Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

DDW #5: Dzień Sądu - Gala 15 stycznia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Ja już oglądałem DVD. Jakość jest po prostu tragiczna, wygląda jakby było nagrywane telefonem komórkowym. Dźwięk też do niczego. Ja mam problemy nawet, żeby zrozumieć co np. pan Pawłowski mówi w swoim promo. Płytę (a w zasadzie 2 płyty) ratują dodatki, które trzymają poziom, ale chyba wszystkie można już było zobaczyć na stronie DDW. Dodam jeszcze, że DVD zostało zrobione w Windows Movie Maker...

Na szczęście gala była całkiem ciekawa. Wprawdzie dramatycznie zabookowany Batlle Royal mógł zanudzać, lecz reszta wypadła pozytywnie. Niezły pojedynek Legend`a z OMEN`em i dla mnie najlepsza walka Roid vs. Cage rozgrzały publiczność. Szkoda tylko, że dużo ludzi przyszło na galę, żeby pożartować sobie z wrestlingu, ale trudno. Wielkim plusem było też podejście wrestlerów do fanów w przerwie gali. Od tej strony wypadło to naprawdę świetnie. Jak już pisał Estevez stoliki dla VIP-ów były nieźle przecenione, lecz galę i tak trzeba uznać za udaną.

• Odpowiedzi 74
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• misteriofan

10

• Koper

8

• N!KO

5

• Longer

4

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Windows

Sobie przypomniałem sytuację polewkową podczas przerwy, gdzie Cage'owi marker nie pisał chyba i do Roida: "Give me your pen", zaś Dan odpowiedział mu środkowym palcem. :lol:

Jak wspomniał edgehardy10 (nie wiem, czy ci o to chodziło) interakcja z wrestlerami dobra była. Nawet pożyczałem swojego markera wcześniej wspomnianemu Rob'owi i jak dobrze pamiętam Roidowi także. :P

W radiu mówili o nas i o gali.

Piwko we Wrocku było? ;-)

• Reputacja:   3

Z ciekawości spytam o liczbę widzów :)

• Urządzenie:  Macintosh

4.Ktoś z Attitude wyłapał od niego z tego co widziałem, i nie wyglądało to na zaplanowaną akcje

To był Przemk0 i nie, nie było to zaplanowane, ale fajnie wyszło. Częste inicjowanie chantów przez P0 w kierunku Cage'a przyniosło swój efekt :).

(+ dodawaliście do tego jakieś sterydy z Szwarzkopfu xD

To nie sterydy, nie jedz tego! ;). Guma Chaotic do stylizacji włosów od naszego sponsora Got2b.

zmienionym logiem DDW i chciał by podobną lub taką samą proszę pisać jakoś się dogadamy

Ciekawe co DDW na to, które ma swoje oficjalne koszulki ;)

Żałosne było również przygotowanie sektorów VIP - wyglądało to jak na weselu - dookoła ringu stoły z obrusami i poczęstunkiem...

Wrestling to też biznes, jezeli można zarobić na osobach które wolą wydać więcej za dodatkowe "udogodnienia" to czemu nie. Może było to oderwane od klimatu wrestlingu, ale należy wziąć pod uwagę że wrestling dla wielu może być odbierany jako ciekawostka, której wcześniej nie znali. Dopóki nie przychodzi 1000 osoób, z czego kilkadziesiąt osób zapłaci więcej za miejsca w pierwszych rzędach, jest to całkiem dorby sposób na dodatkową kasę.

Pod względem organizacyjnym gala wypadła naprawdę świetnie. Trudno by było się do czegoś doczepić. Ring był dobrze oświetlony, nagłośnienie też ok. Sektor Attitude tuż przy ringu, mam nadzieję że osobom które skorzystały z tej możliwości podobało się.

Frekwencja naprawdę dobra, na moje oko 300 osób, może nawet lepiej. Mam nadzieję że organizator poda nam oficjalną liczbę. Zdecydowania wyższa frekwencja niż w karuzeli powinna zamknąć usta krytykom, którzy prorokowali kompletną klapę pod tym względem. Teraz nalezy postawić pytanie, czy DDW ma robić gale dla dodatkowych 10 "kumatych" osób, którzy będą mieli łatwiejszy dojazd do Wawy, czy może lepiej zapełnić halę w mniejszej miejscowości? Nie oszukujmy się, ale kilkadziesiąt osób które owszem zapewnie świetny klimat na gali ale nie zapewni bytu i rozwoju federacji. Tym samym potwierdzają się moje pierwotne przypuszczenia iż w mniejszej miejscowości ławtiej jest wypromowac takie wydarzenie. Jeżeli komuś zależy to i tak przyjedzie. Poprzez jeżdzenie po Polsce DDW moze budować fanbase, który stałby się podstawą do stworzenia dużej gali np. w Stodole w Warszawie.

Pod względem wrestlingowym właściwie wszystko było już opisane. Opener adeptów nie zachwycił i chłopaki muszą jeszcze sporo trenować aby stworzyć widowiskowy pojedynek. Następnie najlepsza walka Cage vs Roid z kolejnymymi heelowymi popisamie Anglika. Jędruś vs Williams dzięki brawlowi wśród publiczności dawało radę, choć DQ w grudge matchu nie jest do końca przekonujące. Kiepski booking w pierwszej połowie Battle Royalu wpływa na negatywny obraz całej walki mimo lepszej końcówki. W main evencie OMEN zdecydowanie pozytywnie zaskoczył i z Joe stworzyli dobrą walkę, z wieloma elementami: komediowy początek (skierowane raczej do młodszych fanów) walka wśród publiczności, "przegonienie" fanów w celu uderzenia o stojące krzesła co wywowało paniczny płacz 5 letniej dziewczynki :), dive poza ring i fireball na końcu ze świetną timingiem przy kontrze Legenda.

Ogólnie całość oceniam jak najbardziej pozytywnie. Mam jednak nadzieję że na kolejnej gali ujrzymy jakieś przynajmniej 2 ciekawe nazwiska ze sceny indy, dzięki którym poziom wrestlingowy zdecydowanie wzrośnie.

Teraz nalezy postawić pytanie, czy DDW ma robić gale dla dodatkowych 10 "kumatych" osób, którzy będą mieli łatwiejszy dojazd do Wawy, czy może lepiej zapełnić halę w mniejszej miejscowości?

A może jak DDW "zaatakowało" zachód, to może uderzyć teraz na wschód ? :D Okolice Lubelszczyzny ? Wiem, wiem, Warszawa jest blisko, ale mimo wszystko była Warszawa, był Rzeszów ( treningi ), były Kąty Wrocławskie, może dobra okazja by podbić Lubelszczyznę ?

G: Mm Sebastian pyszna bazylia !

R: Naprawdę !

G: Prawda ?!

R: Podeślę Ci więcej 200TON !

G: Nigdy takiej nie jadłem.

S: Ja też.

R: Ja nigdy nie jadłem bazylii .

5478249054e0729101720a.jpg

• Reputacja:   239

typerson napisał/a:

4.Ktoś z Attitude wyłapał od niego z tego co widziałem, i nie wyglądało to na zaplanowaną akcje

To był Przemk0 i nie, nie było to zaplanowane, ale fajnie wyszło. Częste inicjowanie chantów przez P0 w kierunku Cage'a przyniosło swój efekt :) .

Coś nie chce mi się wierzyć, że to nie był work 8) Gdyby nie był, to Streetovs pewnie by zaraz tego Semitę Cage'a okopał (albo mu przynajmniej gazem pociągnął :lol: ) :twisted:

Napiszcie lepiej, czy był jakiś biforek i afterek, oraz do której żeście balowali po wrestlingowym show :wink:

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

• Reputacja:   22

Cage mnie nieco zaskoczył, sądziłem iż nie posunie się tak daleko z odgrywaniem swojej roli. Następnym razem będę przygotowany :twisted:

W przerwie przy stoisku mieliśmy też mają pogawędkę. Poznał mnie... zapytałem się czy mi podpisze DVD... on już nieco zapomniał o naszym "feudzie" i powiedział że spoko tylko dostanie pisak.. wtedy odpowiedziałem że tylko żartowałem i nie chce.. i nazwałem go "fucker" (na polski to chyba będzie pierdolec).. później umówiliśmy się na pojedynek na drugi dzień o 12stej :D ... a później pokutował za to Luki bo nie dostał autografu od Cage'a bo ten myślał że to moje DVD i Luki bierze autograf dla mnie :D :-)

Co do gali to mam podobne odczucia do Kopra więc nie będę powtarzał tego co pisał.

Co do biforka to go nie było... Afterek też nie był wielce okazały.. Piwko w Spiżu a później jeszcze ze dwa w hotelu przy mało wyrafinowanych rozmowach :-) Na afterku była jedynie ekipa śpiąca w Hotelu we Wrocku (Ja, Koper, Luki, Street, Maxi4, Nathan). Co do reszty to spierdzielili do domu. Majonez z ekipą starali się pojechać z nami ale samochód im padł.. później go naprawili ... my czekaliśmy ale chłopaki pojechali do domu jednak (why? Majonez... why?).

Polscy adepci jak zwykle nas olali, to chyba ostatni raz kiedy proponujemy im browar po gali.

Co do DVD to tak jak ktoś już pisał... chujowa jakość obrazu i tyle zdarzyłem zobaczyć.

5030302694ac1c2a0d14d2.jpg

Przejrzałem jeszcze raz DVD i z dźwiękiem jest wszystko OK. Słuchałem na słuchawkach i speech Pawłowskiego, Legenda i Grima był bardzo wyraźny i zrozumiały. Co do jakości to Karuzela miała bardzo słabe oświetlenie i głównie przez to obraz nie jest najlepszy. Przejrzałem trailer gali

i jak się ustawi na 720 to jakość będzie podobna jak na DVD.

Przechodząc do gali Dzień Sądu. Zabrałem po drodze na nią Nathana i o 16.30 byłem z nim pod halą. Był już tam Majonez z dwoma kolegami. Później dołączył estevez i kilka innych osób i przez godzinkę gadaliśmy sobie na luzie o wrestlingu.

Pierwsze co się rzuciło w oczy po wejściu na hale to rusztowanie z oświetleniem nad ringiem i stoliki vipowskie z jedzeniem przy samym ringu. Jakoś mi to nie pasuje do gali wrestlingu. Może jakby one były trochę dalej od ringu to jeszcze by to jakoś wyglądało. A tak można było odnieść wrażenie, że wrestling to tylko dodatek do jedzenia. Taki był pomysł DDW. Wypadało zaprosić sponsorów i władze miasta na gale i tak DDW chciało im za to podziękować.

Gale otworzył wywiad z Legendem, którego od tyłu zaatakował Omen. Wykonał na nim dwa razy zwykle DDT i trochę się przestraszyłem o poziom main eventu jak to był jego finisher, ale o tej walce później.

Pan Pawłowski oczywiście musiał wygłosić speech przed pierwszą walką. Zdecydowanie najlepszym momentem był jak zaczął, że jego największym marzeniem jest... , a ktoś z trybun krzyknął schudnąć. Od samego początku walki Przemko rozpoczynał chanta. Ja z lukim szybko się dołączaliśmy, ale pojedynek był słaby i cięzko było się reszcie publiczności się wkręcić. Rider i Klarys dostali 15 minut, wiele się nie działo przez ten chant, ale ostry botch chokeslama Ridera na Klarysie zostany zapamiętany na dłużej. Klarys miał dużo szczęscia, że nic poważnego się mu nie stało.

Cage vs. Roid to już zupełnie inna klasa. Pojedynek mi się bardzo podobał, szybkie tempo, trochę humory i dobre spoty. Cage nakręcał publikę, a my się odpłacaliśmy chantami. W pewnym momencie Przemko zaczął chant Fuck you Cage i nikt nie załapał i Rob go od razu wyłapał i po walce doszło do wyżej opisywanej sytuacji. Raven, siedziałem obok i mogę powiedzieć, że to nie był work, chyba, że Przemko tak świetnie zagrał zdziwionego. Roid na samym początku wykonał splasha z narożnika poza ringu i świetne nakręcił publikę do pojedynku. W pewnym momencie Cage skorzystał z wody ze stoliku by sie na pić i oblać Dona. Przez to na parkiecie było ślisko i było blisko by zaliczył glebę. Roid wygram po submissionie, gdybym tylko pamiętał po jakim to bym napisał.

Nie potrzebie pojedynek Williamsa z Jędrusiem był jako kolejny, bo wyglądało jakby obaj poruszali się po ringu dwa razy wolniej niż Cage z Roidem. To był jeden z powodów, że niezbyt dobrze się oglądało tą walkę, ale wejściem na widownie trochę zamieszania zrobili. Również sam feud poszedł zbyt szybko do przodu, Williams po raz pierwszy walczył w DDW i już mial Gruge Match i nie było reakcji na niego. Co innego Bułecka, który dostał duży pop na wejście i jeszcze większy jak schodził. Bułecka wykonał Płonącą Ciupagę, akcja podobna do playmayker MVP i interweniował Claymore przez co Jedruś wygrał przez DQ. Nie uniknione przez to jest jeszcze jeden pojedynek. Pewnie w jakieś stypulacji no DQ, może przez to pojedynek będzie lepszy.

Po walce była przerwa. Podczas niej zakupiłem sobie DVD. Najwięcej działo się wokół Bułecki. Ledwo co przyszedł już grupka osób była wokół niego. Kolejny przykład, że jego gimmick został świetnie trafiony.

Po przerwie mieliśmy Battle Royal. Zmieniono, że wrestlerzy będą wchodzić co dwie minuty, a nie co 30 sekund. Widocznie minimalnie 2 minuty można było wyświetlić na zegarze. Być może przez nie poprawiono dokładnie bookingu przez to, 3 razy wrestler czekał sam na następną osobę. Dodatkowo annoucer albo chociaż ktoś inny nie poinformowali DDW, że zaczynają dalej gale i wyszła śmieszna sytuacja. Zaczął grać theme Cage'a , a go nie ma. Po chwili wybiega na hale ze swoimi zdjęciami, bo jeszcze prędzej je sprzedawał. Po chwili na hale wrocili Roid i Legend, którzy sprzedawali swój staff. Ja byłem na sali wtedy, ale mowili mi, że cała trójka była zdziwiona, że wznowiono gale bez nich. Myślę, że DDW powinno sobie na jakiś czas darować Battle Royalle, bardzo ciężko, coś ciekwego z nich wyciągnąc. Teraz jeszcze to miało sens. Trzeba było wyłonić nowego contendera, a pozycje w federacji nie są jeszcze wykrewane by konkretne osoby walczyły o shota.

Kamil Aleksander i Chris Botherway zostali w finałowej dwojce i walczyli do pierwszego pinu i można spokojnie to podciągnąć jako kolejną walkę. Chris walczył bardzo technicznie i trzeba przyznać, że jego styl mogł sie tylko podobać tym co głębiej siedzą we wrestlingu i lubią techniczny wrestling. Ja się do takich osób zaliczam i podobał mi się ten pojedynek. Widać było, że każdy założony submission i wyjście z niego było starannie wykonane, płynnie i sensownie. W walce byli lumberjacki, wsród nich Cage, który nie mógł ustać w spokoju i co chwile zaglądał do stolików Vipów i z jednego zabrał widelec i ciagle nim wymachiwał. Kamil zasłużenie wygrał title shota, bo najlepiej prezentuje się ze wszystkich studentów. Teraz pojedynek czeka do pojedynek o DDW, wydaje się, że z góry jest skazany na porażkę, ale kto wie.

Main event zdecydowanie najlepszy, pod względem poziomu walki i atmosfery. Widać była, że publiczność wkręciła się w pojedynek i przez cały czas było głośno na hali. Okazało się, że byli też fani Omena i w pewnym momencie doszło do przekrzykiwania się chantami Legend, Omen wsród zwolenników obu wrestlerów. Ogólnie na tej walce, trzeba było uważać, żeby cało z niej wyjść. Sam musiałem sie odsuwać, bo Legend rzucił Omena na krzesełka w nas sektor. Inni z to zostali przez przestraszeni przez Omena (mała dziewczynka) oraz opluci wodą, tym razem przez Legenda, który mimo że trafił Omena, ale dużo wody na publikę poleciało. Omen zdecydowanie pozytywnie można ocenić i zasłużenie walczył w main evencie. Omen odpalił fireball, ale Legend wybił mu go z rąk i ogień poleciał na twarz Omena, Joe wykonał finisher i obrobił pas. Po walce jeszcze wbiegł Kamil, szybka i płynna wymiana akcji, po których Aleksander uciekł z ringu i po chwili do szatni.

O afterku nie ma co wiele pisać, nikt nie znał miasta i nie wiedzieliśmy gdzie iśc. Zdecydowaliśmy się na wypad na starówke, ale wypiliśmy tam jedno piwo i wróciliśmy do hotelu, gdzie pogadaliśmy sobie trochę o wrestlingu przy Małyszu. (Konkurs w Sapporo leciał)

Podsumowując dobrze oceniam gale, było zdecydowanie lepiej niż się spodziewał. Organizacyjnie zdecydowanie lepiej niż w Karuzeli, że atmosfera trochę trochę gorsza niż tam, ale było mniej fanów wrestlingów z dłuższym stażem (choć w sektorze Attiutude 15-20 osób było) i ciężej zrobić hałas w większej hali. Wygląda na to, że na następną gale najbliżej DDW do Katów. Frekwencja dopisała, było niewiele wolnych miejsc. Było widać, że ludzie sie dobrze bawią i udało się tam znaleźć sponsorów.

1575893877482df76acc17a.jpg

• Reputacja:   239

Raven, siedziałem obok i mogę powiedzieć, że to nie był work, chyba, że Przemko tak świetnie zagrał zdziwionego.

Ciekawi mnie więc definicja słowa "atak wrestlera na fana", bo w tej sytuacji sądzę, że raczej było to jakieś popchnięcie lub coś w tym klimacie (nie wyobrażam sobie, by Cage'a poniosło na tyle, by wyskoczył do P0 z piąchami)?

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

Zwykłe popchniecie lekkie głowy, ale było to zaskakujace.

Lepsze akcje Cage robił później, jak brał jedzenie od vipów na widelec i strzelał w publike.

Gala słabsza od wcześniejszych, adepci zatrzymali sie w miejscu, tylko Aleksander zrobił postep i dostał dlatego titla.

Pierwsza walka katastrofa, do tego 15minut nudy i po walce źle wykonana akcja ridera na klarysie, przez to ten drugi wyladował głowa o ring i wygladało to nieciekawie.

Także za długa gadka Weemana.

Nastepnie match w szybkim tempie, a więc Cage z Roidem.

Kolejna walka to walka słaba czyli Bułecka z Williamsem, która wyszła jakby robili non stop akcje z "Matrixa", czyli zwolnienie tempa.

Niestety battle royal wyszedł słabo, Aleksander z anglikiem mocno średnio ale dawali rade.

Legend z Omenem nie wyszedł źle, Omen miał tez grupe kibiców, a nawet był transparent na trybunie.

Raven ja nic bym do Cagea nie powiedział postanowiłem na tej gali wspierać hellów ( oprócz Omena), i np; sam jeden pare razy darłem sie Kevin Williams !! Jak walczyl z Bułecką, ale był w ringu niestety na tym samym poziomie.

Befora nie było bo ledwie zdązyliśmy na gale.

After był jaki był, po pierwsze nie znalismy miasta, po drugie zmeczenie przez wstawanie z rana i długa jazde, a po trzecie nawaliła część osób.

Niestety może byc powtórka z Kątów i wówczas ja już pasuje ( no chyba ze były by 3znane osoby z indys pokroju Generico).

Absence of War Does Not Mean Peace

3669750324873c0356f997.gif

• Reputacja:   24
  • Urządzenie:  Android

Atak Cage'a na PrzemkO

http://www.youtube.com/watch?v=jXJH9vPjBp0

Omen straszący dziewczynkę + brawl na trybunach:

http://www.youtube.com/watch?v=R8D7uDK0qjg

Edytowane przez estevez

W końcu pojawił się ten filmik. Atak Cage'a może i nie był jakiś świetny, ale środkowe palce wyglądały co najmniej zabawnie.

Ma ktoś może filmik jak OMEN straszy małą dziewczynkę?

my czekaliśmy ale chłopaki pojechali do domu jednak (why? Majonez... why?).

Okazało się, że była pęknięta półoś przy skrzyni biegów - stąd to stukanie. Po kilku kilometrach zaczęło coś szumieć. Tym razem padło łożysko igiełkowe, które też gdzieś tam się znajduje blisko półosi. Jakimś cudem przejechaliśmy te ponad 190 km i poważnie mówię, nie chciałem ryzykować robiąc kolejne kilometry do i po Wrocławiu.

4143166924a5dc43430e70.jpg

• Reputacja:   22

Majonez, spoko jeśli w samochodzie padło znów coś po kilku kilometrach to wiadomo że lepiej jechać do domu. Ja miałem tylko wpierw informację iż naprawiliście samochód i że jedziecie.. a później że jednak pojechaliście do domu.

Zwykłe popchniecie lekkie głowy, ale było to zaskakujace.

Dokładnie tak, myślałem że tylko pogrozi mi palcem albo rzuci jakiś trash talk.. Tego się nie spodziewałem.

5030302694ac1c2a0d14d2.jpg