Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Hell in a Cell 2010 [dyskusja, spoilery]

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

zesra, a nie zniszczy ich od środka :D:D

WWE już nie jest przewidywalne jak rok temu co już pokazało w kilku przykładach.

Orton vs Sheamus. Wiadomo, że Orton wygra na 101%, bo dopiero niedawno co pas dostał.

Babki mnie nie interesują, ale wygra Miszel bo na rozpad jej teamu jeszcze się nie zanosi.

Wade wygra z Cena :) oraz Daniel po swoim subbie wygra :D

13278434144c9884d9bd794.jpg

• Odpowiedzi 152
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Pinio

9

• -Raven-

6

• E_9

6

• TheRockFans

6

Top użytkownicy w tym temacie

Zupełnie nie pociąga mnie walka z gatunku science- wrestling- fiction, w której zmierzą się Undertaker i Kane. Feud jest moim zdaniem pozbawiony emocji i sensu. Wiadomo, że Taker wsparty teraz swoim dawnym managerem wkrótce kończy karierę i żaden jakiś tam kiepski "brat przyrodni" nie zatrzyma tej legendy. Dobrze, jeśli obydwaj przestaną po HitC wzajemnych animozji. Niech Vince lepiej poszuka Takerowi nowego, godnego mu rywala, z którym zejdzie ze sceny. Kane takim rywalem nie był, nie jest i nie będzie.

Jeśli chodzi o pojedynek Cena- Barrett, to podobnie do kilku innych wpisów powiem, że również interesuje mnie to, czy już teraz Jasiek przejdzie do "nie lubianych". Fajnie będzie zobaczyć jego porażkę, a jeszcze lepiej, gdy założy koszuleczkę Nexus :grin: Dlatego Barrett pokona Jasia ale oczywiście zrobi to w nieuczciwy sposób.

Najlepsze widowisko jednak obejrzymy przy walce Ortona i Celtic Warriora. Dwóch dobrych, twardych graczy pokaże teraz mocną, dramatyczną i trzymającą w napięciu walkę, w której finisher RKO zakończy sprawę. Przyznam jednak, że dobrze się stanie, jeśli obydwaj rozstaną się po tej gali i przystąpią do nowych świeżutkich programów.

Starcie trzech zapaśników wygra Miz i to bez żadnej historii.

W kilku ostatnich wpisach da się przeczytać, że Barret wygra z Ceną ale nieczysto. W związku z czym przyszła mi niebezpieczna myśl do głowy, że Cena wykręci się z dołączenia do Nexusa gdyż Wade grał nieczysto. Mam nadzieję, że tak się nie stanie i bez względu w jaki sposób wygra lider Nexus to Cena od jutra będzie nosił koszulkę z logiem Nexus.

WWE by Pinio 2k17

Fan CM Punk'a od początku przygody z WWE!

KNEES 2 FACES

10206473354f8c156432932.gif

• Reputacja:   396
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

Ludzie, wrzućcie na luz! Wygrana Barretta i dołączenie Ceny do Nexus wcale nie jest równoznaczne z jego heel turnem (dlatego też uważam opcję ze zwycięstwem Wade'a za całkiem prawdopodobną). Ja to bardziej widzę jako: "dobry Cena, który musi się szwendać ze złymi młodziakami i niweczy im za każdym razem niegodziwe plany". Fajnie by było gdyby doszło tu do czegoś a'la sytuacja pomiędzy Rockiem a Faarooq'em w Nation of Domination, gdzie Rocky (tu: Cena) wygryzł starego przywódcę grupy Faarooq'a (tu: Barrett'a, który zaliczyłby face turn) ze stołka i przejął władzę nad stajnią (dobre podwaliny do heel turnu Jaśka w dalszej przyszłości).

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

• Reputacja:   13
  • Styl:  Attitude

-Raven-, podobnie ja to opisałem xD

http://forum.attitude.pl/viewtopic.php?p=244922#244922

Choć u mnie heel turn zaliczył wcześniej xDD

Teraz po namyśle i przeczytaniu kilku postów mówiących o nieczystej wygranej Wade'a, stwierdzam, że pojedynek powinien być w klatce. Wade wygrywa i ma dodatkowo z tego profit, jego postać jest podbudowana.

"ja żyje jak chcę ja nic nie muszę dlatego mam czystą duszę..."

^.- Know Your Role ! And Shout your mouth!

ChatGPT Image 16 cze 2025, 23_09_54.png

Teraz po namyśle i przeczytaniu kilku postów mówiących o nieczystej wygranej Wade'a, stwierdzam, że pojedynek powinien być w klatce. Wade wygrywa i ma dodatkowo z tego profit, jego postać jest podbudowana.

Z jednej strony powinien być w klatce (bo walka o takiej stawce, to odpowiedni kaliber na HIAC) a z drugiej - dobrze jeśli nie będzie. Barrett jest za krótki w uszach żeby pojechać czysto Cenę w klatce HIAC (kto by to kupił? :shock: ) a przy "standardowym" pojedynku bookerom przyjdzie łatwiej rozpisać jakiś kant i dać wygrać młodziakowi :wink:

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

Karta nie powala.

Walki o główne pasy WWE pewnie nie zachwycą.Spodziewam się długich brawlów,choć może być ciekawie w walce o WHC,może Paul się jakoś wmiesza.Starcie Ortona z Sheamusem wyglądać będzie jak na SS lub RR,czyli nuda.Ciekawe co wymyślą z Ceną.Rozpad Nexus-nie widzę tego jakoś,są mocną stajnią,więc ich rozpad byłby bez sensu.Cena w Nexus-to może być zarąbisty storyline.Pożyjemy,zobaczymy.Walka o US Title zapowiada się bardzo dobrze.Nieźle prowadzony program między Mizem a Bryanem,trochę na siłę włączenie do gry Morrisona,ale jest ok.Natalya pasu raczej nie zdobędzie,a szkoda,bo umiejętności ma spore i przyjemnie się na nią patrzy w ringu.

Podsumowując,od gali nie spodziewam się wiele.Najbardziej interesuje mnie co zrobią z postacią z Ceny oraz walka o pas Stanów Zjednoczonych.

:-)

21413621404d57aa3f81990.jpg

Dziwne, że jest tylko 5 walk zapowiedzianych. Zacznę od walki, która mnie nie zachwyca - Randy Orton vs Sheamus. Widzieliśmy co panowie potrafią więc powinna to być ostatnia gala z taką walką ;-). Wygra Orton ponieważ to nowy mistrz tralalala. Następna w kolejce jest walka John Cena i koniec Nexus vs Wade Barret i Cena w Nexus. Trudno jest przewidzieć zwycięzcę, ale w typerze dałam Baretta, bo skoro teraz Vince ma zrobić z Jasia heela to moża czas na to. Następnie mamy The Undertaker vs Kane. Stawiam na wygraną Takera. Doszły do mnie plotki, że Kane ma odejść po HiaC, ale na ile to prawda to nie wiem. Mówi się także o odejściu Takera.. Zobaczymy. Następnie skomentuje walkę Michelle McCool vs Natalya i tutaj mam nadzieje, że Nattie dostanie szanse. Od 2008 nie dostała żadnego Title-shotu ; o . Jej wygrana jest mało pawdopodobna, bo teraz będzie godziła Hartów, ale pomarzyć można. No i ostatnia walka The Miz vs Daniel Bryan vs John Morrison. Oczywiście jak dla mnie to JoMo może zgarniać pas, ale skoro nie ma w swoim MS żadnych sumbissionów to sprawa jest jasna. Daniel wygra po swoim submissionie na Mizie. Jutro rano sie wszystko wyjaśni :D

Oczywiście jak dla mnie to JoMo może zgarniać pas, ale skoro nie ma w swoim MS żadnych sumbissionów to sprawa jest jasna. Daniel wygra po swoim submissionie na Mizie. Jutro rano sie wszystko wyjaśni :D

Co Wy żeście się tak czepili tego move set'u (i to nie tylko Trish)? To, że Miz czy Morrison nie mają w zestawie żadnych sub'ów - nic nie znaczy. Jeśli bookerzy postanowią, że pas US ma zmienić właściciela, to Miz czy John stapują kogoś po jakiejś nieszablonowej dla siebie akcji i tyle.

Dla mnie wytłumaczenie, że wygra Bryan (chociaż oczywiście ja też na niego stawiam, choć nie z takiego powodu :D ), bo jego przeciwnicy nigdy nie wygrywali przez submission jest trochę śmieszne :D

Ja stawiam na Bryana, bo zabranie mu pasa w takim momencie byłoby kompletnym idiotyzmem. A wszystko co napisałem w poście gdzieś tam wyżej odnosi się promocji tej walki. Nie dali ani jednemu ani drugiemu przeciwnikowi Dragona podbudować jakiegokolwiek submissiona tak więc ten pojedynek wygląda niewiarygodnie, a nie o to w pro wrestlingu chodzi.

• Reputacja:   13
  • Styl:  Attitude

Z jednej strony powinien być w klatce (bo walka o takiej stawce, to odpowiedni kaliber na HIAC) a z drugiej - dobrze jeśli nie będzie. Barrett jest za krótki w uszach żeby pojechać czysto Cenę w klatce HIAC (kto by to kupił? :shock: ) a przy "standardowym" pojedynku bookerom przyjdzie łatwiej rozpisać jakiś kant i dać wygrać młodziakowi :wink:

Można by było to rozwiązać w ten sposób, że John zostałby obity na zapleczu przez resztę NEXUS, walczyłby "osłabiony" a Wade jako tako wygrał by czysto.

BRKSTRM, ostatnio WWE zaskakiwało nas, może tym razem to JoMo wygra, ale nasuwa się od razu co z Danielsem przy takiej opcji? Gdybać można długo. Wyniki jutro, się okaże :D

"ja żyje jak chcę ja nic nie muszę dlatego mam czystą duszę..."

^.- Know Your Role ! And Shout your mouth!

ChatGPT Image 16 cze 2025, 23_09_54.png

U.S Championshp - nawet ciekawy ale zakończenie było pewne, choć z tej trójki najmniej lubię, w sumie to wcale nie lubię Bryan'a... : Daniel Bryan

WWE Championship - Dobry pojedynek jak na tą obsadę zwycięzca pewny : Randy Orton

Edge vs Swagger - Po co ten pojedynek ?! - Edge

Cena vs Barret - Chciałem aby wygrał Cena :cry: Pozostaje pytanie WHY ???????!!!! Jestem największym fanem Ceny i możecie pisać sobie, że jestem dzieckiem nie obchodzi mnie to. Cena in N... niestety tak. :( - Wade Barret

Divas Championship - Divy jak to Divy 8-) - Natalya by DQ

World Heavyweight Championship - Paul zdradza Takera i ten przegrywa... Wolałem aby Deadman wygrał, szkoda. Kane znowu górą - Kane

Tylko dlaczego Cena przegrał ??? :(

You Can't see me

11842715454c6e9dcad232b.jpg

Słabe te PPV =/

Bryan obronił pas

Orton obronił pas

Edge pokonał Jack Swaggera

Cena przegrał przez interwencję (prawdopodobnie Husky Harris)

Natalya wygrała pas

Kane obronił pas (Paul turn heel)

12596334724cb9a0400309b.jpg

No i za nami Hell in a Cell. Oczywiście opinie z pewnością są różne, ale dla mnie to była na pewno najlepsza gala w przeciągu ostatnich paru miesięcy, jeśli nie w całym roku.

Daniel Bryan vs. The Miz vs. John Morrison

Bardzo dobry opener, w którym jednak emocji brakowało z jednego powodu - zwycięzca był oczywisty. Fajnie ogląda się takich ludzi jak Morrison czy Bryan w takich walkach, gdzie mogą przejść się po publice, powalczyć na rampie... JoMo udowodnił w walce z Sheamusem, że ring go ogranicza, tutaj było podobnie. Spodziewałem się, że WWE zapomni o tym, by swojemu pracownikowi sprawić prezent urodzinowy i to on będzie tapował po subku Bryana, ale... cóż za niespodzianka, to przyszły main eventer The Miz się poddał! Naprawdę tego się nie spodziewałem, będąc święcie przekonanym o tym, że to jednak czeka Morrisona. No i co teraz? Miz wykorzystał klauzulę rewanżu, niech teraz szuka okazji do wykorzystania walizki. Morrison pokazał, że potrafi wykonywać efektowne spoty i nie miałbym nic przeciwko, gdyby rozpoczęto jakiś program między nim a panem Danielsonem.

Randy Orton vs. Sheamus

Nie wiem, czy w nocy robię się łagodniejszy, ale ta walka była dla mnie bardzo strawna! Sheamus pokazał coś nowego ze swojego repertuaru (flying shoulderblock) - ciekawe co na to Hernandez - Randy również się wysilił na PPV i pokazał ciut więcej niż na tygodniówce... Śmiem twierdzić, że ta walka zjadła na śniadanie ich "wyczyn" z SummerSlam, gdzie było dno i dziesięć metrów mułu. W erze jakiej żyjemy i w momencie, gdy Linda McMahon najprawdopodobniej nie przegra wyborów z kretesem, będziemy zmuszeni godzić się na produkt 4kids jeszcze przez wiele, wiele miesięcy, może nawet lat, dlatego hardcore'u po walkach Hell in a Cell się nie spodziewałem. To jednak w pewnym stopniu zaspokoiło mnie - dwa kopniaki Sheamusa sprawiły, że lepiej oglądało się tę walkę - miałem na początku wrażenie, że Randy zniszczy rudego, a tutaj całkiem wyrównana walka. RKO na schodki i po walce, a na koniec coś, co bardzo mi się spodobała - celebracja na samym szczycie. Mrrau.

Edge vs. Jack Swagger

Można powiedzieć, że walka wzięta z kosmosu, ale na pewno lepsze jest to, bo obaj jakoś się tam spotkali wcześniej, niż zrobienie walki tagów czy jobbowanie Punka. Przyznam szczerze, że żyłem tym pojedynkiem, ponieważ wygrana Rated R nie była wcale taka oczywista. A ten kick out po Gutwrench Powerbomb to na pewno zaskoczenie.. Chociaż nie ukrywam, że po tym wybiciu się z finishera All American-American byłem pewien, że Edge będzie tapował po Ankle Lock.. A tutaj zryw, odbicie od lin, Spear i po walce. Warto też docenić kolejny miły dla ucha segment del Rio. Szkoda, że on i Edge znajdują się w innych brandach, bo taki feud pod kątem rozrywkowym, ale również czysto wrestlingowym byłby na pewno wysoko oceniany.

John Cena vs. Wade Barrett

Również mi się to podobało! Cena pokazał kilka fajnych akcji, dobre było to combo z unikiem, przeskokiem i dropkickiem. Wade natomiast mi zaimponował - nie oglądam FCW, więc tak naprawdę ani razu nie widziałem go w porządnej walce. Tutaj dostał trochę czasu i bardzo pozytywnie mnie zaskoczył, kilka dobrych akcji i na pewno ma papiery na przyszłego champa. Wynik... zaskoczenie. Cena przegrywa przez atak kogoś, kto z daleka wyglądał jak Roddy Piper. Cena ląduje w Nexus i fajnie, że WWE nie popełniło tego samego błędu, jak za czasu feudu Reya z Punkiem. Teraz mają wachlarz rozwiązań i zobaczymy co z tego wyjdzie.

Michelle McCool vs. Natalya

Pojawiła się na PPV Natalya, która potrafi walczyć i od razu walka div była ciekawa. Bardzo mocno zabookowana pretendentka, która przegrała tylko i wyłącznie przez... rzucenie butem przez Laylę, co doprowadziło do DQ i "przegranej wygranej" (wiem, masło maślane)? Już nawet nie pamiętam czy to był but, ale pewnie tak. Nie zmienia to faktu, że miło ogląda się walki div, kiedy przynajmniej jedna ma coś do zaoferowania, a i Michelle wcale nie jest taka tragiczna - w mojej ocenie ma jeden z dwóch najlepszych finisherów wśród div (obok Meliny i jej tego sunset flip), poza tym kilka akcji ma jak na divę naprawdę zaskakujących i chyba to nawet dobrze, z punktu widzenia ringowego, że to ona jest teraz tą "prawdziwą" mistrzynią, nie Layla.

The Undertaker vs. Kane

Trochę obawiałem się tej walki mając na uwadze to, co panowie pokazali na poprzednim PPV - Night of Champions. Bracia jednak poprawili się i całkiem miło spędziłem czas oglądając ich walkę. Sporo akcji poza ringiem, parokrotnie to jeden to drugi lądował na kratach, w pewnym momencie na łysinie Glena pojawiła się krew... No i końcówka - Paul ostatecznie zdradza Takera i pomaga wygrać swojemu synowi.. Przeglądając ten temat zauważyłem, że były głosy o takiej ewentualności, ale chyba mało kto spodziewał się, że do czegoś takiego dojdzie. Niemniej jednak Kane wygrał, obronił pas i to chyba dobrze. Ich feud naprawdę jest dobrze prowadzony, ważne jest tylko to, aby nie dostali na następnym PPV stypulacji "No Holds Barred", bo znowu zrobią usypiacza. Teraz nie widzę innej możliwości jak ich kolejne spotkanie na Bragging Rights (już za trzy tygodnie, znowu mało czasu na build up) i chyba tym razem Taker już wygra... Chociaż z drugiej strony jakby Kane opuścił galę z pasem, a obaj spotkaliby się jeszcze raz na Survivor Series w stypulacji Buried Alive, to chyba nikt by nie narzekał.

Podsumowanie:

No właśnie, nie wiem czy w nocy robię się łagodniejszy i patrzę na wszystko łaskawszym okiem, czy po prostu oglądanie na żywo, łącznie z lagami ma swoje minusy, ale gala naprawdę mi się podobała. Być może dlatego, że niewiele oczekiwałem? Niewykluczone, że to też miało wpływ na tak pozytywne odebranie przeze mnie tego PPV. Bardzo pozytywnie zaskoczyła mnie walka Barretta z Ceną, ponad oczekiwania również Sheamus z Ortonem, ale wolałbym jednak innego przeciwnika dla Vipera. Był element zaskoczenia, sporo dramaturgii, dlatego jestem zadowolony i nie żałuję, że zdecydowałem się obejrzeć galę.

Już na koniec muszę wspomnieć, że John Cena od zawsze był jednym z moich ulubionych wrestlerów w WWE i naprawdę cieszę się, że postanowił nieco wzbogacić swój move set, bo może być wrestlerem kompletnym - a więc do dobrych umiejętności pracy z mikrofonem dołączyć umiejętności ringowe. No i jego wielu przeciwników pewnie ucieszy wiadomość, że kontynuacja storyline'u z Nexus zapewne odciągnie go na trochę od głównego pasa federacji. Czy to dobrze? Tak. Niech szanse dostaną inni (może Randy Orton vs. The Miz na Bragging Rights?), a John niech stawia czoła Nexus i rozwala grupę od środka, bo w heel turn nie wierzę.

Daniel Bryan vs. The Miz vs. John Morrison

Kolega wyżej wspomniał, że nie było emocji, racja.Zwycięzca był wiadomy, chociaż miło mi się oglądało jak JoMo i Miz kombinowali z tym Subbmisionami xD Walka nawet, nawet..

Randy Orton vs. Sheamus

Walka mojego ulubieńca, ale tutaj również nie było emocji, bo tutaj zwycięzca też był wiadomy.. Ale walka ładnie wykręcona.. : ) RKO na schody.. xd ale czekałem na punta.. ;]

John Cena vs. Wade Barrett

Dla mnie najlepsza walka na HIAC, ale moze nie pod wzgledem show i tak dalej, ale pod wzgledem wyniku :D Mialem ochote sie wydzierac ze szczescia, jak Wade spinował Cene, w końcu coś się będzie działo, oby jeszcze Cena przeszedł Hell Turn...

Michelle McCool vs. Natalya

Nie bd sie tutaj rozpisywal, ale ciesze sie ze Natalya wygrala.

The Undertaker vs. Kane

ME, od poczatku bylem święcie przekonany, że wygra Taker.. ; < A tutaj taka nie spodzianka, było gdzieś wspominane na forum, że może Paul zdradzi Deadman'a, ale ze to malo prawdopodbne, taki z tego wniosek, że feud bedzie ciagniety do SS, osobiscie bylem za Takerem.

Hell Turn Orton #1 Fan!

SAVE_US

CM Punk is the Best wrestler in the World..

3011621254f3b63fe97b64.jpg