Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE - Inna Historia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

W pierwszym diary za szybko się poddałem. Tym razem będzie inaczej. Roster i mistrzowie są tacy jak teraz w WWE. Zacznę od pierwszego RAW w 2011r.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/5/5e/WWE-RAW-LOGO.png

03.01.2011

Pierwsze RAW w nowym roku rozpoczyna się efektownym pokazem fajerwerków oraz piosenką "Burn It to the Ground" – Nickelback.

LAWLER: Witam wszystkich tu zebranych oraz tych przed telewizorami na pierwszym w 2011r Monday Night RAW. Życzę państwu wszystkiego najlepszego w nowym roku.

COLE: Ode mnie również wszystkiego najlepszego. Ten rok zapowiada się ciekawie, bo WWE chce zrobić nam wiele niespodzianek.

LAWLER: No to fajnie, ale to dopiero początek roku. Zostawmy te niespodzianki i zobaczmy co nas dzisiaj czeka:

- John Morrison ogłosi kiedy i w jakiej stypulacji zmierzy się z The Mizem o pas WWE.

- Jak wiemy na House Show John Cena doznał kontuzji. Cena pojawi się dzisiaj, lecz nie będzie walczył.

Now listen. This ain't no make believe... John Morrison pewnym krokiem zmierza do ringu.

MORRISON: Zapewne wiecie po co tu jestem. Na TLC zdobyłem kontrakt który zapewnia mi walkę o pas WWE kiedy chcę i w jakiej stypulacji ma się odbyć. I ogłoszę to już za chwilę. Najpierw chcę powiedzieć, że Miz jest słabym mistrzem i nie umie czysto wygrać. Na TLC musiał użyć swojego ochroniarza, jeśli tak można go nazwać. Pokonał Ortona gdy ten był już poobijany przez Barretta i Nexus. Czy on w ogóle umie walczyć? Raczej nie. A więc stawiam mu wyzwanie. Miz, zmierzymy się o pas na Royal Rumble, w Las Man Standing matchu. Jeśli przyjmujesz wyzwanie wyjdź i powiedz mi to prosto w oczy.

Morrison czekał na Miza lecz nikt nie wychodził

MORRISON: Wiedziałem, zawsze byłeś tchórzem. Widzimy się na Royal Rumble.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Singles Match

Santino Marella /w. Vladimir Kozlov vs William Regal

Rozbrzmiał gong. Próba sił i lepszy okazuje się Santino. Uderzenie w twarz Regala, kolejne już skontrowane i Anglik wyprowadza kilka uderzeń i kopnięć. Regal wykonuje European Uppercut i Double Underhook Suplex po czym przypina 1...2... kick out. Regal szykował się na Knee Trembler lecz Santino zrobił unik i wykonał Dropkick. Obaj wstali i Regal próbował Clothesline'u lecz Santino zrobił unik i wykonał Hip Toss. Odbicie od lin i Arrivederci. Pin 1...2... Regal odbija. Santino szykuje się do Cobry, Regal wstaje lecz robi unik i wykonuje Big Boot. Włoch wstaje a Regal dokłada Regal Cutter. Anglik zapina jeszcze Regal Stretch a Santino długo nie wytrzymuje i odklepuje. Zwycięzcą zostaje William Regal.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Na backstage'u widzimy Johna Cenę, który lekko utyka w związku z odniesioną kontuzją. Po drodze zaczepia go CM Punk.

PUNK: Kogo ja tu widzę? Chyba jesteś kontuzjowany, więc co tu robisz?

CENA: O ile się nie mylę to i kontuzjowani mogą tu przebywać, więc w czym problem.

PUNK: W tym, że mam tu ze sobą Nexus. I możemy ci poprawić tą kontuzję, tak że nie będzie cię tu przez kilka miesięcy.

CENA: Nie skorzystam z tej okazji, ale mam ci coś do powiedzenia. To, że zostałeś nowym liderem Nexus nie przeszkodzi mi roznieść twojej grupy w drobny mak. Poczekaj aż wyzdrowieję a wtedy lepiej się pilnuj. Już raz udało mi się zniszczyć wszystkich z Nexus, lecz nie dali za wygraną i przeżyją to jeszcze raz.

PUNK: Nie byłbym tego taki pewien.

W tym momencie reszta Nexus otacza Johna Cenę po czym go atakują. Cena nic nie może zrobić. Na koniec CM Punk chwyta krzesło i uderza nim Cenę, po czym odchodzi razem z Nexus.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

My guest at this time... Wade Barrett.

MATHEWS: Wade, co zamierzasz zrobić z tym, że CM Punk został liderem Nexus?

BARRETT: Co? Punk nie jest liderem Nexus. Ja nim jestem.

MATHEWS: No tak, ale Punk tydzień temu...

BARRETT: Co Punk tydzień temu? Tydzień temu jedynie założył opaskę Nexus. A to nie czyni go jeszcze liderem. To ja jestem główną twarzą Nexus, to ja przeszedłem z moją grupą przez wszystko, a Punk wykorzystał to, że byłem kontuzjowany po TLC i dołączył do Nexus.

PUNK: Ekhem...

BARRETT: A ty czego tu chcesz?

PUNK: Tak przysłuchuję się temu wywiadowi i oświadczam iż jesteś w błędzie. To ja jestem liderem Nexus i mam propozycję. A może obaj będziemy liderami?

BARRETT: A może nie.

PUNK: Przeczuwałem, że tak odpowiesz, więc mam jeszcze jedną propozycję. Jeśli uważasz się za lidera udowodnij to na Royal Rumble. Ty przeciwko mnie. Przegrany odchodzi z Nexus na zawsze a zwycięzca zostaje liderem. Co ty na to?

BARRETT: OK. Ale żeby było sprawiedliwie to Nexus nie będzie mógł interweniować podczas naszego pojedynku.

PUNK: Zgoda. Przygotuj się na klęskę.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Singles Match

Ted Dibiase /w. Maryse vs Daniel Bryan

… Zawodnicy wymieniają ciosy aż w końcu Bryan powala Dibiasego Dropkickiem i wchodzi na narożnik. Czeka aż Ted się podniesie i wykonuje Crossbody z narożnika. Pin 1...2... i nie. Podnosi Dibiasego ale ten próbuje wykonać Clothesline lecz Bryan robi unik i wykonuje German Suplex. Pin 1...2... kick out. Dibiase wy turlał się z ringu. Daniel nie poprzestał ataku i wykonał Suicide Dive. Dibiase wykończony leży poza ringiem a sędzia rozpoczyna wyliczanie 1..2..3..4..5..6..7..8 i Dibiase wraca na ring. Bryan odbija się od lin lecz Ted kontruje jego atak na Powerslam. Obaj leżą a sędzia rozpoczyna odliczanie 1..2..3..4..5..6..7 Dibiase wstał a zaraz za nim Bryan. Dibiase podszedł do Daniela i wykonał Snapmare i kilka Elbow Dropów. Próba pinu lecz tylko do dwóch. Ted wstaje lecz Bryan wykonuje mu Schoolboy 1...2... nie ma. Bryan wykonuje Dibiasemu Leg Scissors po czym wchodzi na narożnik. Dibiase wstał i Bryan skacze na niego lecz Dibiase się odsuwa i Daniel Bryan nie trafia. Dibiase podchodzi do niego i wykonuje Cobra Clutch Legsweep. Podnosi Daniela i chwyta pod Dream Street lecz Bryan ucieka i jakoś próbuje zapiąć LeBell Lock lecz Ted również kontruje. Dibiase jednak zakłada Bryanowi Million Dollar Dream. Daniel się szarpie lecz po chwili mdleje. Dibiase puścił chwyt i wykonał Dream Street po którym odliczył Bryana do 3. Zwycięzcą zostaje Ted Dibiase.

Tag Team Match

Evan Bourne & John Morrison vs Tyson Kidd & Jackson Andrews

Przewagę nad Evanem miał Jackson Andrews. Powalił go Clotheslinem i dołożył Scoop Slam po czym zmienił się z Kiddem. Ten poczekał aż Evan wstanie i wykonał mu Roundhouse kick po którym uzyskał 2 count. Kidd wykonał Evanowi Irish Whip do narożnika swojego teamu po czym dołożył Crossbody. Zmienił się z Andrewsem po czym wszedł na narożnik a Jackson rzucił Tysonem w Evana. Jackson kontynuował natarcie na Bourne'a. Odbił go od lin lecz Evan prześlizgnął mu się pod nogami i zmienił się z Morrisonem. Morrison od razu wykonał Springboard Dropkick powalając Andrewsa. Odbił się jeszcze od lin i dołożył Running Knee w twarz przeciwnika. Pin 1...2... Tyson przerywa. Andrews wstaje a gdy Morrison chciał odbić się od lin aby wykonać Flying Chuck Tyson kopnął w linę i Morrison się ześlizgnął i upadł. Andrews od razu przechodzi do pinu 1...2... kick out. Jackson zmienia się z Kiddem i ten od razu rusza na Morrisona. Wykonuje mu Russian Legsweep i przypiął lecz tylko 2 count. Kidd szykował się na Code Blue lecz Morrison skontrował to i wykonał Step Up Jumping High Kick. Przypięcie 1...2... Andrews odciąga Johna lecz ten wykonuje mu ten sam kopniak którym przed chwilą oberwał Kidd. Morrison na fali. JoMo dokłada Tysonowi Flying Chuck i układa go pod Starship Pain i wykonuje swój finisher. Pin 1...2... lecz pojawia się Miz i atakuje Morrisona wykonując mu Skull Crushing Finally. Zwycięzcami poprzez DQ zostają John Morrison i Evan Bourne. Po walce Miz krzyczał, że nie jest tchórzem i przyjmuje wyzwanie postawione przez Johna Morrisona.

It's a shame for they... Na ring zmierza King Sheamus.

SHEAMUS: Na TLC Morrison mnie pokonał w związku z czym to on zawalczy o pas na Royal Rumble. Jest jedno ale. On na to nie zasługuje. Ja zasługuję na ten pas, i to ja chcę się zmierzyć z Mizem nawet dziś wieczorem. Więc niech GM ustali mi na dzisiaj walkę o pas.

I hear voices in my head... Randy Orton idzie w stronę ringu z mikrofonem w ręku.

ORTON: Sheamus, ja jestem byłym mistrzem, więc prędzej to ja dostanę walkę o ten pas niż ty.

SHEAMUS: Ty miałeś już szansę na TLC i jej nie wykorzystałeś. Teraz pora na mnie. Ja jestem zwycięzcą turnieju King of the Ring, więc coś mi się należy.

ORTON: Przecież już dostałeś tą koronę, ten płaszcz, to berło. Jeszcze ci mało?

SHEAMUS: Korona, płaszcz i berło tylko podkreślają, że jestem królem. A tak naprawdę poza tym to nic jeszcze nie dostałem.

ORTON: Jedynym królem jakiego znam jest Triple H. Jest uznawany jako król królów. Ty nawet nie dorastasz mu do pięt. Gdyby tu był rozniósł by cię.

SHEAMUS: Ty chyba zapomniałeś kto go tak urządził, że do dziś go tutaj nie ma. A tak w ogóle to nie przyszedłem rozmawiać tu o nim tylko o należnym mi pasie WWE.

AWESOME! I came to play... Mistrz WWE The Miz pojawia się na rampie.

MIZ: Panowie. Skończcie te dziecinne gadki. Żaden z was nie dostanie pasa. Będę go bronił dopiero na Royal Rumble w walce z Morrisonem. Więc do Royal Rumble mam spokój.

Ding Dong

COLE: Panie i panowie, właśnie otrzymałem e-mail od anonimowego GM'a RAW. Cytuję: „Miz, jeśli myślisz, że do Royal Rumble masz spokój to się mylisz. Dlatego, że w dzisiejszym main evencie odbędzie się pojedynek Randy Orton vs King Sheamus vs The Miz o pas WWE. Jeśli przegrasz to kto inny zajmie twoje miejsce na Royal Rumble. Życzę powodzenia.”

MIZ: Co!? Muszę wyrównać porachunki z Morrisonem. A jeśli stracę pas to nie będę mógł tego zrobić.

ORTON: Nie martw się Miz załatwisz to z nim po tym jak obronię pas WWE na Royal Rumble.

MIZ: Najpierw musisz mi go odebrać.

Miz odchodzi na backstage a Sheamus znienacka wykonuje Brouge Kick Ortonowi w tył głowy, po czym udaje się na backstage.

Your time is up. My time is now... Obolały John Cena wychodzi na ring aby coś powiedzieć.

CENA: Mimo że wszystko mnie boli to postanowiłem wygarnąć coś CM Punkowi. Punk, jeśli nie jesteś tchórzem to postaw mi się oko w oko. Bez Nexus, tylko ty i ja. Dołączyłeś do Nexus tylko po to, żeby mieć pomoc, bo wiedziałeś, że sam nie dasz sobie ze mną rady. Mówiłem ci to już dzisiaj i powtórzę jeszcze raz. Jeśli wyzdrowieje rozniosę każdego z Nexus bez wyjątku. Ciebie zostawię na koniec. Nie zapominaj o tym, że na Royal Rumble mogę ci przeszkodzić i wtedy powiesz Nexus papa. Twoja przygoda z nimi się skończy.

We walk alone In the unknown... CM Punk już przy theme Nexus pojawia się na rampie.

PUNK: Czy ty próbujesz mnie zastraszyć? Jeśli tak, to nie udało ci się to. Jak przeszkodzisz mi na Royal Rumble to obiecuje ci, że będziesz tego żałował.

Ding Dong

COLE: Panie i panowie, właśnie otrzymałem e-mail od anonimowego GM'a RAW. Cytuję: „Panowie, proszę o spokój. John, jeśli w jakiś sposób przeszkodzisz CM Punkowi na Royal Rumble zostaniesz zawieszony. Zrozumiałeś?”

CENA: Cóż Punk, tym razem masz szczęście. Niedawno byłem zwolniony, teraz mogę zostać zawieszony. Wszystko obraca się przeciwko mnie.

PUNK: Haha. Widocznie GM cię nie lubi.

Po tych słowach Punk udał się do szatni a Cena poszedł gdzieś w publiczność.

WWE Championship Triple Threat Match

Randy Orton vs King Sheamus vs The Miz ©

… Sheamus leży poza ringiem a Miz obija Ortona. Miz wykonał Irish Whip w narożnik oraz Swinging Corner Clothesline. Pin 1...2... kick out. Miz podniósł Randyego ale ten wykonał mu European Uppercut i Dropkick. Irish Whip od Ortona i Powerslam. Na ring wrócił Sheamus i uderzył Ortona w lewą nogę i zapiął Boston Crab. Viper jednak szybko doczołgał się do lin. Sheamus podniósł Miza i wykonał mu Powerbomb po którym Miz wyturlał się poza ring. Celtic Warrior kontynuował natarcie na Ortona. Wykonał mu Big Boot i Vertical Suplex po którym uzyskał 2 count. Orton wyturlał się z ringu i Sheamus został w nim sam. Wyszedł jednak po Miza ale ten sprytnie pchnął go w barierkę i wszedł na ring. Randy również jest już w ringu. Zaczyna się wymienianie ciosów z którego lepiej wychodzi Miz. Mizanin wykonał Ortonowi Sitout Shoulder Jawbreaker. Pin 1...2... i nie ma. The Miz dokłada kilka Elbow Dropów i jeszcze raz pin 1... Randy odkopuje. Miz kopie Ortona w brzuch i dokłada Powerbomb. Sheamus się podnosi, wraca na ring i wykonuje Mizowi Brouge Kick. Pin 1...2... nie. Sheamus zdenerwowany podnosi Ortona i wykonuje Irish Curse. Pin 1...2... kick out. Sheamus w to nie wierzy. Miz stoczył się poza ring i chwycił krzesło. Tu nie ma DQ więc można. Wszedł na ring i zaatakował Sheamusa. Uderzył go kilka razy i wykopał za ring. Odłożył krzesło i szykował się na Skull Crushing Finally na Ortonie ale ten skontrował to na Iverted Headlock Backbreacker. Pin 1...2... i nie. Miz leży poza linami a Orton go podnosi i mamy Rope Hung DDT. Viper stuka pięściami o matę co oznacza przygotowanie się do RKO. Miz wstaje ale kontruje próbę RKO i wykonuje Big Boot. Sheamus ledwo dostał się na ring chwycił krzesło i uderzył Miza prosto w głowę. Ortonowi za to wykonał High Cross po czym pinuje 1...2... Orton kładzię nogę poza linami czego nie widzi sędzia i dolicza do 3. Sheamus mistrzem WWE po raz trzeci. Sędzia jednak dostrzegł, że popełnił błąd i niezauważył nogi Ortona za liną. Pojedynek wznowiony, Sheamus krzyczy na sędziego lecz ten nie zmienia decyzji. The Miz wchodzi do ringu i wykonuje Sheamusowi Skull Crushing Finally. Powtarza tą akcję na Ortonie i mamy pin 1...2... Orton znów kładzie nogę na linie, niewiarygodne. Miz zaciąga go na środek ringu i jeszcze raz przypina 1...2... kick out! Miz bierze krzesło i powtarza swój finisher tyle, że na krzesło. Pin 1...2...3! Nareszcie. Zwycięzcą i ciągle mistrzem WWE zostaje The Miz. Po walce na ring wbiegł John Morrison i zaatakował Miza. Wykonał mu Flying Chuck i Starship Pain po czym wzniósł jego pas w górę.

Takim obrazkiem zakończyło się Monday Night RAW.

Karta na Royal Rumble 2011

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/f/f3/Royal_Rumble_(2011).jpg

30 Man Royal Rumble Match

Loser Leaves Nexus For Ever

CM Punk vs Wade Barrett

WWE Championship Last Man Standing Match

The Miz © vs John Morrison

Komentujcie i oceniajcie.

Edytowane przez Duke

10244105464ed23faa1aa33.jpg

• Odpowiedzi 51
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Duke

26

• Seba_KKS

5

• 8693

3

• BWTC

2

Top użytkownicy w tym temacie

Sory za nieobecność, trochę mnie nie było tu, ale wracam do pisania. Oto odcinek SmackDown.

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/a/a9/SmackDownWWElogo.png

07.01.2011

SmackDown otwiera pokaz fajerwerków i theme „Know Your Enemy” - Greenday.

COLE: Witam wszystkich przed telewizorami i tych którzy stawili się tu osobiście na pierwszym SmackDown w 2011 roku.

STRIKER: Panie i panowie dziś na SmackDown odbędą się dwa ciekawe pojedynki. Alberto Del Rio vs Rey Mysterio w 3 Stages of Hell Match. Zwycięzca zmierzy się z Edgem na Royal Rumble o World Heavyweight Championship. Drugim pojedynkiem będzie Street Fight Edge vs Kane a stawką będzie World Heavyweight Championship.

We walk alone In the unknown... Grupa Nexus na czele z CM Punkiem zmierza do ringu. Czego oni chcą?

PUNK: Nie jesteśmy tu bez powodu. Przejęliśmy galę RAW i chcemy uczynić to samo z galą SmackDown. Nikt nam nie przeszkodzi. Zaczniemy może od niszczenia ringu i wszystkiego dookoła. Ale najpierw chcielibyśmy udowodnić, że jesteśmy zgrani w walce tag teamowej. Teddy wyjdź tu i wyznać drużynę ze SmackDown która stawi nam czoła. No dalej.

Po chwili na rampie pojawia się Teddy Long.

LONG: Punk, oczywiście, że wyznaczę drużynę a nawet już to zrobiłem. Będzie to 3 vs 3 Elimination Tag Team Match, więc wyznacz też kogoś z Nexus. Poznajcie więc swoich przeciwników.

Weeeelllll It's the Big Show... Na rampie pojawiają się kolejno Big Show, Chris Masters i Ezekiel Jackson.

3 vs 3 Elimination Tag Team Match

Big Show, Chris Masters & Ezekiel Jackson vs Nexus (CM Punk, Justin Gabriel & Husky Harris)

… Justin Gabriel przeważał nad Ezekielem. Atakował go kopniakami aż w końcu powalił go na matę i wykonał Springboard Moonsault. Pin 1...2... kick out. Justin podniósł Zeke'a i dołożył Superkick po czym wszedł na narożnik i chciał wykonać 450 Splash lecz Zeke się odsunął i Gabriel nie trafił. Obaj czołgają się do swoich narożników i mamy zmiany po obu stronach. W ringu jest już Big Show i Husky Harris. Harris chciał wykonać Running Crossbody lecz Big Show go chwycił i przerzucił do tyłu. Harris wyczołgał się z ringu a Big Show ruszył za nim i zaczął go okładać. Harris jednak skontrował jedno z uderzeń i wykonał Leg Scissors dzięki czemu Show upadł uderzając głową w schody. Obaj leżeli a sędzie ich wyliczał 5...6...7...8 Husky wstał i jeszcze dobił Big Showa po czym wrócił na ring a sędzia dokończył liczenie i Big Show został wyeliminowany poprzez count out. Mamy 2 vs 3. Masters ruszył do ataku. Wyprowadził kilka uderzeń, Irish Whip i Powerslam. Pin 1...2... nie ma. Podniósł Harrisa i Back Body Drop. Odbicie od lin i Leg Drop. Pin 1...2... Husky odkopuje. Masters dokłada Elbow Drop i sygnalizuje zapięcie Masterlocka. Harris wstał a Masters zapina Masterlock lecz Harris łapie się lin i Masters puszcza dźwignię. Harris uderzył Mastersa w oko i chciał zaatakować lecz Chris zapiął Masterlock i Husky tym razem nie zdołał złapać się liny i się poddał. 2 vs 2. Punk wchodzi do ringu i wyprowadza parę kopniaków które kończy Roundhouse Kickiem. Przypięcie 1...2... i nie. Punk wykonuje Irish Whip w narożnik i dokłada Shining Wizard i Bulldog. Pin 1...2... kick out. Masters wstał, Punk chciał wykonać Enzuigiri lecz Masters się schylił i Punk upadł. Chris zmienił się z Jacksonem a Punk z Gabrielem. Gabriel wykonał Wheel Kick, podniósł Zeke'a ale ten znienacka założył Small Package 1...2...3. Gabriel odpada. I zrobiło się 2 vs 1. CM Punk od razu wykonał Double Underhook Backbreacker a potem GTS. Punk nie przypinał lecz zalożył jeszcze Anaconda Vise. Zeke od razu odklepał. No i mamy 1 vs 1. Masters ruszył na Punka ale ten zrobił unik i wykonał Spinning Wheel Kick. Masters wstał a Punk odbił się od lin i dołożył One Handed Bulldog. Punk poczekał aż Chris się podniesie, odbił się od lin ale Masters skontrował atak Punka na Powerslam. Pin 1...2... kick out. Podniósł CM'a i dołożył Spinebuster. Przypięcie 1...2... i nie. Masters wszedł na narożnik, Punk wstał a Chris skacze na Punka lecz ten kontruje na Superkick. Co za kontra. CM Punk wyniósł Mastersa na barki i wykonał GTS po którym przypiął 1...2...3. Zwycięzcami tej walki zostają Nexus.

GM SmackDown stoi w ringu z mikrofonem. Najwyraźniej chce coś powiedzieć.

LONG: Mam coś do przekazania. Po kilku latach pracy w WWE nad rosterami SmackDown i ECW postanowiłem zakończyć moją przygodę z WWE. Vince McMahon się zgodził ale pod jednym warunkiem. Mam znaleźć mojego następcę. Tak więc rozpocząłem poszukiwania i znalazłem kogoś takiego. Jest to ktoś odważniejszy i silniejszy ode mnie, więc większość spraw zapewne będzie brał w swoje ręce. Proszę o powitanie przyszłego GM'a SmackDown. Przed wami Duke Badass!

Duke Badass we własnej osobie jeszcze bez entrance theme'u wychodzi na rampę, wita się z fanami i wchodzi do ringu.

BADASS: Witam całe WWE Universe! Mam wiele do powiedzenia, lecz zacznę od podziękowania Teddy'emu Longowi za tą posadę. Teddy jestem ci bardzo wdzięczny. Oczywiście możesz się tu pojawiać kiedy tylko zechcesz.

LONG: Dziękuję ci Duke. Pozwól że zostawię cię samego z fanami. Od teraz to show jest twoje.

BADASS: Dzięki Teddy. A więc, postaram się zadbać aby SmackDown było najlepszym show w historii WWE! Przedstawię wam moje plany co do SmackDown.

Alberto Del Rio przerywa Duke'owi i wchodzi do ringu przy swoim theme.

DEL RIO: Nazywam się Alberto Del Rio, ale wy to już wiecie, za to nie wiesz tego ty, nowy GM'ie SmackDown. Jak ty się nazywasz?

BADASS: Duke Badass.

DEL RIO: Duke, nie wiem skąd się wziąłeś, jaką masz reputację. Sądząc po fanach raczej dobrą. Mimo tych faktów nigdy mi nie dorównasz, jestem główną twarzą SmackDown. A ty marny człowieczku czym się możesz pochwalić.

BADASS: Tym, że zaraz mogę ci skopać zadek.

DEL RIO: Ooo naprawdę? Jest jeden problem. Ja jestem lepszym wrestlerem niż ty. A tak w ogóle, czy ty kiedykolwiek walczyłeś w ringu?

BADASS: Może i w ringu nigdy nie walczyłem ale w każdej chwili mogę się nauczyć tego i owego, a wtedy zobaczysz na co mnie stać.

DEL RIO: Po co czekać przekonajmy się już teraz.

Del Rio atakuje Duke'a uderzeniem w twarz po czym Irish Whip w narożnik i próba Enzuigiri w narożniku lecz Badass się odsuwa i wykonuje na Alberto Spinebuster.

BADASS: No cóż Alberto, sam zacząłeś.

Street Fight Match for the World Heavyweight Championship

Edge © vs Kane

… Poza ringiem Kane okładał Edge'a. Uderzył jego głową o schody i pchnął w barierkę. Kane chciał dołożyć Big Boot lecz Edge się odsunął i Kane zniszczył barierkę. Edge podchodzi do Kane'a i wykonuje Russian Legsweep. Podnosi Big Red Monstera i wrzuca go na ring. Tam dokłada Reverse DDT. Rated R wychodzi za ring i bierze dwa krzesła. Wchodzi na ring, jedno kładzie na macie i przeciąga na nie Kane'a. Drugie bierze do rąk i zapowiada się Con-Chair-To. Edge bierze zamach lecz Kane się odsuwa, a Edge patrzy na niego. Kane z pomocą lin się podniósł i otrzymał Chair Shot od Edge'a. Pin 1...2... nie ma. Kanadyjczyk wychodzi za ring i wyciąga spod niego drewniany stół. Ustawia go poza ringiem i wchodzi do ringu po Kane'a, lecz najpierw Kane otrzymał jeszcze jeden Chair Shot. Edge ułożył Kane'a na stole i wszedł na narożnik. Już miał skakać lecz Kane zszedł ze stołu. Edge jednak skoczył ale Big Red Machine złapał go za szyję i wykonał Chokeslam prosto na stół! Kane leży ze zmęczenia tak jak Edge który otrzymał Chokeslam na stół. Kane się podniósł i wrzucił Edge'a na ring gdzie przypiął 1...2... kick out! Kane wykonał jeszcze Sidewalk Slam. Pin 1...2... i nie. Czerwony potwór wszedł na narożnik. Czekał aż Edge się podniesie i Diving Clothesline, ale Edge robi unik! Odbicie od lin i Spear! Edge jednak nie ma siły przypiąć. Rated R wyczołgał się za ring. Chwycił kosz na śmieci z którym wszedł na ring. Edge założył przeciwnikowi kosz na głowę, chwycił krzesło i uderzył w niego. Pin 1...2... kick out! Edge nie wierzy. Kane się podnosi, Copeland odbija się od lin lecz Kane kontruje atak Edge'a na Back Body Drop. Kane wychodzi poza ring i bierze kolejny stół, po czym rozkłada go w narożniku. Odwraca się lecz Edge wykonuje mu Spear prosto w stół! Rated R przypina 1...2...3! Zwycięzcą i wciąż mistrzem Rated R Superstar Edge.

Na backstage'u Todd Grisham przeprowadza wywiad z nowym GM'em SmackDown Dukem Badassem.

GRISHAM: Witam Panie Badass.

BADASS: Mów mi Duke.

GRISHAM: Dobrze. Więc Duke, jak się czujesz po tym jak pobiłeś Alberto?

BADASS: Czuję się dobrze. Jest to przestroga dla niego, niech wie, że u mnie nie będzie miał łatwo.

GRISHAM: Czy każdy u ciebie nie będzie miał łatwo?

BADASS: Nie, teraz na SmackDown będzie luźniej. Alberto mi podpadł i niech nie myśli, że ujdzie mu to płazem.

GRISHAM: Jakie są twoje wstępne plany co do SmackDown?

BADASS: Mam zamiar sprowadzić dwóch zawodników z TNA i jednego z FCW. Na SmackDown brakuje trochę zawodników. Jednego zawodnika z TNA należy spodziewać się już dziś.

GRISHAM: A czy masz zamiar przenieść kogoś na RAW?

BADASS: Pomyślę nad tym.

GRISHAM: Dziękuję że udzieliłeś odpowiedzi na moje pytania. Do zobaczenia.

BADASS: Dzięki, na razie.

I'm Perfection... Do ringu zmierza Dolph Ziggler razem z Vickie Guerrero.

GUERRERO: Proszę o uwagę! Powiedziałam proszę o uwagę! Jest tu ze mną Intercontinental Champion Dolph Ziggler. Ja nie mam na razie nic do powiedzenia więc przekażę mu głos.

ZIGGLER: Dzięki Vickie. Po tym jak na TLC obroniłem pas czuję, że w walce o pas jestem niepokonany. W walkach o pas pokonywałem już Kofiego Kingstona, Jacka Swaggera, Johna Morrisona, Kavala. Pokonywałem także US Championa Daniela Bryana. Mogę pokonać każdego.

Get ready to fly, I am I am... AJ Styles we własnej osobie wychodzi na rampę! Przeniósł się do WWE! Bierze mikrofon, najwyraźniej ma coś do powiedzenia Zigglerowi.

STYLES: Witam was. O to ja, AJ Styles. Rok 2010 był moim ostatnim w TNA, od teraz będę pracował w WWE. Siedziałem w tamtym biznesie od 2002 roku. Po zdobyciu wielu tytułów stało się to nudne. Pora na zmianę.

ZIGGLER: Styles, czego chcesz na SmackDown? To moje show.

STYLES: A kto tak powiedział? Duke cię nie informował, że przybędzie ktoś z TNA?

ZIGGLER: A co mnie obchodzi Duke? Czego ty tu chcesz?

STYLES: Skoro tak chcesz się dowiedzieć, czego chcę, to chcę się odnaleźć w nowym biznesie.

ZIGGLER: Przestań robić sobie ze mnie jaj, OK?

STYLES: Jakich jaj? Chciałbym się zadomowić w WWE, bo jeszcze nigdy tu nie byłem. Jak coś ci się nie podoba to możesz iść zająć moje miejsce w TNA.

ZIGGLER: A może ty tam wrócisz?

STYLES: Nie, dzięki. Już tam byłem i nie mam zamiaru wracać. Nawet powiem ci czego bym chciał. Chciałbym jak najszybciej zdobyć jakiś tytuł w WWE. A może na początek Intercontinental Championship?

ZIGGLER: Trochę brakuje mi przeciwników, więc mógłbyś zawalczyć ale na Royal Rumble chcę mieć wolne.

STYLES: Czyżbyś się bał stawić mi czoła?

ZIGGLER: Kto? Ja?

STYLES: Nie, ja.

ZIGGLER: Jeśli chodzi o mnie to nie boje się nikogo.

STYLES: Więc walczymy na Royal Rumble, czy jeszcze dziś?

ZIGGLER: Ani dziś ani na Royal Rumble. Może w okolicach Elimination Chamber?

Na titantronie ukazał się Duke Badass.

BADASS: Panowie. Przepraszam, że przerywam ale mam ogłoszenie dotyczące was. Na Royal Rumble Dolph, będziesz bronił pasa w walce przeciwko AJ Stylesowi. Dziś jednak zmierzycie się w walce tag teamowej. AJ Styles & Kofi Kingston vs Dolph Ziggler & Cody Rhodes. Walka odbędzie się za chwilę.

Tag Team Match

AJ Styles & Kofi Kingston vs Dolph Ziggler & Cody Rhodes

… Ziggler i Rhodes trzymali Kingstona w defensywie. Wykonywali mu różnorakie akcje dwójkowe. Rhodes wykonał mu Russian Legsweep. Pin tylko do dwóch. Podniósł Kingstona ale ten chciał wykonać mu Hurricanranę lecz Cody skontrował to na Alabama Slam. Zmiana z Dolphem. Ziggler od razu przechodzi do ataku i wykonuje mu kilka uderzeń i kopnięć. Dolph wykonuje Fireman's Carry Gutbuster. Pin 1...2... kick out. Dolph podnosi Kingstona lecz ten wykonuje Dropkick. Ziggler jednak szybko się zmienił i Cody wszedł do ringu od razu wykonując Beautiful Disaster. Pin 1...2... Styles przerywa. Rhodes chce uderzyć AJ'a lecz ten się schyla i wykonuje Pele Kick. Kofi doczołgał się do Rhodesa i mamy pin 1...2... nie ma. Kofi zmienia się ze Stylesem. AJ wykonuje Cody'emu Stylin' DDT. To może być koniec 1...2... Ziggler przerywa. Kingston chce wyrzucić Zigglera lecz Dolph robi unik i Kingston ląduje poza ringiem. Rhodes leży a Styles dokłada Shooting Styles Press. Pin 1...2... kick out. Dolph krzyczy coś do Stylesa, ten podchodzi do niego i uderza w twarz po czym dokłada Enzuigiri i Ziggler znajduje się na podłodze. Rhodes się podnosi a AJ dokłada Running Swinging Neckbreacker. Styles wchodzi na narożnik i dokłada Frog Splash. Styles zmienia się z Kofim. Kofi wykonuje Cody'emu Irish Whip w narożnik i wykonuje Koronco Buster. Kofi dołożył Clothesline lecz Rhodes od razu wstał ale dostał jeszcze Dropkick. Pin 1...2... Cody odkopuje. Dolph zagadał sędziego a Rhodes wykonał Kofiemu Low Blow. Rhodes czołga się do narożnika i zmienia się z Zigglerem. Ten od razu doskoczył do Kingstona i wykonał mu Zig Zag. AJ jednak wszedł na ring i wykonał Zigglerowi Wheel Kick. Dokłada jeszcze kilka uderzeń w parterze. Sędzia go odciąga ale ten nie przestaje. Sędzia ogłasza DQ na korzyść Zigglera i Rhodesa. Styles w końcu przestał okładać Zigglera i pomógł wstać Kofiemu ale ten wykonał mu Trouble in Paradise! Kofi chyba wściekł się na AJ'a za tą dyskwalifikację.

Todd Grisham spotkał wściekłego Kofiego Kingstona i zaczął z nim wywiad.

GRISHAM: Kofi, dlaczego pobiłeś AJ Stylesa?

KINGSTON: Po co wchodził na ring i zmusił sędziego do ogłoszenia dyskwalifikacji? Moglibyśmy wygrać, ale on musiał się w to wpieprzyć. Mimo że był w mojej drużynie to źle postąpił. Tak w ogóle to zejdź mi z drogi bo muszę coś załatwić.

Kofi idzie korytarzem i wpada do pokoju GM'a. Zastaje on Duke'a całującego się z Natalyą!

BADASS: Najpierw się puka dla twojej informacji.

KINGSTON: Mam to gdzieś, dołącz mnie do walki o pas Interkontynentalny na Royal Rumble.

BADASS: Dlaczego miałbym to zrobić?

KINGSTON: Muszę wyrównać rachunki ze Stylesem. Chcę to zrobić na Royal Rumble.

BADASS: Walka nie ulegnie już zmianie.

KINGSTON: Dołącz mnie i to już, bo pożałujesz.

BADASS: Lepiej nie podnoś głosu, bo ty pożałujesz.

Kofi uderza Duke'a w twarz

BADASS: Nie pozostawiasz mi wyboru. Zostajesz zawieszony na cztery miesiące.

KINGSTON: Co? Ominie mnie Wrestlemania.

BADASS: Było o tym wcześniej pomyśleć. A teraz wynocha mi stąd.

Kingston zdenerwowany wyszedł a Duke wrócił do Natalyi.

3 Stages of Hell Match (Singles Match, Street Fight, Last Man Standing) for the #1 contender to World Heavyweight Championship at Royal Rumble

Rey Mysterio vs Alberto Del Rio

Zawodnicy rozpoczęli od próby sił w której lepiej wyszedł Alberto i założył Reyowi Headlock. Rey jednak wykręcił rękę Del Rio i kopnął w nią. Alberto za to kopnął Reya w brzuch i założył Abdominal Stretch lecz Rey szybko się uwolnił i wykonał Dropkick w kolano Alberto. Del Rio upadł na kolano a Rey dołożył kopnięcie w twarz. Pin 1... nie. Mysterio odbił się od lin i wykonał Hurricanranę po której Alberto oparł się na drugiej linie lecz szybko uciekł za ring. Rey odbił się od lin i Suicide Dive ale Alberto się odsunął i Rey upadł na podłogę. Del Rio wrócił na ring a sędzia wylicza Reya 1..2..3..4..5..6..7..8..9 i Rey wczołguje się do ringu. Del Rio wykonuje mu Enzuigiri. Pin 1...2... kick out. Rey wykonuje znienacka Leg Scissors i zapina Small Package 1...2... kick out. Rey dokłada Bulldoga. Wchodzi na narożnik, Alberto wstaje i mamy Top Rope Headscissors Takedown i Del Rio ułożony pod 619. Odbicie od lin i trafione. Jeszcze Springboard Splash i pin 1...2...3! 1-0. Prowadzi Rey Mysterio. Przechodzimy teraz do Street Fight Matchu. Alberto stoi na nogach i zaczynamy. Del Rio od razu wychodzi po krzesło, ale Rey podąża za nim. Alberto jednak uderza Reya krzesłem w brzuch i w plecy. Alberto czyści stół komentatorski wrzuca na niego Reya i ustawia pod Suplex. Wynosi i mamy Suplex na Reyu. Stół zniszczony. Alberto wrzuca Mysterio na ring i pinuje 1...2... kick out! Del Rio kopie Reya i wyrzuca za ring. Alberto bierze stół i rozkłada za ringiem. Bierze Reya i chce powtórzyć Suplex lecz Rey sam rzuca Del Rio na stół! Obaj leżą wycieńczeni walką. Rey chwyta krzesło i uderza Alberto. Wrzuca go na ring, chwyta krzesło staje poza linami i chce skoczyć z krzesłem na Del Rio. Arystokrata się podniósł a Rey skacze lecz Alberto wykonuje Enzuigiri tak że krzesło uderza Reya w głowę! Alberto pinuje 1...2...3! 1-1 I mamy remis a przed nami Last Man Standing. Kto teraz wygra wygra cały pojedynek. Alberto zakłada Rolling Cross Armbar i trzyma jakiś czas. Puszcza chwyt, Rey leży a sędzia liczy 1..2..3..4..5..6..7 Mysterio wstał. Del Rio wykonuje jeszcze Spinebuster i wychodzi po dwa stoły, kosz na śmieci i drabinę. Sędzia doliczył do pięciu i Rey stał na nogach. Alberto wrzucił wszystkie rzeczy na ring. Rey jednak uderzył Alberto krzesłem które leżało w ringu. Sędzia liczy a Rey rozstawia drabinę i stoły 1..2..3..4..5..6..7..8 Del Rio się podnosi. Rey dobija jeszcze krzesłem swojego rodaka i ustawia go na stole. Wchodzi na drabinę ale Alberto schodzi ze stołu a Rey skacze na Alberto z drabiny. Obaj leżą a sędzia odlicza 1..2..3..4.. Rey wstał, Alberto leży 5..6..7..8..9 Alberto wstał z pomocą lin. Rey podchodzi do Alberto ale ten kopie go w brzuch i wykonuje German Suplex na stół! 1..2..3.. Del Rio na nogach 4..5..6..7..8..9 Rey wy turlał się za ring gdzie stanął na nogach. Alberto wchodzi na narożnik i skacze na Reya ale ten się odsuwa i Alberto ląduje na podłodze. 1..2..3..4..5..6..7..8 Arystokrata wstał z pomocą swojego ring announcera. Mysterio chwyta krzesło i uderza nim Ricardo Rodrigueza i Alberto. 1..2..3..4..5..6..7 Alberto na nogach. Rey próbuje Running Crossbody lecz Del Rio robi unik i Rey tym razem leży 1..2..3..4..5 Mistrz 619 na nogach. Del Rio powala go uderzając go krzesłem. Podnosi go i wrzuca na ring. Kładzie go na drugim stole który jeszcze jest cały, uderza go jeszcze raz krzesłem w głowę, zakłada mu kosz na głowę i wchodzi na drabinę. Czyżby chciał zrobić to co Shawn Michaels Vincowi na Wrestlemanii 22? Alberto już na drabinie gotowy do skoku. Patrzy jeszcze na Reya i Diving Body Press! Obaj leżą jak po katastrofie a sędzia liczy 1..2..3..4..5..6..7..8..9.. Alberto z pomocą lin jakimś cudem wstał a Rey leży nie przytomny i 10! Alberto Del Rio zawalczy o pas na Royal Rumble! Del Rio ledwo żywy celebruje zwycięstwo i tak kończy się Friday Night SmackDown.

Karta na Royal Rumble

CM Punk vs Wade Barrett

Intercontinental Championship Match

Dolph Ziggler © vs AJ Styles

World Heavyweight Championship Match

Edge © vs Alberto Del Rio

Czytajcie i komentujcie!

Edytowane przez Duke

Jest nieźle. Dobrze, że Miz obronił pas bo gdyby Orton znowu go zdobył byłoby to nudne. Czekam na kolejne walki. Mam nadzieję, że po SmackDown dowiem się jakie kolejne walki odbędą się na Royal Rumble. Czekam na kolejną część.

www.worldofgames.c0.pl

Wbijajcie się koniecznie, zalogujcie się bawcie się razem z nami i dzielcie się swoimi recenzjami, przemyśleniami o grach.

10358197554cb10a159ff5e.jpg

Widzę, że fajnie piszesz gale... Nie za dużo walk, trochę backstage, jakiś dobry segmencik i w ogóle jest bardzo fajnie i mi się podoba twój styl pisania gal. No po pierwszym RAW daje 9/10. Zapraszam też do mnie :)

13986806754f144420a3038.jpg

Gala fajna (wybija się na tle innych diary o WWE), ale za krótka. Segmenty nie porywają, walki piszesz spore, ale nie każdy to czyta. Ogólnie coś mało tego. Najbardziej rzucił mi się w oczy fakt, że w jednym segmencie Orton właził w tyłek Triple'a, co do Viper'a nie pasuje. No i używaj też wykrzykników w pewnych momentach, bo kwestie wrestlerów wyglądają jak zwykła, bezpłodna rozmowa - zero ekspresji, zero darcia się jak to zwykle bywa. Mimo to pisz dalej, bo fajnie się to czyta. Nie każdy zaczyna z wysokiego C, Tobie jeszcze trochę brakuje, ale jesteś na dobrej drodze.

SmackDown fajny, szkoda mi Kofiego Kingstona. 4 miesiące to zdecydowanie za dużo. Mam nadzieję, że się jakoś wkręci z powrotem:) Co do Intercontinental Championa chciałbym aby Ziggler utrzymał swój pas:D Choć widzę, że Styles może tu sporo namieszać. Czekam na kolejne galę.

www.worldofgames.c0.pl

Wbijajcie się koniecznie, zalogujcie się bawcie się razem z nami i dzielcie się swoimi recenzjami, przemyśleniami o grach.

10358197554cb10a159ff5e.jpg

Dobry Smack.... Fajnie, że AJ się pojawił i czekam na dalsze potoczenie się losów Kofiego. Walka o pas WHC też całkiem niezła. Koniec czyli 3 Stages Of Hell Match po prostu bardzo dobry. Segmenty nie są złe, ale musisz trochę popracować nad nimi. Ogólnie podoba mi się twoje diary i jest ciekawe.

13986806754f144420a3038.jpg

Naprawdę ciekawe są gale ;) Na razie to początek ale jednak ładnie się to wszystko zapowiada. Mam nadzieję że dalej będzie równie ciekawie ;)

Ciekaw jestem jakie będziesz miał plany co do AJ Stylesa... bo to jednak pierwsze chyba takie diary które czytam (przynajmniej ostatnimi czasy) w którym w WWE można zobaczyc właśnie tego zawodnika ;)

Zobaczymy jak to się potoczy. Nawiasem cieszę się że to Del Rio wygrał i jest pretendentem.

Zapraszam do siebie ;)

10.01.2011r

WWE RAW rozpoczyna się efektownym pokazem fajerwerków oraz utworem "Burn It to the Ground" zespołu Nickelback.

COLE: Witam wszystkich na Monday Night RAW. Dziś czekają nas dalsze konfrontację na linii Punk – Barrett, Punk – Cena i Miz – Morrison.

LAWLER: Nie zapominaj o feudach tych mniej znanych wrestlerów. Chociaż jeszcze za wcześnie o tym mówić. Może dziś dowiemy się więcej.

COLE: Tyle od nas. Dzisiejsze RAW rozpoczniemy walką Daniel Bryan vs Evan Bourne.

Singles Match

Daniel Bryan vs Evan Bourne

Panowie rozpoczęli od próby sił i lepiej wyszedł Daniel Bryan który założył Headlock. Bourne jednak szybko skontrował to na Hammer Lock jednak Bryan go kopnął i wyprowadził kilka uderzeń. Daniel wykonał Belly to Belly Suplex i uzyskał 2 count. Bryan dołożył Running Big Boot i wszedł na narożnik. Bryan popatrzył na Bourne i wykonał Diving Headbutt. Pin 1...2... kick out. Evan wy turlał się za ring gdzie odpoczął. Daniel wyszedł za nim ale Bourne wskoczył do ringu i wykonał Suicide Dive. Sędzia ich wylicza 1..2..3..4.. Evan wrócił na ring 5..6..7 i do ringu wchodzi Daniel Bryan. Evan wykonuje mu Roundhouse Kick i wskakuje na narożnik. Chce wykonać Shooting Star Press ale Bryan się odsuwa. Bourne jednak nie zaprzestaje i mamy Diving Double Knee Drop i pin 1...2... kick out. Bryan wstaje ale dostaje jeszcze Spinning Heel Kick. Bourne jeszcze raz na narożniku, skacze ale Daniel znowu się odsuwa i Evan trafia na matę. Bryan zakłada LeBell Lock. Bourne próbuje się wydostać ale nic z tego. Evan odklepuje. Zwycięzcą zostaje Daniel Bryan. Ale widzimy, że od tyłu zachodzi go Ted Dibiase i wykonuje mu Dream Street, po czym unosi pas US do góry.

Na backstage'u Josh Mathews rozmawia z WWE Championem The Mizem.

MATHEWS: Witaj Miz, czy obawiasz się walki z Johnem Morrisonem na Royal Rumble?

MIZ: Czy ja się obawiam? Ja się tego boję. Pokaże Morrisonowi kto zasługuje na ten tytuł. Na Royal Rumble John dowie się co to ból.

MATHEWS: Czy myślisz, że John jest w stanie odebrać ci tytuł?

MIZ: Może i jest ale tego nie dokona. Chcę pozostać mistrzem po Elimination Chamber i wystąpić na Wrestlemanii jako WWE Champion. Obronię mój pas na każdej gali i zostanę najdłużej panującym mistrzem w WWE.

MATHEWS: Co sądziłeś o Johnie jak był twoim tag team partnerem?

MIZ: Josh, dlaczego ty mnie wypytujesz tylko o Morrisona?

MORRISON: A dlaczego nie?

MIZ: To jest mój czas przy mikrofonie. Wynoś mi się stąd.

MORRISON: Nie pójdę póki nie wyrównam rachunków. Przez ciebie przegrałem walkę na ostatnim RAW.

MIZ: A ty mnie zaatakowałeś po mojej. Więc o co ci chodzi?

MORRISON: Chodzi mi o WWE Championship. Szkoda, że Royal Rumble to będzie twoja ostatnia gala jako mistrz WWE.

Miz uderzył Morrisona w twarz, lecz John się odwdzięczył tym samym i dołożył Dropkick. Dobił jeszcze Miza serią uderzeń i odszedł.

We walk alone in the unknown... CM Punk razem zresztą Nexus wchodzi na ring.

PUNK: Nie wiem o kim zacząć gadać. O Barrecie czy o Cenie. Z jednym walczę na Royal Rumble a drugi ma konflikt z Nexus od czerwca i ciągnie się to dalej. Tydzień temu pobiliśmy Cenę. Czy jest dzisiaj w budynku? Tego nie wiem. Lepiej dla niego żeby go dzisiaj tu nie było. Jeśli jednak Cena jest tu z nami to zrobimy mu to co przed tygodniem.

Your time is up. My time is now... Słyszymy muzykę Johna Ceny lecz nikt się nie pojawia. Nagle jednak John atakuje Nexus od tyłu. Na początku Cena przeważał lecz po chwili to Nexus był górą. Na ratunek Cenie przybiegli Randy Orton, Santino Marella i Vladimir Kozlov którzy od razu odgonili Nexus. Orton patrzył na Cenę, ten powoli wstał i spojrzał na Ortona lecz ten wykonał Cenie RKO! Orton odwrócił się w stronę Santino i Vladimira ale ci odeszli na backstage. Orton chwycił mikrofon.

ORTON: Cena, mam cię już dość. Jesteś po prostu nie do zniesienia. Stawiam ci wyzwanie. Na Royal Rumble, zmierzysz się ze mną 1 vs 1. Zwycięzca zostaje na RAW a przegrany idzie na SmackDown. Co ty na to? Widzę że nie masz sił odpowiedzieć więc zapytajmy GM'a co on o tym sądzi.

Ding Dong

COLE: Panie i panowie, właśnie otrzymałem e-mail od anonimowego GM'a RAW. Cytuję: „Randy, twój pomysł mi się podoba. Lecz stypulacja już nie. Przegrany nigdzie nie idzie a zostaje tu, na RAW. Będzie to zwykła walka 1 vs 1 bez żadnej stypulacji.”

ORTON: No trudno. Widzimy się na Royal Rumble Cena.

Tag Team Match

Santino Marella & Vladimir Kozlov vs William Regal & Zack Ryder

… Przeważali Santino i Vladimir. Wykonywali akcje dwójkowe na Zacku Ryderze. Ryder chciał uderzyć Kozlova lecz ten złapał mu obie ręce i wykonał serię Headbuttów po których Ryder upadł. Zmiana z Santino a ten od razu wykonuje Arrivederci. Pin 1...2... kick out. Marella podnosi Rydera wykonuje Irish Whip i dokłada Hip Toss. Zmiana z Kozlovem a ten dokłada Belly to Belly Suplex. Odbija go jeszcze od lin lecz Regal klepnął Zacka i to on jest legalnym zawodnikiem. Kozlov jednak nie zauważył i wykonał Zackowi Battering Ram. Regal zaatakował Moscow Maulera od tyłu i wykonał mu Power of the Punch. Pin 1...2... Santino przerywa. Regal jednak wykonuje mu Regal Cutter. Anglik chce założyć Kozlovowi Regal Stretch lecz ten szybkołapie się lin. Władek wstaje Regal próbuje Clotheslinu ale mamy Battering Ram dla Regala. Wyniesienie i Iron Curtain. Pin 1...2...3. Zwycięzcami mistrzowie tag teamów Santino Marella i Vladimir Kozlov.

Po backstage'u chodzi Randy Orton. Nagle widzimy obolałego Johna Cenę który został pobity chwilę temu.

CENA: Dlaczego to zrobiłeś?

ORTON: Bo jak mówiłem mam cię dość. Sądzisz, że jesteś twarzą tej federacji a nie jesteś. Ja jestem sybolem WWE a ty możesz mi czyścić buty.

CENA: Randy, nie przesadzasz trochę? Nie tylko ty wysuwasz się w górę w WWE. Jest też wiele innych gwiazd. Na Royal Rumble zmierzymy się 1 vs 1. Wtedy okaże się kto jest lepszy.

ORTON: Już nie mogę się doczekać.

CENA: Tak? To walczmy jeszcze dzisiaj. Zgoda?

ORTON: Zgoda. Pokonam cię dzisiaj i powtórzę to na Royal Rumble.

Obaj odeszli do swoich szatni.

Singles Match

John Morrison vs Ted Dibiase

… Zawodnicy wymieniali się ciosami aż w końcu Morrison wykonał Dropkick w kolano Dibiasego. Odbicie od lin i jeszcze jeden Dropkick który powala Dibiasego. Pin 1... kick out. Podnosi go i mamy European Uppercut i Russian Legsweep. Przypięcie 1...2... i nie ma. Morrison odbija się od lin i Baseball Slidem wyrzuca Dibiasego z ringu. Sędzia liczy 1..2..3..4..5..6 Ted wraca. Morrison odbija się od lin ale Dibiase kontruje jego atak na Powerslam. Ted wstaje i dokłada Fist Drop po czym pinuje 1...2... kick out. Ted podnosi Johna i wykonuje Belly to Belly Suplex. JoMo wy turlał się poza ring. Dibiase wyszedł za nim i cisnął nim o barierkę. Powtarza tą akcję jeszcze raz. Ted czyści stół komentatorski i wraca po Morrisona. Wrzuca go na ten stół i ustawia sobie pod Suplex. Monday Night Delight kontruje to jednak na Moonlight Drive! Obaj leżą na zniszczonym stole. Sędzia doliczył już do 5 i liczy dalej 6..7..8 JoMo wstaje i wrzuca Dibiasego na ring gdzie przypina 1...2... Dibiase odbija! Morrison ustawił sobie go pod Starship Pain lecz Ted Dibiase się odsunął i wstał z pomocą lin. Morrison jednak wykonał mu Flying Chuck. Pin 1...2... kick out. John odbił się od lin i chciał wykonać Running Knee Smash lecz Dibiase się schylił i wykonał Rollup 1...2... kick out. Dibiase odpycha Morrisona a ten uderza w sędziego. Fortunate Son wykonał Szamanowi Seksu Dream Street! Sędzia leży i nie ma kto odliczyć. Na ring wbiega drugi sędzia i mamy pin 1...2... kick out! Dibiase wściekły, podnosi Morrisona i chce powtórzyć akcję lecz John się uwalnia i wykonuje Step Up Jumping High Kick. Obaj wykończeni leżą na macie a sędzia roapzoczyna odliczanie 1..2..3..4..5..6..7 John wstaje i ustawia Teda pod Starship Pain. I wykonuje tą akcję pomyślnie. Pin 1...2... Dibiase kładzie nogę na linie! John zaciąga go na środek ringu, Ted jest w pozycji półsiedzącej a Morrison odbija się od lin i Running Knee Smash Pin 1...2...3! Zwycięzcą zostaje John Morrison.

Triple Threat Match

Sheamus vs CM Punk vs R-Truth

… W ringu CM Punk i Truth. Sheamus poza ringiem po tym jak otrzymał Corkscrew Scissors Kick od R-Trutha. Truth przeważał nad CM Punkiem. Wykonał mu Reverse STO po czym przeszedł do pinu 1...2... kick out. Podniósł CM'a i dołożył Scoop Slam i wszedł na narożnik. Jednak zepchnął go stamtąd Sheamus. R-Truth leżał na podłodze po tym upadku a Sheamus wszedł do ringu i dołożył jeszcze Punkowi Swinging Neckbreacker. Punk przeturlał się pod liny i wstał z ich pomocą. Celtycki Wojownik jednak wykonał mu Double Axe Handle po którym Punk wyleciał za ring a Sheamus uderzał pięściami o swoją klatkę piersiową w geście triumfu. Nie zauważył on jednak Trutha który wrócił na ring i wykonał mu Hurricanranę. Podniósł go i dołożył Vertical Suplex Stunner. R-Truth wchodzi na narożnik i wykonuje 450 Splash. Pin 1...2... Punk odciąga R-Trutha i wykonuje mu Roundhouse Kick. CM Punk podnosi Sheamusa i wykonuje na nim Double Underhook Backbreacker. Pin 1...2... kick out. Punk podszedł pod Trutha który wstawał i wykonał mu One Handed Bulldog. Punk wyniósł R-Trutha pod GTS lecz ten zeskoczył i wykonał mu Clothesline. Truth podnosi Punka i Irish Whip lecz CM kontruje i R-Truth ląduje w narożniku. Punk biegnie i mamy Shining Wizard i Bulldog. Punk się odwraca i otrzymuje Brouge Kick od Sheamusa! Sheamus pinuje 1...2... kick out! Celtic Warrior podchodzi pod R-Trutha i wykonuje Celtic Slam. Pin 1...2... i nie! Sheamus zdenerwowany. Nie wie co ma robić. Bierze Trutha i wyrzuca go za ring. Podchodzi pod Punka ale ten wykonuje Rollup 1...2... i nie ma. Obaj wstają. Punk uniknął ataku Sheamusa i wykonał Spinning Wheel Kick. Pin 1...2... kick out! Punk wchodzi na narożnik. Sheamus wstaje ale otrzymuje Diving Crossbody. R-Truth powoli wślizguje się do ringu. CM go zauważył i chciał wykonać Baseball Slide ale R-Truth się odsunął i pchnął Punka w stół komentatorski. Killings wrócił na ring i zaczął wymieniać ciosy z Sheamusem aż w końcu Sheamus powalił Trutha Double Axe Handlem. Wyniósł go i dołożył Powerbomb. Pin 1...2... nie! Sheamus szykował się do Brouge Kicka lecz R-Truth się schylił i wykonał Jumping Calf Kick. Obaj chwilę leżeli aż w końcu Truth się podniósł i zaczął powoli wchodzić na narożnik. Gdy już wszedł doskoczył do niego Sheamus i chciał wykonać Superplex lecz Killings się nie dawał. Zaczęli wymieniać uderzenia. Na krawędź ringu wszedł CM Punk który zrzucił R-Trutha z narożnika na podłogę. Punk wszedł na narożnik i wykonał Sheamusowi Pepsi Plunge lecz w tym momencie w ringu pojawił się Wade Barrett. Punk chciał go zaatakować lecz ten zrobił unik i wykonał Punkowi Wasteland po czym odszedł. Sheamus ostatkiem sił położył rękę na Punku 1...2...3! Zwycięzcą zostaje Sheamus.

Na backstage'u Josh Mathews rozmawia z Wadem Barrettem.

MATHEWS: Witaj Wade. Dlaczego zaatakowałeś Punka chwilę temu?

BARRETT: Zaatakowałem go dlatego, żeby dać mu sygnał przed Royal Rumble. To ja założyłem Nexus, ja zacząłem z nimi na RAW i ja skończe, choćby niewiem ile to trwało. Nexus i Punka łączy tylko nienawiść do Ceny. CM Punk zachował się jak tchórz dołączając do Nexus wtedy gdy ja nie byłem obecny bo dzień wcześniej pobił mnie Cena.

MATHEWS: Czy myślisz, że Punk będzie się chciał zrewanżować?

BARRETT: Myślę, że tak, lecz ja będę gotowy. Ze mną nie będzie miał tak łatwo jak myśli.

MATHEWS: Mimo to że masz wyznaczony pojedynek na Royal Rumble weźmiesz udział w tytułowym pojedynku?

BARRETT: Tego jeszcze nie wiem ale postaram się o to. Wygram ten pojedynek a na Wrestlemanii zdobędę pas WWE lub Wagi Ciężkiej.

MATHEWS: A jeśli nie wygrasz Royal Rumble to co zamierzasz zrobić?

BARRETT: Wtedy, będę musiał wziąć udział w Elimination Chamber Matchu i wtedy zdobyć któryś pas.

MATHEWS: Dziękuję ci za udzielenie odpowiedzi na moje pytania. Do zobaczenia.

BARRETT: Na razie.

Szatnia Nexus.

PUNK: Gdzie byliście kiedy Barrett mi przeszkodził? Pytam się? Jeszcze jeden taki numer a rozpocznienie karierę solową, zrozumiano? Pomoglibyście mi czasami. Ale wy wolicie tylko tu siedzieć i patrzeć jak muszę radzić sobie sam. Gdy wy będziecie czegoś ode mnie chcieli to odwdzięczę się tym samym.

OTUNGA: My nie będziemy potrzebować twojej pomocy. Umiemy radzić sobie sami.

PUNK: Tak? To udowodnicie to za tydzień. A tobie Otunga znajdę specjalnego przeciwnika. I nikt nie będzie ci pomagał. Zgadzasz się?

OTUNGA: Tak. Przyjmuje wyzwanie. Nieważne kto to będzie, pokonam go.

PUNK: Nie bądź taki pewny siebie. Bo możesz się przeliczyć.

Singles Match

John Cena vs Randy Orton

… Cena wykonał Fisherman Suplex i uzyskał 2 count. Podniósł Ortona i zaczęła się wymiana ciosów. Lepiej wyszedł z niej Orton który powalił Cenę European Uppercutem i zaczął obijać mu kończyny. Cena wyturlał się za liny lecz Orton go podniósł i chciał wykonać Rope Hung DDT lecz Cena się uwolnił i wykonał Dropkick. Cena wykonał Ortonowi Irish Whip w narożnik, ten się od niego odbił a John dołożył One Handed Bulldog. Pin 1...2... kick out. Cena podniósł Ortona i wykonał Gutwrench Suplex i 2 count. Orton wyślizgnął się z ringu. Cena wyszedł za nim i zaczął nim obijać o barierki. Podszedł z Randym do schodów i uderzył w nie jego głową. Cena wyczyścił stół komentatorski i ułożył sobie Ortona pod AA na stół. Orton jednak zeskoczył i wykonał Clothesline. Podniósł Cenę i obaj wrócili na ring. Cena chciał uderzyć Ortona lecz ten się schylił i wykonał Inverted Headlock Backbreaker. Orton uderzał pięściami o matę co oznaczało RKO. Cena wstał ale skontrował RKO po czym wykonał Shoulder Block, jeszcze jeden i Proto Bomb. Odbił się od lin i dołożył Five Knuckle Shuffle. Orton wstał a Cena wyniósł go pod AA lecz Orton zeskoczył i chciał wykonać RKO lecz Cena też skontrował. John odbił się od lin, lecz Orton skontrował jego atak na Powerslam. Pin 1...2... nie. Viper podniósł Cenę i dołożył Olympic Slam. Pin znów tylko do dwóch. Orton jeszcze raz czaił się na RKO lecz Cena znów skontrował i wyniósł Ortona na AA i tym razem wykonał swój finisher. Nagle na ringu pojawił się Darren Young, który wykonał Cenie Bonecrusher Powerslam. Sędzia ogłosił DQ na rzecz Ceny. Young jeszcze dobił Cenę serią uderzeń po czym tylko patrzył na półprzytomnego Johna. Tak skończyło się Monday Night RAW.

Karta na Royal Rumble

CM Punk vs Wade Barrett

Singles Match

John Cena vs Randy Orton

Kilka newsów:

- Powrót Triple H'a jest zapowiedziany prawdopodobnie na Royal Rumble.

- Chris Jericho wraca do zdrowia po tym jak Randy Orton kopnął go w czaszkę. Y2J powróci być może w okolicach Elimination Chamber.

- The Undertaker na 100% wystąpi na Wrestlemanii. Wyleczył kontuzję i wróci już niedługo.

- Roster SmackDown w najbliższym czasie może zasilić zawodnik FCW Xavier Woods znany też jako Consequences Creed.

- Atak Darrena Younga na Johna Cenę oznacza, że obaj panowie dostaną ze sobą program w niedługim czasie.

Czytajcie i komentujcie!

Edytowane przez Duke

• 2 tygodnie później...

14.01.2011

SmackDown otwiera pokaz fajerwerków i theme „Know Your Enemy” - Greenday.

COLE: Cześć wszystkim którzy oglądają dzisiejsze Friday Night SmackDown. Jak wiemy na Royal Rumble Alberto Del Rio podejmie Edge'a a stawką będzie World Heavyweight Championship.

STRIKER: Tak to prawda. Będzie jeszcze kilka emocjonujących walk a najbardziej emocjonująca to oczywiście 30 Man Royal Rumble Match. Michael kto jest twoim faworytem?

COLE: The Miz gdyby wystąpił a tak to moim faworytem jest Alex Riley.

STRIKER: On raczej nie ma szans wygrać.

COLE: To może sam wystąpisz i pokażesz na co cię stać?

STRIKER: Wolę nie.

ROBERTS: Panie i panowie proszę powitać osobistego ring announcera Alberto Del Rio Ricardo Rodrigueza.

RODRIGUEZ: Doncellas y Caballeros. Démosle la bienvenida a lo mejor de lo mejor. Antes de que usted pesa ciento diecinueve kilos, desde San Luis Potosí, México. Albertooo Del Rrríooo.

Alberto Del Rio przy swoim theme wjeżdża samochodem w okolice rampy i po jakimś czasie jest już w ringu.

DEL RIO: Nazywam się... Nazywam się Alberto Del Rio. Ale wy to już wiecie. Jestem tu aby opowiedzieć wam co stanie się za 2 tygodnie. Stoczę walkę z Edgem. Wygram ją i będę nowym World Heavyweight Championem. To jest moje przeznaczenie. Jeśli jednak mi się to nie uda w co wątpie, to wystąpie w Royal Rumble Matchu. Jeśli wystąpię w nim, to go wygram. Zostanę ostatnim ocalałym. Oczywiście to nastąpi gdy Edge jakimś cudem mnie pokona. Jednak moja wygrana z nim jest raczej oczywista. Nic nie stanie mi na drodze aby odebrać pas Edge'owi.

Out of time, So say goodbye... Drew McIntyre zmierza w stronę ringu i po chwili staje obok Alberto.

MCINTYRE: Alberto, powiem ci coś. Na Royal Rumble przegrasz z Edgem. A jeśli wystąpisz w Royal Rumble Matchu to również nie wygrasz, bo ja to zrobię. Wyeliminuję każdego, kto stanie mi na drodze. Również ciebie gdy mi przeszkodzisz.

Hold up it's the motherfuckin' concrete... Przy nowym theme na rampie pojawia się GM SmackDown Duke Badass.

BADASS: Widzę panowię, że rozpoczyna się niezła kłótnia. A więc, zamiast się przekrzykiwać, kto wygra Royal Rumble, urządzimy mały pojedynek. Będzie to Over Top Rope Challenge. Wystąpicie w nim wy dwaj. Rozpoczynacie już teraz.

Over Top Rope Challenge

Drew McIntyre vs Alberto Del Rio

Rozpoczęli od próby sił. McIntyre wyprowadził uderzenie i chciał szybko wyrzucić Del Rio jednak ten skontrował i powalił McIntyre'a Clotheslinem. Dołożył jeszcze parę kopnięć. Podniósł go i wykonał Scoop Slam. Chciał go wyeliminować lecz Drew podciął Del Rio i zaczął okładać go w parterze. Szkot wyniósł Arystokratę na barki i chciał wyeliminować lecz Del Rio zeskoczył i wykonał Enzuigiri. Szybko podniósł McIntyre'a i chciał wyrzucić nad górną liną lecz Szkot skontrował w taki sposób, że Alberto znalazł się poza linami. Zwycięzcą zostaje Drew McIntyre.

Singles Match

Tyler Reks vs Chris Masters

Zaczęło się od tego że Chris powalił Tylera i wyprowadził kilka uderzeń. Podniósł go i wykonał Powerslam po czym uzyskał 2 count. Masters wyrzucił Reksa z ringu a sędzia go wyliczał. 1..2..3..4..5 Reks wrócił i powalił Mastersa Shoulder Blockiem. Dołożył jeszcze Back Drop. Szykował się do wykonania Burning Hammer lecz Masters wykonał mu Spinebuster. Pin 1...2... kick out. Masters wykonał Irish Whip lecz Reks skontrował próbę ataku Chrisa na Elevated Gutbuster. Pin 1...2... i nie. Masterpiece wstał i dostał Uppercut i Elbow po którym upadł. Reks odbił się od lin i dołożył Splash. Pin 1...2... Masters odbija. Tyler wykonuje Irish Whip i powala Chrisa potężnym Clotheslinem. Wynosi go pod Burning Hammer lecz Masters znów zeskakuje i zakłada Masterlock. Reks się szarpie i wkońcu jakoś dotarł do lin. Masters wykonał Gorilla Press Slam po czym jeszcze raz zapiął Masterlock. Tyler tym razem nie dotarł do lin i stracił przytomność w wyniku czego zwycięzcą został Masterpiece Chris Masters.

You think you know me... Rated R Superstar stoi w ringu z mikrofonem w ręku.

EDGE: Zapewne pamiętacie początek gali gdy Alberto mówił, że mnie pokona i zostanie nowym World Heavyweight Championem. Hahaha, dobry żart. Jeśli chciałby mnie pokonać mógł zrobić to na TLC kiedy miał szansę. Na Royal Rumble Alberto po raz kolejny poczuje smak porażki. Na Survivor Series jego team przegrał z teamem Reya Mysterio. Jedyny jego sukces to wygrana teamu SmackDown na Bragging Rights mimo to, że odpadł. Ja i Rey musieliśmy bronić honoru SmackDown i zrobiliśmy to. Del Rio nie miał jeszcze wygranej na PPV. I tak zostanie. Na Elimination Chamber też nie spodziewałbym się jego zwycięstwa.

Nagle w hali robi się czerwono a to znak, że Kane ma coś do powiedzenia.

KANE: Potrafisz mówić o porażkach Del Rio, popatrz na siebie. Przegrałeś ze mną na Survivor Series.

EDGE: Ale wygrałem na TLC.

KANE: Może i tak. Żądam rewanżu o pas który mi się należy.

EDGE: Tydzień temu walczyliśmy o mój pas. Więc to był twój rewanż. Poczekaj do Elimination Chamber, może wtedy będziesz miał okazję.

Kane zaatakował Edge'a lecz ten w odpowiedzi wykonał Spear. Nagle pojawił się Alberto Del Rio. Wykonał on Edge'owi Enzuigiri po czym założył Rolling Cross Armbar. Przybiegli sędziowie i odciągneli Alberto od Edge'a.

Singles Match

AJ Styles vs Jack Swagger

… Przeważał Jack Swagger. Wykonywał Stylesowi różnego rodzaju rzuty typowo zapaśnicze. Szykował się do Gutwrench Powerbomb lecz Styles skontrował na Hurricanranę. AJ chciał kontynuować atak lecz Swagger wykonał Running Knee Lift. Pin tylko do 2. Jack wykonał jeszcze Belly to Belly Suplex i znów 2 count. Dołożył jeszcze German Suplex i założył Abdominal Stretch. AJ Styles ledwo się trzymał z bólu lecz jakoś zdołał się uwolnić i w odpowiedzi wykonał Pele Kick. AJ dołożył do tego Styles Suplex Special. Pin 1...2... kick out. Swagger wyczołgał się za ring. Styles odbija się od lin i Suicide Dive lecz nie! Swagger się odsuwa i The Phenomenal ląduje na podłodze. Jack wraca na ring a sędzia rozpoczyna wyliczanie AJ'a 1..2..3..4..5..6..7..8 AJ Styles wraca. Swagger wykonuje mu Irish Whip w narożnik i szykuje się Running Shoulder Block lecz Styles skacze do góry i Swagger trafia w narożnik. AJ go podnosi i wykonuje Styles Clash z trzeciej liny! Nagle jakaś zamaskowana osoba wyciąga sędziego z ringu. Po chwili w ringu zjawia się Kofi Kingston i wykonuje AJ'owi Trouble in Paradise! Zamaskowana osoba odchodzi razem z Kofim a AJ i Swagger leżą na środku ringu. Jack ledwo kładzie rękę na AJ'u i pinuje 1...2...3! Zwycięzcą z niewielką pomocą zostaje Jack Swagger.

Na titantronie ukazuje się Duke Badass.

BADASS: Kingston! Co to miało być!? Nie przeginaj, ok? Może cię spotkać za to trochę większa kara niż zawieszenie. Postanowiłem jednak dać ci szansę na powrót. Za tydzień zmierzysz się z kimś kogo ci wybiorę w Ladder Matchu. Stawką będzie to czy będziesz mógł już występować czy dalej będziesz zawieszony. Do zobaczenia za tydzień. A i jeszcze coś. Za tydzień postaram się ukazać twarz twojego przyjaciela.

KINGSTON: Nie uda ci się. Ja już tego dopilnuję.

AWESOME! I came to play... Do ringu idzie WWE Champion The Miz.

MIZ: Pewnie zastanawiacie się co ja tu robię. A więc jestem tu aby stoczyć walkę Champion vs Champion. Ja kontra Edge. Na Royal Rumble obaj staniemy do walki o nasze pasy. Ja wygram a Edge niestety przegra. Edge wygra tylko wtedy, gdy ktoś przyjdzie mu pomóc. Wcześniej Alberto Del Rio mówił o tym, że odbierze pas Edge'owi, miał rację. Według was kto jest lepszym mistrzem?

Publiczność zaczęła skandować „Edge, Edge, Edge”

MIZ: Mogłem się tego po was spodziewać. Dlaczego bardziej lubicie Edge'a niż mnie? Bo ma długie blond włosy? Bo jest nazywany Rated R Superstar? Lubicie go dlatego, że pokonał jednego z najlepszych w WWE? Tak, chodzi mi o Chrisa Jericho. Jeśli byłby tu dziś z nami na pewno przyznał by mi rację. Ale nie będziemy rozmawiać o Jericho. Chociaż dodam jeszcze jedno zdanie. Powiedziałem, że Jericho był jednym z najlepszych bo najlepszym jestem ja, The Miz!

Publiczność skanduje „You Suck, You Suck”.

MIZ: Krzyczcie sobie to wasze „You Suck”. Jestem najlepszy, ponieważ jestem The Miz i jestem niesamowity!

Na zapleczu widzimy kontuzjowanego Joey'a Mercury'ego, który ma rękę w temblaku. Zaczepia go Todd Grisham, który chce przeprowadzić z nim wywiad.

GRISHAM: Witaj Joey. Dawno cię tu nie było.

MERCURY: Wtaj. Fakt, nie było mnie dłuższy czas, ponieważ przechodziłem operację mojej ręki.

GRISHAM: A kiedy będziesz mógł powrócić na ring?

MERCURY: Myślę, że po Royal Rumble powinienem zacząć brać udział w walkach.

GRISHAM: Jaki będzie twój cel gdy wrócisz do walk?

MERCURY: Jeszcze nie wiem. Chociaż, myślę, że zacznę starać się o któryś z pasów. Może Intercontinental Championship, United States Championship? Może z kimś w teamie zdobędę Unified Tag Team Championship?

GRISHAM: Dziękuję ci za udzielenie odpowiedzi na moje pytania. Wracaj szybko do zdrowia.

MERCURY: Dzięki, na razie.

Tag Team Match

Kane & Dolph Ziggler vs Rey Mysterio & Curt Hawkins

… Hawkins przeważał nad Zigglerem wykonując mu Springboard Crossbody. Jeszcze kilka uderzeń dla Dolpha i Hawkins zmienia się z Reyem. Rey od razu przeszedł do ataku. Wykonał kilka kopnięć i odbił się od lin. Ziggler jednak go złapał lecz Mysterio wykonał Headscissors Reverse DDT. Pin 1...2... kick out. Rey wykonuje Irish Whip, a Kane klepie Dolpha w plecy i to on jest legalnym zawodnikiem. Mysterio powala Dolpha przez Dropkick. Kane atakuje Reya wymierzając mu Uppercut i dokładając Pump Handle Slam. Pin jedynie do 2. Kane podniósł Reya i wykonał mu Scoop Slam dokładając jeszcze Running Low Dropkick. Pin znów do 2. Kane wchodzi na narożnik, Rey wstaje a Kane dokłada Diving Clothesline po którym szykuje się na Chokeslam. Łapie Reya za szyję, wynosi lecz Rey kontruje na DDT! Obaj leżą i po chwili Rey zmienia się z Curtem. Ten od razu atakuje Kane, który nie zdołał się zmienić. Hawkins okłada go w parterze. Podniósł Kane'a ale ten złapał go za szyję i wyniósł do góry. Hawkins jednak skontrował to na Hurricanranę i Kane uderzył w narożnik po czym upadł. Curt szybko wskakuje na narożnik i mamy Heat Seeking Elbow. Rey wyrzuca Zigglera poza ring a Hawkins pinuje 1...2...3! Zwycięzcami zostają Curt Hawkins i Rey Mysterio.

Singles Match

Edge vs The Miz

… Panowie wymieniali się uderzeniami i lepiej wyszedł Miz, który powalił rywala Clotheslinem. Mr. Awesome dobił jeszcze Edge'a serią uderzeń. Podniósł go lecz Rated R go odepchnął odbił się od lin ale Miz wykonał Swinging Side Slam. Pin 1...2... nie. The Miz chwycił Edge'a i wykonał Inverted Facelock Backbreaker into a Neckbreacker. Pin znów do 2. Miz czekał aż Edge się podniesie i chciał wykonać Reality Check lecz Edge to skontrował i wykonał Edge O Matic. Obaj zmęczeni leżą a sędzia liczy 1..2.3..4..5..6 Obaj wstają. Miz odbija się od lin ale nadziewa się na Flapjack od Edge'a. Edge ustawił się w narożniku i szykował się na Spear. Miz jednak wyszedł z ringu wiedząc co się dzieje. Edge wyszedł za nim i uderzył głową Miza o barierkę i o schody po czym wrzucił go na ring. Edge nie zaprzestał ataku i wykonał kilka uderzeń a na koniec Wheel Kick i Russian Legsweep. Pin 1...2... kick out. World Heavyweight Champion dokłada jeszcze Half Nelson Bulldog. Edge wykonuje jeszcze Mizowi kilka uderzeń i próbuje wykonać Edgecution. Miz jednak się uwalnia i kopie Edge'a w brzuch po czym chce wykonać Skull Crushing Finally lecz Edge również się uwalnia ale Miz wykonuje Irish Whip w narożnik i dokłada Swinging Corner Clothesline. WWE Champion szykuje się na swój finisher. Łapie Edge lecz ten się uwalnia i mamy Edgecution. Edge staje w narożniku i czeka aż Miz się podniesie. Awesome One się podnosi Edge biegnie lecz Miz się odsuwa a Edge trafia w narożnik. Miz od razu chwyta go i wykonuje Skull Crushing Finally. Pin 1...2...3! Zwycięzcą zostaje WWE Champion The Miz. Tak zakończyło się Friday Night SmackDown.

Karta na Royal Rumble

CM Punk vs Wade Barrett

Singles Match

John Cena vs Randy Orton

Kilka newsów:

- Za tydzień na SmackDown czeka nas Ladder Match o to czy Kofi Kingston będzie dalej zawieszony czy będzie mógł normalnie walczyć. Jego rywal nie jest jeszcze znany.

- Triple H czuje się już bardzo dobrze i jest prawie pewne, że wystąpi na Royal Rumble.

- WWE szykuje push dla kilku zawodników takich jak: AJ Styles, Dolph Ziggler, Ted Dibiase, i najprawdopodobniej gdy wróci Joey Mercury też może się spodziewać, że dostanie program z kimś kto jest wyże w hierarchii WWE.

- Na koniec mały spoiler dotyczący Chrisa Jericho.

Chris Jericho powróci na pierwszym lub drugim RAW lub SmackDown po Royal Rumble.

Czytajcie i komentujcie!

Edytowane przez Duke

17.01.2011

WWE RAW rozpoczyna się efektownym pokazem fajerwerków oraz utworem "Burn It to the Ground" zespołu Nickelback.

LAWLER: Witam wszystkich, którzy oglądają dzisiejsze RAW. Jest to przedostatnie RAW przed Royal Rumble.

COLE: A najważniejsze jest to, że na Royal Rumble Miz obroni swój pas. Miz jest nie do pokonania.

LAWLER: Możesz przestać wywyższać Miza. Prędzej czy później i tak straci pas.

COLE: Może i tak ale nie prędko. Ten zawodnik jest bardziej utalentowany niż ktokolwiek w WWE.

LAWLER: Ehh, przestańmy o nim gadać i popatrzmy co nas dzisiaj czeka.

Santino Marella i Vladimir Kozlov będą bronić pasów Tag Teamowych w starciu z braćmi Uso. Ponadto The Miz zmierzy się z Johnem Ceną w Non Title Matchu. Wade Barrett nie pojawi się na dzisiejszym show, ponieważ nabawił się lekkiego urazu.

Now listen. This ain't no make believe... Pretendent do pasa WWE na Royal Rumble John Morrison zmierza do ringu.

MORRISON: Na Royal Rumble, zmierzę się z Mizem w Last Man Standing Matchu. Nie tylko się zmierzę ale też go pokonam i upokorzę na oczach tysięcy widzów. Po raz pierwszy w mojej karierzę zostanę WWE Championem. Aż czuję jakie to uczucie, być na szczycie. Po wygranej powiem Mizowi prosto w oczy, że jestem lepszy niż on i to ja zasługuję na ten pas. Skieruję się do Miza. Miz jeśli uważasz, że jest inaczej wyjdź tu i powiedz mi to prosto w twarz.

Chwila czekania i AWESOME! I came to play... WWE Champion The Miz wychodzi stawić czoła Morrisonowi.

MORRISON: Pojawiłeś się, nie to co 2 tygodnie temu.

MIZ: Zamknij się i pozwól mi mówić. Po co mnie tu zaprosiłeś jak nawet nie dałeś dojść do słowa?

MORRISON: Proszę mów.

MIZ: Uważam inaczej niż ty. Jeśli powiesz mi prosto w twarz, że jesteś lepszy to skłamiesz. Będziesz kłamcą, który oszukuje tych wszystkich ludzi. Na Royal Rumble zachowam tytuł. Druga szansa dla ciebie, będzie wtedy, gdy wygrasz Royal Rumble Match i wybierzesz mnie jako przeciwnika na Wrestlemanii. Wcześniej po drodze jest Elimination Chamber, lecz ja nie dopuszczę abyś był jednym z moich przeciwników.

MORRISON: A ja nie dopuszczę do tego abyś mi przeszkodził. Jeśli, nie zdobędę pasa na Royal Rumble zrobię to na Elimination Chamber.

MIZ: Jak już, to tylko zdobędziesz szansę na mój tytuł ale go nie zdobędziesz. Na Royal Rumble i na Elimination Chamber o ile w nim wystąpisz, pokażę ci kto jest lepszy.

MORRISON: Po co czekać.

Morrison uderza Miza w twarz, powala go Clotheslinem i okłada w parterze. Sędziowie go odciągają ale John nie przestaje uderzać Miza. Dopiero po dłuższej chwili Morrison się uspokoił a obolałego Miza zabrali sędziowie.

Unified Tag Team Championship Match

Santino Marella & Vladimir Kozlov © vs The Usos (Jimmy Uso & Jey Uso)

… Kozlov powalił Jeya Headbuttem, podniósł go, kopnął w brzuch i wykonał Belly to Belly Suplex. Pin 1...2... kick out. Zmiana z Santino. Ten od razu wykonje kilka uderzeń i STO. Podnosi Jeya odbija go od lin i Hip Toss, odbicie od lin i Diving Headbutt. Santino szykuje się pod swoją akcję kończącą czyli Cobra. Jey wstaje Santino krzyczy „Cobraaa” ale Jey robi unik i wykonuje Superkick! Po chwili odetchnięcia mamy zmianę po obu stronach. Jimmy Uso uniknął ataku Kozlova i wykonał Neckbreacker. Kozlov wstał a Jimmy dołożył Superkick. Taunt i Jimmy wskakuje na narożnik, szykuje się Diving Splash. Uso leci ale Kozlov się odsuwa! Vladimir pinuje 1...2... i nie. Obaj wstają. Kozlov podchodzi do Jimmy'ego łapie go za ręce i seria Headbuttów w klatkę piersiową jednego z braci Uso. Kozlov go puszcza a ten upada. Władek podnosi Jimmy'ego i wykonuje Backbreacker po którym uzyskuje 2 count. Jimmy wyturlał się poza ring. Kozlov za nim wyszedł ale Uso pchnął go w barierkę oddzielającą publiczność. Jimmy wrócił do ringu i zmienił się z bratem. Sędzia wyliczał Kozlova i doszedł już do 5. Jey wykonał Springboard Crossbody na Kozlovie i obaj byli za ringiem. Jey wrzucił Rosjanina na ring gdzie zadał mu kilka uderzeń. Podniósł Kozlova lecz ten uderzył go w twarz, odbił się od lin lecz nadział się na Samoan Drop. Jey wskakuje na narożnik i dokłada Diving Splash. Jimmy wyrzucił interweniującego Marellę a Jey przypiął 1...2...3! Zwycięzcami i nowymi mistrzami Tag Teamów zostają The Usos. Bracia po celebracji odeszli z nowo zdobytymi pasami a Santino chwycił za mikrofon.

SANTINO: Kozlov, jeśli będziesz chciał rewanżu o te pasy, to nie ze mną. Dlaczego? Bo ja rozpoczynam karierę solową. Na razie koniec z naszym teamem. Postaram się o zawyżenie mojej postaci. Być może zacznę od wygrania Royal Rumble Matchu.

Ding Dong

COLE: Panie i panowie, proszę o uwagę. Właśnie otrzymałem e-mail od anonimowego GM'a RAW. Cytuję: „Santino, chcesz zacząć karierę solową, tak? Dobrze, więc zaczniesz już dziś. Zmierzysz się za chwilę z Darrenem Youngiem. Powodzenia.”

SANTINO: Dziękuje.

Singles Match

Santino Marella vs Darren Young

Panowie rozpoczęli od zwarcia. Darren założył Headlock lecz Santino przekręcił to na Hammer Lock. Young się uwolnił i wykonał Back Drop. Young odbija się od lin lecz Santino wykonuje mu Rollup 1...2... kick out. Dropkick od Santino. Odbicie od lin i Hip Toss. Marella odbija się od lin i Diving Headbutt. Szykuje się Cobra. Young się podnosi, Santino już ma uderzać lecz Darren się schylił i wykonał Northern Lights Suplex. Pin 1...2... i nie. Darren podnosi Santino, uderza go łokciem, odbija się od lin i Clothesline. Santino na macie. Young dokłada jeszcze kilka uderzeń i pinuje lecz tylko 2 count. Young dokłada jeszcze Tilt a Whril Backbreacker. Pin znów do 2. Young chwyta Marelle i wychodzi z nim poza ring. Chce uderzyć jego głową o barierkę lecz Santino kontruje i to on uderza głową Younga o barierkę i o schody po czym wrzuca go na ring. Włoch podnosi Younga i wykonuje mu Santino Stunner. Marella szykuje się na Cobre. Young wstaje i Cobra! Pin 1...2...3! Zwycięzcą zostaje Santino Marella. Dobry początek jego solowej kariery. Ale widzimy, że w ringu pojawia się John Cena. Podnosi Darrena Younga, wynosi na barki i Attitude Adjustment. Rewanż za miniony tydzień.

It's a shame for they... King of the Ring 2010 Sheamus zmierza na ring.

SHEAMUS: Niedługo, zostanę jednym z najbardziej utytułowanych wrestlerów w WWE. Jestem dwukrotnym WWE Championem, wygrałem turniej King of the Ring a za 2 tygodnie wygram Royal Rumble. Na Wrestlemanii pokonam mistrza WWE lub Wagi Ciężkiej i zostanę trzykrotnym mistrzem. Nic mnie nie powstrzyma. Będzie to moja druga Wrestlemania. Tym razem wygram, nie to co rok temu. Triple H pozbawił mnie pasa i myślałem, że wymierzę mu za to karę lecz poległem. Za to na Extreme Rules pokonałem go. Nie tylko pokonałem ale kontuzjowałem i wykluczyłem z występów na długie miesiące. Teraz już będzie inaczej. Triple H nie przeszkodzi mi w zwycięstwie na Wrestlemanii.

Ding Dong

COLE: Panie i panowie, proszę o uwagę. Właśnie otrzymałem e-mail od anonimowego GM'a RAW. Cytuję: „Sheamus, mówisz, że zwyciężysz w Royal Rumble Matchu. Więc udowodnisz to już dziś. W Main Evencie dzisiejszego RAW odbędzie się 6 Man Royal Rumble Match. Zwycięzca wejdzie jako trzydziesty uczestnik Royal Rumble Matchu za 2 tygodnie. Udział wezmą też zawodnicy ze SmackDown.”

SHEAMUS: To tylko przybliży mnie do zwycięstwa.

Fatal 4 Way Match

William Regal vs John Morrison vs Tyson Kidd vs John Cena

… W ringu Cena przeważał nad Regalem a Morrison i Kidd walczyli poza nim. Cena wykonał Regalowi kilka uderzeń, pchnął go w narożnik, odbił się od lin i wykonał Running One Handed Bulldog. John wchodzi na narożnik i dokłada Diving Leg Drop Bulldog. Pinuje ale tylko 2 count. Za ringiem Morrison wykonał Kiddowi Dropkick i ten wyleciał poza barierkę. Morrison wszedł do ringu i wykonał Cenie Rollup ale tylko 2 count. Cena wstał i razem z Morrisonem wymieniali uderzenia. Morrison wkońcu wykonał Dropkick w kolano Ceny. Bezcenny na kolanach, JoMo odbija się od lin i Dropkick w twarz Ceny. Pin 1...2... i nie. JoMo podszedł pod liny, Cena wstał a Szaman Sexu wykonał mu Flying Chuck. W okolicach ringu pojawił się Tyson Kidd który wyciągnął Morrisona z ringu i zaczął okładać kopniakami. Regal skorzystał z okazji i wykonał Cenie Knee Trembler. Pin 1...2... Kidd to zauważył i przerwał pin. John Morrison wstał ale Kidd wykonał mu Suicide Dive tak, że obaj uderzyli o barierkę. Regal szykował się aby wykonać Power of the Punch. Cena wstał, uniknął uderzenia od Regala, odbił się od lin i wykonał Shoulder Block, jeszcze raz odbił się od lin i drugi Shoulder Block. Wyniesienie i Proto Bomb. Ręka w górę, gest You Can't See Me, odbicie od lin i Five Knuckle Shuffle. Cena wynosi regala i Attitude Adjustment. Do ringu wbiega jednak Randy Orton, który wykonuje Cenie RKO! Poza ringiem Morrison dochodzi do siebie i rzuca Kiddem o metalowe schody. Orton szykuje się do Punt Kicku na Cenie. JoMo to widzi, wchodzi na ring i atakuje Randy'ego uderzając go w twarz. Morrison dokłada jeszcze Russian Legsweep i wyrzuca Ortona z ringu. Pojawia się jednak The Miz! Atakuje od tyłu Morrisona wykonując mu Skull Crushing Finally! Widok jak po wojnie. Miz przeciąga Cenę na Morrisona! Sędzia odlicza 1...2... 2 count! Miz wściekły podnosi Morrisona i powtarza swój finisher. Tyson Kidd jednak wykonuje Mizowi Springboard Dropkick w plecy po czym wyrzuca go z ringu. Kidd pinuje Morrisona 1...2... Regal przerywa! Co za widowisko! Regal wykonuje Tysonowi Regal Cutter. William zakłada kastet i dokłada Power of the Punch. Cena jednak doszedł do siebie i wykonał Regalowi Attitude Adjustment! Pin 1...2...3! Ten ciężki pojedynek wygrywa John Cena.

Josh Mathews przeprowadza wywiad z CM Punkiem.

MATHEWS: Witaj Punk. Nie wystąpiłeś jak na razie z Nexus na dzisiajszym show. Dlaczego?

PUNK: Oszczędzamy siły przed Royal Rumble. Chcemy wypaść jak najlepiej. Moi uczniowie będą mieli większą szansę na zwycięstwo w Royal Rumble Matchu.

MATHEWS: Rozumiem. Czy myślisz, że po Royal Rumble będziesz liderem Nexusa?

PUNK: Tak. Wade doznał urazu co tylko pomniejsza jego szansę na zwycięstwo.

MATHEWS: Być może. Ostatnie pytanie. Dlaczego, żaden członek Nexus nie wystąpi w dzisiejszym 6 Man Royal Rumble Matchu?

PUNK: Już mówiłem, oszczędzamy siły. Nie potrzeba nam aby któryś z nas wystąpił jako 30 zawodnik. Niech wygra lepszy, po prostu. Jeśli moi uczniowie będą mieli kłopoty za 2 tygodnie to osobiście wejdę do ringu i im pomogę.

MATHEWS: Dziękuję ci za odpowiedzi na moje pytania. Do zobaczenia.

PUNK: Spadaj.

Szatnia Johna Ceny.

CENA: Orton nie daje mi spokoju. Cały czas mnie atakuje. Jednak dzisiaj miałem wystarczająco sił aby wygrać pojedynek mimo jego ataku. W pozbyciu się Ortona pomógł mi John Morrison i za to mu dziękuję. Od razu powiem, że liczę na Johna Morrisona w starciu o WWE Championship na Royal Rumble. Jeśli będzie trzeba to mu pomogę, tak jak on pomógł dziś mi. Gdyby nie Miz to John pewnie by dziś wygrał. Odstawmy jednak te sprawy na bok. Skieruję się teraz do Randy'ego Ortona. Orton jeśli mnie słyszysz to oświadczam ci, że na Royal Rumble cię zniszczę! Co powiesz na walkę bez dyskwalifikacji? Bo ja jestem za. Ty interweniowałeś w moim pojedynku, ja mogę interweniować w twoim. Niech na Royal Rumble w naszym pojedynku interweniuje kto tylko chce. Zgoda? Odpowiesz mi za tydzień.

6 Man Royal Rumble Match

It's a shame for they... Jako pierwszy wychodzi Sheamus.

Jako drugi pojawia się Daniel Bryan.

I rozpoczęli. Sheamus od razu rzucił się na Bryana okładając go serią uderzeń. Irish Whip od Irlandczyka i Big Boot. Bryan wstaje a Sheamus wyrzuca go poza ring Double Axe Handlem. Pierwsza eliminacja bardzo szybko. Mamy pierwsze odliczanie.

Out of time, So say goodbye... Jako trzeci w ringu pojawia się Drew McIntyre.

Sheamus od razu próbował Brouge Kicka lecz Drew się schylił i wyprowadził kilka uderzeń. McIntyre wykonał Irish Whip i Clothesline. Podniósł Sheamusa lecz ten wykonał mu Irish Curse Backbreacker. Sheamus czeka aż Szkot się podniesie. Tymczasem kolejne odliczanie.

Booyaka Booyaka 619... Czwartym uczestnikiem jest Rey Mysterio.

Rey od razu ruszył na Sheamusa wykonując mu Hurricanranę po której Celtic Warrior wylądował na drugiej linie. Mysterio odbił się od lin i wykonał 619. Sheamus chwieję się na nogach a McIntyre wykonuje mu Future Shock DDT. Rey Mysterio jednak wykonuje McIntyre'owi Springboard Senton. Sheamus leży, Drew leży a Rey stoi na nogach. I jest kolejne odliczanie.

I come from money... Ted Dibiase pojawia się jako piąty uczestnik.

Mysterio od razu chciał wyprowadzić atak na Teda lecz ten wykonał mu Clothesline i Powerslam. McIntyre się podnosi z pomocą lin. Dibiase go zauważył. Ted wykonuje mu Big Boot lecz nie! Drew się schylił i pociągnął liny a w efekcie tego Dibiase wylądował poza ringiem. Sheamus wstał i wykonał McIntyre'owi Double Axe Handle. Celtycki Wojownik podniósł Reya i wykonał mu Powerbomb. I mamy ostatnie odliczanie.

Smoken Mirrors... Jako ostatni pojawia się Cody Rhodes.

Rhodes od razu zaczął atakować Reya Mysterio. Sheamus za to wziął się za Szkota. Wykonał mu kilka uderzeń a na koniec Big Boot po którym mało brakowało, żeby Drew znalazł się poza ringiem. Cody okładał Reya w narożniku. Sheamus podszedł do Cody'ego, obrócił go i wykonał mu Brouge Kick po czym rzucił go na środek ringu. Rey podciął Sheamusa i ten uderzył w narożnik. Mysterio próbował wyrzucić Sheamusa lecz nic z tego. McIntyre podniósł Rhodesa i wyprowdził kilka uderzeń. Cody jednak skontrował i sam uderzył Drewa kilka razy. Zaczęła się wymiana ciosów pomiędzy nimi przy linach. Sheamus z Reyem również wymieniali ciosy aż w końcu Sheamus powalił Reya Clotheslinem. Irlandczyk zauważył McIntyre'a i Rhodesa przy linach i wyrzucił ich podwójnym Clotheslinem. Sheamus odwrócił się w stronę Reya, podniósł go lecz ten wskoczył mu na barki. Sheamus chciał wyrzucić Reya czymś w rodzaju Powerbomb lecz Rey złapał się lin i przerzucił Sheamusa nad nimi! Rey Mysterio zwyciężył dzisiejsze Royal Rumble. Czy powtórzy to za 2 tygodnie? Ma duże szanse gdyż wejdzie z numerem trzydziestym. Ale widzimy, że Sheamus wraca do ringu. Rey odwraca się w jego stronę a Sheamus wykonuje Brouge Kick Reyowi! Wynosi go i dokłada High Cross. Tak kończy się przedostatnie przed Royal Rumble Monday Nigh RAW.

Karta na Royal Rumble

CM Punk vs Wade Barrett

Singles Match

John Cena vs Randy Orton

Kilka newsów:

- Po Royal Rumble najprawdopodobniej ujrzymy feud John Cena – Darren Young, który może się ciągnąć do Wrestlemanii.

- Po dzisiejszym RAW wiadomo, że Rey Mysterio wejdzie jako ostatni w Royal Rumble Matchu.

- Na Royal Rumble zabraknie jednak Triple H'a. Podczas jednego z treningów nabawił się urazu i nie wystąpi za 2 tygodnie. Będzie można się go spodziewać na którejś z tygodniówek lub dopiero na Elimination Chamber.

Czytajcie i komentujcie!

Edytowane przez Duke

21.01.2011

Dzisiejsze WWE SmackDown otwiera pokaz fajerwerków oraz utwór „Know Your Enemy” - Greenday.

COLE: Witam wszystkich którzy są w stanie oglądać dzisiejsze show. Dziś na SmackDown czeka nas Ladder Match.

STRIKER: O tak. Zmierzy się w nim Kofi Kingston z... no właśnie nie wiadomo jeszcze z kim. Na górze zawiśnie kontrakt, który zdejmie zawieszenie z Kofiego. Jeśli jednak Kingston przegra, dalej będzie zawieszony.

S.O.S. I hear them shoutin'... Kofi Kingston przy buczeniu publiki zmierza na ring z mikrofonem w ręku.

KINGSTON: Więc, dziś skończy się moje zawieszenie. Dziś skończy się moje zawieszenie, bo zdejmę kontrakt który będzie zawieszony nad ringiem. Gdy już go zdejmę, powiem Badassowi prosto w twarz, że nie potrzebnie mnie zawiesił, bo za parę dni będę mógł normalnie walczyć. Także z góry proszę o dodanie mnie do walki o pas Interkontynentalny na Royal Rumble. Badass, lepiej byś zrobił gdybyś zawiesił Stylesa. To on jest sprawcą naszego konfliktu. To on zmusił mnie abym wykonał mu swój finisher. To on doprowadził do dyskwalifikacji naszego teamu. Kara mu się należała. Badass wyjdź tu i spójrz mi prosto w twarz!

Hold up it's the motherfuckin' concrete... Duke Badass przyjął wyzwanie Kingstona i wchodzi na ring. Duke spojrzał Kofiemu prosto w twarz.

BADASS: Spojrzałem ci prosto w twarz, co dalej? Dalej będziesz się wychwalał, że dziś zdejmiesz kontrakt i nie będziesz już zawieszony? Powodem twojego konfliktu z AJ Stylesem, nie jest on tylko ty! Gdyby nie AJ to przegralibyście. Próbował cię bronić, a że trochę go poniosło to już jego sprawa, a nie twoja. Wybrałem ci już przeciwnika. Jeśli chcesz kontynuować feud z AJ'iem to zmierzysz się właśnie z nim.

KINGSTON: Pokonam go. Gdybym potrzebował pomocy, to mam asa w rękawie. Pamiętasz tamten tydzień? Zamaskowana osoba.

BADASS: Pamiętam, aż tak słabej pamięci to nie mam. Pamiętam też, że tydzień temu powiedziałem, że postaram się ukazać twarz twojego przyjaciela. I zrobię to! Jak nie dzisiaj to za tydzień. Nie wiem kiedy mi się to uda, ale obiecuję ci, że ściągnę mu tą maskę choćby nie wiem co.

KINGSTON: Tak, tak skończ już tą śmieszną gadkę. Nie uda ci się to. Wątpię, że uda ci się to akurat dzisiaj. Dlatego, że nie mam gwarancji, że mój kolega się tu dziś pojawi.

Kofi wyszedł z ringu i udał się w stronę backstage'u, lecz zatrzymał się na rampie.

KINGSTON: Zapomniałbym o jeszcze jednym. Dotyczy to AJ Stylesa. Powiem krótko, i żebyś się później nie pytał o co mi chodzi. Jasne? A więc, żebyś się nie zdziwił. Tyle ode mnie. Martw się teraz o Stylesa.

Kingston udał się na backstage, a Duke myślał o co chodziło Kofiemu.

Singles Match

Ezekiel Jackson vs Trent Barreta

Rozpoczęcie od próby sił z której oczywiście lepiej wychodzi Ezekiel. Zeke zakłada Headlock z którego Trent ledwo wyszedł. Barreta wykonał Dropkick po którym Zeke upadł. Barreta odbił się od lin i dołożył Leg Drop. Pin tylko do 2. Barreta wyszedł na zewnętrzną stronę lin. Jackson wstał a Trent wykonał Springboard Dropkick. Barreta na narożniku i Moonsault. Lecz nie! Zeke się odsuwa i Barreta wita się z matą. Jackson go podnosi, odbija od lin po czym sam się odbija i wykonuje potężny Shoulder Block. Podnosi Barrete i dokłada Uranage. Pin 1...2...3! Ten krótki pojedynek wygrywa Ezekiel Jackson.

Uuu Chavo... Chavo Guerrero wchodzi na ring i bierze mikrofon. Publiczność nie wydaje się być zadowolona.

GUERRERO: Jak wiecie nazywam się Chavo Guerrero. Od lat jestem jedną z najbardziej nie dostrzeganych gwiazd w WWE. Od czasu rozpadu Los Guerreros wszyscy postrzegają mnie jako łajzę, która nie umie nic sama zrobić. Ucieszyłbym się i to bardzo gdyby został przywrócony pas Cruiserweight Championship. Zdobywałem go 4 razy w WWE i 2 razy w nie istniejącym już od dawna WCW. Razem wychodzi 6 razy. W dywizji cruiserów byłem jednym z najlepszych lecz, gdy walczyłem z większymi i silniejszymi to byłem jednym z gorszych. Gdy pas Cruiserweight został wydalony pozostawało mi tylko założenie teamu. Lecz z kim? Dobra, dość już o mojej przeszłości. Przenieśmy się do teraźniejszości. Od dziś mam zamiar wziąć się do pracy. Będę dużo ćwiczył i zostanę jedną z najbardziej postrzeganych gwiazd w wrestlingu.

Hold up it's the motherfuckin' concrete... GM SmackDown Duke Badass zjawia się na rampie.

BADASS: O co chodzi? Ostatnio każdy chce rozpocząć treningi i zostać wreszcie zauważonym. Na RAW o tym samym gadał Marella. Chwila, o ile pamiętam to jakiś rok temu, może trochę więcej, może mniej, Przegrywałeś z Santino raz za razem. A teraz chcesz zostać gwiazdą? A i jeszcze 2 lata temu pokonywał cię Hornswoogle.

GUERRERO: Wtedy to było co innego. Teraz jeśli bym się z nim zmierzył pokonałbym go. Nie miałbym z tym problemu.

BADASS: Na prawdę? Santino rozpoczął karierę solową, więc...

La vittoria e mia... Santino Marella pojawia się obok Duke'a.

BADASS: Więc zmierzycie się już teraz.

Singles Match

Chavo Guerrero vs Santino Marella

Zawodnicy rozpoczęli od klinczu. Chavo wykręcił rękę Marelli i uderzył w nią. Guerrero wykonał Rolling Wheel Kick. Podniósł Santino i wykonał Suplex, wstał i dołożył jeszcze jeden, szykował się na trzeci ale Włoch skontrował to na swój Suplex. Santino wykonał Irish Whip i Hip Toss. Odbił się od lin i dołożył Diving Headbutt. Szykuje się Cobra. Chavo wstaje i robi unik przed akcją kończącą, odbija się od lin i Crossbody. Chavo wykonuje jeszcze Tornado DDT. Guerrero przeciąga Marellę pod narożnik i sam na niego wchodzi. Szykuje się Frog Splash. Chavo skacze ale Santino się odsuwa! Włoch wstaje i szykuje się Cobra! Chavo wstał i mamy Cobre. Pin 1...2...3! Zwycięzcą zostaje Santino Marella. Czyli plan Chavo na razie się nie sprawdza. Santino świętuje lecz od tyłu atakuje go Chavo. Powala go Dropkickiem i pomyślnie dokłada Frog Splash. Oby nie zaczęło to feudu między nimi.

Na backstage'u Todd Grisham rozmawia z AJ Stylesem.

GRISHAM: Witaj, jak myślisz, uda ci się pokonać dziś Kofiego Kingstona?

STYLES: Nie ważne czy wygram czy przegram, ale chcę wymierzyć mu karę za to co zrobił 2 tygodnie temu. Powiedziałem, że nie ważne czy wygram czy przegram. Jednak się rozmyśliłem. Muszę dziś wygrać, żeby ten Jamajczyk nie wtrącał mi się w moje sprawy, a dokładniej w konflikt z Dolphem Zigglerem o pas Interkontynentalny. Na razie nie było żadnego mocnego spięcia między mną a Zigglerem. Dlaczego? Odpowiedź brzmi Kofi Kingston. To on odciąga mnie od pasa. Pewnie nie może się pogodzić z tym, że jest zawieszony i nie może brać udziału w walce o pas ani w żadnej innej. Przepraszam cię Todd, ale muszę już iść. Na razie.

GRISHAM: Do zobaczenia następnym razem.

Szatnia Mistrza Wagi Ciężkiej Edge'a.

EDGE: Za 9 dni Royal Rumble. Zmierzę się z Alberto Del Rio. Pewnie dziś wyjdzie na ring i będzie gadał, że nazywa się Alberto Del Rio ale my to już wiemy itd. Na SmackDown na razie nikt nie odbierze mi pasa. Będę bronił go dopiero na Royal Rumble.

Do szatni Edge'a wchodzi Drew McIntyre.

MCINTYRE: Edge, postanowiłem odebrać ci pas. Zmierzmy się dzisiaj wieczorem 1 vs 1 a stawką będzie World Heavyweight Championship. OK?

EDGE: Muszę chwilę pomyśleć. Chociaż co mi szkodzi. Zgoda!

MCINTYRE: Na Royal Rumble to ja zmierzę się z Del Rio. A ty będziesz tylko oglądał ten pojedynek.

EDGE: O tym przekonamy się po naszym pojedynku.

Ladder Match (If Kingston wins he won't be suspended. If Styles wins Kingston continue to be suspended.)

Kofi Kingston vs AJ Styles

Kofi od razu zaczął od natarcia i powalił Stylesa Dropkickiem. Kingston wyszedł za ring i chwycił krzesło z którym wrócił na ring. AJ jednak kopnął go w nogę i Kofi uklęknął. Styles dołożył kopniaka w twarz, a następnie Standing Moonsault. AJ chwycił krzesło i uderzył nim Kofiego w głowę. Zostawił krzesło i wyszedł po drabinę. Phenomenal wrzucił na ring drabinę i rozstawił na środku. Wchodzi po niej ale Kofi wstał i zrzucił Stylesa. Sam zaczął po niej wchodzić lecz tym razem to AJ go zrzucił. Styles chciał uderzyć Kofiego krzesłem lecz ten zrobił unik i wykonał Dropkick. Wszedł na narożnik i dołożył Diving Crossbody. Styles się podniósł a Kofi pchnął na niego drabinę. AJ w efekcie tego znalazł się za ringiem. Kofi szybko ustawia drabinę i wchodzi po niej. Jest już prawie na górze. Styles wczołguje się do ringu. Kofi go zauważył i wchodzi wyżej. Chwyta za kontrakt który sprawi że nie będzie już zawieszony! AJ popycha drabinę z Kofi lecz ten zeskakuje na dwie nogi! Podbiega do AJ'a, kopie go w brzuch i wykonuje mu Russian Legsweep. Kofi podnosi Stylesa lecz ten z nienacka wykonuje mu Hurricanranę. Dokłada jeszcze Spine Breaker. Chwyta drabinę i ustawia ją obok narożnika i wchodzi po niej. Patrzy jeszcze na Kofiego, odwraca się i mamy Moonsault z drabiny! Ależ pięknie! Po chwili odpoczynku AJ bierze drabinę i ustawia na środku. Wchodzi po niej, Kofi nadal leży. Jest już na górze ale wbiega zamaskowana osoba i przewraca drabinę! Styles ląduje na podłodze. Osoba ta podnosi Kofiego i pomaga mu wejść na drabinę. Lecz nagle na ring wbiega Duke Badass! Uderza zamaskowaną osobę, wyrzuca ją z ringu po czym popycha drabinę na której był Kofi! Duke wychodzi za ring i pomaga AJ'owi wejść na ring. Badass ustawia drabinę a Styles na nią wchodzi i zdejmuje kontrakt! W wyniku tego Kofi Kingston nadal jest zawieszony. Gdyby nie GM SmackDown Kofi wrócił by do czynnego uczestniczenia w walkach. Duke i AJ świętują a Kofi i zamaskowana osoba odchodzą na backstage. Po chwili Duke bierze mikrofon.

BADASS: Kofi, chciałeś zagrać nie czysto z pomocą swojego kumpla, więc ja postanowiłem wymierzyć ci, a właściwie wam sprawiedliwość. Jeśli chcesz walczyć to było o tym pomyśleć zanim uderzyłeś mnie w twarz. Teraz już sam musisz coś wykombinować, bo ja już ci nie pomogę.

Singles Match for World Heavyweight Championship

Edge © vs Drew McIntyre

Zawodnicy ropzoczęli od klinczu i Edge założył Headlock. Drew skontrował to jednak na Back Body Drop. Szkot podniósł Edge'a i wyprowadził kilka uderzeń a następnie Clothesline. Pin tylko do 1. Edge z zaskoczenia podciął McIntyre'a. Wykonał mu jeszcze kilka uderzeń. Rated R odbił go od lin i wykonał Flapjack. Pin 1...2... kick out. Drew wstał a Edge odbił się od lin i dołożył Clothesline, i jeszcze jeden. McIntyre uniknął trzeciego i wyprowadził kopnięcie w brzuch i DDT. Pin 1...2... i nie. Szkot wynosi Edge'a i Suplex. Copeland wstaje a Drew odbija się od lin i dokłada Big Boot. Pin 1...2... znów tylko 2. Szkot zdenerwowany dobija Edge'a serią uderzeń. McIntyre'a odciąga sędzia. Edge z pomocą lin wstaje. Drew jeszcze raz go uderza, lecz nie, Edge robi unik i wykonuje Edge O Matic! Obaj już trochę zmęczeni leżą a sędzia liczy 5...6...7... Edge wstaje, za chwilę również McIntyre. Edge wykonuje Edgecution po czym podchodzi do narożnika. Szykuje się Spear. Drew wstaje i robi unik przed Spearem. Drew wykonuje Future Shock DDT! To może być koniec. McIntyre przypina 1...2... Edge kładzie nogę na linie! Drew zaciąga go na środek i jeszcze raz pinuje 1...2... kick out! Szkot wściekły. Ustawia sobie Edga jeszcze raz pod swój finisher lecz Edge się uwalnia, odbija się od lin i Spear! Pin 1...2...3! Edge pozostaje mistrzem. Drew nie był w stanie go pokonać. SmackDown kończy się celebracją Edge'a.

Kilka newsów:

- Są szanse lecz niewielke, że Triple H pojawi się na Royal Rumble.

- Chris Jericho kończy swoją trasę z Fozzy i powinniśmy go ujrzeć w niedługim czasie.

- Joey Mercury czuje się już dobrze i możliwe, że ujrzymy go w ringu nawet za tydzień.

- Jedną z zapowiadanych walk na Wrestlemanie XXVII jest walka The Undertaker vs Chris Jericho. Jednak nie wiadomo czy te plany dojdą do skutku.

- Creative Team szykuje na Wrestlemanie jakieś większe wydarzenie. Nie wiadomo jednak co to będzie.

- No i na koniec mały spoiler.

Steve Borden aka Sting podpisał dwuletni kontrakt z WWE! Jakby tego było mało to roczny kontrakt podpisał jeszcze Booker T! WWE chyba szykuje małą rewolucje jeśli chodzi o roster.

Karta na Royal Rumble

CM Punk vs Wade Barrett

Singles Match

John Cena vs Randy Orton

Czytajcie i komentujcie!

Edytowane przez Duke

• 2 tygodnie później...

24.01.2011

Ostatnie RAW przed Royal Rumble rozpoczyna się pokazem fajerwerków i piosenką Burn It to the Ground zespołu Nickelback.

COLE: Witam wszystkich na ostatnim WWE RAW przed pierwszą galą w tym roku – Royal Rumble.

LAWLER: Cole, wiesz, że Miz nie ma szans z Morrisonem?

COLE: Jerry, na żarty ci się zebrało?

LAWLER: Nie, mówię poważnie. Ciekawi mnie jeszcze kto będzie przywódcą Nexus po Royal Rumble.

COLE: King, może więcej się dowiesz po RAW.

Your time is up, My time is now... John Cena zmierza w stronę ringu. Po chwili już w nim jest i bierze mikrofon.

CENA: Pewnie myślicie, że przyszedłem gadać o Ortonie. Otóż nie. Wiem, że w niedzielę staniemy twarzą w twarz ale mam też inną sprawę do wyjaśnienia. Dokładniej to chodzi o Darrena Younga. Darren, pamiętasz jak 2 tygodnie temu mnie zaatakowałeś? Tydzień temu odwdzięczyłem się tym samym. Czuję jednak, że sprawa nie jest zakończona. Chcę abyś w tej chwili tu wyszedł. No dalej. Pokaż, że nie boisz się ze mną stanąć twarzą w twarz.

Rozbrzmiewa theme Darrena Younga i on we własnej osobie zjawia się na rampie.

YOUNG: Cena...

CENA: Darren, nie bądź tchórzem i wejdź do ringu w tej chwili albo sam cię tu przyprowdzę.

Darren powoli idzie w stronę ringu i po chwili w nim jest.

YOUNG: A więc Cena, jak wiesz nazywany byłem, a może i nadal jestem „Czarny John Cena”. Nie chcę być do ciebie porównywany. Chcę więc pokazać, że jestem lepszy niż ty.

CENA: Darren, jeśli pokażesz, że jesteś lepszy to wtedy mnie będą nazywać „Biały Darren Young”.

YOUNG: Cena nie rób sobie ze mnie jaj. Wszyscy wiemy, że nie długo będę bardziej rozpoznawalny niż ty.

CENA: Wszyscy wiemy, że tak nie będzie. Jesteś za mało doświadczony aby brać udział w walkach ze mną. Ostatnio przegrałeś z Santino Marellą. Jak ty chcesz w ogóle ze mną rywalizować?

YOUNG: Jedna wpadka każdemu się zdarza. A ty w 2009 roku dostawałeś od Miza, a on był wtedy na poziomie takim jak ja teraz.

CENA: Ale w ostatecznym starciu ja wyszedłem zwycięsko, więc to on dostał ode mnie. A zresztą co się czepiasz Miza? To nie o nim jest ta rozmowa.

YOUNG: Masz rację. Pociągnijmy nasz konflikt.

Young atakuje Cenę uderzając go mikrofonem. Wynosi go pod Bonecrusher Powerslam lecz Cena zeskakuje i wynosi Darrena pod Attitude Adjustment i wykonuje swój finisher. Cena chwyta mikrofon.

CENA: Dobra, to pociągniemy.

Na backstage'u Scott Stanford rozmawia z Santino Marellą.

STANFORD: Witaj Santino. Za 9 dni Royal Rumble. Jak się czujesz przed Royal Rumble Matchem?

MARELLA: Czuje się jak zwycięzca. Jak zwycięzca któy pokona mistrza na największej gali roku – Wrestlemanii.

STANFORD: W Royal Rumble Matchu pozostało kilka wolnych miejsc. Jak myślisz, kto je wypełni?

MARELLA: Być może jakiś większy powrót? Tego nie wiem. Wiem, że na Wrestlemanii Santino Marella zostanie ogłoszony jako WWE Champion.

STANFORD: Nie odbiegajmy w przyszłość. Ostatnie pytanie. Jeśli nie wygrasz Royal Rumble Matchu, to jak...

MARELLA: Chwila, jeśli nie wygram to zakwalifikuję się do Elimination Chamber Matchu. Tak czy inaczej na Wresltemanii ujrzycie Santino Marellę jako WWE Championa. Do widzenia.

Singles Match

John Morrison vs The Great Khali

John Morrison rozpoczął od kopnięć w nogi przeciwnika. Khali jednak nie przejął się tym i wyprowadził Clothesline. John szybko wstał, odbił się od lin ale nadział się na Big Boot. Khali dokłada jeszcze Leg Drop. Pin 1...2... 2 count. Punjabi Playboy podnosi Morrisona i uderza Headbuttem. JoMo wyczołguje się za ring. Khali łapie go jednak za głowę. Morrison jednak wykonał Step Up Jumping High Kick! John wszedł do ringu i dołożył Flying Chuck. Khali leży a Morrison wchodzi na narożnik i dokłada Moonsault. Pin 1...2... kick out! Morrison dokłada jeszcze serię uderzeń.

AWESOME! I came to play... WWE Champion The Miz wychodzi w stronę ringu, lecz siada przy stole komentatorskim.

John i Khali kontynuują. Khali się podniósł i wykonał Brain Chop! Pin 1...2... i nie. Khali rzucił Morrisona do narożnika. Wykonał mu kilka uderzeń po czym pchnął w metalową rurkę umocowaną w narożniku. JoMo wyleciał z ringu. Miz wrzucił do ringu krzesło! Sędzia to zauważył, w tym czasie Miz wykonał Morrisonowi Skull Crushing Finally! Miz wrzucił Johna na ring. Khali wykonał mu jeszcze Punjabi Plunge. Pin 1...2...3! Zwycięża The Great Khali z pomocą Miza.

Kiedyś nadejdzie dzień rozstania z tym co kochasz. Ten czas musi nastąpić. Rozstanie będzie trudne lecz trzeba się z tym pogodzić. Może kiedyś znajdzie się szansa powrotu do tego co kochasz. - 04.03.2011.

I hear voices in my head... Randy Orton, przeciwnik Johna Ceny na Royal Rumble zmierza do ringu.

ORTON: Jestem tu aby powiedzieć wam wszystkim, że Cena ma problem. Musi wybierać, albo ja, albo Darren Young. Jeśli wybierze Younga jego przegrana ze mną w niedzielę jest prawie pewna. Dlaczego? Dlatego, że ja się przygotowuję do tej walki a Cena nie, bo skupił się na Darrenie. Przypomnijmy, że ostatnio nie słychać też nic na temat Wade'a Barretta. Czyżby bał się spotkania z Punkiem? Może i tak, może i nie.

We walk alone In the unknown... A jednak Wade Barrett się pojawił i zmierza do ringu.

BARRETT: Randy, jak widzisz jestm cały i zdrowy. Podczas treningu odniosłem lekką kontuzję. Jednak już nie ma po niej ani śladu i mogę złoić Punkowi tyłek.

ORTON: To dlaczego do diabła tu przyszedłeś? Skoro masz to pogadania z Punkiem, to idź na zaplecze i go poszukaj, albo zaproś go tu, ja sobie pójdę i pogadacie w cztery oczy!

BARRETT: Orton, na razie odstawmy Punka na bok. Powiedziałeś, że się go boję. Otoż wręcz przeciwnie. Na Royal Rumble Punk odejdzie z Nexus. Ja zostanę i będzie tak jak zawsze. Młodzi i zdolni zawodnicy przejmujący RAW w swoje ręce. Nie chcemy żadnych sprzymierzeńców. Każdy jest naszym wrogiem. Nawet ty, nawet Punk i każdy inny przebywający w tym budynku. RAW stanie się a właściwie już stało się naszym show. Nexus choćcie tu!

We walk alone In the unknown... i reszta Nexus wraz z CM Punkiem pojawia się na rampie.

BARRETT: Punk, a ty czego tu chcesz?

PUNK: Pytasz się czego tu chcę? Przecież jestem liderem tej grupy.

BARRETT: Punk wbij sobie do głowy, że to ja byłem, jestem i będę liderem Nexus. Za chwilę ujrzysz jak niszczę Ortona a Nexus niszczy ciebie.

Wade odwraca się w stronę Randy'ego ale otrzymuje RKO! Cały Nexus wbiega na ring. Orton nie zdążył uciec i Nexus go dopadł. Każdy wykonał na nim swój finisher. Na koniec Punk podniósł Wade'a i wykonał mu GTS.

Ding Dong

COLE: Proszę o uwagę. Właśnie otrzymałem email od anonimowego GM'a RAW. Cytuję: „Chwila, chwila. Każdy atakuje każdego a zwycięsko wychodzi CM Punk. Zobaczymy, kto wyjdzie zwycięsko z dzisiejszego starcia. W Main Evencie RAW ujrzymy pojedynek Randy Orton vs CM Punk vs Wade Barrett. Jeśli któryś z członków Nexus pojawi się przy ringu zostanie zawieszony.”

Handicap Match

The Usos (Jimmy & Jey Uso) vs Vladimir Kozlov

Naprzeciw Kozlovowi pierwszy wyszedł Jimmy. Kozlov od razu rzucił się na niego i wykonał serię uderzeń. Podniósł go i dołożył Scoop Slam. Odbił Jimmy'ego od lin i Bog Boot. Pin tylko do 2. Jimmy chce się zmienić lecz Vladimir łapie go za nogę i rzuca na środek ringu. Jimmy wstał a Kozlov złapał mu obie ręce i uderzył go kilka razy głową w klatke piersiową. Jimmy jest bezradny. Kozlov patrzy się na Jeya co wykorzystuje Jimmy i wykonuje Bulldog. Zmiana i do ringu wchodzi Jey. Od razu wykonuje Kozlovowi Neckbreacker. Podnosi go, odbija od lin i dokłada Samoan Drop. Pin 1...2... kick out! Jey wchodzi na narożnik i chce wykonać Diving Splash. Vladimir widzi to i się odsuwa. Zrzuca Jeya z narożnika i rozpoczyna szarżę. Jeden Clothesline, drugi, trzeci a na koniec Powerslam. Jimmy próbuje ataku lecz nadziewa się na Battering Ram! Kozlov na fali. Podnosi Jeya i wynosi pod Iron Curtain lecz Jey się uwalnia i Superkick! Jey wchodzi na narożnik i Diving Splash. Pin 1...2...3! Zwycięzcami zostają bracia Uso.

Po backstage'u chodzi R-Truth. Po chwili spotyka obolałego Johna Morrisona.

R-TRUTH: Wszystko w porządku?

MORRISON: Tak, tylko trochę bolą mnie plecy.

R-TRUTH: Będziesz w stanie walczyć na Royal Rumble z Mizem?

MORRISON: Nie wspominaj mi o Mizie. Mam go już dosyć. Na Royal Rumble wreszcie mu się odpłacę za to wszystko co mi zrobił!

R-TRUTH: Dobra, opanuj się trochę. Ja muszę lecieć bo zaraz walczę, a ty trzymaj się i uważaj na siebie.

MORRISON: OK, dzięki. Na razie.

Singles Match

Ted Dibiase vs R-Truth

Rozpoczęcie od próby sił. Obaj się odpychają, Ted jako pierwszy wyprowadził kilka uderzeń i przejął inicjatywę. Dibiase sprowadził R-Trutha na matę i dalej okładał. Wykonał mu Fist Drop. Pin 1... kick out. Ted podniósł Killingsa i pchnął do narożnika. Dibiase próbował Corner Clothesline'u lecz Truth się odsunął i Fortunate Son trafił w narożnik. Killings wykonał mu Suplex Stunner. Dibiase powoli wstaje. R-Truth wykonuje Lie Detector, jednak nie! Dibiase się schylił i Truth wylądował na macie. Dibiase wykonał mu Cobra Clutch Legsweep. Pin 1...2... i nie. Ted chce podnieść Killingsa lecz ten wykonuje Rollup 1...2... 2 count. R-Truth wykonuje Jumping Calf Kick po czym wchodzi na narożnik. I mamy 450 Splash. Pin 1...2... i nie! Dibiase powoli się podnosi, Killings odbija się od lin i Hurricanrana, lecz Dibiase przejął nad nim kontrolę i rzucił go o narożnik. Podniósł go i wykonał Dream Street. Pin 1...2...3! Zwycięzcą zostaje Ted Dibiase.

Singles Match

Sheamus vs Daniel Bryan

Daniel Bryan na początku wykorzystał swoją szybkość i siłę w nogach. Wykonywał Sheamusowi różne kopnięcia. Po chwili wykonał mu Uppercut i German Suplex. Daniel wszedł na narożnik i dołożył Diving Headbutt. Pin 1...2... nie. Bryan próbuje założyć LeBell Lock lecz Sheamus się uwalnia i powala Danielsona Double Axe Handlem. Podnosi go i dokłada Powerslam. Pin jedynie od 2. Bryan wstaje a Sheamus wykonuje mu kilka uderzeń i Chokelift Side Slam. Pin 1...2... kick out. Sheamus dokłada Powerbomb. Celtic Warrior szykuje się do Brouge Kicka. Daniel wstaje i unika kopniaka. Powala Sheamusa Dropkickiem. Wykonuje mu jeszcze Running Big Boot, po którym szybko wchodzi na narożnik. Sheamus wstaje, Daniel skacze ale mamy Brouge Kick od Sheamusa! Co za kontra! Bryan jednak wyturlał się za ring. Na rampie pojawił się CM Punk. Sheamus go zauważył ale się nim nie przejął i wyszedł po Daniela. Wrzucił go na ring i mamy pin 1...2... kick out! Dookoła ringu pojawiają sią Heath Slater, Justin Gabriel, Mason Ryan, Michael McGillicutty, Husky Harris i David Otunga. Cały Nexus wchodzi do ringu i atakuje obu zawodników! Slater, Gabriel i Ryan wykonali swoje finishery na Sheamusie a McGillicutty, Harris i Otunga na Bryaianie. CM Punk wszystkiemu się przyglądał a po chwili wziął mikrofon.

PUNK: Wade, Randy, ten atak to ostrzeżenie dla was. Mimo że Nexus nie może stać przy ringu to i tak was pokonam. Znajdę nie jeden sposób.

Scott Stanford przeprowadza wywiad z Randym Ortonem.

STANFORD: Randy, jak się czujesz przed dzisiejszym starciem?

ORTON: Ehh, boli mnie wszystko po wcześniejszym ataku Punka i jego grupy. Jednak ból nie jest na tyle silny aby się zrewanżować.

STANFORD: Mówiłeś o tym, że zbierasz siły na stracie z Ceną w niedzielę. Cena jednak mówił, że wie, że spotkacie się na Royal Rumble lecz skupił się na Darrenie Youngu. Myślisz, że to pomoże ci wygrać czy raczej nie?

ORTON: To pomoże mi wygrać. Dlatego, że jak wspominałem przygotuję się do tej walki i jest pewne, że ją wygram.

STANFORD: Ostatnie pytanie. Mimo to że staniesz naprzeciw Johnowi, wystąpisz w Royal Rumble Matchu?

ORTON: Tak, bo jest kilka wolnych miejsc. Postaram się wygrać dwa pojedynki na jednej gali. A wtedy wszystkim zostanie w głowie nazwisko Orton.

Triple Threat Match

CM Punk vs Wade Barrett vs Randy Orton

Walkę rozpoczęli Punk i Barrett wymieniając wściekle uderzenia. Orton tylko się przyglądał jak rywale atakują siebie nawzajem. Punk kopnął Barretta w brzuch i wykonał mu Suplex. CM chwycił go i posłał za liny i w tym momencie Orton ruszył do ataku. Wykonał na Punku serię Clotheslinów. Jeszcze kilka uderzeń i Scoop Slam. Odbicie od lin i Knee Drop. Orton wyszedł do Wade'a i pchnął go w barierkę. Dołożył jeszcze serię uderzeń i rzucił go poza barierkę po czym wrócił do Punka. Obijał go w parterze aż w końcu podniósł pchnął o liny lecz Punk skontrował na Neckbreacker. Pin 1...2... kick out. Orton się podniósł a Punk wykonał Roundhouse Kick. CM wykonał Irish Whip i Back Body Drop. Orton wstaje z pomocą lin. Punk kopie Ortona, ale nie, Randy łapie jego nogę. Punk jednak wykonał Enzuigiri. Wade Barrett wyczołgał się spoza barierki i powoli wtacza się na ring. CM Punk kontynuuje atak na Ortona. Wykonuje mu Double Underhook Backbreaker. Pin 1...2... Barrett przerywa i wykonuje Punkowi Big Boot. Wade wynosi Ortona pod Wasteland. Orton jednak zeskakuje i próbuje ataku lecz Wade robi unik i wykonuje Spinning Side Slam. Pin 1...2... 2 count! CM Punk wstaje i wyprowadza kilka uderzeń dla Wade'a. Odbija go od lin i wykonuje Tilt a Whirl Backbreaker. Randy Orton powoli wstaje, a Punk okłada Barretta. Po chwili go zostawia i idzie po Ortona. Orton ledwo stoi na nogach. Punk chce go uderzyć, lecz ten robi unik i RKO! Wszyscy trzej leżą ze zmęczenia. Orton i Barrett się podnoszą. Barrett wynosi Randy'ego pod swój finisher i wykonuje Wasteland! Pin 1...2...3! Zwycięzcą zostaje Wade Barrett. Punk jednak nie znalazł sposobu na pokonanie rywali. Ostatnie RAW przed Royal Rumble dobiegło końca.

Kilka newsów:

- Chris Jericho dwa dni temu skończył trasę koncertową. Y2J powiedział, że nie wystąpi na Royal Rumble gdyż chce odpocząć po trasie.

- Dla Joeya Mercury'ego jest szykowana przyszłość w teamie. Zarząd uznaje, że sam nie zrobi kariery.

- Na dzisiejszym RAW została podana data. Ma to związek w większym wydarzeniem o którym wspominano już wcześniej.

- Po Royal Rumble zostaną przywrócone divy. Nie będzie ich za wiele więc nie będą jednak brać udziału w walkach.

Karta na Royal Rumble

CM Punk vs Wade Barrett

Singles Match

John Cena vs Randy Orton

Czytajcie i komentujcie!

Edytowane przez Duke

• 3 tygodnie później...

28.01.2011

Ostatnie SmackDown przed Royal Rumble rozpoczyna się pokazem fajerwerków i piosenką Know Your Enemy zespołu Greenday.

COLE: Witam na ostatnim przystanku przed Royal Rumble. Za 2 dni w Main Evencie gali zostanie wybrany zawodnik, który wystąpi w Main Evencie Wrestlemanii XXVII.

STRIKER: Do Wrestlemanii jeszcze długa droga. Zobaczmy co nas dzisiaj czeka.

Dziś będzie miało miejsce pożegnanie Kofiego Kingstona. Joey Mercury powróci do czynnych występów po problemach z ręką. Ponadto na SmackDown pojawi się Randy Orton.

Hold up it's the motherfuckin' concrete... Dzisiejsze show otwiera GM niebieskiego brandu Duke Badass.

BADASS: Zapewne wiecie po co tu jestem. Tak, chodzi o Kofiego Kingstona. Już za chwilę wszyscy w tej hali i przed telewizorami pożegnacie Kofiego Kingstona. Przyznam, że był dobrym zawodnikiem. Lecz zrobił coś, czego nie powinien. Chcecie jego powrotu do federacji?

Z widowni było słychać wyraźne „Nie”.

BADASS: Tego się spodziewałem. A więc zaprośmy tu Kofiego wszyscy razem.

SOS, I hear them shoutin'... Kingston wychodzi na ring. Staje obok GM'a i patrzy mu prosto w oczy.

BADASS: Kofi, od teraz masz zakaz używania swojego utworu wejściowego.

KINGSTON: Dlaczego? Bo uderzyłem cię w twarz? Jesteś nie normalny. Oświadczam tu i teraz, że chcę powrotu Teddy'ego Longa.

BADASS: Ja nie normalny? To powiedz, mi kto normalny atakuje swojego przyjaciela po tym, gdy ten mu pomógł? Słuchaj, jesteś zawieszony, więc nie masz po co tu się pojawiać. Zaproszę tu AJ Stylesa, OK?

KINGSTON: Lepiej będzie, gdy zostanie na backstage'u.

Get ready to fly I am I am... A jednak AJ Styles się pojawił.

STYLES: Kofi, żegnaj. Weź coś ze sobą.

AJ rzucił się na Kofiego i okładał go w parterze. Kofi wstał a Styles dołożył Pele Kick a na koniec Styles Clash. A po chwili... I hear voices in my head... Do pożegnania dołącza się Randy Orton.

ORTON: Kingston, pamiętasz nasz feud pod koniec 2009 roku? Ostatecznie cię pokonałem. Po ponad dwóch latach postanowiłem dać ci prezent na pożegnanie z WWE.

Orton ustawił się w narożniku. Wziął rozbieg i Punt Kick! Randy się odwrócił i RKO dla Stylesa!

BADASS: Randy opanuj się! Wiem, że nie mogę nic ci zrobić, bo jesteś członkiem RAW a tu jest SmackDown, lecz postanowiłem, że zmierzysz się z AJ Stylesem dziś wieczorem.

ORTON: Zgadzam się.

Orton odszedł na backstage. Kofiego zabrali lekarze a Duke pomógł wstać AJ'owi. Duke chwycił jeszcze mikrofon.

BADASS: Kofi, jeśli pozwolisz to coś zaśpiewam. Na na na na, na na na na, hey hey hey, goodbye.

Singles Match

Joey Mercury vs Cody Rhodes

Rozpoczęcie od klinczu i Rhodes zakłada Headlock. Mercury kontruje na Back Body Drop, po czym odbija się od lin i Legdrop. Joey podnosi Cody'ego lecz ten kopie go w brzuch i DDT. Rhodes wchodzi na narożnik i dokłada Moonsault. Mercury powoli wstaje a Cody wykonuje jeszcze Beautiful Disaster. Pin 1...2... kick out. Rhodes dokłada jeszcze Knee Drop. Pin znów do 2. Joey z nienacka wykonuje School Boy 1...2... i nie. Joey kopie Rhodesa po nogach i wkońcu ten upada na kolano i otrzymuje jeszcze Dropkick w twarz. Mercury wykonuje Irish Whip w narożnik. Rhodes kontruje próbę ataku i wchodzi na narożnik. Joey jednak wykonuje Frankensteiner. Joey wchodzi na narożnik i dokłada 450 Splash. Pin 1...2...3! Zwycięzcą zostaje Joey Mercury.

Na backstage'u Todd Grisham przeprowadza wywiad z Dukem Badassem.

GRISHAM: Witam. Jakie są pańskie przewidywania przed Royal Rumble?

BADASS: Po pierwsze, mówiłem ci, żebyś nie mówił do mnie „pan”. A po drugie, moje przewidywania przed niedzielną galą są takie aby walki miały dobry poziom i żeby Royal Rumble Match wygrał ktoś ze SmackDown.

GRISHAM: Czy na Royal Rumble ujrzymy czyjś powrót?

BADASS: Zostało siedem wolnych miejsc. Co do powrotów to mogę powiedzieć, że pojawi się ktoś, kogo nie widzieliśmy w WWE przez siedem lat.

GRISHAM: Czyżby był to The Rock?

BADASS: Zapewne wielu fanów tak pomyślało. Jednak muszę rozwiać wasze nadzieje, bo to nie będzie Rock.

GRISHAM: Więc kto?

BADASS: Dowiesz się na Royal Rumble. Wybacz lecz muszę już iść. Na razie.

You think you know me... W stronę ringu zmierza World Heavyweight Champion Edge.

EDGE: Nazywam się, nazywam się Alberto... Nie, nazywam się Edge. Moje przeznaczenie to obronić pas na Royal Rumble. Dobra, koniec żartów. W niedzielę Royal Rumble. Zmierzę się z Alberto Del Rio o mój pas. Za chwilę pewnie usłyszymy jego muzykę i Ricardo Rodrigueza który będzie bełkotał coś po hiszpańsku. Sam Alberto pewnie przyjedzie tu jakimś eleganckim samochodem. Potem będzie mówił, że jego przeznaczenie to zdobycie pasa mistrzowskiego. Komu będzie chciało się tego słuchać? Na pewno nie mi.

Rozbrzmiewa theme Alberto Del Rio i on sam wjeżdża samochodem na arenę. Wysiada z niego i idzie do ringu.

EDGE: A nie mówiłem. A nie mówiłem, że wjedzie tu samochodem przy swojej muzyczce.

DEL RIO: Edge, skończ już te żarty. Na Royal Rumble nie będzie ci do śmiechu gdy będziesz opuszczał arenę jako były World Heavyweight Champion. Ja za to opuszczę ją jako nowy World Heavyweight Champion. Jeśli ci to odpowiada to po naszej walce wystąp w Royal Rumble Matchu i spotkamy się na Wrestlemanii. Tam pokonam cię jeszcze raz.

EDGE: Wolne żarty. Nawet jeśli zdobędziesz pas za dwa dni to stracisz go na Elimination Chamber. Chyba że ci się poszczęści.

DEL RIO: Mam większe umiejętności niż ty. Jeśli nie wierzysz to się przekonasz.

Alberto atakuje Edge'a uderzając go mikrofonem. Seria ciosów w parterze. Del Rio wykonuje Edge'owi German Suplex po czym rzuca go do narożnika i dalej okłada serią uderzeń. Del Rio wykonuje Enzuigiri. Widzimy jednak, że na pomoc Edge'owi biegnie Rey Mysterio! Atakuje Del Rio wykonując Hurricanranę i 619. Del Rio wyczołgał się za ring i z pomocą swojego ring announcera udał się na backstage. Rey pomógł Edge'owi się pozbierać i obaj również odeszli na zaplecze.

Alberto Del Rio wędruje po backstage'u i trafia na GM'a SmackDown.

BADASS: Alberto, widziałem, że wymierzono ci sprawiedliwość.

DEL RIO: Rey nie powinien się wtrącać w mój feud z Edgem.

BADASS: Pamiętasz, że masz dzisiaj walkę?

DEL RIO: Ja? Z kim?

BADASS: Z Dolphem Zigglerem. Walczycie już za moment.

Singles Match

Alberto Del Rio vs Dolph Ziggler

Zawodnicy rozpoczęli od próby sił i lepiej wyszedł Dolph. Wykonał Irish Whip i Clothesline. Podniósł Del Rio i dołożył kilka uderzeń a na koniec Dropkick. Ziggler wykonał jeszcze Jumping Elbow Drop. Pin 1...2... kick out. Ziggler rzuca Alberto do narożnika i dokłada Corner Clothesline. Del Rio leży a Dolph już na narożniku. Alberto jednak szybko wstał i zrzucił Zigglera z narożnika. Podniósł go i wykonał German Suplex. Pin 1...2... i nie. Meksykański Arystokrata wykonuje Irish Whip i Back Body Drop. Jeszcze seria uderzeń w parterze. Del Rio zakłada Half Boston Crab. Ziggler daje wyraźne oznaki bólu lecz się nie poddaje. Już prawie dotknął lin. Wyciąga rękę jak tylko może i chwyta linę. Del Rio puszcza chwyt. Ziggler wychodzi za ring. Tam powoli dochodzi do siebie. Alberto wychodzi po niego. Uderza nim o schody i wrzuca na ring. Gdy Del Rio wchodził na ring Ziggler z nienacka wykonał mu Legdrop Bulldog. Pin 1...2... kick out. Dolph zakłada Sleeper Hold, to może być koniec. Del Rio rzuca się jak może lecz powoli zaczyna tracić przytomność. Alberto jednak się nie poddał i jakimś cudem dotknął liny nogą. Dolph jednak nie puszcza i sędzia liczy 1...2...3...4 Dolph puszcza. Ziggler podnosi Del Rio i uderza go w twarz. Alberto odwdzięcza się tym samym i rozpoczyna się wymiana ciosów. Del Rio wkońcu kopnął Zigglera i ten upadł na kolana. Meksykanin odbił się od lin i wykonał mu Dropkick. Alberto wykonał jeszcze Irish Whip w narożnik i dołożył Enzuigiri. Na koniec założył Rolling Cross Armbar. Ziggler długo nie wytrzymał i musiał odklepać.

Triple Threat Match

Drew McIntyre vs Jack Swagger vs Rey Mysterio

Na początku Drew i Jack rzucili się na Reya okładając go a następnie wyrzucając poza ring. McIntyre wykonał Swaggerowi Clothesline i Back Drop. Okładał go jeszcze w parterze. Wykonał mu Irish Whip w narożnik. Tam jeszcze go dobił. McIntyre chciał wykonać Superplex jednak Swagger go zrzucił i wykonał Shoulder Block z drugiej liny. Jack założył McIntyre'owi Abdominal Stretch. Drew złapał się jednak liny. Swagger wykonał mu German Suplex. A po chwili jeszcze Powerslam. Pin 1...2... kick out. Jack chciał założyć Ankle Lock lecz Drew był blisko lin. Widzimy, że powoli do ringu wczołguje się Rey Mysterio. Swagger powalił Drewa Clotheslinem. Podniósł go i wykonał Vertical Suplex. Rey wykonał Swaggerowi Dropkick w plecy i ten wylądował na drugiej linie. Rey odbija się od lin lecz Swagger go chwyta i ustawia pod Gutwrench Powerbomb. Mysterio kontruje to jednak na Hurricanranę i Swagger jeszcze raz na drugiej linie. 619 trafione. Drew powala jednak Reya przy próbie Splashu. Drew pinuje Jacka 1...2... i nie. Swagger kładzie nogę na linie. McIntyre podnosi Jacka i wykonuje mu Future Shock DDT. Mysterio wskoczył na krawędź ringu i wykonał McIntyre'owi Springboard Senton. Pin 1...2... nie. Rey dokłada Enzuigiri i Drew na drugiej linie! Odbicie od lin, lecz McIntyre unika 619 i wykonuje Future Shock DDT! Pin 1...2...3! Zwycięzcą zostaje Drew McIntyre.

Todd Grisham spotkał się z Randym Ortonem.

GRISHAM: Witaj Randy. Jak się czujesz przed dzisiejszym starciem?

ORTON: A jak mam się czuć? Czuje się zwycięzcą. AJ Styles pierwszy raz dowie się jak to jest dostać RKO. Nie przeszkodzi mi w tym nawet Duke Badass. Wiem, że jeden dla drugiego zrobi wszystko i ja zamierzam to skończyć.

GRISHAM: Ale wiesz, tu jest SmackDown i raczej będziesz musiał sam to zrobić.

ORTON: A myślisz, że potrzeba mi kogoś do pomocy? Sam potrafię wiele zrobić i nic nie stanie mi na drodze.

GRISHAM: Jak dzisiejsze starcie wpłynie na twój pojedynek z Johnem Ceną na Royal Rumble?

ORTON: Ten pojedynek tylko pokaże, że jestem w dobrej formie. Co zrobił Cena przez ostatnie tygodnie? Nic nie zrobił. I to właśnie zadecyduje o jego porażce za dwa dni. Cena, życzę ci powodzenia. Przyda ci się.

Szatnia AJ Stylesa. Widzimy, że rozmawia z GM'em SmackDown.

STYLES: I co mam zrobić? Przecież wiesz, że nie pokonam czysto Ortona. Potrzebuję pomocy. Chyba tylko cud mnie uratuje.

BADASS: Nic się nie bój. Wygrasz i bez pomocy.

STYLES: TNA World Heavyweight Championship miałem raz. Trzy razy miałem NWA World Heavyweight Championship. A Orton miał najważniejszy pas federacji o wiele więcej razy.

BADASS: No i co z tego? Czy tu chodzi o pasy? Może i Orton miał pas więcej razy ale ty masz większy potencjał i wygrasz dzisiejszy pojedynek.

STYLES: Muszę coś wymyślić. Jakąś taktykę albo coś.

BADASS: Słuchaj, w TNA byłeś prawą ręką Flaira. Tutaj tak nie będzie. Jeśli w siebie nie wierzysz to radź sobie sam. Ja idę, będę oglądał wasze starcie.

STYLES: Byłem prawą ręką Flaira. I co? Wiem, że tutaj tak nie będzie. Bo tutaj nie ma Flaira. Jesteś za to ty. Jednak nie mam ochoty zostać twoją prawą ręką. Sądzę, że źle by to się skończyło. Na Royal Rumble pokażę ci, że sam potrafię zdobyć pas. Za dwa dni powiedzą New Intercontinental Champion AJ Styles. Pięknie będzie to słyszeć. Dzisiaj spróbuję wygrać z Ortonem, choć to nie będzie łatwe. Dobra idź i oglądaj jak Orton ponosi porażkę, bo przekonałem się, że jednak go pokonam.

Singles Match

Randy Orton vs AJ Styles

Styles od razu wykonał Dropkick z biegu, po chwili jeszcze jeden i DDT na koniec. AJ okładał rywala w parterze. Sędzia go odciągnął. Styles kopnął Ortona w brzuch. Wykonał jeszcze Moonsault z miejsca. Pin 1...2... kick out. Styles podnosi Randy'ego i dokłada Brainbuster. Orton chyba nie wie gdzie jest. Styles powalił Ortona Spinning Heel Kickiem. Wskoczył na narożnik i chciał wykonać Splash jednak Orton się odsunął. Randy zrzucił Stylesa z narożnika i wykonał mu Inverted Headlock Backbreaker. Obaj leżą. Sędzia doliczył do 6 i obaj wstali. Orton wykonał Stylesowi Olympic Slam. Odbił go jeszcze od lin i wykonał Powerslam. Styles wyczołgał się na krawędź ringu. Randy go złapał i wykonał Rope Hung DDT. Orton szykuje się do RKO. Styles wstaje, unika RKO i wykonuje Pele Kick! Pin 1...2... i nie! AJ dokłada Shooting Styles Press. AJ podniósł Ortona i wykonał jeszcze Stylin' DDT. Pin 1...2... kick out! AJ ustawia sobie Ortona pod Styles Clash. Randy jednak się uwalnia i wykonuje Clothesline. Podnosi jeszcze AJ'a i Irish Whip w narożnik. Orton ustawia go pod Superplex lecz w wyniku szarpaniny obaj spadają a Orton trafia w sędziego. Po chwili odpoczynku obaj wstali i zaczęli wymieniać uderzenia. W okolicach ringu pojawia się John Cena! Wchodzi na ring i wykonuje Attitude Adjustment na Ortonie! Styles nie wie o co chodzi. AJ pinuje a sędzia ledwo odlicza 1...2...3! Z pomocą wygrywa AJ Styles. Do ringu wbiega jednak Dolph Ziggler! Zatrzymuje go jednak John Cena, który wykonuje mu AA. Do ringu wbiega tym razem Edge! Cena lekko zdezorientowany, odwraca się w stronę Stylesa i otrzymuje Pele Kick i Spear od Edga! Orton powoli wstawał. Edge go zauważył i wykonał mu Spear!

SmackDown skończyło się małą bitwą.

Karta na Royal Rumble

CM Punk vs Wade Barrett

Singles Match

John Cena vs Randy Orton

Całkiem fajnie się to czyta, mi się podoba. Czekam na RR. Walki dobre tylko trochę za mało backsatge'u.
Sygna by Filipoo666

20854407495044e5718b29f.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Polecana zawartość

• WWE WrestleMania 41
      Spekulacje i dyskusje na temat największego wydarzenia wrestlingowego roku - WrestleManii 41!
        • Dzięki
      • 18 odpowiedzi
    • WWE Royal Rumble 2025
      Spekulacje i dyskusje na temat WWE Royal Rumble 2025!
        • Dzięki
      • 79 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami z Monday Night Raw na Netflix!

W tym wątku użytkownicy forum dyskutują na temat czerwonego brandu od 2010 roku. Pozostaw swoją cegiełkę w temacie, zawierającym 17,9 tyś. odpowiedzi i 2,9 mln wyświetleń. :)
      • 17 922 odpowiedzi
    • New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna
      Miejsce na ogólne dyskusje związane z New Japan Pro Wrestling.
      • 686 odpowiedzi
    • Kobiecy Pro Wrestling
      Ogólne dyskusje na temat pro wrestlingu w wykonaniu płci pięknej.
        • Lubię to
      • 100 odpowiedzi
    • TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce w dedykowane ogólnym dyskusjom na temat TNA/Impact Wrestling!

Wczorajszy IMPACT właśnie się ściąga, więc opinia w późniejszym terminie
        • Lubię to
      • 9 350 odpowiedzi
    • AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
        • Lubię to
      • 146 odpowiedzi
    • AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 1 172 odpowiedzi
    • WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 513 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 850 odpowiedzi

• Najnowsze posty

• IIL
      Roman Reigns vs CM Punk vs Seth Rollins może zamknąć pierwsza noc WM 41 Just a moment... WWW.WEBISJERICHO.COM Trochę dziwnie, że taki triple threat będzie tam o pietruszkę. Roman też raczej wygrywa. Nie uwalą go dwa lata z rzędu.  Czyli Cody vs Cena domknie drugą noc, a zwycięzca RR w takim układzie do openera? 
    • Attitude
      Nazwa gali: WWE NXT #771 Data: 04.02.2025 Federacja: World Wrestling Entertainment Typ: TV-Show Lokalizacja: Orlando, Florida, USA Arena: WWE Performance Center Format: Live Platforma: The CW Komentarz: Booker T, Corey Graves & Vic Joseph Karta: Wyniki: Powiązane tematy: World Wrestling Entertainment - dyskusje ogólne WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
    • MattDevitto
      Kurczę pieczone Ale teraz zacząłem łączyć kropki.... Za rok gala wiadomo gdzie i dlaczego $$$, więc poczciwy Titus jest idealnym kandydatem na zwycięzcę. Ależ to będzie piękne redemption po małej wpadce kilka lat wcześniej - od zera do bohatera - Amerykanie kochają takie historie Proszę wsiadać do pociągu Titus O'Neil RR winner 2k26!
    • -Raven-
      Rozmawiali wyłącznie po francusku
    • -Raven-
      W zeszłym roku stawiałem na Rudą, ponieważ Aliensowa miała pas już bardzo długo i WM-ka była na papierze dobrym momentem żeby zrzucić z niej złoto, a Linczująca już dawno nie miała pasa, tak więc ułamki wychodziły mi tak a nie inaczej. Mimo to, fajnie się było pomylić w tej kwestii Akurat w tym przypadku uważam podobnie. Stratna ma zbyt krótko tytuł (nie dali jej się jeszcze wykazać), a Flara jest na papierze takim "faworytem", że w ramach "zaskoczenia" powinni ją tutaj podłożyć. Jabłecznikowa zbiera tytuły tak ekspresowo, że jeszcze na spokojnie ma czas żeby w tej kwestii ścignąć starego, tak więc tutaj na spokojnie będzie mogła jobnąc, żeby wypromować nową gwiazdę ze stajni W.        Bardzo dobry ruch z "rozbiciem" tagu Callgirl i Bi-Anki. Jade koszmarnie wypadała na tle Belair. Była sztywna, kanciasta i jej akcje nie wyglądały w ringu płynnie. Baardzo się to rzucało w oczy w kontraście do roboty jaką wykonywała Warkoczowa. Storm wyglądała wyłącznie dobrze kiedy trzeba coś było odwalić siłowo. Wycofanie jej z tagu i scenariusz, że któraś z kumpelek (Bianca lub Naomi) ją wyeliminowała, to samograj i instant materiał na turn i starcie na WM-kę. Niby logika podpowiada Naomi (bo to ona najwięcej zyskała na wyeliminowaniu Koksiary), ale chciałbym zobaczyć zestawienie Montezowej z Siwą na WrestleManii, gdzie Belair by wygrała dzięki Naomi (bo okazało by się, że jednak obie były w zmowie).    
  • Dodaj nową pozycję...