Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Dostęp do pełnej zawartości forum wymaga zalogowania się. Możesz przyśpieszyć proces logowania lub rejestracji używając konta na wspieranych przez nas serwisach.

W przypadku problemów z dostępem do konta prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum(@)wrestling.pl

Co pijecie na sylwka?

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

koszt rzędu ok 70 zyla za 0,7l

Wciąż jest to kwota, która jest w moim zasięgu :) Do tej pory trochę stereotypowo wychodziłem z założenia, że łychy muszą być kurewsko drogie. I nie twierdzę, że tak nie jest, bo wystarczyłoby odpalić google na chwilę, żeby mi szczena opadła od ilości PLNów za pół litra szkockiej. Jestem mimo wszystko pozytywnie zaskoczony, że jednak nie są one takie drogie i nawet wśród tych najtańszych można znaleźć coś dobrego (póki co wierzę na słowo, aczkolwiek Grantsa miałem okazję spróbować i podszedł mi bardziej, niż na przykład Balantines, który jest bodajże z tej samej półki).

prędzej celowałbym w Teachersa lub jeszcze lepiej w Famous Grouse

A były, widziałem, aczkolwiek nieznane dla mnie marki, więc nie przykuły mojej uwagi. Teraz to się zmieni :)

I jeszcze z innej beczki - Metaxa 5-ciogwiazdkowa bardzo się różni od Siódemki? Czy na początku nawet bym tego nie poczuł? :)

https://forum.wrestling.pl/topic/23292-co-pijecie-na-sylwka/page/15/#findComment-415232

• Reputacja:   224
  • Urządzenie:  Windows

-Raven- napisał/a:

koszt rzędu ok 70 zyla za 0,7l

Wciąż jest to kwota, która jest w moim zasięgu :) Do tej pory trochę stereotypowo wychodziłem z założenia, że łychy muszą być kurewsko drogie. I nie twierdzę, że tak nie jest, bo wystarczyłoby odpalić google na chwilę, żeby mi szczena opadła od ilości PLNów za pół litra szkockiej. Jestem mimo wszystko pozytywnie zaskoczony, że jednak nie są one takie drogie i nawet wśród tych najtańszych można znaleźć coś dobrego (póki co wierzę na słowo, aczkolwiek Grantsa miałem okazję spróbować i podszedł mi bardziej, niż na przykład Balantines, który jest bodajże z tej samej półki).

Łychy są kurewsko drogie i czasami na prawdę ich ceny potrafią zabić, vide np.: https://sklep-domwhisky.pl/product-pol-11038-Glenfiddich-50-letni-46-1-0-7l.html

Ale to single malty, gdzie rozmowa zaczyna się od ok. 140-150 zyla za 0,7, a kończy się na masakrycznych pieniądzach uzyskiwanych za butelkę na aukcjach.

My rozmawiamy o blendach, a więc mieszankach single maltów (whisky słodowa) z whisky zbożową, które są dużo tańsze, ale też dużo gorsze (walory smakowe nieporównywalne i mniej złożone niż przy single maltach).

Wspomniana Famous Grouse jest nawet niezła jak na blenda (bo jej trzon stanowi domieszka takich kultowych sigle maltów jak The Macallan i Highland Park), ale nawet najgorszemu single maltowi może co najwyżej lizać jaja :wink:

I jeszcze z innej beczki - Metaxa 5-ciogwiazdkowa bardzo się różni od Siódemki? Czy na początku nawet bym tego nie poczuł? :)

Bierz "piątkę". Jeżeli nie piłeś nigdy Metaxy, to zakup Siódemki to kasa wywalona w błoto. Nie wyczujesz niuansów różniących jedną wersję od drugiej, których swoja droga nie ma aż tak wiele żeby przepłacać (ja tam piłem jedną i drugą, a nadal jestem fanem "Piątki", która ma świetny stosunek jakości do ceny).

[ Dodano: 2016-12-29, 12:24 ]

Jim Beam 0,7l - 50zł (1l za 70 zł)

P.S. Widziałem dzisiaj w Biedronie litra Jim Beama za 59,99zyla. Fajowa cena, zdecydowanie warta grzechu :wink:

https://forum.wrestling.pl/topic/23292-co-pijecie-na-sylwka/page/15/#findComment-415242

Są jacyś fani rumu? Ja zapoznałem się z tym alkoholem w tym roku i wiem, że to będzie udana znajomość z częstymi wizytami. W Tesco jest specjalna edycja złotego Morgana - 1,5l za 99zł. Wg mnie całkiem przyzwoita cena i zamierzam ze znajomymi obalić taką butlę.
https://forum.wrestling.pl/topic/23292-co-pijecie-na-sylwka/page/15/#findComment-415318

Są jacyś fani rumu?

Tak :wink:

Rum to zajebista sprawa. Tania i smaczna opcja. Wg mnie, jeżeli się go wali z Colą (najczęstsze zestawienie) to nie ma sensu przepłacać na markowe trunki. Ja bardzo często wciągam np. rum z Lidla albo jakiegoś no-name'a z Tesco (cena w okolicach 30-35 zyla za 0,7l) - i są z colą zajebiste. Głowę dam, że większość by nie poznała, po zalaniu colą, który rum jest który.

Na alco warto wywalić większą kasę jeżeli się go pije w czystej formie, z niczym niezbełtany. W innym wypadku - wyrzucamy kasę w błoto, bo domieszka zabija jego indywidualny smak i aromat.

https://forum.wrestling.pl/topic/23292-co-pijecie-na-sylwka/page/15/#findComment-415332

To prawda, nawet jakiś chujowy rum polski z cola jest niezły, to od dluzszego czasu jedyna sytuacja raz w roku ze napije sie tez tej syfiastej coca coli.

Odwrotnośc slabego rumu ktory zabijesz cola to jest Gin, niestety słaby gin jebie choinka że nawet litr tonika tego nie zabije.

Nakupowałem dobre piwa na sylwka, rum chce sobie kupic dla smaku, wiec bez podpicia, wybiore z marek ktorych nie piłem, wybór między: Barbancourt, Matusalem, Rhum JR

https://forum.wrestling.pl/topic/23292-co-pijecie-na-sylwka/page/15/#findComment-415383

Bim Jeam Burbon + Jack Miodowy = oczywiśćie w małych ilościach bo jak zmarnuje to szkoda mi będzie pięniędzy na następne trunki.
https://forum.wrestling.pl/topic/23292-co-pijecie-na-sylwka/page/15/#findComment-415393

169a5e3b6d5ef.jpg

Takie coś szykuję na "już za chwilę" ;)

Belgijskie mocne Ale, 10% alkoholu, leżakowane w drewnie. Rocznik 2012 (tak, piwa też mogą mieć roczniki ;) ).

A wieczorem domówka u kumpla, więc standardowo czysta wódka.

https://forum.wrestling.pl/topic/23292-co-pijecie-na-sylwka/page/15/#findComment-415397

• Reputacja:   1

czysta wódka
U mnie podobnie. Nie eksperymentuję w tym roku, tylko stawiam na klasykę. Wódka z colą plus parę piwek i tradycyjnie szampanik o północy :)
https://forum.wrestling.pl/topic/23292-co-pijecie-na-sylwka/page/15/#findComment-415419

A wieczorem domówka u kumpla, więc standardowo czysta wódka.

Miałem siedzieć w domu, litrowy Jim Beam kupiony. Jeden SMS i wieczór spędzam na domówce u kumpla. Łycha dzisiaj tylko symbolicznie i zostaje w domu, Żubrówka pod pachę i lecimy :)

https://forum.wrestling.pl/topic/23292-co-pijecie-na-sylwka/page/15/#findComment-415420

Miałem siedzieć w domu, litrowy Jim Beam kupiony. Jeden SMS i wieczór spędzam na domówce u kumpla.

Osobiście nienawidzę mocnych piw. Walą dla mnie wódą (te powyżej 6%. Jedyny wyjątek to Warka Strong), a więc wtedy to wolę faktycznie przywalić wódę, albo drina, niż się męczyć (ogólnie nie znoszę białej wódki. Jedyne alco którego nie trawię. Piję, ale nie lubię :wink: ) z posmakiem wódki.

Jeden SMS i wieczór spędzam na domówce u kumpla.

Normalnie deus ex machina :D

Edytowane przez -Raven-
https://forum.wrestling.pl/topic/23292-co-pijecie-na-sylwka/page/15/#findComment-415433

• 1 miesiąc temu...

• Reputacja:   15

Osobiście nienawidzę mocnych piw. Walą dla mnie wódą (te powyżej 6%. Jedyny wyjątek to Warka Strong), a więc wtedy to wolę faktycznie przywalić wódę, albo drina, niż się męczyć (ogólnie nie znoszę białej wódki. Jedyne alco którego nie trawię. Piję, ale nie lubię ) z posmakiem wódki.

Z podanego przykładu (Warka Strong) wnioskuję, że mocne piwa to dla Ciebie szeroko dostępny Euro Strong Lager. Jest to dosyć wąski i mało reprezentatywny wybór. To tak jakbyś piłkę nożną oceniał przed pryzmat siedzenia na chujowych zmurszałych ławkach stadionu Stali na Bandurskiego. Zimno i wieje w dupę.

https://forum.wrestling.pl/topic/23292-co-pijecie-na-sylwka/page/15/#findComment-417600

Z podanego przykładu (Warka Strong) wnioskuję, że mocne piwa to dla Ciebie szeroko dostępny Euro Strong Lager. Jest to dosyć wąski i mało reprezentatywny wybór. To tak jakbyś piłkę nożną oceniał przed pryzmat siedzenia na chujowych zmurszałych ławkach stadionu Stali na Bandurskiego. Zimno i wieje w dupę.

Nie. To także liczne ciemne piwa o wyższym procencie alkoholu, które próbowałem i które jakoś dupy mi nie urwały.

https://forum.wrestling.pl/topic/23292-co-pijecie-na-sylwka/page/15/#findComment-417636

• Reputacja:   15

Liczne czyli jakie? Aktualnie podałeś średnio sensowny przykład Warki Strong.
https://forum.wrestling.pl/topic/23292-co-pijecie-na-sylwka/page/15/#findComment-417642

Liczne czyli jakie? Aktualnie podałeś średnio sensowny przykład Warki Strong.

Nie był średnio sensowny. Po prostu z mocniejszych piw które piłem, to akurat podeszło mi stosunkowo najbardziej.

Próbowałem chociażby różnych Porterów i Koźlaków, ale jakoś mnie nie ujęły.

https://forum.wrestling.pl/topic/23292-co-pijecie-na-sylwka/page/15/#findComment-417687

• 10 miesięcy temu...

W tym roku pije sok pomaranczowy na sylwestra, siedze w domu i obejrze sobie dwie gale wrestlingowe:

Wrestlemania z roku 99 i Royal Rumble 2002 - moje ulubione gale Taki oto bedzie sylwester. :)

https://forum.wrestling.pl/topic/23292-co-pijecie-na-sylwka/page/15/#findComment-428803

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Najnowsze posty

• -Raven-
      A ja bym się nie zdziwił, gdyby Moneciara wygrała właśnie dzięki Kamilce, a ich kwasy okazały się podpuchą. Jak dla mnie, to zbyt "z dupy" i za szybko doszło do rozłamu tej dwójki.
    • DarthVader
      Zostało im już tylko emitowane dzisiaj Rampage (ostatni epizod tak btw), także raczej wątpię, że tam nagle to ogłoszą. Chciałbym zobaczyć przynajmniej walkę Hook vs Cage, ale chyba zapomnieli całkowice o tym feudzie. Tazz wrócił po operacji do komentatorki w znanej arenie ECW i co? Nawet słowem nie wspomniał o tym story. Jak faktycznie z tym nagle wyskoczą na Rampage, to zmarnowali okazję. Większość zapomniała już chyba o tym feudzie. Coś w tym jest. Ospreay złapał ostatnio trochę pinów i potrzeba mu na gwałt wygranej bo jego gwiazdka trochę traci blask po wielkim debiucie. Co oni mogliby jednak zrobić z Okada w przypadku straty pasa? Byłoby dla niego chyba najlepiej gdyby dalej mógł spokojnie dojrzewać w roli biczowatego heela wygrywając turniej.  AEW ma dobre momentum do tej gali. Gale w Nowym Jorku się udały, ta z nagraniem Collision zgarnęła nawet jakiś dobry rating dzięki meczowi lecącym przed galą. Do tego za tydzień HBO Max... Można to w ogóle jakoś tam oglądać w Polsce? Przydałoby się tutaj coś wielkiego. Mała ilość walk jak na ich standardy wróży coś innego niż zwykłe. Zobaczymy.  Jon Moxley jest pewniakiem mną wygrana, ale postawienie go obok Whitea, Orange i Allina powinno wynieść wszystkich do góry. Z Cassidym i Darbym ma niezłe rywalizacje za sobą. Przydałoby się tutaj coś nieoczekiwanego. Nie liczę jednak na jakiegoś Shane McMahona. Może The Elite się pojawi? To ich chyba nigdy nie zaatakowali Death Riders. Jest też Krystian, ale to raczej prwystawka dom grubszej akcji.  MJF tu wygrywa i może nawet buntuje kumpli Adama przeciwko niemu. Ma to jakiś sens w tej historyjce, ale chyba wszyscy chcemy, aby to był definitywny koniec tego feudu... Poza walkami o pas AEW i finalkm turnieju interesuje mnie tutaj tylko walka Thunder Rosy. Powinna wrócić do walk o pasy.
    • IIL
      Pamiętam jak rok temu zakładając ten wątek pisałem o tradycyjnym w okresie świątecznym live eventcie WWE w Madison Square Garden w którym świeżo po powrocie CM Punk walczył z Dominikiem Mysterio.  W tym roku podczas wizyty WWE w MSG, Punk nie tylko zaliczył walkę z Ludwikiem Kaiserem, ale również zainterweniował w walce wieczoru ( Gunther vs Priest w Steel Cage o WHC). Może i nie byłoby w tym nic dziwnego, ale wyglądał jakby wyleciał z pomocą prosto spod prysznica... 😂   Swoją drogą main eventem tej gali miała być walka Seth Rollins vs Bronson Reed w klatce, ale Australijczyk złapał kontuzje 
    • IIL
      W zaledwie kilka godzin od założenia tego wątku internet rozpisał się na temat rzekomych planów odnośnie starcia Cody Rhodes vs John Cena na nadchodzącej WrestleManii 41. Cena miałby być backup planem na nieobecność The Rocka. Wszystkie te serwisy powołują się na Mike Johnsona z PWInsider: MAJOR MATCH IN THE WORKS FOR WRESTLEMANIA (POTENTIAL SPOILER) | PWInsider.com WWW.PWINSIDER.COM Nikt tutaj nie podał typu na taką walkę i przyznam, że taka walka ma duży potencjał - w końcu to ostatni rok Ceny, jego ostatnia WrestleMania, to czemu nie podbić stawek i wrzucić do tego ostatnie pretendowanie do WWE championship i ewentualne pobicie rekordu x16 o jedno oczko? Brzmi to nawet ciekawie i w całym tym powolnym gotowaniu  grubszych storylinów WWE rozkładając je zwykle na kilka lat nie zdziwłby mnie za bardzo fakt przesunięcia walki Cody/Rock na 2026 rok.  Poszukałem skąd biorą się doniesienia na temat absencji The Rocka i opierając się na WrestleTalk pokróce zaczęło się od raportu Dave'a Meltzera z października mówiącego o tym, że Dwayne podobno poinformował WWE o tym, że jego terminarz nie pozwolu mu na występ podczas WrestleManii 41. Oliwy do ognia dodał Fightful Select, gdzie na ich patronite również pojawiła się podoba wiadomość.  Uncertainty About The Rock's WWE WrestleMania 41 Status Update - WrestleTalk WRESTLETALK.COM An update has emerged on The Rock's status for WrestleMania 41, amid uncertainty about his next WWE appearance.  Ciężko mi jednak wyobrazić sobie debiut WWE na Netflix i pierwsze RTWM na tej platformie bez The Rocka. Raczej to robienie szumu, aby potrzymać jego aurę atrakcji na specjalne okazje i sprawić, by definityny powrót był jak najbardziej huczny. Musi być przecież na tej trasie WWE w Europie, inaczej potargam bilet na RAW w Brukseli...   Z innej beczki - jeżeli nie Rhodes, to Gunther mógłby być na celowniku Johna Ceny (po np wygranym Royal Rumble). Taki storyline na pożagnenie, to coś ciekawszego niż walka z Loganem czy Austinem Theorym. Nie chcę nowego Angle vs Corbin na WrestleManii.
    • KyRenLo
      Smackdown: Już myślałem, że rzucą jakieś najlepsze momenty i tyle z tygodniówki, ale będzie co oglądać.
  • Dodaj nową pozycję...