Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Podsumowanie AJPW Champion Carnival i NOAH Global League na

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Na Attitude zamieściłem dziś tekst podsumowujący dwa turnieje, które odbyły się tej wiosny w AJPW oraz Pro Wrestling NOAH.

Jako ciekawostkę dodam jeszcze, że już wkrótce na Attitude ruszy projekt mój i RVD o nazwie "Back Drop Series" - będzie on w całości poświęcony dziedzinie puroresu. Więcej informacj...

... przeczytaj wiecej na stronie Attitude : http://www.attitude.pl/news-podsumowanie-ajpw-champion-carnival-i-noah.html
https://forum.wrestling.pl/topic/22015-podsumowanie-ajpw-champion-carnival-i-noah-global-league-na/

• Odpowiedzi 4
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Euz

2

• Deshawn

1

• Natan

1

Popularne dni

Top użytkownicy w tym temacie

Oba turnieje oglądałem stosunkowo dawno i oba traktowałem z całkowicie innej perspektywy. CC oglądałem z dnia na dzień, w niecały tydzień obejrzałem cały turniej. Co do zawodów z pod szyldu NOAH to przyznam szczerze, że oglądając poszczególne galę... nawet nie wiedziałem, że są one w ramach jakiegokolwiek turnieju. Był to okres nadrabiana zaległości z Puro i przewijając wszelkie wstępy i wywiady umknęło mi, że zawodnicy walczą wg ustalonych bloków i drabinki. Oprócz tego na pewno wiem że co najmniej jedną galę pominąłem (umknęła mi między innymi walka Maru vs Yone, z Euzem ostatnio zastanawiałem się czy powinienem się z tego cieszyć czy wręcz przeciwnie :). Opinie jakie mam o obu turniejach również skrajnie się różnią. W CC podobała mi się atmosfera, klimat całych zawodów, walki zaś, czyli to na co jako fan wrestlingu staram się zwracać największą uwagę wyraźnie zawodziły. Pozostaje mi zgodzić się z twórcą artykułu - walka Hayashi vs BUSHI była absolutnie genialna, pozostałe... bywało różnie. Jeśli mówimy o NOAH było przeciwnie. Klimatu nie zauważyłem (tak, kalam się, z mojej winy) za to walki były bardzo dobre. Nie mogło być inaczej skoro mogliśmy zobaczyć tam Marufujiego :D Naomichi, wracaj do zdrowia ;)

Jeśli mam poruszyć sprawę wszelakich projektów o Puro na Attitude to podpisuje się pod tym wszystkimi kończynami. Przeczytać na mojej ulubionej stronie o moich ulubionych wrestlerach, walczących w moim ukochanym kraju - dla mnie bomba. Oby takich akcji było jak najwięcej, a Puro na pewno będzie zyskiwać nowych fanów także w naszym kraju, a Ci obecni będą mogli jeszcze bardziej poznać historię wrestlingu w Japoni oraz wszystko co naszej ulubionej odmiany profesjonalnych zapasów dotyczy.

Euz, RVD i wszyscy którzy przyczynią się do kolejnych projektów - bardzo dobra robota. Oby tak dalej.

Pozdrawiam. No.1 Marufuji Mark, No.1,5 PuroCzub, Natan ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/22015-podsumowanie-ajpw-champion-carnival-i-noah-global-league-na/#findComment-201129

Natan, wielkie dzięki za ten komentarz, dużo on dla mnie znaczy bo nie pamiętam żeby ktoś się tak rozpisywał pod moimi wypocinami.

Ja również mam nadzieje, że japońska odskocznia zyska kolejnych fanów w Polsce, o co walczę od kiedy tylko zacząłem pisać newsy.

https://forum.wrestling.pl/topic/22015-podsumowanie-ajpw-champion-carnival-i-noah-global-league-na/#findComment-201141

No to ja i również się wypowiem króciutko. CC oglądałem, z poziomem walk było przeciętnie, z zwycięzcy również nie jestem jakoś wybitnie zadowolony. Najlepsza walka, to oczywiście ta nieturniejowa, Kaz vs BUSHI, ale tu nie ma sie co dziwić bo Kaz w ostatnim czasie nie robi słabych walk. Turnieju z NOAH nie oglądałem, ale patrzac na oceny wypadł dobrze.

I również podpisuję się wszystkimi kończynami pod projektem z Puro. Dzięki takim ludziom jak Euz czy RVD zacząłem oglądać Puro, i jestem jak najbardziej z Wami ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/22015-podsumowanie-ajpw-champion-carnival-i-noah-global-league-na/#findComment-201150