Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Siatkówka - dyskusja ogólna

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Ambrose Joker z tego co piszesz wynika że na kanałach Polsatu Sport mecze nie będą pokazywane tak? Bo ja mam dekoder nie z Cyfrowego Polsatu na którym dokupiłem sobie kanały sportowe Polsatu. No ale jak okaże się że po tym jak nie leci na nich Ekstraklasa, a teraz i mistrzostwa to trzeba będzie z tego zrezygnować. Sami zmuszają ludzi do oglądania streamów na necie...

28054889252fa02dfba372.jpg

• Odpowiedzi 262
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• filomatrix

24

• Krzychu

21

• Pavlos

20

• maly619

19

Top użytkownicy w tym temacie

Kowal ja też nie mam Cyfrowego Polsatu tylko UPC i mam normalnie Polsat Sport, Extra i News, ale na tych kanałach mundialu nie obejrzysz. Co do streamów w necie to każdy sygnał będzie kodowany, tak przynajmniej redaktorzyny Polsatu pisały na tt. Podsumowując płać albo spieprzaj - tak to wymyślili.

Szkoda tylko, że najwięcej streamow do siatkowki jest po rosyjsku. Jak dla mnie ta decyzja Polsatu kompletnie nietrafiona, to jest wiekszy bullshit niż brak orzelka na koszulkach reprezentacji w piłce nożnej. Powinni teraz zrobić akcje wspieraj polską siatkówkę nie oglądaj Polsatu.
Beniaminek 2014

990529556565f7712de17e.jpg

SailorJerry napisał(a):
Powinni teraz zrobić akcje wspieraj polską siatkówkę nie oglądaj Polsatu.

Już czytałem o takich akcjach i uważam, że to głupota bo efekt będzie odwrotny od zamierzonego. Każdej telewizji chodzi przecież o zysk, więc jeśli ludzie nie będą ich oglądać, to oni znajdą inne sposoby na zarobek.

• Reputacja:   1

Tacy z was fani siatki a nie możecie wyciągnąć te kilka złotych na zapłacenie i by mieć całe mistrzostwa dla siebie ? :-) Wiele osób na MMA płaci te kilka razy w roku, więc czemu nie na te kilkadziesiąt meczów w siatke ?

Progres Roku 2014

User Roku 2017

Redaktor Roku 2017

Progres Roku 2017

Tekst Roku 2017

WTF Roku 2017

678495320589e09e4eecd1.jpg

Może i bym wydał jak bym wiedział od początku, że będzie pokazywane za opłatą. Mamy miesiąc do mistrzostw a oni wylatują z takim czymś.

arkao, problemem nie jest to że trzeba zapłacić za oglądanie tych meczów, tylko to że trzeba płacić za następną TV. W końcu nie każdy posiada cyfrowy polsat, w którym podobno te mecze mają być za darmo. Wolę wydać te kilka złotych za bilet na mecz niż płacić je panu Zygmuntowi Solorz-Żak, w którego telewizji reklamy odkąd pamiętam trwają dłużej niż jakikolwiek film.
Beniaminek 2014

• Reputacja:   1

SailorJerry napisał(a):
Wolę wydać te kilka złotych za bilet na mecz niż płacić je panu Zygmuntowi Solorz-Żak, w którego telewizji reklamy odkąd pamiętam trwają dłużej niż jakikolwiek film

Bowiem nie wiem czy wiesz ale Polsatowi nie płaci sie abonamentu radiowo-telewizyjnego, przez co chyba muszą na czymś zarabiać, nie prawda ?

Progres Roku 2014

User Roku 2017

Redaktor Roku 2017

Progres Roku 2017

Tekst Roku 2017

WTF Roku 2017

678495320589e09e4eecd1.jpg

Zgadzam sie z tym cytatem "Kto interesuje się siatkówką... już dawno ma Cyfrowy Polsat"

Z resztą to tylko siatkówka (niższowy sport jak curling) więc who cares?

Zrobiłem dużo dla biznesu:

Udział: Youshoot Teddy Long, Youshoot Rikishi, Lapsed Fan Podcast, Wrestling Soup, konwersacje z Dejwem na twitterze... Więc się wypowiadam + jestem w stanie słuchać Russo.

PH93 napisał(a):
Zgadzam sie z tym cytatem "Kto interesuje się siatkówką... już dawno ma Cyfrowy Polsat"

Trudno się z tym nie zgodzić. W tym przypadku też potwierdzają się moje słowa: zbliżają się mistrzostwa budzą się Janusze. Cały rok mają siatę w dupie, nagle zaczyna się wielka impreza i wielkie halo, bo nie będziemy mogli oglądać naszego narodowego, najlepszego sportu w kraju :roll:

SailorJerry napisał(a):
w którego telewizji reklamy odkąd pamiętam trwają dłużej niż jakikolwiek film.

Przegiąłeś nigdy nie jest tak by film trwał krócej niż reklamy. Poza tym chyba zapomniałeś o TVN. Tam reklamy są co 30 minut filmu.

Co do tematu to wiadomo chamstwo Polsatu, ale chciałbym dodać, że powinniście się też trochę przyczepić TVP, bo oni równie dobrze też mogli kupić te MŚ, ale premiery jesiennych seriali są ważniejsze.

Polsat tłumaczy się tym, że chciał tym sposobem docenić abonentów CP(czyli np.mnie). Tak samo m.i.n robi NC+ , które od sezonu 15/16 będzie mieć LM na wyłączność i na TVN zobaczymy jedynie finał.... Dla mnie to absurd, że w 38 milionowym państwie, w którym piłka to najpopularniejszy sport oglądnę sobie tylko finał tych najbardziej prestiżowych rozgrywek na świecie.... Jakoś ich się nie czepiacie.

Poza tym pamiętajcie, że to Polszmat wypromował siatkówkę w Polsce i dzięki im mamy te MŚ.

Zgadzam się z tym, że fan siaty już dawno ma Polsat Sport, bo nawet jeżeli ktoś tylko ogląda reprezentację jak ja to ogląda LŚ, której nie ma przecież w otwartych kanałach i nikt nie narzeka.

Ludzie się rzucają o te MŚ jakby chociaż oglądali większość meczów. Wszystkie osoby, które plują się na portalach społecznościowych i tworzą jakieś strony o oglądaniu przez streamach, są dla mnie śmieszne. O ile zgodzę się, że mecze reprezentacji powinny być dostępne dla wszystkich (po mnie ta siatka spływa, ale takie jest moje zdanie), o tyle mówienie, że zakodowano MUNDIAL dla kibiców jest śmieszne. Postaram się wytłumaczyć o co mi chodzi: Mecze Polaków, będą zapewne oglądane przez kibiców tegoż sportu, tak jak i mecze piłkarzy są oglądane przez pewną grupę osób. Ale czy mecze innych repek również będą cieszyć się takim zainteresowaniem? Przykład prosto z brzegu: Honduras - Ekwador na MŚ w Brazylii, który był oglądany przez wielu kibiców piłki kopanej. Teraz to odwróćmy: Czy Ci, którzy wykłócają się o zakodowany MUNDIAL obejrzeli by starcie pomiędzy hmmm.... Gwineą i Jamajką (o ile mają kadry w tym sporcie)

Polsat chciał zarobić i to zrobi. Sorry, ale oni mają prawa do transmisji i mogą w przerwach puszczać nawet wyczyny Sashy Grey, a wam będzie gówno do tego. Tak jak ktoś tutaj napisał: Ten kto ubóstwia siatkówkę, ma dekoder Polsatu i ma teraz w dupie wszystko. I nie porównujmy piłki nożnej do siatki, bo to nie ma sensu. Za miesiąc MUNDIAL, a jedyne co widać w TV to reklama Orlenu o tejże imprezie. Przed Euro 2012, było czuć atmosferę piłkarskiego święta, która zbliżała się do kraju. Która kadra zatrzyma się w tym hotelu, która zażyczyła sobie codziennie 10 kg bigosu, a która nie. Czy teraz dopływają takie informacje? Nie, bo siatka w tym kraju obchodzi tylko zapaleńców, z czego większość obchodzą tylko losy reprezentacji, a gdyby zapytać o jakieś inne reprezentacje, kluby to byłaby zmiana tematu.

I Miejsce w typerze Ligi Europy 2014/15

I Miejsce w typerze Ligi Europy 2016/17

Dobrym przykładem jest też znajomość zawodników. Zrób ankietę na ulicy: "Znany piłkarz?"; dostaniesz w odpowiedzi Messiego, Neymara, CR7 itd. Zrób to samo, ale z siatką i co będzie? Ludzie wymienią tylko Polaków, a takie prawdziwe gwiazdy - zagraniczne wymienią tylko zapaleńcy.

PH93 napisał(a):

No ta, a kto się interesuje i nie ma CP, a ma anteny sportowe Polsatu to pewnie nie kibic.

maly619 napisał(a):
Dobrym przykładem jest też znajomość zawodników. Zrób ankietę na ulicy: "Znany piłkarz?"; dostaniesz w odpowiedzi Messiego, Neymara, CR7 itd. Zrób to samo, ale z siatką i co będzie? Ludzie wymienią tylko Polaków, a takie prawdziwe gwiazdy - zagraniczne wymienią tylko zapaleńcy.

Piłkarze których wymieniłeś mieli przynajmniej jedną reklamę emitowaną w Polsce. Czy jacyś zagraniczni siatkarze mieli? Raczej nie. Ludzie wymienią to z czym mają styczność. Poza tym nie oszukujmy się bo oczywistym jest że przynajmniej 70% ludzi interesujących się sportem w Polsce głównie ogląda piłkę nożną, więc to jest jak porównanie opla astry z bugatti veyron'em zupełnie inna kategoria rozważań. Poza tym prawdziwe gwiazdy w siatkówce to też są Polacy w przeciwieństwie do piłkarzy gdzie na siłę można wyliczyć na palcach jednej ręki tych którzy się liczą w światowej piłce.

Edytowane przez Captain Jerry
Beniaminek 2014