Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Nieco inna koncepcja WWE

Gale którego brandu podobają Ci się najbardziej?  

29 użytkowników zagłosowało

1. 1. Gale którego brandu podobają Ci się najbardziej?

• Raw
      12
    • NxT
      2
    • SmackDown!
      15

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Ładna gala ale nie rób całego tekstu pogrubionego bo źle się czyta...
https://forum.wrestling.pl/topic/21875-nieco-inna-koncepcja-wwe/page/3/#findComment-210276

• Odpowiedzi 47
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Stamford

8

• krycha7

6

• Pinio

4

• Rany

4

Top użytkownicy w tym temacie

Ej ja nie wiem o co chodzi panowie... ostatnio musiałem wrzucić bez żadnych pogrubień bo wychodziło całe wyboldowane chyba wszystkim tylko nie mnie... teraz piszę z innej przeglądarki, a nawet z innego kompa i też mam normalnie bez pogrubień... nie wiem o co kaman, ale przepraszam tych, którym to przeszkadza... wiem, że źle się czyta, ale to nie jest moja wina, zrozumcie. Pozdrawiam
https://forum.wrestling.pl/topic/21875-nieco-inna-koncepcja-wwe/page/3/#findComment-210356

Friday Night Smackdown!

http://www.wrestlingtube.org/wp-content/uploads/2009/11/X-Smackdown-Logo.png

Greenvile, S.C - 21.01.2011r

W Dark matchu dzisiejszego SmackDown! Michael McGillicuty pokonał Chavo Guerrero

http://www.youtube.com/watch?v=ZoKw1jIrh8k

Czas na kolejną galę spod znaku SmackDown! Oczywiście standardowo już wita nas nowy theme – „Know Your Enemy” w wykonaniu Green Day. Co ciekawego i spektakularnego wydarzy się na niebieskiej gali? Przekonajcie się zostając z nami! Operator kamery pokazuje nam kilka razy publiczność oraz transparenty trzymane w rękach fanów. Nastepnie przenosimy się do komentatorów, którzy rozmawiają o wydarzeniach sprzed tygodnia. Między innymi o powrocie Undertakera, który napsuł krwi Obecnemu World Heavyweight Championowi… My jednak przenosimy się do ringu, gdzie czas na pierwsze starcie

Normal match

Mike Knox (w/Shelton Benjamin) vs Chris Masters

Na samym początku warto przypomnieć, ze Mike zmienił całkowicie swój wygląd i prezentuje się całkiem inaczej niż podczas ostatniego pobytu w WWE. Aktualny wygląd zawodnika można zobaczyć pod tym linkiem. Czas jednak przejść do walki, gdzie od samego początku swoje tempo próbował narzucić Chris Masters i to mu się udało. Serią Clotheslinuw i Jumping Shoulder Blocków powalił swojego przeciwnika na ziemie. Knox podniósł się, lecz od razu został powalony przez Scoop Slam. Odbicie od lin i potężny Big Boot w głowe wstającego Mike’a : 1!...2!...Kick Out. Knox dopingowany przez Benjamina zaczyna się podnosić, jednak Masters od razu przechodzi do bocznego Headlocku, z którego Knox wychodzi poprzez wypchnięcie przeciwnika na liny. Ten wraca , jednak potężnym Clotheslinem zostaje wyrzucony z ringu. Sędzia powstrzymuje Mike’a a poza ringiem już działa Shelton, który egzekwuje na Mastersie Superkick oraz wrzuca go do ringu. Knox od razu przypina : 1!...2!...Rope Break! Mike łapie się za głowe i podnosi się. Czeka na rywala, szybkie odbicie od lin i Running Crossbody! Zderzenie z lokomotywą podziałało na Mastersa. Wstaje, lecz słania się na nogach.Bicycle Kick! : 1!...2!...3!

To wszystko jednak za mało dla Mike’a, który podnosi jeszcze Mastersa i dokłada Knox Out. Wraz z Sheltonem wypychają swojego rywala za ring. Szybko zostają podane im dwa mikrofony. Widocznie mają nam coś ciekawego do przekazania. Jako pierwszy rozpocznie Gold Standard

Shelton Benjamin : Być może nie udało się jednemu z nas tydzień temu zdobyć statusu pretendenta do tytułu Interkontynentalnego, który jest w posiadaniu tego słabeusza Christiana. Na wasze nieszczęście jednak pokażemy wszystkim, ze znaczymy coś w federacji i zaczniemy ja stopniowo podbijać. Tydzień po tygodniu. Dzisiejsze zwycięstwo Mike’a to tylko zalążek prawdziwego sukcesu. Tydzien temu byliśmy tak blisko sukcesu, jednak się nie udało. Mike zdołał się jednak odpłacić Rey’owi za tą porażkę. Nie myślcie sobie, że zostawimy ten pas w w spokoju. Na Royal Rumble, w trakcie walki o ten pas znajdziemy się przy ringu i w tedy żaden z waszej dwójki nie będzie bezpieczny…

Mike Knox : Dokładnie. Dzisiaj pokazałem wam swoją siłę. Za tydzień Shelton pokona swojego przeciwnika i tak zbudujemy swoją potęgę. Gdy już zdobędziemy Intercontinental Championship i pasy Tag Team nic nie stanie nam na przeszkodzie. Jeden z nas wygra Royal Rumble, a wtedy droga do najważniejszych pasów w federacji stanie przed nami otworem…

Wypowiedź Knox’a przerywa jednak theme Teddy’ego Longa! Ten wychodzi na rampę i ma coś do przekazania zawodnikom

Teddy Long : Widzicie panowie. Tak to już jest, że jeśli zaatakujesz mistrza to musisz ponieść tego konsekwencje. Was również nie ominie kara. Niniejszym wykluczam was obu z Royal Rumble matchu! *cheer* Moja decyzja jest niepodważalna. Jeśli jednak chcecie się zemścić na Rey’u za to co się działo tydzień to mam dla was również niespodziankę. Mike…Walczyłes już dzisiaj, lecz jeśli tak bardzo chcesz zademonstrować swoją siłę to proszę bardzo. Będziesz miał jeszcze jedną okazję! Jest też ktoś kto chce się zemścić za to co mu zrobiliście…

”Yust Close Your Eyes” i obok Teddy’ego ustawia się Christian ze swoim pasem na ramieniu

Christian : Mówiłem tydzień temu, że pożałujecie tego co mi zrobiliście. Stawiam wam więc dzisiaj wyzwanie. Teddy się zgodził, więc czas na waszą zgodę. Hej Shelton! Czy aby z twojego pomagiera nie zeszła czasem para? Może nie ma już tyle sił, żeby walczyć dzisiaj po raz drugi?

Mike Knox : Hej! Hej! Po pierwsze nie jestem niczyim pomagierem!

Shelton jednak ucisza go gestem ręki

Shelton Benjamin : Wiesz co Christian? Może chcesz nas obrazić i poróżnić jednak to Ci się nie uda. Proponujesz nam starcie? Czyli mam rozumieć, że to starcie Tag team’owe tak? Nie bój się o Mike’a bo on w przeciwieństwie do Ciebie jest stworzony do walki i chętnie da Ci dzisiaj po pysku tak samo jak ja. Chcecie tej walki? Dostaniecie ją!

Teddy Long : Tak więc jeszcze dzisiaj Rey Mysterio w parze z Christianem przeciwko Mike’owi Knox oraz Sheltonowi Benjaminowi!

Rozbrzmiewa theme General Managera SmackDown! i ten wraz z Capitanem Charismą odchodzi na backstage. Następnie robią to też dwaj pozostali zawodnicy

-------------------------------------------

Na ekrenie zostaje puszczone video przekazujące nam wszystko to co działo się na ostatnim Raw, oraz NxT. Moment pierwszej eliminacji, której ofiarą padł Jinder Mahal

Przenosimy się na zaplecze, gdzie jest już Gene Okerlund – nowy człowiek na SmackDown! odpowiedzialny za wywiady!

Gene Okerlund : Witam wszystkich serdecznie! Cieszę się, ze mogę tu być z wami po raz kolejny! Moim pierwszym i państwa gościem będzie nie kto inny jak Big Red Monster – Kane!!!

Kane pokazuje się w kadrze patrząc na Gene z góry

Gene Okerlund No więc pierwsze pytanie do Ciebie Kane. Tydzień temu podczas twojej walki powrócił The Undertaker. Walka właściwie się skończyła, a SES obijało Cię w ringu. Czy twój brat chciał Ci pomóc?

Kane : Powroty mojego brata zawsze rodzą wiele kontrowersji. Tak było i tydzień temu. Może i mi pomógł, jednak w pewnym momencie widziałem tę rządzę w jego oczach. Chciał zaatakować i mnie. Nauczył mnie również tego, ze można się po nim wszystkiego spodziewać. Jestem jednak gotowy. Jeśli chciałby mnie zaatakować to proszę bardzo

Gene Okerlund : Jestem zdziwiony twoją wypowiedzią. Prędzej spodziewałbym się powrotu Braci Zniszczenia na ring niż walki między wami. Pamietam te emocjonujące walki gdy staliście po jednej stronie

Kane : Te czasy dawno minęły. Jak już powiedziałem po Undertakerze można się spodziewać wszystkiego. Brothers of Destruction to już dawno zamknięty rozdział. Już prawie nic mnie nie łączy z moim bratem.

Gene Okerlund : Czy wydaje CI się, ze załapiesz się do Royal Rumble matchu ze strony SmackDown! ? Wszystkie walki kwalifikacyjne już za nami a reszta zostanie wyznaczona dopiero na gali. Nie obawiasz się, ze może Ciebie tam zabraknąć?

Kane : Nie myślałem o tym nawet chwili. W tym momencie jestem jedną z najbardziej dominujących gwiazd tej federacji a to że nie mam pasa… To tylko kwestia czasu. Po to jest Royal Rumble, żeby go wygrać i zdobyć jeden z pasów…

Gene Okerlund : Moim i państwa gościem był Kane!

Na zapleczu widzimy CM Punka podróżującego gdzieś wraz z całym Straight Edge Society

Normal match

Layla (w/Michelle McCool) vs ???

Mistrzyni kobiet w WWE już zajęła swoje miejsce w ringu, lecz nadal nie wie kto będzie jej dzisiejsza rywalką. Chwila ciszy… Nagle daje się słyszeć dawno niw słyszany theme w WWE! Beth Phoenix w drodze na ring! Layla nie wygląda na zbyt zadowoloną. Beth zajmuje miejsce w ringu i rozpoczynamy walkę. Mistrzyni od razu zeszła z ringu do swojej przyjaciółki. Beth jednak zeszła za nia i wrzuciła ją do ringu. Tam dopiero rozpoczęło się prawdziwe piekło dla Layli. Phoenix górowała nad nią pod każdym względem, jednak Layla co jakiś czas kontrowała. W końcu jednak nadszedł moment, który rozstrzygnął losy tej walki. Obie panie już zmęczone i liczone przez sędziego zaczęły się podnosić. Mimo wszystko bardziej świerza Beth wstała szybciej i ruszyła na Laylę. Ta również rzuciła się do ataku i mieliśmy podwójny Clothesline i następne liczenie. Sędzia zdołał doliczyć do 7, jednak obie panie już stały. Do ringu weszła Michelle! Sędzia kazał jej odejść z ringu, natomiast Beth po powaleniu rywalki ruszyła na McCool z Big Bootem! Ta jednak uchyliła się od ciosu i wyszła za ring. Beth mówiła coś jeszcze do swojej rywalki , jednak otrzymała School Boya : 1!...2!...3! Było po sprawie!

To jednak było mało dla dwóch przyjaciółek. Michelle wskoczyła do ringu i razem z Laylą poczęły okładać Beth. McCool wykonała na swojej przeciwniczce między innymi Faith Breaker i Phoenix padła nieprzytomna. W tym momencie jednak zabrzmiał zupełnie nieznany theme, a na rampie pojawiła się.. AJ Lee!

AJ Lee : Nie podoba mi się to co robicie. Dużo myślałam nad tym na jaki pas i kiedy wykorzystać swoją szansę, ale dzisiejsze wydarzenia dały mi jednoznaczną odpowiedź. Na Royal Rumble zamierzam walczyć o Womens Championship!!!

Layla : Proszę bardzo. Jesteś chyba jednak śmieszna skoro sądzisz, ze zdołasz wyrwać mi ten pas. Razem z Michelle dominujemy na SmackDown! i żadna z was nigdy nie zabierze nam tego pasa, który jest Flawless!!!

Dziewczyny wyśmiały AJ , która spokojnie zeszła na backstage pokazując, ze to do niej na Royal Rumble będzie należał pas Women

Szybki rzut oka na miejsce, w którym odbywa się dzisiejsza gala. Greenvile!. Dodatkowo zobaczyliśmy też to co działo się już dzisiaj, oraz zapowiedź tego co nas dopiero czeka

http://a.imageshack.us/img812/4840/wwetagteamchampionship.jpg

Tag Team match (WWE Unified Tag team Championship

Curt Hawkins & Vance Archer © vs Dudebusters

Czas zacząć tę walkę! Czy aktualny mistrzowie obronią swoje trofea? Zaczynają Caylen Croft i Curt Hawkins. Przejście do zwarcia kończy się wygraną Curta, który już spycha swojego rywala do narożnika i rozpoczyna sekwencję ciosów w twarz oraz w brzuch przeciwnika. Sedzia odciąga go od rywala, lecz ten zdeterminowany wraca..i nadziewa się na nogi Caylena! Odchodzi i próbuje jeszcze raz, lecz Croft odskakuje w bok i rzutem do swojego narożnika zmienia się z Trentem. Ten wskakuje do ringu i przejmuje inicjatywę. Dropkcik, Snap DDT : 1!...2!...Kick Out. Curt chce się zmienić ze swoim partnerem , jednak Barreta na fali odbija się od lin i mamy Running Single Leg High Knee! : 1!...2!...Vance Archer wchodzi do ringu i przerywa pin! Dalsza cześć walki do kompletna dominacja ze strony mistrzów Tag Team. Curt zmienił się z Vancem, a Trent z Caylenem. Croft już na samym początku otrzymał Scoop Powerslam, lecz Archer uzyskał jedynie 2 Count. Następnie podniósł swojego przeciwnika i posłał go Irish Whipem na liny. Caylen wracając skontrował to przepięknym Runninc Crossbody! Jednak nie! Vance wszystko zaplanował i zobaczyliśmy bardzo szybli Fallaway Slam! : 1!...2!...Trent przerywa pin! Curt Hawkins wbiega już do ringu i Clotheslinem pozbywa się Crofta z ringu. Przechodzi za liny i mamy zmianę. Szykuje się koniec. Vance w środku ringu łapie Crofta…Scoop Lift Snap Inverted DDT!!!. Curt już na trzeciej linie Heat-Seeking Elbow!!! : 1!...2!...3! Jednak nie mamy zmiany mistrzów.

Curt i Vance pokazują swoją wyższość nad rywalami unosząc ręce w górę. Spokojnie schodzą na backstage odwróceni tyłem. Trent wraz z sędzią zajmują się obolałym Caylenem.

Przenosimy się już do szatni Mike Knox’a i Sheltona Benjamina. Zawodnicy przygotowują się do nadchodzącej walki

Shelton Benjamin : Posłuchaj… Jeśli nie dasz rady walczyć to zrozumiem to. Wymyślimy coś innego, żeby ośmieszyć tych dwóch cwaniaków

Mike Knox : Nie! Po raz kolejny powtarzam, ze jestem w stanie walczyć i obaj dzisiaj posmakują mojej siły. Nikt nie będzie ze mnie żartował. Na pewno nie oni. Zastanawiam się jednak czy ten pas to nie jest za mało jak na nas?

Shelton Benjamin : Zawsze musimy coś wziąć na początek. Powoli przejmiemy całą federacje. Archer i Hawkins nie są dobrymi mistrzami Tag Team. Łatwo odbierzemy im mistrzostwo i już będziemy mieć trzy pasy w swoim posiadaniu

Mike Knox : Taak, tylko powiedz mi, kto z nas będzie posiadał pas Interkontynentalny? Bo chyba nie podzielimy się nim po połowie?

Shelton Benjamin : Zrozum. Nie ważne, który z nas będzie nosił ten pas. Najwazniejsze będzie to, że jest on naszą własnością i obaj dołożymy starań, żeby nikt go nam nie odebrał. To bardzo proste

Mike Knox : Ehhh dobra jak wolisz. Wiedz jednak, ze będę walczył o ten pas tak samo jak i ty

Shelton Benjamin : Za to CIe właśnie lubie Mike

Mike Knox : Dość tego pieprzonego słodzenia. Zastanówmy się lepiej czy nie przyjąć kogoś do naszej dwójki. Jeśli narobimy sobie wrogów…potrzebni nam będą sprzymierzeńcy.

Shelton Benjamin : Spokojnie. Pomyślałem o tym szybciej i można powiedzieć, ze już zacząłem działać. Niedługo okaże się kto tak naprawdę jest godny zaufania i kogo możemy przyjąć do naszych szeregów. Ahhh będziemy jak Nexus na Raw, tylko ze my podbijemy całą federację i szybciej zdobędziemy pasy

Mike Knox : Albo się rozpadniemy

Shelton Benjamin : Nawet o tym nie myśl…

Przenosimy się na arenę, gdzie po raz kolejny już dane jest nam słyszeć theme Alberto Del Rio. Zawodnik ubrany w garnitur spokojnie wjeżdża na halę jednym ze swoich aut. W ringu jest już Ricardo Rodriguez, który go zapowiada. Po wszystkim Del Rio znajdujący się w ringu odbiera mikrofon od annoucera

Alberto Del Rio : Nazywam się Alberto Del Rio (!), lecz wy to już wiecie…Nie jestem tutaj dzisiaj przypadkowo. Mimo, ze nie otrzymałem swojej szansy na SmackDown! co jest wielkim błędem, ponieważ w dwóch swoich walkach odniosłem dwa zwycięstwa, to przybywam tutaj w celu omówienia jednej sprawy. Dwie… czarne pchły, a mowa tutaj o JTG i Shadzie z zazdrością patrzą na to jak sobie radze w federacji i atakują mnie kiedy tylko mogą, a powiedzcie mi co ja im takiego zrobiłem? *szczery uśmiech* Być może te miernoty chcą wziąć rewanż za to , ze w moich dwóch pierwszych walkach pokonałem najpierw jednego, a potem drugiego z nich? Hmm to może być dobry trop. Powinni jednak wiedzieć, ze nie mogą się równać z kimś takim jak ja. Alberto Del Rio to najjaśniejsza gwiazda na SmackDown!, która zbyt szybko nie zgaśnie, ba! Będzie błyszczeć wiecznie. Tak wiec JTG, Shad sądząc po waszych czynach wnioskuję, ze przemawia przez was strach, ale nie bójcie się. Jeśli teraz wyjdziecie na ring i grzecznie przeprosicie to może będę łaskawy i wybaczę wam tę chwilę słabości…

Alberto milknie, jednak nikt nie pojawia się ani na rampie, ani w ringu. Del Rio uśmiecha się tylko i kontynuuje

Del Rio : Hmm tak jak myślałem. Wolicie dalej żyć w strachu przede mna. Nie martwcie się jednak. Ja was kiedyś znajdę. Prędzej czy później , a wtedy nie będziecie tak zadowoleni. Pokonałem was już po razie i z chęcią zrobie to jeszcze raz. Hmmm dobrym pomysłem mogłaby być walka 2 vs 1… Jednak jeśli nie chcecie się pokazać to trudno. Wiedzcie jednak, ze przyjdzie na was czas!

Znów rozbrzmiewa theme Alberto Del Rio, a ten poprawiając swój biały ręcznik odchodzi na backstage

[Reklamy]

Wracamy już po reklamach. Widzimy Alberto Del Rio dumnie kroczącego po jednym z korytarzy. Wysoko uniesiona głowa i prosta postawa. Mija kolejnych pracowników i zawodników, którzy spoglądają na niego. Skręca za róg…Zatrzymuje się. Kamera obraca się, a tam : Shad i JTG! Gaspard w ręku trzyma metalowe krzesełko. Del Rio odwraca się i z dumnie kroczącego Alberto przeradza się w uciekającego Alberto. JTG i Shad nie dają za wygraną i zaczynają biec za nim. Szybszy JTG prawie że dotrzymuje mu kroku, jednak nie może go złapać. Po dłuższej ucieczce Alberto wbiega w jeden z korytarzy, a tam… ściana! JTG i Shad zachodzą mu drogę. Del Rio opiera się o ścianę.

Shad : Teraz zobaczymy, kto tak naprawdę się kogo boi. Odszczekasz wszystko to co o nas powiedziałeś. Zrobisz to tutaj przed kamerą.

Alberto Del Rio : *uśmiecha się niepewnie* Spoookojnie panowie! Przeciez możemy się jakoś dogadać prawda? Ja mogę coś zrobić, a wy zostawicie mnie biednego w spokoju

JTG : Yo! Człowieku właśnie się dogadaliśmy. Oficjalnie przepraszasz Cryme Tyme do kamery, bo inaczej Shad zajmie się Tobą

Shad trzyma w reku krzesło i spogląda na Alberto. Del Rio wyprostowuje się i wyciąga na bok ręce uśmiechając się

Alberto Del Rio : Zgoda panowie! Chyba nie chcecie jednak, ze bym przemawiał tutaj w tym brudnym korytarzu? W końcu ktoś taki jak wy nie może być prezentowanym w złym świetle i otoczeniu!

JTG i Shad spoglądają na siebie, jednak w tym momencie Alberto łapie za krzesło trzymane przez Shada i zadaje potężnego Chairshoota w jego głowę. JTG zszokowany patrzy na to co zrobił Del Rio i sam otrzymuje cios krzesłem!!! Alberto odstawia krzesło, przechodzi miedzy dwoma nieprzytomnymi zawodnikami i poprawia swój krawat. Rozgląda się na boki. Widocznie jest to mało uczęszczana część hali. Del Rio uśmiecha się i odwraca w stronę dwóch zawodników. Łapie szybko JTG, podnosi go i wrzuca do jakiegoś pomieszczenia razem z drzwiami! Otrzepuje ręce i rozpoczyna maltretowanie Shada! Serie Stompów na jego ciało skutecznie go osłabiają. Dla Del Rio jednak to nie koniec. Spogląda z pogardą na Shada i podnosi go. Rzuca go o drzwi, a następnie o ścianę! Z Shadem naprawdę nie jest za dobrze. Alberto przypomina sobie o krześle. Gaspard ledwo co utrzymuje się na nogach. Del Rio łapie go za rekę. Rolling Cross Armbar!!! Shad nie ma nawet siły żeby się rzucać. Po bardzo długiej chwili Alberto puszcza go , podnosi i wkłada rekę między krzesło. Ciska nim o ścianę co powoduje jeszcze większy ból reki Gasparda. Drugi raz! Wyciaga krzesło i znów mamy Rolling Cross Armbar! Na wielkie szczęście Gasparda ostatnia akcje zobaczył przechodzący akurat korytarzem pracownik federacji, który zawołał ochronę. 3 ochroniarzy przybiegło na ratunek Shadowi, jednak Alberto puścił go gdy tylko ich zobaczył i zmył ich gestem ręki. Poprawiając garnitur odszedł jednym z korytarzy, a Gaspardem zajęli się medycy

Przenosimy się do komentatorów, którzy są w szoku po tym co zobaczyli jak i pewnie cała ludność zgromadzona w hali. Tony Chimel jest już jednak na ringu aby zapowiedzieć następną walkę

Tag Team match

Shelton Benjamin & Mike Knox vs Christian & Rey Mysterio

Od samego początku widzimy, że Knox będzie oszczędzany w tej walce przez Sheltona dlatego zaczyna Benjamin i pretendent do pasa Intercontinental. Mysterio sprytnie unika klinczu przechodząc pod rękoma swojego przeciwnika, odbija się od lin i na sam początek częstuje go ładną Hurricanraną. Odbija się od lin i mamy Jumping Leg Drop. Rey nie przestaje atakować i podnosi swojego rywala, jednak ten odpycha go na liny, a gdy ten wraca otrzymuje Clothesline od Sheltona, który był jeszcze na kolanach. Benjamin od razu łapie swojego rywala za nogę, ciągnie do narożnika i mamy zmianę z Mik’iem. Shelton blokuje nogę, a Knox odbija się od przeciwległych lin i potężnym niskim Kickiem z rozbiegu gasi zapały Mysterio : 1!...2!...Kick out. Mike podnosi swojego rywala i wrzuca do swojego narożnika. Tam rozpoczyna serię ciosów w brzuch przeciwnika. Ten chce upaść, lecz zostaje przechwycony przez Knoxa… Front Powerslam! : 1!...2!...Kick Out. Mike szybko się podnosi i mamy zmianę z Benjaminem. Ten podchodzi do leżącego Rey’a , jednak nadziewa się na Small Package! : 1!...2!...Kick Out! W Reya wchodzą nowe siły. Szybko podrywa się i odbija od lin, mija cios przeciwnika i mamy Springboard Crossbody : 1!...2!...Kick Out! Było naprawdę blisko. Mysterio pokazuje swoje umiejętności, jednak Wstajacy Shelton trafia go z łokcia w brzuch. Rey zgina się. Shelton odbija się od lin i mamy Sunset Flip pin! Nie! Rey wyślizguje się z rąk przeciwnika i staje przed nim. Piękne ogłuszające kopnięcie w czaszkę a’la Buzzsaw Kick! : 1!...2!...Mike Knox przerywa pin! Christian wchodzi do ringu, jednak zatrzymuje go sędzia! Shelton zbiera się z maty, a Mike może spokojnie zaatakować Mysterio! Potęzny Double Axe Handle od Knoxa powala Reya, który mocno uderza o matę. Mike zmywa się z ringu, a Benjamin, który doszedł do siebie przypina : 1!...2!...Shoulder Up!!! Rey stara się jak najszybciej odkręcić i podążyć do swojego narożnika aby zmienić się z Christianem! Knox jednak klepie Sheltona w rękę i wpada do ringu! Rusza na Christiana, jednak ten naciąga linę i Mike wypada z ringu! Sędzia podchodzi do lin, a w tym czasie Rey zmienia się z Capitanem Charismą. Christian wchodzi do ringu, jednak sedzia każe mu wyjść! Nie zatwierdził zmiany! Knox wchodzi już do ringu, a Mysterio leży na Apronie. Mike sięga go, jednak Mysterio sprytnie naciąga jego rękę i głowe na liny! Rey już w ringu! Jest zmiana! Christian wkracza do kwadratowego pierścienia! Wskakuje na narożnik. Knox wstaje…Flashpoint! Christian znowu na narożniku. Missile Dropkick! Shelton nic nie może poradzić na to co się dzieje. Capitan Charisma klaszcze w dłonie. Publiczność mu wtóruje, Rey Mysterio wskakuje do ringu i Basebal Slidem pozbywa się z Apronu Benjamina! Szybko wraca na swoje miejsce, a w tym czasie Christian podniósł Knoxa… Killswitch! Nie pinuje jednak, a czeka na Mysterio. Ten wskakuje na narożnik. Taunt ku pamięci Eddiego Guerrero! Frog Splash! : 1!...2!...3! Mistrz i pretendent wygrwaja to mordercze starcie! Knox jednak walczył dzisiaj już drugi raz więc go to usprawiedliwia

My już jednak jesteśmy z powrotem na backstage, a dokładniej w szatni Straight Edge Society, gdzie pierwszym ujęciem jest World Heavyweight Championship zapięty w pasie CM Punkowi. Luke, Serena i Joey wysłuchują rad swojego mentora.

CM Punk : To, że dzisiaj nie walczę, nie oznacza, ze nic nie pokażemy. Pamietajcie. Jesteśmy tutaj po to aby zbawiać innych i przyjmować ich w nasze szeregi. Jeżeli znajdziecie kogoś takiego to wiecie jak należy postąpić. Czas jednak obejrzeć walkę. Zbierajcie się

Wszyscy wychodzą z szatni, na ekranach widzimy teraz promo dzisiejszego Main Eventu – rewanż za to co zdążyło się dwa tygodnie temu! Do ringu idzie już CM Punk i jego świta przy swoim theme. Następnie Tony Chimel zapowiada nadchodzącą walkę…

Main Event – Normal match

Drew McIntyre vs Dolph Ziggler

Walkę czas zacząć! Panowie standardowo przeszli do klinczu, jednak silniejszy Drew od razu zaczął spychać swojego przeciwnika do narożnika. Dolph jednak odpowiedział mo kolankiem w brzuch oraz potężnym łokciem w tył głowy co spowodowało lekkie przy mroczenie Szkota. Gdy ten się wyprostował został od razu posłany na ring Dropkickiem. Dolph nie przestawał i wciaza atakował. Seria Elbow Dropów zakończona Jumping Elbow Dropem! : 1!...2!...Kick Out. Szkot spokojnie przerywa pin i już zaczyna się podnosić. Dolph jednak biegnie już na liny i wraca z zamiarem trafienia rywala Big Bootem, jednak ten unika ciosu, podcina rywala i mamy ładną Katapultę w narożnik! Ziggler wpada na narożnik, odwraca się a tam już Drew! Snap Suplex! : 1!...2!...Kick Out. Było blisko , jednak nie udało się. Drew już podnosi swojego rywala za głowę i mamy Irish Whip. Dolph powraca… Shoulder Block! Odbicie od lin, Drew kładzie się , aby jego rywal nad nim przeskoczył, podnosi się szybko i Big Boot! Dolph aż wylatuje nad górna liną! Sędzia zaczyna go odliczać, a Szkot już do niego schodzi. Irish Whip na bandy! Nie przestaje na tym. Podnosi swojego dzisiejszego rywala…Irish Whip na schodki! Mamy już 5! Drew wraca do ringu i smieje się z CM Punka. Pokazuje na siebie, że to on będzie miał pas. Straight Edge Warrior wstaje i zaczyna gestykulować. Na koniec pokazuje tylko, ze Drew nie jest normalnym człowiekiem. McIntyre denerwuje się i schodzi z ringu, jednak Dolph łapie go i wbija prosto w stół komentatorski ku uciesze CM Punka. Drew wrzucony do ringu. Wchodzi też Ziggler : 1!...Kick out. Dolph już wstaje i podnosi swojego przeciwnika. Wynosi go na swoje barki… Gourdbuster! : 1!...2!...Kick Out!!! Dolph łapie się za głowe, jednak wstaje i zaczyna obijać swojego przeciwnika. Drew wstaje trzymając się lin. Dolph już za nim. German Suplex! Przytrzymuje jednak swojego rywala : 1!...2!..Kick out! Pretendent do tytułu Mistrza Świata nie daje się i wybija chyba resztką sił. Dolph na fali podnosi swojego przeciwnika… Wyniesienie pod Powerslam! Drew jednak zeskakuje po plecach swojego rywala i odpycha go. Ten biegiem wraca do niego , lecz mamy Scoop Powerslam! : 1!...2!...Kick Out. Drew ma dość rej walki. Podnosi swojego przeciwnika i mamy Backbreaker! Jednak nie puszcza go… Podnosi! Pendulum Backbreaker, czyli seria Backbreakerów! Dolph powoli ma chyba dość. Drew podnosi go… Future Shock! : 1!...2!...3! Dolph nie zemścił się!!!

Drew cieszy się, a do ringu wchodzi już Joey Mercury i Luke Gallows! McIntyre odwraca się…. Big Boot! Dla Mercury’ego! Luke patrzy się na to co robi Drew! Próbuje wyprowadzić cios, jednak Drew przechodzi pod jego ręką, kopnięcie w brzuch… Future Shock!. To samo Joey lezy pzoa ringiem. CM Punk sam wkracza do akcji i wskakuje do ringu. Drew rzuca się na niego, jednak Mistrz odpycha go od siebie i mamy Step-Up Enzuigiri!!! CM Punk zadowolony pokazuje, ze czas spać. Podnosi swojego rywala i wynosi go na swoje barki! Jednak McIntyre przytomnie atakuje go łokciem i kolanem. Punk puszcza… Drew na fali! Kopnięcie w brzuch! Kolejny Future Shock!!! Mistrz pada na matę, a Drew podnosi World Heavyweight Championship i unosi pas w górę!

Tym obrazkiem kończy się SmackDown!

Aktualna karta na Royal Rumble 2011

1.Normal match for World Heavyweight Championship

http://ifotos.pl/img/rumble12_ssqphr.jpg

CM Punk © vs Drew McIntyre

2.Triple Threat match for WWE Championship

http://ifotos.pl/img/rumble14_ssqphe.jpg

Randy Orton © vs The Miz vs Chris Jericho

3.Normal match for United States Championship

http://ifotos.pl/img/rumble11_ssaqse.jpg

Ted Dibiase © vs The Great Khali

4.Normal match for Intercontinental Championship

http://ifotos.pl/img/rumble12_ahnqwh.jpg

Christian © vs Rey Mysterio

5.Divas Championship match

http://ifotos.pl/img/rumble13_ssqphx.jpg

Melina © vs Alicia Fox

6.Womens Championship match

http://ifotos.pl/img/rumble444_ahepph.jpg

Layla © vs AJ Lee

7. 30 Man Royal Rumble match

https://forum.wrestling.pl/topic/21875-nieco-inna-koncepcja-wwe/page/3/#findComment-211184

Dark Match, naprawdę dobry.. hehe ;D

Knox vs. Masters zaczęło gale Nieźle nieźle Knox to niezły u ciebie koks. I głupi widać że Shelton go wykorzystuje i potem układ na kolejną walkę niezły pomysł. Wgl podoba mi się to że chcą stworzyć nową ciekawą stajnie z Sheltonem jestem ciekawy kto się w niej znajdzie. Mam swoje podejrzenia.

Wszystkie pojedynki ciekawe, ale najlepszy chyba TT między Christianem i Mysterio a wspomnianą wyżej parą. Podoba mi się poziom pisania twoich gal. Dobrze się je czyta. Na RR chcę być każdy widzę ciekawe czy wygra ktoś z obecnych zawodników czy jakiś wielki powrót? :D

https://forum.wrestling.pl/topic/21875-nieco-inna-koncepcja-wwe/page/3/#findComment-211187

Świetne SmackDown. Podoba mi się że robisz push dla Knoxa, czekam aż Shelton i Knox zawalczą o pas TT.
https://forum.wrestling.pl/topic/21875-nieco-inna-koncepcja-wwe/page/3/#findComment-211193

Fajnie to Smackdown wyszło, mogło być lepiej ale ogólnie jest ok ;)
https://forum.wrestling.pl/topic/21875-nieco-inna-koncepcja-wwe/page/3/#findComment-211421

Dobre SmackDown, dobrze opisane walki i dużo akcji na backstagu. Ciekawa karta na RR, które zapowiada się bardzo dobrze.

Zapraszam do mnie :)

https://forum.wrestling.pl/topic/21875-nieco-inna-koncepcja-wwe/page/3/#findComment-211500

Gala bardzo długa i świetnie opisana. Jest dużo plusów, po kolei nie warto wymieniać.

Bardzo wielkim plusem jest to, że Alberto Del Rio zniszczył Cryme Tyme... Nie dlatego, że nie lubię CT, ale dlatego, że lubię Alberto. Mam nadzieję, że to też jakaś zapowiedź co do jego kariery w waszym Diary.

Gala oczywiście 10/10..

https://forum.wrestling.pl/topic/21875-nieco-inna-koncepcja-wwe/page/3/#findComment-211512

• 1 miesiąc temu...

• Urządzenie:  Macintosh

Troszkę odkopię, ale.. Będą kolejne części? Przyznam, że czekam. :-)
https://forum.wrestling.pl/topic/21875-nieco-inna-koncepcja-wwe/page/3/#findComment-217243

Steamford, podoba mi sie twoje diary, w wielu przypadkach stawiasz na mlodych co jest na Duży +, ładnie jest tez estetycznie. pisz dalej :D

Ps. Zapraszam do nas :D

https://forum.wrestling.pl/topic/21875-nieco-inna-koncepcja-wwe/page/3/#findComment-217248

Odkopuj Vision, odkopuj :)

Z krychą nie mam ostatnio kontaktu a miał wstawić Raw, więc chyba sam będę musiał je napisać i przejąć po prostu diary :) Mam nadzieje, ze jakoś mi to wyjdzie. Kolejny odcinek już wkrótce

https://forum.wrestling.pl/topic/21875-nieco-inna-koncepcja-wwe/page/3/#findComment-217338

http://i402.photobucket.com/albums/pp108/WrestleByte803/Show%20Logos/RAW-HD2.png

Denver 24 01 2011

Słyszymy “Burn it to the Ground”, a następnie “No Chance in Hell” i na ringu jest już z mikrofonem Vincent Kennedy McMahon.

Vince McMahon: Witam serdecznie na gali Monday Night Raw! To już dziś, ostatnia prosta przed galą PPV zwaną Royal Rumble! Możecie być pewni emocji, które nas czekają na tej gali! Ale ja jednak jestem tutaj w innym celu. Moim dzisiejszym celem jest Generalny Menadżer brandu Raw, którym jest Stone Cold Steve Austin. Jest to człowiek, któremu wydaje się, że wszystko mu wolno. Mimo to jednak WWE jest wciąż moją własnością i ja decyduję o losach moich pracowników. Ja, a nie Austin! Dlatego jeżeli według Stone Cold Darren Young nie powinien być dłużej w WWE mam dla nich obu pewną próbę. Dzisiaj w Main Evencie zobaczymy Two out of Three Falls Match! Będzie to pojedynek między Darrenem Young’iem i Steve’m Austinem. Możemy być pewni, ze to ostatnie Raw w karierze Austina![/b]

-------------------------------------

[REKLAMY]

Singles Match

Zack Ryder vs Kaval

Kaval zaczął walkę od serii Low Kicków, a następnie High Kick, lecz Regal mija i wykonuje Reverse Suplex. 1… 2… Kick Out. Ryder podnosi rywala, po czym wykonuje Irish Whip, a następnie Flapjack. 1… 2… Kick Out. Ryder podnosi Kavala, lecz ten uderza Zacka kilka razy łokciem w brzuch, a następnie odbija się od lin i wykonuje Tidal Wave! 1… 2… Kick Out. Ryder dotacza się do narożnika, gdzie pomału wstaje, lecz okazuje się to błędem, gdyż Kaval wykonuje Tidal Crush! Podnosi swojego rywala, lecz ten odpycha go i powala Spinning Neckbreakerem. Kaval zwija się z bólu a to stwarza okazję do… Zack Attack… nie! Kaval wstaje i powala Rydera Rolling Kickiem, po czym wchodzi na narożnik i wykonuje The Warriors Way! 1… 2… 3… Koniec!

Zwyciężył Kaval!

Zaraz po tym, gdy arenę opuszcza już Kaval słyszymy Theme Song Teda DiBiasego, po czym ten wychodzi do ringu z mikrofonem, nie zdążył jednak nic powiedzieć, po czym słyszymy Entrance Theme The Great Khaliego. DiBiase jednak przerywa mu wejście na ring…

Ted DiBiase: Hola, Hola! Khali! Nie zapomniałeś o kimś? Przecież to nie ze mną masz dzisiaj walczyć, zapomniałeś. Tak to jest jak się nie uczy angielskiego w szkole… No niestety, czyli wygląda nam to na Handicap Match…

W tym momencie Great Khali wchodzi do ringu i spogląda wściekle na DiBiasego. Podchodzi do niego, jednak ten ucieka z ringu, po czym słyszymy „Domination” i na ring wychodzą już Ezekiel Jackson i Michael Tarver w towarzystwie Williama Regala. Już mają zamiar rozpocząć walkę, po czym słyszymy „Bourne to Fly”!

Evan Bourne: Handicap Match?! Możesz zapomnieć Ted! Teraz jest to już Tag Team Match!

Tag Team Match

Ezekiel Jacskon i Michael Tarver (/w William Regal) vs The Great Khali i Evan Bourne

Walkę zaczął Michael Tarver i Evan Bourne. Evan zaatakował serią Low Kicków, lecz po chwili został powalony Clothesline’m, a następnie drugim. Po chwili przewrócił Evana na brzuch i wykonał Camel Clutch kładąc kolano na jego plecach. Po chwili jednak podniósł rywala i wykonał Suplex. 1… 2… Kick Out. Irish Whip w narożnik i seria Boxing Corner Punchy, a następnie poczekał aż rywal wstanie i wykonał Kill Shot… nie! Evan minął, po czym odbił się od lin i zaatakował Running Hurricanraną, po czym będąc już obolałym zrobił zmianę z Khalim. Jackson wstał w narożniku, lecz po chwili Khali trzykrotnie zaatakował go Turnbuckle Elbow Smashem. Następnie potężny Slap i Jackson już zwija się z bólu. Khali dokłada Headbutt, lecz Jackson jest wciąż na nogach. Następnie drugi i dalej bez efektu. Dopiero ostatni Headbutt powalił Jacksona na matę. Na wszystko niezbyt wesołym wzrokiem spogląda DiBiase. Pin: 1… 2… Tarver przerywa liczenie. Bourne wbiega do ringu, po czym wykonuje Spinning Kick na Tarverze i chce wykonać Clothesline, który wyrzuci go z ringu, lecz ten sprytnie naciąga linę i Bourne jest poza ringiem, lecz po chwili dołącza do niego Tarver wyrzucony przez Khaliego. Ale… Jackson kopie Khaliego i wykonuje Book of Ezekiel… nie! Nie jest w stanie podnieść Khaliego! Ten uderza Jacksona z całej siły łokciem w twarz, po czym wykonuje Khali Bomb!!! 1… 2… 3… Koniec!

Zwyciężyli Evan Bourne i The Great Khali!

Bourne i Khali unoszą swoje ręce do góry, po czym każdy w swoim tempie schodzą na Backstage. Bourne jest już pewnie w szatni, gdy Khali znajduje się jeszcze na scenie, ale… dopada do niego Ted DiBiase i powala uderzeniem w plecy! Następnie łapie go za rękę i wykonuje Cobra Clutch! Khali całkowicie opadł z sił. DiBiase podnosi go i zaciąga do ringu, gdzie zajmują się nim już Tarver i Jackson. Seria kopnięć na leżącym Khalim, po czym DiBiase wbiega do ringu z krzesłem. Uderzają nim Khaliego skupiając się na jego prawej nodze, którą doszczętnie dewastują, gdy Tarver i Jackson znęcają się nad Khalim, DiBiase wstaje, lecz nie zauważa jednego… Na narożniku stoi już Bourne i wykonuje Diving Knees! Po chwili jednak Jackson wynosi go pod Powerslam, lecz Bourne kontruje i wykonuje Modified Reverse DDT! Został jeszcze tylko Tarver, który rusza z Clotheslinem, lecz Bourne po raz kolejny mija i wykonuje The Slice! Ustawia teraz całą trojkę pod narożnikiem i wchodzi na niego by wykonać potrójny Air Bourne!!! Evan jest na fali! Pomaga wstać Khaliemu, lecz ten nie jest w stanie się podnieść. Jest nieprawdopodobnie obolały i Evan wzywa lekarzy i sędziów, którzy pomogą mu udać się na Backstage i tam udzielić mu pomocy. Sytuacja jest nieciekawa… Bourne zabiera mikrofon.

Evan Bourne: Wydaje ci się, że w ten sposób pozbędziesz się zagrożenia ze strony Khaliego i spokojnie będziesz mógł walczyć w Royal Rumble Matchu nie będąc zmęczonym po wcześniejszej walce, tak? Mylisz się Ted! W tą niedzielę będziesz bronił swojego United States Championship… przeciwko mnie!

Bourne rzuca mikrofon na ziemię i schodzi po raz kolejny na Backstage.

Justin Roberts: Przed nami Divas Match!

Divas Match

AJ Lee vs Alicia Fox

Alicia Fox dominowała na początku walki. Seria Clothesline’ów, a następnie Irish Whip i Dropkick. 1… 2… Kick Out. Alicia podnosi swoją rywalkę, jednak ta odpowiada uderzeniem w brzuch. Irish Whip skontrowany, lecz AJ po odbiciu od lin wykonuje Crossbody. 1… 2… Kick Out. Obie panie wstają w tym samym momencie. Alicia kopie rywalkę w brzuch i wykonuje Head Lock i dopiero po dłuższym czasie AJ udało się wyjść cało z tej opresji i to ona przeszła znów do ataku. Kopnięcie, odbicie od lin i… Sunset Flip! 1… 2… 3! Koniec!

Zwyciężyła AJ Lee

Alicia Fox nie może pogodzić się z tym co się stało. AJ Lee świętuje zwycięstwo, lecz po chwili zostaje powalona przez Alicie Fox, która znęca się nad nią kopiąc ją. AJ bardzo pomału wstaje, a Alicia już szykuje się do swojej akcji kończącej, ale nagle… zza jej pleców wyskakuje Melina i powala ją! Po chwili podnosi tylko po to, by wykonać Split Legged Inverted DDT! Melina podaje rękę AJ i pomaga jej wstać, po czym zabiera mikrofon.

Melina: Wydaje ci się, że w taki sposób możesz mścić się na AJ Lee, która z tobą sprawiedliwie wygrała, tak? Otóż nie, moja droga. Ale owszem damy ci możliwość rewanżu na AJ. Na royal Rumble zmierzymy się w Divas Tag Team Matchu! Ja i AJ, kontra ty i Layla. Jeśli wygracie Layla obroni swój pas, a Divas Championship będzie należało do ciebie, Alicia. Lecz jeżeli to my wygramy obronię swój pas, a AJ zdobędzie WWE Womens Championship!

Melina rzuca mikrofon na ziemię, po czym wraz z AJ Lee udaje się na Backstage.

[REKLAMY]

W szatni widzimy rozgrzewającego się Randy’ego Ortona, który już za moment odbędzie bardzo trudną walkę, a mianowicie 2 vs 1 Handicap Match. Do jego Locker Roomu właśnie wchodzą jego rywale – The Miz i Chris Jericho…

Chris Jericho: Randy, Randy. Uwierz, że bardzo mi przykro już teraz z powodu tego, co czeka Cię w naszej walce. Co czeka Cię zarówno dziś, jak i na Royal Rumble. Ponieważ na Royal Rumble czeka Cię podobne starcie do dzisiejszego. Musisz sobie uzmysłowić, że zarówno ja, jak i Miz chcemy osiągnąć dwie rzeczy. Pierwszą z nich jest rzecz jasna WWE Championship, które rzecz jasna zdobędzie ktoś z nas. Pewnie nie unikniemy też starcia między sobą, do czego obaj jesteśmy przygotowani…

The Miz: Jednak naszym głównym celem, Randy… jest to, abyś stracił swój pas mistrzowski na rzecz kogoś z nas. Bo zakładając, że masz jakiekolwiek szansę na pokonanie jednego z nas, tak obaj tworzymy siłę… której nie będziesz w stanie przezwyciężyć! Dlatego przygotuj się…

Randy Orton: Miz! Będzie lepiej dla ciebie, jeżeli łaskawie się zamkniesz. Nie mam zamiaru wysłuchiwać waszego bezsensownego i bezproduktywnego gadania, które i tak skończy się tym, że ja opuszczę ring po naszym Triple Threat Matchu trzymając na ramieniu WWE Championship. Ponieważ obu was zniszczy chciwość. Nie będziecie w stanie współpracować, nie jest możliwe, by jeden z was odpuścił, by jeden z was dał możliwość drugiemu… nigdy w to nie uwierzę!

Na twarzy Ortona pojawia się uśmiech, po czym Jericho podchodzi do niego bliżej spogląda na niego, po czym również śmieje się pod nosem mówiąc po cichu „żebyś się nie zdziwił”, po czym wraz z Mizem zmierzają w stronę areny.

2 vs 1 Handicap Match

Chris Jericho & The Miz vs WWE Champion Randy Orton

Po krótkiej naradzie pomiędzy Jericho I Mizem to Y2J jako pierwszy ruszył do walki z Viperem. Na początku to Randy Orton miał przewagę. Po serii Clothesline’ów chwycił rywala w bocznym Headlocku z którego dość szybko wyszedł Chris Jericho, jednak przestraszony ruszył do swojego narożnika i zmienił się z Mizem. Ten wpadł na Ortona, lecz również nadział się na Clothesline, następnie drugi, Irish Whip i… i nic, gdyż Miz przytrzymał się lin i kopnął nachylającego się Ortona. Następnie szybki Snap Suplex i Pin, ale sędzia nie zdążył nawet doliczyć do dwóch. Miz podniósł Ortona, po czym wrzucił Irish Whipem w narożnik i wykonał swoją koronną akcję – Corner Clothesline, czym wzbudził Heel Heat. Zmiana z Y2Jem, a ten podchodzi do lin i wykonuje Lionsault. Pin: 1… 2… Kick Out. Poczekał aż Orton wstanie i chciał wykonać One Handed Bulldog, lecz Orton uchylił się. Jericho odbija się od lin i… Powerslam od Ortona! Pin! 1… 2… Miz przerywa liczenie. Orton wściekły podbiega do niego i chce go wyrzucić za ring, jednak ten sprytnie naciąga górną linę i Orton jest już poza ringiem. Miz wychodzi po niego i wykonuje serię kopnięć, po czym wrzuca Ortona Irish Whipem w metalowe schodki, a następnie wrzuca do ringu i robi zmianę z Jericho. Miz już szykuje się do Scull Crushing Finale! Orton wstaje i… kontra! Uderzenie łokciem w brzuch, a następnie ładny Upercut! Piękny Standing Dropkick od Ortona i pin: 1… 2… Kick Out! Orton przez chwilę dyskutuje z sędzią, a po chwili, gdy Miz już wstaje atakuje go serią Clothesline’ów. Irish Whip i… Powerslam! Cały czas spoglądając z uśmiechem na Jericho Orton Tauntuje i gdy Miz wstaje przechodzi do RKO… nie! Miz odpycha Ortona i wrzuca w metalowy narożnik, jednak jest bardzo obolały… Trochę czasu zajmuje mu dotoczenie się do narożnika, ale… Chris Jericho zeskakuje z ringu nie chcąc zrobić zmiany z Mizem!!! Miz kompletnie zdezorientowany i bardzo zdenerwowany spogląda na uśmiechającego się Y2Ja, a za jego plecami już stoi Orton! Miz odwraca się i… RKO!!! 1… 2… 3… Koniec!

Zwyciężył WWE Champion – Randy Orton!

Sędzia podnosi rękę Ortona w górę sygnalizując jego zwycięstwo i wręczył mu jego pas. Orton obraca się i… Codebreaker od Jericho!!! Chris wbiegł do ringu zaatakował Vipera, po czym uniósł do góry jego pas mistrzowski w geście triumfu czym wzbudził wielki Heel Heat.

Main Event : Two out of Three Falls Match (przegrany opuszcza WWE)

Stone Cold Steve Austin vs Darren Young

Była to pierwsza walka Stone Colda od powrotu na ring i widać, że czuł się w niej naprawdę dobrze. Początkowe zwarcie wygrane przez Steve’a i mamy Irish Whip na liny. Przeciwnik odbija się od nich i już mamy Clothesline, który wyrzuca go poza kwadratowy pierścień. SCSA zadowolony krzyczy coś do publiczności i wychodzi z ringu. W międzyczasie Darren już się podniósł i mamy próbę Clothesline’u. Steve jednak mija, Darren zawraca i znów pędzi na przeciwnika, jednak ten sprytnie wykonuje na nim Back Body Drop! Prosto na stół komentatorski, który łamie się razem z osłoną. Young na pewno mocno odczuł ten upadek. Widać, że Steve nie chce się zmęczyć i szybko dobić pierwszy punkt. Wchodzi do ringu i czeka aż sędzia odliczy przeciwnika. Mamy już 5, a Darren wciąż leży. 6! Trzyma się mocno za plecy, lecz nie myśli na razie o podnoszeniu się. 7! Darren wykazuje inicjatywę i próbuje wstać 8! Podupada jednak, lecz wciąż walczy. 9! Wygrzebuje się w końcu z połamanego stołu. Czy zdazy?! Tak zdążył! Już jest w ringu. Wstaje powoli, lecz SCSA nie czeka zbyt długo, kopnięcie w brzuch… Stunner!!! : 1!...2!...3! 1:0 dla Steve’a Austina! Krótka przerwa, Darren nie wygląda na wypoczętego. Stone Cold chodzi sobie po ringu zadowolony i w ogóle nie zmęczony. Young podnosi się i mamy drugi gong! Zwarcie! Darren jednak przechodzi za plecy rywala i próbuje zastosować techniki zapaśnicze co o dziwo udaje mu się i sprowadza Austina do parteru. Chwila szamotaniny i Darren odpuszcza wstając, Odbija się od lin i mamy niski Clothesline na wstającym przeciwniku. : 1!...2!..Kick Out! Stone Cold podnosi się, jednak nie na długo. Darren szybko blokuje jego ręce i mamy Belly to Belly! Young tauntuje i zostaje za to nagrodzony dawką heel heatu. Podnosi już swojego przeciwnika, jednak ten po chwili odpycha go i wykonuje na wracającym przeciwniku Spinebuster! Obaj padają na matę i mamy walkę o to, kto pierwszy się podniesie i zdobędzie przewagę w walce. Wstają równocześnie. Doprowadzają do klinczu, a SCSA zaczyna spychać swojego rywala do narożnika. Seria kopnięć w narożniku, wyniesienie i Powerslam na środek ringu! : 1!...2!...Kick Out! Steve łapie przeciwnika za nogi i podciąga do narożnika. Efektowna Katapulta! Darren leży na narożniku, a Steve w swoim żywiole już usadawia go na nim. Sam również wchodzi na narożnik. Chwila mocowania, przełożenie ręki przeciwnika…Superplex!!! : 1!...2!...Shoulder Up!!! Steve nie może uwierzyć i łapie się za głowę. Podchodzi do przeciwnika, jednak ten z Nienacka zapina School Boy’a!!! : 1!...2!...3! Niemożliwe!!! 1:1! Steve trzyma się za głowę a zadowolony Darren powoli wstaje. SCSA wściekły już staje na macie i jest gotowy do wznowienia. Gong! Steve rozpędza się i… Northen Lights Suplex od Darren’a! Podnosi rywala i posyła go na liny. Steve wraca i mamy Tilt a Whirl Backbreaker! Pin : 1!...2!...Kick Out! Darren niepocieszony szykuje się do zakończenia tej walki. Steve powoli wstaje. Darren już za nim… Full Nelson!!! Czyżby koniec walki? Young nie może jednak podrzucić przeciwnika w górę, ponieważ ten się zapiera. Do tego stopnia, że Steve szarpiąc się poluzowuje uchwyt i wychodzi z dźwigni! Trzyma jednak swojego przeciwnika nadal za rękę! Błąd Younga! Kopnięcie w brzuch… Stone Cold Stunner!!! To tylko formalność : 1!...2!...3! Stone Cold Steve Austin wygrywa, a Darren Young żegna się z WWE!!!

Wściekły Young odchodzi na BS bez pożegnania, a my słyszymy już „No Chances” i do ringu zmierza Vince McMahon! Steve Austin olewa go kompletnie będąc na narożniku i popijając piwo.

Vince McMahon : Posłuchaj Steve! Gratuluje Ci wygranej w dzisiejszej…

Steve Austin : Skończ w końcu tę błazenadę *zeskakuje do ringu* Walcz ze mną na Wrestlemanii 27!!!

Ogromny cheer. Chairman spogląda uśmiechnięty na Steve’a

Vince McMahon : Naprawdę chętnie pokazałbym Ci co to prawdziwy wrestling, jednak wiesz jestem już za stary na walki, a chyba nie chcemy żeby jakaś kontuzja wyeliminowała mnie z aktywnego życia federacji… Tobie natomiast jeszcze jedna walka nie zaszkodzi, a ja chętnie spełnię twoje życzenie… Obróć się Steve!

Austin podejrzewając coś obraca się, jednak nie zdażył zareagować… Spear! Edge powala SCSA przy ogromnym heel heacie publiczności

Vince McMahon : Widzisz Steve. Edge Cię zaatakował , więc chyba nie puścisz mu tego płazem? Tak więc na WrestleManii 27! Steve Austin vs Edge!

Zadowolony Vincent McMahon odchodzi wraz z Edgem na backstage zostawiając trzymającego się za brzuch Austina w ringu. Tym obrazkiem kończy się ostatnie Raw przed Royal Rumble 2011!!!

Aktualna karta na Royal Rumble 2011

1.Normal match for World Heavyweight Championship

http://ifotos.pl/img/rumble12_ssqphr.jpg

CM Punk © vs Drew McIntyre

2.Triple Threat match for WWE Championship

http://ifotos.pl/img/rumble14_ssqphe.jpg

Randy Orton © vs The Miz vs Chris Jericho

3.Normal match for United States Championship

Ted Dibiase © vs Evan Bourne

4.Normal match for Intercontinental Championship

http://ifotos.pl/img/rumble12_ahnqwh.jpg

Christian © vs Rey Mysterio

5. Tag Team for Divas & Womens Championship

Melina & AJ vs Alicia Fox & Layla

6. 30 Man Royal Rumble match

Oto ostatnie Raw napisane przez krycha7, który niestety musi zaprzestać pisać galę :( Oczywiście mam nadzieje, że będzie mi pomagał w drobnych sprawach, ponieważ od teraz sam będę musiał poprowadzić to diary. Zapraszam do czytania i komentowania!

https://forum.wrestling.pl/topic/21875-nieco-inna-koncepcja-wwe/page/3/#findComment-217551

Łał! :D Kolejny bardzo dobry odcinek, szkoda, że z waszej "ekipy" zostałeś Ty sam. Mam nadzieje, że nie zaprzestaniesz pisać bo tutaj po prostu , aż się czeka na kolejny odcinek.
https://forum.wrestling.pl/topic/21875-nieco-inna-koncepcja-wwe/page/3/#findComment-217556

Bardzo ciekawy odcinek ;)

Nooo SCSA - Vince? Szczerze to mam nadzieję że wmieszasz w to Edge'a o wiele głębiej bo jednak SCSA - Vince na Wrestlemanii przypominałoby trochę walkę z Bretem... ale zobaczymy ;)

Orton oczywiście terminatorzy xD

Mam nadzieje że Stamford samemu pójdzie ci równie dobrze jak było do tej pory we dwóch ;)

Zapraszam również do siebie ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/21875-nieco-inna-koncepcja-wwe/page/3/#findComment-217661

• 3 tygodnie później...

Bardzo fajne gale, ostatnie Raw było całkiem całkiem i przyznam że nie mogę się doczekać Royal Rumble
https://forum.wrestling.pl/topic/21875-nieco-inna-koncepcja-wwe/page/3/#findComment-220032

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Najnowsze posty

• Jeffrey Nero
      Już w AEW nie mógł korzystać z tego ring name prawa ma bodajże AAA podobnie jak do Penatgon Dark ma Lucha Underground dlatego w AEW pojawił się chwilowo jako Penta Oscuro. Sam debiut fajny, ale theme song mógłby być lepszy. Co do singlowych szans nie wiem czy większych nie ma jego młodszy o 5 lat brat Rey Fenix starcie dwóch Reyów tam są $$$. Spoko iż mówią , że był mistrzem w TNA czy Lucha Undergrund co było około 7 lat temu a nie wspominają o tytułach w AEW( czyli kolejne lata kariery nic nie robił i dlatego jest jednym z największych obecnie wolnych agentów) tak wiem, że to ich rywal, ale to tak jakby np pozyskać np. Roberta Lewandowskiego a wspomnieć , że strzelał gole dla Lecha Poznań a sukcesy w Barcelonie czy w Monachium olać bo to nasi rywale w lidze mistrzów a Lech to nam buty może czyścić. Skoro podają już takie ciekawostki statystyczne to mogliby być rzetelni mimo wszystko. A Pat wspominając, że oglądał go w Tv przyznał sie do oglądania konkurencji czytaj AEW
    • TheRealE9
      Jako wielki fan Pentagona z czasów LU ... ciężko mi się go ogląda w tej mainstreamowej formie. Debiut na Netflixie wypadł na pewno zdecydowanie lepiej, niż jego występy u Khana (ot kolorowy luchador z tag-teamu). Cieszy ciut mroczniejsza forma prezentowania postaci, cieszą małe elementy brutalniejszego charakteru, cieszy fakt, że nie uwalili mu połowy repertuaru. Git ! 👍 Jednak dla mnie to nadal nie to ... przed oczami ciągle mam chu*a łamiącego ręce przeciwnikom/przeciwniczkom na lewo i prawo. Ah ... 😪 Bądź, co bądź - debiut na plus. 
    • HeymanGuy
      Jakieś ramy czasowe ustalamy, czy do końca kariery? Chętnie się napiję
    • CzaQ
      Założę się o browara, że nie ;P Nawet nie liźnie głównego pasa. IC/US to max.  A przegrany postawi piwo na kolejnym zlocie Atti jeśli takowy się odbędzie.   ....poza tym nie wiemy czy nie ma jakichś problemów ze wzwodem  
    • MattDevitto
      Juan Cena mówi to panom coś? Vince go uwielbiał....
  • Dodaj nową pozycję...