Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Independent Talk #1

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Independent Talk #1

Witajcie wszyscy w pierwszym wspólnym projekcie Dejv oraz moim! :)

"Independent Talk", to nic innego, niż debata pomiędzy Dejv a mną na temat tego co ostatnio dzieje się we wrestlingu oraz MMA. Jednakże jeśli macie na myśli tematy związane z WWE bądź TNA, to niestety ale tutaj nie znajdziecie nic na temat tych federacji. Albowiem "Independent Talk", będzie poświęcone tylko i wyłącznie federacją niezależnym w USA, wrestlingowi w Meksyku, Europie i Japonii a także MMA. Z cel obraliśmy sobie zainteresowanie wszystkich właśnie takim wrestlingiem, gdzie gale toczą bardzo często w małych halach przy kulkuset osobowej publiczności, gdzie nie ma tej całej otoczki i fajerwerków znanych z WWE. Uważamy bowiem, że to co teraz prezentuje właśnie chociażby WWE to jest kpina z kwintesensji wrestlingu i po prostu takie federacje "zabijają" tego typu rozrywkę. Myślę, że każdy fan znajdzie w "Independent Talk" coś dla siebie - od pure wrestlingu, a skończywszy na typowym garbage wrestlingu oraz MMA. Aby dalej niezanudzać zapraszamy do miejmy nadzieję, miłej lektury!

Śmierć Chri$'a Ca$h'a

Dejv - Zaskoczyła mnie śmierć tego wrestlera i to bardzo.

RVD - Dla mnie wielki zapaśnik. Był jednym z najlepszych i najbardziej "błyszczących" w CZW. Charakterystyczne, żywiołowe wyjścia na ring plus zabawy z drabiną to rzeczy, których niezapomnimy. Poza tym wyśmienite matche, czy to TLC, czy też Tables, czy też w końcu Ladder. To była istna maszyna do bumpsów. Cruiser, który nie wiedział co to strach, jak trzeba było przyjąć bumpsa to go przyjmował.

Dejv - Dla mnie był to zapaśnik z ogromną przyszłością - zapewne byłby jednym z "wielkich" w przyszłości w CZW, wprawdzie zasłynął z hardcorowych walk, ale potrafił też zrobić dobrą "zwykłą" walkę. W pamięci mi została akcja a dokładnie Joker Driver jaki przyjął z drabiny podczas walki z Jokerem na COD5.

RVD - Zgadzam się. Myślę, że w niedługim czasie mógł śmiało zdobyć CZW Junior Heavyweight Title, a nawet wedrzeć się w ciekawą batalię z JC Baileyem o CZW Ultraviolent Underground Title. Joker Driver był faktycznie bardzo widowiskową akcja. Jednakże Chris Cash zasłynął na TOD3, w chorym matchu z JC Bailey'em. Wtedy cały zbrukany krwią walczył jak natchniony.

Dejv - Fakt! Zrobił na mnie wrażenie ten match tym bardziej, że był to jego pierwszy death match. Teraz możemy tylko gdybać. Szkoda że tak się to wszystko potoczyło, ale cóż tak miało być. Zandig zauważył talent tego zapaśnika ale może za późno?

RVD - Niestety - był to jego pierwszy i ostatni death match...Cash w CZW walczył od 2001 roku, wcześniej toczył dzikie pojedynki w backyardach. Myślę, że niebawem CZW powinno wydać jakąś składankę typu Best of Chris Cash - to byłby wielki hołd dla tego zapaśnika.

Dejv - W sumie byłoby czym zapełnić tą składankę.

RVD - Umarł wielki zapaśnik, wielka przyszłość tego biznesu - R.I.P

Turniej PWG "Battle of L.A."

RVD - Turniej, który zgromadził największą w dziejach PWG widownię.

Dejv - Masa świetnych wrestlerów i ciekawie zabookowane walki. PWG pokazało że jest federacją która się rozwija i to w szybkim tempie.

RVD - I stawia na pure wrestling. Jest nieco "biedniejszą" federacją od ROH, jednakże walkami wogóle nie ustępuje jej.

Dejv - Zaskoczył mnie fakt, że AJ Styles aż do finalu zaszedł a jeszcze bardziej mnie zdziwilo zwycięstwo Bosh'a.

RVD - PWG ma pomysł na Chris'a Bosh'a i zapewne niebawem osiągnie w PWG bardzo wiele.

Dejv - Mam nadzieje że PWG w przyszłym roku jeszcze bardziej nabierze rozpędu i będziemy mogli oglądać mnóstwo świetnych walk, że bedzie ciekawy booking, feudy i moze niekiedy jakieś gimmick matche?

RVD - Chciałoby się zobaczyć taki TLC Match: Super Dragon vs. Jack Evans.

Dejv - A jak! Bardzo dobrym pomysłem również się okazal fakt organizacji takiego turnieju.

RVD - Widać, że Super Dragon jako właściciel tej federacji ma dużo pomysłów. Znakomity jako wrestler, znakomity jako promotor.

Dejv - Wielka widownia jak na PWG (500 osób) i wielkie zainteresowanie tym turniejem rozpromowało dodatkowo PWG, mimo że na początku Super Dragon pushował sam siebie (jak Zandig), ale teraz w zasadzie swoim kosztem promuje innych zapaśników co jest wredług mnie znakomitym pomysłem.

RVD - Pushowanie siebie nie ma zbytniego sensu, bowiem widownia może odwrócić się od federacji. Teraz tylko czekać, kiedy CZW nawiąże współpracę z PWG...

Dejv - Dlatego dobrze, że Super Dragon to zrozumial jakiś czas temu. W zasadzie taka współpraca byłaby ciekawa, choć w sumie nie raz Dragon będzie miał jeszcze mam nadzieje PWG Title.

RVD - Ile korzyści z tego byłoby to można sobie tylko wymarzyć. PWG znacznie by zaistniało, walczyliby tam tacy zapaśnicy jak Sabian, Ruckus, Dutt, Webb i inny wspaniali cruiserzy. Być może Dragon stworzy jakiś nowy tytuł, który da szanse promocji nowych talentów - kto wie? W każdym bądź razie trzeba PWG się przyglądać, bo to bardzo obiecująca federacja.

Dejv - Dokładnie! Mam nadzieje, że będzie rosło jej zainteresowanie wśród fanów.

Co ostatnio w CZW?

RVD - CZW co galę szokuje. To federacja o której można mówić w samych superlatywach. Ma coć, czego nie ma żadna federacja w chwili obecnej - nieprzewidywalność!

Dejv - I tutaj też się zgodze. W sumie nie wiem jak Zandig bierze tyle dobrych pomysłów na to, by CZW co galę coś pokazywało. Od ponad dwóch lat CZW robi takie gale, że nie ma się co dziwić, że na chwilę obecną jest jedną z najlepszych federacji na świecie (a dla niektórych napewno najlepszą).

RVD - W CZW nie ma wielkich gwiazd, ale za to są te nieco "mniejsze", które niesamowicie się promują, chociaż...

Dejv - Proste przykłady - Derek Frazier, Niles Young - obaj stoczyli kapitalny ponoć pojedynek na "Deja Vu 3: Wired"

RVD - ...czy o ludziach takich jak Messiah, Gage, Hatred, Zandig, Butcher możemy mówić, że to nie gwiazdy?

Dejv - Tak to są już gwiazdy sceny niezależnej. Szczególnie Messiah i Zandig i zaniedługo status międzypromocyjnej gwiazdy powinien osiągnąć Necro Butcher.

RVD - Toby Klein - nie możemy o nim zapomnieć, w końcu walczy dla Japońskiego BJW.

Dejv - Zaniedługo taką gwiazdą będzie Mike Quackenbush.

RVD - Quackenbush to może być drugi Chris Hero - znany w USA, Europie i ostatnio Japonii. Można śmiało powiedzieć, że CZW rozpoczęło na dobre sprowadzać zapaśników z Kanady - z IWS.

Dejv - Nie tylko z IWS ale i EWR (Elite Wrestling Revolution przyp. RVD). Damian, Excess, Kid Kamikaze, The Flying Hurricanes i do tego hardcorowi zapaśnicy jak Kurt Lauderdale, Arsenal, Green Phantom czy już uznany częściowo Evil Ninja.

RVD - Niebawem "Cage of Death 7" i CZW nabiera rozpędu. Zandig może nas zszokować tym jak będzie wyglądała karta na tą galę.

Dejv - Mam nadzieje, że COD7 zabije (nie dosłownie :) Mam także nadzieje, że zobaczymy wrestlerów z federacji z którymi CZW współpracowalo, czyli IWA MS, Chikara i IWS.

RVD - Można Zandig'a lubić bądź nie - ale trzeba przyznać mu jedno - to wielki promotor, drugi Heyman!

Dejv - Tak jest!

RVD - Strach pomyśleć, co byłoby gdyby Zandig współpracował z Heymanem.

Dejv - Ooooo to by były gale, że hej! Ale raczej można pomarzyć o takiej współpracy niestety. Marzy mi się w CZW Corporal Robinson - on się nadaje do tej federacji.

RVD - Jest wielu takich co się do CZW nadają, jednakże Zandig wie kogo sprowadzić. Bo CZW to ultraviolent, czyli coś co ma dużo fanów ale nadal pozostaje w niszy.

Dejv - I lepiej aby w tej niszy pozostało.

Śmierć IWA Mid-South (?) i ponowne odrodzenie, czyli...federacja po przejściach i z przejściami.

Dejv - Wielka federacja niezależna jak dla mnie, która zawsze się będzie kojarzyła ze swoistym underground'em i świetnym klimatem.

RVD - Aż dziw się bierze, że IWA Mid-South jeszcze nie zbankrutowało.

Dejv - Ale niestety ciągle wszystkie znaki wskazują, że w grudniu to nastąpi. Brakuje mi w IWA MS starego dobrego ultraviolentu - wręcz znaku rozpoznawczego tej federacji.

RVD - Ian Rotten ogłosił, że w prowadzeniu federacji pomaga mu rodzina, ale nie ma co się oszukiwać - federacja jest na skraju bankructwa.

Dejv - W zasadzie IWA MS przez pewien czas była nr.1 w USA, nawet jak XPW jeszcze się miało dobrze a potem nastała era CZW i IWA MS było drugie. No i współpraca z MAW które też niestety odeszlo od ultraviolentu czasami tylko dając troche hardcoru "starym" fanom. Niesposób wymienić wszystkich którzy walczyli dla IWA MS.

RVD - IWA Mid-South to jedna z najstarszych federacji ultraviolentowych w USA, które do teraz "żyją". To federacja z tradycjami, na ringach której walczyły niegdyś same gwiazdy. Jednakże ostatnie 2-3 lata pokazują niestety zły obraz federacji.

Dejv - No tu się z tobą niezgodze teraz! Lata 2002-2003 były dosyć dobre nawet dla IWA MS szczególnie 2002. Mimo, że w 2003 federacja prawie zbankrutowała to robiła wręcz świetne gale niekiedy z świetnymi walkami.

RVD - Booking czasami niezrozumiały, zerwanie z ultraviolentem (oprócz KOTDM - turniej King of the Death Matches) i współpraca z bardzo małymi federacjami np. NWA Wildside doprowadziły federację do tego co jest teraz.

Dejv - IWA MS zrywało z ultraviolentem już w 2004 mimo, że mialo ciekawy feud Toby Klein vs, Mad Man Pondo, ale w zasadzie tylko to trzymalo jeszcze w 2004 w IWA MS miłośników mocnych wrażeń.

RVD - Trzymało, ale turniej KOTDM 2004 dawał wiele do życzenia moim zdaniem.

Dejv - Ponieważ postawili na młode gwiazdy. Jedynie Corporal był "starym wyjadaczem" co zaszedł daleko.

RVD - A przecież jeszcze kilka lat temu mieliśmy na jednej gali takie gwiazdy jak Mitch Page, Rollin' Hard, Ian Rotten, Corporal Robinson, Mad Man Pondo i inni.

Dejv - Co się stało z dwoma pierwszymi to zagadka (Mitch Page ma chyba inny gimmick).

RVD - Rollin' Hard "ustatkował się nieco" i nie walczy już w takich dzikich walkach. Jeśli ktoś chce zobaczyć co się z nimi dzieje, to niech poszuka wśród federacji takich jak CCW, IWA East-Coast, a także MAW.

Dejv - A jeszcze ze starych gwiazd to byli tacy wyjadacze jak Dysfunction (obecnie druga liga w MAW), Cash Flo (zniknął), American Kickboxer, i inni.

RVD - Oraz "Rugby Thug" Trent Baker. Swoją drogą - też nie wiadomo co z nim jest.

Dejv - Dziwne, że nie walczył w IWA MS "hardcore" Craig Davis. IWA EC przejmie mam nadzieje pałeczke po MAW i IWA MS w temacie ultraviolent.

RVD - Czekamy z niecierpliwością.

Wieści z Kanady, czyli IWS.

Dejv - Jedna z lepszych federacji jak dla mnie ostatnimi czasy.

RVD - Federacja, która o dziwo, że nie jest zbyt znana, ma na koncie już kilka gal PPV!

Dejv - Widać że się wzorują na CZW.

RVD - Zaryzykuje stwierdzenie - momentami IWS jest nawet lepsze od CZW.

Dejv - W niektórych momentach to nawet fakt, ale jednak CZW stawiam wyżej.

RVD - IWS to niesamowity, undergoundowy klimat plus chore pojedynki.

Dejv - Mimo, że IWS troche w tym roku też odeszło od robienia dzikich walk, to coś czuje że teraz, na zbliżającym się kultowym "Blood Sweat & Bears" znów dostaniemy ostrą rzeźnie.

RVD - Nie sposób wymienić takich nazwisk jak Arsenal, Hardcore Ninjaz, PCP Crazy F'n Manny, PCO (Pierre Carl Oulette - dawny WWF Tag Team Champion), Green Phantom, Sexxxy Eddy, Kurt Lauderdale, Kevin Steen, El Generico i wielu, wielu innych.

Dejv - IWS ma świrów którzy by w CZW w death matchach zaaklimatyzowali się z miejsca.

RVD - Ostatnio w IWS wielkie zmiany - dwuktrotna zmiana właściciela IWS Title'a.

Dejv - Szkoda, że Sexxxy Eddie tak szybko stracił ten pas.

RVD - Ale trzeba przyznać - Excess'owi należał się tytuł.

Dejv - Też tak sądze. Szkoda, że ten zapaśnik bardzo mało walczy w USA - w zasadzie jedynie to w CZW i JAPW troche powalczył.

RVD - Excess to świetny high-flyer, jego walki są zaistnie świetne. I jeszcze te spoty z drabinami - ho ho!

Dejv - A według mnie powinien być znany na równi z np. Franky Mobsterem czy Steen'em.

RVD - Może Zandig go znów sprowadzi. Przecież na CZW PPV zrobił z Generico, Steen'em oraz Eddy'm genialny pojedynek.

Dejv - Dobrze by było. IWS to także kapitalne i CHORE death matche.

RVD - Jestem ciekaw czy jeszcze jakiś do końca tego roku zobaczymy.

Dejv - Sądze, że tak. Możliwe, że tak, jak pisałem już na najbliższej gali. No i na ostatniej gali też był death match.

RVD - Chętnie bym zobaczył w nim owego Excess'a, chociaż to nie jest aż taki death matchowy zapaśnik.

Dejv - A ja PCP Crazy Manny'ego. Według mnie także pas IWS Title należy się Evil Ninja'y.

RVD - Faktycznie - pomimo, że to zamaskowany zapaśnik, śmiało może go dostać, bo w końcu Green Phantom też go miał.

Dejv - Ninja jest jednym z najdłużej walczącym wrestlerów w IWS i się zapisał na stałe w kartach tej federacji.

RVD - W każdym bądź razie najbliższe gale IWS zapowiadają się nadwyraz ciekawie.

Dejv - Dokładnie!

Skojarzenia

> Kevin Steen <

Dejv - Świetny zapaśnik, będzie wielką gwiazdą wrestlingu.

RVD - Wielka kanadyjska gwiazda, będzie jeszcze o nim głośno.

> New Jack <

Dejv - Konkretny świr.

RVD - Ostatnio pojawił się w JAPW. Wkurza mnie swoim zachowaniem ale cenię go za poświęcenie.

> Necro Butcher <

Dejv - Legenda Ultraviolentu - człowiek zdolny w zasadzie do wszystkiego.

RVD - Obecny król death matchy i kropka. Jednym słowek - król!

> Ruckus <

Dejv - Dobry wrestler, ale niestety nie rozwijający się we wrestlingu (troche nawet nudny).

RVD - Bardzo dobry zapaśnik i nic poza tym.

> Backseat Boyz <

Dejv - Świetny tag team, JAPW bardzo dobrze zrobiło że reaktywowało ich - będą mieli z nich pożytek.

RVD - Bez komentarza (po ostatnich zajściach w CZW).

> 3PW - Pro Pain Pro Wrestling <

Dejv - Niezbyt ciekawa promocja, która chciała być drugim ECW (bez komentarza).

RVD - Federacja, która w chwili obecnej nie istnieje (została zamknięta). Nieudana próba przywrócenia klimatów rodem z ECW.

> Independent Talk <

Dejv - Coś co nawet mi się podoba.

RVD - Coś, co być może zainteresuje wszystkich wrestlingiem niezależnym!

Opinie na temat "Independent Talk" prosimy o zamieszczanie tutaj, w tym temacie na forum. Jeśli chcielibyście abyśmy poruszyli jakieś tematy, to także propozycje wrzucajcie tutaj - postaramy się wykorzystywać wszystkie pomysły.

Cóż to tyle - co następnego "Independent Talk'a", który powinien pojawić się niebawem :)

https://forum.wrestling.pl/topic/2208-independent-talk-1/

• Odpowiedzi 8
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• RVD

4

• Dejv

2

• Wee Man

1

• patrykk

1

Top użytkownicy w tym temacie

Oczywiście całe IT w przyszłości będzie częścią Independent Area czyli cornera o fedach niezależnych, Japonii itd. Jednak najpierw chcemy poznać Wasze opinie jak widzicie to IT, które także będzie się rozwijać. W każdym bądź razie jak już RVD napisał chcemy zwrócić Waszą uwagę na fedy niezależne i mam nadzieje że się to nam uda :).
https://forum.wrestling.pl/topic/2208-independent-talk-1/#findComment-22456

THX patrykk :)

Tak jak Dejv powiedział, "Independent Talk" będzie nieodzowną częścią Independent Area, jednakże myślimy, aby jeszcze z 1-2 numery tutaj wrzucić.

https://forum.wrestling.pl/topic/2208-independent-talk-1/#findComment-22463

Bardzo ciekawe, na początku podchodziłem do tego projektu nieco sceptycznie, bacząc na to że większość poza WWE i TNA nie wie o wrs nic... Ale jest to ukazane w bardzo przystępny sposób, ciekawe rozwiązanie to skojarzenia, taki swoisty powiew świeżości.

Następnym razem moglibyście jednak dyskutować w większej liczbie osób, bo obawiam się że 5,10, 50 IT może stać się monotematyczny a przez to nudny... Ale przyszłość pokaże.

Gratulacje!

https://forum.wrestling.pl/topic/2208-independent-talk-1/#findComment-22475

THX WeeMan!

Jeśli chodzi o formę tego felietonu to zostanie on w takiej formie jakiej jest. Uważam i pewnie uważa też tak Dejv, że nie ma co tutaj zmieniać.

https://forum.wrestling.pl/topic/2208-independent-talk-1/#findComment-22501

• Reputacja:   228
  • Urządzenie:  Windows

Świetny pomysł Panowie i bardzo dobra realizacja. Sama forma stanowi pewne, niespotykane na polskich stronach o wrestlingu, novum (ja jestem za tym, żeby nic nie zmieniać - za dużo "komentatorów" spowodowałoby chaos, a z resztą niewiele jest osób które tak jak RVD, czy Dave orientują się w temacie federacji sceny niezależnej) - a i temat jest też jak najbardziej trafiony, ponieważ indy's stanowią produkt niszowy i dosyć trudno jest na polskich stronach internetowych cokolwiek się o nich dowiedzieć. Reasumując - jestem jak najbardziej za i czekam z niecierpliwością na więcej!!!
https://forum.wrestling.pl/topic/2208-independent-talk-1/#findComment-22508

THX za opinie :)!

Nie mamy zamiaru nic zmieniać w formie IT, sądze że jest dobrze zrealizowane i ma szanse zainteresować ludzi fedami niezależnymi,a dodatkowo każdy może poznać nasze (RVD i moje) opinie na dany temat.

https://forum.wrestling.pl/topic/2208-independent-talk-1/#findComment-22510

THX za opinię Raven! :)

To nas motywuje do jeszcze cięższej pracy, która dopiero w całości ukaże się wszystkim podczas prowadzenia Independent Area.

https://forum.wrestling.pl/topic/2208-independent-talk-1/#findComment-22512