Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Batista o TNA, prosze o komentarz... :)

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

zamieściłem tu kawałek mojego newsa, chciałbym ażeby każdy, ktoś... ktokolwiek ustosunkował się do wypowiedzi bohatera mojego newsa, szczególnie wskazane są opinie fanów WWE i to jak oni to widzą.

Mnie bardzo ciekawi taka wypowiedź mistrza, człowieka który stoi na piedestale, reprezentuje w pewnym sensie WWE... i co by tu dużo nie mówić, przynajmniej wg mnie skompromitował się.

Wypowiedź Batisty dla The London Sun:

"I've actually not ever watched any of their shows. I saw a press conference that they did, which I wasn't very impressed with. I've also seen clips of their car wreck matches with AJ Styles doing his stunts. That's not wrestling. Wrestling is storytelling. But at the same time, I have friends in TNA and I wish them the best. Those type of matches definitely have their place, it's just not my thing. I also welcome the competition, which I think can only be good for the wrestling business."

w skrócie(w nawiasach mój komentarz): nie oglądałem żadnego z ich produktów(stąd ta wiedza). Widziałem tylko konferencję prasową i nie zaimponowali mi. Widziałem kilka urywków z karkołomnych walk AJ Styles`a który wykonywał jego "popisy kaskaderskie". TO NIE WRESTLING(wypowiedział się gość który mógłby otworzyć szkołę wrestlingu). Wrestling to umiejętność opowiedzenia całokształtu, nie tylko walki, ale całej tej historii. Mimo tego życzę im dobrze bo mam tam swoich przyjaciół. Takie walki mają na pewno swoje miejsce, ale to nie na mój gust. Witam konkurencję, ktora na pewno pomoże całemu biznesowi.

https://forum.wrestling.pl/topic/2334-batista-o-tna-prosze-o-komentarz/

• Odpowiedzi 7
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Rabol

2

• SixKiller

1

• Ceglak

1

• Streetovs

1

Top użytkownicy w tym temacie

Hehe. Mówi o czymś, o czym nie ma pojęcia :) Tak samo jak ja :P Heh.

Batista w sumie powiedział to co musiał... no bo jakby powiedział, że jest fanem produktu TNA, to Vince by się rozzłościł i mu tytulik zabrał ;]

https://forum.wrestling.pl/topic/2334-batista-o-tna-prosze-o-komentarz/#findComment-23507

no bo jakby powiedział, że jest fanem produktu TNA, to Vince by się rozzłościł i mu tytulik zabrał ;]

Nie chodzi o te czesc wypowiedzi. Chodzi o jego definicje wrestlingu ktora jest bzdurna, bo storytelling to akurat czesc sports entertainment. Tak jak napisalem w komentarzu newsa, Batista powinien zwrocic sie do Flaira, Kurta lub Benoit, oni powiedzieli by mu czym jest wrestling.

Ale czego sie spodziewac, byly bramkarz, w zyciu nie robil nic procz wpierdalania sterydow, zadnego backgroundu wrestlingowego nie posiada a w ringu funkcjonuje tylko i wylacznie dzieki wrestlerom ktorzy sa w stanie go prowadzic. Batista to nie wrestler, trudno zeby wiedzial czym wrestling jest.

https://forum.wrestling.pl/topic/2334-batista-o-tna-prosze-o-komentarz/#findComment-23510

• Reputacja:   228
  • Urządzenie:  Windows

Dokładnie tak jak napisał Rabol. Batista jest sztucznie wypromowanym tworem a'la Goldberg (chociaż mimo wsio jest lepszym wrestlerem od Bill'a), który swój push zawdzięcza tylko i wyłącznie gabarytom a nie talentowi, czy ciężkiej pracy. Gość gówno wie czym jest prawdziwy wrestling - bo nie miał nawet kiedy i gdzie tak na prawdę go poznać, a że tytuł HW dostał praktycznie za nic (gość jest na maksa przeciętniakiem, a to co obecnie sobą prezentuje w ringu, czy przy mic'u - wg mnie nie upoważnia go nawet do zdobycia tytułu IC. Midcard - i to nawet nie uper midcard - to maks co gość powinien na chwilę obecną osiągnąć) to i sodówka lekutko strzeliła mu do łba i poczuł, że ma prawo - a może nawet wręcz obowiązek, jako czołowy wrestler WWE:))) - do wygłaszania takich buńczucznych teorii. A pamiętam jak jeszcze niedawno, kiedy obruszyłem się gdy Pan Animal chamsko skrytykował wrestlerów Smacka za to co pokazują na galach (był jeszcze wtedy na RAW) - nazywając ich drugą ligą WWE, lizał dupę Tryplowi w wywiadach, nazywając go największym wrestlerem wszechczasów (motywował to faktem, że nikt nie jest tak zajebiście zbudowany jak Hunter - sic!) i stwierdziłem, że chociaż typ nie dostał jeszcze HW title'a, to zaczątki sodówki już są widoczne gołym okiem - pewne osoby (z gatunku "Goldberg-lovers") zarzuciły mi, że się czepiam biedaka bez zdania racji a to przecież taki zajebisty wrestler z przeogromnym potencjałem. Geeez...
https://forum.wrestling.pl/topic/2334-batista-o-tna-prosze-o-komentarz/#findComment-23606

Batista swoim komentarzem zachowal sie bardzo profesjonalnie, WWE jest#1, tym samym on jest #1, TNA to shit ktorego na oczy nie widzial, a nie widzial bo to nie wrestling itd itp.

Jakiekolwiek komplementowanie konkurencji to grzech smiertelny, naszczescie konkurencja jest zimna, niegrozna.

Mowiac ze wrestling to storylinening Batista najprawdopodobniej wypowiedzial wlasny punkt widzenia, nie mozna go za to winic bo jakby nie patrzec ,w jego przypadku to nie walka w ringu czyni go mistrzem wrestlingu tylko odpowiednio napisana fabula. I co by nie mowic to Dave jako world champion prezentuje sie genialnie, jesli jest jakis wskaznik aparycji Chamiona to Batista ma go na 95%. Rzeczywiscie Batista ma cos z Goldberga, choc Goldberg bije Batiste i ma ten wskaznik na 100% moim zdaniem. Mowimy o aparycji nie o umiejetnosciach ,a to tez wazna rzecz skoro wrestling to storyline w duzej mierze.

https://forum.wrestling.pl/topic/2334-batista-o-tna-prosze-o-komentarz/#findComment-23611

Ja poniekąd zgadzam sie z tym co napisał sixter... komplementowanie konkurencyjnej federacji, ktróra stawia coraz pewniejsze kroki mogłoby zostac odebrane negatywnie za kulisami WWE. Jeżeli chodzi o wypowiedź samego Batisty, to poza kontrowersyjnym "to nie jest wrestling" dalsza część jego wypowiedzi nie wywołała u mnie żadnych emocji. Nie oczekiwałbym z ust żadnego z pracowników WWE pozytywnych wypowiedzi na temat TNA... bez względu na to czy jest to mistrz, czy właściciel federacji. Produktów WWE i TNA nie należy porównywać, ponieważ obie te federacje prezentują zupełnie inny styl. Batista mógł użyć innego określenia, ale wypowiedział kilka słów za dużo, ale dla mnie nie jest to nic wielkiego. Zabawę w podchody z WWE rozpoczęło TNA emitując materiał z wizyty wrestlerów Vince'a McMahona w Orlando.
https://forum.wrestling.pl/topic/2334-batista-o-tna-prosze-o-komentarz/#findComment-23612

Batista swoim komentarzem zachowal sie bardzo profesjonalnie, WWE jest#1, tym samym on jest #1, TNA to shit ktorego na oczy nie widzial, a nie widzial bo to nie wrestling itd itp.

Jakiekolwiek komplementowanie konkurencji to grzech smiertelny, naszczescie konkurencja jest zimna, niegrozna.

Mowiac ze wrestling to storylinening Batista najprawdopodobniej wypowiedzial wlasny punkt widzenia, nie mozna go za to winic bo jakby nie patrzec ,w jego przypadku to nie walka w ringu czyni go mistrzem wrestlingu tylko odpowiednio napisana fabula. I co by nie mowic to Dave jako world champion prezentuje sie genialnie, jesli jest jakis wskaznik aparycji Chamiona to Batista ma go na 95%. Rzeczywiscie Batista ma cos z Goldberga, choc Goldberg bije Batiste i ma ten wskaznik na 100% moim zdaniem. Mowimy o aparycji nie o umiejetnosciach ,a to tez wazna rzecz skoro wrestling to storyline w duzej mierze.

A gówno prawda, panie expert. Mogl poprostu powiedziec ze TNA to wrestling na niskim poziomie, nie dorownujacym temu z WWE. Kropka. Wystarczylo by. Komplementow brak.

Sixter - dla mnie to jest cos wielkiego, bo Batista reprezentuje tym samym wszystkich Goldbergow i Nathanow Jones'ow tego swiata. Jesli zapytasz ktoregos z nich kim sa i co robia, odpowiedza Ci ze sa wrestlerami i uprawiaja wrestling.. a to jest bzdura. To slowo stracilo znaczenie.. chociaz sam nie wiem czemu, bo skoro wymyslili sobie w WWE to swoje Sports Entertainment to mogli by sie tego trzymac.

https://forum.wrestling.pl/topic/2334-batista-o-tna-prosze-o-komentarz/#findComment-23622

Przeciez ogladal tylko konferencje prasowa wiec nic dziwnego ze dla niego to nie byl wrestling :smile:

Widac tez zazdrosc w stosunku do AJ Stylsa bo ten kloc zesral by sie a nie zrobil "popisu kaskaderskiego". A zreszta cos mi sie i tak niechce wierzyc ze nieoglada konkurencji :wink:

https://forum.wrestling.pl/topic/2334-batista-o-tna-prosze-o-komentarz/#findComment-23623