Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

TNA Genesis 2011 [ Dyskusja, Spoilery ]

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Data - 9.01.2011

Miejsce - Impact Zone

http://www.tnawrestling.com/images/stories/galleries/genesis2011/genesis7a.jpg

#1 CONTENDERS MATCH: TNA WORLD HEAVYWEIGHT CHAMPIONSHIP

"The Blueprint" Matt Morgan vs. Mr. Anderson

http://www.tnawrestling.com/images/stories/galleries/genesis2011/genesis1b.jpg

MIXED MARTIAL ARTS (MMA) MATCH

The return of Kurt Angle vs. Jeff Jarrett

http://www.tnawrestling.com/images/stories/galleries/genesis2011/genesis1.jpg

CHALLENGE MATCH

Rob Van Dam vs. Immortal's Mystery Opponent

http://www.tnawrestling.com/images/stories/galleries/genesis2011/genesis1c.jpg

TNA WORLD TAG TEAM CHAMPIONSHIP

Beer Money vs. champions The Motor City Machine Guns

http://www.tnawrestling.com/images/stories/galleries/genesis2011/genesis1d.jpg

TNA KNOCKOUTS CHAMPIONSHIP

Mickie James vs. champion Madison Rayne

http://www.tnawrestling.com/images/stories/galleries/genesis2011/genesis3a.jpg

FORMER TAG TEAM PARTNERS BATTLE

Bully Ray vs. Brother Devon

http://www.tnawrestling.com/images/stories/galleries/genesis2011/genesis2a.jpg

TNA X DIVISION CHAMPIONSHIP

Kazarian vs. champion Jay Lethal

http://www.tnawrestling.com/images/stories/galleries/genesis2011/genesis5.jpg

TNA TELLEVISION CHAMPIONSHIP

AJ Styles vs. champion Douglas Williams

http://www.tnawrestling.com/images/stories/galleries/genesis2011/genesis4.jpg

To będzie napewno ciekawy pojedynek o ile ktoś wcześniej nie uszkodzi Andersona. Walka powinna być jedną z lepszych na gali.

Po wielu trudach Mickie James nareszcie będzie mogła walczyć o pas. Jestem bardzo ciekaw czy Madison Rayne zdoła obronić tytuł. Walka będzie raczej średnia, ale mam przeczucie, że Tara może się w to wszystko wtrącić.

Brother Ray vs. Brother Devon

To będzie raczej zapychacz gali. Ci panowie powinni walczyć jako TT, a nie między sobą. Walka raczej będzie słaba.

Tu powinno być ciekawie. Mam nadzieje, że Kazarian zdobędzie pas i może zdoła jakoś podnieść jego wartość, bo jak obecnie wiemy ten pas ma małą wartość ( chociaż dawniej był 2 najważniejszym pasem ).

Napewno dobry pojedynek. Liczę tutaj, że panowie pokażą nam podobne widowisko co na ostatnim impactcie. Williams raczej nie straci tego pasa przez co AJ może przejść face turn.

Edytowane przez Tupak

1 miejsce w typerze TNA w 2011 r

http://total-nonstop-action.blogspot.com/ --> najlepszy blog o TNA

Fan wrestlingu od 25.02.2005r

Reprezentant TNA Originals

• Odpowiedzi 63
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Ceglak

9

• -Raven-

9

• Tupak

4

• Petter

4

Top użytkownicy w tym temacie

Ostatnio obraziłem się na TNA za poziom jaki prezentuje i ograniczam się do oglądania wyłącznie gal PPV. Nie wiem czy feudy są ciekawe więc nie będę oceniał całości ( jako historii programu i jakości jaki może prezentować walka ) a jedynie pojedynek.

Jak się panowie postarają to walka powinna być przyzwoita. Nie spodziewam się czegoś wielkiego, aczkolwiek nie chciałbym się rozczarować. Bardzo ciekawy jestem wyniku tej walki. Jeśli Hardy faktycznie będzie musiał iść do więzienia to TNA zostaje bez mistrza. I w takim wypadku pretendent dostaje pas?

Walki pań mnie zbytnio nie interesują, jednak cieszę się, że Mickie dostała szansę na pas. Mam nadzieję, że go zdobędzie i w końcu zrobi się mała rotacja w okół tego pasa, ponieważ ciągle się kręci w okół tych samych kobiet ( przynajmniej tak było kiedy oglądałem Impacty! na bieżąco a to było stosunkowo niedawno).

Z tego co widzę Team 3D się rozpadł, jak już wcześniej nie pisałem nie mam pojęcie jak to się stało i jak przebiegał cały feud. Jednak już dziś wiem, że pojedynek będzie bardzo słaby. Panowie mają już swoje lata i obecnie są w słabszej formie ( szczególnie Ray ). Oby był bardzo krótki, lubię i szanuję 3D jednak już chyba czas się wycofać.

Dywizja X jest ( jeśli ona w ogóle jeszcze istnieje ) tak szmacona i zestawiona na boczny tor, że aż szkoda gadać, jednak zarówno Kaz jak i Lethal to dywizja X w 100% więc czekam na bardzo dobry pojedynek.

I na ten pojedynek czekam najbardziej. Jak dla mnie AJ oraz Williams to jedni z lepszych zapaśników z obecnego rosteru TNA i spodziewam się po nich solidnego pojedynku pełnego świetnych akcji i kontr. Mam nadzieję, że Douglas zatrzyma pas i trochę go jeszcze potrzyma, jak dla mnie jako mistrz daje rade a AJ mógłby w końcu zakręcić się koło najważniejszego pasa TNA.

Jak na razie gala zapowiada się średnio jednak dla pojedynku AJ vs Williams obejrzę ją z miłą chęcią. I mam nadzieję, że pojawi się jakiś pojedynek o World Heavyweight Championship ( jeśli źle napisałem to przepraszam )

• Styl:  Jasny

Do Genesis zostały jeszcze dwa Impakty i pewnie jakieś walki dojdą, ale już teraz się wypowiem. Na ten moment najważniejsze pytanie, co z Hardym? Podobno wszystkie Impakty do Genesis są już nagrane, więc na tygodniówce niewiele zmienią. Może okazać się, że starcie No1 Contender zmienią na WHC, bo po ostatnich informacjach pewne jest, że Hardy dalej mistrzem nie będzie. Pas za 18 tys. pójdzie do kosza... W ogóle to całe nagrywanie kilku Impaktów w przód jest strzałem w stopę. Na szczęście nie zaglądam w spoilery i nie psuje sobie zabawy.

Gala zapowiada się jako dominacja Imortals. MCMG są mistrzami kompletnymi, ale już długo trzymają pasy i powinni je stracić. Gunsi mieli z 5, czy 6 title shotów zanim zgarnęli pasy, ale Beer Money pewnie wystarczy drugi w tym roku. Ciężko będzie o lepsze starcia od tych z poprzedniego feudu, ale o tą walkę nie ma się co martwić. Pourywa jajca.

X-Division - Kazarian jako drugi przyniesie pas Bischoffowi, ale nie wydaje mi się, żeby dokonał tego w czysty sposób. Genesis to gala debiutów i obstawiałbym interwencje kogoś z zewnątrz np. Zorro.

Brother Ray vs Brother Devon - nie jestem zwolennikiem rozdzielania dobrych teamów i po tej walce zbyt wiele się nie spodziewam. Obydwaj mają już swoje lata i solo wypadają gorzej. Powinni zrobić tą walkę na Impakcie. Wynik średnio mnie interesuje tak, jak cały ten feud braci.

TV Championship - oczekuję drugiej najlepszej walki po TT. Spodziewam się wielu technicznych akcji i kontr. Trochę za szybko AJ dostał ultimatum, ale może dzięki akcji z Hardym szybciej zakręci się wokół głównego pasa. Douglas trochę wypromował pas TV i powinien go zachować.

"Even the man with three H's would be proud of the way we buried this young, promising talent." - Broken Matt Hardy (Total Nonstop Deletion 15.12.2016)

Znowu powtórka z rozrywki czyli kreowana na heelową stajnię paczka związana z Bischoffem ma obowiązek wygrać wszystkie swoje walki o pas. A więc:

- Kazarian wygrywa, Beer Money wygrywają, Hardy wiadomo że dalej trzyma pas

- niewiadoma walka AJ z Dougiem. Według mnie AJ może jednak pas zdobyć. Wszyscy się tak napalają że nie wygra i będzie face turn ale może być psikus.

W ogóle sprawa Hardyego może namieszać w planach, tak jak poprzednio kontuzja Andersona. Komuś trzeba będzie szybko pas przekazać, a główni pretendenci to sami face. Możliwy jest więc kolejny nieplanowany wcześniej turn - może Morgan z powrotem u swoich? Może Anderson jako dupek znowu stanie się heelem? Choć o ile Morgan na pas czeka już bardzo długo i w końcu mógłby go dostać, o tyle dla Andersona według mnie byłoby za wcześnie. Możliwości jest wiele, w każdym razie mimo braku obrony pasa mistrzowskiego gala zapowiada się wyjątkowo jak na ostatnie czasy ciekawie. Jest tu duże pole do popisu aby pociągnąć jakoś storyline'y wreszcie w dobrą stronę (tzn. żeby człowiek czekał niecierpliwie na następne tygodniówki).

Tak na marginesie mam nadzieję że wreszcie rozwinie się dywizja X. Kazarian jako mistrz tej dywizji to świetny punkt wyjścia do odrodzenia. Lethal jakoś nie umie swoją osobą wyciągnąć z dołka tej dywizji. Kazarian jako mistrz, Robbie, Lethal, powrót Reda na dobre, nawet Shark Boya bym tam wpuszczał dla rozrywki plus ten nowy Zorro co ma przyjść i coś się dzieje. Ja bym jeszcze tam wrzucił Pope'a który do WHC mi nie pasuje.

Egoista, alkoholik, fan wrestlingu lat 90-tych :)

7062611814df90a2160f60.jpg

Na ten "feud" (?) poswięcali troche czasu, na nim się skupili i tym pojedynkiem promują Genesis. Licze, że Ci obaj panowie wykrecą nam dobrą walkę w sumie w ostatnim czasie Morgan jest tak jakby mniej drewniany? Głupio by było gdyby Morgan trzeci raz z rzędu dostał title shot'a także stawiam na wygraną Andersona, w sumie przez kontuzje nie zawalczył z Jeff'em to tym razem pewnie dojdzie do ich starcia i skoro Jeff ma iść do więzienia to zapewne na IMPACT'ie dostaniemy walkę o pas WHC w której to Anderson wygra ahh marzenia..

Mickie James vs. Madison Rayne ©

W sumie ta walka zbytnio mnie nie interesuje, mam jedynie nadzieje, że nie dadzą James pasa..

Coś czuje, że ta walka będzie najgorszą na tym PPV, Brother Ray jeszcze jakoś się rusza ale Devon.. Masakra..

Kazarian vs. Jay Lethal ©

Walke mogą wykręcić całkiem dobrą ale boje się, że TNA planuje dać wszystkie pasy Immortals i nie będzie za ciekawie. Z jednej strony Lethal nie pasuje mi na mistrza i chciałbym, żeby Kazarian wygrał ale z drugiej nie chce, żeby plan, że wszystkie pasy będą należeć do Immortals wypaliły i, że potem będą nie pokonani. Chociaż jeżeli chcą dać Kazarianowi pas to niech mu go dadzą ale nie tak szybko, niech troche pobiega z Lethal'em.

AJ Styles vs. Douglas Williams ©

Coś czuje, że większość "pewniaków" się zawiedzie i AJ pozostanie w roli heel'a na którego mi w sumie pasuje, troche nie ogarniam TNA. Po co AJ biegał tyle z pasem WHC skoro teraz nawet "taki" Douglas go może zjechać, nie to, że mam coś do Williams'a ale według mnie to jest bez sensu troche, mam nadzieje, że AJ odzyska tytuł ale nie zrobią z niego znowu ozdoby bo to byłoby jeszcze gorsze niż jego przegrana i wylecenie z Fortune

Czy tylko mnie się wydaje, że coś mało walk TNA zaserwuje nam na tym PPV?

On the following edition of Impact!, Sting and Nash refused to join Hogan and Bischoff and walked out on TNA and Dixie Carter, noting that they had tried to warn her, but she hadn't listened.

Sting and Nash are schelduled to return at Genesis. Jeśli to prawda to masakra, ile można oglądać tych dziadków, rozumiem swojego czasu byli świetni, ale nie teraz. LITOŚCI ;(

No to jak oni wrócą to będziecie tu mieli pole do popisu jeśli chodzi o jechanie na TNA...

Nie wiem co dla nich mieliby wymyślić. Obaj już w wieku emerytalnym, z problemami zdrowotnymi. Z drugiej strony TNA nie ma jakoś zbyt wielu zawodników wagi ciężkiej z odpowiednią charyzmą do main eventów albo liderowania jakiemuś przedsięwzięciu. Gala zapowiada się ciekawie, pierwszy raz od kilku miesięcy czekam na PPV z niecierpliwością bo ostatnio to nie ma co oglądać - X title w odwrocie a main eventy przeciętne.

Jestem ciekaw kto zawalczy z RVD. Kogo wyznaczy Antychryst mi sie wydaje ze to moze byc Matt Hardy ... ; D

• Reputacja:   1

Jestem ciekaw kto zawalczy z RVD. Kogo wyznaczy Antychryst mi sie wydaje ze to moze byc Matt Hardy ... ; D

Aaa myśle że to co napisałes obróciłeś w zart ;) on do TNA sie nie nadaje

Edytowane przez 8693

Blaze9

Nr 1: Matt Hardy na 90% przechodzi do TNA, wszystko na to wskazuje.

Nr 2: To nie temat o Impakcie, więc co tu robi twoja ocena?

• Styl:  Jasny

Matt Hardy na 90% przechodzi do TNA, wszystko na to wskazuje.

Zaraz po zwolnieniu z WWE może i było 90%, ale sprawa już dawno ucichła. Nie wierzę, że udałoby im się to utrzymać w tajemnicy, bo zawsze o takich rzeczach było wiadomo, np. Helms pewnie zadebiutuje na Genesis, a o tym, że podpisał kontrakt z TNA wiadomo było kilka miesięcy temu. Poza tym Matt ma zapowiedzianą walkę w Meksyku kilka dni po Genesis.

"Even the man with three H's would be proud of the way we buried this young, promising talent." - Broken Matt Hardy (Total Nonstop Deletion 15.12.2016)

Matt Hardy na 90% przechodzi do TNA

Hardy odszedł w okolicach październik-listopad. Z tego co mi wiadomo obowiązuje 90 dniowa klauza. Chyba już minęła, nie pamiętam. Co do tej walki RVD vs Hardy. Wątpie, Creative Team planuje chyba feud między nimi, chociaż może :neutral: Matt musi jeszcze popracować nad swoją figurą i będzie mógł wreszcie zgiąć nogę xD Nie dziwie się dlaczego jako finisher ma TOF i Leg Drop. Nogi proste i Hardy Kox. Genesis. Najbardziej ciekawi mnie Main Event. Blueprint vs Koleś od mikrofonu. Hardy idzie do więzienia a tam pas mu się nie przyda więc potrzebny ktoś o zdrowych zmysłach żeby posiadać ten pas. Moim faworytem jest Blueprint. Ma to coś czego Anderson nie ma. Może nie chodzi o doświadczenie ale w ogóle styl walki. Matt Morgan dziwnie według mnie wygląda jako Babyface. Trudno, nadal czekam na push na WHC dla Morgana. Druga ciekawa walka to Angle vs Jarrett. Nie ma jej w karcie, dziwne :-x Widziałem walkę Jarretta i Reda. Dno, totalne dno! Walka krótka Jeff nic nie pokazał. Nie widziałem jak sobie radzi Angle, chociaż po jego walkach wnioskuję że to on wygra. Kurt miał dostać title-shot. Myślę że teraz wygra z Jeffem żeby się wypromować i ruszy po WHC. Knockout oglądam ale nie komentuje, powiem tylko że Mickey wygra pas. X-Division to dno, bez komentarza. Jeśli Kazarian wygra to jeszcze można to oglądać ale Jay to już nudy. Czekam aż MCMG będą walczyć o ten pas. Przynajmniej Sabin, Shalley jest nieco słabszy. Television Championship. Walka jak walka, jeśli AJ przegra to znaczy że Douglas Williams to jeden z najlepszych wrestlerów w TNA :| Przykład: WWE, John Cena jako US Champion vs MVP, Winner MVP :| Kaza... tfu, Williams musi przegrać. Edit. Zapomniałem o walce Team 3D.

Co za idiota niszczy najlepszy na świecie Tag Team!? Ja pierdole nie no kurwa sory za kulturę ale nie mogłem! Brother Ray vs Brother D-Von. Walka to będzie nie wypał. Obaj sami nic nie zrobią. Szkoda komentować ale jak już zacząłem pisać to skończę. Walka przyszła znikąd, Ray bulwers i bach. Ktoś pisał że D-Von to dno które w ogóle się nie rusza. :| Kto cię za przeproszeniem zrobił? D-Von jest o wiele lepszy niż Ray.

18743890924d41ae26e8e9c.jpg

Mam nadzieję że nie będzie to Sting w roli heela, a obawy opieram o to że od początku wszystkich korciło aby stworzyć coś wspólnego z J. Hardym i Stingiem z wiadomych względów.

Hardy to nie będzie bo klauzula kończy mu się 15 stycznia, a gala jest 9 więc na Genesis się nie pojawi.

Na stronie głównej TNA pojawiła się kolejna walka

CHALLENGE MATCH

Rob Van Dam vs. Immortal's Mystery Opponent

http://www.tnawrestling.com/images/stories/galleries/genesis2011/genesis1c.jpg

Jestem bardzo ciekaw kto będzie tym tajemniczym zawodnikiem. Według mnie może to być powracający Hernandez.

Sting według mnie odpada, bo przecież on bronił Dixie przed Hulkiem i po co by to było? Żeby teraz współpracować z nim? Według mnie Sting wróci i będzie jako jeden z wybawicieli federacji. Ktoś doświadczony musi stanąć na czele, żeby zniszczyć tyranię Hogana.

1 miejsce w typerze TNA w 2011 r

http://total-nonstop-action.blogspot.com/ --> najlepszy blog o TNA

Fan wrestlingu od 25.02.2005r

Reprezentant TNA Originals