Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Największy Posąg Jezusa Będzie W Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Skoro proboszcz jest jedynym inwestorem to nie widzę problemu. Nie wiem dlaczego chcecie zarządzać jego pieniędzmi, trochę to bez sensu- też macie pewnie trochę pieniędzy i zapewne niejednokrotnie wydajecie je na większe, lub mniejsze głupoty, a nikt do Was nie rzuca się, abyście przesyłali te pieniądze dla powodzian.

My chcemy zarządzać jego pieniędzmi? Nie, my po prostu wyrażamy zażenowanie tym co on wyprawia.

Też macie pewnie trochę pieniędzy

Na 3 miliony mówisz "trochę"(nie wiem ile dokładnie ten kretyński wybryk będzie kosztował.) ? :)

Naszymi pieniędzmi nikt nie rozporządza się, bo my mamy mało i wydajemy na normalne rzeczy, a nie wybryki natury. Gdybym Ja nie miał co robić z pieniędzmi to z pewnością bym to przeznaczył na jakiś cel dobroczynny, a ten proboszcz chyba jest jakiś opętany.

• Odpowiedzi 42
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• SixKiller

4

• Marcin

4

• czester666

3

• VNM

3

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   15
  • Urządzenie:  Windows

Taa tylko Proboszcz piastuje funkcję misyjną i chyba większość osób chciałaby aby ta misja polegała na czymś innym niż stawianiem ogromnych pomników.. szczególnie iż inwestycja ta nie jest pewnie tania. Nie są to też prywatne pieniądze proboszcza, no chyba że uznajesz że to co ksiądz zbiera z tacy to może sobie wjebać w nowy samochód.

• Reputacja:   228
  • Status:  Online

Śmieszą mnie takie inicjatywy, zwłaszcza w kontekście tego, jak zawsze Polacy narzekają na biedę w kraju i ogólny brak pieniędzy (ale sypnąć na tacę na takie pierdoły, to jakoś mamonę zawsze mają :roll: ).

Uwielbiam takie puste gesty mające świadczyć o tym, jak bardzo chrześcijańskim krajem jesteśmy (zwłaszcza, że ci "najbardziej pobożni" na codzień standardowo mijają się z wszelkimi naukami płynącymi z Nowego Testamentu i niczym starotestamentowy Bóg - najchętniej zajebaliby każdego, kto odważy się myśleć inaczej niż oni).

Streetovs - sypnąłeś już coś kasy na budowę pomnika? :twisted:

Idiotyzm bo inaczej tego nazwać nie można , potem dziwią się że tyle ludzi wyjeżdża z kraju :/ TE CHOLERNE CHRZEŚCIJAŃSTWO TO JAKAŚ PLAGA !!!!! zwłaszcza u nas :/ Co im da jakaś zjebana figurka ? mohery będą miały gdzie łazić ;/

A Ci cholerni idioci to plaga jeszcze większa. Naucz się rozróżniać chrześcijan od "chrześcijan". Człowiek piszący tego posta jest wierzącym i do tego praktykującym. Nazwiesz mnie moherem? Nie sądzę. I zaskoczę Cie czester, pomnik to dla mnie głupota, debilstwo i śmiałem się z tej całej inicjatywy dobrych parę minut. Niestety tak to już jest, że na całym świecie kościół katolicki jest coraz bardziej ślepy na to jaka wiara powinna być, mimo tego, że dziennie czytają ewangelię. Jeżeli ja dysponowałbym tymi pieniędzmi przekazałbym je dla potrzebujących, bo po co komu takie coś na takim zadupiu? Ludzie i tak nie przyjadą. Szkoda mi też, że największym problemem Polaków jest w ostatnim czasie generalizowanie wszystkiego, no ale co tu się dziwić skoro pomagają im w tym fanatycy, których cała Polska zdążyła dobrze poznać pod pewnym krzyżem.

Wiedziałem, że ten temat przerodzi się w małą wojenkę religijną. Więc napiszę, że jako osoba nie wierząca wolę "cholerne chrześcijaństwo" i naszych kochanych obrońców krzyża niż Muslimów na zachodzie tym to dopiero odpierdoliło. Nie zmienia to faktu, że i tak w Polsce ludzie mają poprzewracane w dupach :)

Z tego co widze to wrestling idzie w parze z ateizmem (choc sam wole siebie okreslac jako "konstruktywna opozycja" - slowa bodajze Woodyego Allena) :smile: Wiekszosc raczej nasmiewa sie z chrzescijanstwa i calego pomyslu z pomnikiem, a ja juz zacieralem rece, ze masa obroncow bedzie mi sie starala wmowic, ze "ten na gorze" istnieje

zapewne niejednokrotnie wydajecie je na większe, lub mniejsze głupoty, a nikt do Was nie rzuca się, abyście przesyłali te pieniądze dla powodzian.

Czy aby napewno NIE ??? a media to co ??? Media nas proszą o to aby przeznaczać pieniądze dla potrzebujących (ja nic do tego nie mam Sam Pomagam Potrzebującym zawsze i jak tylko moge) . Media nas proszą a Państwo wpier*dala pieniądze w Takie Coś :shock:

Jak to ktoś mi powiedział dzisiaj w szkole ''To jest Ludzka głupota . Debilizm i Idiotyzm . Idiotami są ci którzy zarządzają tym wszystkim. A Debilami są wszyscy którzy w tą niby dobroć jaka jest wierzą . Mordują ludzi w przyjazny sposób w taki w kórym nikt tego nie zauważy.Czyjes chwalicie a swego nie znacie''

A co ma to się do tego sami pomyślcie . Ostatnie zdanie osoba mówiąca to na lekcji chciała powiedzieć że zacytuje ciag dalszy tej wypowiedzi : ''Ludzie W Polsce umierają , nic nikt z tego sobie nie robi .A w Afryce wielką afere robią jak tam mają źle . A niektórzy u nas mają prawie tak samo . U nas ludzie są kur*wa obojętni na ludzkie nie szczęście a modlą się jak takie kur*wa świętoszki o czysciutkiej Duszy bez żadengo grzechu. Człowiek żebrający i proszący chociaż o 5 zł. nawet może i nie klęczący cały dzień zasługuje na to. ''

Osoba zaczeła mówić o poprzednich wcieleniach : '' Nie którzy widzą taką osobe żebrającą przechodzą obojętnie i w myślach w poprzednim wcieleniu byłeś skurwielem to teraz zdychaj a prawda jest taka że w życiu trzeba być dobrym człowiekiem dla innych ludzi a Bóg ci to wynagrodzi ''

Szacunek dla Tej Osoby od demnie bo jak coś mówi to mówi ważne rzeczy i tylko prawde .

Więc nie pierdo*lcie nie którzy że jak to się Polska zmienia ale sa ludzie dobrzy bo to tylko i wyłacznie jest sztuczne i udawane !!!

Z tego co widze to wrestling idzie w parze z ateizmem
Wiekszosc raczej nasmiewa sie z chrzescijanstwa i calego pomyslu z pomnikiem, a ja juz zacieralem rece, ze masa obroncow bedzie mi sie starala wmowic, ze "ten na gorze" istnieje

Niektórzy mylą pojęcie ateizmu z antyklerykalizmem. Nie będę się z Tobą kłócił o to, czy Bóg istnieje czy nie, bo nie ma to w tej chwili żadnego znaczenia. Zostałem wychowany po katolicku, w rodzinie katolickiej, gdzie chodziło się co niedzielę grzecznie do kościółka etc. ,etc. Chwalę jednak sobie, że rodzice umieli w bardzo wielu sytuacjach nie zgadzać się z Kościołem i bardzo dobrze, że nauczony zostałem wyrabiania sobie o wszystkim własnego zdania. W tej chwili Kościół jako instytucję wpierdalającą się do życia wszystkich i próbującą wmówić, że tylko ich nauki są tymi dobrymi mam głęboko w dupie. Antyklerykalizm polega na tym, by nie uznawać wszelkich ludzkich instytucji, które myślą że mogą mówić w imieniu Boga, powoływać się na niego i dzięki temu robić pranie mózgów szaremu społeczeństwu.

To, czy "ten ktoś na górze" istnieje czy nie, to - paradoksalnie - tak naprawdę najmniej ważna w tej chwili kwestia. Jeżeli dekalog i ogólny zbiór zasad moralności zawarty w Piśmie Świętym trzyma w ryzach jako-tako nasze społeczeństwo i m.in. dzięki temu świat wygląda teraz tak, jak wygląda - to jestem temu wdzięczny. Oczywiście mam szczęście - równie dobrze, gdybym urodził się gdzieś indziej mógłbym wyznawać Islam/Judaizm/Buddyzm czy jeszcze coś innego. Ale mniejsza. Ba - jestem wdzięczny za to, że dzięki Kościołowi dane nam było poznać naprawdę strasznie dużo osobistości mądrych i... po prostu dobrych, które robiły rzeczywiście widoczną różnicę i poświęciły swoje życie czemuś ważnemu. Nie pamiętacie Jana Pawła II? Zauważyłem, że po jego śmierci coraz częściej modne staje się myślenie "mam na wszystko wyjebane, Bóg nie istnieje, jestem ateistą". Myśl sobie jak chcesz, możesz wyznawać jaką chcesz religię bądź nie wyznawać żadnej - tutaj tak naprawdę chodzi o rozumienie moralności. Jeżeli Bóg nie istnieje to nie wiadomo co będzie po naszej śmierci. Ale jeżeli istnieje, to moim zdaniem nie ważne pod jaką jest postacią - jeżeli jest on Bogiem, Allahem czy Jahwe to i tak nie robi to żadnej różnicy. Jeżeli nikogo nie zabiłeś, żyłeś dobrym życiem, byłeś dobrym człowiekiem a jedynie co najwyżej wyznawałeś taką a nie inną religię to nie ma to i tak kompletnie żadnego znaczenia - zostaniesz osądzony po swoich uczynkach. Dzięki temu tak naprawdę wszystkie instytucje LUDZKIE które podają, że to właśnie one jedyne mogą mówić w im. Boga przestawają mieć jakiekolwiek znaczenie.

A co do tematu - oczywiście skrajny debilizm. Na tackę wsypywały mohery, a proboszcz wymyślił sobie jakąś zachciankę. Szkoda, że coraz częściej wiara kojarzona jest z fanatykami, którzy patrzą na własną dupę i na swój krzyż (Swoją drogą to ciekawe, czy panowie Radio Maryjowcy pozwoliliby postawić swój znak religijny przed pałacem wyznawcom innych religii. Przecież tak samo Żydzi, Muzułmanie czy Hinduiści mogą czuć żal z powodu tej katastrofy i tak samo mogą starać się "uczcić" w jakiś sposób tę tragedię, nie? A fakt, nie, my żyjemy w kraju katolickim, gdzie to większość zawsze ma rację...). Mało to mamy fundacji, domów dziecka, organizacji charytatywnych? Ah, szkoda gadać.

Robienie parafii wyrzutów z tego, że wydaje własne środki na wybrany przez siebie cel jest horrendalne. Tak, wszyscy pochylacie się nad losem głodujących dzieci, ale jednocześnie rozbudowujecie swoje kompy i kupujecie drogie ciuchy, a potem mówicie, że nie macie z czego dać albo dajecie jakieś miedziaki. Mówiąc wprost, przeżeracie los głodujących dzieci. Przeliczcie wartość swojej nowej konsoli (albo czegokolwiek, co właśnie kupiliście, a co nie jest Wam potrzebne do biologicznego przetrwania) na ilość bułek i wsłuchajcie się w dźwięk burczących brzuszków, by wiedzieć, co powinno być Waszym priorytetem przy rozporządzaniu pieniędzmi.

To ja trochę pocytuje:

Skoro proboszcz jest jedynym inwestorem to nie widzę problemu. Nie wiem dlaczego chcecie zarządzać jego pieniędzmi, trochę to bez sensu- też macie pewnie trochę pieniędzy i zapewne niejednokrotnie wydajecie je na większe, lub mniejsze głupoty, a nikt do Was nie rzuca się, abyście przesyłali te pieniądze dla powodzian.

Trudno się z tym nie zgodzić.

ak, wszyscy pochylacie się nad losem głodujących dzieci, ale jednocześnie rozbudowujecie swoje kompy i kupujecie drogie ciuchy, a potem mówicie, że nie macie z czego dać albo dajecie jakieś miedziak

Six wyjął mi to z ust, czyli generalnie napisał to o czym chciałem wspomnieć. Na jaki jasny choy, budować stadiony na Euro, skoro w takim biednym kraju jak Polska, głodują cyganie w slumsach? Na jaką jasną cholerę się w ogóle porywać na te Euro, bo co, po Euro budżet kraju wzrośnie tak, że nie będzie już głodu i ubóstwa ? A drogi remontować po co, żeby bezdomnym się lepiej spało pod fajnym wiaduktem? Dziwne myślenie. Zauważyłem też, że dla większości z Was, katolik = moher, błędne myślenie grzesznicy. Ciekawe czy ty, jeden z drugim wspomagacie biedne rodziny, obdarowujecie bezdomnych i służycie qrwa pomocą innym, biedniejszym. DAMN

Taak, jeszcze najlepiej utożsamić pomnik z krzyżem i jego obrońcami. Załamałem się. :roll:

To ja trochę pocytuje:

Trudno się z tym nie zgodzić.

ak, wszyscy pochylacie się nad losem głodujących dzieci, ale jednocześnie rozbudowujecie swoje kompy i kupujecie drogie ciuchy, a potem mówicie, że nie macie z czego dać albo dajecie jakieś miedziak

Six wyjął mi to z ust, czyli generalnie napisał to o czym chciałem wspomnieć. Na jaki jasny choy, budować stadiony na Euro, skoro w takim biednym kraju jak Polska, głodują cyganie w slumsach? Na jaką jasną cholerę się w ogóle porywać na te Euro, bo co, po Euro budżet kraju wzrośnie tak, że nie będzie już głodu i ubóstwa ? A drogi remontować po co, żeby bezdomnym się lepiej spało pod fajnym wiaduktem? Dziwne myślenie. Zauważyłem też, że dla większości z Was, katolik = moher, błędne myślenie grzesznicy. Ciekawe czy ty, jeden z drugim wspomagacie biedne rodziny, obdarowujecie bezdomnych i służycie qrwa pomocą innym, biedniejszym. DAMN

Taak, jeszcze najlepiej utożsamić pomnik z krzyżem i jego obrońcami. Załamałem się. :roll:

Nie rozumiem twojego toku myślenia ....

Co innego MY a co innego KOŚCIÓŁ -,-

Oni są od tego żeby pomagać , takie mają założenia .

Nikt z nas nie deklarował się że będzie komukolwiek pomagał , natomiast kościół wszędzie głosi swoje dogmaty o pomocy , miłosierdziu i takich tam pierdach ale tego nie realizuje w praktyce .

Do Sixa i Euza:

Wszystko fajnie, ale jednak stadiony i drogi beda czemus sluzyc, a nie widze czemu sluzyc by mogl 33-metrowy posag.

Teraz ja sie zalamalem :roll:

• Urządzenie:  Macintosh

czester666, na Allacha, proboszcz też jest człowiekiem! On nie musi stawiać pomniku jako Kościół, tylko jako choćby zwykły Jan Kowalski dysponujący sporym budżetem. Poza tym KK przeznacza jakąśtam część dochodów na cele dobroczynne.

No i pomaga:

www.caritas.pl

pl.wikipedia.org/wiki/Caritas_(organizacja)

Chyba nie sądzisz, że wszystkie swoje pieniądze kościół będzie oddawał biednym i potrzebującym. Księża to nie mnisi, którzy mają żyć w ascezie.

Nie żebym bronił księży, bo sam mam na to mocno wyjebane, ale jak ktoś mi tu gada o biedakach to mnie krew zalewa.

No i żeby było jasne - nie chodzę do kościoła, nie przyjmuję sakramentów, nic z tych rzeczy. Po prostu wierzę w Boga i tyle. A już na pewno nie będę się sprzeciwiał powstaniu kolosalnej zajebistości.

Oni są od tego żeby pomagać , takie mają założenia .

Herezje głosisz.

powiem krótko LOL,ciekawe czy będzie pomnik krzyża spod pałacu prezydenckiego...
Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Dodaj nową pozycję...