Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Niedościgniony wzór, czyli wasza idealna federacja...

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

W ostatnim czasie często padają tu krytyczne słowa pod adresem TNA lub WWE... Nie jestem inny. Dam sobie uciąć rękę, że w waszych głowach często przewijają się myśli o waszej wymarzonej federacji, o zmianach w obecnych organizacjach i wiele, wiele innych pomysłów. Zakładam ten temat abyśmy się tymi myślami podzielili, czego oczekujemy, za czym tęsknimy, przedstawmy po prostu swój idealny wzór... Nie musi to być federacja stworzona od nowa, ale wymieńmy może także upragnione zmiany w istniejących już fedach.

Więc ja zacznę...

Bazowałbym oczywiście na WWE... Dlaczego? Wielki sentyment :)

Od czego zacznę? Ograniczenie wiekowe. Wrestling to zawsze była, jest i będzie dla mnie rozrywka sportowa skierowana do starszego grona telewidzów. Myślę, że jakby ograniczono dzieci na widowni to liczba głupich przypadków w szkole czy w domu by zmalała, a Era PG nie byłaby konieczna. Osobiście widzę tu widownię od 16 lat w górę...

Przemoc. Wrestling to nie judo i wiele ludzi ogląda to dla chociażby krwi, czy hardcorowych momentów... Nie mówię tu o sieczce w każdej walce, ogólnie za wielką sieczką nie przepadam, wystarczyłoby trochę krwi w hardcorowych stypulacjach, rzecz dodająca realizmu i na pewno wprowadzająca widza w głębsze przeżywanie walki. Sam będąc na granicy mark-smart widząc krew cofałem się krok w tył i zaczynałem znowu myśleć, że to jednak na prawdę... To tyle o przemocy ;)

Feudy. Tutaj w WWE ogólnie jest w porządku i większość konfliktów ma sens i podłoże 'historyczne', i osobiście to lubię, tak bym to zostawił. Konflikty między braćmi, przyjaciółmi itp. powinny według mnie zawsze znajdować swe zakończenie na jednej z ważniejszych gal PPV (chociażby i WM) i nie powinny trwać przykładowo 2 miechów. Za przykład poruszę tu konflikt Batista-Rey Mysterio: Feud ze znakomitym podłożem, takie coś powinno mieć miejsce przed WM i nie powinno się skończyć ot tak, za poważny temat jak dla mnie... Uwielbiam jak oglądając wrestling czuję się jak widz jakieś prawdziwej, nie nagrywanej federacji sportowej, a jeżeli taki konflikt zdarzyłby się właśnie w czymś takim to myślę, że trwałby i trwałby. Oczywiście trzeba to umiejętnie poprowadzić, ale to już rola CT...

Gale. Jeśli robimy gale pod nazwą np. HiaC to jak dla mnie wszystkie walki powinny być rozgrywane w klatce. Oczywiście, walka w HiaC to coś dla zwieńczania konkretnych feudów, ale skoro ludzie zdecydowali się na taką galę to... długi temat. Jeśli robimy galę Extreme Rules to nie róbmy tam singles matchów, według mnie każdy pojedynek powinien być w hardcorowej stypulacji. To samo tyczy się NoC, TLC i pewnie jeszcze czegoś.

Pasy. Nie chciałbym ich dużo, Mistrz Świata, Mistrz Interkontynentalny, Mistrzyni Kobiet, Mistrzowie TT i... Mistrz Cruiserweight. Mając w federacji Cenę, Ortona HHH itd. zawodnicy typu Kaval, Danielson (oczywiście chciałbym ich widzieć w ME, ale ciężko to widzę) czy Gabriel nie mają szans na główny pas, który i tak pozostałby w jednym egzemplarzu. Taka dywizja byłaby dla tych chłopaków ratunkiem, a za razem pewnego rodzaju trampoliną może do ME. Naiwne, czy nie naiwne, ale mam cichą nadzieję, że ten pas jeszcze powróci.

Otoczka federacji, zaplecze i scenki na nim rozgrywane. Tutaj widziałbym 'ściągę' z TNA, uwielbiam te klimaty z wchodzącymi na halę zawodnikami, sceny w realistycznie wyglądającej szatni itp. Te sztuczne miejsca, gdzie często gwiazdy WWE udzielają 'wywiadu' drażnią mnie niesamowicie...

To tak wstępnie, jeżeli coś sobie przypomnę to na pewno dopiszę... Liczę na ciekawy rozwój dyskusji, pzdR ;)

• Odpowiedzi 7
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Heib

2

• Twardy

2

• Damex

2

• E_9

1

Top użytkownicy w tym temacie

Bardzo dobrze, że w tytule tematu padło słowo "niedościgniony wzór" a dlaczego? Bo nawet jak federacja była by taka jak w naszych wyobrażeniach, to i tak zawsze znajdziemy powód by za coś ją skrytykować. Federacja bez wad była by dość nudna. Paradoskalnie jednym z powodów dlaczego oglądam WWE jest to, że oczekuje tego aby produkt był coraz lepszy, chcę ciekawych rozwiązań i to wzmaga moją chcicę na oglądanie.

Też spróboję stworzyć moją idealną federację i nie będę tu nic ukrywał ja się wychowałem totalnie na produkcie WWE z pod ery PG, większość gal jakie obejrzałem wychodziło z pod znaku PG z tak zwanej "ery 4 kids" i dlatego tworzenie mojej idealnej federacji też oprę na WWE bo to najlepsza federacja dla mnie.

Moja idealna federacja to WWE z tym, że po reformach jakich ja bym dokonał nie patrząc na zyski i straty

Wyższy poziom walk - chicał bym oglądać to co można zobaczyć w TNA czyli takie perełki jak walki MCMG vs Generation Me. Przedewszystkim zmienił bym monotonie i schemat pojedynków ponieważ, często one wyglądają prawie tak samo a najdobitniej to widać w pojedynkach tag teamów, gdzie nie dość, że face i heele zawsze stoją w tych samych narożnikach to walka opiera się na tym samym schemacie który wszyscy doskonale znamy. Wymagałbym od Main eventerów aby byli najlepszymi zawodnikami jeśli chodzi o ring skillse i przy tym wymiatali na micu. Czyli trzeba było by stworzyć armię Chrisów Jerich'ow

Zniesienie PG - standard, ale to nie oznacza, że chicał bym aby w każdym segmencie padało słowo "bitch" (pozdrawiam Bound for Glory) a krew lała się hektolitrami. Jak pojedynek wymaga krwi niech tak będzie. Jak wrestlerzy krwawią a nie było to zaplanowane niech nie przychodzi medyk i nie przerywa walki

Przywrócenie starych PPV - czyli te wszystkie nowe co ostatnio weszły zastapił starymi Unforgiven, No Mercy, Armageddon itp. zostawiłbym tylko Bragging Rights bo podoba mi się idea walki między brandowej i przedewszystkim ograniczenie ilości PPV do 10

Wyjebanie div na zbity pysk albo postawienie na prawdziwe zawodniczki które coś potrafią oprócz bycia sexy bo smart i powerfull to na pewno obecne divy w WWE nie są

Hornswoggle, Khali i inne produkty wrestleropodobne out! nie chcę takich śmieci w swojej federacji

Wkurwia mnie niezmiernie, że kamery pokazują tylko transparenty gloryfikujące face'ów i takie które obrażają heeli, zmienił bym to

Narazie tyle mi do głowy przychodzi. Więc moja idealna federacja to obecne WWE po małych modyfikacjach

edit.

te stare śmieci (Chris Jericho, William Regal, itp.)

http://img30.imageshack.us/img30/4235/06d35f42c75575257c7566a.jpg

Edytowane przez Rafikov
  • 2 tygodnie później...

Dla mnie najlepszą federacją jest WWE i na niej będe bazował

1. Ograniczenia wiekowe - moim zdaniem wrestling jest 'trochę' brutalny ale od 14 lat moim zdaniem za pozwoleniem rodziców można oglądac wrestling i pod ich nadzorem oczywiście .

2. Przemoc - ja nie potrzebuje krwi w WWE wolę walki bardziej techniczne submission match itp.

3. Feudy - w WWE pod tym względem wszystko jest chyba OK .

4. Dla mnie wszystkie pojedynki powinne być odbywane w klatce żeby nie mogły sie dostać osoby trzecie .

5. Pasy - dla mnie starczą WHC , Intercontinental Champion , TT Champion

To na tyle :grin:

W mojej idealnej federacji byłyby tylko trzy pasy :) Pas WWE Champ, TT i Hardcore Champ. Wywaliłbym wszystkie divy, khaliego i te stare śmieci (Chris Jericho, William Regal, itp.) Zlikwidowałbym to superstars i nxt... byłoby mniej ale lepiej :D Więcej Hardkorowych walk, przywróciłbym bardziej niestandarowe walki np. Ambulance match, Match w pomieszczeniu pełnym przedmiotow, Match z zawiązanymi oczami itp :) No i oczywiście zatrudniłbym wiele nowych członków xD

Pewnie niewielu osobom takie coś by się podobało, ale to jest tylko moja opinia :)

Żyj tak, aby po twojej śmierci twoi przyjaciele się nudzili.

11901054774d619474497eb.jpg

Wiem że wiele osób uwielbia chrisa ale ja nie... trudno, taka jest moja opinia. Jak się komuś coś nie podoba to ma pecha :)
Żyj tak, aby po twojej śmierci twoi przyjaciele się nudzili.

11901054774d619474497eb.jpg

4. Dla mnie wszystkie pojedynki powinne być odbywane w klatce żeby nie mogły sie dostać osoby trzecie .

Nie wiem, czemu Ci przeszkadza, gdy jakiś wrestler wkroczy do jakiegoś pojedynku. Przecież to tylko dodaje emocji, gdy jakiś feud się toczy, to może stać się on jeszcze lepszy. ;)

te stare śmieci (Chris Jericho, William Regal, itp.)

Przecież ci wrestlerzy są jednymi z najlepszych w ringu, więc nie wiem, dlaczego chciałbyś się ich pozbyć. Może temu drugiemu WWE nie dało zbyt dużego pushu, jednak nie zmienia to faktu, że walczy on efektownie. ;)

Nie wiem, czemu Ci przeszkadza, gdy jakiś wrestler wkroczy do jakiegoś pojedynku. Przecież to tylko dodaje emocji, gdy jakiś feud się toczy, to może stać się on jeszcze lepszy. ;)

To jest moja opinia na ten temat więc jeśli sie nie udzielasz na dany temat to nie nabijaj postów

Przecież ja się tylko odniosłem do Twojego posta, który nawiązywał do tematu, no ale skończmy już ten off-top. :)