/7362/usovsmajors.jpg

The Usos (Jimmy & Jey Uso) © vs Zack Ryder & Curt Hawkins

RAW dlatego tak późno dodane, ponieważ półtora tygodnia spędziłem u rodziny (ok. 60 km ode mnie). Dostęp do kompa miałem ale do RAW, żeby dokończyć pisać niestety nie.

Edytowane przez Duke

25.02.2011

Pierwsze SmackDown! na drodze do WreslteManii rozpoczyna się pokazem pirotechnicznym i utworem Know Your Enemy – Greenday. Komentatorzy przypomnieli wydarzenia z ostatniego SmackDown! oraz z Elimination Chamber.

- Tydzień temu Rey Mysterio brutalnie pobił Edge'a! Rated R Superstar ma złamany nos i rozcięty łuk brwiowy! Edge dzisiaj się niestety nie pojawi, gdyż stan jego nosa pogorszył się na Elimination Chamber. Edge jak dotąd występował w masce ochronnej.

- Na Elimination Chamber World Heavyweight Champion Alberto Del Rio pomyślnie obronił swój pas!

- Intercontinental Championship jest nadal w rękach Dolph'a Ziggler'a.

No Chance in Hell...

Chairman WWE Vince McMahon udaje się do ringu. Wita się z konferansjerem i bierze od niego mikrofon.

MCMAHON: Jak wiecie miałem pojawić się na RAW, żeby ogłosić listę div, które będą występować w WWE ale niestety z powodu awarii mojego samolotu nie dotarłem na poniedziałkowe show. Aby nie zwlekać do następnego RAW, przybyłem na SmackDown! aby ujawnić wam tą listę. Div nie będzie wiele. Niektóre będą manager'kami, niektóre będą przeprowadzać wywiady itp. Dość już gadania. Oto lista.

Na titantronie ukazuje się lista div, która wygląda następująco:

RAW:

Maryse – Manager'ka The Miz'a.

Layla – Przeprowadzanie wywiadów

SmackDown!:

Vickie Guerrero – Asystentka General Manager'a Duke'a Badass'a

Natalya – Manager'ka David'a Hart'a Smith'a

Eve Torres – Przeprowadzanie wywiadów

MCMAHON: W sprawie div to by było na tyle. Mam też ogłoszenie. Na największej gali roku, WrestleManii zostaje ujawniona czyjaś tożsamość. Mianowicie zostanie ujawniona tożsamość... Anonimowego GM'a RAW. Historia z komputerem ciągnie się już zbyt długo, więc na WrestleManii dowiecie się, kto będzie rządził czerwonym show. Żegnam was i życzę dobrej zabawy podczas dzisiejszego show.

Biuro

Widzimy biuro GM'a niebieskiego brandu Duke'a Badass'a.

BADASS: Kurde, ile roboty na dzisiaj. No ale co się dziwić, zbliża się WrestleMania.

Puk puk

BADASS: Proszę wejść, drzwi są otwarte.

VICKIE: Witam.

BADASS: O Matko... Witam. W czym mogę pomóc?

VICKIE: Jak wiesz zostałam twoją asystentką i...

BADASS: Chwila, nie przeszliśmy jeszcze na ty. Proszę niech pani usiądzie.

VICKIE: Oczywiście, przepraszam. Tak więc zostałam pana asystentką i mam wiele pomysłów, które sprawią, że SmackDown! będzie lepszą galą niż RAW.

BADASS: Taa, ciekawe, naprawdę. Jakbyś... O przepraszam, jakby pani nie zauważyła to SmackDown! już stało się lepsze niż show na którym rządzi komputer.

VICKIE: Może przejdźmy na ty, lepiej będzie się rozmawiało.

BADASS: No dobra. Wracając do tematu. SmackDown! bije RAW na głowę. Czy to jest dla ciebie jasne?

VICKIE: No tak. Ale na WrestleManii zostanie ujawniony GM RAW. Wtedy SmackDown! może być zagrożone.

BADASS: No i co z tego, że go ujawnią. To ja nim jestem. Na WrestleManii całe WWE będzie moje.

VICKIE: Naprawdę?

BADASS: Nie. Kobieto daj mi spokój, nie widzisz, że jestem zajęty?

VICKIE: No ale...

BADASS: Żegnam.

VICKIE: Do widzenia.

BADASS: Czekaj, chyba coś zostawiłaś.

VICKIE: Co takiego?

BADASS: Kilka kilogramów z tych nerwów.

Vickie zdenerwowana wyszła z biura Duke'a, który tylko uśmiechnął się pod nosem.

Money in the Bank Qualifying Match

Christian vs Jack Swagger

Końcówka walki: Swagger sprowadza rywala do narożnika i dokłada Corner Clothesline. Christian po tym ataku padł na matę. Jack bierze rozbieg i Swagger Bomb. Pin 1...2... kickout. Swagger podnosi rywala i ustawia pod Gutwrench Powerbomb. Wyniesienie i... Hurricanrana od Kapitana Charyzmy. Christian wchodzi na narożnik. Rozkłada ręce i wykonuje Diving Headbutt! Reso zaczyna klaskać a to oznacza tylko jedno. All American American się podnosi a Christian chwyta go za ręce, przekręca, lecz Swagger go odpycha. CC odbija się od lin ale otrzymuje Big Boot. Jack łapie rywala za nogę i mamy Ankle Lock! Christian jednak skontrował ten chwyt w Rollup 1...2... nie! Kanadyjczyk unika ataku rywala, chwyta go od tyłu za głowę i wykonuje Inverted DDT. Podnosi przeciwnika, chwyta ponownie za głowę i idzie z nim do narożnika. Tam wchodzi na drugą linę i dokłada Tornado DDT! Christian ponownie zaczyna klaskać, Swagger wstaje, próba Killswitch i tym razem udana! Pin 1...2...3! Christian jest pierwszym uczestnikiem Money in the Bank Ladder Match'u.

Backstage

EVE: Witam. Moim gościem jest The Phenomenal One AJ Styles! AJ jak czujesz się przed nadchodzącą galą, WrestleManią?

STYLES: Czuję się świetnie. Do WrestleManii jeszcze długa droga a mnie już dziś wypełniają emocje. Muszę zawalczyć na tej gali bo taka szansa nie powtórzy się przez rok.

EVE: Masz rację. Wolałbyś zawalczyć o jakiś pas czy może o walizkę Money in the Bank?

STYLES: Wiesz, sam nie wiem. W walce o pas jest większe prawdopodobieństwo, że wygram. A w walce o walizkę będzie o wiele ciężej. Będzie więcej rywali a w dodatku trzeba się jeszcze wspiąć po drabinie. Mimo tych wysiłków gdybym zgarnął walizkę to mógłbym być WWE Champion'em lub World Heavyweight Champion'em. Gdy ma się to walizkę prawdopodobieństwo na zdobycie jednego z tych mistrzostw to prawie 100%. Jeszcze nikomu nie zdarzyło się, żeby nie wykorzystał walizki.

EVE: Był taki przypadek. Nie udało się to Mr. Kennedy'emu.

STYLES: No tak. Ale on nawet nie próbował jej wykorzystać tylko zapowiedział kiedy to zrobi. Jak pamiętamy walizkę odebrał mu Edge i ją wykorzystał.

EVE: To prawda.

Do Eve i AJ'a podchodzi Duke Badass.

BADASS: Przpraszam, że przerywam ale mam ci coś do powiedzenia AJ. Stoczysz dziś walkę o miano pretendenta do Intercontinental Championship. Twoimi przeciwnikami będą DH Smith oraz Chavo Guerrero. Będziesz miał szansę powalczyć o pas na WrestleManii.

STYLES: To świetnie, dzięki.

Duke odszedł a AJ Styles był bardzo zadowolony.

Rey Mysterio vs Cody Rhodes

Końcówka walki: Rey Dropkick'iem posłał rywala na drugą linę. Odbicie od lin i 619! Lecz nie trafione! Cody w ostatniej chwili uciekł. Rhodes nie czeka, od razu chwyta Rey'a pod Cross Rhodes lecz Mysterio unosi nogi do góry, chwyta nimi głowę Cody'ego i Hurricanrana! Mistrz 619 wchodzi na narożnik i dokłada Frog Splash! Nie trafia! Rhodes się odsunął! Cody podnosi Rey'a i wykonuje German Suplex. Rhodes czeka aż przeciwnik wstanie. Rey już na nogach. Ustawienie pod Cross Rhodes lecz Meksykanin znów się uwalnia. Wskakuje na rywala chwytając go za głowę i DDT!

You think you know me...

Rey słysząc to odwrócił się w stronę rampy. Nikt jednak nie wychodził. Muzyka gra dalej a Rey dalej patrzy czy przypadkiem gdzieś nie ma Edge'a. Mysterio jednak zapomniał o rywalu. Rollup od Cody'ego! 1...2...3! Cody Rhodes pokonuje Rey'a Mysterio i zajmuje drugie miejsce w walce o walizkę!

Time to play the game...

Triple H przy pop'ie od swoich fanów wchodzi do ringu.

TRIPLE H: Jako, że zbliża się WrestleMania a ja mam jak na razie małe szanse na walkę na owej gali postanowiłem, że chciałbym zawalczyć o World Heavyweight Championship. Na Elimination Chamber zostałem wyeliminowany jako ostatni i dlatego należy mi się jeszcze jedna szansa.

Out of time, So say goodbye...

Pretendent do World Heavyweight Championship Drew McIntyre dołącza do Triple H'a.

MCINTYRE: Triple H, jeśli pamiętasz, to ja wygrałem Royal Rumble, to ja wybrałem o jaki pas będę walczył i to ja będę walczył z Alberto na WrestleManii. Ty poczekaj na swoją kolej.

TRIPLE H: A co, boisz się walczyć ze mną?

MCINTYRE: Chyba sobie żartujesz. Jeśli chcesz walczyć o pas to musisz sobie na to zasłużyć a nie dlatego, że zostałeś wyeliminowany jako ostatni w ubiegłą niedzielę. Rozumiesz?

TRIPLE H: Posłuchaj mnie. Gdy ja miałem ten pas w rękach ty miałeś dopiero 17 lat. Jestem w tej federacji o wiele wiele dłużej niż ty. Jestem bardziej doświadczony i posiadam większe umiejętności. A ty? Ty zdołałeś tylko wygrać Royal Rumble co udało się również mi. Więc teraz sobie to wszystko poukładaj i zrozum kto bardziej zasługuje na ten pas.

Realeza

Słyszymy trąbienie samochodu. Piękne BMW pojawia się w okolicach rampy i wysiada z niego World Heavyweight Champion Alberto Del Rio. Po chwili mistrz jest już w ringu.

DEL RIO: Jeśli się nie mylę najwięcej do gadania ma mistrz. Czyli ja. Nie wiem, po co się kłócicie, kto bardziej zasługuje na walkę ze mną o World Heavyweight Championship, ponieważ każdy wie, nawet dziecko, że na WrestleManii i tak obronię pas. Więc skończcie już tą kłótnię.

I come from money...

Ted Dibiase dołącza się do rozmowy. Jednak zanim coś powiedział w hali zrobiło się czerwono, na rampie buchnęły płomienie i do ringu zmierza Kane.

KANE: Wy wszyscy którzy tu stoicie nie jesteście godni walki o World Heavyweight Championship.

DIBIASE: A co, może ty jesteś?

KANE: Zamknij się głupcze!

Na titantronie pojawia się Duke Badass.

BADASS: Hej, Kane! Zaiste nakazuję ci zamknąć swoje usta i wysłuchać mnie. Podjąłem pewną decyzję. W dzisiejszym Main Event'cie zostanie wyłoniony trzeci zawodnik, który zawalczy o World Heavyweight Championship. A więc, dzisiejszy Main Event to starcie pomiędzi Triple H'em, Kane'em i Ted'em Dibiase. Miłej zabawy.

Duke znika z titantronu.

DIBIASE: Oj Kane, chyba masz niewielkie szanse.

TRIPLE H: Ted, przestań. Nie widzisz, że kolega się denerwuje. Lepiej go nie drażnij.

DEL RIO: Kane, jesteś bardziej śmieszny niż straszny.

DIBIASE: Alberto uspokój się. Dajcie mu spokój. Chłopak... A nie, przepraszam. Potwór się denerwuje a jak się denerwuje to jest źle.

W tym momencie Kane nie wytrzymał i zaczął wszystkich atakować. Nikt go nie mógł powstrzymać. Po chwili każdy leżał na macie. Kane chwycił Ted'a za szyję i wykonał Chokeslam. To samo spotkało jeszcze Triple H'a. Kane wyniósł Alberto i wykonał Tombstone Piledriver. Drew na szczęście zdążył uciec. Big Red Machine uniósł ręce do góry i szybko opuścił a z narożników buchnęły płomienie.

Triple Threat Match for #1 contender to Intercontinental Championship

AJ Styles vs David Hart Smith (w/ Natalya) vs Chavo Guerrero

Końcówka walki: Przy stole komentatorskim razem z Michael'em Cole'em i Josh'em Mathews'em siedzi Intercontinental Champion Dolph Ziggler. W ringu znajdują się AJ Styles i Chavo Guerrero. Styles leży na macie a Chavo szybko wskoczył na narożnik. Próba Frog Splash'u nie udana gdyż AJ się odsunął. Styles wstaje i podnosi rywala. Ustawia go pod Styles Clash lecz Guerrero się uwalnia i wykonuje Irish Whip. AJ sprytnie zatrzymał się na linach. Chavo chciał zaatakować z rozbiegu ale Phenomenal się schylił i pociągnął linę w wyniku czego Guerrero wypadł za ring. AJ tauntuje. Ale widzimy jak Dolph bierze krzesło i podchodzi do Chavo. Seria uderzeń krzesłem gdzie popadnie! Styles tylko się przygląda. Po chwili jednak wychodzi za ring i zachodzi Dolph'a od tyłu wykonując mu Low Blow! Teraz to AJ chwycił krzesło i zaczął okładać Dolph'a. Po chwili AJ odłożył krzesło i wrócił na ring. Wszeł też do niego DH Smith. Między zawodnikami rozpoczęła się wymiana uderzeń. Smith powalił rywala Shoulder Block'iem. Podniósł go i dołożył Gutwrench Suplex. Pin 1...2... 2 count. Poza ringiem Dolph Ziggler już dochodzi do siebie a Chavo Guerrero nadal leży. Smith odbija się od lin lecz otrzymuje Spinning Wheel Kick od rywala! Po chwili obaj wstali. Do ringu z krzesłem wbiegł Dolph Ziggler! Chairshot w głowę dla AJ'a! I dla DH Smith'a! Dolph wyrzuca krzesło i wychodzi z ringu. AJ Styles ledwo co położył rękę na rywalu 1...2...3! AJ Styles pretendentem do Intercontinental Championship! Po ogłoszeniu do rezultatu Dolph ponownie wszedł do ringu. Podniósł AJ'a i wykonał mu Zig Zag. Następnie chwycił swój pas i uniósł go do góry.

Triple Threat Match for #1 contender to World Heavyweight Championship

Triple H vs Kane vs Ted Dibiase

Końcówka walki: W ringu dominuje Kane. Atakuje on serią ciosów HHH'a. Sprowadza go do narożnika i dokłada Corner Clothesline. Kane idzie po drugiego z rywali. Podnosi Ted'a, odbija go od lin i wykonuje Sidewalk Slam. Big Red Monster wchodzi na narożnik. Czeka aż któryś z przeciwników się podniesie. Pierwszy wstaje Hunter. Flying Clothesline dla Triple H'a! Kane wystawia rękę ku górze a to sygnalizuje Chokeslam. Tym razem pierwszy wstaje Ted Dibiase. Kane od razu chwyta go za szyję, wynosi, lecz Dibiase chwyta go za głowę i DDT! Ted pinuje 1...2... kickout! Ted ustawia Kane'a pod Dream Street lecz ten się uwalnia i chwyta Ted'a ponownie za szyję. Wyniesienie i Chokeslam! Pin 1...2... The Game przerywa! Triple H okłada Kane'a w parterze. Bije gdzie tylko się da. Po chwili przestaje. Big Red Machine wstaje. Triple H odbija go od lin i Spinebuster! HHH tauntuje. Kopie Kane'a w brzuch i ustawia pod Pedigree. Kane jednak przerzuca przeciwnika nad sobą. Teraz to Kane wynosi HHH'a i szykuje się Tombstone! Triple H jednak się uwalnia. Kopnięcie w brzuch i Pedigree! Pin 1...2... noga na linie! Cerebral Assasin zaciąga Kane'a dalej od lin i jeszcze raz pin 1...2... kickout! Hunter jednak nie daje za wygraną. Chwyta nogi rywala i zakłada Sharpshooter! Kane się szarpie jak może. Do ringu mozolnie wraca Ted Dibiase. Kane unosi rękę do góry ale nie odklepał, ponieważ chwyt został przerwany przed Ted'a. Dibiase chwyta HHH'a w pozycję do finisher'a lecz The Game nogą kopie go w krocze! Dibiase od razu puszcza i zgina się w pół. Helmsley korzysta i wykonuje mu Pedigree! Pin 1...2...3! Kane prawie przerwał pin ale jednak się nie udało. Triple H zajmuje trzecie miejsce w walce o World Heavyweight Championship! SmackDown! kończy się widokiem tauntującego HHH'a.

WrestleMania XXVII

WWE Championship Match

The Miz © vs CM Punk

World Heavyweight Championship Match

http://img43.imageshack.us/img43/1286/delriovshhhvsdrew.jpg

Alberto Del Rio © vs Triple H vs Drew McIntyre

Loser Leaves WWE

Scott Steiner vs Batista

http://img854.imageshack.us/img854/1227/dolphvsaj.jpg

Dolph Ziggler © vs AJ Styles

Money in the Bank Ladder Match

http://img534.imageshack.us/img534/3581/1stmitb.jpg

??? vs Christian vs ??? vs ??? vs ??? vs ??? vs Cody Rhodes vs ???

Bardzo dobre SmackDown! . Szczególnie fajny (i zabawny) segment pomiędzy Dukiem ,a Vickie Guerrero. Interwencja Zigglera i jego atak na AJ Stylesa dodała smaczku ich konfliktowi. Ogólnie karta na Wrestlemanie ciekawa i czekam na RAW. Pozdro 8) .

28.02.2011

Drugie Monday Night RAW na drodze do WreslteManii rozpoczyna się pokazem pirotechnicznym i utworem Burn it to the Ground - Nickelback. Komentatorzy przypomnieli wydarzenia z ostatniego RAW.

- Tydzień temu CM Punk wywalczył sobie miejsce w walce o WWE Championship, które jest w posiadaniu The Miz'a!

- Guest Host'em WrestleManii okazał się być Shawn Michaels!

Dodatkowo komentatorzy przypomnieli, że w dzisiejszym Main Event'cie zmierzą się CM Punk i Chris Jericho.

I hear voices in my head...

Randy Orton wychodzi na rampę. Kieruje się w stronę ringu i po chwili już w nim jest. Orton staje na środku ringu i patrzy na titantron. Po chwili...

It's the shame for they...

Sheamus dołącza do Randy'ego Orton'a.

ORTON: Tydzień temu ja i Sheamus zostaliśmy wyrolowani. CM Punk okazał się sprytniejszy niż sądziliśmy. Dzięki temu, że ułożył sobie w głowie sprytny plan to on będzie walczył na WrestleManii z The Miz'em. Lepiej by było gdybyśmy z Sheamus'em walczyli o WWE Championship a CM Punk zostałby dodany do Money in the Bank Match'u. Wygrywał go już dwa razy, więc miałby duże szanse.

SHEAMUS: Popieram Randy'ego. CM Punk na pewno nie zdobędzie WWE Championship. Jest na to za słaby. Za to ja i Randy jesteśmy wystarczająco dobrzy aby mieć ten pas na ramieniu. Gdy już zdobędę ten pas pokażę wam, kto jest najlepszym mistrzem w historii WWE.

ORTON: Chwila, dlaczego ty masz zdobyć ten pas? Sheamus nie oszukujmy się. Ja zdobędę mistrzostwo szybciej niż ty.

SHEAMUS: Randy nie bądź śmieszny. Wiesz co, skończmy już tą kłótnię. Nie chcę się kłócić z moim najlepszym kumplem.

ORTON: W zasadzie, ja też nie. Sheamus mam pomysł. Obaj weźmy udział w Money in the Bank. Razem ściągniemy walizkę, potem we dwóch jednocześnie odliczymy mistrza i pas będzie nasz!

SHEAMUS: Randy, i za to cię lubię. Zawsze masz dobre pomysły.

ORTON: Wiem. WWE Universe, przygotujcie się na nową erę w WWE! Erę...

Ding Dong

COLE: Proszę o uwagę, właśnie otrzymałem email od anonimowego GM'a RAW. Cytuję: „Randy, Sheamus, jeśli chcecie walczyć o walizkę Money in the Bank, to musicie sobie zasłużyć. Dziś zobaczymy trzy walki kwalifikacyjne. Pierwsza to Randy Orton kontra Scott Steiner. Druga to Sheamus kontra John Morrison a w trzeciej wezmą udział Mark Henry i Wade Barrett. Randy, Sheamus, mam do was prośbę. Opuście ring, ponieważ już za chwilę odbędzie się Battle Royal o miano pretendenta do United States Championship.”

Randy i Sheamus opuścili ring z lekką niechęcią.

5 Man Battle Royal

Justin Gabriel vs Heath Slater vs Mason Ryan vs David Otunga vs Husky Harris

Na ringu od samego początku panuje chaos. Po chwili jednak trochę się uspokoiło. Przy linach Mason Ryan próbuje wyeliminować David'a Otunga'e lecz A-List się nie poddaje. Gabriel wymienia uderzenia z Harris'em. Po chwili dołącza do nich Heath Slater. Slater powala obu podwójnym Clothesline'em. Heath podchodzi do Mason'a i David'a. Dropkick dla Ryan'a. Otunga chwycił Slater'a i wykonał Suplex. Podniósł go i jeszcze raz Suplex ale tym razem poza ring! Heath Slater wyeliminowany. Justin i Husky się podnieśli. Gabriel atakuje rywala Low Kick'ami. Harris upada na jedno kolano a Justin odbija się od lin i dokłada Dropkick w twarz. Otunga wykonuje Ryan'owi Irish Whip w narożnik, lecz ten kontruje na swój własny. A-List w narożniku. Mason bierze rozbieg ale Otunga przerzuca go nad sobą i Ryan ląduje na podłodze! Mason Ryan wyeliminowany. Gabriel próbuje wyrzucić Husky'ego Harris'a lecz marnie mu to idzie. Podchodzi do nich Otunga i próbuje ich wyeliminować. Justin się jednak uwalnia i powala Otunga'e Roundhouse Kick'iem. David się zachwiał ale utrzymał się na nogach. Harris chwycił A-List'a i przerzucił go nad trzecią liną! Otunga wyeliminowany. Gabriel nie czekał i od razu wykonał Spinning Wheel Kick po którym wyeliminował ostatniego z rywali! Justin Gabriel zawalczy o United States Championship na WrestleManii!

Backstage

LAYLA: Moim gościem jest jeden z uczestników dzisiejszego Main Event'u Chris Jericho! Chris jak się czujesz przed dzisiejszą walką?

JERICHO: Czuję się bardzo dobrze. Myślę, że jestem w stanie wygrać tą walkę. Mam jednak świadomość, że CM Punk to bardzo dobry zawodnik i będzie ciężko.

LAYLA: Chcę cię zapytać o coś jeszcze. Tydzień temu powiedziałeś, że Undertaker ma tydzień na odpowiedź. Czy już odpowiedział?

JERICHO: Jeszcze nie dostałem odpowiedzi. Najwyraźniej Undertaker nie chce ze mną walczyć. Może jeszcze nie wyzdrowiał, może się boi? Nikt tego nie wie. Undertaker, jeśli mnie słuchasz to oznajmiam ci, że masz czas do końca tego show. Czekam na odpowiedź. Layla, jeszcze o coś chcesz mnie spytać.

LAYLA: Nie, to wszystko. Dzięki za wywiad.

Szatnia

Kamera wchodzi do szatni w której siedzi CM Punk.

PUNK: Świetnie, że jesteś. Nie odchodź bo mam coś do powiedzenia. Chciałbym powiedzieć coś na temat Sheamus'a i Randy'ego. Ci dwaj tydzień temu powinni być gotowi na wszystko. Nie byli jednak gotowi i teraz płaczą bo nie walczą o pas. Są po prostu żałośni. Wspomnieli, żebym to ja wziął udział w Money in the Bank Match'u a oni będą walczyć o WWE Championship. To są chyba jakieś jaja. Myślą, że jak tak powiedzą to tak będzie. Jednak GM RAW podjął słuszną decyzję. Teraz niech sami sobie wezmą udział w walce o walizkę. Ja zdobywałem ją już dwa razy. Na razie wystarczy. Odkąd pojawiłem się po raz pierwszy w ECW aż do dzisiaj, na wszystko sam sobie zasłużyłem. Zasłużyłem sobie na bycie trzykrotnym World Heavyweight Champion'em. Sheamus posiadał WWE Championship dwa razy. Myślę, że też sobie zasłużył w przeciwieństwie do Randy'ego Orton'a. Ten psychol myśli, że jak ma ojca legendę to wszystko może. Pamiętacie zwolnienie Mr. Kennedy'ego? To właśnie przez Orton'a został zwolniony! Randy'emu coś tam się nie spodobało, poskarżył się tacie i Kennedy wyleciał! Tak być nie może! W tej federacji o ile się nie mylę to rządzi Vince McMahon a nie rodzina Orton'a! Randy nie ma tu nic do gadania. A tym bardziej jego ojciec! Mogę się założyć o co chcecie, że jak Randy nie zdobędzie pasa gdy przytrafi mu się taka szansa to od razu poleci do tatusia, poskarży się że go źle traktują i będzie dostawał walki rewanżowe dotąd aż zdobędzie WWE Championship. Randy i jego ojciec potrafią tylko lizać dupę Vince'a aby osiągnąć cel. Jeśli ojciec Randy'ego ma zamiar rządzić to niech idzie do TNA. Bo teraz właśnie tam rządzą same dziadki typu Bischoff czy Hogan. Jest to cała prawda o rodzinie Orton'ów. Potrafią się tylko podlizywać. Dla takich ludzi w WWE nie powinno być miejsca. Jeśli Randy wywinie jeszcze jeden taki numer to osobiście się tym zajmę. A jeszcze coś, zapomniałbym. Jeszcze mam sprawę do Nexus. Znudził mi się konflikt z wami. Jeśli chcecie odzyskać Michael'a to szukajcie gdzieś w pobliżu hali. Bo gdzieś tam go zostawiłem.

Wade Barrett vs Mark Henry

Końcówka walki: Wade obija rywala w narożniku serią kopnięć w brzuch. Po chwili Wade odbija rywala od lin i Clothesline. Mark jednak stoi na nogach. Barrett odbija się od lin i jeszcze jeden Clothesline. Mark jednak nadal się nie przewraca. Wade po raz trzeci odbija się od lin ale otrzymuje Headbutt od rywala! Mark podnosi przeciwnika i wykonuje Military Press Slam. Henry ponownie podnosi Wade'a i wykonuje potężny Irish Whip w narożnik. Barrett tylko się od niego odbił i padł na matę. Barrett po chwili wstaje i opiera się w narożniku. Henry nie czeka i wykonuje Stinger Splash. Wade ledwo stoi na nogach. Mark wynosi go pod World Strongest Slam lecz Anglik się uwalnia i kopie rywala w brzuch. Wyniesienie pod Wasteland lecz Wade jest zmęczony i upada pod ciężarem rywala. Mark kopie podnoszącego się rywala w brzuch. Wade znów pada na matę. Mark odbija się od lin i wykonuje World Strongest Splash. Henry czeka aż Barrett wstanie. Wade po chwili się podnosi a Mark ustawia go sobie pod World Strongest Slam i wykonuje tą akcję! Pin 1...2...3! Mark Henry udowodnił, że z nim nie ma łatwo. Po chwili ring został otoczony przez Nexus. Wszyscy wbiegli do ringu i rzucili się na Mark'a. Na początku Henry jakoś sobie radził ale przeciwników było zbyt wielu. Po chwili obijania Henry'ego Gabriel wykonał na nim 450 Splash. Zawodnicy Nexus pomogli wstać Wade'owi i odeszli na backstage.

Sheamus vs John Morrison

Końcówka walki: Sheamus ma ustawionego John'a pod High Cross lecz ten zeskoczył. JoMo wybił się za pomocą lin i powalił rywala wykonując Flying Chuck. Pin 1...2... 2 count. John ustawia Sheamus'a obok narożnika. Morrison skacze i Starship Pain! Nie trafione! Sheamus w ostatniej chwili się odsunął a John uderzył o matę. Celt wstaje a zaraz po nim John. Próba Brouge Kick'u lecz nie udana, gdyż Morrison się schylił. Szaman Sexu kopie rywala w brzuch i Moonlight Drive! Pin 1...2... kickout! JoMo ustawia Sheamus'a w pozycji pół siedzącej, odbija się od lin i próba Running Knee. Celtic Warrior jednak zdołał się położyć. Celt łapie John'a za nogi i Rollup 1...2... nie! Obaj wstają. Morrison odwraca się w stronę Sheamus'a i otrzymuje Brouge Kick! JoMo po tym kopniaku wypadł za ring. Celt po chwili po niego wyszedł i wrzucił na ring. Sheamus wchodzi do ringu i wynosi rywala na narożnik. Próba Superplex'u lecz nie udana. Celt próbuje jeszcze raz i znowu nie. John się uwalnia i kopie rywala w głowę. I jeszcze raz. Sheamus pada na matę. Morrison korzysta z okazji i Starship Pain! Pin 1...2...3! John Morrison pokonuje Sheamus'a i zawalczy o walizkę na WrestleManii!

Backstage

LAYLA: Moim gościem jest WWE Champion The Miz. Miz, na WrestleManii będziesz walczył z CM Punk'iem o WWE Championship. Jak oceniasz go jako rywala?

MIZ: CM Punk z pozoru wydaje się być łatwy do pokonania. Jednak tak nie jest. Będzie trudno z nim wygrać lecz na pewno mi się to uda. Głównym atutem Punk'a są kopnięcia. Wystarczy kontuzjować mu nogi i zwycięstwo ma się w kieszeni.

LAYLA: Gdybyś mógł wybierać walczył byś z CM Punk'iem, Randy'm Orton'em czy Sheamus'em?

MIZ: Jest mi to obojętne, ponieważ dobrze wiem, że każdego jestem w stanie pokonać bez wysiłku.

LAYLA: Nawet gdybyś obronił pas to nie obawiasz się zwycięzcy Money in the Bank Match'u?

MIZ: Nie ważne kto wygra ten pojedynek. Ważne, że ta osoba będzie pierwszą, która nie zrealizuje kontraktu.

LAYLA: Dzięki za wywiad.

Okolice hali

Jesteśmy poza budynkiem, gdzie zawodnicy Nexus przeszukują wszystko co się da aby znaleźć Michael'a McGillicutty'ego.

SLATER: Punk chyba kłamał. Nigdzie nie ma Michael'a.

BARRETT: Zamknij się i szukaj.

Poszukiwania trwają dalej. David Otunga zajrzał do jednego z kontenerów gdzie leżały jakieś worki. Wszyscy zaczęli je przeszukiwać lecz nie znaleźli swojego przyjaciela. Mason usłyszał jakieś odgłosy zza kontenera. Leżał tam jeszcze jeden worek. Ryan i Otunga odsunęli kontener. Wade otworzył worek w którym znajdował się ledwo przytomny Michael McGillicutty. Twarz miał we krwi. Wade odwrócił się w stronę kamery.

BARRETT: Punk, dobrze zrobiłeś, że oddałeś go po dobroci. Bo gdybyś zrobił inaczej to gorzko byś tego żałował.

Członkowie Nexus zabrali Michael'a do budynku. Po chwili weszli do pomieszczenia gdzie znajdował się lekarz. Niestety więcej nie zobaczyliśmy, ponieważ Mason Ryan zatrzasnął kamerzyście drzwi przed nosem.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Randy Orton vs Scott Steiner

Końcówka walki: Scott chwyta rywala od tyłu i wykonuje Inverted DDT. Próba pinu lecz tylko 2 count. Steiner podnosi Orton'a lecz ten wykonuje Inverted Headlock Backbreaker. Randy uderza pięściami o matę co oznacza jego akcję kończącą. Scott wstaje i RKO! Nie! Poppa Pump odpycha rywala i wykonuje Powerslam. Pin 1...2... kickout. Orton powoli wstaje. Freakzilla podchodzi do niego i wykonuje Belly to Belly Suplex. Próba jeszcze jednego lecz Randy wyprowadza kilka uderzeń w twarz. Viper kopie rywala w brzuch i wykonuje Olympic Slam. Steiner przeturlał się pod liny. Legend Killer go chwycił i przeciągnął między drugą a trzecią liną. Trzyma go za głowę i po chwili wykonuje Rope Hung DDT. Orton znów przygotowuje się do RKO. Scott wstaje i ponownie unika akcji kończącej Randy'ego. Steiner powala Ortona i zakłada Steiner Recliner! Orton jednak szybko się uwolnił przechodząc za plecy przeciwnika. Scott się odwrócił i RKO! Tym razem pomyślnie! Pin 1...2...3! Randy Orton zajmuje piąte miejsce w Money in the Bank Match'u! Randy zadowolony odszedł na backstage. Steiner powoli się podnosił gdy nagle...

I walk alone...

Do ringu wbiegł Batista! Animal odbija Scott'a od lin i Spinebuster! Batista tauntuje. Steiner po chwili wstał a Batista dołożył Spear! Dave szybko podniósł Steiner'a i wykonał Batista Bomb! Batista tauntuje co nie podoba się publiczności. Animal odszedł a Scott'a wyniesiono na noszach.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Backstage

Korytarzem przechadza się United States Champion Daniel Bryan. Po chwili podchodzi do niego Santino Marella.

MARELLA: Witaj, Bryan. Chcesz zobaczyć jak będę wyglądał na WrestleManii?

BRYAN: No jak?

MARELLA: Sam zobacz.

Santino pokazuje Daniel'owi swoje zdjęcie z United States Championship. Zdjęcie jest oczywiście przerobione.

MARELLA: A chcesz zobaczyć jak będę wyglądał na WrestleManii XXVIII?

BRYAN: Tak. Pokaż.

Santino pokazuje Daniel'owi kolejne zdjęcie ale tym razem Santino trzyma w rękach WWE Championship.

BRYAN: Widzę, że przez ten rok zdążysz stracić United States Championship.

MARELLA: Nie, to nie tak. Przed WrestleManią XXVIII oddam ten pas dobrowolnie, ponieważ nie będzie mi już potrzebny.

Do Daniel'a i Santino podchodzi William Regal.

REGAL: Cześć, co robicie.

MARELLA: Daniel ogląda moje zdjęcia.

REGAL: To ja już może sobie pójdę.

MARELLA: Regal, to nie takie zdjęcia o których myślisz.

REGAL: A niby jakie?

BRYAN: Masz, popatrz sobie.

Regal obejrzał zdjęcia z Santino jako United States i WWE Champion. Gdy je oglądał tylko się zaśmiał.

REGAL: Santino, takie zdjęcia pokazuj jak zdobędziesz te mistrzostwa. Na razie zachowaj je dla siebie.

MARELLA: Mówicie tak tylko dlatego, że mi zazdrościcie.

Santino odszedł a Regal i Daniel tylko się zaśmiali. Po chwili Regal popatrzył na United States Championship.

REGAL: Daniel, wiesz, że to trafi już niedługo w moje ręce?

BRYAN: Niestety nie wiem.

Obaj udali się do swoich szatni. Po chwili do szatni Daniel'a podszedł Santino. Popatrzył drzwi. Pisało na nich „United States Champion Daniel Bryan”. Marella wyjął marker i coś dopisał. Popatrzył jeszcze na ten napis i wyglądał na zadowolonego. Santino odszedł a kamera przybliżyła widok na napis. Teraz napisane tam było „Były United States Champion Daniel Bryan”.

Singles Match

Chris Jericho vs CM Punk

Końcówka walki: Zawodnicy znajdują się na narożniku. Punk próbuje wykonać Superplex lecz Y2J blokuje. Chris zrzuca rywala z narożnika i Punk ląduje na macie. CM wstaje a Jericho skacze i mamy Flying Forearm Smash! Pin 1...2... nie! Jericho chwyta Punk'a za nogi, przekręca i zapina Walls of Jericho! Second City Saint próbuje się uwolnić lecz marnie mu to idzie. Punk jednak się nie poddaje. Powoli czołga się do lin. Już mało brakuje! CM Punk wyciąga rękę i... chwyta się lin! Chris puszcza chwyt. Czeka aż Straight Edge Superstar się podniesie. Punk wstaje i Codebreaker! Jednak nie! Punk odpycha rywala i ten ląduje na macie. Lionheart szybko wstał lecz równie szybko został powalony Roundhouse Kick'iem. Pin 1...2... 2 count! CM wynosi rywala pod GTS lecz ten zeskakuje. Próba ataku od Chris'a lecz Brooks robi unik, podcina rywala i zakłada Anaconda Vise! Teraz to Y2J ma problem! Chris próbuje jedną ręką poluzować chwyt ale nic z tego! Jericho macha nogami w poszukiwaniu lin ale są one zbyt daleko! Po chwili jednak Chris nogami łapie Punk'a za głowę! CM puszcza chwyt. Obaj wstają. Punk kopie rywala w brzuch. Chris jednak sprytnie chwycił nogę Punk'a! Enzuigiri od pretendenta do WWE Championship! Punk wychodzi na krawędź ringu. Czeka aż przeciwnik wstanie. Y2J już na nogach. Punk skacze na liny i Flying Clothe... Codebreaker!! Co za kontra! Chris zmęczony ale jednak kładzie rękę na rywalu 1...2...3! Chris Jericho pokonuje CM Punk'a w naprawdę dobrej walce. Chris Jericho celebruje zwycięstwo gdy nagle w hali gaśnie światło! Na titantronie wyświetla się data ”07.03.2011”. Po chwili zamiast daty pojawia się napis ”Zapamiętałeś?”. Napis znika a po chwili pojawia się jeszcze jeden o treści ”Wtedy dostaniesz to czego chcesz”. Chris wygląda na zakoczonego. Tak kończy się Monday Night RAW.

Na RAW miał miejsce jeszcze jeden segment, którego nie widzieliśmy. Brali w nim udział Randy Orton i Vince McMahon. Randy powiedział, że jeśli nie zdobędzie WWE Championship do pierwszego RAW po Extreme Rules to odejdzie z federacji. Wyraził też niezadowolenie do wypowiedzi CM Punk'a, w której Punk obraził rodzinę Randy'ego.

WrestleMania XXVII

WWE Championship Match

The Miz © vs CM Punk

World Heavyweight Championship Triple Threat Match

Loser Leaves WWE

Scott Steiner vs Batista

United States Championship Fatal 4 Way Match

http://img638.imageshack.us/img638/9307/danielvsregalvsjustinvs.jpg

Daniel Bryan © vs William Regal vs Justin Gabriel vs Santino Marella

http://img823.imageshack.us/img823/1116/2ndmitb.jpg

??? vs Christian vs ??? vs ??? vs John Morrison vs Randy Orton vs Cody Rhodes vs Mark Henry

Rozpoznaję Kane'a w walce o MITB :P Karta na WM'kę coraz ciekawsza. Mam nadzieję, że dojdą jeszcze jakieś walki bo 7 to taka już spora liczba ale na WM może być więcej także liczę na jakiś ciekawy storyline. Estetycznie jest ok. Co do ostatniej gali to bardzo podobał mi się segment z Santino, Bryan'em i Regal'em. Dobre zakończenie z tą datą. Segmenty i dialogi nie są złe. Nawet można powiedzieć, że są dobre. Walki mają długość dobrą.

Ogólnie idzie Ci dobrze. Oby tak dalej.

P.S. Zapraszam do siebie na ostatnie SmackDown! a także na dniach na SummerSlam!

WWE by Pinio 2k17

Fan CM Punk'a od początku przygody z WWE!

KNEES 2 FACES

10206473354f8c156432932.gif

• Reputacja:   2
  • Urządzenie:  Android
  • Styl:  Jasny

Nie czytałem wcześniej Twoich gal i teraz się skusiłem. Jakie mam wrażenia? Średnie. Walki piszesz bardzo fajne - tutaj nie mam Ci nic do zarzucenia, są w sam raz z długością, czytelne i ogólnie dobrze, jednakże dialogi leżą i kwiczą. No może nie "kwiczą", ale mogłoby i powinno by być znacznie lepiej, na przykład Sheamus i Orton - nie pasowało mi to do nich zupełnie, jak i promo CM Punka nie przypadło mi do zbytnio do gustu. Do poprawki, a będzie dobrze :) Wierzę, że do Wrestlemanii będzie lepiej. Pozdrawiam.

Pinio, nie spoileruj. :P

04.03.2011

Friday Night SmackDown! jak zawsze rozpoczyna się pokazem pirotechnicznym oraz utworem Know Your Enemy – Greenday. Komentatorzy przypomnieli wydarzenia sprzed tygodnia kiedy to:

- Chairman WWE Vince McMahon ujawnił listę div, które będą pracować w WWE!

- AJ Styles został pretendentem do Intercontinental Championship!

- Triple H zwyciężył Triple Threat Match i zawalczy o World Heavyweight Championship, które posiada Alberto Del Rio! Trzecim uczestnikiem tej walki jest zwycięzca Royal Rumble Match'u Drew McIntyre!

Booyaka Booyaka 619...

Do ringu przy gwizdach i buczeniu publiki zmierza Rey Mysterio.

MYSTERIO: Na Royal Rumble zaatakowałem Edge'a dzięki czemu mój przyjaciel Alberto Del Rio został World Heavyweight Champion'em. Dwa tygodnie temu pobiłem Edge'a wskutek czego ma złamany nos i musi występować w masce ochronnej. Na Elimination Chamber udało mi się go wyeliminować ale Edge postanowił się zrewanżować i wykonał mi Spear, po którym Triple H mnie odliczył. Nasz konflikt z Edge'em ciągnie się już jakiś czas. Jak na razie tylko złamałem mu nos ale w ciągu najbliższych kilku tygodni zamierzam zakończyć jego karierę. To będzie łatwiejsze niż zabranie dziecku lizaka. Edge jest nikim w porównaniu do mnie! Ja jestem najlepszym high flyer'em w historii wrestlingu! Gdyby przywrócono Cruiserweight Championship to nikt nie byłby w stanie mi go odebrać. Dywizja cruiser'ów składa się wyłącznie ze mnie. Są jeszcze inni ale posiadają pięć razy mniej umiejętności niż ja. Dobra, koniec o cruiser'ach. Moim głównym celem jest Edge. Jak już mówiłem...

Just close your eyes...

Christian postanawia przerwać Rey'owi.

CHRISTIAN: Rey, Rey, Rey, jesteś żałosny. Chcesz zakończyć karierę Edge'a, tak? Po pierwsze, gdy Edge cię dopadnie to rozerwie cię na strzępy. Po drugie, jesteś za cienki w uszach, żeby mu dorównać. A po trzecie, jeśli chcesz zakończyć jego karierę to musisz najpierw mnie pokonać.

MYSTERIO: Nie ma problemu. Gdzie i kiedy?

CHRISTIAN: Tu i teraz. Chyba, że się boisz.

MYSTERIO: Nie boję się takich cieniasów jak ty.

CHRISTIAN: To udowodnij to w ringu.

MYSTERIO: Sam się o to prosisz.

Na titantronie pojawia się Duke Badass.

BADASS: Christian, Rey jeśli chcecie walki to ją dostaniecie. Ale nie teraz. Walka Christian vs Rey Mysterio to będzie Main Event dzisiejszej gali. Nie będzie to jednak zwykły pojedynek. W tym pojedynku weźmie udział sędzia specjalny.

CHRISTIAN: Kto będzie tym sędzią?

BADASS: Dowiecie się w swoim czasie.

Duke znika z titantronu a Rey i Christian wymienili jedynie groźne spojrzenia.

David Hart Smith vs Kane

Końcówka walki: Smith ma ustawionego rywala pod Running Powerslam lecz Kane zeskakuje trzymając rywala za głowę i wykonuje Inverted DDT. David wstaje a Kane łapie go za szyję. Smith jednak kopnął Kane'a w brzuch i z trudem wykonał Suplex. Kane szybko wstał ale otrzymał Clothesline. Big Red Monster wstaje a DH Smith znów wynosi go pod Running Powerslam. Kane jednak znów zeskakuje. Devils Fav Demon odbija rywala od lin i wykonuje Sidewalk Slam. Kane wchodzi na narożnik i czeka aż rywal wstanie. British Buldog się podnosi i mamy Flying Clothesline od Kane'a. Big Red Machine wystawia rękę ku górze. Smith wstaje i zostaje złapany za szyję! Wyniesienie i Chokeslam! Pin 1...2...3! Kane kwalifikuje się do Money in the Bank Match'u.

Backstage

EVE: Moim gościem jest jeden z pretendentów do World Heavyweight Championship Drew McIntyre. Drew, jakie to uczucie zawalczyć na najważniejszej gali roku o World Heavyweight Championship?

MCINTYRE: Do WrestleManii jeszcze sporo czasu ale już czuję się pewny siebie. Wygrałem Royal Rumble Match a następnie wygram na WrestleManii i wszyscy będą mi zazdrościć mojego mistrzostwa.

EVE: Gdy wygrasz to nie będziesz się obawiał zwycięzcy Money in the Bank Match'u?

MCINTYRE: Mr. Money in the Bank może zaatakować w każdej chwili. Trzeba być czujnym. Ja cały czas będę miał oczy dookoła głowy i dzięki temu nie stracę pasa.

EVE: Jak oceniasz drugiego z pretendentów, Triple H'a?

MCINTYRE: Nie wymawiaj przy mnie jego ksywy.

Po tych słowach Drew opuścił Eve i udał się do szatni.

Szatnia

Kamera wchodzi do szatni World Heavyweight Champion'a Alberto Del Rio. Mistrz zadowolony siedzi na krześle oglądając swój pas.

DEL RIO: Wiecie jak to jest być mistrzem? Oczywiście, że nie wiecie. Jest to świetne uczucie. Na WrestleManii będę bronił mojego mistrzostwa w walce z dwoma zawodnikami. Obroniłem pas w walce z pięcioma rywalami więc z dwoma będzie mi o wiele łatwiej. Z Triple H'em nie będę miał kłopotów. Na Elimination Chamber zmusiłem go do poddania się. Trzeciego kwietnia zrobię to samo. Drew jest jeszcze za młody aby być mistrzem. Jego czas nadejdzie za parę lat. Wracając jeszcze do Triple H'a, on jest z kolei za stary aby walczyć. A co dopiero być mistrzem. Jeśli Triple H zostanie mistrzem to tylko dzięki Vince'owi. Vince jest jego teściem, więc da mu tyle walk ile będzie trzeba. No chyba, że Triple H wygra na WrestleManii co jest równe jakieś 0%, to wtedy udowodni, że jest godny bycia mistrzem. Jednak moim przeznaczeniem jest obronić pas na WrestleManii. A przeznaczenia nie da się oszukać.

Ted Dibiase vs AJ Styles

Końcówka walki: AJ ma ustawionego rywala pod Styles Clash lecz Ted się uwalnia i wykonuje DDT. Próba Dream Street lecz teraz to Styles się uwalnia i wykonuje Pele Kick! Pin 1...2... kickout! Phenomenal wchodzi na narożnik. Wybija się i Frog Splash! Nie trafił! Ted w ostatniej chwili się odsunął! Dibiase pinuje 1...2... 2 count! Ted podnosi rywala i próbuje wykonać Cobra Clutch Legsweep lecz AJ przerzucił rywala nad sobą. Styles kopie rywala w brzuch i wykonuje Suplex. AJ staje na krawędzi ringu. Wskakuje na liny i wykonuje Springboard Shooting Starr Press! To może być koniec!

I'm perfection...

To Dolph Ziggler! Dolph wbiega do ringu lecz otrzymuje Dropkick od AJ'a. Dolph wypada za ring. Intercontinental Champion idzie po krzesło. Chce wejść z nim na ring. Sędzia mu jednak nie pozwala. Ted Dibiase powoli się podnosi. AJ wciąż obserwuje Dolph'a, który chce wejść z krzesłem do ringu. Sędzia jest zajęty powstrzymywaniem Ziggler'a a w tym czasie Dibiase wykonał Low Blow Styles'owi! Do tego jeszcze Dream Street! Dolph sobie odpuścił a sędzia zajął się akcją w ringu. Ted pinuje 1...2...3! Ted Dibiase kwalifikuje się do Money in the Bank Match'u. Po walce Dolph wszedł z krzesłem na ring. Najpierw uderzył sędziego a potem podszedł do AJ'a. Dolph go podniósł a następnie uderzył krzesłem w głowę powodując krwawienie.

Hold up It's the motherfuckin' concrete...

Duke Badass wychodzi na rampę.

BADASS: Dolph, jeśli atakujesz swojego przeciwnika krzesłem, to na WrestleManii nie zmierzycie się w normalnym pojedynku. Będzie to No Holds Barred Match.

GM odszedł a zaraz za nim na backstage udał się Dolph.

Backstage

EVE: Moim gościem jest jeden z uczestników dzisiejszego Main Event'u Christian! Christian jak czujesz się przed dzisiejszym starciem?

CHRISTIAN: Czuję się świetnie. Wiem, że uda mi się pokonać Rey'a. Na początku show mówił, że to on jest najlepszy. Jeśli tak, to niech udowodni to w ringu.

EVE: Czy wiesz kto będzie sędzią specjalnym?

CHRISTIAN: Niestety nie wiem. Mogę się jedynie domyślać.

EVE: A twoim zdaniem kto to może być?

CHRISTIAN: Nie wiem, może Steve Austin? Może Mick Foley?

EVE: Legendarni zawodnicy. Nie był jednak zapowiadany żaden powrót na dzisiaj więc nikt chyba nie wie kto to będzie. Ostatnie pytanie. Jak myślisz, czy na WrestleManii uda ci się ściągnąć walizkę?

CHRISTIAN: Tak, uda mi się. Ściągnę ją bez względu na wszystko. Ściągnę walizkę a następnie zostanę WWE Champion'em lub World Heavyweight Championem.

EVE: Dzięki za wywiad.

Singles Match

Triple H vs Drew McIntyre

Końcówka walki: Przy stole komentatorskim siedzi Alberto Del Rio. Drew kopie rywala w brzuch i próba Future Shock DDT, lecz nie udana, ponieważ HHH przerzuca Drew nad sobą. The Game odbija przeciwnika od lin i wykonuje Spinebuster! Taunt i szybkie ustawienie pod Pedigree lecz Szkot się uwalnia. McIntyre powala rywala Dropkick'iem. Cerebral Assasin szybko się podniósł. Drew chwyta jego głowę i wykonuje Suplex. Pin 1...2... kickout. Chosen One podnosi rywala i próba Future Shock DDT lecz i tym razem nie udana. Hunter próbuje Irish Whip'u lecz Drew kontruje na swój własny i schyla się aby wykonać Back Body Drop lecz HHH kontruje to na Facebreaker Knee Smash. Drew stoi zamroczony a Triple H nie czeka. Kopnięcie w brzuch i Pedigree! Pin 1...2...3! Triple H pokonuje jednego ze swoich rywali na WrestleManii! The Game celebruje zwycięstwo wchodząc na narożnik i wykonując charakterystyczny taunt. Nagle od tyłu zachodzi go Alberto Del Rio! Low Blow dla HHH'a! Hunter upada na matę a Del Rio zakłada Del Rio Grande! Triple H nic nie może zrobić! Na ratunek przybiegli sędziowie którzy odciągneli mistrza od pretendenta. Del Rio tylko się uśmiechnął, zabrał pas i odszedł na backstage.

Singles Match with Special Guest Referee

Christian vs Rey Mysterio

Obaj zawodnicy weszli już na ring i czekają na sędziego.

You think you know me...

To Edge! Edge jest sędzią specjalnym! Rated R Superstar od razu groźnie popatrzył na Rey'a ale nie zaatakował. Edge założył koszulkę w paski i zaczynamy.

Końcówka walki: Rey leży a Christian już na narożniku. Frog Splash! Nie! Mysterio się odsunął i Reso przywitał się z matą! Christian powoli wstawał a Rey wykonał mu Dropkick w plecy po którym CC znalazł się na drugiej linie! Odbicie od lin i mamy 619! Rey na krawędzi ringu. Wskakuje na liny i Springboard Splash! Nie trafia! Edge odsunął Christian'a! Rey oraz Captain Charisma leżą na macie. Pierwszy wstaje Rey. Podnosi Christian'a lecz ten z zaskoczenia ustawił go sobie pod Killswitch! Mysterio jednak się uwalnia. Odbicie od lin i Hurricanrana od Rey'a. Pin 1...2... 2 count. Mistrz 619 podnosi rywala i ustawia go na drugiej linie. Odbija się od lin i Clothesline od Christian'a! CC podnosi przeciwnika i chwyta go od tyłu za głowę. Inverted DDT od Christian'a. Pin 1...2... kickout. Christian mówi do Edge'a aby liczył trochę szybciej. Pontiff of the Peepulation wchodzi na narożnik ale Rey szybko wstał i dopadł do Christian'a. Na narożniku rozpoczyna się wymiana uderzeń. Zwycięsko wychodzi Rey, który wykonuje Frankensteiner. CC na macie. Frog Splash od Rey'a! Rey kładzie się na Christian'a ale Edge nie przypina! Mysterio podchodzi do Edge'a i go popycha! Edge odpowiada tym samym! Rey uderza Edge'a w twarz! Rated R Superstar wychodzi za ring i mówi coś do spikera. Spiker chwyta mikrofon i oznajmia, że zwycięzcą poprzez dyskwalifikację zostaje Christian! Edge wchodzi do ringu i wymierza Spear Rey'owi! Copeland pomaga wstać swojemu przyjacielowi. Christian wstał, podniósł Rey'a i wykonał mu Killswitch! Edge wzniósł w górę rękę Kapitana Charyzmy w geście zwycięstwa. Tak kończy się Friday Night SmackDown!.

WrestleMania XXVII

WWE Championship Match

The Miz © vs CM Punk

Loser Leaves WWE

Scott Steiner vs Batista

Intercontinental Championship No Holds Barred Match

http://img560.imageshack.us/img560/9821/3thmitb.jpg

Kane vs Christian vs Ted Dibiase vs ??? vs John Morrison vs Randy Orton vs Cody Rhodes vs Mark Henry

No to ja się wypowiem. #1 Segment był krótki, ale bardzo wyraźny. Cieszy mnie to, ale popracuj nad długością. Dam 7/10. Walka druga dobra, i cieszy zwycięstwo Gabriel'a ale, bym wolał Ryan'a 7/10. Segment #2 krótki, ale wiadomo o co chodzi. Ale tylko 6/10. Segment z Punk'iem, jednym słowem zaje*isty. Dam wysokie 9/10 za jego długość. Walka trzecia. Nie cieszy za bardzo wygrana Henry'ego, ale końcówka spekaklu była dobra. Dam 7/10. Walka Cztery. Również dobra jak poprzedniczka, ale bardziej liczyłem na rudego. Wysokie 7/10. Segment z Layl'a nie za dobry, ale z Nexus bardzo dobre. Segment #4 6/10, segment #5 8/10. Walka 7/10. Segment dłuższy od poprzedników i wysokie 8/10. Walka ostatnia, no powiecmy 8/10.

Wynik = 78/110

Miz vs CM Punk

Heel vs Heel o pas? Dobrze, bardzo dobrze. Walka powinna być dobra, z tego względu że obaj mają dużą paletę Moveset'ów. Mam nadzieję że wygra Punk i odbierze pas Miz'owi.

HHH vs McIntyre vs ADR

Ta walka może nie ma ciekawych zawodników, bo i McIntyre i HHH, a może nawet ADR nie pasują mi tu. Stawiam na ADR, mam nadzieję że wygra.

Scoot Steiner vs Batista

Nie będe komentować, ale stawiam na Batista, bo on poprostu musi wygrać.

A.J Styles vs Ziggler

Mam nadzieję że rozkręcisz tą walkę, bo po jego składzie widać że możesz dobrze ją wypracować. Stawiam na Styles'a.

Tag Team

Stawiam z całego serca na Zack'a i Curt'a.

Fatal Four Way

Na Marelle i Regala bym tu nie liczył, ale niech wygra Bryan

MITB

Tu się narazie nie wypowiem...

Chcesz poznać wrestling w innym wymiarze? Tak? To przełącz się na

World Proffesional Wrestling

17839741464e3e50a215f89.jpg

AaQo, u mnie Punk jest teraz face'em.

07.03.2011

Kolejne Monday Night RAW na drodze do WrestleManii rozpoczyna się efektownym pokazem pirotechnicznym oraz utworem Burn it to the Ground – Nickelback. Komentatorzy przypomnieli wydarzenia sprzed tygodnia.

- Michael McGillicutty wrócił w ręce Nexus.

- W Main Event'cie Chris Jericho pokonał pretendenta do WWE Championship CM Punk'a! Po walce Chris otrzymał wiadomość dotyczącą dzisiejszej gali!

AWESOME! I came to play...

WWE Champion The Miz wchodzi do kwadratowego pierścienia, po czym bierze mikrofon od spikera.

MIZ: Przed wami stoi The Most Must-See WWE Champion in History. Przebrnąłem z moim pasem przez TLC gdzie pokonałem Randy'ego Orton'a, przez Royal Rumble gdzie moją ofiarą był John Morrison. Kolejną galą na której obroniłem pas była gala o nazwie Elimination Chamber gdzie pokonałem pięciu rywali aby zatrzymać WWE Championship. Broniłem pasa również na RAW i nie mam zamiaru tracić go na WrestleManii. Na całym świecie jest o mnie głośno. Wszyscy się zachwycają, że jestem najlepszym mistrzem. Już nawet mam swoje logo internetowe. Chcecie zobaczyć? To popatrzcie na titantron.

Na titantronie wyświetla się następujące logo:

http://img705.imageshack.us/img705/3508/ytmrcht.jpg

MIZ: Nazwa mówi sama za siebie. Mr. Awesome Channel. Wiadomo, że chodzi o mnie, bo to ja jestem niesamowity. Wracając do tematu WrestleManii, chcę zaproponować CM Punk'owi pewną zmianę w naszym pojedynku. Nie będzie to zwykły pojedynek, będzie to...

This fire burns...

Pretendent do WWE Championship CM Punk przy pop'ie od fanów wchodzi do ringu z mikrofonem w ręku.

PUNK: Miz, po co utrudniasz sobie sprawę? W normalnym pojedynku pokonałbym cię szybko i bezboleśnie a jeśli dodasz stypulację to niestety ale będziesz cierpiał.

MIZ: Really? Punk, ty chyba nie zdajesz sobie sprawy, kto tak naprawdę będzie cierpiał. A tak w ogóle to daj mi skończyć. Chciałem ogłosić w jakiej stypulacji się zmierzymy.

PUNK: No to mów, wszyscy czekamy.

MIZ: Zmierzymy się w...

Ding Dong

COLE: Proszę o uwagę, właśnie otrzymałem email od anonimowego GM'a RAW. Cytuję: „Miz, pozwól, że to ja podejmę za ciebie decyzję. Wkońcu to ja jestem GM'em. A więc, walka The Miz vs CM Punk odbędzie się w stypulacji WWE Championship 3 Stages of Hell Match. Pierwsze starcie to zwykły pojedynek. Drugie starcie to No DQ Match a ostatnie to Ladder Match.”

PUNK: Miz, fajnie będzie zobaczyć jak lecisz z drabiny prosto na podłogę.

MIZ: Zamknij się! Wygram, ponieważ jestem The Miz i jestem niesamowity!

Wade Barrett vs Evan Bourne

Końcówka walki: Wade odbija rywala od lin i przerzuca go Back Body Drop'em. Podnosi go i ponownie odbija od lin. Evan jednak zatrzymuje się na linach a kiedy Wade chciał go zaatakować, pociągnął liny w dół i Barrett wylądował poza ringiem. Bourne odbija się od lin i Suicide Dive! Sędzia zaczyna wyliczać zawodników. Evan z trudem wrzucił rywala do ringu. Evan czeka aż Wade się podniesie. Barrett na nogach. Evan odbija się od lin lecz nadziewa się na Spinning Side Slam. Pin 1...2... kickout. Anglik wynosi rywala pod Wasteland lecz Bourne zeskakuje mu za plecy i wykonuje School Boy! 1...2...3! Evan Bourne pokonuje Wade'a Barrett'a i kwalifikuje się jako ostatni do Money in the Bank Ladder Match'u!

Backstage

LAYLA: Moim gościem jest Big Poppa Pump Scott Steiner! Scott, czy obawiasz się Batista'y?

STEINER: Nie, a powinienem?

LAYLA: Sama nie wiem.

STEINER: Posłuchaj, po WrestleManii zostanie tu tylko jeden z nas. Nawet dziecko wie, że na 101% to ja zostanę w tej federacji. Potem czeka mnie zdobycie najważniejszego pasa i długa droga z nim do kolejnej WrestleManii.

Do Scott'a od tyłu podchodzi Batista. Scott go nie zauważa.

BATISTA: Cześć Scott, witaj Layla.

STEINER: O, widzę, że mamy gościa.

BATISTA: Scott, przyszedłem aby zaproponować ci wyzwanie.

STEINER: No ciekawe jakie.

BATISTA: Udowadniające, kto z nas jest silniejszy. Zmierzymy się w Arm Wrestling Match'u. Co ty na to?

STEINER: No dobra, ale nie zdziw się jak coś ci strzeli w ręku.

BATISTA: To nie było śmieszne.

Szatnia

Widzimy siedzącego w szatni Randy'ego Orton'a.

ORTON: Pierwsze co zrobię to poruszę sprawę CM Punk'a. Nie podobało mi się to, że obraził mnie i mojego ojca. Co on sobie w ogóle myśli? Zdobył prawo do walki o WWE Championship i zdaje mu się, że może wszystko. Punk powiedział, że mam ojca legendę i wszystko mogę. To nie prawda. Wspomniał on o Mr. Kennedy'm, który został zwolniony przeze mnie, ale nie tylko przeze mnie. Ken borykał się z kontuzjami i miał nie ciekawą opinię w szatni. Dlatego został zwolniony. Punk wspomniał również, że ja i mój ojciec potrafimy tylko lizać dupę Vince'owi aby osiągnąć cel. To nie prawda. Ja potrafię sobie zasłużyć na WWE Championship uczciwym sposobem. Tydzień temu powiedziałem Vince'owi, że jak nie zdobędę pasa do pierwszego RAW po Extreme Rules to odejdę z federacji. Nie chodzi mi tu o podlizywanie się. Mam powód, żeby to zrobić. Nie ujawnię wam jednak o co chodzi. Po prostu jest to tajemnica. CM Punk, jeszcze mnie popamiętasz.

Singles Match

John Morrison vs United States Champion Daniel Bryan

Końcówka walki: John odbija rywala od lin i powala Dropkick'iem. JoMo dokłada jeszcze Standing Shooting Star Press. Pin 1...2... kickout. Monday Night Delight ustawia się przy linach i czeka aż Bryan wstanie. US Champ już na nogach. Morrison wybija się z pomocą lin i Flying Chuck! Nie trafione! American Dragon się schylił i Szaman Sexu wylądował na macie. Próba LeBell Lock lecz John zdołał się uwolnić. Obaj już na nogach. Bryan kopie rywala w brzuch, lecz ten chwyta go za nogę. Enzuigiri od Danielson'a! Pin 1...2... 2 count! Daniel wchodzi na narożnik. John się podnosi. Missile Dropkick od Bryan'a! Pin 1...2... kickout! JoMo wyturlał się za ring. D-Bryan odbija się od lin i Suicide Dive! Po chwili US Champ wrzuca rywala do ringu. Bryan ustawia się na krawędzi ringu. Guru Doskonałości wstaje i mamy Springboard Crossbody od Daniel'a! A jednak nie! Morrison odskoczył na bok a Danielson przywitał się z matą! Dragon powoli się podnosi. Morrison korzysta z okazji i wykonuje Flying Chuck! Następnie przeciąga rywala pod narożnik. Wyskok i mamy Starship Pain! Pin 1...2...3! John Morrison pokonuje US Champion'a. Po walce na ring wbiegł pretendent do US Championship Santino Marella! Santino chwyta Bryan'a za głowę i mamy Guillotine Choke! Do ringu wbiega jeszcze Willima Regal! Regal odciąga Marella'e od Daniel'a i wykonuje mu Power of the Punch! William miał na ręku kastet! Jakby tego było mało zza komentatorów wybiega Justin Gabriel! Wchodzi do ringu, unika ataku Regal'a i powala go Roundhouse Kick'iem! Szybkie wejście na narożnik i 450 Splash! Justin chwycił US Championship i wzniósł je do góry w geście triumfu.

Arm Wrestling Match

Scott Steiner vs Batista

Stolik ustawiony, zawodnicy siedzą na krzesłach, więc można zaczynać. Obaj ustawiają ręce, sędzia sprawdza czy wszystko w porządku i zaczynamy. Starcie na początku bardzo wyrównane, po krótkiej chwili Scott przejął kontrolę i prawie zwyciężył, lecz Dave się nie poddał i teraz to on zyskał przewagę. Steiner jednak również nie daje za wygraną. Batista postanowił dać z siebie wszystko i zyskał wyraźną przewagę nad rywalem. Scott'owi chyba brakuje sił. Jednak nie! Big Poppa Pump teraz dopiero pokazuje, kto ma więcej sił! Steiner wykorzystał zapas energii i przeciągnął rękę rywala prawie do blatu stolika! Batista jeszcze walczy, nie ma zamiaru się poddać. Scott wkłada jeszcze więcej siły i... koniec! Ręka Dave'a dotknęła blatu stolika! Scott Steiner zwycięża ten pojedynek! Animal jednak postanowił się zrewanżować. Rzucił się wściekle na rywala i zaczął go atakować gdzie popadnie! Po chwili puścił Scott'a. Poppa Pump po chwili stanął na nogi lecz otrzymał Spear! Dave jeszcze krzyknął coś do przeciwnika, po czym wściekły odszedł na backstage.

Backstage

LAYLA: Moim gościem jest pretendent do WWE Championship CM Punk! Punk, jak zareagowałeś na wypowiedź Randy'ego?

PUNK: Szczerze mówiąc, mało mnie to interesuje ale to co Randy powiedział, to kłamstwo. Powiedział, że ma powód, aby odejść z WWE. Jestem ciekaw jaki to powód. Może rzeczywiście to coś ważnego a może tylko ściema, żeby dostać kolejną szansę na zdobycie WWE Championship.

LAYLA: Czy myślisz, że Randy może ci przeszkodzić w zdobyciu WWE Championship?

PUNK: Jeśli będzie chciał to zrobić, to ja okażę się sprytniejszy i nic mu z tego nie wyjdzie.

LAYLA: Dzięki za wywiad.

Singles Match

WWE Champion The Miz (w/ Maryse) vs Mark Henry

Końcówka walki: Miz od początku unikał rywala. Mark jednak dopadł WWE Champ'a i sprowadził do narożnika gdzie atakował go serią uderzeń i kopnięć. Henry odbił Miz'a od lin i wykonał Back Body Drop. Pin 1...2... kickout. Mark wyniósł rywala pod World Strongest Slam lecz Miz się uwolnił, chwycił przeciwnika za głowę i wykonał DDT. Pin 1...2... 2 count. Most Must-See WWE Champion wszedł na narożnik. Henry w tym czasie wstał. Mizanin próbował ataku w locie lecz został przechwycony przez rywala. Mark wykonał Powerslam, po którym uzykał 2 count. Miz wyczołgał się poza ring. Zabrał pas i kierował się w stronę titantronu, lecz Mark Henry postanowił iść za nim. Sędzia rozpoczął liczenie. Miz zauważył rywala idącego za nim. Mike zaatakował pierwszy. Kopnął rywala kilkakrotnie w nogę. Na koniec chwycił najsilniejszego człowieka na świecie i pchnął go z trudem w barierki. Sędzia doliczył już do ośmiu. Miz szybko wrócił na ring. Mark jednak ma problemy, ponieważ ma poobijaną nogę. ...9...10! The Miz zwycięża poprzez Count Out. Sprytnie to zrobił.

Szatnia

Kamera wchodzi do szatni w której znajdują się Zack Ryder i Curt Hawkins.

RYDER: Curt, posłuchaj. Na Elimination Chamber nie udało się nam zdobyć pasów mistrzowskich. Na WrestleManii musimy się bardzo postarać, żeby je zdobyć.

HAWKINS: Popieram twoje zdanie. Musimy zrobić wszystko aby pokonać braci Uso. Powiem ci, że nawet mogę użyć nieczystego zagrania, o ile nadarzy się taka okazja.

RYDER: Nie ważne jak, ale musimy wygrać. Musimy to zrobić. Nie możemy po raz kolejny przegrać, ponieważ to będzie ośmieszenie.

HAWKINS: Masz rację Zack. Jeśli przegramy staniemy się pośmiewiskiem.

RYDER: Wiesz co, mówienie, że jak przegramy to się ośmieszymy, stawia nas w gorszej sytuacji, więc proponuję skończyć mówić o tym, że przegramy.

HAWKINS: OK. Wpadłem na pomysł. Jeśli chcemy być bardziej rozpoznawalni to musimy znaleźć sobie manager'a.

RYDER: Dobry pomysł. Już nawet mam na myśli kogoś, kto się nada.

Zack jednak nie dokończył, ponieważ do szatni wbiegli bracia Uso i rozpoczął się brawl. Zwycięsko wyszli The Uso's. Jey wykonał Zack'owi Superkick a Jimmy Curt'owi Samoan Drop. Na koniec bracia chwycili rywali i rzucili nimi o ścianę.

Tag Team Match

Randy Orton & Sheamus vs Chris Jericho & CM Punk

Końcówka walki: Randy i Sheamus na zmianę obijają CM Punk'a. Randy odbił go od lin i próbował Clothesline'u lecz Punk zrobił to samo i mamy podwójny Clothesline! Obaj leżą. Po chwili mamy zmianę po obu stronach. Rozpoczyna się wymiana uderzeń pomiędzy Sheamus'em a Chris'em Jericho. Zwycięsko wychodzi Sheamus. Powala on rywala Double Axe Handle'em. Próba pinu, lecz tylko 'jeden'. Jericho wstaje, Celt odbija się od lin i... Tilt a Whirl Backbreaker od Y2J'a! Ładna kontra. Pin 1...2... kickout! Lionheart wybija się za pomocą lin i mamy Lionsault! Chris chwyta rywala za nogi, przekręca i mamy Walls of Jericho! Sheamus jednak szybko chwyta się lin. Chris zaciąga rywala na środek ringu ale ten wykonuje Rollup 1...2... 2 count! Y2J wstaje, tak samo Sheamus. Celtic Warrior odpycha rywala tak, że ten odbił się od lin. Brouge Kick! Sheamus nie przypina. Zmiana z Randy'm. Orton wchodzi do ringu i uderza pięściami o matę. Oznacza to tylko jedno. Chris po chwili wstaje, odwraca się i... Codebreaker!! Niesamowite! Jericho kładzie rękę na rywalu 1...2... kickout!! Chris zmienia się z Punk'iem. Ten wynosi Viper'a na barki i mamy GTS! Do tego jeszcze Anaconda Vise! Randy długo nie wytrzymuje i zmuszony jest odklepać! CM Punk i Chris Jericho zwyciężają! Obaj celebrują zwycięstwo gdy nagle gaśnie światło! Słychać bicie dzwonu. Po chwili światło znów jest włączone a w ringu nie ma nikogo poza Y2J'em! Chris patrzy na titantron. Ale co to!? Za Y2J'em mata ringu się rozrywa! Spod ringu wychodzi Undertaker!! Jericho go nie widzi. Deadmen trzyma w ręku mikrofon.

UNDERTAKER: Akceptuję twoje wyzwanie.

Chris tak się wystraszył, że mało brakowało a wyleciałby z ringu. Po chwili i tak z niego wyszedł. Phenom wykonał swój charakterystyczny taunt i tak kończy się Monday Night RAW.

WrestleMania XXVII

WWE Championship 3 Stages of Hell Match (Singles Match, No DQ Match, Ladder Match)

The Miz © vs CM Punk

Loser Leaves WWE

Scott Steiner vs Batista

Intercontinental Championship No Holds Barred Match

http://img84.imageshack.us/img84/1763/mitbi.jpg

Kane vs Christian vs Ted Dibiase vs Evan Bourne vs John Morrison vs Randy Orton vs Cody Rhodes vs Mark Henry

Singles Match

http://img43.imageshack.us/img43/7204/y2jvstaker.jpg

Chris Jericho vs The Undertaker

--------------------------------------------------

Dziękuje komisji za wybranie mojego diary na Diary Lipca. Jestem zaskoczony, że wygrałem. Gratulacje również dla użytkownika Adi341 za zajęcie drugiego miejsca oraz dla Texas'a za zajęcie trzeciego miejsca.

• Reputacja:   2
  • Urządzenie:  Android
  • Styl:  Jasny

Przeczytałem teraz Smackdown oraz RAW i szczerze mówiąc całkiem fajnie Ci poszło. Ciężko bardzo mi jest wyobrazić sobie Reya Mysterio jako heela, ale w segmencie z Christianem spisał się dobrze. Ogólnie oglądać lubię walki Edge'a z Reyem Mysterio, więc co byś nie zrobił i tak ten feud będzie mi się podobał. Ogolnie Smackdown dobry, tylko jak AJ Styles mógł walczyć w MITB Qualifed Matchu, gdy jest on w walce o pas IC? Na RAW wydaje mi się, że Steiner mógł trochę poprzeklinać w swoim wywiadzie. Sam pomysł na Arm Wrestling Challenge trafny. Chris Jericho vs Undertaker na Wrestlemanii? Jestem za. Dobra robota. Pozdrawiam
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Najnowsze posty

• MattDevitto
      Z racji tego, że streamują to też na kanałach WWE ciężko o jakieś większe oszacowanie. Ja osobiście czasem spojrzę, ale obecnie zdecydowanie bliżej mi do CMLL - produkt jest po prostu lepszy. W AAA brakuje mi w tym wszystkim ciągłości, chyba, że w końcu będą regularnie transmitować kolejne gale.
    • Mankind89
      1. CM Punk, Cody Rhodes, The Usos (Jey Uso and Jimmy Uso), and Roman Reigns vs. The Vision (Bron Breakker and Bronson Reed), Logan Paul, Drew McIntyre, and Brock Lesnar (with Paul Heyman) - Men's WarGames match 2. Rhea Ripley, Iyo Sky, Alexa Bliss, Charlotte Flair, and AJ Lee vs. Nia Jax, Lash Legend, The Kabuki Warriors (Asuka and Kairi Sane), and Becky LynchWomen's -  WarGames match 3. John Cena (c) vs. Dominik Mysterio - Singles match for the WWE Intercontinental Championship 4
    • VictorV2
      1. CM Punk, Cody Rhodes, The Usos (Jey Uso and Jimmy Uso), and Roman Reigns vs. The Vision (Bron Breakker and Bronson Reed), Logan Paul, Drew McIntyre, and Brock Lesnar (with Paul Heyman) - Men's WarGames match 2. Rhea Ripley, Iyo Sky, Alexa Bliss, Charlotte Flair, and AJ Lee vs. Nia Jax, Lash Legend, The Kabuki Warriors (Asuka and Kairi Sane), and Becky LynchWomen's -  WarGames match 3. John Cena (c) vs. Dominik Mysterio - Singles match for the WWE Intercontinental Championship 4
    • Jeffrey Nero
      1. CM Punk, Cody Rhodes, The Usos (Jey Uso and Jimmy Uso), and Roman Reigns vs. The Vision (Bron Breakker and Bronson Reed), Logan Paul, Drew McIntyre, and Brock Lesnar (with Paul Heyman) - Men's WarGames match 2. Rhea Ripley, Iyo Sky, Alexa Bliss, Charlotte Flair, and AJ Lee vs. Nia Jax, Lash Legend, The Kabuki Warriors (Asuka and Kairi Sane), and Becky LynchWomen's -  WarGames match 3. John Cena (c) vs. Dominik Mysterio - Singles match for the WWE Intercontinental Championship 4
    • KyRenLo
      Gali wyżej nie oglądałem. Jak Dominik nie walczy, to dla mnie osobiście już wtedy AAA nie jest takie interesujące. Ciekawe, ilu jest takich fanów Dominika z WWE, że włącza tylko dla niego AAA? Pewnie paru jest. Do brzegu. W CMLL mamy nowego mistrza: Rzekłbym, że to dosyć ciekawe rozwiązanie
  • Dodaj nową pozycję...