Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE Survivor Series 2010 (dyskusja, spoilery)

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

Z tym, że Cena ważniejszych walk nie kończy już przez FU aka AA tylko przez STF niejako dobijając rywala, więc o wiele łatwiej to kupić.

15974308365193fac7b7921.jpg

• Odpowiedzi 161
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• -Raven-

9

• Hawok

8

• bulba

8

• Heib

7

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0
  • Urządzenie:  Linux
  • Styl:  Klasyczny

Barrett

-Raven- nie Barrett, a Beret ;)

Moim skromnym zdaniem powinni za to podpromować bardziej finisher Barretta
A moim - powinni mu go zmienić,

I to jest właśnie sens istnienia forum. A wracając do finishera, to powiem Tobie, że jeżeli Wade wykonywałby go systematycznie (a nie sporadycznie i odświętnie) na zawodnikach pokroju Edge'a, Ortona, JC, Swaggera czy del Rio, to byłbym w stanie kupić taki finisher. Przecież zrzucenie z barków, jako akcję kończącą, ma także JC czy Tyler Reks (tylko troszkę zmodyfikowaną). A na przykład finisherem, którego od jakiegoś czasu za cholerę nie mogę kupić jest "spear" Edge'a, gdyż mam w pamięci tę akcję wykonywaną przez większych gabarytowo zawodników, u których widoczna była ta "siła" ciosu. (spoiler z SD)

Wątpię, aby Edge przekonał mnie tym finisherem w walce z Kanem.

Skoro ludzie kupują FU (a to też zrzucenie z barków), to nic nie stoi na przeszkodzie, by zostawić Barrettowi finiszera takiego jakiego ma

Ale mimo wszystko AA ma większego powera i jest bardziej efektowne. Jak już jesteśmy przy finisherze Wade'a najlepiej wyglądał kiedy go teoretycznie zbotch'ował na Marku Henrym. Też przyłącze się do ofensywy i uważam, że powinni mu zmienić akcję kończącą, choć jak by nie patrzeć Sheamus też ma kijowego finishera

• Reputacja:   58
  • Urządzenie:  iPhone
  • Styl:  Ciemny

Sheamus i kijowy finisher ? Proszę Ciebie. : ) O ile w przypadku Barreta, jeśli by się uprzeć to też Ceny (choć jak Bonkol słusznie zauważył, combo AA+Stfu wygląda calkiem godnie) jestem w stanie się zgodzić, tak Sheamus obydwa finishery ma całkiem konkretne. Tak jak Brough Kick jest w większośc przypadków kickoutowany (i słusznie, bo akcja nie wygląda na aż tak srogą, by kłaść main eventerów), tak też Cross chyba nie został jeszcze odbity i .. dobrze. Sheamus jeśli się postara, to wykonuje ten move całkiem mocarnie i nie mam nic przeciw temu, by kupić go jako pogromcę Ortona, Ceny czy HHH.

Chodziło mi o High Crossa, mi się po prostu ten finisher nie podoba. Już lepiej kupuję Brogue Kicka którego Rudy wykonuje zajebiście, ale jak słusznie zauważyłeś większość ludzi go kickoutuje. Zresztą finishery i ich zajebistość czy też kijowatość to kwestia subiektywna. Pewnie znajdą się tacy którzy powiedzą, że najlepszym finisherem jest Cobra ;)

• Reputacja:   361

-Raven- napisał/a:

Barrett

-Raven- nie Barrett, a Beret ;)

Byle tylko nie moherowy :twisted:

A wracając do finishera, to powiem Tobie, że jeżeli Wade wykonywałby go systematycznie (a nie sporadycznie i odświętnie) na zawodnikach pokroju Edge'a, Ortona, JC, Swaggera czy del Rio, to byłbym w stanie kupić taki finisher.

Pewnie tak, co nie zmienia faktu, że jest on słaby "wizualnie" i wg mnie - powinni mu dać coś ciekawszego.

Co do sytuacji z Ceną. Ja widzę tutaj 2 rozwiązania, najprostsze, bez popadania w fantastykę:

a) Cena się łamie, pomaga Barrett'owi zdobyć tytuł, niszczy po walce doszczętnie Vipera i wali promo, że dość ma już niewiernych fanów, którzy nie potrafili dostrzec jego dramatu i skandowali na BR - "Zwolnić Cenę", przy czym przechodzi heel turn (opcja mniej prawdopodobna)

b) Cena pozostaje twardy do końca, "pozwala" Ortonowi pozamiatać Angola, na koniec zasadza podnoszącemu się Wade'owi AA, po czym wali promo, że Barrett nie może go zwolnić, bo... Jasiek sam odchodzi z WWE.

Janusz robi sobie wolne (gdzieś kiedyś były nawet newsy, że BezCenny planował wziąć trochę wolnego w drugiej części roku), po czym wraca za kilka tygodni i feuduje dalej z Nexus i Wade'em.

I to jest opcja bardziej prawdopodobna, bo Barrett nie jest jeszcze gotowy żeby dostać w tym momencie pas (choć z logiką w WWE bywa z reguły krucho :wink:) a Vince nie po to tak mocno promował Randala a ludziska nie po to namaścili go na kolejnego "Peoples Champa", żeby odbierano mu tytuł "zaledwie" po dwóch miechach panowania.

I tyle.

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

tak też Cross chyba nie został jeszcze odbity i .. dobrze. Sheamus jeśli się postara, to wykonuje ten move całkiem mocarnie i nie mam nic przeciw temu, by kupić go jako pogromcę Ortona, Ceny czy HHH.

Mam zastrzeżenie do tego finishera. Jakby Sheamus wykonywał to tak jak Hernandez Border Tossa, czyli rzucając z góry, a nie kładąc się to byłby to cios absolutnie killerski, a tak wychodzi średnio jeżeli ma po tym pinować np. Cene. Combo Brough + Cross kupuje, samego Crossa nie bardzo. ;)

15974308365193fac7b7921.jpg

Bawimy się w fantasy booking? Okej, czas na mnie (co biorąc pod uwagę, że jest 2 w nocy może być ciekawe).

Orton wygra na PPV a Jasiu wylatuje z WWE. Oczywiście to nie oznacza, że znika z telewizji. W swojej mowie pożegnalnej mówi, że zrobi wszystko co tylko będzie mógł by pozbyć się w końcu Barretta. Potem przez kilka tygodni widzimy sceny, w których Cena stara się przeciągnąć członków Nexus na swoją stronę (po części już taki zarys ma miejsce w przypadku Otungi). Gdy uda mu się przekonać większość Jasiu wraca do WWE (nie wiem jak, niech kreatywni czymś się wykażą) i stwierdza, że teraz z nowymi siłami zrobi wszystko by pozbyć się Wade'a. Cena jest tak pochłonięty tym zadaniem, że przestaje mu zależeć na kimkolwiek innym, liczy się dla niego tylko jedno. Wszystko to ostatecznie prowadzi do zmiany charaktery Jasia i ostatecznego heel turnu.

Czy to prawdopodobny scenariusz? Wątpię. Czy realistyczny? Oj jak najbardziej. Patrzylibyśmy na świetną przemianę całej postaci Jasia co wydaje się o wiele bardziej sensowne niż pomysłu 'będę teraz zły bo publiczność krzyczała, że ssę".

Edge vs Kane

Chciałbym żeby Edge wygrał. Może będzie powtórka z Armaggedon z 2008 z Takerem. Fajnie by było. Oby tylko Nexus się nie wtrącał... Walka może i będzie dobra ale już powoli Kane staje się być nudny jako Champ. Chociaż dobrze że go nie jobbują jak wcześniej, że tylko w Battle Royal, scenka z Santino i baf... Edge był dobrym Champem. Mój głos leci na Edge lecz i tak wiem że wygra Kane...

Randy Orton vs Wade Barrett

... Pamiętacie walkę Triple H z Big Showem w Lumberjack Matchu z sędzią specjalnym Jasiuniem? Dzień po Survivor Series 2009. Show przypina Tryplaka, Cena klepie w matę 1 i za drugim razem miał klepać ale się wstrzymał bo rączka go zabolała... Tak samo może być z Wadem który przypina Ortona ale potem akcja z waleniem w matę, Wade się odwraca, Randy RKO pin i paf... po Cenie.

Jest też druga opcja że Cena pomoże dla Wade.

18743890924d41ae26e8e9c.jpg

John Cena nie mógłby tak szybko odejść z WWE, przecież jest jeszcze młody i moim zdaniem spokojnie z 8 albo i dłużej może jeszcze powalczyć.

Czy to była jakaś nierealistyczna teoria? Moim zdaniem nie. Więc nie wiem, dlaczego cytowaliście ten post do nierealistycznych teorii. ;)

Co do tego finishera Barretta, to popieram Was i moim zdaniem jeśli WWE chce promować Wade'a, to powinni dać mu jakiś efektowniejszy finisher. :)

Edge vs. Kane - Wygra Edge. SD! da mu mega-zajebisty push i już na drugiej gali PPV Edge zdobędzie pas wagi ciężkiej. ;)

Lecz nikt (chyba) nie zauważył, że pojedynek szefa Nexus przeciwko Viperowi jest zwykłym Single Matchem. :D

Mój scenariusz:

W ringu Orton i Barrett. Potem na ring zmierza Cena. W ringu John swoim rapem "wyzywa"

WWE Championa. GONG! Orton wykonuje RKO na Cenie i następnie Viper i Wade walczą.

Po 2 min. wstaje Cena i ogłasza DQ. Zwycięzcą zostaje szef N, lecz nie jest nowym WWE Championem.

Czemu: Cena tak wywiąże się z Nexus (Wade wygrał) oraz będzie to świetny początek heel turnu Jaśka.

Edytowane przez Manieq

Undertaker jest już trochę wiekowy :) i kości nie te...

Na pewno nie będzie walczył na Wrestlemani o ŻADEN PAS. O tym możecie zapomnieć.

Tak, że Kane do tego czasu straci pas WHC

@Santer nie ośmieszaj się i czytaj dokładnie !! :]

WADE JAK NIE WYGRA PASU to Cena zostaje zwolniony...

13278434144c9884d9bd794.jpg

@Santer nie ośmieszaj się i czytaj dokładnie !! :]

WADE JAK NIE WYGRA PASU to Cena zostaje zwolniony...

Nie wiem, czy dobrze sobie przypominam, ale ja zrozumałem oraz czytałem, że jak Wade przegra, no to Cena zostaje zwolniony. Tylko muszę jeszcze obejrzeć dokładnie ten segment, bo jak mi się zdaje ta walka miała mieć jakąś stypulację. Jeszcze zobaczę.

Nie wiem, czy dobrze sobie przypominam, ale ja zrozumałem oraz czytałem, że jak Wade przegra, no to Cena zostaje zwolniony. Tylko muszę jeszcze obejrzeć dokładnie ten segment, bo jak mi się zdaje ta walka miała mieć jakąś stypulację. Jeszcze zobaczę.

Barret nie wygrywa pasa WWE = Cena zostaje zwolniony

Barret wygrywa Pas WWE = Cena jest wolny i nie musi słuchać już Barretta

Proste jak budowa cepa

Kane vs Edge - Inaczej nie mogło być. Celem przyjścia Edga na Smackdown! było zostanie pretendentem. Czy wygra pas na SS? Wydaję mi się, że nie. Kane jest teraz bardzo mocnym i podbudowanym mistrzem, po takiej serii zwycięstw z Takerem, wątpie aby stracił pas. Czyżby w WWE od dłuższego czasu szykowały się dłuższe i porządne reigny z pasem HW? Jest na to bardzo duża szansa patrząc na postacie Kane'a i Ortona. Pojedynek jeśli chodzi o aspekt czysto ringowy, niestety będzie słaby. Edge po kontuzji nie jest tą samą osobą w ringu, ale i tak powinno być lepiej niż w pojedynku Wade'a i Ortona.

Btw. Przez niektóre posty w tym temacie odechciało mi się czytania przepowiedni dotyczących tego jak zostanie rozwiązana sprawa na lini Wade - John. Może lepiej zadzwonić do wróżbity Macieja?

• Reputacja:   361

co wydaje się o wiele bardziej sensowne niż pomysłu 'będę teraz zły bo publiczność krzyczała, że ssę".

A dla mnie rozwiązanie "będę teraz zły, bo publiczność krzyczała, że ssę" w przypadku Ceny jest zajebiście realistyczne, sensowne i ja bym to kupił bez mrugnięcia okiem. Wczuj się w gimmick Jaśka - facet jest czołowym baby face'em Fedu, "poświęca się" dla fanów w walce ze złem, jest takim "rycerzem bez skazy", wzorcem do naśladowania dla dzieci itp. a i tak zawsze znajdą się jakieś chuje, które na niego buczą, krzyczą obraźliwe teksty, czy dopingują podczas punchowych wymian - zawodnika heelowego. Teraz kiedy Cenaminator musi współpracować ze znienawidzonym Nexusem aby uniknąć zwolnienia - ci "nieczuli" fani skandują: "Zwolnić Cenę!"... Powiedz, że (wczuwając się oczywiście w gimmick i scenariusz) nie wkurwiłbyś się pewnego dnia, nie pierdolnął pięścią w stół, nie olał niewdzięczników i nie stwierdził: "no more Mr Niceguy!"? Wg mnie, akurat w przypadku (przy jego obecnym położeniu) Ceny - to proste rozwiązanie byłoby bardzo dobre. Ja bym z biegu kupił taki heel turn (100% realizmu).

Co do finishera Barretta, to skoro nie chcą mu go zmienić, to mogliby mu dołożyć do zestawu jakiś submission, albo inną, drugą akcję kończącą, bo której pokonywałby tych większych kozaków.

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg