Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Co pijecie na sylwka?

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline

U mnie na pewno pojawią się jakieś browarki plus szampanik oraz może skołujemy jakieś winko. W każdym razie nie przewiduję jakiegoś totalnego zachlania mord (przynajmniej jeśli chodzi o mnie osobiście, jak reszta ekipy to nie wiem) ;)

• Reputacja:   0

Jakiś piwopodobny wytwór - może Perełka Export :) Ogólnie mój największy przedmiot pożądania - wino Bieszczady - jest poza moim zasięgiem, więc przystanę przy 2-3 piwkach i lampce szampana :)

1047920915357ecfbacc6b.jpg

Ja w sumie to jeszcze nie wiem, bo po raz kolejny poddałem się modzie na spędzanie sylwestra na jakiejś większej imprezie. Na pewno wu-jitsu, ale jaką to jeszcze nie wiem, bo nie będę u siebie. Zazdroszczę tym co spędzają sylwka w domu, bo sam chętnie spędziłbym czas w fotelu z butelką Glenfiddich'a i słuchając jakiejś fajnej muzyki. Edytowane przez Captain Jerry
Beniaminek 2014

990529556565f7712de17e.jpg

Ze względu na to że nie pije absolutnie alkoholu, nie mam zbyt wielu znajomych i sylwka spędzam w domu, więc tradycyjnie pepsi z lodem i nocne oglądanie tv.

5763280895bf14346ca4d0.jpg

• Reputacja:   271
  • Urządzenie:  Windows

kajetan79 napisał(a):
Ze względu na to że nie pije absolutnie alkoholu, nie mam zbyt wielu znajomych i sylwka spędzam w domu, więc tradycyjnie pepsi z lodem i nocne oglądanie tv.

Niektórzy nazwaliby Cię wzorcowym straight edge'em... :D

Ja w tym roku tankuję albo Metaxę (choć wątpię że dotrwa do Sylwka, bo już wczoraj ją z lekka rozdziewiczyłem :D ), albo whisky (ostatnio w Tesco była fajna promocja Grants'a. 1,5l za coś w okolicach 80 zyla :wink: ).

Białej nie ruszam jak nie muszę, bo to chyba jedyne alco jakiego na prawdę nie lubię (nie mylić "nie lubię" z "nie piję" :twisted: )

Edytowane przez -Raven-

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

• Reputacja:   1

Tradycyjnie - Piwo, dużo piwa...

Pytanko do znawców wiskey. (Raven licze na Ciebie :D) Którą z tych trzech mógłbyś polecić: Paddy, Ballantine, Chivas Regal.

• Reputacja:   51
  • Urządzenie:  Android

Po licznych dość dziwnych imprezach stwierdziłem, że na sylwek będzie na sucho...aż do momentu, gdy zaciekawił mnie trunek Ravena. Z czym to się je, jak to szmaka? Trochę poszperałem w necie, ale opinie ludzi znających się na fachu, mających doświadczenie z daną rzeczą zawsze lepiej wpływają na poglądy na dany temat.

163870508457e2d890447a3.jpg

Majkel139 napisał(a):
Pytanko do znawców wiskey. (Raven licze na Ciebie :D) Którą z tych trzech mógłbyś polecić: Paddy, Ballantine, Chivas Regal.

whisky nie wybiera sie po markach, ale po latach.

Np; jedyne whisky o jakim moge sie wypowiedziec to Johny Walker i tam lata i rodzaj beczki jest po kolorach. Niebieski najlepszy ( najdłuzszy najlepsza beczka), platinum to 18 lat lezakowania, pożniej złoty itp; Dobry Walker to zaczyna sie od zielonego, najtanszy to czerwony i jest to zwykly sikacz. I tak jest z kazda whisky, te tansze to sikacze.

Absence of War Does Not Mean Peace

3669750324873c0356f997.gif

Kupiłem 12 letniego Ballantinesa 0,7, miał być na sylwka ale z kumplem już poszedł cały :D cóż, spróbujemy jutro Chivasa ;d

Majkel139 napisał(a):
Pytanko do znawców wiskey. (Raven licze na Ciebie :D ) Którą z tych trzech mógłbyś polecić: Paddy, Ballantine, Chivas Regal.

Z tej trójki, to na pewno Chivas, ale z drugiej strony, jest on na tyle drogi (jak na blended whisky, czyli mieszankę), że niewiele drożej kupiłbyś jakiegoś single malta (chociażby Glenfiddich czy Glenlivet), który wciągnie Chivasa dupą.

Reasumując - jeżeli chciałbym się ujebać whisky, to kupiłbym Balentynę, Grantsa albo Famous Grose (najlepiej tą ostatnią, bo smakowo najciekawsza), bo szkoda przepłacać na Chivasa (który jest dobry, ale cenę ma nieadekwatną do jakości). Jeżeli chciałbym się podelektować dobrą whisky, którą szkoda rozpić na jedno posiedzenie, to kupiłbym zdecydowanie jakiegoś single malta :wink:

Streetovs napisał(a):
whisky nie wybiera sie po markach, ale po latach.

Nic bardziej mylnego. Np. 10-cio letni Ardbeg wciąga nosem większość 12-to letnich, czy nawet 16-to letnich whisky, jakie miałem okazję próbować.

Caribbean Cool napisał(a):
Po licznych dość dziwnych imprezach stwierdziłem, że na sylwek będzie na sucho...aż do momentu, gdy zaciekawił mnie trunek Ravena. Z czym to się je, jak to szmaka? Trochę poszperałem w necie, ale opinie ludzi znających się na fachu, mających doświadczenie z daną rzeczą zawsze lepiej wpływają na poglądy na dany temat.

Pytasz o Metaxę? Metaxa to kapitalna grecka brandy, którą grzechem jest z czymś bełtać (czysta wchodzi genialnie), ale słyszałem, że niektórzy piją ją np. ze Sprite'em.

Co do smaku, to jeżeli piłeś jakiś prawdziwy Koniak, to są to tego typu klimaty.

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

A ja w przededniu sylwestra przeżywam prawdziwy, życiowy dramat - nie wiem co pić. Jakoś chyba Krupnik mi się przejadł. Kobity chcą, żebym driny z kolegą montował, to i zrobię. Ale samemu nie wiem co pić - może tym razem jakiś rum (pasowałoby, żeby na początku dla smaczku cuba libre trzaskać, a później lecieć z rumem normalnie), a może jakąś wódkę, a może właśnie tej Metaxy spróbować (kiedyś piłem). Tyle możliwości, tak mało czasu. :D Edytowane przez Ghostwriter

14453752125651e0a536c69.jpg

Ghostwriter napisał(a):
A ja w przededniu sylwestra przeżywam prawdziwy, życiowy dramat - nie wiem co pić. Jakoś chyba Krupnik mi się przejadł. Kobity chcą, żebym driny z kolegą montował, to i zrobię. Ale samemu nie wiem co pić - może tym razem jakiś rum (pasowałoby, żeby na początku dla smaczku cuba libre trzaskać, a później lecieć z rumem normalnie), a może jakąś wódkę, a może właśnie tej Metaxy spróbować (kiedyś piłem). Tyle możliwości, tak mało czasu. :D

Rum to spoko wybór, pije się lekko i przyjemnie. Sęk w tym, że nie lubię tak mocno pompować się Colą (straszne gówno i killer dla zębów), a niestety Rum genialnie się z nią komponuje.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Polecana zawartość

• WWE WrestleMania 41
      Spekulacje i dyskusje na temat największego wydarzenia wrestlingowego roku - WrestleManii 41!
        • Dzięki
      • 96 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami z Monday Night Raw na Netflix!

W tym wątku użytkownicy forum dyskutują na temat czerwonego brandu od 2010 roku. Pozostaw swoją cegiełkę w temacie, zawierającym 17,9 tyś. odpowiedzi i 2,9 mln wyświetleń. :)
      • 18 006 odpowiedzi
    • New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna
      Miejsce na ogólne dyskusje związane z New Japan Pro Wrestling.
      • 694 odpowiedzi
    • Kobiecy Pro Wrestling
      Ogólne dyskusje na temat pro wrestlingu w wykonaniu płci pięknej.
        • Lubię to
      • 101 odpowiedzi
    • TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce w dedykowane ogólnym dyskusjom na temat TNA/Impact Wrestling!

Wczorajszy IMPACT właśnie się ściąga, więc opinia w późniejszym terminie
        • Lubię to
      • 9 352 odpowiedzi
    • AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
        • Lubię to
      • 147 odpowiedzi
    • AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 1 181 odpowiedzi
    • WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 570 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 881 odpowiedzi

• Najnowsze posty

• Kaczy316
      O Jade vs Naomi to i ja się trochę boję, chociaż za sam program tutaj można luknąć na ten pojedynek, a co do walki o pasy World Tag Team to bardziej chodziło mi o sam pojedynek w tego typu przypadku, TND i War Raiders nie dają złych walk, także ringowo jak się postarają to można z tego wiele wycisnąć to samo w przypadku walki o pasy TT kobiet, staram się dostrzec jakieś pozytywy, ale może głupio robię, jak będę się spodziewał klapy to może miło się zaskoczę, a jak będzie klapa to nie będzie zawodu chociaż xD.
    • Caribbean Cool
      @ MattDevitto Dopiero zauwazyles, ze juz nad toba kosa jest xD. Aaaa. Jeszcze nie zauwazyles. Lol   A co do tematu. Penta, Bron, Dominik i ten czwarty moze skrasc show. Jednak story tu zadnego. Wm nie warte. Uso z Guntherem okazalo sie beznamietnym programem.   Tiffy- Szarlota...na tle reszty wypada nie najgorzej.   TT to...kurcze...z takim skladem tak ujowe story? Serio? Dopiero moty Paua u boku Setha jakos zaczal ruszac dupsko.   No i Cody z tym drugim...mialkie   O reszcie nawet nie ma co pisac...dawno takiej ujni nie bylo.
    • KyRenLo
      Pewnie. Walka Jade. Walka New Day to w sumie śmiech, że dywizja tagowa Smackdown nie dostała swojego miejsca w karcie. Walkę Drew ratuje w moich oczach sama stypulacja. Gdybym nie kochał dywizji kobiet, to bym olał walkę o pasy tag team, gdzie jeden zespół to zlepek na szybko, byle wrzucić je do karty. Jesteś na tyle młody, na ile się czujesz. Ja tam gustuje w innych aktorkach po prostu. Wychodzi na to, że wynik będzie mocno jednostronny.
    • Kaczy316
      Jest w porządku pod względem samej karty nie licząc drogi, która była mocno przeciętna, sama karta jest naprawdę spoko, ringowo jak to dobrze rozpiszą to uważam, że to może być jedna z tych lepszych WM'ek, zadam nawet pytanie takie ogólne dla osób tutaj, "czy jakiejkolwiek z tych walk byś nie obejrzał?" Tak nie patrząc na program, ja osobiście mam tylko dwie takie walki, ewentualnie trzy, ale to też kwestia rozpisania, Jade vs Naomi, Knight vs Fatu, nie wiem czemu, ale ringowo mam obawy o te pojedynki, ale nie jest to tak że je skreślam, po prostu mam obawy, a ewentualna 3 walka to Cena vs Rhodes, bo no ogólnie pojedynek bym obejrzał przez wzgląd na star power, ale dla samej akcji w ringu to tak niezbyt xD, więc uważam, że karta jeśli chodzi o ring skill to prezentuję się mocarnie i co najlepsze mamy tylko dwóch part timerów w tej karcie, Romana i Cenę, da się? Oczywiście że się da, wystarczy chcieć, Vince nie chciał xD, Punka nie liczę jako part timera, bo imo więcej jest niż go nie ma, nawet jak miał kontuzję, ale jak najbardziej rozumiem, że powinno się oczekiwać czegoś więcej po największym wydarzeniu w roku, tutaj się zgadzam, karta pod względem walk mogłaby lepiej się prezentować tak czysto logicznie i storyline'owo, bo sporo jest tutaj wrzucone tak od czapy albo aby coś było pokroju Styles vs Logan, Rey vs Gigachad, The New Day vs War Raiders, nawet Knight vs Fatu to nie jest jakiś super feud, po prostu Jacobik wygrał sobie pretendenta i tyle jakby takie coś to na Backlash można robić, a nie na WM jak dla mnie, także ogólnie uważam, że powinno się oczekiwać więcej, ale też uważam, że karta nie prezentuję się źle ani nawet przeciętnie, bo prezentuję się solidnie bądź dobrze i jakieś oczekiwania po tej karcie mam.   I właśnie dlatego w tej ankiecie dałbym jeszcze jakąś trzecią opcję tak pomiędzy, bo Hot to to nie jest, ale Not też bym nie powiedział, po prostu solidnie szału nie ma, ale obejrzeć jak najbardziej można, jeśli mówimy oczywiście o samej karcie, bo jeśli chodzi o Rtwm to zdecydowanie NOT xD, ja się boję co by było gdyby w ogóle Rock nie zaingerował, wtedy totalnie nic by się nie działo poza feudem Romana, Setha i Punka, także Rockowi znowu prawie udało się uratować Road To WM xD, ale no tym razem nie wyszło przez pewnie jego brak czasu i pomysłów u CT.
    • MattDevitto
      Obyś miał rację, bo jak nie to trzeba będzie sądzić, że trzymają wszystko na Summerslam
  • Dodaj nową pozycję...