Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Fakty

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Witam, po porozumieniu z SixKillerem postanowiłem założyć temat który posłuży nam do opisywania swoich poglądów politycznych, kulturalnych, show a także plotek które w dzisiejszych czasach są bardzo często poruszane. co do samej dyskusji prosiłbym aby była ona prowadzona w należytym porządku, bez jakiegokolwiek łamania zasad.

Do dyskusji serdecznie zapraszam wszystkich i myślę ze z biegiem czasu temat należycie się rozwinie :).

https://forum.wrestling.pl/topic/22835-fakty/

• Odpowiedzi 7
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• josser

3

• SixKiller

2

• TakerFanKrk

1

• BWTC

1

Top użytkownicy w tym temacie

Wyjaśnijmy, że porozumienie ze mną polegało na tym, iż napisałem, że każdy może założyć temat jaki chce, o ile nie łamie regulaminu - żadnego błogosławieństwa, ani nakłaniania z mojej strony nie było (co niektórym mogłoby przyjść na myśl, jako że często się na temat polityki wypowiadam).

@down

rozśmiesza nasz kraj na arenie międzynarodowej

No właśnie, po co się zastanawiać nad znaczeniem słów? Ośmiesza, rozśmiesza - wszystko jedno; ważne, że chodzi o śmiech, a ten - jak wiadomo - to samo zdrowie.

Edytowane przez SixKiller
https://forum.wrestling.pl/topic/22835-fakty/#findComment-211330

Krótko pisząc nie podoba mi się to co w Polsce wyprawia pan Jarosław Kaczyński. Uważam go za osobę nie godną polityki, która rozśmiesza nasz kraj na arenie międzynarodowej. To "bronienie krzyża" to wg. mojej skromnej osoby ostre przegięcie. Tyle w temacie. Dziękuje.
https://forum.wrestling.pl/topic/22835-fakty/#findComment-211347

ostatnio chyba w poniedziałek oglądałem konferencję z udziałem tuska i marszałka schetyny. po obejrzeniu dopiero uświadomiłem sobie że nie tylko prezydent komorowski wzbudza we mnie odruch wymiotny. moje pytanie brzmi co się dzieje z dzisiejszą polska. gdy tylko w telewizji ukaze sie kaczynski mam wizje z udzialem jakiejs masakrycznej rzeźni, natomiast na komorowskiego nic tylko upić się i to dość porządnie, bo na trzeźwo nie można na niego patrzeć. gdy słysze tuska i jego wizję brzmi ona jakby mówiła do mnie najbardziej zakłamana osoba jaką znam, słowa z jego ust brzmią tak monotonnie że czasami myślę iże żyjemy w kraju pełnym oszustów.
https://forum.wrestling.pl/topic/22835-fakty/#findComment-211530

• Reputacja:   1

Szczerze powiem że mimo iż mam poglądy zdecydowanie prawicowe i najbliżej mi do PiSu i Jarosława Kaczyńskiego to myślałem że po wyborach będę mógł powiedzieć o Bronisławie Komorowskim "mój prezydent"... Sam pan prezydent Komorowski zapowiadał że "będzie chciał łączyć a nie dzielić" ale niestety skończyło się jak zawsze tylko na pięknych słowach (pominę już haniebne decyzje jak np danie orderu Orła Białego Adamowi Michnikowi który generałów Jaruzelskiego i Kiszczaka nazywał ludźmi honoru)... Ja się z takim prezydentem nie utożsamiam. Zdecydowanie sprzeciwiam się prywatyzacji majątku narodowego co aktualnie uczyniła swoim priorytetem rządząca PO...

Scyzoryk mi się w kieszeni otwiera gdy widzę jak po katastrofie smoleńskiej pozwolono by wrak tupolewa leżał przez 7 miesięcy niezabezpieczony pod gołym niebem i rdzewiał (przecież to jest ewidentne niszczenie dowodów!) a rzecznik rządu mówi że to nie jest problem... Jednak widać że dla Tuska i jego popleczników ważniejsze od wyjaśnienia zagadki śmierci Prezydenta i 95 innych osób są dobre relacje z Putinem.

Ja się na to nie zgadzam i jestem zdecydowanie przeciwko PO i ich wizji Polski...

https://forum.wrestling.pl/topic/22835-fakty/#findComment-211534

Ja zawsze wychodziłem z założenia, że lepiej robić mało i powoli, ale cały czas raczej ze zmianą na lepsze czy bez zbędnych afer niżeli pi..olić wszystko jak się da od A do Z. Nie usprawiedliwiam PO z żadnego stawianego im zarzutu i uważam, że są tak samo zakłamani jak każda inna partia polityczna w naszym kraju. Polityka to jednak tylko i wyłącznie wybieranie mniejszego zła. Podobały się, jak mam rozumieć, niektórym rządy PiSu, tak?

Polityką interesuję się umiarkowanie i nie śledzę z zapałem każdej konferencji prasowej, ale mogę chyba powiedzieć, że lepiej przynajmniej udawać pozory i próby zjednoczenia w pewnych sprawach Polski niezależnie od ugrupowania politycznego niż jawnie pluć jadem na lewo i prawo i popełniać nieracjonalne dezycje.

Co by jednak nie mówić o Kaczyńskim i jakie zarzuty by mu nie stawiać, trzeba przyznać że ma pewną charyzmę. Pociągnął prawie połowę Polski za sobą, przekonał do swoich poglądów i... wyszło jak wyszło. Moim zdaniem, nadużywa on swoją pozycję do własnych - osobiście dla mnie niezrozumiałych - celów (u mnie na starcie jest skreślony poprzez kumplowanie się z Rydzykiem i słynną akcją 'gdzie jest krzyż' :roll: ). O ile na pewnym etapie jego rządów, czyli parę lat wcześniej, byłem w stanie w pewnych sprawach mu i jego ugrupowaniu politycznemu przytakiwać, to w tym momencie uważam go za niewyżytego polityka, który robi wszystko by udupić swoich kolegów, którzy mają czasem inne poglądy od niego... bo tak. Nie rozumiem powodów jego ostatnich decyzji i wypowiedzi w mediach, może jakaś gorycz po stracie brata, nie wiem. O dziwo, Lech swego czasu nie był - o ile mi wiadomo - w najcieplejszych stosunkach z Ziobrą a trzymał bardziej stronę wyrzuconych już z PiSu posłanek, a własnie w tej chwili jego brat robi to co robi.

Nikt nie jest cudotwórcą i nie oszukujmy się, że jak teraz do władzy w nast. wyborach dojdzie jakaś partia opozycyjna to wszystko od tak się zmieni. Jak już wspomniałem, polityka to wybieranie mniejszego zła. Niech każdy sobie w duchu odpowie co jest dla niego mniejszym złem - ja osobiście wolę by przynajmniej starano się poprawić sytuację w naszym kraju, zachowywać dobre pozory w mediach i nie atakować zbyt agrsywnie inne ugrupowania polityczne (być może co za tym idzie, by wielokrotnie mnie jednak okłamywać), niżeli podejmować w wielu wypadkach zupełnie niepotrzebne decyzje, które są raczej gorsze niż lepsze, czy by co chwilę wybuchać miały jakieś bezsensowne afery.

O dziwo najsensowniej ostatnimi czasy, przynajmniej wg mnie, wypowiadają się posłowie SLD i za nimi jestem w stanie w najbliższym czasie pójść i zagłosować. Tyle, że przecież to też już przerabialiśmy, a ja osobiście dwóch kadencji Kwaśniewskiego nie wspominam zbyt dobrze.

https://forum.wrestling.pl/topic/22835-fakty/#findComment-211539

dzisiej na onecie wyczytałem, że prezydent usa barack obama podziękował ''przyjacielowi'' r.sikorskiemu.

Chwila chwila czegoś tutaj nie rozumiem, nie rozumiem słowa ''przyjaciel'', fakt ten może świadczyć iż pan r.sikorski działa dla ameryki, z niekorzyścią dla polski. za co obama dziekowal, niewątpliwie za to że sikorski poparł wbrew polskim interesom. Wrócę do tarczy antyrakietowej, nasuwa mi się fakt iż polska niedostała tarczy ze względów niezgody rosji. usa liczy na pomoc wojsk rosyjskich w iranie, wychodzi na to że my możemy sobie marzyć o parasolu amerykańskim.

https://forum.wrestling.pl/topic/22835-fakty/#findComment-211958

Fakt ten świadczy tylko i wyłącznie o dyplomacji Obamy - tak, z dużej litery, podobnie jak "Sikorskiemu", "USA", "Iranie" itd., przyjacielu rawmod.
https://forum.wrestling.pl/topic/22835-fakty/#findComment-211967

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Dodaj nową pozycję...