Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Nieco inna koncepcja WWE

Gale którego brandu podobają Ci się najbardziej?  

29 użytkowników zagłosowało

1. 1. Gale którego brandu podobają Ci się najbardziej?

• Raw
      12
    • NxT
      2
    • SmackDown!
      15

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Hmm.. Fajne Smackdown podobało mi się. Tylko Shad taki trochę słaby według mnie, ale powrót Cryme Theme fajny pomysł. Main Event na wysokim poziomie.
https://forum.wrestling.pl/topic/21875-nieco-inna-koncepcja-wwe/page/2/#findComment-205416

• Odpowiedzi 47
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Stamford

8

• krycha7

6

• Pinio

4

• Rany

4

Top użytkownicy w tym temacie

super to napisałeś.Naprawde miz może być za niedługo wileką gwiazdą 8)
https://forum.wrestling.pl/topic/21875-nieco-inna-koncepcja-wwe/page/2/#findComment-206049

http://3.bp.blogspot.com/_XGOPIThXpjI/S2xtwcmXorI/AAAAAAAABtg/SD7bv09CjXM/s1600/wwe_nxt_logo_cutbypassi.png

WWE NXT

Houston 11. 01. 2011

Słyszymy “Wild & Young”, po chwili widzimy pokaz fajerwerków I już wiemy co to oznacza. Czas zacząć drugi odcinek czwartej edycji NXT! Na ringu pojawia się Matt Striker który zapowiada NXT Pro’s czwartego sezonu. Na scenę wychodzą po kolei: The Great Khali, Ted DiBiase, Yoshi Tatsu, Rey Mysterio, Primo Colon, CM Punk, Evan Bourne, Drew McIntyre.

Matt Striker: Tydzień temu oglądaliśmy bardzo emocjonujące show! Jak się okazało w tej edycji programu NXT poziom jest bardzo wysoki. Ktokolwiek dostanie się do głównego rosteru WWE, na pewno na to zasłuży! Ponieważ każdy z nich jest na tyle dobry, że poradzi sobie w WWE…

Ted DiBiase: Dobrze Matt, wystarczy tego przynudzania. Panie i panowie powitajcie przyszłą gwiazdę WWE, jedynego w tej edycji NXT, który zasługuje na bycie gwiazdą. Przed wami Brett DiBiase…

Na ring wchodzi Brett DiBiase a towarzyszy mu jego brat, po chwili głos zabiera Matt Striker.

Matt Striker: A więc bracia DiBiase są już w ringu – czas więc na ich rywali!

Na scenę wychodzi Jinder Mahal, wita się ze swoim Pro, którym jest Great Khali i obaj podążają na ring.

Tag Team Match

Jinder Mahal i The Great Khali vs Brett i Ted DiBiase

Od samego początku w ringu zaczęli Pro I tak jak się można było spodziewać przewagę wypracował sobie Great Khali. Olbrzym ciskał Tedem po ringu I ten nie mógł nic zrobić. Scoop Slam , a po nim Gorilla Press Slam mogły załatwić sprawę , jednak Ted wybił i od razu rzucił się do narożnika aby zmienić się ze swoim niedoświadczonym bratem. Khali od razu złapał go i Overhead Suplexem rzucił aż do swojego narożnika , gdzie szanse dostał Jinder Mahal. Rookie Giganta z Indii wszedł do ringu i zaczął obijać swojego rywala czy to pięściami czy kopnięciami. Brett nie mógł nic poradzić. Jinder odszedł kawałek i dobił rywala Turnbuckle Clotheslinem oraz Bulldogiem po którym uzyskał tylko 2 Count. Brett próbował zmienić się ze swoim bratem , jednak Mahal złapał go w porę i odciągnął do swojego narożnika. Zablokował jego nogę i zmienił się z Khalim. Pro wszedł do ringu i potężnym Stompem zaatakował plecy młodszego z braci Dibiase. Ted siedział na ringu i nie wiedział co się szykuje , a Khali założył Vise Grip! Dopiero interwencja Teda pomogła Brett’owi się uwolnić. Jinder wbiegł do ringu , jednak otrzymał Shoulder Block od Teda. Dwaj braca zaczęli teraz obijać olbrzyma po czym zmienili się. Ted dołożył Fist Drop , Knee Drop oraz serię Elbow Dropów , po którym uzyskał 2 Count. Podniósł rywala , jednak ten złapał go za nogi i wywrócił. Khali dokonał zmiany z Jinderem , a Ted z Brettem. Jinder od razu z rozbiegu próbował wykonać swój finisher , jednak Brett odskoczył w bok i mamy Foward Russian Legsweep! 1!...2!...3! Bracia Dibiase zwyciężają w tej walce!

Zwyciężyli Ted i Brett DiBiase!

Drew McIntyre: Wow! Naprawdę imponujące zwycięstwo! Sądzę, że Brett DiBiase jest naprawdę obiecującym zawodnikiem

Evan Bourne: Może i masz rację, lecz Jinder Mahal również pokazał się z niezłej strony.

Drew McIntyre: Co takiego zrobił? Kilka uderzeń i jakiś śmieszny Clothesline? To jest dobra postawa? Może i Brett DiBiase jest trochę zarozumiały, ale to nic nie zmienia w kwestii jego umiejętności ringowych. Tutaj widzę znaczną przewagę nad Mahalem, dlatego też sądzę, że po tej walce należy pochwalić wyłącznie Brett’a DiBiase’go.

Evan Bourne: No cóż. To twoja opinia…

[REKLAMY]

Matt Striker:Panie i panowie. W zeszłym tygodniu jak pamiętacie zaprosiłem do siebie zwycięzców trzech edycji NXT, które odbyły się do tej pory. Mam dla was pewną niespodziankę. Tydzień temu po gali NXT przeprowadzone zostało głosowanie wśród publiczności, który ze zwycięzców NXT zasiądzie dziś wśród naszych Pro’s i weźmie udział w głosowaniu, którego zwycięzca nie będzie musiał brać udziału w eliminacjach, które odbędą się za 2 tygodnie! My już wiemy kto wygrał to głosowanie. Zwycięzca również dowiedział się o tym tydzień temu. Siedzi na Backstage’u, lecz już czas, by wyszedł na scenę i zasiadł obok naszych Pro’s. Panie i Panowie oto wyniki głosowania:

http://i55.tinypic.com/2evg87k.jpg

Słyszymy Theme Song Kavala, a ten wychodzi na scenę. Wita się ze swoim bliskim przyjacielem, którym jest Evan Bourne. Przerywa mu jednak Primo Colon.

Primo Colon: No nie! Kto brał udział w tym głosowaniu?! To jakaś pomyłka. Kaval ma zasiąść obok mnie? Ile jeszcze niezasłużonych nagród otrzyma ten człowiek? Wygrał NXT, co było pomyłką, teraz zaś wygrywa to głosowanie. Litości…

Rey Mysterio: Wiesz co Primo! Jeśli możesz zamknij swoją jadaczkę i usiądź!

Kaval: Dziękuję Rey! Witam was WWE Universe. Dziękuję wam, że umożliwiliście mi udział w dzisiejszej gali. Jestem wam wdzięczny. Oglądałem pierwszą walkę, była naprawdę ciekawa…

Matt Striker: Przepraszam cię Kaval, ale walka odbyła się już wcześniej, a my nie mamy czasu byś ją komentował… Dam ci szansę po następnej walce. Rey Mysterio! Ponieważ przed nami kolejna walka dzisiejszego wieczoru!

Singles Match

James Bronson vs Incognito

Na początku tej walki zobaczyliśmy kolejny nieprzyjacielski gest ze strony CM Punka. Nie zwracał w ogóle uwagi na swojego Rookie. Niby znalazł się przy ringu, niby stał jako Pro Jamesa Bronsona, lecz był myślami obok tego wszystkiego. Nie spoglądał praktycznie w ogóle na swojego Rookie. Zawodnicy zaczęli jednak rewanż z zeszłego tygodnia… Incognito już od początku próbował zaatakować , jednak został zgaszony Clottheslinem oraz Shoulder Blockiem. Wstał jednak bardzi szybko i przy próbie Suplexu od Jamesa przeskoczył mu za plecy i rozpoczał sekwencje Low Kicków , które miały na celu osłabienie prawej nogi rywala. Incognito odbija się od lin , jednak James trafia go potężnym Big Bootem. 2 Count. Incognito nie poddaje się i już zostaje wyniesiony pod Vertical Suplex… Tak jest! Bronson odbija się od lin i mamy Leg Drop! Jednak nie! Incognito unika ciosu , podrywa się i mamy Running Seated Dropkick na siedzącym rywalu! 2 Count! James zaczyna się podnosić , a luchador odbija się od lin i piękna Hurricanrana! Incognito na fali wskakuje na liny i Springboard Senton! 2 Count! James podnosi się , jednak szybko zgaszony przez Enzuigiri ląduje na macie! Incognito tauntuje i wchodzi na narożnik. Chyba będzie koniec tej walki. Wyskok… Shooting Star Leg Drop! Nie!!! Bronson unika ciosu , szybko podrywa się z maty , podnosi rywala , wynosi go i mamy Inverted Samoan Drop!!! 1!...2!...3! James pokazuje , że w NxT poziom jest bardzo wyrównany!

Zwyciężył James Bronson.

James bardzo szczęśliwy podbiegł do CM Punka i wyciągnął rękę, tak jakby chciał przybić z nim piątkę. Ten jednak popatrzył na niego ze zdziwieniem, pokiwał głową i udał się w kierunku sceny, by zająć swoje miejsce wśród Pro’s. Widać, że mimo drobnej pomocy Punka na pełną współpracę między oboma panami będziemy musieli jeszcze poczekać…

Matt Striker: A więc jak obiecywałem. Kaval, co sądzisz o tej walce.

Kaval: Walka była bardzo ciekawa. W zeszłym tygodniu zwyciężył Incgonito w zespole z Reyem Mysterio, w tym tygodniu to James Bronson był górą. Widać, że poziom jest wysoki i bardzo wyrównany.

Ted DiBiase: Owszem, może i James Bronson pokazał trochę umiejętności, może i Incognito pokazał odrobinkę High-Flyingu, lecz ich umiejętności mnie nie powalają. Walka była ciekawa tylko momentami. Nic nadzwyczajnego.

Matt Striker: Panie i panowie chciałem zaprosić na ring człowieka, który w zeszłym tygodniu odwrócił się przeciw Masonowi Ryanowi. Chciałem spytać go o parę rzeczy oraz oznajmić mu i państwu pewną wiadomość, więc zapraszam na ring Demolition Dragona.

Demolition Dragon wychodzi na ring, a towarzyszy mu Evan Bourne, który wita się z fanami, czego nie podziela jego Rookie. Demoliton Dragon w ręku trzyma mikrofon, a Evan Bourne również wychodzi do ringu, lecz trzyma się blisko narożnika – nie zamierza wtrącać się w tą rozmowę.

Matt Striker: Witaj! Chciałem spytać cię…

Demoliton Dragon: Tak, tak wiem! Dlaczego zachowałem się w taki sposób?! Jestem arogancki i niezdyscyplinowany. Pomyłką jest fakt, że się tu pojawiłem! To wszystko jest cholerną pomyłką! Ale jeżeli tego chcecie, to proszę. Demolition Dragon ukazuje wam swoje prawdziwe oblicze. Swoim poziomem zdecydowanie odstaję od swoich rywali i chcę udowodnić swoją dominację w NXT!

Matt Striker: Dobrze, więc. Skoro nie chcesz, żebym mówił zbyt wiele od razu przejdę do rzeczy. Za chwilę zmierzysz się w 2 vs 1 Handicap Matchu, dzięki któremu możesz udowodnić swoją dominację. Twoimi przeciwnikami będą Richie Steamboat i Mason Ryan! Życzę ci powodzenia!

2 vs 1 Handicap Match

Richie Steamboat i Mason Ryan vs Demolition Dragon

Dragon od początku walki próbował narzucić swoje tempo akcji , jednak dwójka przeciwników to na niego za dużo. Zaczął serią Low Kicków dla Masona , jednak z pomocą przyszedł Richie , który powalił Dragona Clotheslinem. Od tego czasu dwaj partnerzy zaczęli stale obijać swojego przeciwnika. Mason podniósł swojego przeciwnika i posłał go na liny. Następnie podciął go , a Richie dodał Jumping Leg Drop. Próbował przypiąć , jednak uzyskał tylko 2 Count. Następnie obaj podnieśli swojego rywala i mamy Irish Whip na liny. Red jednak skontrował to Double Jumping Clotheslinem. Od razu dołożył Red Star Press dla Masona Ryana , po którym zobaczyliśmy pin : 1!...2!...Kick Out. Richie już na nogach próbował go zaatakować , jednak ten uniknął ciosu i powalił go przez Leg Feed Enzuigiri. Tylko 2 Count. Czeka aż jego rywale zaczną wstawać. Pierwszy Ryan od razu inkasuje kilka kopnięć i Dropkick , po którym pada na matę. Steamboat zaczyna wstawać i Shoulder Blockiem w nogi powala swojego przeciwnika. Half Boston Crab zapięty! Jednak Dragon wykorzystuje to że jest blisko lin i łapie się ich po dość krótkim czasie. Mason od razu podnosi go i mamy Powerslam! 1!...2!...Kick Out. Szykuje się nam akcja zespołowa. Ryan podnosi swojego rywala , wyniesienie…Powerbomb! Richie już wspina się na narożnik i chyba będziemy mieli koniec walki. Dragon wstaje powoli…Steamboat wyskakuje…Nie trafia z Diving Crossbody! Mason próbuje zaatakować swojego przeciwnika , jednak ten kopie go w brzuch , wskakuje na niego… Code Red! 1!...2!...3! Richie nie mógł nic zrobić!

Zwyciężył Demolition Dragon!

Po walce Demolition Dragon wykopał z ringu Mason Ryana. Podniósł Richiego Steamboata i wykonał na nim Code Red! Jego również wyrzucił z ringu, po czym zaczął celebrować swoją radość, po kolejnym zwycięstwie! W tym momencie głos zabrał Primo Colon…

Primo: Muszę przyznać, że jestem pod wrażeniem! Demolition Dragon zapowiada się na dobrego przeciwnika w tej edycji NXT…

Drew McIntyre: Za dobrego przeciwnika?! Tito Colon jest nawet gorszy od mojego Rookie, a ty porównujesz go do niego?! Demolition Dragon wygra tą edycję NXT, możemy już iść do domu …[Heel Heat]

Matt Striker: Oj Drew, obawiam się, że na to będziesz na to musiał poczekać… Wspomniałem wcześniej, że odbędzie się dzisiaj głosowanie, którego zwycięzca nie będzie musiał brać udziału w eliminacjach, które odbędą się za 2 tygodnie! To na pewno wielki zaszczyt dla tej osoby. Wśród naszych Pro’s siedzi Kaval, który również weźmie udział w tym NXT Pool. Dajmy im czas na przeprowadzenie glosowania, a po reklamach zobaczymy już ich wyniki!

[REKLAMY]

Matt Striker: Panie i panowie o to wyniki głosowania!

http://i56.tinypic.com/205pdnk.jpg

Matt Striker: A jednak! A więc zwycięzcą został Demolition Dragon! Ominie go eliminacja, która odbędzie się za 2 tygodnie…

Matt Striker, chciał porozmawiać z Demolition Dragonem, lecz ten zaczął bardzo obficie okazywać swoją radość, więc Matt Striker zrezygnował z rozmowy…

Matt Striker: Jak widzę, wypada mi się teraz z państwem pożegnać, jako że musimy już kończyć dzisiejszą galę. Dziękuję państwu, że byliście z nami i zapraszam was za tydzień, bo emocji będzie nie mniej!

Walki pisał Stamford, a całością zająłem się ja. Mam nadzieję, że będzie smakowało :D

https://forum.wrestling.pl/topic/21875-nieco-inna-koncepcja-wwe/page/2/#findComment-206340

Podobają mi się komentarze pisane po walkach są naprawde napisane dobrym i przemyślanym językiem. Walki też na plus bo rozwinięte.
https://forum.wrestling.pl/topic/21875-nieco-inna-koncepcja-wwe/page/2/#findComment-206510

Ciekawa gala. Szczegółowo opisane walki, i naprawdę miło się to czyta. Szkoda że głosowania nie wygrał barett, ale to tylko taka mała uwaga. Moja ocena 8/10
https://forum.wrestling.pl/topic/21875-nieco-inna-koncepcja-wwe/page/2/#findComment-206531

Friday Night SmackDown!

http://www.wrestlingtube.org/wp-content/uploads/2009/11/X-Smackdown-Logo.png

Green Bay , Wisconsin - 14.01.2011r

http://www.youtube.com/watch?v=ZoKw1jIrh8k

Właśnie jesteśmy po efektownym pokazie pirotechnicznym towarzyszącym wejściówce SmackDown , które debiutuje na SyFy właśnie dzisiaj z czym związane jest nowe theme. Czas przenieść się do komentatorów którymi są : Matt Striker oraz Todd Grisham

Matt Striker : Witamy wszystkich na nowym SmackDown! Dziś oficjalny debiut na SyFy!

Todd Grisham : Nie o tym jednak będzie dzisiejsze show. Zbliżamy się wielkimi krokami do Royal Rumble! Już dzisiaj Theodore Long przedstawi nam 15 z rosteru SmackDown , która walczyć będzie w Royal Rumble matchu!

Matt Striker : Warto jednak spojrzeć na to co działo się tydzień temu.

Zostają ukazane urywki zeszłotygodniowego SmackDown! Widzimy m.in. rozmowę Teddy’ego Longa z dwoma nieznajomymi zawodnikami i atak na kamerzystę oraz urywki Main Eventu i atak CM Punka po walce

„This Fire Burns”

Do ringu zmierza właśnie World Heavyweight Champion – CM Punk z całym SES. Wchodzą do ringu. Punk staje przed nimi , a cała reszta wznosi ręce w górę. Muzyka cichnie , a Punk zaczyna :

CM Punk : Witam Green Bay! Taaak. To kolejne miasto alkoholików i narkomanów *heat* lecz nie martwcie się. Dla każdego jest jeszcze szansa! Każdy z was może jeszcze zostać ocalonym przeze mnie. Nie martwcie się. Wystarczy tylko unieść rękę i przyjąć zasady bycia Straight Edge. No więc? Kto jest gotowy przyjąć nowy styl życia? Tak jak myślałem… Żaden z was nie chce dołączyć do czystego społeczeństwa. W każdym bądź razie wciąż na was czekam. Nie patrzcie na innych i nie wstydźcie się tej decyzji. Śmiało! Ahhh. Przejdę więc do następnej sprawy którą jest Royal Rumble. Tydzień temu został wyłoniony pretendent do mojego pasa. Drew McIntyre. Czy ty naprawdę uważasz , ze jesteś w stanie przezwyciężyć moc Straight Edge? Nie sądze… Możesz próbować swoich sił , jednak wiedz , ze i tak wyjdziesz pokonany z tego pojedynku. Lepiej będzie jeśli uświadomisz sobie to wcześniej. Sam dobrze wiesz co stało się z Tobą w ostatnim tygodniu , lecz jakbyś zapomniał … Spójrz *na ekranie zostaje puszczony fragment ataku SES na Zigglera i Drew* Hah! To było coś prawda? Z pewnością do dzisiaj odczuwasz skutki tego ataku i nie wyjdziesz na ring aby spojrzeć mi w oczy. Rozumiem Cie. Ogarnia cię strach. Może lepiej było przegrać tę walkę? Nie czas na gdybanie ponieważ na Royal Rumble przekonasz się o mocy Straight Edge!

Znów słyszymy theme SES. Wszyscy chcą zebrać się do wyjścia , jednak przerywa im theme Teddy’ego Longa! General Manager SmackDown! staje tylko na rampie :

Teddy Long : Punk! Nie mogę przepuścić Ci płazem tego co zrobiłeś tydzień temu! Ten atak na Drew po walce był niepotrzebny , więc dzisiaj zapłacisz za swoje zachowanie. Przepraszam… Ty … oraz Luke Gallows! Tak więc Luke , ty dzisiaj zmierzysz się z …Kanem! Natomiast dla World Heavyweight Championa znajdę miejsce w Main Evencie. CM Punk… Twoim przeciwnikiem będzie… The Undertaker!

Teddy odchodzi na backstage. Publiczność reaguje cheerem , a CM Punk niezadowolony instruuje swoich popdopiecznych. Wszyscy odchodzą na backstage

--------------------------------------

Tony Chimel : Przed nami Royal Rumble Qualyfing match!

Royal Rumble Qualyfing match

Trent Barreta vs Vance Archer

Tag Teamowych potyczek ciąg dalszy. W tym tygodniu znów spotykają się dwie połowy Dudebusters oraz mistrzów Tag Team. Tydzień temu lepszy okazał się Curt Hawkins pokonując Crofta. Jak będzie dzisiaj? Gong i zawodnicy od razu przechodzą do zwarcia , ktróre z łatwością wyrgywa Vance i egzekwuje na swoim przeciwniku Suplex Facebuster. American Psycho od razu łapie swojego przeciwnika i mamy Overhead Belly to Belly Suplex! : 1!...2!..Kick Out. Trent już zaczyna się podnosić. Archer odbija się od lin i biegnie na rywala. Ten jednak mija nadchodzącego Big Boota , odbija się od lin i mamy Running Crossbody! : 1!...2!...Kick Out! Było blisko. Obaj teraz wstają i doprowadzają do klinczu. Tym razem sprytny Barreta przechodzi za plecy rywala i mamy Roll Up! : 1!...2!...Vance przerolowuje : 1!...2!... Kick Out! Trent mógł zostać pokonany swoją bronią. Barreta jednak wstaje szybko i potężnym kopnięciem w czaszkę oszołamia swojego przeciwnika. Szybko przechodzi za liny i wykonuje na przymroczonym Vancie Slingshot Elbow Drop! : 1!...2!...Kick Out… Trent złapał się za głowę. Archer powoli się podnosi. Trent kopie go w brzuch i próbuje wykonać DDT , jednak ten resztką sił odpycha go. Nie zrażony niczym Barreta szybko zamierza wrócić , jednak zostaje zgaszony ładnym Big Bootem! : 1!...2!...3! Tak! A jednak nie! Trent trzyma się liny i sędzia pokazuje , że walka zostaje wznowiona. Wściekły Archer łapie go pod swoją akcje kończącą. Ale co robi Barreta! Ładnym Moonsaultem wyswobadza się z Clutchu i dokłada Dropkick! Vance zaczyna się podnosić , a czesć Dudebusters już biegnie na liny , wskakuje na nie Springboard Tornado DDT! To musi być koniec! Jednak Trent wciąż czeka. Nie pinuje. Archer zamroczony zaczyna się podnosić! Barreta biegnie na liny , odbija się od nich…Running Single Leg High Knee! : 1!...2!...3! Trent kwalifikuje się do Royal Rumble!

Zmęczony Trent wyciąga rękę w góre , lecz do ringu już biegnie Curt Hawkins. Wskakuje do środka i Big Bootem trafia Trenta. Podchodzi do Vance’a , który powoli wstaje. Coś do niego pokazuje. Zaczyna wchodzić na narożnik. Vance podnosi swojego rywala i wykonuje na nim Snap Inverted DDT! Curt dokłada Heat-Seeking Elbow! Wspólna akcja! Obaj tauntują i schodzą na backstage

Przenosimy się do szatni SES , gdzie niezadowolony CM Punk siedzi przy szafce rysując na swoich bandażach czerwonym markerem dwie skrzyżowane linie. Po chwili podchodzi do niego Luke Gallows :

Luke Gallows : Słuchaj Punk. Wiem, że może być Ci ciężko w Main Evencie, dlatego Joey i Serena powinni Ci pomóc

Cm Punk : Co? Posłuchaj czasem siebie. Jestem Straight Edge. Jestem silniejszy od starca , którty dawno powinien zakończyć karierę. Spójrz lepiej na swój pojedynek.

Luke Gallows : Po prostu chciałem pomóc

CM Punk : Mam pewien pomysł…

[Reklamy]

Normal match

Layla (w/Michelle McCool) vs Kelly Kelly

Walka do za długich nie należała, z resztą jak każda prezentowana przez panie. Walka była wyrównana. Gdy Kelly Kelly szykowała się do swojego finishera zainterweniowała Michelle. Kelly niepotrzebnie zajęła się McCool przez co nadziała się na LayOut i to był koniec.

Po walce Michelle weszła do ringu i razem z przyjaciółką zaczęła świętować zwycięstwo

Widzimy teraz przypomnienie sytuacji z poniedziałkowego Raw. Następnie to co działo się wcześniej i zapowiedź Main Eventu

Na ringu są już dwaj członkowie Cryme Tyme :

JTG : Yo!!! Czas oznajmić wam pewną nowinę! Jak wiecie tydzień temu doszło do czegoś , a dzisiaj oficjalnie…

Shad : Cryme Tyme powraca! Tak! Zapomnieliśmy o naszych sprzeczkach z przeszłości . Dzięki , że pomogłeś mi tydzień temu

JTG : Wlaśnie… Mamy wspólnego wroga , z którym zmierzę się już za chwilę. Alberto Del Rio przychodzi do federacji i myśli , że może tak każdym pomiatać? Nie! My na to nie pozwolimy , a już za chwilę zobaczycie co potrafie!

Nagle słyszymy dobrze znaną muzykę wejściową Alberto Del Rio. Ten spokojnie przyszykowany do walki wjeżdża na halę jednym ze swoich samochodów. Wysiada z niego. W ręce trzyma mikrofon. Zmierza w kierunku ringu

Alberto Del Rio : Nazywam się Alberto Del Rio! , ale wy to już wiecie… Przepraszam bardzo, czy wy coś właśnie mówiliście o mojej osobie? Niee chyba się przesłyszałem. Ty! Ty mały niedobitku próbujesz mi coś narzucić? *wchodzi do ringu* Nie żartujmy sobie aż tak. Za chwile czeka nas pojedynek , a ty! *pokazuje na Shada* Nie myśl nawet o interwencji. Pokażesz tym tylko swoją słabość i głupotę. Widzę panowie , że jesteście na mnie obrażeni z jakiegoś powodu. Hmm kompletnie nie wiem dlaczego. Może w walce się przekonamy?

Alberto puszcza oczko w swoim stylu , co rozwściecza Shada. JTG zatrzymuje go jednak i każe zejść z ringu

Normal match

Alberto Del Rio vs JTG

Walka przeprowadzana w szybkim tempie. Od początku jednak przeważał Del Rio ciskając swoim przeciwnikiem po narożnikach. Tam obijał go , lecz po każdej z tych akcji uzyskiwał tylko 2 Count. Następnie założył coś w rodzaju Abdominal Streetch. JTG przez długi okres czasu nie mógł wyjść z tej dźwigni co jeszcze bardziej go osłabiało. Po dłuższej chwili jednak dźwignął się na nogi. Alberto odpowiedział mu kilkoma punchami i Irish Whipem na liny , co JTG skontrował przez Somersault Shoulder Block! Del Rio siedział na ringu , a jego rywal na fali odbił się od lin i mamy Somersault Neckbreaker! : 1!...2!...Kick Out! JTG szybko podniósł swojego rywala , lecz ten wykręcił mu rękę i dołożył Belly To Belly Suplex. JTG leżał przy narożniku , a Alberto już na niego czeka. JTG wstaje i? Corner Enzuigiri!!! : 1!...2!...Kick Out! Zdenerwowany Del Rio chyba już chce zakończyć pojedynek. Podnosi rywala , jednak ten kopie go w brzuch , odbija się od lin… Double Swining Neckbreaker!!! JTG tauntuje i już wchodzi na drugą linę w narożniku. Czeka aż jego przeciwnik się podniesie. Alberto wstaje. JTG wyskakuje z Diving Leg Dropem! Alberto odskakuje w bok! Łapie go za rękę! Rolling Cross Armbar!!! JTG po krótkiej walce odklepuje!

Alberto może sobie zapisać drugie zwycięstwo w drugiej walce na SmackDown! Shad jednak nie wytrzymuje i wskakuje do ringu w celu zaatakowania Del Rio! Ten jednak widzi co się dzieje i ucieka pod dolną liną. Staje na rampie i uśmiecha się do swoich przeciwników. Shad pomaga wstać JTG.

Jesteśmy teraz w biurze Teddy’ego Longa , który ma coś do przekazania widzom :

Teddy Long : Niestety pełną listę zawodników SmackDown! podam dopiero za tydzień , lecz możecie być pewni , że się nie zawiedziecie i , ze któryś z zawodników SD! wygra Royal Rumble match. Za chwilę będziecie świadkami starcia , które wyłoni pretendenta do Intercontinental Championship trzymanego aktualnie przez Christiana. Walka , którą za chwile zobaczycie to : 5 Man Elimination match! Sędzia specjalnym tego pojedynku będzie nie kto inny jak właśnie Capitan Charisma!

5 Man Elimination match for 1# Contender to Intercontinental Championship

Rey Mysterio vs ??? vs ??? vs ??? vs ???

“Booyaka , Booyaka!”

Na ring zmierza już Rey Mysterio. Wchodzi do kwadratowego pierścienia i tauntuje. Czeka na swoich przeciwników.

„Check One , Two”

Do ringu już idzie Jack Swagger w towarzystwie swojej maskotki. Zajmuje miejsce w ringu i czeka na resztę

„SOS!”

Kofi Kingston w szybkim tempie znalazł się w ringu i przywitał z Reyem Mysterio

Chwila ciszy, bo to właśnie dzisiaj mieli się ukazać dwaj nowi tajemniczy zawodnicy rosteru SmackDown! …

„Ain't no stopping me, now!!!”

Shelton Benjamin zmierza do ringu! Obok niego idzie… Mike Knox! Obaj zadowoleni wchodzą do ringu , ku ździwieniu zawodników. Zajmują swoje miejsca. Po chwili jednak Shelton zabiera głos

Shelton Benjamin : Tak to my! My jesteśmy „starymi – nowymi” zawodnikami SmackDown! Postanowiliśmy połączyć siły i pokażemy wam , ze jesteśmy nie do zatrzymania. Udowodnimy to pokonując każdego naszego rywala w dzisiejszym matchu. Niestety musimy zmienić sędziego , bo Christian zwija się z bólu na parkingu po tym co mu zrobiliśmy. Nie martwcie się jednak. Znaleźliśmy na sędziego kogoś odpowiedniego…Dla nas!

Do ringu powoli zmierza zadowolony Vance Archer. Wchodzi do środka i wita się z Knoxem i Benjaminem. Na sobie ma koszulę sędziego. Wszyscy są w ringu więc mamy gong…

Kofi od razu przechodzi do klinczu z Jackiem Swaggerem , a Knox i Shelton zajmują się Reyem Mysterio. Kofi rozpoczął serią Low Kicków w nogi swojego rywala , jednak ten odepchnął go na liny. Niespodziewanie Kingston wracając odpowiedział Lou Thesz Pressem i rozpoczał sekwancję ciosów w twarz Jacka. W międzyczasie Knox w narożniku niszczył Reya. Czas na wspólną akcje. Shelton w drugim narożniku. Mike łapie go i Irish Whipem posyła na Mysterio! Mr.619 wystawia jednak nogi i to w nie trafia Shelton na pełnym biegu. Mike również na niego biegnie , lecz Rey podcina go i ten pada twarzą prosto na narożnik. Dokłada potężne kopnięcie w plecy. Dalej w ringu Swagger wyniósł Kofiego i wykonał na nim Running Powerslam. Przestał atakować Kofiego i podszedł do Sheltona. Clotheslinem pozbył się go z ringu i już chciał wrócić do Kofiego , jednak ten odpowiedział mu Dropkickiem. Szybko się podnosi…Back Elbow! Jeszcze jeden! Odbicie od lin! Jumping Clothesline! Kofi tauntuje , odbija się od lin Jumping Double Leg Drop! Staje już przed Jackiem i chyba szykuje nam się pierwsza eliminacja „Boom! Boom!” W międzyczasie Mike złapał Reya i Fallaway Slamem posłał na drugą stronę ringu. Wstał i Clotheslinem w tył głowy powalił Kofiego. Wyciągnął rękę do Jacka Swaggera , a ten przyjął gest . Shelton wrócił do ringu i zrobiło nam się 3 vs 2! Mike i Shelton zaczęli atakować Kofiego , a Rey musiał walczyć z Jackiem. Swagger posłał go na liny , jednak Rey odpowiedział świetną Hurricanraną! Jack szybko podnosi się , jednak otrzymuje Low Dropkick i pada między liny! Rey bierze rozbieg , odbicie od lin … Big Boot od Knox’a!!! : 1!...2!...Shoulder Up! Było blisko. Shelton próbuje zaatakować Kofiego , jednak ten wykonuje S.O.S! : 1!...2!...Kick Out! Jack powoli podnosi się z lin i podchodzi do Kofiego. Patrza sobie w oczy , jednak to Swagger kopie go w brzuch , wyniesienie Scoop Slam! Ankle Lock!!! Kofi rzuca się po ringu jednak jest za daleko i to nic nie daje. Kofi odklepuje!!! Kofi Kingston wyeliminowany. 3 vs 1. Jack na fali spogląda na leżącego przy narożniku Reya. Rozbieg… Corner Slingshot Splash! Mike i Shelton patrza się na niego i kiwają znacząco głową. Knox podchodzi od tyłu do Jacka i mamy Knox Out! : 1!...2!...3! Jack Swagger wyeliminowany. W ringu zostają tylko Shelton Benjamin , Mike Knox oraz Rey Mysterio. Shelton już podnosi swojego przeciwnika , jednak ten niespodziewanie kopie go w brzuch , wskakuje na liny i mamy Springboard Crossbody dla…Knoxa!!! 1!....2!....Kick Out! Rey szybko wstaje , a Shelton wyprostowuje się. Próbuje Big Boota , jednak Rey przebiega pod jego nogą i mamy Hurricanranę na liny! Rozbieg … 619!!! Mike powoli się podnosi. Rey zostaje za linami. Wskakuje na nie…West Coast Pop dla Knoxa! : 1!...2!...3! Mike Knox wyeliminowany. W ringu zostaje tylko Shelton Benjamin i Rey Mysterio. Obaj powoli wstają. Benjamin przy narożniku. Mysterio biegnie na niego , jednak ten przerzuca go nad sobą prosto na narożnik! Rey zatrzymuje się tyłem na narożniku. Moonsault! : 1!...2!...Shoulder Up!!! Mysterio wycieńczony jednak znów wchodzi na narożnik. Tauntuje i wynosi ręce ku niebu. Frog Splash!!!! : 1!...2!...3! Rey Mysterio zostaje pretendentem do Intercontinental Championship!

Mike Knox jednak nie może pogodzić się z decyzją sędziego , czyli Vance’a Archera i wchodzi do ringu. Vance szybko wychodzi z niego. Mike wykonuje Knox Out na Rey’u! Shelton również szykuje się do swojego finishera , jednak… Trouble in Paradise!!! Knox pada nieprzytomny…Gutwrench Powerbomb dla Sheltona!!! Jack Swagger tylko kiwa przecząco głową i odchodzi na backstage. Kofi pomaga Reyowi wstać. Mysterio szczęśliwy odchodzi z Kingstonem na backstage

Wracamy po reklamach. Jesteśmy w szatni Christiana , którego badają lekarze. Nie jest z nim najlepiej

Christian : Nie mogę znieść zachowania Knoxa i Benjamina. Obiecuje wszystkim , że rozprawię się z nimi jak tylko powrócę do pełnego zdrowia. Wiem już dzisiaj , ze za tydzień nie będę mógł jeszcze walczyć , ale na Royal Rumble mnie zobaczycie. Cieszę się z tego , ze to właśnie Rey wygrał tę walkę. Mam nadzieje , ze będzie z tego niezły pojedynek. Knox… Benjamin….Zapłacicie za to co dzisiaj zrobiliście

Normal match

Luke Gallows vs Kane

W walce tempo od samego początku dyktował Kane. Luke starał się odpowiadać pojedynczymi ciosami , lecz szybko był gaszony czy to prze Uppercut , Big Boot czy Clothesline. Kane po udanej serii Corner Clotheslinów wykonał Sidewalk Slam. Wszedł na narożnik i zobaczyliśmy Diving Clothesline! Gallows nic nie mógł zrobić. Big Red Monster już szykował się do swojej akcji kończącej. Złapał Luke’a za szyje , jednak do ringu nagle zaczęli biec CM Punk i Joey Mercury. Kane puścił Gallowsa i zajał się dwójką. Od razu powalił Joeya potężnym Uppercutem , jednak Punk serią kicków osłabił go. Luke powalił go Clotheslinem w plecy. Sedzia zarządził dyskfalifikacje na korzyść Kane’a. SES zaczęło obijać tak Monstera kiedy nagle…zgasło światło!!! Po chwili w ringu stał już Undertaker! CM Punk uciekł z ringu , a Phenom wykonał na Joey’u Tombstone Piledriver!!! Kane zdołał już wstać , złapał Luke’a za szyje i zobaczyliśmy Chokeslam. Undertaker nagle przeniósł swój wzrok na Kane’a. Ten pokręcił głową. Znów zgasło światło , a gdy się zapaliło Undertaker sam stał w ringu. Przejechał kciukiem po swojej szyi patrząc na CM Punka.

Normal match (no tittle)

World Heavyweight Champion – CM Punk vs The Undertaker

Cm Punk wszedł do ringu , lecz był skazany na walkę samemu I nikt z członków SES nie mógł mu pomóc. Undertaker zaczął bardzo energicznie i po serii punchy lider SES był już w narożniku. Kilka kopnięć od Undertakera osłabiło jeszcze przeciwnika. Wyszedł z narożnika , a Phenom złapał go za głowę i cisnął w drugi narożnik. Wziął rozbieg , jednak Punk przytomnie odskoczył przez Corner Big Bootem. Small Package : 1!...2!...Kick Out. Undertaker szybko wstaje , jednak otrzymuje Roundhouse Kick od lidera SES. World Heavyweight Champion podnosi swojego przeciwnika i próbuje go wynieść pod GTS! Jednak Phenom zeskakuje mu za plecy , odwraca go…łapie za szyje! Chokeslam!!! CM Punk jednak korzysta z tego , że jest blisko lin i wypada z ringu. Odpoczywa tam przez chwilę , jednak Undertaker już do niego idzie. Podnosi go , kilka punchy , wyniesienie i Powerslam! Wrzuca swojego rywala na Apron i zaczyna serię łokci. Wchodzi następnie po schodkach…Rozbieg…Guillotine Leg Drop! Nie! CM Punk resztką sił unika ciosu i odpoczywa w ringu

Wracamy po reklamach gdzie widzimy jak CM Punk nogami dusi swojego przeciwnika w ringu. Undertaker zaczyna powoli odzyskiwać świadomość i dotyka noga lin. Cm Punk puszcza uchwyt , jednak szybko przechodzi za liny. Springboard Clothesline! Undertaker powalony lezy na ringu. CM Punk wstaje i śmieje się pokazując , że czas iść spać , jednak Undertaker ożywa w soim stylu. Lider SES przerażony szybko ucieka do narożnika , jednak Undertaker łapie go i mamy Snake Eyes! Odbicie od lin i Big Boot!!! : 1!...2!...Kick Out. CM Punk szybko wychodzi z ringu aby chwilę odpocząć , jednak Phenom zbliża się do niego. Biegnie. CM Punk jednak łapie go w biegu i ciska o bandy!!! Undertaker aż przelatuje nad nimi do publiczności. CM przechodzi do niego i tam rozpoczynają brawl idąc coraz bardziej w publikę. Sędzia wylicza ich spokojnie. Odeszli już daleko wymieniając punc za punch. Step-Up Enzuigiri od CM Punka! Zaczyna biec w stronę ringu! Przeskakuje przez bandy! Jednak…10!!! Double Count Out! Punk wskakuje do ringu i zaczyna się kłócić z sędzią. Gaśnie światło! Gdy się zapala widzimy znów Undertakera i CM Punka w środku ringu. Taker tauntuje , lecz CM Punk zmywa się z ringu i ucieka na backstage.

Phenom klęka na jedno kolano i wykonuje wszystkim znany gest. Rozbrzmiewa jego theme , a SmackDown! dobiega końca

Aktualna karta na Royal Rumble 2011

1.Normal match for World Heavyweight Championship

http://ifotos.pl/img/rumble12_ssqphr.jpg

CM Punk © vs Drew McIntyre

2.Triple Threat match for WWE Championship

http://ifotos.pl/img/rumble14_ssqphe.jpg

Randy Orton © vs The Miz vs Chris Jericho

3.Normal match for United States Championship

http://ifotos.pl/img/rumble11_ssaqse.jpg

Ted Dibiase © vs The Great Khali

4.Divas Championship match

http://ifotos.pl/img/rumble13_ssqphx.jpg

Melina © vs Alicia Fox

5. 30 Man Royal Rumble match

https://forum.wrestling.pl/topic/21875-nieco-inna-koncepcja-wwe/page/2/#findComment-206989

Fajny odcinek, nawet przeczytałem cały! ( :shock: :D) no i czekamy powoli na RR, mam jedynie nadzieję, że Drew(no) nie zdobędzie pasa, Jericho przejmie pas od Orton'a a DiBiase wygra i powoli zacznie drogę do Main Event'ów; D
https://forum.wrestling.pl/topic/21875-nieco-inna-koncepcja-wwe/page/2/#findComment-207162

• Urządzenie:  Macintosh

Świetnie piszecie i piszcie dalej, diary jest uporządkowane, ładne, schludne, szczerze polecam. Karta na RR ciekawa, acz trochę zaskakująca. Great Khali jako US Champion? Oby nie... Liczę także na Chrisa i Punka. :)
https://forum.wrestling.pl/topic/21875-nieco-inna-koncepcja-wwe/page/2/#findComment-207212

Dawno nie komentowałem tutaj dlatego napiszę tak ogólnie. Jest bardzo fajnie. Przyjemnie się czyta. Karta na Royal Rumble ciekawa. Spodziewam się niespodzianek bo może być ich sporo. NXT bardzo fajnie prowadzone. Ogólnie jest jak już napisałem bardzo fajnie. Piszcie dalej!

Zapraszam do mnie ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/21875-nieco-inna-koncepcja-wwe/page/2/#findComment-207337

http://i402.photobucket.com/albums/pp108/WrestleByte803/Show%20Logos/RAW-HD2.png

Chicago 17 01 2011

Słyszymy „Burn it to the Ground”, następnie efekty pirotechniczne i ruszamy z kolejną galą Monday Night Raw. Zaraz po Theme Songu Raw, na arenę przy swoim Entrance wychodzi Stone Cold Steve Austin!

Steve Austin: Witam was WWE Universe! Witam was na kolejnej gali WWE Raw! Dzisiaj jak wiecie zobaczymy siedmioosobową walkę eliminacyjną pomiędzy zawodnikami, którzy byli członkami stajni Nexus, która rozpadła się 2 tygodnie temu. Mam dla was jeszcze jedną informację. Drodzy państwo oraz byli członkowie Nexusa. Dzisiaj zamierzałem ogłosić, którzy zawodnicy mojego rosteru wezmą udział w 30-man Royal Rumble Matchu. W walce 6-osobowej również wyłonimy piątkę wrestlerów, którzy wezmą udział w tej bardzo prestiżowej walce. 5 zawodników, którzy wzięli udział w pierwszej edycji programu NXT i którzy przez dłuższy czas katowali nas jako członkowie stajni Nexus będą mogli sprawdzić się w Royal Rumble Matchu. Pierwsza osoba, któr zostanie wyeliminowana z dzisiejszej walki nie będzie jednak miała takiej możliwości. Czas więc się przekonać, kto z byłej stajni Nexus był jej najsilniejszym puntkem, a kto był jej najsłabszym ogniwem!

Steve Austin opuszcza ring, a po chwili pojawiają się w nim wszyscy zawodnicy, którzy wezmą udział w tej walce.

6-man Elimination Match

Michael Tarver (/w Ezekiel Jackson i William Regal) vs Justin Gabriel vs Darren Young vs David Otunga vs Heath Slather vs Wade Barrett

Na początku walki David Otunga ruszył na Wade’a Barretta, Heath Slather na Darrena Younga, a Michael Tarver na Justina Gabriela. David powalił swojego rywala Clotheslinem, następnie drugim, a potem wyniósł pod Suplex. Chciał wykonać Pin, lecz sędzia nawet nie zdążył doliczyć do 2. W tym czasie Justin Gabriel wrzucił Darrena Younga do narożnika, a tam zaczął pokładać go serią uderzeń w głowę, po czym ten odpowiedział Cheap Shotem, który zamroczył nieco Gabriela, lecz Darren Young wszedł na narożnik co było wielkim błędem, ponieważ Justin Gabriel szybciutko doskoczył do niego i wykonał przepiękny Superplex. Mamy Pin: 1… 2… Kick Out! Było już bardzo blisko. Justin Gabriel i Darren Young wstali, po czym Darren zaczął pyskówkę kierowaną w stronę Gabriela, co nie spodobało mu się i popchnął Younga, a ten… wpadł prosto pod Heath’a Slather’a, który wykonał Sweetness!!! Heath Slather już chciał wykonać pin, lecz Justin Gabriel pokazał mu, aby się wstrzymał, po czym wszedł na narożnik i wykonał 450 Splash!!! Pin: 1… 2… 3… Darren Young został wyeliminowany! Zajęło mu chwilę, zanim wrócił do siebie, po czym wściekły opuścił arenę, lecz przed tym zdążył zdemolować stół komentatorski. Heath Slather i Justin Gabriel uścisnęli sobie ręce, po czym… Wade Barrett wyniósł Slathera pod Wasteland!!! Wasteland! 1… 2… 3… Heath Slather został wyeliminowany! Wade w ironicznym uśmiechu spogląda na Gabriela’ po czym wyniósł go pod Wasteland… lecz Gabriel nie dał się bez walki i odpowiedział serią łokci, a następnie stając już na nogach wykonał przepiękny Superkick. 1… 2… Kick Out! Justin Gabriel niepocieszony uderzył pięścią w ringową matę. W tym czasie Michael Tarver powalił w narożniku Davida Otungę poprzez serię Boxing Punchy. Wykonał Irish Whip, a następnie… Tarver’s Lightning! 1… 2… 3… Koniec! A co się dzieje tym czasem u Barretta i Gabriela? Barrett dopiero zdążył wstać, gdy Justin odbył się od lin i wykonał Tilt a Whirl DDT! Wszedł na narożnik i wykonał 450 Splash!!! 1! 2! 3! Niesamowite!!! Były lider Nexusa – Wade Barrett został wyeliminowany! Wszystkiemu temu przyglądał się Michael Tarver. Po wyeliminowaniu Barretta tylko się zaśmiał, po czym powalił Gabriela Clotheslinem. Poczekał, aż ten wstanie i wykonał Tarver’s Lightning! 1! 2! 3! Koniec!

Zwyciężył Michael Tarver!

Do ringu wpadł Ezekiel Jackson i William Regal. Popatrzyli na Justina Gabriela i tylko się zaśmiali, po czym podeszli do Michaela Tarvera i unieśli jego ręce w górę. Cała trójka zadowolona opuszcza arenę po czym na ringu pojawia się... Darren Young! Zaczyna kopać leżącego Gabriela, po czym podnosi go i wykonuje Full Nelson przechodzący w Reverse STO! Jeszcze raz kopie leżącego Gabriela, po czym zabiera mikrofon…

Darren Young: Ludzie! Skończcie te jęki! Prawda jest taka, że wyeliminowany zostałem podstępem i przez tego „wielkiego człowieka” zostałem niesłusznie wyeliminowany. Ale nie zmienia to faktu, że wezmę udział w Royal Rumble Matchu!

Po raz kolejny na ring przy swoim Entrance wychodzi Steve Austin! Ma coś do przekazania dla Darrena Younga…

Steve Austin: Darren… Muszę ci powiedzieć, że twoja wypowiedź zmusiła mnie do przemyślenia, tej sytuacji… Może naprawdę zasługujesz na udział w Royal Rumble Matchu. . Poczekaj, niech pomyślę… Hmmm… NIE! Ponadto mam dla ciebie bardzo ważną wiadomość… Darren Young! YOU’RE FIRED!!!.

Publiczność wydaje się być zachwycona! Po tych słowach mina Darrena Younga przybiera całkowicie inny wyraz. Darren jest bardzo zdezorientowany, przez co… otrzymuje Stunner od Stone Colda!!! Stone Cold otwiera piwo, które trzymał w kieszeni po czym wchodzi na narożnik i otwiera je. Nagle… słyszymy „No Chance In Hell”! To właściciel WWE Pan Vince McMahon! Ma chyba jakąś sprawę do Austina, ponieważ spogląda na niego ze złością, co oczywiście nie podoba się publiczności…

Vince McMahon: Steve! Wydaje ci się, że fakt, że jesteś Generalnym Menadżerem Raw sprawia, że wszystko ci wolno? Otóż tak nie jest. Widzisz Steve. Nad każdym człowiekiem, któremu wydaje się, że jest najważniejszy na świecie, stoi jeszcze ważniejszy człowiek, który kieruje jego losem. Jeśli będziesz sobie pozwalał na zbyt wiele sprawię, że nie będziesz szczęśliwy ze swojego losu…

Steve Austin być może słuchał wypowiedzi swojego szefa, lecz wyglądał, jakby myślami był zupełnie gdzie indziej…

Vince McMahon: Steve! Albo mnie posłuchasz, albo zostaniesz wyrzucony z WWE i już nigdy do niej nie powrócisz!!!

Stone Cold popatrzył na swojego szefa, ręką trzymał się za brodę, co oznaczało, że się nad czymś zastanawia. Po chwili…. Kopnął swojego szefa, po czym pokazał mu obraźliwy gest – dwa środkowe palce, a następnie powalił go Stunerem!!!

Stone Cold: Jeśli jesteś osobą, która od zawsze chciała zrobić to samo – krzyknij głośno: HELL YEAH!!!

Słyszymy Theme Song Stone Colda, który opuszcza ring, przy niesamowitej owacji publiczności. Niestety, z jego przyszłością w federacji może być naprawdę różnie… Może nie było to do końca przemyślane zachowanie…

[REKLMAY]

Justin Roberts: Przed nami Divas Match!

Non-title Match

Maryse vs Melina (WWE Divas Champion)

Walka była dość krótka. Na początku dominowała Melina, lecz po jakimś czasie Maryse przejęła inicjatywę. Gdy obie były już dosyć zmęczone, równocześnie ruszyły z Clotheslinem i powaliły się wzajemnie. Chwilę potrwało, zanim wstały, po czym Melina ruszyła do ataku. Seria uderzeń w twarz i odbicie od lin, lecz Maryse kopnęła ją w brzuch i wykonała French Kiss! 1… 2… 3… i jest po wszystkim!

Zwyciężyła Maryse!

Po chwili Maryse wzięła mikrofon i zaczęła mówić:

Maryse: Na gali Royal Rumble Melina będzie broniła swojego pasa mistrzowskiego przeciwko niejakiej Alicii Fox. Oczywiście! Niech szanse na taką walkę dostają same słabe zawodniczki, czemu nie! Myślicie, że Maryse można wrzucić do byle jakiej walki? Otóż tak nie będzie! Niech Alicia Fox próbuje swoich sił, a może i uda jej się wygrać z tą słabą Meliną, ale moje dzisiejsze zwycięstwo świadczy o tym, że z zamkniętymi oczami mogłabym posiadać ten pas i będę jego właścicielką! Czy zabiorę go z rąk Meliny, czy Alicii Fox wygram i zdobędę WWE Divas Championship!

Maryse wściekła cisnęła mikrofonem w ziemię, po czym opuściła ring. Po tym, jak Maryse opuściła arenę usłyszeliśmy Theme Song Santino Marelli, co oznacza kolejną dzisiaj walkę.

Singles Match

Santino Marella (/w Vladimir Kozlov) vs Ryo Saito

Santino Marella zaczął walkę w znany nam już sposób. Zaczął skakać po całym ringu machając rękami, co wywołało zdziwienie Ryo Saito. Może i był zdziwiony, ale nie zdekoncentrował się, co robi wielu rywali Marelli. Saito ruszył z Clotheslinem, potem drugi, a na koniec Overhead Belly to Belly Suplex. Santino z trudem pozbierał się, lecz po chwili znów leżał na deskach, po German Suplexie. 1… 2… Kick Out. Ryo Saito był już blisko. Japończyk podniósł Santino, po czym wykonał Irish Whip i chciał wykonać Clothesline, lecz Marella minął i po odbiciu od lin wykonał Shoulder Tackle. Saito wstał, a Santino powalił go dwoma Clotheslinemi, po których Japończyk leżał na ziemi. Santino wykonał Headbutt Drop. Santino Tauntuje! Wiemy co chce wykonać! Szykuje się Cobra! Saito pomału wstaje i… Low Dropkick, a następnie kopnięcie z kolana w czaszkę od Saito. Tym razem to Ryo Saito tauntuje. Santino wstaje, lecz nie na długo, ponieważ Saito wykonuje Double Cross!! 1… 2… 3… i jest już po wszystkim!

Zwyciężył Ryo Saito!

Ryo szybciutko opuścił ring, zanim zdążył do niego wskoczyć Vladmir Kozlov, który tylko przyglądał się tej walce. Trzeba przyznać, że Ryo Saito imponuje umiejętnościami!

A co czeka nas jeszcze w trakcie dzisiejszej gali? Nasi komentatorzy przedstawiają nam na Titantronie Main Event dzisiejszej gali – Randy Orton vs „Rated R Superstar” Edge! Po chwili na ekranie pojawia się John Morisson, który przygotowuje się na Backstage’u do swojej walki, która odbędzie się już za chwile! Słyszymy Theme Song Sheamusa. Celtic Warrior jest już w ringu, a po chwili dołącza do niego John Morisson. W ostatniej chwili przed rozpoczęciem walki na ekranie pojawia się… Steve Austin! Ma nam chyba coś do przekazania…

Steve Austin: Panie i panowie. Aby urozmaicić nieco naszą galę Sheamus i John Morisson zmierzą się w No Holls Barred Matchu! Powodzenia panowie!

No Holss Barred Match

Sheamus vs John Morisson

Zaczęli od klinczu, który wygrał Sheamus i odepchnął rywala do narożnika, po czym wykonał Taunt. Morisson tym razem sprytnie przeszedł pod rękami rywala i objął go w pasie. Po chwili jednak Sheamus odpowiedział serią łokci po czym wykonał Clothesline, gdy Morisson puścił uchwyt. 1… 2… Kick Out. Sheamus zaczął kopać leżącego rywala, po czym podniósł go i wrzucił mocnym Irish Whip’em w narożnik i Morisson upadł po uderzeniu w narożnik. Sheamus uśmiechnął się pod nosem, po czym gdy John Morisson wstał wykonał na nim Celtic Hammer. 1… 2… Kick Out. Celtic Warrior wykonał boczny Headlock na siedzącym rywalu, co przysporzyło mu sporo problemów, lecz po jakimś czasie wyszedł z tego po serii uderzeń łokciem, a następnie próba kopnięcia w brzuch, lecz Sheamus przytrzymał jego nogę, co nie było idealnym posunięciem, ponieważ Morisson odpowiedział Capoeira Kickiem, a następnie Running Knee Strikiem na siedzącym Sheamusie. 1… 2… Kick Out. John Morisson wyszedł poza ring i przyniósł krzesełko. Seria uderzeń na leżącym Sheamusie, lecz po chwili stanął w miejscu trzymając krzesło. Czeka aż jego rywal wstanie i… Bicycle Kick na krzesełku, które uderza Morissona w głowę!!! Niesamowite! Na głowie Johna pojawia się krew! Sheamus tauntuje, a po chwili wykonuje Celtic Cross!!! 1… 2… 3… Koniec!

Zwyciężył „The Celtic Warrior” Sheamus!

W Locker Roomie jest już Eve Torres, a jej gościem jest…

Eve Torres: Jest ze mną „The Rated R Superstar” Edge! Witaj Edge…

Edge: Tak wiem! Pewnie zapytasz mnie dlaczego przegrałem w ostatnim Fatal Four Way Matchu. Otóż prawda jest taka, że w tej stypulacji jeden moment nieuwagi wystarczy, by utracić szansę na zdobycie pasa mistrzowskiego. Teraz pewnie wszyscy będą mówić: miał szansę i jej nie wykorzystał. Niech teraz się nie dziwi, że nie dostaje Title Shotów. Dzisiaj zmierzę się z Randym Ortonem, a co więcej pokonam go i udowodnię wszystkim niedowiarkom, że jak najbardziej zasługuję na WWE Title! Nie żaden Miz, nie żaden Jericho, tylko właśnie Rated R Superstar!

Edge opuszcza Locker Room, a kamera pokazuje już stojącego w ringu Justina Robertsa.

Justin Roberts: Przed nami Tag Team Match!

Tag Team Match

Evan Bourne i The Great Khali vs The Miz i United States Champion – Ted DiBiase

Walkę zaczął Evan Bourne i The Miz. Seria Low Kicków od Evana, lecz po chwili Miz rusza z kopnięcie w brzuch. Seria Cheap Shotów, a po chwili Irish Whip i Dropkick… Bourne przytrzymuje się lin i wykonuje świetną Hurricanranę! 1… 2… Kick Out. The Miz jest nieco zamroczony, lecz gdy zobaczył, że Evan Bourne wykonal zmianę z Great Khalim szybciutko odskoczył do swojego narożnika i wykonał zmianę z nieco przestraszonym Tedem DiBiasem. Ten próbował przejść do klinczu z o wiele większym rywalem, lecz skończyło się to tak, że DiBiase wylądował w narożniku i zobaczył jak smakuje Chop od tego potężnego wrestlera z Indii. Ted DiBiase, gdy pozbierał się nie wiedział jak zabrać się za rywala. Gdy próbował podejść na krok Great Khali chciał złapać go w ręce i rzucić jak zabawkę. DiBiase wykonał więc świetny Low Dropkick, a następnie kopnięcie z kolana w głowę! Great Khali jest zamroczony. To moment dla Miza. DiBiase wykonuje zmianę z Mizem. Ten zaś zaczął od serii kopnięć na leżącym Khalim. Tauntuje, a po chwili podbiega do Evana Bourne’a, lecz ten wie, co chcę zrobić Miz i szybko chowa głowę, a po chwili naciąga głowę rywala na liny tak, że ten upada. W tym momencie Great Khali zdążył się pozbierać. Podniósł rywala za głowę i wykonał potężny Headbutt! Robi zmianę z Bournem, a Miz wykonuje zmianę z DiBiasem. 3 Low Kicki od Evana, a Spinning Kick, a po odbiciu się DiBiasego od lin przepiękny Dropkick. Teraz Evan Bourne jest w swoim żywiole. Taunt, wchodzi na narożnik i wykonuje Air Bourne… nie!!! DiBiase podnosi kolana, a Evan Bourne zwija się z bólu. DiBiase Tauntuje, lecz nie zapomina o Khalim, którego eliminuje Dropkickiem. Teraz czeka na Bourne’a a gdy ten wstaje wykonuje na nim Dream Street! 1… 2… 3.. Koniec!

Zwyciężył The Miz i United States Champion – Ted DiBiase!

The Miz i Ted DiBiase szczęśliwi już opuszczali arenę, gdy coś skłoniło Miza, aby się wrócić. Niestety była to niezbyt chwalebna myśl. Najpierw zabrał krzesełko i zdzielił nim serią uderzeń Great Khaliego, aby ten nie włączył się do tego co zamierzał zrobić za chwilę. Znęcał się nad Evanem Bournem uderzając go krzesłem wiele razy po czym podniósł Evana i wykonał na nim Skull-Crushin Finalle na krzesełko!! Rozłożył je sobie tak, aby mógł na nim usiąść po czym wziął mikrofon…

The Miz: Och Evan, Evan… Wydaje ci się, że jesteś małym rycerzykiem, małym bohaterem… Że nie wzrost ma znaczenia a… no właśnie – co?! Sądzisz, że zaangażowaniem powalasz niejednego dwumetrowego wrestlera?! To są jakieś kpiny! Nie masz za grosz ambicji i jesteś nic nie wartym, przez wszystkich przecenianym knypkiem! [Heel Heat] Twierdzisz, że jesteś niewiadomo jak dobry technicznie… Nawet jeśli to na nic ci się to nie zda, ponieważ możesz liczyć na to, że nie dam ci ani chwili, na pokazanie swoich umiejętności. W każdej nadarzającej się okazji będę ostudzał twój zapał i jakieś tam chęci, które może i posiadasz. Jestem od ciebie lepszy i zdecydowanie bardziej utalentowany. Jestem w stanie pokonać cię w minutę, no może dwie. BECAUSE I’M THE MIZ AND I’M AWESOME!!!

[/REKLAMY]

Non-Title Match

„Rated R Superstar” Edge vs WWE Champion – Randy Orton

Panowie zaczęli swoją walkę od klinczu, który wygrał Orton przechodząc w boczny Headlock, lecz nie trwało to zbyt długo, bo Edge odepchnął Ortona i gdy ten odbił się od lin wykonał Flapjack. Seria kopnięć, na leżącego Ortona, a następnie Irish Whip i… Orton kopie w głowę Edge’a, który chyba chciał wykonać Back Drop, lecz był to błąd. Kopnięcie od Ortona, a następnie Backbreaker! Wiemy co się szykuje! Czy to już ten moment? RKO… nie! Edge odpycha Randy’ego o liny i wykonuje Edge’O Matic! 1… 2… Kick Out. Rated R Superstar podnosi swojego rywala i wrzuca Irish Whipem w narożnik, a następnie atakuje Clotheslinem. Kolejny Irish Whip i… Big Boot! 1… 2… Kick Out. Podnosi rywala odbija się od lin i chce wykonać Clothesline, lecz Edge schyla się, odbija od lin i wykonuje Clothesline to Neck. Leży na ziemi i podnosi głowę… Widzimy obłęd w oczach Randy’ego, co jest już u niego charakterystyczne. Wiemy co się szykuje! I… Edge mija! Wstaje, kopie rywala i wykonuje Edgecution! Tym razem wściekłe spojrzenie Edge’a. Wiemy co chce wykonać Edge. Spear… nie! Tym razem to Orton mija, a Edge wpada w metalowy narożnik. Orton przerolowuje: 1… 2… Kick Out! Ależ był już blisko! Obaj panowie są na nogach seria uderzeń cios za cios, a po chwili seria ciosów od Edge’a. Odbija się od lin i Clothesline… nie. Orton mija i wykonuje Powerslam! Tauntuje! Uderza pięściami w matę! Wiemy już doskonale co to oznacza. RKO!!! 1… 2… 3… Koniec!

Zwyciężył WWE Champion – Randy Orton!

Randy szczęśliwy zabiera swój pas mistrzowski i wznosi ręce do góry, lecz nagle… Codebreaker!!! Co tu robi Chris Jericho?! Ma to rzecz jasna związek z ich walką na Royal Rumble. Zabiera pas mistrzowski WWE do ręki i przygląda mu się z uśmiechem po czym wznosi do góry przy sporym Heel Heacie od publiczności, a kolejna gala Raw schodzi z anteny…

https://forum.wrestling.pl/topic/21875-nieco-inna-koncepcja-wwe/page/2/#findComment-207788

• 2 tygodnie później...

Cóż, powiem krótko:

Czekam na Royal Rumble Match :D

https://forum.wrestling.pl/topic/21875-nieco-inna-koncepcja-wwe/page/2/#findComment-209731

Kolejna dobra gala :).

Mam nadzieję że nie spieprzysz Royal Rumble, bo gale dobrze się czyta.

https://forum.wrestling.pl/topic/21875-nieco-inna-koncepcja-wwe/page/2/#findComment-209798

Dobre walki, wszystko ładnie, czekam na Royal Rumble ;)

Zapraszam do mnie!

https://forum.wrestling.pl/topic/21875-nieco-inna-koncepcja-wwe/page/2/#findComment-210085

Po krótkiej przerwie powracamy z kolejną edycją WWE NXT...

WWE NXT

http://3.bp.blogspot.com/_XGOPIThXpjI/S2xtwcmXorI/AAAAAAAABtg/SD7bv09CjXM/s1600/wwe_nxt_logo_cutbypassi.png

Chicago 18.01.2011

Słyszymy “Wild & Young”, czyli theme WWE NXT. Po fajerwerkach jakie zobaczyliśmy czas wreszcie rozpocząć kolejną galę WWE NXT!

Matt Striker: Witam państwa na kolejnej gali 4 sezonu WWE NXT! W tym roku od początku nie możemy narzekać na brak emocji. Sądzę, że tak będzie i tym razem! Powitajcie więc teraz Pro’s kolejnej edycji NXT!

Na scenie pojawiają się kolejno The Great Khali, Ted DiBiase, Yoshi Tatsu, Rey Mysterio, Primo Colon, CM Punk, Evan Bourne, Drew McIntyre, a po chwili do ringu zmierzają Brett DiBiase (1-0) i Tito Colon*, a na scenie dołączają do nich Ted DiBiase i Primo, a już po nich na ring wchodzą Jinder Mahal (0-2) i Richie Steamboat (1-1), a dołączają do nich The Great Khali i Yoshi Tatsu. Czas więc zacząć pierwszą walkę!

* Pierwsza walka

Tag Team Match

Jinder Mahal i Richie Steamboat vs Brett DiBiase i Tito Colon

Walkę rozpoczynają Brett Dibiase oraz Richie Steamboat. Szybka seria Low Kicków od Richiego i Dropckick. Próba przypięcia, jednak rywal od razu wybija i podnosi się. Patrzą sobie w oczy i rozpoczynają wymianę zdań, którą Brett kończy wymierzając potężnego Slapa w twarz rywala. Ten odpowiada punchem w twarz oraz Enzuigiri! Brett podnosi się, a Steamboat biegnie na liny, odbija się od nich… Scoop Powerslam od Dibiase’go! : 1!...2!...Kick Out. Zezłoszczony Brett łapie swojego rywala i ciągnie go do swojego narożnika. Zmiana i wchodzi Tito Colon. Ten od razu przeszedł do serii ciosów zakończonej poprzez Arm Drag. Nie poprzestaje na tym i od razu odbija się od lin. Somersault Neckbreaker! Tito staje już przy swoim przeciwniku i chyba zobaczymy akcję kończącą nowicjusza. Richie podnosi głowę i mamy Buzzsaw Kick! Wystarczy przypiąć : 1!...2!...Niemożliwe! Jinder Mahal wbiega do ringu i przerywa pin! Brett Dibiase wchodzi do ringu, jednak Jinder już z niego ucieka i sedzia każe Dibiasemu wyjść z kwadratowego pierścienia. Tito Colon zdenerwowany ustawia się przed lezącym rywalem. Standing Moonsault! Na kolana rywala! Teraz wszystko zależy od tego, który z nich jako pierwszy zmieni się z partnerem. Jinder skacze przy narożniku. Dibiase też nie może wytrzymać. W końcu jest zmiana! Zrobili to równocześnie! Biegną na siebie. Jinder przechodzi pod ręką Bretta unikając Clothesline’u, odbija się od lin i mamy Crucifix Driver!!! 1!...2!...3!

Zwyciężył Richie Steamboat i Jinder Mahal!

Matt Striker: Świetna walka, naprawdę świetna walka! Co na ten temat powiedzą nasi Pro’s? Może CM Punk?

CM Punk: Matt, nie bądź śmieszny. Wystarczy mi, że muszę oglądać walki mojego bardzo przeciętnego Rookie, to w dodatku każesz mi jeszcze śledzić i komentować walki o wiele gorszych od Bronsona?! Nie żartuj!

Matt Striker: Jako Pro jednego z zawodników NXT masz obowiązek brać czynny udział w galach NXT! Komentować wraz ze wszystkimi Pro’s i obserwować walki, by później móc oddać sprawiedliwy głos eliminujący najsłabszych zawodników…

Drew McIntyre: Poczekaj Matt! Akurat zgadzam się z Punkiem całe te zasady są naprawdę chore. Jeśli chcesz mogę ci powiedzieć co myślę na temat tej walki. Co prawda było kilka akcji, które trzymały jakiś poziom walka była bardzo słaba! Tak słaba jak cała ta edycja NXT! [Heel Heat]

Matt Striker: Może jakieś szczegóły?

CM Punk: Szczegóły? Jinder Mahal przeciętnie, Tito Colon słabo, Richie Steamboat bardzo słabo, Brett DiBiase tragicznie. Tyle mogę powiedzieć o tym co w ringu prezentują ci czterej panowie. Zgadzam się z Drew, że było kilka ciekawych akcji, ale mimo wszystko niczym mnie nie zaskoczyli i chyba już nikt stąd nie zaskoczy… [Heel Heat]

Matt Striker: Dobrze… To i tak sporo z ust McIntyre’a i Punk’a. Czuję, że ktoś będzie musiał z nimi porozmawiać, aby wywiązywali się ze swoich obowiązków… Zmieniając temat przypomnę państwu co stało się w zeszłym tygodniu. Otóż w zeszłym tygodniu odbyło się głosowanie, które wyłoniło kogo ominie dzisiejsza pierwsza eliminacja. Zwyciężył Demolition Dragon! Mam dla państwa jeszcze jedną informację. Dziś zobaczymy walkę jeden na jednego z sędzią specjalnym, którym będzie… Demolition Dragon! Co czeka nas teraz? Pro’s czwartego sezonu NXT wezmą za chwilę udział w głosowaniu. Głosowanie wyłoni dwie osoby, które wezmą udział w walce wieczoru. Dwie osoby, które otrzymają najwięcej głosów zmierza się między sobą w walce, w której sędzią specjalnym będzie Demoliton Dragon. Czas więc na reklamy, w trakcie których przeprowadzimy głosowanie. Zaraz po reklamach poinformujemy was o wynikach!

[REKLAMY]

Matt Striker: Witam państwa po przerwie reklamowej! Jesteśmy już po głosowaniu, wszyscy zebrani na arenie czekają już na wyniki głosowania, więc nie przedłużam…

Na Titantronie pojawiły się wyniki. Tito Colon, Brett DiBiase i Incognito nie otrzymali żadnego głosu. Po jednym głosie otrzymali Richie Steamboat i Jinder Mahal, a po 3 glosy James Bronson i Mason Ryan! A więc znamy już dzisiejszą walkę wieczoru! James Bronson vs Mason Ryan oraz Demoliton Dragon jako Special Guest Referee!

Matt Striker: Wow! Ależ ciekawa walka nam się zapowiada! Ted DiBiase… Oddałeś głos na Jamesa Bronsona. Co skłoniło cię do tej decyzji?

Ted DiBiase: Skłoniło mnie to, że według regulaminu nie mogę głosować na swojego zawodnika. Nie zgadzam się ani z Punkiem ani z McIntyrem. Mój podopieczny, Brett DiBiase jest najbardziej utalentowanym zawodnikiem z czwartej edycji NXT! Wahałem się między Tito Colonem, a Jamesem Bronsonem, ale wybrałem tego drugiego. Między nimi a Brettem jest wielka przepaść, ale tylko na walki tych dwóch jestem w stanie popatrzeć i nie zwrócić obiadu [Heel Heat]

Matt Striker: Nie ma to jak silne argumenty… Rey Mysterio głosował zaś na Masona Ryana. Zapytam więc dlaczego?

Rey Mysterio: Na początek witam wszystkich WWE Universe z Chicago! Dlaczego zagłosowałem na Masona Ryana? Co prawda do tej pory przegrał dwie walki, lecz głosuję na niego ze względu na to, że walki te przegrał w bardzo dziwny sposób. Zwłaszcza pierwsza walka przegrana w skutek samolubnego zachowania Demolition Dragona. Mimo jego dotychczasowych poczynań sądzę, że jest jednym z najbardziej utalentowanych zawodników. Wiedzą wszyscy państwo, że nie jest to niemożliwe. Pamiętacie pierwszy sezon NXT, kiedy to Daniel Bryan uważany był za najsłabszego zawodnika, jakiego tylko można sobie wyobrazić. Kilka miesięcy później jako pierwszy zawodnik biorący udział w programie WWE NXT zdobył pas mistrzowski, choć NXT nie wygrał. Dlatego też sądzę, że w Masonie Ryanie drzemie wielki potencjał, tylko trzeba go uwolnić pozwalając Masonowi walczyć i wygrywać.

Matt Striker: Wreszcie jakaś konstruktywna odpowiedź! A więc już dziś w walce wieczoru Mason Ryan vs James Bronson z sędzią specjalnym, którym jest Demoliton Dragon! A teraz czas na kolejną walkę… Dzisiaj zobaczyliśmy już w akcji Tito Colona. Czas teraz na jego kuzyna. Pro vs Rookie Match, już za chwilę!

Do ringu wchodzi Primo Colon przy swoim Entrance, a już po chwili do ringu wbiega Incognito (1-1), a towarzyszy mu Rey Mysterio!

Pro vs Rookie Match

Incognito vs Primo Colon

Czas na walkę Rookie vs Pro. Rozpoczęli. Od razu mamy zwarcie, z którego lepiej wychodzi bardziej doświadczony Primo. Wychodzi za plecy rywala i mamy Belly to Back Suplex. Zostawia przeciwnika i wykonuje na wstającym Incognito Dropkick! Incognito szybko podrywa się, Primo odbija się od lin i biegnie na niego, jednak ten przeskakuje nad nim, a następnie wymierza mu Spinning Wheel Kick! : 1!...2!...Kick out. Było blisko. Obaj wstają patrząc się na siebie. Kolejne zwarcie i Colon prowadzi przeciwnika do jednego z narożników. Tam rozpoczyna kopanie Incognito. Rookie nic nie może na to poradzić. Primo zostawia go leżącego w narożniku i odchodzi kawałek. Bierze rozbieg…Corner Dropkick! : 1!...2!...Rope Break! Incognito kładzie nogę na linie co uchroniło go przed porażką. Primo podnosi swojego przeciwnika, jednak ten łapie go za rekę , powala na ziemie i mamy Armbar! Wszystko jednak dzieje się blisko lin i Primo spokojnie dotyka drugą ręką liny. Sędzia jest zmuszony przerwać akcje. Incognito wstaje szybko, odbija się od lin… Hurricanrana na wstającym Prino! Przechodzi za liny…Springboard Leg Drop! : 1!...2!...Kick Out! Incognito tauntuje i wchodzi na narożnik. Primo jednak szybko podrywa się i atakuje liny tak, ze jego rywal spada prosto na narożnik. Primo złapał teraz swojego przeciwnika i zrzucił go do ringu. Sam wskoczył na narożnik. Taunt… Diving Headbutt! : 1!...2!...3!

Zwyciężył Primo Colon!

Matt Striker: Bardzo dobrą walkę zaprezentowali nam obaj panowie! Co na ten temat ma do powiedzenia Evan Bourne?

Evan Bourne: Naprawdę miałem nadzieję na coś więcej ze strony Incognito. Mimo wszystko uważam jednak, że nieco niesprawiedliwe jest to, że musiał on walczyć z… trochę bardziej doświadczonym Primo. Mam nadzieję, że nie zostanie za chwilę wyeliminowany.

Matt Striker: Tak, właśnie! Przypominam państwu, że już po następnej walce odbędzie się pierwsza eliminacja 4 edycji NXT! Co ciekawe wyeliminowana zostanie tylko jedna osoba. Czekamy kto to będzie… Czas na kolejną walkę, po której od razu zobaczymy reklamy, po których będziemy już znali wyniki głosowania. Przypominam, że liczą się głosy zarówno Pro’s, jak i publiczności. Dlatego już teraz czekamy na to, jak potoczy się dzisiejsza eliminacja. Ale teraz nie mniej emocji w walce wieczoru!

W stronę ringu zmierza już James Bronson (1-1), do którego po chwili jakby z przymusu dołącza CM Punk. Następnie tak samo dzieje się w przypadku Masona Ryana (0-2) i Drew McIntyre’a. Na koniec na ring przy wielkim Heel Heacie zmierza Demolition Dragon. Evan Bourne jednak nawet nie ruszył się z krzesła. Demolition Dragon popatrzył na niego groźnie, a po chwili wbiegł do ringu. Czas na Main Event!

Special Guest Referee Match

Mason Ryan vs James Bronson (Demolition Dragon jako sędzia specjalny)

Starcie dwóch największych zawodników w NxT czas zacząć. Demolition Dragon każe zabić w gong i mamy pierwszy klincz, z którego górą wychodzi Bronson wykonując Bodyslam na przeciwniku. Mason od razu wstaje i wściekły powala rywala potężnym Clotheslinem. James podnosi się, jednak zostaje szybko przejęty i mamy DDT : 1!...2!...Kick Out. Dragon zadowolony z roli sędziego krąży sobie po ringu, a Mason trzyma przeciwnika w Chinlocku. Po dłuższej chwili James zaczyna wstawać zadając serię ciosów łokciem w brzuch przeciwnika. Łapie go niespodziewanie i mamy Sidewalk Slam! Ryan powoli się podnosi, a Bronson odbija się od lin i mamy Big Boot! Nie! Mason unika potężnego ciosu i odbija się od lin. James odwraca się…Nie rezygnuje ze swojego ataku i poraz kolejny próbuje Big Boota! Tym razem udanie i Mason na macie : 1!.......2!......Kick Out. Widać, że Demolition Dragon jakoś nie spieszy się z odliczaniem. James zdenerwowany wstaje i spogląda na Dragona. Zaczyna się dyskusja, którą przerywa Mason atakując swojego przeciwnika przez Chop Block. Single Leg Boston Crab zapięty. Jednak James nie robi sobie nic z tego i po dłuższej szarpaninie wychodzi z uchwytu. Mason czeka na swojego przeciwnika. Ten podnosi się… Full Nelson zapięty! Teraz tylko zakończyć akcje! Niestety dla Ryana Bronson wykręca się poprzez szarpaninę. Jest potęznejszy od rywala i to mu pomaga. Przechodzi za swojego przeciwnika i sam jest w świetnej pozycji! Inverted Samoan Drop!!! To koniec! : 1!...........2!....... Co się dzieje! Demolition Dragon nagle wstaje przerywając liczenie. James wściekły podnosi się i rozpoczyna się ostra kłotnia. W końcu Dragon nie wytrzymuje. Kopie go w brzuch, wskakuje na niego…Code Red!!! Ryan wstaje powoli i chyba myśli, ze Demolition Dragon mu pomógł, jednak ten jest już za linami. Wskakuje na nie… Red Eye dla Masona Ryana!!! Zadowolony Dragon schodzi z ringu śmiejąc się z powalonych zawodników.

No Contest!

Matt Striker: Nie pochwalam zachowania tego pana…

Evan Bourne: Po raz kolejny chce udowodnić swoją dominację kosztem innym. Na początku cieszyłem się, że mogę współpracować z kimś takim, teraz bardzo tego żałuję…

Matt Striker: Cóż możemy zrobić… Teraz czas na reklamy, po których dowiemy się kto zostanie dziś wyeliminowany! Wracamy po reklamach, więc zostańcie z nami!

[REKLAMY]

Matt Striker: Jesteśmy z powrotem, a więc czas na wyniki glosowania. Najpierw zobaczymy kto zajął kolejno od pierwszego do piątego miejsca, a później zobaczymy kto z ostatniej dwójki wytrwał do końca, a kto zostanie wyeliminowany! Czas zobaczyć kto zwyciężył!

Po chwili na ekranie pojawił się słupek, koło niego jedynka symbolizująca pierwsze miejsce, a obok nazwisko – James Bronson! Publika reaguję Heel Heatem, a Matt Striker składa mu gratulację. Widzimy nieco zdumioną, ale w miarę zadowoloną minę CM Punka, a po chwili na ekranie widzimy już kto zajął miejsce drugie… Jest to Richie Steamboat! Po chwili podbiega do niego Yoshi Tatsu i składa serdeczne gratulacje wraz z Mattem Strikerem. Trzecie miejsce zajął… Brett DiBiase! Brett wziął mikrofon i powiedział, że mimo tego, że zasłużył na zwycięstwo to nie podłamuje się i dalej będzie dominował w NXT. Czwarte miejsce zajął… Tito Colon! Podbiegł do swojego kuzyna Primo, który złożył mu gratulacje. Ostatnia osoba, którą ominie trema i która bezpiecznie odejdzie na Backstage to… Mason Ryan!!! Zdziwienie wśród większości Pro’s, co dostrzegł Mason, który wziął mikrofon i podziękował publiczności za okazanie zaufania i obiecał, że w przyszłości będzie się starał jeszcze bardziej

Matt Striker: A więc zostało nam dwóch panów. Jinder Mahal i Incognito! Ktokolwiek z was odejdzie będzie to dla nas wielka strata. Nie będę więcej przedłużał, trzymam kciuki za obu z was…

Na Titantronie zauważyliśmy ostatni dziś wynik, lecz najważniejszy. Incognito jest bezpieczny, Jinder Mahal odpada z NXT! Incognito bardzo szczęśliwy ściska Reya Mysterio, a po chwili piękny gest ze strony Mahala, który podaje rękę Incognito okazując mu w ten sposób szacunek. Matt Striker dziękuje mu za udział w NXT, a po chwili oddaje mu mikrofon. Jego angielski co prawda pozostawia wiele do życzenia, ale dało się zrozumieć, co mówił.

Jinder Mahal: Dziękuję wam WWE Universe za to, że mogłem być częścią tego show. Dziękuję serdecznie mojemu Pro, którym był The Great Khali. Choć niestety nie współpracowaliśmy zbyt długo to jednak wiele mnie nauczył, za co jestem mu niezmiernie wdzięczny. Gratuluję Incognito i reszcie, która zasłużyła na to, by dalej walczyć o bycie gwiazdą WWE. Mimo wszystko jednak to nie po raz ostatni słyszycie nazwisko Jinder Mahal. Do zobaczenia!

Jinder Mahal opuszcza arenę przy wielki Heacie, a po chwili WWE NXT schodzi z anteny.

https://forum.wrestling.pl/topic/21875-nieco-inna-koncepcja-wwe/page/2/#findComment-210242

Też czekam na gale PPV fajne SD, RAW też niczego sobie, ale wygrana w pojedynku 1#contender o Internacional Mysterio była przebidywalna ;]
https://forum.wrestling.pl/topic/21875-nieco-inna-koncepcja-wwe/page/2/#findComment-210246

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Najnowsze posty

• Jeffrey Nero
      Już w AEW nie mógł korzystać z tego ring name prawa ma bodajże AAA podobnie jak do Penatgon Dark ma Lucha Underground dlatego w AEW pojawił się chwilowo jako Penta Oscuro. Sam debiut fajny, ale theme song mógłby być lepszy. Co do singlowych szans nie wiem czy większych nie ma jego młodszy o 5 lat brat Rey Fenix starcie dwóch Reyów tam są $$$. Spoko iż mówią , że był mistrzem w TNA czy Lucha Undergrund co było około 7 lat temu a nie wspominają o tytułach w AEW( czyli kolejne lata kariery nic nie robił i dlatego jest jednym z największych obecnie wolnych agentów) tak wiem, że to ich rywal, ale to tak jakby np pozyskać np. Roberta Lewandowskiego a wspomnieć , że strzelał gole dla Lecha Poznań a sukcesy w Barcelonie czy w Monachium olać bo to nasi rywale w lidze mistrzów a Lech to nam buty może czyścić. Skoro podają już takie ciekawostki statystyczne to mogliby być rzetelni mimo wszystko. A Pat wspominając, że oglądał go w Tv przyznał sie do oglądania konkurencji czytaj AEW
    • TheRealE9
      Jako wielki fan Pentagona z czasów LU ... ciężko mi się go ogląda w tej mainstreamowej formie. Debiut na Netflixie wypadł na pewno zdecydowanie lepiej, niż jego występy u Khana (ot kolorowy luchador z tag-teamu). Cieszy ciut mroczniejsza forma prezentowania postaci, cieszą małe elementy brutalniejszego charakteru, cieszy fakt, że nie uwalili mu połowy repertuaru. Git ! 👍 Jednak dla mnie to nadal nie to ... przed oczami ciągle mam chu*a łamiącego ręce przeciwnikom/przeciwniczkom na lewo i prawo. Ah ... 😪 Bądź, co bądź - debiut na plus. 
    • HeymanGuy
      Jakieś ramy czasowe ustalamy, czy do końca kariery? Chętnie się napiję
    • CzaQ
      Założę się o browara, że nie ;P Nawet nie liźnie głównego pasa. IC/US to max.  A przegrany postawi piwo na kolejnym zlocie Atti jeśli takowy się odbędzie.   ....poza tym nie wiemy czy nie ma jakichś problemów ze wzwodem  
    • MattDevitto
      Juan Cena mówi to panom coś? Vince go uwielbiał....
  • Dodaj nową pozycję...