Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

EWF Wrestlepalooza CVI

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Klasyczny

Zapraszam do czytania kolejnego produktu spod - wiecznie żywego niczym Lenin - znaku EWF. Jak zawsze zapraszam do komentowania gali. Wbrew wcześniejszym zapowiedziom za produkcję tej gali odpowiadam ja. Czytając warto zwrócić uwagę, że częściowo zrealizowałem swe zapowiedzi o ciekawych gimmickach (Wezuwiusz np.) Szalenie się cieszę, że liczba komentarzy pod galami rośnie! Kwietniowa Anarchia V zasłużyła na trzy, a Wrestlepalooza CV już na pięć! Aż boje się myśleć ile opinii będę mógł przeczytać na temat tej gali.

Game, imperator

Edytowane przez Robespierre

5624562044dc465af79c51.jpg

• Odpowiedzi 25
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Robespierre

6

• nasjazz

4

• Ja Myung Agissi

4

• Grishan

2

Wrócił! Najbardziej wyczekiwana persona e-fedów powraca :) Końcówka Main Eventu wspaniała! Reszta walk również na odpowiednim poziomie. Cieszy mnie zarówno obrona pasa, wystąpienie w kilku segmentach na backu oraz przede wszystkim to, że Aero w końcu zawitał do transparentów :) Brak Tony'ego starali się nam wynagrodzić różni znamienici gości jednak osobiście ciągle tęskniłem za Tosterem i jego osobowością. Gratulacje dla Toola który w końcu dopiął swego i wygrał pas. Ciekawie zapowiada się też EICTYA dodatkową motywacje daje mi możliwość straty pasa. Świetna gala i oby następna ukazała się nieco szybciej :)

10136801454e08b07ab2e86.jpg

• Reputacja:   14
  • Status:  Online
  • Styl:  Ciemny

Konkretna gala :) Oczywiście najważniejszym wydarzeniem jest dla mnie debiut mojego zawodnika, ale to chyba nikogo nie dziwi? ;)

Ciężko byłoby pobić Main Event ostatniej Paloozy i rzeczywiście, jeszcze tym razem się nie udało 8-) Za to backstage widzi mi się lepszy niż poprzednio - motywy ze "ścieżką zdrowia", utylizacją odpadów, czy chociażby kolejne perypetie Jacobsena w szpitalu, takich rzeczy nie zapomina się szybko.

Odsunięcie od komentarzy Hogańskiego to ciekawy zabieg. Goście na pewno dodali gali kolorytu, ale chyba widać wyraźnie, że bez "Tostera" jego partner blednie. Niby oczywista sprawa, ale dobrze się o takich oczywistościach przekonać na nowo, raz na jakiś czas.

Większość walk wygrali ci, na których liczyłem, co sprawia mi całkiem sporą satysfakcję.

Franko sprawił się dzielnie, więc siłą rzeczy jestem zadowolony z jego debiutu. Jedyne, do czego mógłbym się przyczepić to to, że jakiś taki nerwowy się ten chłopina zrobił - tworząc go myślałem raczej o "sile spokoju", facecie, którego po prostu nic nie rusza. Nie jest to jednak poważny zarzut - nerwy można złożyć na karb tremy związanej z pierwszym w życiu występem przed wielotysięczną publicznością :lol:

Podsumowując: to była bardzo przyjemna lektura i bardzo udana Wrestlepalooza. Z niecierpliwością będę czekał na kolejną - tym bardziej, że turniej dla "młodych" zapowiada się znakomicie :)

Jeszcze tylko mój ulubiony tekst z gali:

Jan Kowalski – Z tego by wynikało. Cóż... zapraszamy VipeRa i Franko ponownie na ring.

Ponury Grabarz – Miejmy nadzieję, że nie na długo, bo moja łopata takiej katorgi nie przeżyje.

:lol:

Dziękuje za dwa (słownie: dwa) powyższe komentarze.

Szalenie się cieszę, że liczba komentarzy pod galami rośnie! Kwietniowa Anarchia V zasłużyła na trzy, a Wrestlepalooza CV już na pięć! Aż boje się myśleć ile opinii będę mógł przeczytać na temat tej gali.

Cóż, liczba komentarzy pod galą przerosła moje najśmielsze oczekiwania. Jak widać zapowiedzi gimmicków Wezuwiusza czy Rysia Kalisza nie odnoszą żadnego skutku. Jeśli w przeciągu najbliższych 2 dni nie dojdzie do znaczącego (kilkusetprocentowego) przyrostu komentarzy i recenzji, to Wrestlepalooza CVI będzie ostatnią galą przeze mnie napisaną, a żywot EWF ostatecznie się zakończy. Dziękuję za uwagę.

• Styl:  Jasny

gala super - nie czytałem ale na pewno super.

+1 komentarz, wzrost procentowy jest niesamowity

pisz dalej gale, za to ci placimy :)

14412508044c725aa0e19e.gif

Dlatego właśnie napisałem o kilkusetprocentowym wzroście :P

Za dużo stresu przy tej pracy, a od dwóch lat nie miałem podwyżki. Tyle beznadziejnych przypadków na ludzi (i wzorowych obywateli) już wyprowadziłem przy pomocy EWF, że należy mi się jeszcze jakiś skromny dodatek pedagogiczny.

Napiszę tak, gala świetna, segmenty świetne, ale... Za dużo wszystkich i za mało Jimmy'ego Hendrixona. To musi się zmienić :twisted:

Cytować segmentów nie będę, bo po co jak każdy wie, że są wyśmienite i niektóre prześmieszne. Walki trzymały poziom. ;)

Walka 200 Light Tubes Match najbardziej mi przypadła do gustu. Dużo akcji i oczywiście Vaclav nie zawiódł(więc czego chcieć więcej? :D) i bardzo dobrze, bo ten NasJazzowski to cholerny zawadiaka :twisted: .

"Honorowy komisarz Scyther"

Podoba mi się to, ale wolałbym go widzieć w roli aktywnie uczestniczącego w walkach i niszczącego NasJazzowskiego i innych PSYCHOtropów :twisted: .

Tyle mam do powiedzenia. ;)

7894118684ede4cf290d46.jpg

Dlatego właśnie napisałem o kilkusetprocentowym wzroście :P

Za dużo stresu przy tej pracy, a od dwóch lat nie miałem podwyżki. Tyle beznadziejnych przypadków na ludzi (i wzorowych obywateli) już wyprowadziłem przy pomocy EWF, że należy mi się jeszcze jakiś skromny dodatek pedagogiczny.

Ok

Dostaniesz dodatek pedagogiczny, jak seba zdobędzie mistrzowski pas.

14412508044c725aa0e19e.gif

Ok

Dostaniesz dodatek pedagogiczny, jak seba zdobędzie mistrzowski pas.

Niestety, ale Seby nie ma już w EWF. Takich tuzów jak Great Barri także. Jakoś przeżyje bez dodatku pedagogicznego, choć ciężko w czasach kryzysu. Dobrze chociaż, że jeszcze są bony na święta.

Nie mogę dopuścić żeby EWF upadło zanim mój zawodnik zawalczy :grin: Jest to jedna z moich pierwszych gal które czytam i za każdym razem jaram się niczym sześciolatek w Boże Narodzenie. Najbardziej rozbrajające są segmenty, gdzie najlepiej widać humor EWF, a ten jest... nie mogę użyć innego słowa, zaj*bisty ! Dodatkowo walki, które nawet gdy nie dotyczą kompletnie twojego zawodnika potrafią wzbudzić duże emocje i mamy e-fed, w którym aż chce się walczyć :grin: !

HW: Werdum

LHW: Shogun, Hendo

MW: Chalidow, Mayhem, Boetsch

WW: Nick Diaz, Demian Maia

LW: Frankie Edgar, Donald Cerrone

FW: Maximo Blanco

BW:-

FlW: Uncle Creepy

Niestety, ale Seby nie ma już w EWF. Takich tuzów jak Great Barri także.

Za to należy się dodatek - za pracę szkodliwą dla zdrowia. Pamiętny main event setnej paloozy ...

EWF, III Oddział Kancelarii Osobistej Jego Imperatorskiej Mości.

Cultured Society|The Princess of Attitude.

I love the whisper of Attitude <3.

3926129444e3b08a90b45e.jpg

Jako że powyższy post jest w atmosferze iście grobowej to zacznę od motywu Ponurego Grabarza, który zdecydowanie za bardzo panoszy się w dark division. Nie wiem dlaczego z niego taki pazerny skurwiel, ale swoim zachowaniem odbiera push młodym gwiazdom. Myślę, że to jest powodem, dla którego tak wiele z nich rezygnuje z pisania już przed oddaniem pierwszego rpa.

Kolejna kwestia (choć może nie dotyczy ona gali) strasznie trudno mi kupić Bidama jako heela, szczególnie w parze z Crashem gdzie ten drugi jest zdecydowanie większym skurwielem. Dla mnie Bidam to typowo przyjazny duszek w stylu SR Crazy'ego i zawsze kiedy czytam segi z udziałem podopiecznych Sandmana wydaje mi się, że zacznie on stopować Crasha w jego brutalnych poczynaniach.

Jeśli już jestem przy gimmickach to trochę szkoda, że stosunki Bogdana i Vaclava uległy pogorszeniu. Mam nadzieję, że nie doprowadzi to do tego, że Vacek znów zamknie się w sobie, bo tego chyba wszyscy nie chcemy (może oprócz jego samego). :P

Ciekawie prowadzony jest angle z Vegardem, który mam nadzieję doprowadzi w końcu do jego powrotu, bo solidny był z niego zawodnik, a jego feud z Crashem to najlepsze co ostatnio spotkało Evo title. Chociaż takie zachowanie nie pozwala mi myśleć, że owy powrót nastąpi szybko :

Władimir Lewi Sharett – Ale kim on jest? Skąd pochodzi?

Vegard Jacobsen (waha się chwile) – Z.... z.... Miasta Chaosu....

Na pochwałę zasługuje też segment z Nigelem Moronem, który za to jak bardzo się opierdala pisząc RPy (proszę, powiedz ile czasu na to poświęcasz?), że zasługiwał na postawione go w szeregu pajaców z PiSu. Gimmick Kaczyńskiego to chyba najgorsza rzecz jaka może spotkać rpera za brak komenta. :P

Bardzo wzruszyła mnie również tragedia Tony'ego, który z fizyka stał się celebrytą (co się w dzisiejszym świecie zupełnie wyklucza) i bohaterem narodowym. Ciekawi mnie jakbyś sobie Game poradził gdyby przyszło Ci pisać jakimś fizykokwantowym slangiem. :P Jeśli tak jak z Szakalem to jestem na tak, bo może mi to odnaleźć w sobie miłość do fizyki.

Niezwykle intryguje mnie tajemnicza postać, która przyczepiła się do Toola. Jeśli ma to prowadzić do feudu to musi być to gruba ryba zważając na to, że jego stawką byłby zdobyty przez Toola World Title. Bardzo dobrze, potrzeba nam urozmaicenia w main eventach.

Skoro już wspomniałem o walce o World Title to odniosę się do poziomu starć. Dramaturgia była i owszem, ale jednak poziom z walki Sandman vs Psycho nie został przebity (a to jak dla mnie MOTY jak na razie). Wyników nie będę komentował, bo jeśli miałbym mówić o swoim to tylko w stylu legendarnego Shape'a. (to masz zakwestionować :P). Vacek czepiał się do mojego bumpu z felixtronu (że niby jestem za mało hardcore'owy na takie coś), ale jakoś mnie to nie ubodło - Jazzowski pokazał, że jest zdolny do wielu poświęceń. Nie wiem skąd pomysł z wylotem do Tel Awiwu i nie wiem jaki związek z moją postacią ma to miasto, ale mam nadzieję, że przywiozę ze sobą jakieś pamiątki.

Mimo, że Tony gali nie komentował to niekiedy Ponury Grabarz go godnie zastępował (a wydawało mi się, że bardziej drętwego duetu niż Kowalski i on być nie może).

Ponury Grabarz – To samochód z duszą.

:lol:

Poza tym dobrze, że na gali było mało Hendrixona, oby tak dalej.

Nie płakałem po CM Punku

18909757064dbdb1458cbe1.jpg

• Reputacja:   14
  • Status:  Online
  • Styl:  Ciemny

Wydaje mi się, że nie liczy się ilość, tylko jakość komentarza 8) Z mojej strony dokładam wszelkich starań, żeby uczciwie i w miarę wyczerpująco opisać swoje odczucia na temat danej gali :)

Nie wymiękaj, Imperatorze. EWF to już instytucja i cholernie szkoda byłoby, gdyby federacja upadła. Nie mówiąc już o tym, że mój zawodnik byłby skazany na zawieszenie butów na kołku albo tułanie się po jakimś backyardzie :] Nie skazuj go na ten okrutny los :cry:

Jeżeli chciałeś nas wystraszyć, to w moim przypadku cholernie dobrze Ci się to udało :D

Żeby nie było - nie straszny mi upadek EWF, bo istnieją e-fedy z większą historią, których włodarze organizują quizy z wiedzy na jej temat. Koment więc pisany nie z przymusu, a potrzeby krytyki.
Nie płakałem po CM Punku

18909757064dbdb1458cbe1.jpg

Kolejna kwestia (choć może nie dotyczy ona gali) strasznie trudno mi kupić Bidama jako heela, szczególnie w parze z Crashem gdzie ten drugi jest zdecydowanie większym skurwielem. Dla mnie Bidam to typowo przyjazny duszek w stylu SR Crazy'ego i zawsze kiedy czytam segi z udziałem podopiecznych Sandmana wydaje mi się, że zacznie on stopować Crasha w jego brutalnych poczynaniach.

Co proszę? :shock: Koreańczyk z Północy miłym duszkiem?? :shock: Paweł, nie żartuj tak podle. :oops:

Jeśli już jestem przy gimmickach to trochę szkoda, że stosunki Bogdana i Vaclava uległy pogorszeniu. Mam nadzieję, że nie doprowadzi to do tego, że Vacek znów zamknie się w sobie, bo tego chyba wszyscy nie chcemy (może oprócz jego samego).

Ja mam inne zdanie na temat egzystencji pana z Korei. Po pierwsze, głupia była zmiana na jakieś plebejskie personalia Hae Baeguk na Bohdan. :? To całkowicie niepotrzebne, Baeguk bardziej powinien zostać odświeżony gimmickowo, przy Vaclavie zrobił się zwykły i prosty jak alkoholizm w Polsce. To przykre dość.

EWF, III Oddział Kancelarii Osobistej Jego Imperatorskiej Mości.

Cultured Society|The Princess of Attitude.

I love the whisper of Attitude <3.

3926129444e3b08a90b45e.jpg