Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE by Wopio

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Sam postanowiłem zacząć pisać. Gale jak widać pisane będą od nowego roku. Jednak Storyline'y są aktualne.

http://www.wwe.com/content/media/images/Headers/7086216

CM Punk

Carlito

Daniel Bryan

Darren Young

David Hart Smith

David Otunga

Evan Bourne

Ezekiel Jackson

Goldust

Heath Slater

Husky Harris

Jey Uso

Jimmy Uso

John Cena

John Morrison

Justin Gabriel

Mark Henry

Michael McGillicutty

Michael Tarver

Mr. McMahon

Primo

R-Truth

Randy Orton

Santino Marella

Sheamus

Skip Sheffield

Ted DiBiase

The Great Khali

The Miz

Triple H

Tyson Kidd

Vladimir Kozlov

Wade Barrett

William Regal

Yoshi Tatsu

Zack Ryder

http://www.wwe.com/content/media/touts/championship/9886364

Randy Orton

http://www.wwe.com/content/media/touts/championship/9884206

Daniel Bryan

http://www.wwe.com/content/media/touts/championship/15414352

Heath Slater i Justin Gabriel

RAW 03.01.11

RAW rozpoczyna się fajerwerkami i swoim themem. Komentatorzy wspominają wczorajszą galę PPV „TLC”, na której wydarzyło się dosyć wiele.

- Dolph Ziggler vs Alberto Del Rio vs Kaval vs Cody Rhodes vs Drew McIntyre vs MVP :

Ladder Match w którym zwyciężył Alberto Del Rio po tym jak Kaval wykonał Warriors Way z drabiny na Dolpha Zigglera, a w tym czasie Alberto ściągnął pas.

- Daniel Bryan vs The Miz – Walka zakończona przez No Contest po interwencji Nexus.

- Heath Slater i Justin Gabriel vs The Hart Dynasty - Nexus pokonało w szybkiej walce Hartów, po walce DH Smith zaatakował Tysona Kidda.

- Kane vs Undertaker – Jeśli wygra Kane Undertaker odchodzi z WWE. Jeśli wygra Undertaker, Kane traci szansę na jakikolwiek pas i kiedykolwiek w WWE. Kane pokonał Takera po tym jak Paul Bearer sypnął prochem w oczy Takera.

- Randy Orton vs Wade Barret – Randy Orton pokonał Wade Barreta. John Cena odwrócił uwagę Wade i Orton wykonał mu RKO po którym go odliczył.

We are one…

Na ring zmierza cała 8 Nexusów.[/center]

Wade Barret: Brawo, po tym co zrobiłeś wczoraj John Cena. Wiesz co już się z tobą stanie.

Jesteś zwolniony. Nie masz już tu czego szukać. Wynoś się z tego ringu !! I już tu więcej nie wracaj.

John Cena: Jestem zwolniony ?! A wiesz co to oznacza. Że już nie podlegam żadnym zasadom !!

Cena rzuca się na Barreta i zaczyna go obijać. Reszta Nexus odciąga Cene, ale ten stawia opór i próbuję ich wszystkich odrzucać jednak zostaje wyrzucony z ringu i tam obijają go Heath Slater i Justin Gabriel. Wade Barret otrzepuję się i znów zaczyna mówić:

Wade Barret: Cena… nie musisz już się wysilać. Twoja kariera w WWE jest już zakończona. Albo wiesz co ? Dam ci szansę. Jeśli jeszcze dziś.. zdobędę pas WWE. Ty wrócisz do WWE i nie będziesz już członkiem Nexus. Nie wiem jak to zrobisz. I też kiedy to zrobisz. Masz czas do zakończenia gali.

Nexus schodzą z ringu i udają się na Backstage. Tym czasem John Cena z patrząc z niedowierzaniem. Zaczyna uderzać pięścią w ring. Po chwili jednak pokazuję palcem na laptop tajemniczego GM RAW.

Cena przewraca stojak z laptopem i łamie go w pół o kolano. Po tym łapie za szyję Cole i wyciąga go za stołu komentatorskiego. Ludzie na trybunach milczą. John ustawia głowę Cole pomiędzy kolanami i… Powerbomb na stół komentatorski !! Natychmiast pojawia się ochrona, która odciąga Cene .

Przerwa na reklamy

Na Backstage Josh Matthews zatrzymuję Barreta z resztą Nexus.

Josh Matthews: Jak myślisz Wade. Co się dzisiaj stanie?

Wade Barret: To już nie zależy ode mnie. To zależy od Johna Ceny.

To on wybierze czy chce być dalej wrestlerem, i czy dalej chce walczyć dla publiczności.

Teraz to już nie moja sprawa… ja po prostu mam mieć dzisiaj pas WWE.

Nexusi odchodzą i każdy po drodze popycha Josha

Single Match

Evan Bourne vs Tyson Kidd

Zaczynają od krążenia w ringu. Tyson Kidd przechodzi do klinczu i przerzuca Evana do narożnika.

W narożniku Tyson Kidd punchuje Bourne. Sędzia odciąga Tysona. Kidd odsuwa sędziego i próbuję wbić w narożnik Evana Clotheslinem, jednak Bourne w ostatniej chwili odsuwa się. Tyson uderza o narożnik i odbijając się od niego otrzymuję Neckbreaker 1…2..Kick Out ! To za mało na członka rodziny Hartów. Evan wchodzi na narożnik i… Elbow Drop ! Bourne znów wchodzi na narożnik.

I próbuję wykonać Air Bourne jednak nadziewa się na kolana Kidda 1…Kick Out. Bourne dalej ma siłę.

Podnoszą się obydwaj. Jednak to Tyson kopię w brzuch Bournea i DDT !. Tyson wychodzi po za liny.

Wskakuję na nie i.. springboard elbow drop. 1...2…… Sędzia zostaje wyciągnięty z ringu przez DH Smitha. Tyson Kidd wstaję i krzyczy coś do Davida. Jednak na ringu znów jest sędzia.

Evan podnosi się i… school boy 1….2…3 !! Evan Bourne zwycięża. DH Smith z uśmiechem szybko odchodzi na backstage.

Zapowiedź Royal Rumble

Na ringu stoi John Cena z mikrofonem

John Cena: Chciałem was bardzo przeprosić za to co zrobiłem na początku gali. Poniosło mnie.

Aktualna sytuacja mnie to tego zmusiła. Teraz.. jestem jeszcze zawodnikiem WWE. Mam czas do końca gali by coś zrobić. Skończyć karierę, albo zrobić to .. czego nikt z was nie chcę. Jednak jako, że już niedługo mogę odejść. Chcę by General Manager pokazał się.. i osobiście mnie zwolnił.

Twarzą w twarz.

Ding Dong…

Jerry Lawler: Dostałem SMS od General Managera. “John. Nie mam zamiaru się tobie pokazywać. Zgodziłeś się na walkę i przegrałeś. Nie wywiązałeś się i jesteś zwolniony. Chyba, że zrobisz to co tobie kazał Wade Barret”

John Cena spuścił głowę i odszedł na backstage.

Battle Royal for 1# Contender United States Championship

Zack Ryder vs Ted DiBiase vs Sheamus vs Primo vs Carlito vs R-Truth vs Darren Young vs David Otunga vs Justin Gabriel vs Heath Slater

W ringu wielkie zamieszanie. Każdy obija każdego po kolei. Jednak w tym momencie Sheamus wyrzuca Darrena Younga przez Brouqe Kick !! Sheamus jedną nogą na linach. Carlito próbuję go wyrzucić jednak Sheamus jakoś wraca na ring. Heath Slater i Justin Gabriel w rogu atakują R-Trutha i starają się go wyrzucić. Ted DiBiase punchuje Rydera w narożniku. A Sheamus jest atakowany przez Braci Colóns. David Otunga czai się za Ted’em DiBiase. DiBiase wykonuję Dream Street na Ryderze !!

Odwraca się i .. Modified Spinebuster !!. Otunga wyrzuca DiBiasiego i Rydera. Bracia Colón chcą wyrzucić Sheamusa jednak on wykonuję im podwójny clothesline i to oni są wyrzuceni po za ring !!

W ringu R-Truth, Sheamus, David Otunga, Gabriel i Slater. Justin Gabriel wchodzi na narożnik i chce wykonać 450 splash na R-Trutha. Jednak zrzuca go z narożnika Sheamus !! Gabriel po za ringiem.

Slater odbija się od lin i wykonuję low dropkick Sheamusowi. Ten uklęka na jedno kolano i otrzymuję spinning wheel Kick. R-Truth się podnosi. David Otunga od razu Irish Whipuje go w narożnik.

David Otunga podchodzi do R-Truth i ustawiając go na narożniku wykonuję Superplex !!

Heath Slater wyrzuca w tym czasie Sheamusa. Jednak Sheamus utrzymuje się i wraca pod dolną liną.. Jednak gdy zauważa, że nie jest widziany na ringu wraca po za ring jednak dołem.

Heath podnosi R-Trutha i razem z Otungą go wyrzucają. Członkowie Nexus stoją naprzeciw siebie i patrzą się wrogo. Otunga próbuję punchem trafić w Slatera. Ten się schyla, a w tym czasie Sheamus, który powrócił na ring trafia Broque Kickiem w Otunge. Slater od razu wykonuję Sweetnes na Sheamusie !!. Slater podnosi Otungę i wyrzuca go po za ring, a zaraz to samo robi z Sheamusem !!

A więc pretendentem do pasa United States na Royal Rumble jest posiadacz pasu Tag-Teamowego Heath Slater !!!.

Szatnia Nexus

Wade Barret: Heath świetnie… Musisz na Royal Rumble zdobyć pas United States. Wtedy całkowicie zdominujemy RAW, ponieważ to, że pas WWE będzie mój jest pewne. Teraz jest sprawa Royal Rumble Matchu. Tylko dwóch z was w nim wystąpi. Micheal McGillicuty i Husky Harris.

David Otunga: A ja w czym wystąpie ?

Wade Barret: Ty ?? Ty wystąpisz w niczym. Ponieważ nic nie osiągnąłeś. Jesteś tylko zwykłym pachołkiem w tej stajni. Nie potrzebujemy tu takich. Za tydzień zmierzysz się z przeciwnikiem, którego ja ci wybiorę. Jeśli przegrasz. To odchodzisz !!.

United States Championship

Daniel Bryan© vs The Miz

The Miz rzuca się wściekle na Daniela Bryana. Przewracając go w parterze obija go serią ostrych punchów. Sędzia stara się go odciągnąć jednak on nic z tego nie robi. Sędzia ogłasza DQ.

Nie przytomny Bryan leży, a The Miz go podnosi i… Skull-Crushing Finalle.

Mr. Money in The Bank schodzi z ringu po walizkę I powtarza swój finiszer jednak tym razem na walizkę.

Yeaaauh

Na ring z mikrofonem zmierza CM Punk

CM Punk: Jestem 3 krotnym World Heavyweight Championem, 1 raz posiadałem pas ECW, a teraz co ? A teraz ogolono mi głowę i przeniesiono mnie na RAW.. tak bez powodu jak jakiegoś wypierdka !

Byłem już posiadaczem pasa brandu SD! i ECW. Teraz czas na pas WWE. Jestem na to gotowy i już dziś chcę się o niego zmierzyć. Nie obchodzi mnie to, że zdobędę go może kosztem Johna Ceny.

W dzisiejszym Main Evencie chcę się o ten pas zmierzyć z Randym Ortonem.

Ding Dong

Jerry Lawler: General Manager Raw napisał „ Tak więc w dzisiejszym Main Evencie. Randy Orton zmierzy się z Wadem Barretem i CM Punkiem w Triple Threat Matchu. Jeśli w tej walce zainterweniuje Nexus. Pas automatycznie trafia do Ortona”

CM Punk uśmiechając się odchodzi na Backstage.

Single Match

John Morrison vs Michael McGillicuty(w/Husky Harris)

John Morrison wymienia się serią punchów z McGillicutym. W końcu mocniejszym trafia Micheal, odbija się od lin i powala Morrisona clotheslinem. Michael od razu ustawia się w narożniku.

Morrison się podnosi, jednak gdy syn Mr.Perfecta na niego biegnie ten go powala dropkickiem w twarz. Morrison ustawia Michaela pod narożnikiem i … trafia w kolana członka Nexusów !!

Michael podnosi go i wrzuca w narożnik, ustawia się w przeciwnym narożniku. I rozpędzając się wbija Johna w narożnik. Morrison zamroczony stoi, a Michael wykonuje mu McGillicuter !! 1…2….3 !!

Syn Mr.Perfecta czysto pokonuję Johna Morrisona. Jednak co on robi !! Podnosi Morrisona i wyrzuca go za ring, po czym pokazuje na siebie i wskazuję na logo Royal Rumble na titantronie.

Widzimy Josha Matthewsa i stojącego obok niego Randyego Ortona.

Josh Matthews: Randy.. Co myślisz o swoich rywalach ?

Randy Orton: Wade Barret to nie jest dla mnie rywal. Nie dawno był Rookie.

Jednak CM Punka szanuję .. i uważam, że będzie godnym rywalem.

Josh Matthews: Czy nie uważasz, że wygrałeś na TLC tylko dzięki Johnowi Cenie ? Było widać dominację Wade’a…

Randy Orton: Że co proszę ?!

Randy wykonuję na Joshu RKO i odchodzi

Jerry Lawler: A więc to czas na dzisiejszy Main Event, w którym ważyć się będą losy jednej z największych gwiazd w historii WWE Johna Ceny !! Dzisiaj niestety muszę sam komentować przez Nexus. Nie zapomnijmy, że dzisiaj może zdarzyć się dosłownie wszystko… prócz interwencji Nexus.

Ding Dong

Jerry Lawler: General Manager pisze „Oczywiście warto dodać, że sędzia specjalnym tego pojedynku będzie… General Manager RAW !!!”

If Ya Smell…

The Rock: Powróciłem… i to od teraz ja będę rządzić w RAW. Teraz jestem już widoczny… i wszelkie sprawy będę załatwiać sam !! A więc nie czekajmy i rozpocznijmy Main Event !!

WWE Championship

Randy Orton© vs CM Punk vs Wade Barret

Wade Barret od razu ucieka z ringu. Orton ogląda się za nim, i w tym momencie otrzymuję

Nokautujący Roundhouse Kick. Pin 1…2.. Kick Out ! Orton sam odrywa bark od ziemii.

Wade dalej obserwuję po za ringiem co się w nim dzieje. CM Punk podnosi Ortona i zostaję

Odepchnięty. Odbija się od lin i zostaje powalony clotheslinem. Orton schodzi z ringu.

Gdy Orton podchodzi do Wade ten ucieka na ring. Jednak tam zostaję powalony Dropkickiem.

Orton wraca na ring, a CM Punk wyrzuca go po za ring Clotheslinem i sam z niego wypada.

Wade podnosi się w tym czasie. CM Punk powoli się podnosi z Ortonem. Jednak szybszy był

CM Punk i wbił Ortona w barierkę po za ringiem. Punk wślizguję się na ring i tam zostaję

Zaatakowany serią stompów. Pin 1..Kick Out !!. Wade podnosi CM Punka odbija go od lin i

Sam otrzymuję Big Boota. Orton podnosi się jednak nie wchodzi na ring. CM Punk podnosi

Wade do GTS i mamy GO TO Sleep !! 1…2….Kick Out ! Orton przerywa pin.

CM Punk się podnosi i…. Orton nie trafia z RKO tylko zostaję odepchnięty.

CM Punk wynosi Ortona do GTS i wykonuje je na Barreta !! 1….2….Kick Out !

Pin przerywa John Cena !!! Cena podnosi Punka i wykonuje AA, po tym na AA załapuję

Się także Randy Orton. John kładzie rękę Wade’a na Ortonie 1…2….3 ! Nowym posiadaczem

Pasa WWE jest Wade. The Rock wznosi rękę Wade do góry.

Tłuczone szkło

Na rampie staję Steve Austin

Steve Austin: To jakaś pomyłka… to nie ty jesteś The Rock General Managerem… tylko ja !!

Tak więc ustalam, że ta walka zostaję kontynuowana. Jednak Wade masz pas na swoim

Koncie i John Cena zostaję w federacji !!

Steve Austin wbiega na ring i wyrzuca z niego The Rocka.

Na ring wbiega sędzia i Wade przypina Ortona 1…2…Kick Out !! Wade wstaję i podnosi

Ortona. Jednak on punchem w krocze uwalnia się i wyrzuca go z ringu !.

W tym momencie podniósł się CM Punk. Orton się odwraca i już jest ustawiony pod G-T-S !!

Jednak Wade szybko wskakuję na ring i wykonuję Clothesline CM Punkowi tak, że ten upada z

Ortonem na barkach. Wade przypina CM Punka jednak sędzia dolicza tylko do 2.

Wade udaję się po za ring i bierze krzesło. Wchodzi z nim na ring i CM punk wykonuje na nim

Big boot w krzesło ! Punk wynosi po raz kolejny Wade i wykonuję tym razem pomyślnie GTS.

Pin 1…2…3 !! I nowym posiadaczem pasa WWE jest CM Punk. To niesamowite 2 zmiany

Posiadacza najważniejszego pasa w federacji. CM Punk osiągnął swój cel. Ma najważniejszy

Pas w WWE. I teraz posiadał je już wszystkie. CM Punka już chyba nie powstrzyma nic….

Awesome…

Proszę państwa na ring wbiega The Miz i oddaję swoją walizkę !! Tak więc zobaczymy, już 3

Walkę o pas WWE dzisiejszej nocy !!

WWE Championship

CM Punk© vs The Miz

The Miz od razu przechodzi do ataku na CM Punka. Suplexem rzuca go na środek ringu.

Ustawia się obok CM Punka… ten się podnosi i… wynosi The Miza pod G-T-S i jest !! 1…2…3 !!

CM Punk broni pasa. The Miz zostaję pierwszym MiTB, który nie wykorzystał walizki.

Punk wznosi swój pas i nie może uwierzyć w to co się stało.

Aktualna karta na Royal Rumble:

Royal Rumble Match

Daniel Bryan© vs Heath Slater

Edytowane przez wopio
  • Odpowiedzi 4
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• wopio

2

• Stamford

1

• Rany

1

• Puri_92

1

Top użytkownicy w tym temacie

O siema, stary gram bodajże u Ciebie w Managerze w lidze prywatnej w Xpercie drużyną Tulipany ;P Ale mniejsza o to przejdźmy do gali ;]

Fajnie że na początku takie wydarzenia z TLC wymyślone. Fajny pomysł!

8 Nexus, hmm.. szczerze nie mogę się doliczyć ich aż ośmiu :P Może nie jestem na bierząco..

Pomysł z Ceną na początku po prostu genialny. Na prawde to mi się podoba.

Walki oczywiście jak dla mnie trochę krótkie i dziwi mnie różnica czcionek, to jest strasznie zastanawiające, ale jako że pierwsza gala to masz +

Ale naprawdę dużo nie realnych rzeczy i chyba pominęłem moment kiedy Cena załatwia walkę o pas Barrettowi albo poprostu go nie ma..

No i oczywiście zapraszam cię do czytania i komentowania moich gali!

[you] czytaj moje DIARY!!!

Hmm cieszy moze lekki i chyba stopniowy push dla Bourne'a. Nie rozumiem troche walki McGillicuty vs Morrison :D Dzika taka trochę. Miz nie wykorzystuje walizki ;/ Szkoda, wielka szkoda.Zamieszanie z General Managerem i w końcu nie wiem kto tak naprawde nim jest :P

Jedno też zastanawia. Walka o miano pretendenta do Intercontinental Championship?

"A więc pretendentem do pasa United States na Royal Rumble jest posiadacz pasu Tag-Teamowego Heath Slater !!!. " - czyli chyba mały błąd się wkradł.

Gala taka trochę krótka, ale na dobry początek czemu nie. Staraj sie a wszystko powinno jakoś sie rozwijac. Ja na początku pisałem słabe gale... Nie! Zaraz... Ja wciąż piszę slabe gale

No nie pozostaje mi nic innego jak zaprosić do nas :)

Pierwsza gala nie najgorsza, dobrze że zadbałeś o push dla Bourne, straszy fakt iż Miziu nie wykorzystał walizki, Heat Slater i US Championship? Koszmar... Ale staraj się coś robić z segmentami bo w galach o WWE są najważniejsze, na RAW czy SD!

Zapraszam do mnie :)

18743890924d41ae26e8e9c.jpg

• 4 tygodnie później...

http://www.wwe.com/content/media/images/Headers/15898086

Alberto Del Rio

Big Show

Caylen Croft

Chavo Guerrero

Chris Masters

Christian

Cody Rhodes

Curt Hawkins

Dolph Ziggler

Drew McIntyre

Edge

Finlay

Jack Swagger

Joey Mercury

JTG

Kane

Kaval

Kofi Kingston

Luke Gallows

MVP

R-Truth

Rey Mysterio

Shad

The Great Khali

Trent Barreta

Tyler Reks

Vance Archer

Vladimir Kozlov

Yoshi Tatsu

Zack Ryder

Stajnie i tag-teamy:

-Curt Hawkins i Vance Archer

-Caylen Croft I Trent Barreta

http://www.wwe.com/content/media/touts/championship/9369998

Kane

http://www.wwe.com/content/media/touts/championship/9886690

Alberto Del Rio

SmackDown! 07.11.10

Gala tradycyjnie rozpoczyna się od themu i świetnego pokazu fajerwerków.

Komentatorzy zaczynają od przypomnienia co wydarzyło się na ostatnim RAW.

M.in.

- John Cena po za Nexus, jednak w WWE.

- Heath Slater pretendentem do pasa U.S

- Steve Austin general managerem RAW.

- CM Punk WWE Championem.

- The Miz nie wykorzystuję walizki MiTB.

Komentatorzy także informują, że Vince McMahon znów wznowił NXT. Jednak w jakiej formie dowiemy się tego później.

Rozmowę przerywa im Theme Alberto Del Rio. Ricardo Rodriguez na ringu zapowiada go, a ten samochodem podjeżdża pod rampę i wychodzi z niego. Chwilę chwali się swoim pasem publiczności, a później kieruję się w stronę ringu.

Alberto Del Rio: Jestem dziś taki szczęśliwy. Zdobyłem swój pierwszy pas w WWE, pokonałem nie 1 przeciwnika… a aż 5. Teraz na Royal Rumble postanowiłem dać sobie spokój i nie będę go bronił.

Pokazałem jakim jestem dobrym wrestlerem na TLC. Przez ten miesiąc przyjże się wszystkim i sam sobie wybiorę pretendenta. Oczywiście będzie on bardzo godnym przeciwnikiem.

A więc do zobaczenia za tydzień teraz idę odpoczywać…

Kaval Theme

Kaval wchodzi na ring z mikrofonem

Kaval: Zaczekaj Alberto. Pan Long nie jest ślepy, i przecież widział w jaki sposób wygrałeś pas na TLC.

Taki właśnie jest ladder match. Nie zawsze wygrywa ten, który się najwięcej napracował. Mogłem zdobyć ten pas, jednak wybrałem zrobienie czegoś pamiętnego. Czegoś dla widzów. Ty jednak po prostu wszedłeś na ring i zdjąłeś ukradkiem pas … To jest nie dopuszczalne. Nie ma teraz lepszego pretendenta ode mnie, a więc nie czekajmy i rozpocznijmy walkę o pas interkontynentalny !!

Alberto Del Rio spojrzał grożnym wzrokiem na Kavala po czym kopnął go poniżej pasa i założył

rolling cross armbar. Kaval po chwili mdleje, a Alberto go zostawia i odchodzi na backstage.

Gdy już jest w połowie drogi rozbrzmiewa theme GM SmackDown!.

Theodore Long: Mam dla ciebie świetną wiadomość Alberto. Nie musisz czekać na dobrego przeciwnika, aż do Elimination Chamber. Już dziś Kaval zmierzy się z Dolphem Zigglerem.

O to.. kto zmierzy się z tobą na Royal Rumble.

Alberto Del Rio zastanawia się chwile i zaczyna biec w stronę ringu. Jednak zatrzymują go ochroniarze.

Przerwa na reklamę

Promo(Kane)

Non-title Match

The Nexus(Heath Slater & Justin Gabriel) vs Curt Hawkins & Vance Archer

Zaczynają Heath i Curt. Hawkins rzuca się z serią punchy na Heatha.

Wrzuca go w narożnik i próbuję wbić się w niego, jednak w ostatniej chwili Heath odsuwa się

I gdy Curt odbija się od narożnika mamy… sweetnes. Heath zmienia się z Justinem i zrzuca z progu Archera. Justin wchodzi na narożnik i… 450 splash. Gabriel przechodzi do pinu 1….2….3

Mistrzowie tag teamów pokazują, że nie bez powodu zdobyli pasy. Po walce Vance wszedł na ring i podniósł Curta. Ten jednak kopnął Vance'a i wykonał Laugh Riot ! Curt odszedł na backstage zostawiając swojego tagteam partnera.

Backstage

(Biuro GM SmackDown!)

Christian: Ted ja tego nie rozumiem. Jestem byłym ECW Championem. Trzymałem ten pas przez bardzo długi czas. Pokonywałem każdego wystawionego mi pretendenta. Przegrałem ten pas przez Williama Regala, który choć oszukiwał i tak wygrywałem dalej. I co ja z tego mam ?

Jedyne co mi daliście przez ten czas to walka kwalifikacyjna do ladder matchu na TLC, która i tak była oszukana jak wszystkie walki, które przegrywam. Teraz nie ma Undertakera. Dlatego to ja chcę być kolejnym pretendentem do tytułu mistrza.

Theodore Long: Nie jestem pewien co do..

Christian: Czego nie jesteś pewien !! Ted lubię cię… i dlatego będę miły. Chcesz się przekonać, że jestem idealny ? Daj mi dziś jakąś walkę

Theodore Long: Hmm.. dobra. Dziś w main evencie zmierzysz się z Jackiem Swaggerem.

Christian: Dzięki…

Coś nagle otwiera kopnięciem drzwi.

Edge: Że co ?? Z kim … ? Jack Swagger zdobył pas World Heavyweight tylko dzięki Money In the bank.

Nie potrafił nawet obronić tego pasa…a takźe przegrywał w openerach.

Theodore Long: Dobrze…a więc dziś w main evencie Christian zmierzy się z Jackiem Swaggerem i tobą Edge.

Edge: I to ja rozumiem.

Single Match

Big Show vs Kofi Kingston

Końcówka:

Kofi odbija się od lin, jednak zostaje szybko powalony przez Big Showa. Show podnosi go i powerslam. Show już podnosi za głowę. Łapię go za szyje i Kofi uwalnia się z tego kopiąc Showa w głowę. Big Show lekko zamroczony. Kofi znów odbija się od lin i low dropkick w kolano.

Olbrzym przyklęka na jedno kolano i Kofi znów powtarza akcję tym razem w głowę ..

Pin 1..Kick Out! Kofi czeka na wstającego Big Showa. Największy atleta świata się podnosi.

Kofi zaczyna na niego biec jednak załapuje się na szybki chokeslam. Big Show wznosi ręce w górę i odwraca się do publiczności. Kofi zwija się z bólu. Na krawędzi ringu pojawia się jakaś osoba w masce!. Sędzia odgania ją… A z innej strony ktoś szybko wbiega na ring i rozbija baseball na głowie Big Showa. Show zamroczony się odwraca i zostaję zaskoczony trouble In paradise !! 1…2..3.

Kofi Kingston pokonuję Big Showa. Brzmi to niewiarygodnie… a jednak.

Backstage

Josh Mathews: Proszę powitajcie mojego gościa, a jest nim aktualny World Heavyweight Champion Kane. Kane jak się z tym czujesz… że wyrzuciłeś można by powiedzieć swojego brata z federacji ?

Kane: Dokonałem tego… by pokazać innym, że to ja jestem najlepszy. Zawsze żyłem w jego cieniu.

On zdobywał pasy, ja byłem tylko z boku i patrzyłem na to wszystko. Teraz to ja jestem na szczycie i nie pozwolę siebie z niego zrzucić.

Josh Mathews: Dziś 3 świetnych zawodników będzie ze sobą rywalizować o prawo do walki z tobą.

Jak myślisz który z nich wygra ?

Kane: Nie ważne który z nich wygra… ważne, że ja ulubiony demon diabła. Będę dalej na szczycie i żaden z nich mi nie zagrozi.

Josh Mathews: Dziękuje ci Kane.

Z zaskoczenia ktoś atakuję w nogę potwora. Gdy ten się schyli druga zamaskowana osoba wykonuję mu buldoga. Zamaskowane osoby znów uciekają w nie znaną stronę.

Single Match for 1#Contender Intercontinental Championship

Dolph Ziggler vs Kaval

Kaval przy swoim themie zmierza w stronę ringu. Trzyma się za rękę na, którą otrzymał subbmision od Alberto Del Rio. Jednak gdy już jest przy ringu, szybko podbiega do niego Dolph Ziggler i atakuję go w głowę. Ziggler podnosi Kavala i wykonuję mu irish whip w słupek obok ringu, po czym obija jego rękę o niego. Kaval zwija się z bólu na ziemii, a Dolph wrzuca go na ring. Gdy obydwaj są już w ringu i Kaval za pomocą lin się podnosi sędzia rozpoczyna walkę. Zwycięzca 2 sezonu NXT schodzi od razu z ringu, gdzie opiera się o stół komentatorski. Dolph bez wahania się z schodzi do niego. Jednak nadziewa się na dropkick i zostaję powalony. Kaval wchodzi na ring. Sędzia dolicza do 5, a Dolph wchodzi na ring i otrzymuję od Kavala abisegiri. Pin 1..2..Kick Out ! Kavala ból w ręku się coraz bardziej powiększa, widać to po nim. Opiera się o liny i czeka, aż Dolph wstanie. Dolph się podnosi.

Kaval biegnie na niego, jednak on nadziewa jego rękę na swoje kolana. Kaval leży i zwija się z bólu na ringu. Dolph Ziggler przypina 1..2…Kick Out ! Kaval się nie poddaje. Dolph ustawia się za Kavalem i gdy ten się podnosi ten wykonuję mu Zig Zag !! Dolph jednak chyba nie zamierza tak szybko odpuścić Kavalowi. Zaczyna stompować rękę Kavala. Ziggler po chwili jednak zakłada Sleeper Hold, po którym Kaval natychmiastowo się poddaje i to Dolph Ziggler zostaję 1# contender do pasa Intercontinental Championship.Dolph.

Do Kavala przybiegają lekarze, jednak on o własnych siłach opuszcza szybko arenę, trzymając się za rękę.

Reklama

Promo(Alberto Del Rio© vs Dolph Ziggler)

Backstage

Słychać głosy

…: Co dalej ?

.. : No czekamy na niego… mamy niszczyć ile wlezie, aż w końcu on nie przyjdzie.

…:Mam nadzieję, że to się uda.

..: Musi się udać…

Non-title Match

Alberto Del Rio vs Rey Mysterio

Końcówka:

Rey Mysterio na narożniku. Alberto Del Rio leży i … elbow drop 1…2..kick out.

Mysterio podnosi Del Rio, jednak on łapie za nogę Mysterio. Gdy Rey leży Alberto bierze jego drugą nogę i stompuje go w krocze. Sędzia upomina Alberto, a Rey powoli się podnosi.

Alberto odpycha sędziego i kopnięciem w twarz powala Reya i zaczyna go stompować.

Sędzia odlicza do 5.. przy 4 Del Rio przestaje. Alberto podnosi Mysterio i irish whip na liny.

Mysterio odbija się wraca, jednak pochyla się nad ręką Del Rio i znów odbija się od lin i dropkick w nogę. Alberto Del Rio upada na 2 linę. Mysterio odbija się znów od lin i…

Del Rio z nich schodzi i mamy.. spinebuster !! Alberto Del Rio podnosi i wbija w narożnik Mysterio. Ustawia się w drugim i rozbiega się na Reya. Del Rio już prawie wykonuję einzuigiri jednak Mysterio się odsuwa i Alberto odbija się nogami od narożnika i uderza głową ring.

Mysterio go podnosi i… reverse DDT. Rey przechodzi do pinu 1….2….Kick Out !

Rey wchodzi na narożnik i czeka na wstającego Alberto. Ten się podnosi, Mysterio wskakuję mu na barki i… Powerbomb na środek ringu !! Alberto podnosi Mysterio i zakład Rolling cross armbar, po którym Mysterio odklepuję. Na ring zmierzają 2 zamaskowane osoby.

Alberto szybko ucieka przez trybuny. Jednak tajemnicze osoby dopadają do Reya Mysterio i zaczynają go obijać. Podnoszą go i jedna z osób wykonuję mu DDT, a druga dokłada Legdrop.

W stronę ringu zaczyna jednak iść Big Show, a za nim Chris Masters, Chavo Guerrero, Vance Archer i Yoshi Tatsu. W ringu już Yoshi Tatsu i Vance zaczynają obijać zamaskowanych napastników jednak oni szybko sobie z nimi radzą i wyrzucają ich po za ring. Pozostali w ringu. Chavo Guerrero otrzymuję Spear. Big Show łapie jedną z zamaskowanych osób za głowę i stara się ściągnąć mu maskę, jednak z drugiej strony otrzymuję cios baseballem w głowę ! To już dziś drugi. Big Show pada nieprzytomny na ring. A Masters sam wycofuję się na backstage.

Theodore Long theme

Theodore Long staję na rampie z mikrofonem

Theodore Long: Czego wy chcecie !! Kontraktu ? Dam wam tego.. jakiejś sumy ? Też wam mogę dać.. tylko proszę.. nie niszczcie mojego show !!

Zamaskowana osoba: No wiesz Ted… może i byśmy mogli skończyć niszczyć te.. twoje show.

Tylko, że ty owego nie posiadasz..

Theodore Long: O czym ty mówisz ?!

Zamaskowane osoby nic nie odpowiadają i udają się w stronę Longa, który ucieka na backstage.

Edge Theme. Edge wchodzi na ring z mikrofonem w ręku.

Edge: Teraz czeka mnie kolejna walka o 1# Contender do pasa WHC. Będzie to mój 10 pas mistrzowski… Piękne uczucie. Jednak teraz mam kolejny problem, ponieważ zniknął nam pan Long. A więc chyba nie będzie nikt miał naprzeciwko, że zmienimy stypulację tej walki.

Może ja tego nie mogę zrobić… ale zrobi to ktoś.. w kim znów się zakochałem…

A jest nią oficjalna konsultantka SmackDown! Vickie Guerrero !!

Vickie Guerrero: Excuse Me !! Dolph… teraz chcę ci coś przekazać… Nie chcę być już z tobą.

Straciłeś pas interkontynentalny.. I straciłeś wiele w moich oczach. Teraz nawet bycie pretendentem dla ciebie.. nie jest świetne. Ale na szczęście mam już kogoś nowego.. a zarazem starego. Edge.. Tak jak już prosiłeś, ta walka będzie miała coś specjalnego..Sędziego. I wygrać będzie można tylko i wyłącznie przez pin.

A teraz zapraszam na ring sędziów specjalnych !

Na ring wbiega Zack Ryder i Curt Hawkins w spodniach ze znaczkami „Rated R”.

Triple Threat Elimination Match for 1# Contender World Heavyweight Championship

Jack Swagger vs Christian vs Edge

Końcówka:

Jack Swagger po za ringiem podnosi się za pomocą barierek, a w ringu Edge obija Christiana.

Edge podnosi go i Irish whipuję w narożnik, jednak gdy próbuję wbić go do niego, ten odsuwa się i to Edge ląduję w narożniku i gdy się od niego odbija Christian łapię go pod Killswitch !! Jednak Zack Ryder odpycha Christiana tak by puścił uchwyt. Christian z pretensjami zaczyna odpychać Rydera. Jednak co widzimy !! Edge się podnosi i

Wykonuj School Boy ! 1..2.. Kick out !! Christian jakimś sposobem zdołał się uwolnić.

Jednak to teraz Edge atakuję. Za ringiem widzimy Swaggera, który stoi obok ringu i ukrywa się tak, by nie było go widać. Edge znów sprowadza Christiana do narożnika i zaczyna go punchować. Christian jednak powstrzymuję go headbuttem. Captain Charisma łapię za rękę Edge’a i przeskakując nad 3 liną nadziewa ją na nie !! Edge chwyta się za rękę. A Christian szybko wykonuję dropkick stojącemu obok ringu Swaggerowi, który wbił się po dropkicku w narożnik. Christian znowu w ringu. Jednak za nim zdążył podnieść Edge’a, na ring wszedł Curt Hawkins, który odwracając Christina szybko wykonał mu DDT. Edge dalej z bólem ręki przypina Christina 1..2..kick out !. Edge nakazuje podnieść Christiana.

A sam ustawia się w narożniku i… Big Boot. Edge otrzymuję potężnego big boota, po którym nieprzytomnie pada na ziemię. Christian wyrywa się od Zacka i Curta i przypina Edge’a.

Jednak żaden z nich nie ma zamiaru odliczać. Christian wstaję i znów ma pretensję do nich.

Na ring wchodzi Swagger, który ustawia się za Christianem. Ten się odwraca i otrzymu gutwrench powerbomb ! Swagger patrzy się chwilę na Rydera, po czym kopie go w brzuch i wykonuję kolejny raz swój powerbomb, i na niego nadziewa się także Curt Hawkins wchodzący na ring. W stronę ringu kulejąc zaczyna iść Theodore Long.

Za nim jednak wybiegają zamaskowani napastnicy i atakują go podwójnym ciosem w nogi. Long wywraca się. Napastnicy ustawiają się na rampie, a na nią wchodzi…. The Rock !!!

The Rock: Long… mam dla ciebie dobrą wiadomość. Teraz to ja jestem General Managerem SmackDown!. Te wszystkie ataki były planowane i to oni mi pomogli w tym bym stał się kimś ważnym. Po tym jak na RAW zostałem oszukany. A więc nagrodą za to, że mi pomogliście jest to… że zmieniam stypulację tej walki, a wy do niej dołączacie. Będzie to Elimination Table Match. Zapraszam na ring.

Jedna z tych osób ściąga maskę… jest to Batista !!!, a drugą osobą jest… to Jeff Hardy !!!

To niesamowite. Batista i Hardy wbiegają na ring. Batista powala spearem Swaggera.

A Jeff Hardy wchodzi na narożnik i.. skacząc na Edge’a odbija się od jego kolan !!.

Edge powoli za pomocą lin się podnosi. Batista jednak kopię go w brzuch i .. Gdy Edge jest na barkach Batisty odbija się od nich. Skacze za niego i .. Edge’o’matic !!. Sędziowie dodatkowi szybko wokół ringu poustawiali stoły. Swagger wyturlał się z ringu, a Edge ustawił się w narożniku i czeka, aż Jeff Hardy się podniesie. Edge zaczyna biec na Jeffa.

Swagger szybko wchodzi na ring ze stołem, i wystawia go. Z drugiej strony stół łapię Christian, który się podniósł. Nic nie widzący Edge wbija się w stół !!!

Edge wyeliminowany !! Edge nie może się z tym pogodzić i chce wykonać spear na Swaggerze, jednak zostaję złapany i otrzymuję gutwrench Poweromb, po którym wyturlał się z ringu !. Jeff Hardy, który już się podniósł. Korzystając z zaskoczenia innych szybko wchodzi na narożnik i powala dropkickiem Swaggera. Jednak gdy się podnosi od tyłu chwyta go Christian, który chce wykonać killswitch, jednak Jeff się jakoś uwalnia, kopię w brzuch Christiana i mamy twist of fate !. Jeff udaję się po stół za ring, wrzuca go. Jednak na ringu szybciej ustawia go Swagger. Batista, który stał obok, odwrócił Swaggera i wykonał mu Batista Bomb na stół !. Swagger wyeliminowany. Christian się podniósł jednak szybko wyszedł po za ring. Na ringu Batista i Jeff. Zbliżają się do siebie i patrzą sobie w oczy.

Batista wskazuję palcem na Christiana. Jeff przytakuję głową, jednak kopię w brzuch Batiste i Twist of Fate !!. Christian wziął stół z za ringu i wrzucił go na ring. Jeff ustawia stół.

Podnosi Batiste i z trudem ustawia go na stolę. Wchodzi na narożnik i wykonuję swój taunt.

Publiczność krzyczy z radości, a Jeff ląduje.. w stole !! Batista w ostatniej chwili osunął się ze stołu. Jeff Hardy wyeliminowany. Batista wznosi ręce do góry. Od tyłu jednak zachodzi go Christian, łapię go za ręce i … Killswitch !! Christian szybko wnosi jakiś stół na ring i ustawia go w narożniku. Podnosi Batistę i wykonuję mu irish whip w stół.. jednak stół się nie łamie.

Christian rzuca Batiste na ziemię, i ustawia na środku ringu stół. Podnosi Batistę.

Jednak w tym momencie na ringu pojawia się Kane !!, który łapię ich obydwu za szyję i wykonuje podwójny Chokeslam, jednak Batista trafia w stół !!!

Słyszymy gong, i nowym pretendentem do tytułu World Heavyweight Championship zostaję Christian !!! Kane wykonuję swój taunt, z ringu wybuchają czerwone fajerwerki, a SmackDown! Schodzi z anteny

Aktualna karta na Royal Rumble:

Royal Rumble Match

World Heavyweight Championship

Kane© vs Christian

Daniel Bryan© vs Heath Slater

Intercontinental Championship

Alberto Del Rio© vs Dolph Ziggler

(Jestem świadom, że w tej gali mogło się pojawić wiele błędów. Jak ktoś coś zauważy nawet drobnego.. piszcie w komentarzach

;) )

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Polecana zawartość

• WWE WrestleMania 41
      Spekulacje i dyskusje na temat największego wydarzenia wrestlingowego roku - WrestleManii 41!
      • 19 odpowiedzi
    • WWE Royal Rumble 2025
      Spekulacje i dyskusje na temat WWE Royal Rumble 2025!
        • Haha
        • Lubię to
      • 79 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami z Monday Night Raw na Netflix!

W tym wątku użytkownicy forum dyskutują na temat czerwonego brandu od 2010 roku. Pozostaw swoją cegiełkę w temacie, zawierającym 17,9 tyś. odpowiedzi i 2,9 mln wyświetleń. :)
      • 17 922 odpowiedzi
    • New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna
      Miejsce na ogólne dyskusje związane z New Japan Pro Wrestling.
      • 686 odpowiedzi
    • Kobiecy Pro Wrestling
      Ogólne dyskusje na temat pro wrestlingu w wykonaniu płci pięknej.
      • 100 odpowiedzi
    • TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce w dedykowane ogólnym dyskusjom na temat TNA/Impact Wrestling!

Wczorajszy IMPACT właśnie się ściąga, więc opinia w późniejszym terminie
      • 9 350 odpowiedzi
    • AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 146 odpowiedzi
    • AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 1 172 odpowiedzi
    • WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 513 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 850 odpowiedzi

• Najnowsze posty

• Attitude
      Za nami kolejny epizod NXT, który w głównej mierze skupił się na podbudowie nadchodzącego Vengeance Day. Przedstawiamy podsumowanie najważniejszych informacji z tego show. Na otwarcie Stephanie Vaquer pokonała Jacy Jayne, mimo próby ingerencji Fatal Influence. Link do filmu Na zapleczu doszło do spięcia na linii Zaria i Sol Ruca - Lash Legend i Jakara Jackson - Tatum Paxley, Tatum, Gigi Dolin i Shotzi. W ringu pojawił się Lexis King, który stwierdził, iż wreszcie zrozumiał, kim jest. Przekazał także, że ma plany na zmiany wobec Heritage Cup i kończy z bronieniem tytułu na zasadzie rund, czy pomocy narożników. Wypowiedź mistrza przerwał... powracający Fandango! Który przedstawił się jako JDC reprezentujący "The System" w TNA. Przekazał, iż rozmawiał z Avą i zawalczy o Heritage Cup. Link do filmu Ridge Holland pokonał Stacksa, a ponownie doszło do zamieszania z udziałem Izzi Dame. Link do filmu Zaria i Sol Ruca pokonały Gigi Dolin i Tatum Paxley. Doszło do zapowiadanego Vengeance Day Summit z udziałem mistrzyni NXT Giulii oraz pretendentek - Bayley i Roxanne Perez. Jednak nie tylko one miały swoje plany wobec mistrzostwa kobiet, bowiem... pojawiła się także zwyciężczyni kobiecego Royal Rumble Matchu - Charlotte Flair. A wszystko skwitowała... Cora Jade, atakując Giulię i Bayley kijem do baseballa. A blisko było, by oberwało się również i Perez. Link do filmu Link do filmu Link do filmu Choć Kelani Jordan pokonała Karmen Petrovic, to sędzia zmienił decyzję po przesadnym ataku Kelani na przeciwniczce po walce. W walce wieczoru A-Town Down Under pokonali mistrza NXT Oba Femiego i Tricka Williamsa. Jednak nie odbyło się bez ingerencji Eddy'ego Thorpe'a, który zaatakował Williamsa. Eddy okładał jeszcze Tricka po starciu. Link do filmu Link do filmu Skrót: Link do filmu Przeczytaj wpis na portalu Wrestling.pl
    • KyRenLo
      John Cena: Czyli jedna tygodniówka w styczniu i zapewne ani jedna w lutym. Mam nadzieję, że później jakoś nabierze to rozpędu. Jade Cargill:
    • Tomos
      Dorzucą stypulację "if Roman wins, Rollins przeprasza za rozpad Shield" i ludzie będą klaskać uszami. Plus, to w końcu main event dla Punka
    • IIL
      Roman Reigns vs CM Punk vs Seth Rollins może zamknąć pierwsza noc WM 41 Just a moment... WWW.WEBISJERICHO.COM Trochę dziwnie, że taki triple threat będzie tam o pietruszkę. Roman też raczej wygrywa. Nie uwalą go dwa lata z rzędu.  Czyli Cody vs Cena domknie drugą noc, a zwycięzca RR w takim układzie do openera? 
    • Attitude
      Nazwa gali: WWE NXT #771 Data: 04.02.2025 Federacja: World Wrestling Entertainment Typ: TV-Show Lokalizacja: Orlando, Florida, USA Arena: WWE Performance Center Format: Live Platforma: The CW Komentarz: Booker T, Corey Graves & Vic Joseph Karta: Wyniki: Powiązane tematy: World Wrestling Entertainment - dyskusje ogólne WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
  • Dodaj nową pozycję...