Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Dostęp do pełnej zawartości forum wymaga zalogowania się. Możesz przyśpieszyć proces logowania lub rejestracji używając konta na wspieranych przez nas serwisach.

W przypadku problemów z dostępem do konta prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum(@)wrestling.pl

Zwiastunowe szaleństwo, czyli filmy na które czekamy

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   228
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

Kolejny Film już niedługo więc w zasadzie niepotrzebnie daje...ale co mi tam.Zapowiada się świetnie tym bardziej że to prawdziwa historia.Ogólnie ten Trailer w kontekście co się stało budzi szok.

"Lincz" zapowiadany jest jako godny następca "Długu" i jeśli nie jest to promocja czysto "z dupy" (tzn. będzie w tym choć trochę prawdy), to film może być wyśmienity (najczęściej właśnie w jego kontekście pojawiają się porównania do "Długu" i "Domu Złego").

Ja ze swojej strony czekam na najnowszy film Almodovara "Skóra, w której żyję", który ma być... horrorem i dostał nawet w Cannes nominację do Złotej Palmy w tym roku.

Opis filmu wygląda następująco:

"Najnowszy film Pedro Almodóvara, niekwestionowanego mistrza współczesnego kina. Po raz pierwszy w swojej karierze twórca "Wszystko o mojej matce" sięgnął po materiał literacki i przygotował scenariusz na podstawie powieści "Tarantula" Thierry'ego Jonqueta. Książka opowiada o chirurgu plastycznym, który trzyma w zamknięciu w swoim mieszkaniu piękną Ewę. Kim jest tajemnicza kobieta? Jakie stosunki łączą ją z lekarzem? Prawda okaże się bardziej szokująca niż najśmielsze przypuszczenia. O "Tarantuli" krytycy pisali, że to Markiz de Sade i Jean-Paul Sartre w jednym, więc thriller "Skóra, w której żyję" na jej podstawie, ma szansę stać się jednym z najbardziej szokujących filmów w dorobku Almodóvara"

• 1 miesiąc temu...

• Reputacja:   0

Krotko i zwiezle, bo wszystko w trailerze zawarte jest. Mamy niezla obsade i sportowa historie, ktore niebywale czesto do mnie trafiaja. Moze sie okazac, ze bedzie to mialo spora dawke komedii w sobie, co tylko ubarwi seans. Jedyne co mnie martwi to to, ze zaplecze tej historii to baseball, na ktorym ni cholery sie nie znam, i nie moge sie przekonac.

http://www.youtube.com/watch?v=_FLvIF3mqA8

Może łamię regulamin bo to nie film,ale ENTOURAGE wraca!

Edytowane przez PH93

Może łamię regulamin bo to nie film,ale ENTOURAGE WRACA!!!

Faktycznie, chcielismy sie tu skupic na filmach, ale wybaczylbym wstawienie serialu, gdybys chociaz sie pokusil o kilka zdan na temat tej produkcji. Super, ze "Entourage" wraca, ale ja nawet nie mam pojecia co to jest...

Tworcy Kac Vegas zabrali sie za zmiane klimatu, ktora moze im wyjsc na dobre. Od poczatku zwiastunu jakos mi sie upodobala postac Patricka Dempseya, i te pare minut daje nadzieje na fajna komedie. Nie ma wielkich gwiazd kina, bo chyba najbardziej rozpoznawalna bedzie Ashley Judd, ktora moim zdaniem moze sie okazac kula u nogi. Nie tyle jako aktorka, ale jako postac, w ktorej podkochuje sie glowny bohater. Takim watkom milosnym mowimy stanowczo nie! Film juz lecial na festiwalu Sundance w styczniu tego roku, wiec moze niebawem jakas wersje bedzie nam dane zobaczyc.

Entourage-czyli serial o tym jak żyć będąc sławnym lub być najlepszym kumplem sławnej persony.Wiadomo co może się z tym wiązać:imprezy,panienki...etc ale tu przede wszystkim znakomicie mamy przedstawione funkcjonowanie Hollywood i tego jak zostają przypieczętowane kontrakty czy zdobywane pieniądze na superprodukcje.Jeśli ktoś oglądał Californication to jest to pozycja obowiązkowa.Na prawdę polecam ci N!KO ten serial.

Dam jeszcze to byś się zaznajomił.Dodam jeszcze ze główną atrakcją tego serialu jest tak niedoceniany przez filmy pokroju "Goods: Live Hard, Sell Hard, The" Jeremy Piven.Z resztą za produkcje odpowiada HBO! Naprawdę o tym serialu nie słyszałeś/?

http://www.filmweb.pl/serial/Ekipa-2004-110259

http://www.youtube.com/watch?v=VOZVvHpdFyI&feature=related

• 4 tygodnie później...

http://www.youtube.com/watch?v=D1PamX6XZMs

Sherlock Holmes: Gra Cieni, to druga część przygód słynnego detektywa, którą to reżyseruje Guy Ritchie (twórca między innymi "Przekrętu"). Do "jedynki" podchodziłem przez jakieś dwa tygodnie, czego potem żałowałem, bo film wyszedł moim zdaniem rewelacyjnie. Nie mam pojęcia jak wyjdzie kontynuacja, ale jeżeli zachowane zostanie to co u poprzedniczki, czyli kapitalne sceny walki (zwolnione tempo i wyjaśnienia, co przeciwnikowi zaraz się stanie), humor na najwyższym poziomie i mało wątków miłosnych - będzie świetnie. Boję się jedynie o Jareda Harrisa wcielającego się w najgroźniejszego wroga Holmesa - Jamesa Moriarty, myślałem, że wcieli się w niego większa "gwiazda" (brany pod uwagę był ponoć sam Gary Oldman). Polska premiera na początku stycznia, nie mogę się doczekać. :)

Pojawił się teaser The Dark Knight Rises, ostatniej części Batmana w reżyserii Nolana. Zbyt wiele się z niego nie dowiemy, bo zawiera sporo urywek z poprzednich części, ale i tak czekam na ten film z niecierpliwością. Za kamerą najgenialniejszy reżyser młodego pokolenia, za którego sprawą Gacek wrócił do życia po tym, co zrobił z nim Joel Schumacher. Oprócz znanych aktorów w obsadzie znalazły się gwiazdy Incepcji, innego projektu Nolana - Joseph Gordon-Levitt i Tom Hardy. Szczególnie interesuje mnie kreacja tego drugiego, jako skoksiałego Bane'a. Na jego konfrontację z Batmanem czekam najbardziej. W komiksie wręcz zmasakrował obrońcę Gotham, złamał mu kręgosłup i na długi czas wykluczył z gry. Jestem ciekaw, co siedzi w głowie Nolana i mam nadzieję, że wykorzysta jakieś motywy z tej historii, bo to było genialne.

• 2 tygodnie później...

Killer Elite - film oparty na faktach, opowiada historię byłych członków brytyjskich sił specjalnych, na których grasują zawodowi mordercy. Do polskich kin trafia już w pażdzierniku i niemalże napewno się na niego wybiorę, głównie dzięki takiej obsadzie (De Niro + świetnie czujący się w tego typu produkcjach Statham, który - jak to ładnie ktoś napisał na filmwebie - świetnie gra kiedy biega :D), bo reżyser (Gary McKendry) niestety nie jest mi znany. Zapowiada się świetny thriller, a nie ukrywam, że jestem fanem tego gatunku. Byle do października.

Tak patrzę na to, co szykuje się na końcówkę tego roku/przyszły rok i coś czuję, że troszkę pieniedzy wydam w najbliszym czasie. W październiku wybieram właśnie na "Killer Elite", w styczniu na Sherlocka Holmesa. W lipcu wyjdzie "Dark Knight Rises" (jestem ciekaw jak przetłumaczą na polski), a z tego co zauważyłem na filmwebie, szykuje się kryminał reżyserii Martina Scorsese, z Al Pacino i De Niro w rolach głównych - The Irishman. :)

Dziewczyna z tatuażem - film reżyserii Davida Finchera (między innymi Se7en, Podziemny Krąg, The Social Network) opowiada o oskarżonym o zniesławienie dziennikarzu - Mikaelu Blomkvist (Daniel Craig), który dostaje zlecenie by zbadać sprawę zaginionej w latach 60-tych szesnastolatki - Harriet Vanger. Nie wie jednak, że przez cały czas jest śledzony przez Lisbeth Salander (Rooney Mara), która została poproszona o to przez Vagnera (cholera wie którego). Film wychodzi już niebawem, bo w grudniu (w Polsce planowana premiera to początek stycznia) i pewnie nie zwróciłbym na niego większej uwagi, gdyby nie świetny reżyser. Że też w Polsce nie może wyjść na święta i tzeba będzie dwa razy w tak krótkim czasie stracić dwie dyszki (pierwsza przeznaczona będzie na Holmesa). Polecam obejrzenie zwiastunu, jest świetny.

• 2 tygodnie później...

Dopiero zobaczylem, i stwierdzam, ze poza komediowa otoczka, moze tutaj byc cos "z sercem". Koles od wielu wynalazków, musi znalezc pomysl na siebie. Ciekawe gdzie go zaprowadzi ta bujna wyobraznia, gdy bedzie musial zaczynac od zera. Z racji tego, ze w roli glownej jest Spacey, to nie trzeba sie obawiac o aktorstwo.

The Rum Diary: "The Rum Diary" to historia amerykańskiego dziennikarza - Paula Kempa (Johnny Depp), który, u schyłku lat '50, zmęczony Nowym Jorkiem, postanawia go opuścić i rozpocząć nowy rozdział żywota w San Juan Daily News - dzienniku wydawanym w stolicy Puerto Rico. Z biegiem czasu okazuje się jednak, że to, od czego chciał uciec, nie pozostało na ulicach Nowego Jorku. Nie licząc kłopotów z prawem czy utarczek z kolejnymi wydawcami, Kemp ma przede wszystkim problem z samym sobą. Rozterki dotyczące miłości, moralności i nieuchronnego końca żywota topi w alkoholowym odrętwieniu. A wszystko to rozgrywa się w gorącym, słonecznym karaibskim klimacie"

Nie powiem - czekam na ten film z niecierpliwością. W tym roku, oprócz ostatniej części Pottera nie widziałem nic, co by mnie zaciekawiło (może dlatego, że nie wziąłem się jeszcze za "Salę Samobojójców" i nawet chwaloną "Genezę planety małp"), na szczęście w końcówce zapowiada się kilka świetnych filmów i jednym z nich zosatć może właśnie "The Rum Diary". Niestety, polska premiera planowana jest dopiero na początek lutego, o tyle dobrze, że jeszcze przed rozdaniem Oscarów (może to zabrzmi dziwnie, ale już teraz widzę w tej produkcji kandydata do głównej nagrody. Dość ciekawie zapowiadająca się historia + świetna obsada, w tamtym roku wystarczyło dobre aktorstwo :roll:). Obym nie przesadził z tym optymizmem, bo potem mogę się nieźle zawieśc.

---------------------------------------------------------------------------------

http://www.youtube.com/watch?v=LPKhWXhiMSw

"Tinker, Tailor, Solider, Spy" (i jakże fantastyczne tłumaczenie polskie: Szpieg) jest przez jednych produkcją chwaloną, inni nieco się na niej zawiedli (chodzi o Brytyjczyków, bo z tego co udało mi się dowiedzieć, tam ten film miał już swoją premierę), ale jedno jest pewnie - obok obrazu twórcy "Pozwól mi wejść" (2008, nie mylić z amerykańską wersją) nie można przejść obojętnie (chociażby ze względu na świetną obsadę - Oldman, Frith, Hardy, Strong). Nie ukrywam, że to najbardziej oczekiwany przeze mnie tegoroczny film (polska premiera planowana jest na 25 listopada, a to nieźle, bo w USA będzie to dopiero połowa grudnia) i mam wobec niego przeogromne oczekiwania. Zwiastun moim zdaniem świetny.

• 1 miesiąc temu...

Jak ktoś jeszcze nie widział daje trailer do najnowszego American Pie.

http://www.youtube.com/watch?v=kvzqiDKDVzU

J. Edgar - Biografia jednego z najbardziej kontrowersyjnych ludzi Ameryki XX wieku - J. Edgara Hoovera. Był on założycielem FBI, którego szefem pozostał aż do dnia swojej śmierci w 1972 roku. Wokół osoby Hoovera powstało wiele plotek dotyczących jego orientacji seksualnej, obsesji komunistycznej czy też zwalczania wszelkimi sposobami ludzi, którzy przeciwstawiali się jego rządom.

Tym razem nie pokuszę się o kilkuzdaniowy komentarz, bo sam nie wiem co mogę dodać tutaj od siebie. Eastwood + DiCaprio (mam nadzieję w najwyższej formie) musi równać się świetny film. Szkoda tylko, że na polską premierę przyjdzie nam trochę poczekać (o ile w ogóle wejdzie on do polskich kin :roll: ).

• 3 tygodnie później...

Drugi zwiastun nowego American Pie. Nie ma o czym pisac, bo powrot starej ekipy zwiastuje mocna komedie, choc motyw "zjazdu po latach" budzi pewien niepokoj. To mocno oklepany manewr, i mozna sie potknac. Oby film dorownal pierwszej trojce, bo ja na to ide do kina. Zajawka lepsza od poprzedniej, a i Seann William Scott wraca do swojej zyciowej kreacji - "Mamy tyle wspolnego"

http://www.youtube.com/watch?v=oV-TJfnPwW4

OK. Przyznam, ze ciezko bedzie mnie w calosci kupic takiej produkcji, bo w koncu to moze byc zwykly - prosty w konstrukcji - film akcji, ale sa na dobrej drodze. Lubie Reynoldsa, a Denzel to moj ulubiony aktor. Jak rozpisza dobre dialogi, to moze wyjsc ciekawe kino. Fabule mozna zobaczyc w zwiastunie. Tam tez Washington rzuca pare dobrych tekstow, ktore mnie przekonaly, zeby to tu wrzucic. Mam nadzieje na jakis dobry zwrot akcji pod koniec, bo Denzel w roli masterminda na to zasluguje - "I'm already in your head"

• 1 miesiąc temu...

Nowy trailer Batmana, który jest zajebiście klimatyczny(od dawna się nie zajarałem filmem przez zapowiedź,). Nie podoba mi się, że Bane nie ma maski z komiksu, ale rozumiem, że Nolan chce urealnić historie(do granic realności opowieści o Człowieku Nietoperze ;]) i co prawda, to prawda, trudno brać film na poważnie, kiedy główny zły ma maske z czaszką. Podoba mi się, że Batek dostanie nareszcie w ciry i oczekuje porządnej rozpierduchy, ale patrząc na "Incepcje" nie ma się czego bać. Wątpie, żeby film(jak i postać Bane'a) dorównał poprzedniej części, ale i tak będę czekał z wypiekami na twarzy ;)

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Najnowsze posty

• PTW
      Polska część rosteru PTW prezentuje kapkę swoich umiejętności i zaprasza Was na gale w 2025 roku! Bilety na wydarzenie 11 stycznia już dostępne, korzystajcie i do zobaczenia! <3 Przeczytaj wpis na oficjalnym fanpage PTW.
    • Mr_Hardy
      Ehh jak ja go nie trawie... Irytujący, ociężały kloc.
    • Mr_Hardy
      W nowym roku postanowiłem, że spróbuję coś częściej pisać, choć nie wiem, na ile mi to wyjdzie, bo nigdy mi to jakoś nie szło. "The Rated R Superstar" Cope... Ktokolwiek to wymyślił, nie był wtedy trzeźwy. Do rozpadu The Acclaimed coraz bliżej. Lubiłem ich jako tag team, cieszyłem się, kiedy wygrali pasy, ale moim zdaniem więcej już chyba nie dało się z nich wycisnąć jako drużyna. Nieźle Jeff Jarrett postraszył tym, że może ogłosić emeryturę, choć nie do końca w to uwierzyłem. Jeff podpisał ostatni kontrakt jako wrestler i chce iść po główny pas, co jest głupie, bo od razu wiadomo, że nic z tego nie będzie. Na Wrestle Dynasty Mercedes Moné stanie w obronie pasa NJPW przeciwko Minie. Bardzo chciałbym, żeby wygrała Shirakawa, ale, mówiąc szczerze, szanse są bliskie zeru. Jedyny promyk nadziei to fakt, że to pas NJPW. Co tam jeszcze? O, Ricochet przechodzi heel turn. Ok, coś się zacznie z nim dziać. To chyba na tyle, co udało mi się napisać.
    • KyRenLo
      A.J. Francis: TNA Wrestling Re-signs A.J. Francis – TNA Wrestling TNAWRESTLING.COM
    • falas2005
      Tak Drew błyszczał przy Punku, że przegrał z nim rywalizację i to suma sumarum w kiepskim stylu, a teraz praktycznie słuch o nim zaginął. 
  • Dodaj nową pozycję...