Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE Survivor Series 2010 (dyskusja, spoilery)

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Co do walki o whc to napewno wygra kane

3949266784cc729f97bb26.jpg

• Odpowiedzi 161
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• -Raven-

9

• Hawok

8

• bulba

8

• Heib

7

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   396
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

Cytat:

John Cena nie mógłby tak szybko odejść z WWE, przecież jest jeszcze młody i moim zdaniem spokojnie z 8 albo i dłużej może jeszcze powalczyć.

Czy to była jakaś nierealistyczna teoria? Moim zdaniem nie. Więc nie wiem, dlaczego cytowaliście ten post do nierealistycznych teorii. ;)

Może dlatego, że nawet jak Cena nie pomoże Anglikowi zdobyć tytułu, to "wyleci" z WWE tylko storyline'owo? Co ma więc jego wiek lub staż w WWE do rozwiązania walki na SS? Tak czy siak Janusz pozostanie pracownikiem Vince'a (chyba nie sądziłeś, że naprawdę wyjebią go na zbity pysk, bo nie pomógł Barrettowi wygrać pasa? :roll:)

Ja osobiście wolałbym zamiast walki Ortona z Wade'em na SS (nawet w tak kozackiej stypulacji) najpierw (na SS) zobaczyć walkę Team Nexus (z Ceną of course) vs. Team Orton, gdzie wygraliby młodzi a Cena niby przypadkowo przysłużyłby się temu, że Barrett spinowałby Vipera. Byłaby jeszcze ciekawsza podbudowa feudu i przeciągnięcie w czasie tego świetnego angle'a. Walka Ortona z Angolem z taką (jak na SS) stypulacją (i Sędzią) powinna się odbyć dopiero na następnym PPV.

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

Moim zdaniem bardzo możliwa jest opcja że Cena jednak pomoże Barrettowi wygrać pas WWE żeby nie zostać zwolnionym ale ze względu na to że John ma pomóc Wade'owi tylko w pojedynku z Ortonem po walce ze złości zaatakuje Wade'a np krzesłem, kamerą, czymkolwiek czy po prostu wypłaci mu AA i na arenę wpadnie Miz i wykorzysta walizkę Money in the Bank co by oznaczało na TLC triple threat Orton vs Barrett vs Miz. Mówiąc w skrócie Cena pomoże Wade'owi zdobyć pas i uchroni się od zwolnienia ale w ramach zemsty przyczyni się do straty pasa przez Barretta tego samego wieczoru na rzecz Miza.

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Android

To zwycięstwo Wade'a wydaje się zbyt pewne i jako, że na Bragging Rights wszystko poszło w stronę marków tak tutaj mam wrażenie, że stanie się coś nieoczekiwanego. Jeżeli już fantazjujemy to może wreszcie pokaże się GM(nieważne kto) i ogłosi, że zwolnić Cene może tylko on lub Vince, a Barrett może go tylko wyrzucić...ze stajni. :twisted:

15974308365193fac7b7921.jpg

Zwolnić bezcennego i tak nie zwolnią tylko np. może się nie pojawiać jakiś czas w WWE... Tylko jest teraz pytanie, czy będzie on występował w jakimś filmie?

Jeżeli nie no to ta opcja odpada na 100%

13278434144c9884d9bd794.jpg

(chyba nie sądziłeś, że naprawdę wyjebią go na zbity pysk, bo nie pomógł Barrettowi wygrać pasa? :roll: )

Nie, nie sądziłem. Skąd takie przypuszczenia? ;)

Wypowiem się jeszcze co do walki o pas WWE. Moim zdaniem na 90% Orton wygra (za krótko ma pas, żeby już go miał stracić), Cena zostanie zwolniony, ale powróci na jakimś ważniejszym PPV (Royal Rumble lub WrestleMania), a Miz nie wykorzysta walizki Money in the Bank, przynajmniej na tym PPV.

Randy Orton © vs. Wade Barrett (with John Cena as special guest referee) - Wygrana Barrett'a jest prawie pewna, bo nie możliwe jest, że John wyleci z WWE przez porażkę Wade'a. Orton w tej walce nie będzie mógł za wiele zrobić i pewnie przegra. Możliwe jest również, że Randy będzie już odklepywał i nagle na ring Triple H, a zarazem zaatakuje Randy'ego.

Jeżeli już fantazjujemy to może wreszcie pokaże się GM(nieważne kto) i ogłosi, że zwolnić Cene może tylko on lub Vince, a Barrett może go tylko wyrzucić...ze stajni. :twisted:

Wcale bym się nie zdziwił jakby takie coś miało miejsce na tej gali.

Moim zdaniem bardzo możliwa jest opcja że Cena jednak pomoże Barrettowi wygrać pas WWE żeby nie zostać zwolnionym ale ze względu na to że John ma pomóc Wade'owi tylko w pojedynku z Ortonem po walce ze złości zaatakuje Wade'a np krzesłem, kamerą, czymkolwiek czy po prostu wypłaci mu AA i na arenę wpadnie Miz i wykorzysta walizkę Money in the Bank co by oznaczało na TLC triple threat Orton vs Barrett vs Miz. Mówiąc w skrócie Cena pomoże Wade'owi zdobyć pas i uchroni się od zwolnienia ale w ramach zemsty przyczyni się do straty pasa przez Barretta tego samego wieczoru na rzecz Miza.

Również bym się nie zdziwił, w końcu Cena z federacji na pewno nie wyleci, a The Miz cały czas może wykorzystać walizkę. :)

World HeavyWeight Championship Match

Kane© vs. Edge - Tu również może się wiele wydarzyć, za dwa lata Edge'owi kończy się kontrakt, a WWE teraz będzie za wszelką cenę chciało pushować Edge'a. Kane pas posiada już długo i wcale nie zdziwiłbym się, gdyby na gali Survivor Series stracił swój pas. The Undertaker raczej nie zareaguje, bo ostatnio przegrał na Bragging Rights.

Co do walki o whc to napewno wygra kane

A mógłbyś przedstawić nam jakieś konkretne argumenty? Ciekaw jestem dlaczego ''napewno'' wygra Kane twoim zdaniem.

PS: Niech autor tematu zaktualizuje kartę.

Randy Orton © vs. Wade Barrett (with John Cena as special guest referee) -

Kane© vs. Edge - Tu również może się wiele wydarzyć, za dwa lata Edge'owi kończy się kontrakt, a WWE teraz będzie za wszelką cenę chciało pushować Edge'a. Kane pas posiada już długo i wcale nie zdziwiłbym się, gdyby na gali Survivor Series stracił swój pas. The Undertaker raczej nie zareaguje, bo ostatnio przegrał na Bragging Rights.

PS: Niech autor tematu zaktualizuje kartę.

Nie bym był taki tego pewien, (nareszcie powiew świerzości bo tylko ciągle był przy pasie Deadman, a teraz Edge) bo Kane spisuje się dobrze jako mistrz i nie powinien tracić go teraz niech go jeszcze potrzyma bo proma i walki ma dobre, tylko feud (dzikei Bogu na chwile skończony) z Undertakerem się już przejadł. Teraz Edge, póżniej Rey i na końcu Del Rio będą walczyli i może ten ostatni zafunduje nam jakąś niespodzianke :D ?

To może teraz moja opinia. Zacznę od pasa WWE. Tutaj ciężka sytuacja, którekolwiek wyjście wydaje się dziwne, niezrozumiałe :P Gdyby pas zatrzymał Orton Cena były zwolniony - jakoś sobie tego nie wyobrażam xd Gdyby wygrał Anglik to znów dziwna sytuacja z Viperem bo dawano mu taki push, i już na 3 PPV po NoC odbierano mu by pas? Ale chyba jest to bardziej prawdopodobne niż zwolnienie Ceny:P Przypuśćmy, że np. Orton inkasuje od Ceny AA i Barrett zostaje Champem - Cena jest wolny i może na TLC wyrównać rachunki z Randym i zając się WWE CHAMPEM :P

To teraz WHC :P Tutaj już sytuacja wg mnie bardziej klarowna :P Moim zdaniem może potoczyć się tak: Edge zostaje WHC na SS i później na TLC broni pasa w pojedynku z Kane'em. Nadchodzi RR, tutaj na przeciwnika Edge'a za bardzo nie mam, ale Edge by ten pojedynek przegrał, walka wieczoru, Royal Rumble. i jako 30-sty wchodzi Y2J :D Wygrywa, i mówi ze z wyborem przeciwnika poczeka do EC. Na EC Edge odzyskuje pas, i Jericho wybiera go jako przeciwnika :P Po prostu zamiana rol z poprzedniej WM :P Ostatnio coś między nimi lepiej było, ale takiego scenariusza nie wykluczam:P

Mimo wszystko to gdybanie, musimy uzbroić się w cierpliwość;P

Bo jaki masz pomysł jak edge wygra? Jak kane wygra to znowu bd walki z taker o whc

3949266784cc729f97bb26.jpg

Co do walki Wade'a z Ortonem to po ich ostatnim pojedynku nie spodziewam się jakiegoś wspaniałego widowiska (niestety). Oczywiście, najważniejsze będzie znowu jak zachowa się Cena. I naprawdę trudno przewidzieć. Daję 50% szansy na wygraną Wade'a (przy pomocy Jaśka oczywiście) i 50% na wygraną RKO (tutaj byłaby jakaś pomoc Jaśka ze względu na atak ekipy Nexusa). W tym drugim przypadku chodzi pewnie o jakąś przerwę dla Ceny wynikającą z kariery filmowej czy czegoś takiego.

Co do walki Edge-Kane - ciekawa "para". Głupio by było gdyby Kane przegrał po tym jak dwukrotnie w ostatnim czasie "wygrał" z Takerem (mimo wszystko). Z drugiej strony szkoda podkładać takiego superstara jak Edge. Pewnie przegrany zaliczy wcześniej jakieś spektakularne sukcesy bo na dzień dzisiejszy nie warto niszczyć prestiżu jednego i drugiego. W sumie jednak obstawiam wygraną Kanea. Jeżeli mam rację to próbują go wypromować jako silnego heela. Dostaje ostatnio konkretny push. Siał grozę szukając zemsty na Takerze, dokopał Reyowi Mysterio i pokonał dwa razy Takera. Głupio go podkładać Edgowi.

14453752125651e0a536c69.jpg

Kane© vs. Edge - Dziwne gdyby po tylu wygranych Kane'a nagle miałby z nim wygrac Edge bez niczyjej pomocy więc mam nawet mały scenariusz na tą walkę oto ona :

Gdy Kane szykuję sie do Chokeslama, gaśnie światełko i słychac muzykę Takera, Kane obraca się w stronę, gdzie zawsze wychodzą Wrestlerzy i nie wie co się dzieję. W tym czasie gdy Kane jest obrócony tyłem do Edga on szykuję się do Speara. Światło się zapala, Kane obraca się w stronę Edga i inkasuję Speara. W ten sposób wygrana Edga jest wiarygodna.

Ta gala może byc naprawdę bardzo dobra jest kilka powodów :

- możliwe zwolnienie Johna i mała świeżośc na Raw. A do tego kolejna porcja niezapomnianych min fanów Johna.

- Nowy World Heavyweight Champion, mnie już się trochę znudził ten Kane niszczyciel.

- Powrót Trypla, mam nadzieję, że ujrzymy go na Survivor Series. Pytanie tylko czy jeszcze będą kończyc ten feud z Sheamusem, jeżeli tak mam nadzieję 5 vs 5 Team HHH vs Team Sheamusa.

- Uwielbiam oglądac walki eliminacyjne na SS będe miał ich poddostatek.

Sygna by Filipoo666

Zapraszam do obejrzenia moich prac

http://forum.attitude.pl/viewtopic.php?t=32220

10334215544cea8a720a64f.jpg

• Reputacja:   396
  • Urządzenie:  Windows

Bardzo dobry pomysł. Przyznam, że wcześniej tez mi coś takiego przeszło przez myśl, z tym żeby zemsta Jaśka na Barrett'cie była pełna (demolka po zdobyciu pasa + zainkasowanie walizki przez Miza) to musiałoby to być w jakiś sposób wyjaśnione, że Cena dogadał się z Mizem i wystawił mu Wade'a. Mogłoby to być też zaczątkiem heelturnu Janusza (bo w innym przypadku musiałby tu być faceturn Miza, który pomógłby Jasiowi dokonać zemsty), bo nie dość, że Cenaminator stałby się przyczyną porażki Ortona, to jeszcze dogadał się z jednym z największych heeli na RAW (faceturn wydymanego Barretta?).

W przeciwnym wypadku byłby to zbyt duży zbieg okoliczności (Cena pomaga Wade'owi, wyżywa na nim frustracje po walce i nagle wlatuje Miz zainkasować neseser - zbyt wiele ułożyłoby się po myśli Janusza jak na przypadek).

Co do Edge vs. Taker, to nie sądzę, że po to Jacobsowi podkładali 3 razy Grabarza, żeby go teraz skroić z tytułu. Myślę, że Kane obroni pas.

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

• Urządzenie:  Android

Bo jaki masz pomysł jak edge wygra? Jak kane wygra to znowu bd walki z taker o whc

Undertaker został pogrzebany żywcem, a więc według kayfabe jest chyba martwy. W takim wypadku jego powrót będzie nie za tydzień czy miesiąc lecz dopiero w okolicy Royal Rumble - Wrestlemanii. Jeśli Kane będzie trzymał pas do tego czasu, stanie się to zwyczajnie nudne. Według mnie Kane dropnie pas dla Edge'a, jak nie teraz to na TLC, ponieważ Edge już od około 1,5 roku nie posiadał żadnego mistrzostwa HW, poza tym kolejny feud Grabarza z Czerwoną Maszyną o ten pas będzie zwyczajnie nudny, pas w tym feudzie po prostu schodzi na dalszy plan, co szkodzi promocji samego tytułu. Tak jak przez cały feud Takera z Kane'em byłem za tym żeby Red obronił pas (nie zdzierżę kolejnego reignu walczącego raz na miesiąc Takera), teraz jestem za tym żeby go stracił, gdyż bez Takera jest on dość nudny :)

Ja natomiast błagam kreatywnych o wykorzystanie walizki przez Miza bądź heel turn Ceny, bo już mi się rzygać chce, jak co PPV widzę milion wariantów obu tych opcji. A to Miz wpadnie na Ortona, albo na Wade'a, albo zaskoczy Randalla w kiblu przed walką, albo wpadnie do niego z sędzią do chaty i odliczy w trakcie snu. Już naprawdę mdli człowieka, tym bardziej, że co PPV wariant jest ten sam, tylko zmieniają się nazwiska. A szkoda mi jest tego wszystkiego tym bardziej, iż heel turn Ceny to sprawa cholernie odległa i dlatego jeszcze sobie poczytamy x-naście gal przypuszczeń, jak Cena niszczy X, Y, Z i staje się heelem.

Ale dobra, ja właściwie nie chciałem o tym mówić. Na SD doszło do ogłoszenia walki Czerwonego z Oportunistą, z którego to starcia górą powinien wyjść ten pierwszy. Cena i Edge mają po tyle samo tytułów mistrza świata - dziewięć - ale patrząc na pozycje Ceny, to mam wrażenie, że WWE to jemu pozwoli jako pierwszemu przekroczyć tą magiczną barierę. Niestety, ale nie zapowiada się, że będzie to jakieś wybitne widowisko (zresztą podobnie ma się to przy Orton - Barrett). Znacznie bardziej ciekawi mnie to, kto może przerwać dominację w niebieskim brandzie Kane'a. Ciężko znaleźć jakiegoś kandydata, tym bardziej, że Kane po całkowitym zniszczeniu Undertakera (w końcu trzy PPV z rzędu) awansował znacznie w rankingu na nieśmiertelnego i teraz ciężko będzie to kupić z pozycji marka, gdy teraz straci tytuł. Nie wiem, trudno powiedzieć, ja jednak nie widzę żadnego mocnego rywala dla Wielkiej Czerwonej Maszyny.

Jeżeli już fantazjujemy to może wreszcie pokaże się GM(nieważne kto) i ogłosi, że zwolnić Cene może tylko on lub Vince, a Barrett może go tylko wyrzucić...ze stajni. :twisted:

No i właśnie ta gra słów może mieć znaczenie - Barrett mówił o zwolnieniu Ceny, ale nie było ani słowa o WWE. Dlatego może się okazać, że Cena zostanie zwolniony z... Nexus. Będzie to głupie, zupełnie nielogiczne, ale przecież to tylko wrestling ;)