Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Powrót Shinya'i Ishikawy, WINTER NAVIGATION, Kanemaru vs KE

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

6-tego listopada do BJW oficjalnie powróci Shinya Ishikawa. 28-letni zawodnik, który zasłynął m.in walkami w teamie z Yoshihito Sasakim stoczy walke z mystery oponentem na jednej z gal DAINICHI DASH. Nic niestety jeszcze nie wiadomo, na temat tego czy gala ta będzie transmitowana w TV.

BJW "DAINICHI DASH&quot...

... przeczytaj wiecej na stronie Attitude : http://www.attitude.pl/news-powrot-shinyai-ishikawy-winter-navigation.html
https://forum.wrestling.pl/topic/22120-powr%C3%B3t-shinyai-ishikawy-winter-navigation-kanemaru-vs-ke/

• Odpowiedzi 6
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Euz

3

• Natan

3

• iMPACT! 4 EVER

1

Popularne dni

Top użytkownicy w tym temacie

Wreszcie do BJW wraca Shinya Ishikawa super. Karty na eventy NOAH całkiem nieźle się zapowiadają. Juz się nie moge doczekac Back Drop Series. Naprawde to chyba bedzie hit jesieni na attitude. Świetna robota panowie. Dzięki.

Pojawia się (nareszcie) szansa, że dwa główne pasy w NOAH zmienią posiadaczy. Obecni są imo zdecydowanie zbyt słabi aby dzierżyć tak wielkie wyróżnienia, Sugiura i pan którego nazwiska do końca nawet nie pamiętam (Kanemaru?) dla dobra federacji powinni pasów pozbyć się jak najszybciej. A jako że dostają na tej gali dwójkę znakomitych przeciwników to nie mam nic przeciwko aby Heavy i Jr.Heavy trafiły do Shiozakiego i KENTY. To otwierałoby swoją drogą opcję wrzucenia Maru (po jego powrocie) do dywizji Heavyweightów i znakomitego feudu z Go. Oby.

Ja mam zupełnie inne zdanie o Kanemaru. Wg. mnie to zapaśnik lepszy od KENTY. Może nie tak efektowny, ale potrafi połączyć wiele styli w 1. KENTA to wprawdzie tylko stiffem się wyróżnia, ale zawsze jego walki są pełne dramaturgii.

Marufujiego zdecydowanie nie chce w dywizji Heavy. Po 1 ma za mało masy jak na Strong Style, a co za tym idzie siły. Po drugie już walczył w tej dywizji kiedyś i miał nawet GHC Title, a walki nie należały do tak dobrych jak z dywizji jr.

A ja jeszcze bardziej wolałbym Nakajime, o czym swoją drogą wiesz ;) Btw. bardzo cieszę się, że on i Sasaki będą walczyli o pas TT, skład tej drożyny jest jednym z najciekawszych jakie ostatnio widywałem. Wracając do Marufujiego to przez czas w którym jest kontuzjowany (obawiam się, że trochę to potrwa) może nabrać trochę masy a co za tym idzie w stopniu większym lub mniejszym popracować również nad siłą. Co do walk to po tym co zobaczyłem w pierwszej walce po powrocie Shiozakiego właśnie z Maru jestem pewien że dałby sobie radę. A jeśli skutkowałoby to również wrzuceniem go do cięższej dywizji w NJPW to na samą myśl o walkach z Nakamurą (jedną w tym roku zrobili już świetną) czy Goto ślinka cieknie. Ale to oczywiście tylko moje zdanie, pewnie okaże się już wkrótce :)

setny post :)

Wiem :)

Kurde, ja to bym w ogóle zrobił Shiozakiemu feud z np. Akiyamą czy... kimś z NJPW. Shiozaki vs Goto to by było coś na miarę prawdziwie zajebistej walki... ewentualnie z Takayamą, który mnie ciągle rozpierdala (śmiej się śmiej RVD :D ).

A z pasem Jr. to bym zrobił feud Kanemaru vs Kotaro Suzuki - 2 partnerów naprzeciw siebie, obaj maskarycznie uzdolnieni a ten drugi bardzo niedoceniony. KENTE bym przesunął do dywizji Heavy i tam by sobie walczył z Marufujim, jeśli ten by tam zagościł na stałe.

Ja po prostu zmieniłbym posiadaczy pasów w NOAH bo Ci obecni są dla mnie kompletnie niewiarygodni. Niezależnie od tego czy przesunięcia na lini Jr. - Heavy. nastąpią czy nie.

Co do Shiozakiego to zgadzam się w stu procentach. Przy obecnej formie NOAH i tym jak ma się ona do bardzo równej i wysokiej dyspozycji NJPW to mógłby tam rozwinąć skrzydła z całą pewnością. A w formie jest o czym świadczy jego niedawna walka z Sasakim chociażby. Shiozaki vs Goto, Takayama, nawet Nakamura - to byłoby coś. Sam jego udział w Climaxie już jest dużym plusem i kto wie, może krokiem w kierunku zdobywania pasów w New Japanie.

A Takayama jest spoczko ;)