Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Hardy będzie bronił tytułu na WKV, Bison Smith o GHC Title,

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Znana jest już pełna karta na najważniejsze wydarzenie, otwierające nowy rok w świecie puroresu. Wrestle Kingdom, czyli gala odbywająca się na stadionie Tokyo Dome co roku, 4-stycznia od dziesiątek lat, w tym roku zaprezentuje nam aż 11 walk z main eventem o IWGP Heavyweight Title. Na gali będą bronione ponadto IWGP Ta...

... przeczytaj wiecej na stronie Attitude : http://www.attitude.pl/news-hardy-bedzie-bronil-tytulu-na-wkv-bison-smith.html
https://forum.wrestling.pl/topic/23130-hardy-b%C4%99dzie-broni%C5%82-tytu%C5%82u-na-wkv-bison-smith-o-ghc-title/

• Odpowiedzi 2
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Euz

2

• Natan

1

Popularne dni

Top użytkownicy w tym temacie

Kartą na pierwsze Wrestle Kingdom jakiem obejrzę jestem trochę zawiedziony. Pojawienie się akurat tych wrestlerów z TNA którzy są w karcie zdecydowanie mnie nie satysfakcjonuje. Zamiast RVD w najprawdopodobniej najgorszym meczu jaki zobaczymy w roku 2011 (i to już na samym jego początku, przynajmniej nagroda ścierwa roku będzie z góry obsadzona)z Yano, Hardy'ego który może i zrobi niezłą walkę z Naito ale jednak wynik jest w niej z góry oczywisty co w mojej opinii uwłacza zdolnemu Japończykowi (znacznie bardziej wolałbym non-tittle match) i Beer Money którzy swoją obecnością psują w moich oczach jedną z najlepiej zapowiadających się walk gali, chciałbym zobaczyć MCMG, Young Bucksów, AJ'a, Kendricka, Wolfe'a, Wiliamsa czy nawet Team 3D. Obecnie w TNA mamy naprawdę przyzwoitych wrestlerów i postawienie na Storma, Roode'a, RVD i Hardy'ego uważam za całkowicie nieudany pomysł. Pozostając przy minusach WKV kolejnym z nich, dla mnie, osoby autentycznie nienawidzącej Tanahashiego, jest z pewnością ME. Walka Kojimy z Tana owszem w finale Climaxa była baaardzo dobra, ale pierwszy według mnie jest zdecydowanie zanadto pushowany, a drugiego po prostu w ringu nie trawie. Na chwilę obecną ciężko byłoby mi sobie wyobrazić gorszy ME i mówiąc całkowicie szczerze - wolałbym już pojedynek Genba vs Nakanishi :) Zawodzi również niewielka ilość wrestlerów z NOAH. Jako największy w Polsce mark Marufuji'ego nie wyobrażałem wręcz sobie, że może go tu zabraknąć. Niestety galą na początku roku na której zagości będzie wspomniany przez Euz'a First Navigation, której ME również ewidentnie zniechęca do ściągania tejże gali. Jedynym bodźcem jaki może całkowicie odmienić mi humor będzie GHC Jr.Heavy Tittle Match w którym zobaczyłbym Maru. I wyobrażając sobie jak fenomenalną walkę zrobią z obecnym mistrzem mam dziwne przeczucie, że taki pojedynek na First Navigation zobaczę. Wracając jednak jeszcze na chwilkę do WKV, czas na plusy których niestety jest niewiele. Po pierwsze baaaardzo chętnie zobaczę ponownie La Sombrę, który podczas turnieju Juniorów w NJPW bardzo przypadł mi do gustu. Pocieszające jest również to, że w średniej karcie dostrzegam 3 perełki które mogą całkowicie odmienić losy gali i być jednymi z walk które zostaną mi w pamięci przez cały 2011. Mowa oczywiście o walkach nr.5,6,7, kiedy to moje oczy - mam nadzieję - ani na chwilkę nie zostaną oderwane od ekranu. Suzuki i Nagata to zawodnicy potrafiący wykręcić znakomitą walkę i jeśli z formą trafią akurat na walkę to możemy być świadkami czegoś absolutnie fenomenalnego. Liczę na dużo, dużo, dużo stiffu. Bardzo dużo. W walce Nr.7 nazwiska mówią same za siebie, za pojawienie się w ringu Goto już dam ***1/2 :D Niech zawodnicy zrobią tylko to co do nich należy a będziemy mieli piękny pojedynek. Jeśli chodzi o 6 to wreszcie narzekania na słabą dywizję Juniorów w NJPW i słabego mistrza mogą się skończyć. Mimo, że uwielbiam Fergala to Kota jest od niego niewątpliwie lepszy. Zrobili w tym roku dwie kapitalne walki, do ***** niestety troszkę jednak zabrakło. Do 3 razy sztuka?

Na koniec wspomnę o AJPW, bardzo cieszę się z walki Minoru z Hayashim, ale myślę, że to jeszcze nie ten moment. Kaz jest świetnym mistrzem, Minoru i KAI ewidentnie gonili go w tym roku jeśli chodzi o postawę w walkach i skile. Ja jestem cholernie naiwnym PuroMarkiem i wierzę, że Keji zabukuje prędzej czy później Triple Treata, wiem, że to niedorzeczne, ale mimo wszystko wierzę.

Dywizje Jr. co ciekawe bookuje sam Hayashi :shock:

Btw. Ja również byłem zachwycony La Sombra. Pamiętam, że już podczas żenującego turnieju Jr. Tag przyćmił Devitta i Taguchiego, tym co wyprawiał w ringu. Niesamowity wrestler.