Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Zwiastunowe szaleństwo, czyli filmy na które czekamy

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

Grudzień – tak jak mówiłem, zaskakująco mało atrakcyjny. Debiutuje sporo horrorów, sporo komedii, coś tu nie tak. Najgorsze jest to, że prawdopodobnie ten najlepszy film, nie dostał jeszcze zapowiedzi w postaci zwiastuna - „Inherent Vice” w reżyserii Paula Thomasa Andersona (Az poleje się krew, Mistrz)

10. Paddington – Yyyy.. Nie wiem, czemu to tu się znalazło. Chyba tylko jako przestroga przed tegorocznym grudniem.

9. Annie – Remake starego filmu, z rozpoznawalną obsadą. Biedna dziewczynka w bogatym domu. Rodzinne kino – dla Polsatu w świateczny poranek po paru latach.

8. Pyramid – Archeologowie odnajdują ukrytą w Egipcie Piramidę. Jak stado białych ciekawskich, wchodzą zbadać teren. Uwięzieni będą szukać słońca. Będą potwory, będzie ciemno, czy będzie klimat, oto jest pytanie...

7. Night at the Museum: Secret of the Tomb – Poprzednie cześci były marne. Ta jednak wyróżnia się czymś innym – jeden z ostatnich razy na ekranie będzie można zobaczyć Robina Williamsa.

6. Unbroken – Film wywołał sporo medialnego szumu, przez osobę Pani reżyser – Angelina Jolie. Bez problemu przyćmiła swoją obsadę. Na odwrócenie stanu rzeczy na swoją korzysć, dostaną oni jedną szansę. Prisoner of War ze sportową polewą.

5. The Interview – Rogen i Franco wracają. “Interview” będzie mocno głupie. Czy śmieszne? Okaże się. Dziennikarze, których werbuje CIA by kogoś zabili. Śmierdzi mi jakimś Jackie Chanem – w sumie sam nie wiem czemu.

4. Into the Woods – Wiedźma będzie dawać lekcje? Tak długo, jak będzie nią Meryl Streep, znajdą się uczniowie. „Into the Woods” bierze na tapetę wiele znanych bajek. Zapowiada się familijne kino z rozmachem.

3. Hot Tube Time Machine 2 – Jedynke wspominam miło. Kontynuacja już w zwiastunie pokazuje, że to nietypowe wehikuł czasu ma jeszcze sporo gagów do zaoferowania.

2. Exodus: Gods and Kings – Mimo wpadek, jakimi dla mnie były “Prometeusz” czy “Robin Hood”, Ridley Scott wciąż wzbudza emocje. Wciąż chcę się zobaczyc jego nowy film. Exodus to kolejne kino z rozmachem i dobrą obsadą. Oby nie skończyło jak wyżej wymienieni – a będzie tak, jeśli efekty staną się ważniejsze od historii/kreacji

1. Hobbit: The Battle of the Five Armies – Pamiętam, jak po drugiej – dla mnie przeciętnej – części, obiecałem sobie NIE oglądać tego w kinie. Niech to świadczy o tym zwiastunie, że jak go zobaczyłem, to mi się odmieniło. Zamykamy „trylogię” Hobbita. Oby z takim rozmachem, jak „Powrót Króla”.

• 5 tygodni później...

Wyciekł do sieci zwiastun Avengersów 2, i może on zdradzać dość ponury ton filmu. Raczej będziemy mieli do czynienia z bohaterami cierpiącymi – jak to często w takich produkcjach bywa. Martwi mnie trochę Ultron, bo chyba miał mnie przyprawić o dreszcze w ostatniej pokazanej scenie, a niestety chybił – kiepsko wygląda z bliska jego „face”. To jednak jedyne „ale”. Cała reszta kopie tyłek.

• 1 miesiąc temu...

Jeśli Episode I jeszcze Was nie przekonał, że to już nigdy nie będzie to samo, a wszystkie pozytywne opinie bazują na sympatii z przeszłości, to teraz podjęta zostanie kolejna próba. To nie wygląda dobrze. Sorry

Widziałem wczoraj ten zwiastun i może dobrze że nie napawa on zbyt wielkim optymizmem. DO premiery został rok i wolałbym nie czekać przez ten czas na film a potem boleśnie się zawieść. Zwiastun dość krótki, jedyne co mnie zaciekawiło to jak rozbudowana będzie rola podstarzałego już Harrisona Forda jako Hana Solo, bo po zobaczeniu Sokoła Millenium w zwiastunie i sprawdzeniu na filmwebie filmów, w których Ford zagrał widać że pojawi się on w tej produkcji. Swoją drogą wracać po ponad 30 latach do gry w Star Wars to musiało być dla niego ciekawe przeżycie. No ale po premierze siódmej części nie będzie się dało obejrzeć wszystkich części GW razem, bo nawet wizualnie nie będą do siebie pasowały ze względu na kwestie wizualne, bo jednak wtedy (części 4-6) technologia kręcenia filmów była na dużo niższym poziomie. Ale i tak jako fan Star Wars czekam na ten film.

PS. Przebudzenie mocy to bardzo pasujący tytuł skoro Luke i Leia mają się też pojawić :grin:

. To nie wygląda dobrze. Sorry

To nie wygląda dobrze, to wygląda doskonale. Facet mnie kupił swoimi Star Trekami (to jest dużo lepsze niż każdy jeden marvel z wyjątkiem x-menów), wiec daje mu kredyt zaufania i nie zamierzam niczego oceniać na podstawie krótkiej zapowiedzi (która i tak dla mnie jest świetna).

• Reputacja:   254

Zwiastun dość krótki,

Kowal to nie jest zwiastun filmu tylko zwiastun zwiastunu, który dopiero pokażą za jakiś czas. Wtedy będzie on już jak standardowe zwiastuny czyli dłuższy.

Odnośnie znanych serii filmów, które mają zostać przywrócone do życia w przyszłym roku to kolejną jest Jurassic Park, a dokładniej tym razem Jurassic World. Jako dziecko było się pod wrażeniem filmów o wielkich dinozaurach wymykających się spod kontroli i siejących zniszczenie. Czy po wielu latach kolejna część sprawi że po seansie będę zadowolony? Myślę że tak, bo trailer wygląda dobrze, a jak można z niego wywnioskować, kolejny duży stwór będzie chciał sprawić ludziom problemy. Pomysł nie jest nowy, ale oprawiony w lepsze szaty graficzne może się okazać całkiem zjadliwy. Na pewno Jurassic World to będzie dla mnie jedna z obowiązkowych pozycji na przyszły rok.

To nie wygląda dobrze, to wygląda doskonale. Facet mnie kupił swoimi Star Trekami (to jest dużo lepsze niż każdy jeden marvel z wyjątkiem x-menów), wiec daje mu kredyt zaufania i nie zamierzam niczego oceniać na podstawie krótkiej zapowiedzi (która i tak dla mnie jest świetna).

To wiadomo, że nikt tu ocen całości jeszcze nie wystawia. Na to przyjdzie czas po seansie. Fakt, nowy Star Trek mi podszedł bardziej od wszystkich wersji z przeszłości, ale tutaj poprzeczke ma wywieszoną znacznie wyżej.

Co do teasera Star Wars, to ja się jaram. Tyle że prawda jest taka, że jarałbym się wszystkim :D

Cieszę się, że zostało tak mało pokazane, bo dzięki temu niewiele zdradzili.

Jak można zauważyć najwięcej emocji wzbudza miecz świetlny "tego złego". Mnie tam nie rusza ten laserowy jelec. W Expended Universe nie takie rzeczy były :D O wiele bardziej ciekawi mnie zachowanie samego miecza, które jest troszkę inne do tych jakie widzieliśmy do tej pory.

Podobała mi się też scena ze szturmowcami. Fajny ten ich nowy wygląd, a sama scena bardzo klimatyczna.

No i również na plus fragmenty z X-Wingami i Sokołem.

Mi tam podobało się to co zobaczyłem i nie ukrywam, że jeszcze bardziej nabrałem ochotę na zobaczenie tego filmu (a więc swoje zadanie spełnił ;) )

Ktos wie czy oni beda isc fabula z ksiazek?

Czy jednak cos wlasnego. Jesli to drugie, to sie obawiam...

Ciekawe czy sie kiedys doczekam, chodzby serialu animowanego Old Republic, gdzie OR byly naprawde niezle postacie, ale oni wola w Star Wars do znudzenia powracac do czasow znanych lub przyszlych.

Miecz niespecjalnie mi się podobał, natomiast sam teaser, który zdradza minimum jest ok. Na dobrą sprawę wolałbym nie wiedzieć już nic więcej, ale z czasem przecieków z planu będzie coraz więcej, sami twórcy też pewnie sporo "odkryją" w teaserach, a ja nie będę miał dość samozaparcia, żeby nie czytać kolejnych newsów i śledzić filmików z planu.

Osobiście cieszę się, że za film odpowiedzialny jest twórca nowego Star Treka, bo liczę na jakąś nową jakość. I liczę, że sprawdzą się zapowiedzi, że nie będzie to film oparty na książkach z universum Star Wars. Trochę nie kumam zachwytów fanów nad kolejnymi opowieściami ze świata SW tworzonymi przez średnich w sumie pisarzy. Bardziej jestem skłonny wierzyć w pomysłowość i potencjał twórczy J.J. Abramsa.

Ktos wie czy oni beda isc fabula z ksiazek?

Nie. Disney całkowicie "skasował" Expended Universe i wszystkie książki, gry, komiksy itd. są teraz Legendami Star Wars. Przykładowo nowa okładka:

http://img4.wikia.nocookie.net/__cb20140812233828/starwars/images/8/83/HTTE-Legends.png

Tak naprawdę oficjalne są wszystkie filmy i oba seriale animowane. Reszta jest w legendach, choć oczywiście nie jest wcale powiedziane, że twórcy nie będą czerpać rzeczy z tych legend. Jednak dla spokoju i swobody w tworzeniu filmu Disney po prostu uznał te rzeczy za takie, które się nie odbyły.

Mogli chociaz postacie zostawic z ksiazek :neutral:

Boje sie ze wersja Disneya, to bedzie ugrzecznione na potrzeby dzieci, do tego troche nie rozumiem zachwytu nowym Star Trek, dl mnie przerost formy nad trescia. Zwykla papka z non stop akcja, efektami, gdzies tam te gadki ze starych Trekow zniknely i ta cala otoczka, oglada sie to jak zupelnie cos innego, inny klimat i tak samo moze byc ze Star Wars.

No nic, ja zbytnio nie czekam, szczegolnie ze jesi chodzi o streszczenia wydarzen, komiksy czy gry, to zawsze bylem zwolenikiem Starej Republiki, a chyba za to jesli sie wogole wezma to minie wiele lat.

Dzisiaj pojawiły się materiały dotyczące zaczynających się już wkrótce zdjęć do nowego Bonda. Pojawił się Daniel Craig, Monika Bellucci, Ralph Fiennes, a także nieco z Boku, niejaki Dave Bautista.

Na nowy film czekam z niecierpliwością. Mniej obchodzi mnie to jak Animal spiszę się w roli czarnego charakteru.

Jak Batista zagra debila, jak ostatnio w Straznikach Galaktyki to ok, jak cos wiecej-dramat.

Ogolnie to czekam na role Belluci, ten tasiemiec ogladam glownie z sentymentu, ale nie czekam, bedzie to bedzie, obejrze jak sie pojawi w sieci.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Najnowsze posty

• CzaQ
      Zgadza się, jedziesz dalej.
    • MattDevitto
      Nowy rok, nowe postanowienia to i może jakieś nowe fedki, które każdy z nas chce oglądać. Warto się zastanowić, szczególnie, że obecnego wrs jest bardzo dużo do ogarnięcia. Z roku na rok też czasu jakby mniej do śledzenia tego wszystkiego. Stąd też tradycyjnie w styczniu przybywam do was z pytaniem:  ile fedek zamierzacie oglądać w 2025? Oczywiście oprócz ich wymienienia, napiszcie też co będziecie śledzić na bieżąco, z jakiej fedki np. rezygnujecie etc. Można też dodać jakieś federacje retro - choćby LU, macie jak zawsze pełną dowolność Poniżej dodaję link do tematu sprzed 12 miesięcy:
    • -Raven-
      Poza tym, całkiem sprytnie to rozgrywają, bo niby w tej walce Szefów żadne Bloodline nie może interweniować, ale Jokerem jest tu Drew, który może pomóc Soliście. Niby teoretycznie wiadomo, że Romek powinien ogarnąć, ale zawsze pozostaje ten element niepewności. Po drugie, bez sensu jest kończyć tak duży feud na zwykłej tygodniówce (a wygrana Rzymskiego to by było game over), co jeszcze bardziej zwiększa szanse Sikacza.   Oby nie, bo Stratna może w takim wypadku długo się pasem nie nacieszyć, a szkoda by było.
    • -Raven-
      Parasolkę.
    • RomanRZYMEK
      - Drew przechodzi na stałe na SmackDown i w sumie spoko, bo co miałby robić na RAW? Od razu dostaje segment z Blondasem, który doprowadza do kolejnego brawlu Owensa z Cody’m. Spoko, tylko dla mnie trochę za dużo tych brawli ostatnio w rywalizacji Cody’ego z Kevinen. Mogliby trochę z tym przystopować, bo szybko się ludziom znudzi i cały feud na tym traci. Co jeszcze warte odnotowania w tym segmencie - czyżbyśmy dostali zalążek stajni Owensa, Drew i ewentualnie Rollinsa? Każdy z nich działa z podobnych motywów, więc ma to jakiś sens.     - Solo bardzo rozwinął się na MICu od czasu jego solowego runu jako Tribal Chef. To kolejna osoba po Jey’u, Samim i Jimmy’m która zostaje jednym z głównych beneficjentów story z Bloodline. Ciekaw jestem co się z nim stanie po programie z Romanem. Raczej czeka go los Romka i program z podopiecznym Jacobem Fatu.    - IT’s Tiffy Time! Wow - co za pop. Fajnie rozegrany Cash-In, bardzo logiczny. Tiffy dostaje swój moment, nawet fajerwerki, ciekawe jaki będzie jej run. Potencjał na Micu, jak i w ringu ma nieograniczony. Czuję że na WM’ce dostaniemy jej walkę z powracającą Charlotte Flair.   - LA Knight dalej Over, ale w sumie ta strata pasa nic mu nie dała. Program z Nakamura na razie miałkły. Liczyłem że może Knight pójdzie wyżej, dostanie znowu szansę na Title Shota na WWE Championship, ale niestety na to się nie zanosi. Jedyna droga w tym roku, to walizka, ale raczej Knight jej nie wygra.    Ogolnie, to nie wiem czy zmiana decyzji na 3h wyjdzie na plus długofalowo. Co prawda roster SmackDown ma potencjał jeśli dodamy osoby, których obecnie nie ma - Orton, Styles i mocniej postawią np na Carmelo, Theory itp. Boję się jednak że przez przejście na 3h poziom tygodniówki spadnie i będą się musieli ratować zapychaczami, jak na tym show dostaliśmy kolejne starcie Michin vs Piper, które było tylko zapychaczem. Obym się mylił, ale jestem sceptyczny. 
  • Dodaj nową pozycję...