Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Zwiastunowe szaleństwo, czyli filmy na które czekamy

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

http://www.youtube.com/watch?v=LgSl0VAn76M

Szykuje się mega hit :lol:

Ale olać to coś. Pojawił się nowy trailer Civil War

Bardzo fajnie to wygląda, no i w końcu ujawnili Spider Mana. Dużo kontrowersji jest wokół jego postaci, bo wygląda bardzo klasycznie + ma animowane(?) oczy. Mi się jednak bardzo podoba.

Szykuje się mega hit :lol:

Chętniej obejrzę niż te denne filmy o superbohaterach. :)

• Reputacja:   1

maly619, Nie rozumiem tej całej gówno burzy nad tym filmem. Amerykanie robią filmy o 9/11, Żydzi o zamachu o swoim prześladowaniu itp.itd to dlaczego Polacy mają nie mieć filmu o tak ważnym wydarzeniu z historii swojego kraju? Można mieć różne poglądy, a nawet trzeba. Cały czas jest masa wątpliwości co do tego lotu i nadal nic nie wyjaśniono, więc według mnie taki film to nic dziwnego.

Też nie rozumiem, inna władza to inna propagandowa kinematogriafia i tyle, a że na razie w pl nie było normalnej władzy, a z drugiej strony to i tak nic chyba nic nie przebije propagandy i wybielania jak w filmie "Walęsa człowiek nadziei".

inna władza to inna propagandowa kinematogriafia

Rozumiesz termin "propaganda" czy po prostu kiedyś usłyszałeś i tak rzucasz?

Raczej to Ty sobie przypomnij, termin znaczenia tego słowa, bo widać masz problem ze zwykłym stwierdzeniem faktu.

Panowie panowie... Termin - słowo propaganda, pojęcie - definicja propagandy... Tak w uproszczeniu. A zwiastun pokazuje że wniosek po seansie ma być taki: "to był zamach koniec kropka", zatem słówko propaganda nawet pasuje. Aż obejrzę z ciekawości.

Co do Kapitana Ameryki - jak nie będę mieć nic lepszego do roboty to się odmóżdżę. Nie podchodzę do adaptacji komiksów z takim entuzjazmem jak 5 i więcej lat temu. Jeszcze Spider Mana wcisnęli... Po kiego grzyba?

Edytowane przez AD_Ripper

• Reputacja:   1

Panowie panowie... Termin - słowo propaganda, pojęcie - definicja propagandy... Tak w uproszczeniu. A zwiastun pokazuje że wniosek po seansie ma być taki: "to był zamach koniec kropka", zatem słówko propaganda nawet pasuje. Aż obejrzę z ciekawości.

Według mnie film ten ma rzucić światło na śmierć wielu osób, które zginęły po katastrofie smolenskiej, a miały ważne zadania w śledztwie. Propaganda była przez 6 lat gdy w każdej telewizji i w każdej gazecie czytałem, że to wypadek i kropka.

Smoleńsk pokazał tylko, jak Polska się nie liczy na arenie międzynarodowej, to prawda głównie przez po wtedy tak sie stalo, ze sprawa nie zostala nalezycie wyjasniona ale.... pisiory na tym będą jechać do znudzenia...z drugiej strony barykady filmowej, niemieckie lizydupy czyli platfusy, środowisko gw itp i gloryfikowanie pseudobohaterów w filmach, jak wymieniony bolek. A wszycy wspólnie, będą teraz wspierać banderowski rząd na Ukrainie....Polska polityka to dno, nie zaśmiecajmy tematu, tym gównem na forum :wink:

Jeszcze Spider Mana wcisnęli... Po kiego grzyba?

Może dlatego, że te historie mają jakiś związek z komiksami, a Spider tam rzeczywiście był? :P

Akurat tego bym się nie czepiał. Czy film będzie ciekawy - to inna sprawa ;)

Według mnie film ten ma rzucić światło na śmierć wielu osób, które zginęły po katastrofie smolenskiej, a miały ważne zadania w śledztwie. Propaganda była przez 6 lat gdy w każdej telewizji i w każdej gazecie czytałem, że to wypadek i kropka.

moja historyczka kiedyś nauczyła że to w jaki sposób naucza się jej przedmiotu zależy tylko i wyłącznie od tego kto jest u koryta. Trochę pożyłam i przekonałam się tylko że kobieta miała rację. Na ten moment to tyle w temacie filmu o Smoleńsku.

Jeszcze Spider Mana wcisnęli... Po kiego grzyba?

Może dlatego, że te historie mają jakiś związek z komiksami, a Spider tam rzeczywiście był? :P

Tia, to wiem, po prostu za nim nie przepadam.

Edytowane przez AD_Ripper

Street, tu nie chodzi o to czy się jest pisiorem czy platfusem - to kwestia drugorzędna. Liczy się fakt, że po 6 latach nie wiemy jak zginął nasz prezydent a istnieje duże prawdopodobieństwo, że i USA i Rosja i Mosad doskonale wiedzą co i jak. To nie jest sprawa polityczna, tylko to jest sprawa honorowa która powoduję, że każdy obywatel może się czuć jak "śmieć". Nawet jak ktoś nie lubił Kaczyńśkiego to "całe" śledztwo Smoleńskie jest plunięciem w twarz takiej osobie. Gdyby Komor zginął to też bym chciał wiedzieć wszystko w 100%...

To, że wokół Smoleńska jest polityka to oczywiste. Jasne, rozumiem, że może ci się nie podobać wykorzystywanie Smoleńska prze PiS (sam niekiedy się załamuje widząc niektóre wypowiedzi)... Ale lepsze to, niż odpuszczenie sprawy.

PS: A o propagandzie nie ma mowy bo z definicji propaganda zaprzecza jakimś faktom na swój użytek... Tu nie wiemy dalej jak te fakty wyglądają.

Edytowane przez PH93

Tia, to wiem, po prostu za nim nie przepadam.

Spidey przejadł się ludziom po prostu. Najpierw była ta całkiem przyjemna trylogia z Maguiere'em :) Potem wyszły dwie części z Garfieldem, które w gruncie rzeczy nie dodały zbyt wiele świeżości. Teraz Spidey dostał awans i urzęduje z innymi superbohaterami, co nie powinno zmęczyć widza :)

W całym filmie o Smoleńsku i tym że to wyśmiewam chodzi mi o dwie rzeczy. Przede wszystkim już po trailerze widać, że będzie to gówniany film. Niezależnie od tego co pokaże i czy trafi w czyjeś poglądy czy nie, film ten będzie po prostu słaby.

A druga sprawa. AD_Ripper ładnie napisała:

zwiastun pokazuje że wniosek po seansie ma być taki: "to był zamach koniec kropka",

i to jest rzecz która mnie drażni. Film totalnie polityczny który ma na celu jeszcze większe pogłębienie wojenki polsko-polskiej. Taki twór nie powinien w ogóle powstać.

• Reputacja:   499

A druga sprawa. AD_Ripper ładnie napisała:

Właśnie nieładnie napisała :( Znaczy w stosunku do Smoleńska tak, ale :

Dziewczyna , w dodatku interesuje się wrestlingiem (dodatkowy plus lubi Ziggiego i Deana :D), słucha dobrej muzyki (Manowar :D), a tu taka wtopa - nie lubi Spidermana :/ Już miałem się oświadczać, a tu dupa :lol:

Wracając do tematu - Ja mam mieszane odczucia co do kostiumu Spidermana, wygląda troszkę jakby był niedorobiony, ale może tak pada światło i w filmie będzie bardziej wyraziście wyglądać.

Co do Kapitana - czekam najbardziej na ten film w tym roku, Zimowy żołnierz był kozacki, jeden z najlepszych filmów Marvela, a w trójce w dodatku będzie Pantera - będzie się działo ;-)

Czemu tam wcisnęli Spidermana? Bo

a) to najpopularniejszy bohater Marvela i trzeci co do popularności bohater komiksowy zaraz za Batmanem i Supermanem. (Chociaż teraz po całym Marvel Cinematic Universe wszystko może się pozmieniać :)).

b) w komiksach brał czynny udział w "Wojnie bohaterów", więc storyline'owo pasuje ;-)

Co do polskich filmów, może jestem ignorantem, ale nie przepadam za bardzo, tak samo jak za polską muzyką, więc "Smoleńsk" mnie ni ziębi, ni grzeje. Choć ostatnio byłem na "Pitbullu Nowe Porządki" i jestem bardzo pozytywnie zaskoczony. :)

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Najnowsze posty

• CzaQ
      Zgadza się, jedziesz dalej.
    • MattDevitto
      Nowy rok, nowe postanowienia to i może jakieś nowe fedki, które każdy z nas chce oglądać. Warto się zastanowić, szczególnie, że obecnego wrs jest bardzo dużo do ogarnięcia. Z roku na rok też czasu jakby mniej do śledzenia tego wszystkiego. Stąd też tradycyjnie w styczniu przybywam do was z pytaniem:  ile fedek zamierzacie oglądać w 2025? Oczywiście oprócz ich wymienienia, napiszcie też co będziecie śledzić na bieżąco, z jakiej fedki np. rezygnujecie etc. Można też dodać jakieś federacje retro - choćby LU, macie jak zawsze pełną dowolność Poniżej dodaję link do tematu sprzed 12 miesięcy:
    • -Raven-
      Poza tym, całkiem sprytnie to rozgrywają, bo niby w tej walce Szefów żadne Bloodline nie może interweniować, ale Jokerem jest tu Drew, który może pomóc Soliście. Niby teoretycznie wiadomo, że Romek powinien ogarnąć, ale zawsze pozostaje ten element niepewności. Po drugie, bez sensu jest kończyć tak duży feud na zwykłej tygodniówce (a wygrana Rzymskiego to by było game over), co jeszcze bardziej zwiększa szanse Sikacza.   Oby nie, bo Stratna może w takim wypadku długo się pasem nie nacieszyć, a szkoda by było.
    • -Raven-
      Parasolkę.
    • RomanRZYMEK
      - Drew przechodzi na stałe na SmackDown i w sumie spoko, bo co miałby robić na RAW? Od razu dostaje segment z Blondasem, który doprowadza do kolejnego brawlu Owensa z Cody’m. Spoko, tylko dla mnie trochę za dużo tych brawli ostatnio w rywalizacji Cody’ego z Kevinen. Mogliby trochę z tym przystopować, bo szybko się ludziom znudzi i cały feud na tym traci. Co jeszcze warte odnotowania w tym segmencie - czyżbyśmy dostali zalążek stajni Owensa, Drew i ewentualnie Rollinsa? Każdy z nich działa z podobnych motywów, więc ma to jakiś sens.     - Solo bardzo rozwinął się na MICu od czasu jego solowego runu jako Tribal Chef. To kolejna osoba po Jey’u, Samim i Jimmy’m która zostaje jednym z głównych beneficjentów story z Bloodline. Ciekaw jestem co się z nim stanie po programie z Romanem. Raczej czeka go los Romka i program z podopiecznym Jacobem Fatu.    - IT’s Tiffy Time! Wow - co za pop. Fajnie rozegrany Cash-In, bardzo logiczny. Tiffy dostaje swój moment, nawet fajerwerki, ciekawe jaki będzie jej run. Potencjał na Micu, jak i w ringu ma nieograniczony. Czuję że na WM’ce dostaniemy jej walkę z powracającą Charlotte Flair.   - LA Knight dalej Over, ale w sumie ta strata pasa nic mu nie dała. Program z Nakamura na razie miałkły. Liczyłem że może Knight pójdzie wyżej, dostanie znowu szansę na Title Shota na WWE Championship, ale niestety na to się nie zanosi. Jedyna droga w tym roku, to walizka, ale raczej Knight jej nie wygra.    Ogolnie, to nie wiem czy zmiana decyzji na 3h wyjdzie na plus długofalowo. Co prawda roster SmackDown ma potencjał jeśli dodamy osoby, których obecnie nie ma - Orton, Styles i mocniej postawią np na Carmelo, Theory itp. Boję się jednak że przez przejście na 3h poziom tygodniówki spadnie i będą się musieli ratować zapychaczami, jak na tym show dostaliśmy kolejne starcie Michin vs Piper, które było tylko zapychaczem. Obym się mylił, ale jestem sceptyczny. 
  • Dodaj nową pozycję...