Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Tłumaczenie EWR?

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Android
  • Styl:  Klasyczny

Zapewne każdy z Was grał kiedyś w EWR. Gra w zasadzie wciągająca, ale czy ktoś kiedyś pomyślał o tym, że fajnie by było gdyby była po polsku? Może i tak, ale z tego co wiem jeszcze nikt się nie podjął tego zadania. Taka polska łatka byłaby z pewnością dobra dla osób, które mają problemy z angielskim i co chwile muszą sięgać po słownik, a nie wierzę że takich nie ma :). Ja próbowałem tego dokonać, najpierw chciałem iść na łatwiznę, ale gra na moje nieszczęście nie zawierała żadnego pliku txt, który ułatwiałby bardzo łatwą zmianę języka. Spróbowałem więc w inny sposób, a mianowicie programami, edytującymi aplikacje (Restorator, ResHacker), ale niestety i to nie bardzo pomogło. Druga sprawa, że nie bardzo się orientuje w tych programach i możliwe, że po prostu nie zrobiłem czegoś tak jak powinienem. W związku z tym proszę aby osoba obyta w tych tematach (jeśli takowa jest, a mam nadzieję że tak :)) udzieliła mi jakichkolwiek informacji i wtedy może wreszcie uda mi się przetłumaczyć tą grę (chyba, że ktoś inny ma ochotę się tego podjąć), co jak dla mnie ułatwiłoby grę i grałoby się można powiedzieć przyjemniej widząc wszystko po polsku, zwłaszcza, że w naszym kraju wrestling dalej jest rozrywką dla 100 ludzi, więc oficjalna wersja w naszym języku nie wchodzi w grę :D.

1005187806541accfacb3d6.jpg

• 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 16
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• SixKiller

6

• Wee Man

3

• Kejrol

2

• Alacer

2

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   9
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

Good Idea. Trzaj by zrobic jakies spolszczenie.

Ale o jakie programy ci glownie chodzi?

Gotthen programy podałem, ale akurat wątpie bys Ty sie na nich znał, gdyż nie są to popularne programy uzywane na codzien. Ja sie nie znam w ogóle...

• Reputacja:   9
  • Styl:  Jasny

Co prawda nie znam, ale to ze ty sie nie znasz, to nie znaczy ze ja nie. Moze uwazasz, ze jak sie ciebie oytalem o rady do Corela, to znaczy ze sie nie znam na niczym. Wtedy o Corelu nic nie wiedzialem i zaczalem sie ciebie wypytywac zamiast samemu go poznac. Ale zrozumialem ze musze sie nauczyc samemu , wiec juz opanowalem ten program,(chociaz przenioslem sie na Photoshopa).

Skoro ludzi bardziej obyci informatycznie nie znają to wątpie zebys ty znal i Corel nie ma tu nic do rzeczy, po prostu szukam kogoś kto siedzi w tych sprawach...

Z tego co wiem, potrzebny jest program Visual Basic, problem jednak w tym, że pewnie wszystkie pliki, mają wprowadzone ograniczenie edycji. Kiedyś chciałem się pobawić nad zmianą systemu walki, ale nic się nie udało.

46204812740b7d45acaa48.gif

O... tego spróbuje, dzięki Zwiechu :)

• 4 miesiące temu...

• Reputacja:   0

Heh six nikt nie zna sie na czyms czego wczesniej nie widzial na oczy. Zawsze mozna sie nauczyc.

Pozatym translatorem ? Bez jaj.. zajmij sie czyms innym.

4302049614329261d90190.jpg

• 2 miesiące temu...

Jedno male pyatnie do tych ktorzy juz z deka grali w EWRevenge (w sumie napisalem to pytanie wczesniej gdzie indziej i nie dostalem odpowiedzi wiec moze jednak tu sie od kogos dowiem) czy majac otwarty oboz treningowy moge sie spodziewac, ze pojawi mi sie jakis calkiem nowy wrestler (a jesli tak to mniej wiecej co jaki czas taki delikwent sie trafia) czy jednak obozy trenigowe podwyzszaja tylko dane cechy uczestnikow takiego obozu ??? z gory dzieki za odpowiedz
  • 1 rok później...

Yo. Są dwa rodzaje "posiłkowych miejsc" dla Twojej Federacji.

na przykladzie WCW to opisze bo wlasnie teraz gram tym :) ... Przyklad na podstawie scenariusza z 1996r.

1. Development Teritory (DT): Nazwac mozna jakkolwiek sie chce - choc czasem bywa i tak ze jest juz posiadane przez federacje ( np Ohio Valley Wrestling w WWF/WWE).

w Wcw otworzylem swoje DT i nazwałem je North American Wrestle Academy. Gdy tylko zatrudnilem Dustyego Rhodesa na Komentatora dalem mu za zadanie bookowac w moim wlasnym NAWA.. Zeslalem tak wszystkich prócz UpperMid'sów i Main Eventerów. Nastepnie skoczylem do MEETING >>>>>> DEVELOPMENT TERRITORY BOOKER (DVB) >>>>>>> i przywróciłem do rosteru wszystkich ktorzy byli wymienieni w tym miejscu. (choc oczywiscie lepiej to zrobic nieco sprytniej poprzes skopiowanie/ kopia zapasowa katalogu z zapisem gry zeby nie tracic na morale u wreslerów :).

Jesli sie znajdują w tym miejscu imiona/nicki wrestlerów to znaczy ze juz sie tu wiecej nie nauczą, a przynajmniej nie spotkalem sie z innym komentarzem :)( achieved as much as possibile, lub isn't going to improove here - czy jakos tak).

Reszta zostaje i co miesiąc otrzymujesz od glownego bookera informacje ( zawsze 31-go) o ich postępach. tam tez sa informacje od tegoż Bookera dotyczące tego czy Oni jeszcze sie czegos naucza. ale niemartw sie jesli przeoczysz zawsze mozesz skoczyc do MEETING>>>>> DVB >>>>> i promotnąc tych którzy sa tam wypisani:)......

Uwaga - jesli masz podpisany kontrakt OPen z jakimkolwiek zawodnikiem to przy zeslaniu do DT zostaje on automatycznie zmieniony na platnośc miesięczną. do czasu az przywrocisz go do roosteru :) ufff

2. Training Camp - to jest cos na ksztalt legendarnego Power Plant ( w realu ) z WCW.

wszystkie informacje są zapisane o tym w MEETING >>>>> HEAD TRAINER (oczywiscie jesli masz otwrty TC i masz tam trenera jakiegos wyznaczonego. znajduja sioe tu informacje o "next bath" przy czym moj angielski zawodzi tutaj bo dla mnie bath to tylko kąpiel :) .... tymniemniej Nextbath to nic innego jak kolejny nabór ( chyba bo dopiero do tego dojde, a dlatego ze dwa razy przypadkowo zamykalem TC i mi sie przesuwał termin :)

Jesli chcesz zeby sie wykreowali nowi zawodnicy to wlasnie na to licz ze stąd mogą.

3. Nowi sa kreowani tez przez program,

"Plaga dysleksji wśród mlodzieży, jest tylko, uprawomocnioną lekarskim stemplem, plagą lenistwa umysłowego"

"Kwestię wolności w internecie można włożyć Ad ACTA" - 25 January 2012

Now Heaven Has Some LATINO HEAT

1326192738437791faa06bf.gif

Własnie odpowiedziałeś na temat sprzed roku. Gratulacje. Nagrodę [kilogram pieczarek] prześlemy SMS-em. x]

A tak na serio - jeśli to znowu twoja przeglądarka, to zrób coś z nią, najlepiej zabij x]

72206429447c1f28e68cff.gif

a tutaj to juz moje przeoczenie :) ... poszukam cos sprzed dwoch lat bo nei chce pieczarek tylko praw(dziwki)

"Plaga dysleksji wśród mlodzieży, jest tylko, uprawomocnioną lekarskim stemplem, plagą lenistwa umysłowego"

"Kwestię wolności w internecie można włożyć Ad ACTA" - 25 January 2012

Now Heaven Has Some LATINO HEAT

1326192738437791faa06bf.gif

• 3 miesiące temu...

Odgrzebuję temat, ale w słusznej sprawie.

Jako, że ciągle gram w tą grę (man, EWR rox! TEW sux!) chciałbym, aby takowe spolszczenie zrobić. Czy SixKiller wciąż jest skory do współpracy nad tym?

Niestety nie znam się na jakichś programach, ale mogę tłumaczyć dane teksty...

Na pewno gra byłaby przyjemniejsza i bardziej swojska :)

Sprzedaję CD z wrestlingiem i autografy wrestlerów... kontakt: gg 4358363 mail weemanowski@gmail.com

http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=3417898 -> Kup coś :)

11099216134562f5382d0da.jpg

Już nie jest skory ;).

Na pewno?

W takim wypadku warto by było odłożyć osobiste niesnaski na bok i zrobić coś fajnego.. tymbardziej, że wiele osób by skorzystało...

Sprzedaję CD z wrestlingiem i autografy wrestlerów... kontakt: gg 4358363 mail weemanowski@gmail.com

http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=3417898 -> Kup coś :)

11099216134562f5382d0da.jpg