Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Attitude Wrestling Awards 2010 - Głosowanie

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

1. Wrestler Roku: Randy Orton - Raz, że to moja ulubiona postać w WWE, a dwa odwala kawał dobre roboty odgrywając charakter sukinsyna, który niszczy zło, a czasem i gardzi dobrem.

2. Najgorszy Wrestler Roku: Hulk Hogan - Wiem, wiem... ale musiałem mu to wygarnąć po tym jak znowu wlazł do ringu.

3. Najlepszy Babyface: John Cena - Nie ma WWE za dużo tych ''dobrych'', którzy wzbudzają ogromny pop wśród publiczności. Świetny na micu, w ringu jak się okazuje tragedii nie ma (walka z Wadem, urozmaicenie move-setu) no i obrzezali go z gimmicku nieśmiertelnego (uznam, że TLC nie widziałem ;P).

4. Najlepszy Heel: Mr. Anderson - Kolo musi być tym ''złym''. Dupka grał zajebiście, miażdżył cyce na majku. Wielki błąd TNA popełniło zabierając mu ten gimmick. Szkodę wyrządzili sobie, ale i niestety nam.

5. Feud Roku: Inwazja Nexus w WWE, Cena vs Nexus - Chyba nie muszę tłumaczyć dlaczego.

6. Najgorszy Feud Roku: The Undertaker vs Kane - Było pewnie coś głupszego, ale głos poszedł w tą stronę. Dlaczego? Ten feud nie nadaje się do Ery PG, konflikt pomiędzy tymi dwoma panami powinien być otoczony krwawymi walkami i tajemniczymi sytuacjami, a nie... nie chce mi się gadać.

7. Tag Team Roku: MCMG - Chłopaki niszczą w ringu, genialne segmenty no i seria walk z Piwoszami... Po prostu No doubt.

8. Najgorszy Tag Team: Mark Henry i Evan Bourne - Że tak zapytam, co to kur*a było? Skąd to połączenie?

9. Największy Postęp: The Miz - Ciężko było mi się tu doszukać kandydata, którego lubię, więc wybrałem Mizanina. Droga od US Championship przez Tag-Team Titles aż do wykorzystania walizki MitB i wygranie WWE Champ'a. To robi wrażenie.

10. Najlepsze Mic Skillsy: Ric Flair - Dziadek Ric był, jest i będzie w tym świetny. Początkowo głos miał pójść na Mr. Andersona, ale po przypomnieniu sobie feudu z Lethalem zdanie zmieniłem natychmiastowo.

11. Największa Charyzma: John Cena - Mimo wszystko, ale jednak on.

12. Najlepszy Cruiserweight (w tym high flyer): Evan Bourne - Evan dostał swoją szansę w ME i według mnie ją wykorzystał. Na prawdę świetny lotnik, uwielbiam go oglądać. No i bym zapomniał, Airbourne...

13. Najbardziej Przereklamowany: Sheamus - Nie powiedziałbym tego jakby CT prowadził jego postać tak jak powinno się go prowadzić. Celtic Warrior musi niszczyć, a nie spierdalać od wszystkich. Za szybko dano mu pas, title-run miał nudny, a publiki gadką porwać niestety nie umie.

14. Najbardziej Niedoceniony: CM Punk - Koleś jest świetny w ringu, znakomity na majku, a był gnojony w feudzie z Big Showem mimo swojej świetnej pracy. Punk zasługuje na ME i mam nadzieję, że tego doświadczę.

15. Najlepsza Gala TV: WWE RAW

16. Najgorsza Gala TV: WWE Superstars

17. Walka Roku (podać galę): Daniel Bryan vs Dolph Ziggler (Bragging Rights) - Jak na WWE, geniusz.

18. Najgorsza Walka Roku (podać galę): Hornswoggle vs Orzeł Swaggera (Smackdown!) - Widzisz i nie grzmisz...

19. Odkrycie Roku: Alberto Del Rio - Lamentowano, że zdjęcie maski zniszczy jego postać, a tu proszę... Arystokrata z twarzą modela i bajecznym mrugnięciem oczka, który do tego jest bdb na majku i świetny w ringu. Musiał się tu znaleźć.

20. Rozczarowanie Roku: Ted Dbiase - Po rozpadzie The Legacy miałem nadzieję na jego karierę. Dostał ciekawy gimmick (który bądź co bądź można było fajnie rozwinąć), super kobietę do pary, a mimo wszystko był bezbarwny.

21. Najlepszy Nie-Wrestler (w tym manager): Vickie Guerrero - to jak odgrywa swoją postać i jak mocarny heat tym generuje jest nieziemskie.

22. Najgorszy Nie-Wrestler (w tym manager): Hornswoggle - gdy nie robił z siebie niedorozwoja nie przeszkadzała mi jego postać, jednak ten rok to lekkie przegięcie...

23. Najlepszy Komentator: Jerry ''The King'' Lawler - Uwielbiam jego ''What?'' i jego magiczny śmiech. Myślałem też nad Strikerem, ale jednak Jerry.

24. Najlepsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna): WWE TLC - Końcówka roku i WWE serwuje nam chyba najlepszą galę, miło się to oglądało.

25. Najgorsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna): WWE Over The Limit

26. Najlepszy Finisher: Future Shock DDT - coś co wygląda na prawdę zacnie i ma tą przysłowiową ''moc''. Do tego jeszcze nikt się po tym nie podniósł, jedyna rzecz którą lubię w postaci Szkota.

27. Najgłupszy Storyline: Hornswoggle uczy się mówić - Pozwolę to sobie podciągnąć pod storyline, po prostu RZAL i BUL.

28. Najlepszy Entrance: Alberto Del Rio - Klasyka jak dla mnie, tyle w temacie.

29. Kobieta Roku: Layla - Za to, że podbiła swoim tyłkiem i białymi spodniami połowę naszego forum... :twisted:

30. Najlepszy Theme: Drew McIntyre (''Broken Dreams'') - Pamiętam zachwyty na forum, na prawdę świetna nuta.

31. Wydarzenie Roku: Shawn Michaels career is over - Nie trzeba tłumaczyć.

https://forum.wrestling.pl/topic/23175-attitude-wrestling-awards-2010-g%C5%82osowanie/page/6/#findComment-214168

• Odpowiedzi 150
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• -Raven-

2

• Bonkol

2

• Wrstler

2

• Ghostwriter

2

Top użytkownicy w tym temacie

1. Wrestler Roku - The Miz

2. Najgorszy Wrestler Roku - Tommy Dreamer

3. Najlepszy Babyface - El Generico

4. Najlepszy Heel - Kevin Steen

5. Feud Roku - Kevin Steen vs El Generico

6. Najgorszy Feud Roku - Cena vs Nexus

Tutaj wypada się trochę rozpisać, bo widzę, że większość forumowiczów ma zupełnie odmienne zdanie, ja tego szczerze mówiąc nie rozumiem. Ten feud miał ogromny potencjał, i zaczęli go świetnie, atak Nexus, totalna rozpierducha, Barret i kumple mieli tonę heatu i na koniec Cena wylatuje z WWE. Mniej więcej tutaj creative wszystko pięknie spierdoliło.

Po 1, Cena nie opuścił ŻADNEJ gali (dzięki za dotrzymywanie stypulacji);

po 2, po zwolnieniu Jaś rozpierdalał Nexusa jak chciał, co przeistoczyło grupkę Barreta w paczkę jobberów podobną do Spirit Squad.

Po 3, Wade Barret (heel) okazał sie w storylinie totalnym kretynem (solidnie sie namęczył aby pozbyć sie Ceny, tylko po to, aby sam bez ważnego powodu go przywrócić po 3 tygodniach i to na warunkach Jasia),

no i po 4 w jak sie wydaje walce kończącej feud Barret został kompletnie zniszczony i słuch o nim zaginął.

Jak dla mnie ta rywalizacja powinna zostać przeciągnięta jeszcze kilka ładnych miesięcy (finał na WMce na przykład). Cena powinien na jakiś czas zniknąć, w tym czasie Nexus opanowuje kompletnie RAW i następnie Cena jako mega babyface powraca naopierdalać sie z Barrettem mającym multum heatu. A tak to nikt na feudzie nie skorzystał: Cena dalej jest supermanem, a Nexus popychadłami z NXT. No i właśnie za ten zmarnowany potencjał rózga ode mnie dla WWE.

7. Tag Team Roku - Kings Of Wrestling

8. Najgorszy Tag Team - Eric Young & Orlando Jordan

9. Największy Postęp - The Miz

10. Najlepsze Mic Skillsy - CM Punk

11. Największa Charyzma - CM Punk

12. Najlepszy Cruiserweight (w tym high flyer) - Fujita 'Jr' Hayato

13. Najbardziej Przereklamowany - Randy Orton

14. Najbardziej Niedoceniony - Dolph Ziggler

15. Najlepsza Gala TV - RAW

16. Najgorsza Gala TV - Impact

17. Walka Roku (podać galę) - Davey Richards vs Tyler Black (ROH Death Before Dishonor VIII)

18. Najgorsza Walka Roku (podać galę) - Bret vs Vince (Wrestlemania)

19. Odkrycie Roku - Alberto Del Rio

20. Rozczarowanie Roku - Rob Van Dam

21. Najlepszy Nie-Wrestler (w tym manager) - Vickie Guerrero

22. Najgorszy Nie-Wrestler (w tym manager) - Michael Cole

23. Najlepszy Komentator - Jerry Lawler

24. Najlepsze PPV - ROH Final Battle 2010

25. Najgorsze PPV - TNA HardCore Justice

26. Najlepszy Finisher - Masato Tanaka - Sliding D

27. Najgłupszy Storyline - Porwanie Samoa Joe LOL.

28. Najlepszy Entrance - Danshoku Dino

29. Kobieta Roku - eee...Kaitlyn z NXT 3

30. Najlepszy Theme - Daniel Bryan 'Ride Of The Valkyries'

31. Wydarzenie Roku - Monday Night Wars II

https://forum.wrestling.pl/topic/23175-attitude-wrestling-awards-2010-g%C5%82osowanie/page/6/#findComment-214185

Wrestler Roku - John Cena

2. Najgorszy Wrestler Roku - Hulk Hogan

3. Najlepszy Babyface - John Cena

4. Najlepszy Heel - Jef Har vs

6. Najgorszy Feud Roku - Ziggler vs Kofi

7. Tag Team Roku - Kozlov/Marella

8. Najgorszy Tag Team - Henry i spółka (w Bourne/ Tatsu)

9. Największy Postęp - Wade Barrett

10. Najlepsze Mic Skillsy - Chris Jericho

11. Największa Charyzma - John Cena

12. Najlepszy Cruiserweight (w tym high flyer) - John Morisson

13. Najbardziej Przereklamowany - Sheamus

14. Najbardziej Niedoceniony - Y2J

16. Najgorsza Gala TV - Reaction

17. Walka Roku (podać galę) - HBK vs Undertaker WM 26

18. Najgorsza Walka Roku (podać galę) - Zack Ryder vs Sheamus (WWE Title) RAW

19. Odkrycie Roku - Daniel Bryan

20. Rozczarowanie Roku - Zack Ryder

21. Najlepszy Nie-Wrestler (w tym manager) - Paul Bearer

22. Najgorszy Nie-Wrestler (w tym manager) - Vickie Guerrero

23. Najlepszy Komentator - Jim Ross

24. Najlepsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) - Survivor Series 2010

25. Najgorsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) - Night of Champions 2010

26. Najlepszy Finisher - Jumping Tombstone

27. Najgłupszy Storyline - Orzeł vs Hornswoggle

28. Najlepszy Entrance - Stone Cold :D

29. Kobieta Roku - Maryse

30. Najlepszy Theme - Shawn Michaels

31. Wydarzenie Roku - HBK kończy karierę

na punk 3 team cena vs nexus

https://forum.wrestling.pl/topic/23175-attitude-wrestling-awards-2010-g%C5%82osowanie/page/6/#findComment-214210

1. Randy Orton

2. Batista

3. Randy Orton

4. Drew McIntyire

5. Undertaker vs Kane

6. Cena vs Batista

7. Shomiz

8. jericho & miz

9. The miz

10. The miz

11. The miz

12. Evan Bourne

13. John Cena

14. Najbardziej Niedoceniony

15. Survivor Series

16. Hell in a Cell

17. Undertaker vs Shawn Micheals Wrestlemania 26

18. Dolph Zigler vs kaval Survivor Series

19. Daniel Bryan

20. Wykorzystanie prze Kavala walki o wybrany pas i zmarnowanie jej

21. Vickie Guerrero

22. Menadżer Great Khaliego

23. Michael Cole

24. Tna Lockdown

25. Over the limit

26. Rko

27. Pierscień Hal of Fame

28. The Miz

29. Mickie James

30. The Miz

31. Zwolnienie ceny

https://forum.wrestling.pl/topic/23175-attitude-wrestling-awards-2010-g%C5%82osowanie/page/6/#findComment-214218

• Reputacja:   66
  • Urządzenie:  Windows

1. Wrestler Roku-Wade Barrett

2. Najgorszy Wrestler Roku-Luke Gallows

3. Najlepszy Babyface-John Cena

4. Najlepszy Heel-Jeff Hardy

5. Feud Roku-Mr Anderson vs Kurt Angle

6. Najgorszy Feud Roku-R-Truth vs The Miz

7. Tag Team Roku-MCMG

8. Najgorszy Tag Team-Big Show & The Miz

9. Największy Postęp-The Miz

10. Najlepsze Mic Skillsy-Mr.Anderson

11. Największa Charyzma-Wade Barrett

12. Najlepszy Cruiserweight (w tym high flyer)-Kaval

13. Najbardziej Przereklamowany-Hulk Hogan

14. Najbardziej Niedoceniony-Dasmond Wolfe

15. Najlepsza Gala TV-WWE Smackdown

16. Najgorsza Gala TV-WWE Superstars

17. Walka Roku (podać galę)-Mr Anderson vs Kurt Angle Lockdown 2010

18. Najgorsza Walka Roku (podać galę)-Bret Hart vs. Vince McMahon (Wrestlemania XXVI)

19. Odkrycie Roku-Del Rio

20. Rozczarowanie Roku-Ted DiBiase

21. Najlepszy Nie-Wrestler (w tym manager)-Ric Flair

22. Najgorszy Nie-Wrestler (w tym manager)-Tajemniczy GM Raw

23. Najlepszy Komentator-Michael Cole

24. Najlepsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna)-CZW ToD

25. Najgorsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna)------

26. Najlepszy Finisher-La Mistica

27. Najgłupszy Storyline-Hulk Hogan i Abyss

28. Najlepszy Entrance-Brak

29. Kobieta Roku-AJ Lee

30. Najlepszy Theme-Brak

31. Wydarzenie Roku-Powstanie Nexus.

https://forum.wrestling.pl/topic/23175-attitude-wrestling-awards-2010-g%C5%82osowanie/page/6/#findComment-214221

• Reputacja:   228

Co roku staram się zawsze w takim głosowaniu uzasadniać swoje typy (zajmuje to trochę czasu, ale przecież mamy unikać "wyliczanek" w tematach, a poza tym fajnie jest sobie poczytać dlaczego ktoś typuje tak właśnie a nie inaczej), ale widząc jak od kilku już lat 90% userów wykłada laskę w tym temacie i jedzie z wyliczanką po najmniejszej linii oporu (a w tym roku, na chwilę obecną - na 6 stron tematu, typów z uzasadnieniami jest dosłownie kilka) - miałem zamiar także to pieprzyć i się nie wyginać, skoro reszcie nie zależy. Było by to jednak nie hallo względem tych niedobitków, którym się jednak chciało dać coś od siebie i skrobnąć kilka słów, tak więc jednak coś tam napiszę. Jednak w następnym roku, widząc obecne, demotywujące olewactwo ludzi w tym temacie, nie gwarantuje, że będzie mi się ponownie chciało rozpisywać...

1. Wrestler Roku - Randy Orton

Typowy wybór "z braku laku", bo Orton mocno uwstecznił się ringowo i mnie osobiście nie porywa. Randy w 2010 był jednak niesamowicie promowany w WWE, pokonał czysto samego Cenę w HIAC, zdobywał złoto, stał się uwielbianą postacią przez fanów (nawet gdy był heelem) i doskonale odgrywał swój tweenerowaty, psychopatyczny gimmick. Najważniejsza postać tego roku u McMahona.

2. Najgorszy Wrestler Roku - Abyss

Mogłem oczywiście wskazać tu jakiegoś Hornswoogle'a (w końcu też walczył), ale mój wybór to Abyss, który przez większość roku tkwił w żałosnym gimmicku "cukierkowatego potwora", wchodził z butami w dupę Hoganowi, ruszał się w ringu jak wóz z węglem, moczył najważniejsze walki (taki main eventowy jobber do czasu nadejścia They) i kroił ciężkie dla oka pojedynki. Ogromny krok wstecz Parksa, w stosunku do tego co pamiętamy z okresu kilku lat wcześniej.

Mocnym kandydatem był tu też Matt Hardy, ale on przynajmniej nie miał tak eksponowanej roli w federacji.

3. Najlepszy Babyface - El Generico

Myślałem aby jak co roku wskazać tu na Rey'a (i nie byłby to zły wybór), ale tym razem typuję na El Generico, który robi z fanami w Indies to samo co Rey z dzieciakami u Vince'a. Poza tym - mieliśmy okazję oglądać go na żywca i facet niesamowicie potrafi generować pop i podkręcać publikę. Naprawdę trudno nie darzyć go sympatią.

4. Najlepszy Heel - Wade Barrett

Herszt Nexusa, który ujarzmił Jaśka, zmusił do członkostwa w Nexus oraz zafundował Cenie "zwolnienie z WWE" i przez długi czas, wraz ze swoją watahą - trząsł całym WWE, niszcząc każdego na swej drodze (heeli, face'ów, oficjeli itp.). Marki nienawidziły go w tym roku jak mało kogo.

5. Feud Roku - Nexus vs. WWE (ale można to ewentualnie podciągnąć pod "Nexus vs. Jasiek")

Chodzi mi tu o to, jak doskonale Vince pokazał w jaki sposób tworzyć własne, nowe gwiazdy (ucz się Dixie!) i jak z grupki przeciętnych żółtodziobów stworzyć wiarygodną frakcję trzęsącą całą Federacją. Poza tym - feud z Jaśkiem był rewelacyjny, obfitujący w doskonałe scenki backstage, speeche i niespodziewane rozwiązania (np. zwolnienie Ceny z WWE, wcielenie Jaśka do Nexus itp.). Przyznam szczerze, że piękne to było!

6. Najgorszy Feud Roku - Taker vs. Kane

Nie dość, że to kotlet odgrzewany już chyba po raz setny, to jeszcze trzy walki na PPV's, które muliły tak przeokrutnie, że niemal nie dawało się ich oglądać.

7. Tag Team Roku - MCMG

Jeden z tych typów, których nie trzeba tłumaczyć :wink: Najlepszy tag w TNA zdobywa w końcu pasy i daje nam walki, które kradną większość PPV's. Poza tym - takie perełki jak starcia z Forsiastymi Piwoszami (best of 5), czy pojedynki z G-Me, to miód dla oka i klasa sama w sobie.

8. Najgorszy Tag Team - Evan Bourne & Mark Henry

Tag z dupy. Gówniana hybryda sklecona na siłę tylko dla tego, że WWE w danym momencie nie miało pomysłów ani na Henryka ani na Sydala.

9. Największy Postęp - Cody Rhodes

Cody to zdecydowanie Michaels a DiBiase - Jannetty, jeżeli patrzymy obecnie na byłych tag partnerów. Młody Rhodes czyni permanentne postępy, dostał pyszałkowaty gimmick, który odgrywa rewelacyjnie, coraz bardziej wyrabia się przy micu (naprawdę fajne speeche, tak jak ten na TLC), bardzo naturalnie odgrywa emocje (patrz: motywy a'la Flair na Survivor Series) a w ringu potrafi dać lepszą walkę niż przepushowani Miz, czy nawet Orton. Dla mnie jest on bardzo ciekawą postacią, która cały czas się rozwija i jestem tutaj raczej obiektywny, ponieważ jako jeden z pierwszych jeździłem po nim jak po burej suce, kiedy kalecznie debiutował u Vince'a.

10. Najlepsze Mic Skillsy - Mr Anderson

Andersona można nielubić, ale trudno mu odmówić, że jest mikrofonowym killerem. To jak potrafi zmontować speech, zaimprowizować coś na poczekaniu reagując na zachowania fanów, jak wielkim jest jacarzem i jak ostro potrafi komuś dosrać - stawia go dla mnie na pierwszym miejscu w tej kategorii. Oglądanie go w "gadanych scenkach" to sama przyjemność, zwłaszcza wtedy kiedy jeszcze był heelem (był ostrzejszy na micu).

11. Największa Charyzma - Kurt Angle

Nikt nie potrafi wywoływać takich reakcji w fanach jak Olympic Hero. Kurt pomimo, że w biznesie nie jest aż tak długo jak stare gwiazdy (Hogan, Sting itp.), to potrafi porywać tłumy wcale nie gorzej niż wyżej wpomniane legendy. Naturalny talent, bez dwóch zdań.

12. Najlepszy Cruiserweight (w tym high flyer) - Generation Me (obydwaj bracia Buck, ex-equo)

Nie potrafiłbym tu wskazać na konkretnego braciaka, bo obaj są wyjebani w kosmos jeżeli chodzi o akcje podwyższonego ryzyka, kaskaderskie spoty i wszystko co jest związane z "fruwaniem" we wrestlingu. Niesamowicie utalentowani młodziacy jeżeli chodzi o efektowny, spotowy wrestling, oparty na HF.

13. Najbardziej Przereklamowany - The Miz

Facet, który poza bardzo dobrymi mic skillsami nie ma niemal nic więcej do zaoferowania (nie liczę tu pasji i dobrych chęci, bo jednak najważniejsze są namacalne fakty), a który w 2010r zdobywa niemal wszystko co jest do zdobycia i kończy rok ze złotem na ramieniu. Miz zdecydowanie nie jest jeszcze kompletnym wrestlerem i dla mnie nie zasługiwał w tym momencie na zdobycie złota (ringowo jest poniżej przeciętnej). Zdecydowanie przepushowana postać.

14. Najbardziej Niedoceniony - Desmond Wolfe

Facet, który debiutując w TNA niemal pokonuje Kurta (niesamowicie wyrównany pojedynek jak na walkę "legenda vs. federacyjny rookie"), znany ze swoich wyjebanych umiejętności tak ringowych jak i mikrofonowych na arenie Indies, który po feudzie z Anglem, zaczyna moczyć co popadnie i finalnie utyka w olewanym przez bookerów tagu oraz znika z PPV's oraz z najważniejszej gali (Impact). Po prostu takie potraktowanie Nigela nie mieści mi się w głowie :shock: Kompletnie zmarnowali jego potencjał.

Chyba tylko za toczący się na niej najciekawszy feud roku z udziałem Nexus (bo raczej nie dzięki beznadziejnym Guest Host'om), który sprawiał, że z niecierpliwością oczekiwałem na każdą, kolejną odsłonę czerwonego brandu.

16. Najgorsza Gala TV - NXT

Kretyńskie konkursiki i fatalne walki debiutantów. Może z punktu marketingowego był to dobry pomysł, ale wizualnie - płacz i zgrzytanie zębów.

17. Walka Roku (podać galę) - Young Bucks vs. Cutler Brothers vs. Generico & London (PWG "Seven")

Main event PWG "Seven" urywał jajca, razem z wackiem :D Szybkość, dramaturgia, near falle, zmiany przewag, kontry, killerskie spoty i akcje mega-podwyższonego ryzyka, były tam po prostu w standardzie a publika wręcz szalała z zachwytu. Jeżeli ktoś jarał się ostatnią walką z TNA: Generation Me vs. MCMG (Full Metal Mayhem), to powiem tylko, że to starcie było jeszcze lepsze!

18. Najgorsza Walka Roku (podać galę) - Bret Hart vs. Vince McMahon (Wrestlemania 26)

Gość, który nie może kupić uderzenia w głowę (bo stan zdrowia mu na to nie pozwala) vs. przekoksowany dziadek, w przydługim squashu (i to na największym PPV roku), gdzie Hart przez kilkanaście minut pastwi się nad McMahonem. Szczerze mówiąc, to już kolejne odcinki Mody na Sukces są bardziej porywające :roll:

19. Odkrycie Roku - Wade Barrett

Charyzmatyczny lider Nexusa, świetny w scenkach backstage, wygadany, nienajgorszy (choć ma na tym polu jeszcze sporo niedociągnięć) ringowo, który w rok czasu dorobił się "poważnego" (czyli takiego, gdzie nie było pewności, że nie zdobędzie pasa) title shot'a. Obok Del Rio (niestety Alberto po świetnym początku przestał być mocniej pushowany a Wade - nie) najlepsza inwestycja Vince'a w 2010r.

20. Rozczarowanie Roku - Bret Hart wraca do WWE i godzi się z Michaelsem

Dla mnie jako fana Hitmana było to totalne rozczarowanie, kiedy Bret postanowił się sprzedać i poleciał na Vince'owe srebrniki, łamiąc swoje słowo (że nigdy nie chce mieć nic więcej wspólnego z McMahonem i Michaelsem) i biorąc udział w żałosnym storyline'nie, w którym Vince robił sobie jaja z Montrealskiego Screw Jobu - śmiejąc się Hartowi w twarz. Na dokładkę jeszcze te słitaśne pogodzenie się z odwiecznym wrogiem - Michaelsem...:roll: Jak dla mnie - motyw na stronę www.żal.pl.

21. Najlepszy Nie-Wrestler (w tym manager) - Ric Flair

Zastanawiałem się nad Cookie, która rewelacyjnie gra baleciarską zdzirę, z krzykliwym głosikiem, którym potrafi zdrowo wkurwiać fanów (jest naprawdę świetna w swojej roli). Jednak aby być sprawiedliwym - głos idzie na Ric'a, który jako "przewodnik duchowy" Fortune sprawuje się wręcz wybitnie a jego proma i scenki backstage, oraz naturalność odgrywania roli (momentami jak widzę kiedy się wkurwia podczas speechu i robi czerwony - obawiam się aby Flair nie dostał wylewu :lol:) jest nieziemska. Jestem jak najbardziej na tak dla Ric'a obecnego we wrestlingu w niewalczącej roli!

22. Najgorszy Nie-Wrestler (w tym manager) - Maryse

Dla wielu wybór może i kontrowersyjny, bo na Maryśce zawsze miło oko zwiesić :wink:, ale kiedy krąży dookoła ringu, z zamglonym, znudzonym spojrzeniem i "olewam to co się dzieje w ringu" wypisanym niemal na twarzy - zastanawiam się jak bardzo jest fake'owa jako menagerka i kobieta Teda? Po prostu laska ewidentnie ma w dupie swoją rolę (w ogóle się nie wczuwa) i robi za ładnego manekina, a dla mnie to zdecydowanie za mało (tym bardziej, że odgrywają przecież z młodym DiBiase'm parkę).

23. Najlepszy Komentator - Jerry Lawler

Lubię jego poczucie humoru, cięte riposty którymi punktuje Cole'a oraz trademarkowy już niemal śmiech. Pod nieobceność JR'a - komentator #1 jak dla mnie.

24. Najlepsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) - PWG "Seven"

Dla mnie było to PPV roku pod względem kompletności, bo każdy pojedynek trzymał wysoki poziom a zwieńczenie, czyli main event - wgniatał normalnie w fotel. Dokładniej mówiąc - każda walka trzymała wysoki poziom i żadna nie zeszła poniżej tego, który określam jako "solidny/dobry". Jako ogół wyszło to na prawdę świetnie i pozostawiło bardzo dobre wrażenie. Poza tym, ogromnym plusem była niesamowita publika, która bardzo żywiołowo reagowała na wszystko co się działo oraz nie żałowała dopingu oraz swego uznania także zawodnikom heelowym po jakichś ciekawszych akcjach. Niesamowicie podkręcało to atmosferę. jeżeli ktoś nie widział jeszcze PWG "Seven", to jest to materiał z gatunku "musisz to zobaczyć". Na prawdę warto!

25. Najgorsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) - WWE Summer Slam 2010

Bardzo słabe PPV jak na drugie co do wielkości show roku u Vince'a. Poza walką Kane'a z Rey'em, reszta była bardzo słaba a main event nie spełnił oczekiwań i zażenował kilogramami cukru, jakim obsypano Cenaminatora (bohaterstwo Janusza budzi we mnie chwilami agresję. Zwłaszcza jak komentatorzy zaczęli się spuszczać ze szczęścia i dziękowali BezCennemu za uratowanie WWE. Noż, kurwa... :evil: ). Ze stricte ringowego punktu widzenia (a ten jest dla mnie najważniejszy) walki także były bardzo słabe (poza wspomnianą Kane vs. Mysterio). Moja ocena Summer Slam w szkolnej skali to -2/6 (minus dowalam za to, że Vince odstawił taką kichę na drugim co do ważności PPV roku. Gdyby było to "zwykłe" PPV, to dałbym całego "miernola" :D ).

26. Najlepszy Finisher - Cross Armbreaker (Alberto Del Rio)

Jako fan MMA lubię takie finishery, które są realistyczne a balaszka jak najbardziej często kończy walki w klatkach. Poza tym - Albercik zakłada ją naprawdę płynnie i efektownie pod kątem wizualnym, a że finisher ma "moc" może świadczyć to, że czysto (!!!) poddał nią samego Rey'a podczas swojego debiutu.

27. Najgłupszy Storyline - Juan Cena

Kretyński, traktujący fanów jak idiotów storyline, który na szczęście skończył się, zanim na dobre się rozpoczął. Pokaz tego, że Vince w dupie ma stypulacje związane z walką (Cena powinien jednak zniknąć z TV choć na kilka tygodni) oraz obraża inteligencję fanów, podsyłając im Cenę V2.0, czyli jego "zamaskowanego kuzyna". Tak jak już pisałem wcześniej - Vinnie mógł już lepiej pójść na całość i przywrócić Jaśka, ogłaszając na RAW, że to nie John Cena, ale np. James Cena - jego brat bliźniak. Mogliby wówczas olać kretyńską maskę na twarz :twisted:

28. Najlepszy Entrance - Beautiful People

Tradycyjnie, jak co roku. Po prostu mega profesjonalny wjazd do ringu, który potrafi mi podnieść ciśnienie bardziej niż beczka Red Bulla :D Nic lepszego w tym roku nie widziałem.

29. Kobieta Roku - Michelle McCool

Niestety, bo Michalina nie jest ani zbyt piękna, ani zbyt uzdolniona ringowo, ale w 2010 w WWE większość rzeczy toczyła się koło jej osoby, McTaker zunifikowała pasy i założyła z Laylą mini-stajnię, trzęsącą babskim światkiem u Papy Vince'a. Głos, podobnie jak w przypadku Ortona - za to jak mocno była to promowana persona.

30. Najlepszy Theme - Drew McIntyre

Świetna nuta, ładnie wpadająca w ucho i świetnie komponująca się z majestatycznym, powolnym kroczeniem w stronę ringu (coś jak "Voices" Ortona)

31. Wydarzenie Roku - powstanie Nexus i ich dominacja w WWE

Doskonały pokaz sztuki bookerskiej i zrobienie w kilka miesięcy z bandy przeciętnych świerzaków z rozwojówki, siły trzęsącej całym WWE Universe. Świetny pomysł i rewelacyjny pokaz jak można wiarygodnie (i szybko) wypromować stajnię, w której niepodzielnie rządzi czynnik synergii (w pojedynkę członkowie Nexus byli zwykłymi średniakami, ale w grupie - nie było na nich chuja we wsi, vide: pomoc Kane'owi w pogrzebaniu żywcem Takera), zwiększając jej wiarygodność. Byłem pod wrażeniem, że "kreatywnych" w WWE stać jeszcze było na taką oryginalność.

Do narzekaczy że bez uzasadnień. Czy głosując na przykładowo telekamery, każą wam uzasadniać wasze głosy? Nie, bo ważne są głosy, uzasadnień nikt nie liczy. Zawsze można założyć temat do dyskusji o swoich typach.

Matoz - zamiast filozofować (po co zakładać odrębne 2 tematy, skoro można zrobić wszystko w jednym? Poza tym - Forum służy do dyskusji. Ja mam w dupie kto jak głosował. Interesuje mnie kwestia "dlaczego właśnie tak?"), proponuję zapoznać się z regulaminem Forum i kwestią wyliczanek w tematach. Poza tym - tak trudno napisać po 2 zdania uzasadniające swój wybór? (kurwa, jak widzę ten cały "tumiwisizm" większości forumowiczów, to normalnie odechciewa mi się cokolwiek pisać w tym topicu :roll:). Poza tym - podobnie jest w głosowaniu na wrestlera miesiąca i nikt tam nie smrodzi, że wypada uzasadnić swój wybór, jednak jak raz w roku trzeba skrobnąć po kilka linijek uzasadnienia do większej ilości kategorii, to już zaczyna się prawdziwy dramat i jojczenie :roll:

https://forum.wrestling.pl/topic/23175-attitude-wrestling-awards-2010-g%C5%82osowanie/page/6/#findComment-214231

1. Wrestler Roku - Jeff Hardy

2. Najgorszy Wrestler Roku - Kaval

3. Najlepszy Babyface - Daniel Bryan

4. Najlepszy Heel - Jeff Hardy

5. Feud Roku - Angle vs Anderson

6. Najgorszy Feud Roku - Robbie E vs Jay Lethal

7. Tag Team Roku - Generation Me

8. Najgorszy Tag Team - Eric Young i Orlando Jordan

9. Największy Postęp - Dolph Ziggler

10. Najlepsze Mic Skillsy - D'Angelo Dinero

11. Największa Charyzma - Alberto Del Rio

12. Najlepszy Cruiserweight (w tym high flyer) - John Morrison

14. Najbardziej Niedoceniony - Ted DiBiase

15. Najlepsza Gala TV - WWE SmackDown!

16. Najgorsza Gala TV - WWE Superstars

17. Walka Roku (podać galę) - TNA Turning Point- Motor City Machineguns vs Generation Me

18. Najgorsza Walka Roku (podać galę) - TNA Impact- Motor City Machineguns vs Orlando Jordan & Eric Young

20. Rozczarowanie Roku - Batista

22. Najgorszy Nie-Wrestler (w tym manager) - Hornswoggle

23. Najlepszy Komentator - CM Punk

24. Najlepsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) - TNA No Surrender

25. Najgorsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) - WWE

26. Najlepszy Finisher - Armbar by Alberto Del Rio

27. Najgłupszy Storyline - porady Codiego Rhodes

28. Najlepszy Entrance - Nexus

30. Najlepszy Theme - We Are One- Nexus

31. Wydarzenie Roku - Immortals.

https://forum.wrestling.pl/topic/23175-attitude-wrestling-awards-2010-g%C5%82osowanie/page/6/#findComment-214236

1. Wrestler Roku - The Miz

2. Najgorszy Wrestler Roku - Luke Gallows

4. Najlepszy Heel - CM Punk

5. Feud Roku - CM Punk vs Rey Mysterio

6. Najgorszy Feud Roku - The Undertaker vs Kane

7. Tag Team Roku - Motor City Machine Guns

8. Najgorszy Tag Team - Mark Henry & Evan Bourne

9. Największy Postęp - The Miz

11. Największa Charyzma - John Cena

12. Najlepszy Cruiserweight (w tym high flyer) - Evan Bourne

14. Najbardziej Niedoceniony - CM Punk

15. Najlepsza Gala TV - WWE RAW

16. Najgorsza Gala TV - WWE NXT

17. Walka Roku (podać galę) - MCMG vs Generation Me (Final Resolution 2010)

18. Najgorsza Walka Roku (podać galę) - Bret Hart - Mr. McMahon (Wrestlemania 26)

20. Rozczarowanie Roku - Natychmiastowy powrót Ceny po "zwolnieniu"

21. Najlepszy Nie-Wrestler (w tym manager) - Vickie Guerrero

23. Najlepszy Komentator - CM Punk

24. Najlepsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) - WWE TLC

25. Najgorsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) - WWE Over The Limit

26. Najlepszy Finisher - 450 Splash

27. Najgłupszy Storyline - CM Punk bez włosów

28. Najlepszy Entrance - CM Punk

30. Najlepszy Theme - The Miz

31. Wydarzenie Roku - Koniec kariery Shawna Michaelsa

Jak znajdę trochę więcej czasu to uzasadnię.

https://forum.wrestling.pl/topic/23175-attitude-wrestling-awards-2010-g%C5%82osowanie/page/6/#findComment-214239

Było by to jednak nie hallo względem tych niedobitków, którym się jednak chciało dać coś od siebie i skrobnąć kilka słów, tak więc jednak coś tam napiszę. Jednak w następnym roku, widząc obecne, demotywujące olewactwo ludzi w tym temacie, nie gwarantuje, że będzie mi się ponownie chciało rozpisywać...

Sam dość szybko się wpisałem nie podając uzasadnienia. Ale to głównie dlatego, że pozostali wcześniej też nie dawali i pomyślałem, że taka jest praktyka. Nie podobało mi się to specjalnie bo lubię się trochę powymądrzać. :) Gdy okazało się, że to jednak nie żadna praktyka a zwykłe lenistwo - swój post uzupełniłem.

<-------

https://forum.wrestling.pl/topic/23175-attitude-wrestling-awards-2010-g%C5%82osowanie/page/6/#findComment-214243

1. Wrestler Roku The Miz

2. Najgorszy Wrestler Roku The Great Khali

3. Najlepszy Babyface John Cena

4. Najlepszy Heel The Miz

5. Feud Roku Cena vs Nexus

6. Najgorszy Feud Roku Kofi vs Ziggler

7. Tag Team Roku Santino Marella & Vladimir Kozlov

8. Najgorszy Tag Team Evan Bourne % Mark Henry

9. Największy Postęp The Miz

10. Najlepsze Mic Skillsy The Miz

11. Największa Charyzma John Cena

12. Najlepszy Cruiserweight (w tym high flyer) Evan Bourne

13. Najbardziej Przereklamowany John Cena

14. Najbardziej Niedoceniony Kaval

15. Najlepsza Gala TV Raw

16. Najgorsza Gala TV NXT

17. Walka Roku (podać galę) Mr Anderson vs Kurt Angle Lockdown 2010

18. Najgorsza Walka Roku (podać galę) McMahon vs Hart Wrestlemania 26

19. Odkrycie Roku Wade Barretl

20. Rozczarowanie Roku batista

21. Najlepszy Nie-Wrestler (w tym manager) Micheal Cole

22. Najgorszy Nie-Wrestler (w tym manager) Hornswoggle

23. Najlepszy Komentator Jerry Lawer

24. Najlepsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) TLC

25. Najgorsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) Extreme Rules

26. Najlepszy Finisher 450 Splash

27. Najgłupszy Storyline Juan Cena

28. Najlepszy Entrance John Morrison

29. Kobieta Roku Natalya

30. Najlepszy Theme We are one -Nexus

31. Wydarzenie Roku Powstanie Nexus

https://forum.wrestling.pl/topic/23175-attitude-wrestling-awards-2010-g%C5%82osowanie/page/6/#findComment-214247

• Reputacja:   228

Sam dość szybko się wpisałem nie podając uzasadnienia. Ale to głównie dlatego, że pozostali wcześniej też nie dawali i pomyślałem, że taka jest praktyka. Nie podobało mi się to specjalnie bo lubię się trochę powymądrzać. :) Gdy okazało się, że to jednak nie żadna praktyka a zwykłe lenistwo - swój post uzupełniłem.

Brać dobry przykład z kolegi i edytować te "wyliczanki", obiboki :D

https://forum.wrestling.pl/topic/23175-attitude-wrestling-awards-2010-g%C5%82osowanie/page/6/#findComment-214249

1. Wrestler Roku - Daniel Bryan

2. Najgorszy Wrestler Roku - The Great Khali

4. Najlepszy Heel - W.Barrett

5. Feud Roku - Edge - Kane

6. Najgorszy Feud Roku - Ziggler - Kingston

7. Tag Team Roku - Motorcity Machine Guns

8. Najgorszy Tag Team - O.Jordan i E.Young

9. Największy Postęp - W.Barrett

11. Największa Charyzma - C.Jericho

12. Najlepszy Cruiserweight (w tym high flyer) - Evan Bourne

13. Najbardziej Przereklamowany - The Miz

14. Najbardziej Niedoceniony - CM Punk

15. Najlepsza Gala TV - TNA Impact

16. Najgorsza Gala TV - Superstars

17. Walka Roku (podać galę) - MMG vs. Beer Money - Impact 12.08

18. Najgorsza Walka Roku (podać galę) -

19. Odkrycie Roku - Alberto del Rio

20. Rozczarowanie Roku - Ted DiBiase

21. Najlepszy Nie-Wrestler (w tym manager) - M.Cole

22. Najgorszy Nie-Wrestler (w tym manager) - Dixie Carter

23. Najlepszy Komentator - M.Cole

24. Najlepsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) - Money in The Bank

25. Najgorsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) - Summerslam

26. Najlepszy Finisher - 450 Splash

27. Najgłupszy Storyline - Jeff Jarrett - MMA fighter

28. Najlepszy Entrance - Edge

29. Kobieta Roku - Natalya

30. Najlepszy Theme - Edge

31. Wydarzenie Roku - Koniec kariery HBK

Edytowane przez mao
https://forum.wrestling.pl/topic/23175-attitude-wrestling-awards-2010-g%C5%82osowanie/page/6/#findComment-214303

2. Najgorszy Wrestler Roku - David Otunga

4. Najlepszy Heel - Sheamus

5. Feud Roku - Cena vs Nexus

6. Najgorszy Feud Roku - Taker vs Kane

7. Tag Team Roku - MCMG

8. Najgorszy Tag Team - Cody Rhodes and Drew McIntyre

9. Największy Postęp - John Morisson

10. Najlepsze Mic Skillsy - Cena

11. Największa Charyzma - Cena

12. Najlepszy Cruiserweight (w tym high flyer) - John Morisson

13. Najbardziej Przereklamowany - Miz

14. Najbardziej Niedoceniony - Chris Jericho

16. Najgorsza Gala TV - NXT

17. Walka Roku (podać galę) - HBK vs Taker Wrestlemania 26

18. Najgorsza Walka Roku (podać galę) - Bret Hart vs Vince McMahon WM26

20. Rozczarowanie Roku - Drew McIntyre

22. Najgorszy Nie-Wrestler (w tym manager) - Micheal Cole

23. Najlepszy Komentator - JR

24. Najlepsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) - TLC

25. Najgorsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) - Bragging Rights

26. Najlepszy Finisher - RKO

27. Najgłupszy Storyline - Orzeł vs Hornswoogle

28. Najlepszy Entrance - DX

30. Najlepszy Theme - I came to play Miza

31. Wydarzenie Roku - Koniec kariery HBK

https://forum.wrestling.pl/topic/23175-attitude-wrestling-awards-2010-g%C5%82osowanie/page/6/#findComment-214369

Ten tytuł naprawdę mu się należy. Ewentualnie mógłby być Edge, gdyż cały czas stoi twardo w main evencie od początku roku. Jednak wybieram Ortona na wrestlera roku.

2. Najgorszy Wrestler Roku - Rob Terry

Brzydkie, masywne bydle, które niewiele umie. Oby TNA zwolniło go jak najszybciej.

3. Najlepszy Babyface - Randy Orton

Nie ma opcji, Orton jest najlepszym facem roku 2010, oby nie zrobili z niego drugiego Jaśka Ceny.

4. Najlepszy Heel - The Miz

Wahałem się między Mizem i Kanem, ale gdy Miz zdobył pas WWE głos poszedł na niego. Cały rok spisuje się świetnie, wróżę mu udaną przyszłość w WWE.

5. Feud Roku - Shawn Michaels vs. Undertaker

Musiałem sobie przypomnieć, bo zapomniałem. Wprawdzie feud HBK'a i Takera zaczął się już w 2009 roku, to finał był na Wrestlemanii 26, czyli rok 2010. Zdecydowanie najlepszy feud, który miał epickie zakończenie.

6. Najgorszy Feud Roku - DH Smith vs. Tyson Kidd

Zaczęli robić rozpad Hart Dynasty, a gdy tag team się rozpadł porzucili pomysł. Szkoda, bo mogło być ciekawie.

7. Tag Team Roku - Motor City Machineguns

Zapominam o TNA, ale to tam jest najlepszy tag team roku. MCMG mieli najlepsze walki w TNA.

8. Najgorszy Tag Team - The Legacy

W 2010 roku Rhodes i DiBiase byli kompletnie niewidoczni. Jeszcze się rozpadli. Szkoda pisać.

9. Największy Postęp - Wade Barrett

Były NXT Rookie, a dzisiaj jeden z ME. Świetnie się sprawdził jako lider Nexus. Dobra robota.

10. Najlepsze Mic Skillsy - Mr. Anderson

Nie ma drugiego lepszego przy mikrofonie w dzisiejszym czasie. No może Miz, ale Andersona darzę większą sympatią.

11. Największa Charyzma - Mr. Anderson

Hmmm, nie mam bladego pojęcia, kto mógłby być najbardziej charyzmatycznym zawodnikiem w 2010 roku. Ale chyba też Mr. Anderson.

12. Najlepszy Cruiserweight (w tym high flyer) - AJ Styles

Zdecydowanie AJ. Ładnie prowadzone feudy i dobre walki.

13. Najbardziej Przereklamowany - John Cena

Zostawię to bez komentarza.

14. Najbardziej Niedoceniony - Kaval

Nie rozumiem, czemu WE go zwolniło. Wielki błąd.

15. Najlepsza Gala TV - WWE Monday Night Raw

Nie jest jakieś wybitnie dobre, ale i tak lepsze niż Impacty w TNA.

16. Najgorsza Gala TV - WWE Superstars

Nudne, jak zawsze.

17. Walka Roku (podać galę) - Undertaker vs. Shawn Michaels, Wrestlemania 26

Bezkonkurencyjnie.

18. Najgorsza Walka Roku (podać galę) - Sheamus vs. Zack Ryder WWE Monday Night Raw 28.08.2010r.

Myślałem, że wygra Zack Ryder, wielka szkoda.

19. Odkrycie Roku - Daniel Bryan

Nikt inny nie przychodzi mi do głowy.

20. Rozczarowanie Roku - Matt Hardy

Słabe walki, i na koniec wywalenie z WWE. Brawo!

21. Najlepszy Nie-Wrestler (w tym manager) - Jerry "The King" Lawrer

Nie wiem, jak to będzie liczone, ale obecnie jest komentatorem. Nadal świetnie komentuje gale i nawet walka z Mizem wypadła światnie.

Brak pomysłu na niego i nudne segmenty.

23. Najlepszy Komentator - Jerry "The King" Lawrer

Patrz, punkt 21.

24. Najlepsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) - Wrestlemania 26

Nie ma opcji, Wrestlemania 26 była najlepszą galą WWE.

25. Najgorsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) - Bragging Rights

Nie miałem innego pomysłu.

26. Najlepszy Finisher - RKO

Zdecydowanie najlepszy ruch roku 2010. I nie ma, że boli!

27. Najgłupszy Storyline - Hogan & Abyss

28. Najlepszy Entrance - Randy Orton

30. Najlepszy Theme - Jeff Hardy

31. Wydarzenie Roku - koniec kariery Shawna Michaelsa

https://forum.wrestling.pl/topic/23175-attitude-wrestling-awards-2010-g%C5%82osowanie/page/6/#findComment-214456

1. Wrestler Roku: Randy Orton.

2. Najgorszy Wrestler Roku: DiBiase.

3. Najlepszy Babyface: John Cena.

4. Najlepszy Heel: The Miz.

5. Feud Roku: Cena vs Nexus.

6. Najgorszy Feud Roku: Ziggler vs Kingston

7. Tag Team Roku: Marella/Kozlov.

8. Najgorszy Tag Team: Drew/Cody.

9. Największy Postęp: Daniel Bryan.

10. Najlepsze Mic Skillsy: Mr. Anderson.

11. Największa Charyzma: John Cena.

12. Najlepszy Cruiserweight (w tym high flyer): Evan Bourne.

13. Najbardziej Przereklamowany: Wade Barett.

14. Najbardziej Niedoceniony: McIntyre.

15. Najlepsza Gala TV: SmackDown!

16. Najgorsza Gala TV: NXT.

17. Walka Roku (podać galę): Cena vs Barett. ( TLC )

18. Najgorsza Walka Roku (podać galę): CM Punk vs Big Show (Night of Champions)

19. Odkrycie Roku: Daniel Bryan.

20. Rozczarowanie Roku: DiBiase.

21. Najlepszy Nie-Wrestler (w tym manager)Teddy Long.

22. Najgorszy Nie-Wrestler (w tym manager)Vickie Guerrero

23. Najlepszy Komentator: M. Cole.

24. Najlepsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) TLC.

25. Najgorsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) OTL.

26. Najlepszy Finisher: RKO.

27. Najgłupszy Storyline: Kingston/Ziggler.

28. Najlepszy Entrance: Edge.

29. Kobieta Roku: Natalya.

30. Najlepszy Theme: Nexus. (12 Stones)

31. Wydarzenie Roku: WM27 ( odejście HBK'a.)

https://forum.wrestling.pl/topic/23175-attitude-wrestling-awards-2010-g%C5%82osowanie/page/6/#findComment-214498

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Najnowsze posty

• Mr_Hardy
      TNA AEW łatwo na bieżąco śledzić. Do tych dwóch chciałbym STARDOM, MARIGOLD I TJPW. W 2024 średnio wychodziło mi oglądanie regularne tych 3 japońskich federacji ponieważ mają dużo eventów i wystarczy 2-3 dni czegoś nie obejrzeć i robi się sporo do oglądania np. w STARDOM miewałem 3 miesiące zaległości. Dwukrotnie próbowałem nadrabiać i ni uja nie ma to sensu. Oprócz tych 5 federacji to pewnie będę oglądał sporadycznie jakieś pojedyncze gale.
    • CzaQ
      Zgadza się, jedziesz dalej.
    • MattDevitto
      Nowy rok, nowe postanowienia to i może jakieś nowe fedki, które każdy z nas chce oglądać. Warto się zastanowić, szczególnie, że obecnego wrs jest bardzo dużo do ogarnięcia. Z roku na rok też czasu jakby mniej do śledzenia tego wszystkiego. Stąd też tradycyjnie w styczniu przybywam do was z pytaniem:  ile fedek zamierzacie oglądać w 2025? Oczywiście oprócz ich wymienienia, napiszcie też co będziecie śledzić na bieżąco, z jakiej fedki np. rezygnujecie etc. Można też dodać jakieś federacje retro - choćby LU, macie jak zawsze pełną dowolność Poniżej dodaję link do tematu sprzed 12 miesięcy:
    • -Raven-
      Poza tym, całkiem sprytnie to rozgrywają, bo niby w tej walce Szefów żadne Bloodline nie może interweniować, ale Jokerem jest tu Drew, który może pomóc Soliście. Niby teoretycznie wiadomo, że Romek powinien ogarnąć, ale zawsze pozostaje ten element niepewności. Po drugie, bez sensu jest kończyć tak duży feud na zwykłej tygodniówce (a wygrana Rzymskiego to by było game over), co jeszcze bardziej zwiększa szanse Sikacza.   Oby nie, bo Stratna może w takim wypadku długo się pasem nie nacieszyć, a szkoda by było.
    • -Raven-
      Parasolkę.
  • Dodaj nową pozycję...