Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Co pijecie na sylwka?

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline

U mnie na pewno pojawią się jakieś browarki plus szampanik oraz może skołujemy jakieś winko. W każdym razie nie przewiduję jakiegoś totalnego zachlania mord (przynajmniej jeśli chodzi o mnie osobiście, jak reszta ekipy to nie wiem) ;)

• Reputacja:   0

Jakiś piwopodobny wytwór - może Perełka Export :) Ogólnie mój największy przedmiot pożądania - wino Bieszczady - jest poza moim zasięgiem, więc przystanę przy 2-3 piwkach i lampce szampana :)

1047920915357ecfbacc6b.jpg

Ja w sumie to jeszcze nie wiem, bo po raz kolejny poddałem się modzie na spędzanie sylwestra na jakiejś większej imprezie. Na pewno wu-jitsu, ale jaką to jeszcze nie wiem, bo nie będę u siebie. Zazdroszczę tym co spędzają sylwka w domu, bo sam chętnie spędziłbym czas w fotelu z butelką Glenfiddich'a i słuchając jakiejś fajnej muzyki. Edytowane przez Captain Jerry
Beniaminek 2014

990529556565f7712de17e.jpg

Ze względu na to że nie pije absolutnie alkoholu, nie mam zbyt wielu znajomych i sylwka spędzam w domu, więc tradycyjnie pepsi z lodem i nocne oglądanie tv.

5763280895bf14346ca4d0.jpg

• Reputacja:   270
  • Urządzenie:  Windows

Ze względu na to że nie pije absolutnie alkoholu, nie mam zbyt wielu znajomych i sylwka spędzam w domu, więc tradycyjnie pepsi z lodem i nocne oglądanie tv.

Niektórzy nazwaliby Cię wzorcowym straight edge'em... :D

Ja w tym roku tankuję albo Metaxę (choć wątpię że dotrwa do Sylwka, bo już wczoraj ją z lekka rozdziewiczyłem :D ), albo whisky (ostatnio w Tesco była fajna promocja Grants'a. 1,5l za coś w okolicach 80 zyla :wink: ).

Białej nie ruszam jak nie muszę, bo to chyba jedyne alco jakiego na prawdę nie lubię (nie mylić "nie lubię" z "nie piję" :twisted: )

Edytowane przez -Raven-

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

• Reputacja:   1

Tradycyjnie - Piwo, dużo piwa...

Pytanko do znawców wiskey. (Raven licze na Ciebie :D) Którą z tych trzech mógłbyś polecić: Paddy, Ballantine, Chivas Regal.

• Reputacja:   50
  • Urządzenie:  Android

Po licznych dość dziwnych imprezach stwierdziłem, że na sylwek będzie na sucho...aż do momentu, gdy zaciekawił mnie trunek Ravena. Z czym to się je, jak to szmaka? Trochę poszperałem w necie, ale opinie ludzi znających się na fachu, mających doświadczenie z daną rzeczą zawsze lepiej wpływają na poglądy na dany temat.

163870508457e2d890447a3.jpg

Pytanko do znawców wiskey. (Raven licze na Ciebie :D) Którą z tych trzech mógłbyś polecić: Paddy, Ballantine, Chivas Regal.

whisky nie wybiera sie po markach, ale po latach.

Np; jedyne whisky o jakim moge sie wypowiedziec to Johny Walker i tam lata i rodzaj beczki jest po kolorach. Niebieski najlepszy ( najdłuzszy najlepsza beczka), platinum to 18 lat lezakowania, pożniej złoty itp; Dobry Walker to zaczyna sie od zielonego, najtanszy to czerwony i jest to zwykly sikacz. I tak jest z kazda whisky, te tansze to sikacze.

Absence of War Does Not Mean Peace

3669750324873c0356f997.gif

Kupiłem 12 letniego Ballantinesa 0,7, miał być na sylwka ale z kumplem już poszedł cały :D cóż, spróbujemy jutro Chivasa ;d

Pytanko do znawców wiskey. (Raven licze na Ciebie :D ) Którą z tych trzech mógłbyś polecić: Paddy, Ballantine, Chivas Regal.

Z tej trójki, to na pewno Chivas, ale z drugiej strony, jest on na tyle drogi (jak na blended whisky, czyli mieszankę), że niewiele drożej kupiłbyś jakiegoś single malta (chociażby Glenfiddich czy Glenlivet), który wciągnie Chivasa dupą.

Reasumując - jeżeli chciałbym się ujebać whisky, to kupiłbym Balentynę, Grantsa albo Famous Grose (najlepiej tą ostatnią, bo smakowo najciekawsza), bo szkoda przepłacać na Chivasa (który jest dobry, ale cenę ma nieadekwatną do jakości). Jeżeli chciałbym się podelektować dobrą whisky, którą szkoda rozpić na jedno posiedzenie, to kupiłbym zdecydowanie jakiegoś single malta :wink:

whisky nie wybiera sie po markach, ale po latach.

Nic bardziej mylnego. Np. 10-cio letni Ardbeg wciąga nosem większość 12-to letnich, czy nawet 16-to letnich whisky, jakie miałem okazję próbować.

Po licznych dość dziwnych imprezach stwierdziłem, że na sylwek będzie na sucho...aż do momentu, gdy zaciekawił mnie trunek Ravena. Z czym to się je, jak to szmaka? Trochę poszperałem w necie, ale opinie ludzi znających się na fachu, mających doświadczenie z daną rzeczą zawsze lepiej wpływają na poglądy na dany temat.

Pytasz o Metaxę? Metaxa to kapitalna grecka brandy, którą grzechem jest z czymś bełtać (czysta wchodzi genialnie), ale słyszałem, że niektórzy piją ją np. ze Sprite'em.

Co do smaku, to jeżeli piłeś jakiś prawdziwy Koniak, to są to tego typu klimaty.

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

A ja w przededniu sylwestra przeżywam prawdziwy, życiowy dramat - nie wiem co pić. Jakoś chyba Krupnik mi się przejadł. Kobity chcą, żebym driny z kolegą montował, to i zrobię. Ale samemu nie wiem co pić - może tym razem jakiś rum (pasowałoby, żeby na początku dla smaczku cuba libre trzaskać, a później lecieć z rumem normalnie), a może jakąś wódkę, a może właśnie tej Metaxy spróbować (kiedyś piłem). Tyle możliwości, tak mało czasu. :D Edytowane przez Ghostwriter

14453752125651e0a536c69.jpg

A ja w przededniu sylwestra przeżywam prawdziwy, życiowy dramat - nie wiem co pić. Jakoś chyba Krupnik mi się przejadł. Kobity chcą, żebym driny z kolegą montował, to i zrobię. Ale samemu nie wiem co pić - może tym razem jakiś rum (pasowałoby, żeby na początku dla smaczku cuba libre trzaskać, a później lecieć z rumem normalnie), a może jakąś wódkę, a może właśnie tej Metaxy spróbować (kiedyś piłem). Tyle możliwości, tak mało czasu. :D

Rum to spoko wybór, pije się lekko i przyjemnie. Sęk w tym, że nie lubię tak mocno pompować się Colą (straszne gówno i killer dla zębów), a niestety Rum genialnie się z nią komponuje.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Polecana zawartość

• WWE WrestleMania 41
      Spekulacje i dyskusje na temat największego wydarzenia wrestlingowego roku - WrestleManii 41!
        • Dzięki
      • 76 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami z Monday Night Raw na Netflix!

W tym wątku użytkownicy forum dyskutują na temat czerwonego brandu od 2010 roku. Pozostaw swoją cegiełkę w temacie, zawierającym 17,9 tyś. odpowiedzi i 2,9 mln wyświetleń. :)
      • 18 000 odpowiedzi
    • New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna
      Miejsce na ogólne dyskusje związane z New Japan Pro Wrestling.
      • 691 odpowiedzi
    • Kobiecy Pro Wrestling
      Ogólne dyskusje na temat pro wrestlingu w wykonaniu płci pięknej.
        • Lubię to
      • 101 odpowiedzi
    • TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce w dedykowane ogólnym dyskusjom na temat TNA/Impact Wrestling!

Wczorajszy IMPACT właśnie się ściąga, więc opinia w późniejszym terminie
        • Lubię to
      • 9 352 odpowiedzi
    • AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
        • Lubię to
      • 147 odpowiedzi
    • AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 1 181 odpowiedzi
    • WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 551 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 875 odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...