Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Nieco inna koncepcja WWE

Gale którego brandu podobają Ci się najbardziej?  

29 użytkowników zagłosowało

1. 1. Gale którego brandu podobają Ci się najbardziej?

• Raw
      12
    • NxT
      2
    • SmackDown!
      15

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

No więc na początek pare słów wyjaśnienia dla wszystkich. „Poprowadzić World Wrestling Entertainment” się skonczyło. Powoli straciłem zapał do pracy ale teraz wszystko wraca , gdyż dołącza do mnie Krycha7 i razem będziemy pisać diary : ) Dzielimy się obowiązkami i mam nadzieje , ze jakoś nam to pójdzie. Oczywiście dotychczasowe pisane przez nas diary proszę o zamknięcie

:)

Czas więc przejść do ukazania posteru itd.

Na początek roster Raw :

ROSTER:

Bret „The Hitman” Hart

Chris Jericho

Daniel Bryan

Darren Young

David Hart Smith

David Otunga

Edge

Evan Bourne

Ezekiel Jackson

Goldust

The Great Khali

Heath Slather

Jay Uso

Jimmy Uso

John Cena

John Morisson

Justin Gabriel

Kaval

Mark Henry

Michael Tarver

The Miz

Primo

R-Truth

Randy Orton

Ryo Saito

Santino Marella

Sheamus

Skip Sheffield (Kontuzjowany)

Ted DiBiase

Triple H

Tyson Kid

Vladimir Kozlov

Wade Barett

Willam Regal

Yoshi Tatsu

Zack Ryder

Divy:

Alicia Fox

Brie Bella

Eve Torres

Gail Kim

Jillian Hall

Maryse

Melina

Natalya Neidhart

Nikki Bella

Tamina Uso

Stajnie i Tag Teamy

The Hart Dynasty (David Hart Smith, Tyson Kid i Natalya Neidhart)

The Uso Brothers (Jay Uso, Jimmy Uso i Tamina Uso)

Santino Marella i Vladimir Kozlov

The Nexus (Wade Barett, David Otunga, Justin Gabriel, Michael Tarver, Justin Gabriel i Skip Sheffield[/b]

Czas na roster SmackDown!

Alberto Del Rio

Big Show

Caylen Croft

Chavo Guerrero

Chris Masters

Christian

CM Punk

“Dashing” Cody Rhodes

Curt Hawkins

Dolph Ziggler

Drew McIntyre

Finlay

Jack Swagger

Joey Mercury

JTG

Kane

Kofi Kingston

Luke Gallows

Matt Hardy

Michael McGillicuty

Mike Knox

MVP

Rey Mysterio

Shad

Shelton Benjamin

Trent Barreta

Undertaker

Vance Archer

Divy:

Beth Phoenix

Kelly Kelly

Layla

Michelle McCool

Rosa Mendes

Serena

Tiffany

Stajnie i Tag Teamy

Lay-Cool (Michelle McCool & Layla)

Shelton Benjamin & Mike Knox

Dudebusters (Croft I Barreta)

Curt Hawkins & Vance Archer

S.E.S (CM Punk, Luke Gallows, Joey Mercury, Serena)

Cryme Tyme (Shad & JTG)

Pasy Mistrzowskie :

World Heavyweight Championship

http://i48.tinypic.com/23k68u8.jpg%20

Obecny posiadacz : CM Punk

Były posiadacz : Rey Mysterio

Brand : SmackDown!

WWE Championship

http://i47.tinypic.com/10cmf6a.jpg

Obecny posiadacz : Randy Orton

Były posiadacz : Chris Jericho

Brand : Raw

Intercontinental Championship

http://i50.tinypic.com/11ajy3k.jpg

Obecny posiadacz : Christian

Były posiadacz : Drew McIntyre

United States Championship

http://i50.tinypic.com/afehb5.jpg

Obecny posiadacz : Ted Dibiase

Były posiadacz : The Miz

Womens Championship

http://i47.tinypic.com/dgjxqp.jpg

Obecny posiadacz : Layla

Były posiadacz : Beth Phoenix

Divas Championship

http://i47.tinypic.com/4griav.jpg

Obecny posiadacz : Melina

Były posiadacz : Alicia Fox

WWE Unified Tag Team Championships

http://a.imageshack.us/img812/4840/wwetagteamchampionship.jpg

Obecni posiadacze : Curt Hawkins & Vance Archer

Byli posiadacze : Hart Dynasty

Pasy międzybrandowe

http://textspace.net/img/1283084674_59d13cdc_1283084715.gif

1.Royal Rumble (Styczeń)

2.Elimination Chamber(Luty)

3.Wrestlemania (Marzec)

4.Extreme Rules (Kwiecień)

5.Over The Limit (Maj)

6.King of The Ring (Czerwiec)

7.No Way Out (Lipiec)

8.SummerSlam (Sierpień)

9.Night of Champions (Wrzesień)

10.Armageddon (Październik)

11.Survivor Series (Listopad)

12.Bragging Rights (Grudzień)

------------------------------------------------------------

WWE Monday Night Raw

http://i402.photobucket.com/albums/pp108/WrestleByte803/Show%20Logos/RAW-HD2.png

Detroit 3. 01. 2011

Zaraz po “Burn it to the Ground” słyszymy Entrance Generalnego Menedżera Raw, którym jest Stone Cold Steve Austin!

Steve Austin: Witam was WWE Universe! Na samym początku chciałem poinformować was o mojej nieobecności w przyszłym tygodniu na gali Raw. Zastąpi mnie więc mój dobry kolega Matthew Levsky! Zapewniam was, że pod jego władzą na Raw emocji również nie zabraknie. Natomiast co się tyczy dnia dzisiejszego… zobaczymy dzisiaj walkę pomiędzy stosunkowo nowym zawodnikiem rosteru Raw: Ryo Saito, a jego rywalem będzie Yoshi Tatsu. Walka ta będzie walką kwalifikacyjną do Royal Rumble Match’u. Natomiast najważniejsze co dziś zobaczymy to walka wieczoru, w której zmierzy się WWE Champion Randy Orton oraz zwycięzca Battle Royal! Walka ta będzie o pas mistrzowski WWE! W walce Battle Royal natomiast zmierzą się: Wade Barett! Sheamus! John Cena! Triple H! The Miz! Evan Bourne! John Morisson! Oraz zawodnik rosteru Smackdown – Drew McIntyre! Walka ta, rozpocznie się już za chwilę!

8-man Battle Royal

Wade Barett vs Sheamus vs John Cena vs Triple H vs The Miz vs Evan Bourne vs John Morisson vs Drew McIntyre

Na początku walki Wade Barett rzucił się na Cenę. Zdzielił go serią uderzeń i kopnięć i zostawił poturbowanego i zaskoczonego John’a przy narożniku. Następnie ofiarą Wade’a miał paść Triple H. Wade rzucił się na niego z Clothesline’m, lecz Hunter minął i zaatakował kolanem. Podniósł rywala i wykonał Pedigre. Nagle na narożnik wszedł Evan Bourne i już chciał wykonać Air Bourne, lecz Drew McIntyre zrzucił go z narożnika poza ring. Triple H nie był z tego powodu nieprawdopodobnie zachwycony, lecz zamierzał kontynuować walkę z Wade’m, natomiast Drew szybko nadział się na Springboard Roundhouse Kick i Starship Pain od Morissona! John poczekał aż zamroczony McIntyre wstanie i wyrzucił go z ringu Clothesline’m, lecz The Miz podniósł jego nogę do góry i w ten sposób Morisson również wypadł. Tym czasem Triple H wciąż walczył z Wade’m Barett’em. Wade próbował właśnie wykonać Clothesline, lecz Hunter znów minął, co przerodziło się w Attitude Adjusment od Ceny… nie! Wade wykonuje Eye Rake, a następnie eliminuje John’a Clotheslinem! Triple H podbiega do Barett’a próbując go wyeliminować, lecz sam prawie wypadł z ringu. Przytrzymał się jednak liny i został po drugiej stronie ringu. Wade znów podbiega z Clothesline’m, lecz i tego Triple H się spodziewał uderzając rywala. Już miał zamiar wejść do ringu, lecz nagle… Bicycle Kick od Sheamusa eliminuje Triple H’a! Niesamowite! Sheamus chwilę spoglądał na Hunter’a ,lecz gdy się obrócił Wade wyniósł go i wykonał The Wasteland poza ring! Kolejna eliminacja! W ringu pozostał Wade Barett i The Miz. Wade uśmiechnął się i pomachał w stronę sceny, lecz na niej nikt się nie pojawiał! Po chwili Wade przybliżył się do lin i nerwowo spoglądał na scenę, co wykorzystał Miz i podniósł go za nogi wyrzucając z ringu!!! Miz zwyciężą!

Zwycięzcą i pretendentem do tytułu WWE Championship został The Miz!

Były Mr. Money In the Bank, któremu jako pierwszemu nie udało się zrealizować kontraktu będzie miał jeszcze jedną szansę! Nagle w stronę ringu biegną członkowie stajni Nexus. The Miz szybko daje nogę w stronę publiczności. Wade Barett jest nieprawdopodobnie wściekły! Zaczyna krzyczeć na zawodników Nexus. Nagle David Otunga odpycha go, na co tym samym odpowiada mu Michael Tarver i rozpętuje się prawdziwe piekło. Wszyscy zawodnicy ze stajni Nexus walczą między sobą! Nagle na ring wbiega około dziesięcioosobowa ekipa ochroniarzy, którzy rozdzielają walczących. Na ekranie pojawia się Stone Cold Steve Austin!

Steve Austin: Dobrze panowie! Chociaż w następnym tygodniu na Raw będzie rządził ktoś inny, pozwolę wam zaspokoić wasze potrzeby. Zmierzycie się w pięcioosobowej walce eliminacyjnej, by móc ustalić kto tak naprawdę zasługuję na bycie gwiazdą Raw!

[REKLAMY]

Justin Roberts: Przed nami walka kwalifikacyjna do Royal Rumble Match’u!

Royal Rumble Qualyfing Match

Ryo Saito vs Yoshi Tatsu

Na początku walki Ryo Saito spojrzał groźnie na rywala. Zaczęli walkę od zwarcia, co szybko przerodziło się w boczny Headlock od Saito, po chwili Tatsu odpycha rywala i wykonuje Standing Dropkick. Po chwili dwa razy wykonuje Japanese Arm Drag, następnie wrzuca rywala Irish Whip’em w narożnik i wykonuje serię Corner Mounted Kesagiri Chop’ów. Po chwili puszcza rywala, a zamroczony przyklęka, co wykorzystuje Yoshi odbijając się od lin i wykonując Shining Wizard. Pin: 1… 2… Kick Out. Yoshi podnosi swojego rywala, lecz ten wykonuje Atomic Drop. Następnie seria Chop’ów i Irish Whip w narożnik, a następnie Clothesline. Wchodzi na narożnik i zeskakuje na rywala wykonując przepiękną Huricanranę. Już szykuje swoją akcję kończącą, lecz Yoshi kopie go i wykonuje Roundhouse Kick… nie! Ryo mija i wynosi rywala pod Double Cross! 1… 2… 3… koniec!

Zwyciężył Ryo Saito!

Ryo zadowolony opuszcza ring, a po chwili na ekranie pojawia się Santino Marella. Rozmawiał z jakimś nieznanym człowiekiem, lecz po chwili, gdy skończył napotkał Zack’a Ryder’a.

Zack Ryder: Widzisz Santino. Przed chwilą Ryo Saito pokazał Yoshi’emu Tatsu gdzie jego miejsce. Bardzo mi się to spodobało i doszedłem do wniosku, że przydałoby się żeby ktoś udowodnił tobie, że wrestling to nie miejsce dla błaznów! W przyszłym tygodniu zmierzę się z tobą w walce kwalifikacyjnej do Royal Rumbe Match’u i wyeliminuje cię z niego robiąc przysługę wszystkim, którzy zamierzają się na tej gali pojawić.

Santino Marella: Wiesz co? Sądzę, że powinieneś się obrócić.

Zack uśmiecha się pod nosem, lecz gdy się obraca uśmiech schodzi mu z twarzy w oka mgnieniu. Za jego plecami stał Vladimir Kozlov i nie był on zachwycony dotychczasowym przebiegiem rozmowy. Zaczął mówić coś po rosyjsku, co było zupełnie niezrozumiałe. Santino oznajmił Ryder’owi, że Vladimir chce, aby Zack zmierzył się w walce kwalifikacyjnej właśnie z nim w przyszłym tygodniu. Santino dodał jeszcze: „nie wypada odmówić”. Vladimir zaprezentował nam nieco swoich umiejętności z języka angielskiego i w miarę wyraźnie oznajmił : „I will destroy you!”. Zaraz po tym zabrał się ze swoim Tag Team partnerem z tego miejsca i zostawił przestraszonego i zdezorientowanego Ryder’a samego. Po chwili słyszymy Theme Song Santino i na ring wchodzą Marella i Kozlov którzy odbędą walkę Tag Team’ową z United States Champion’em Ted’em DiBiase’m oraz Ezekiel’em Jackson’em.

Tag Team Match

Santino Marella i Vladimir Kozlov vs Ted DiBiase i Ezekiel Jacskon (/w Willam Regal)

Obecność Regal’a przy ringu od początku nie wróżyła nic dobrego. Walkę zaczął Santino i Ted DiBiase. Ted spogląda w oczy rywalowi i po chwili policzkuje go, co wzmaga złość u jego rywala. Po chwili uderza go raz, drugi, a Santino wściekły zaczyna… chodzić wzdłuż ringu jak opętany. DiBiase nie wie co jest grane. Po chwili odbija się również od lin, a gdy Santino odwraca się do niego wykonuje Clothesline… nie. Santino wykonuje szpagat! Następnie dwa razy Low Kick i świetny Standing Dropkick. Przypina 1… 2… Jackson przerywa liczenie. Kozlov wyrzuca z ringu Ezekiel’a, lecz sam również wypada poza ring. Nagle Regal chwyta głowę Santino i uderza z całej siły. Regal uśmiechnięty stoi jak gdyby nigdy nic, lecz po chwili Kozlov wykonuje na nim Kneeling Leg Trap Chokeslam! Jednak w ringu nie dzieją się zbyt dobre rzeczy. Santino próbuje wykonać Clothesline, lecz Ted mija i wykonuje Dream Street! 1… 2… 3… Kozlov nie zdążył pomóc.

Zwyciężył Ted DiBiase i Ezekiel Jackson!

Kozlov wściekły wykonuje na DiBiase’m Kneeling Leg Trap Chokeslam, lecz po chwili napotyka się na Uranage Slam od Jacksona! Ezekiel zadowolony opuszcza ring przy swoim entrance, lecz chwilę po tym pojawia się na nim… The Great Khali! Podnosi Ted’a DiBiase’go i wykonuje Khali Bomb! Zabiera do ręki jego pas mistrzowski, a po chwili mikrofon. Po chwili na ekranie pojawia się Steve Austin.

Stone Cold: Brawo Khali! Podsunąłeś mi dobry pomysł. Na gali Royal Rumble zmierzysz się z Ted’em DiBiase’m o pas United States Championship!

Khali chyba zrozumiał, co powiedział Austin, ponieważ uśmiechnął się, upuścił pas i opuścił ring.

[REKLAMY]

Justin Roberts: Przed nami Divas Triple Threat Match o miano pretendentki do tytułu WWE Divas Championship!

Divas Triple Threat Match

Gail Kim vs Maryse vs Alicia Fox

Maryse i Alicia Fox chciały rzucić się na Gail Kim, lecz ta dwoma kopnięciami osłabiła rywalki, a następnie zdzieliła je podwójnym Clothesline’m. Podniosła Alicie Fox i wykonała Scoop Slam, a następnie Elbow Drop, lecz po chwili Maryse powaliła ją Drop Kick’iem. Maryse przypięła Gail: 1... 2… Kick Out. Znów trzy zawodniczki stoją na nogach, Alicia Fox podbiega do Gail Kim, lecz ta naciąga liny i wyrzuca rywalkę z ringu. Gail Kim i Maryse wykonują zwarcie. Maryse kopię Gail i chce wykonać French Kiss, lecz Gail uderza ją w brzuch i wykonuje Happy Ending! Po chwili jednak w ringu pojawia się Alicia Fox i odpowiada Gail kopnięciem w brzuch i Scissors Kick’iem! 1… 2… 3… mamy zwyciężczynię!

Alicia Fox zwycięża i zostaje pretendentką do tytułu WWE Divas Championship!

Nagle na scenie pojawia się Melina a w ręku trzyma pas mistrzowski. Wygląda to tak, jakby chciała udowodnić do kogo ten pas należy. Alicia jednak stara się nie denerwować i opuszcza ring jako zwyciężczyni. Nagle na ekranie widzimy Josh’a Matthews’a, który chyba chce przeprowadzić wywiad.

Josh Matthews: Jest ze mną WWE Champion – Randy Orton! (Cheer) Randy, zmierzysz się za chwilę z The Miz’em o swój pas mistrzowski. Co sądzisz o swoim rywalu?

Randy Orton: The Miz, tak? Otóż The Miz zwyciężając w walce Battle Royal został kolejną moją kolejną ofiarą. Miz powinien wiedzieć, że jako żmija, potrafię ukąsić bardzo boleśnie. Jak boleśnie? Przekona się smakując mojego RKO!

J.M.: Czy masz jeszcze coś do powiedzenia swojemu rywalowi?

R. O.: Chcę, tylko powiedzieć, że walcząc ze mną The Miz wchodzi na wojenną ścieżkę. Niewielu szczęśliwcom udało się wyjść z niej cało. Cały czas zapowiadałem że dostane ten pas mistrzowski. Stoję tutaj z tobą jako mistrz i ani Miz ani nikt inny nie jest w stanie nic zrobić, by temu zapobiec. Każda jedna osoba spośród moich rywali przekonała się o mojej sile. Miz, musisz wiedzieć, że ty również się o tym przekonasz. Bardzo boleśnie…

Randy Orton opuszcza Locker Room i udaje się w stronę areny. Nagle słyszymy „Voices” i na ring wchodzi WWE Champion - Randy Orton!

Singles Match

Randy Orton � vs The Miz (WWE Championship)

Miz spogląda nerwowo na Orton’a i zaczynają od zwarcia. Orton przechodzi w boczny Headlock, lecz szybko zostaje odepchnięty przez rywala. Miz spogląda z dezaprobatą i jeszcze raz przechodzi do klinczu, co znów Orton zamienia w Headlock, tym razem trzyma trochę dłużej, lecz zostaje odepchnięty o liny, lecz sam wykonuje Shoulder Block. Następnie odbicie od lin i Dropkick od Miz’a… nie! Orton przytrzymuje się lin i sam rusza z Clothesline’m. Następnie Irish Whip, lecz Miz przytrzymuje się lin. Orton podbiega do niego, lecz ten sprytnie naciąga linę i Orton jest już poza ringiem. Miz uderza jeszcze głową rywala o schodki, wrzuca Irish Whip’em w barierkę oddzielającą ich od kibiców i wchodzi do ringu. Gdy Orton próbuje również znaleźć się z powrotem w ringu ten kopie go i chce wykonać firmową akcję Orton’a! Chce wykonać DDT! Nie! Orton wychodzi z tego, a po chwili uderza Miz’a głową w brzuch. Wyrzuca go poza ring przepięknym Suplex’em! Podnosi, rywala i wchodzi do ringu, by po chwili wykonać DDT na Miz’ie! Orton jest w swoim żywiole! Miz wstaje, a Orton przechodzi do RKO… nie! Miz odpycha rywala i wykonuje Scull Crushing Finalle!!! 1… 2… nie!!! Orton chwyta nogą liny! Miz jest piekielnie wściekły! Podbiega do sędziego i przez dłuższy czas z nim dyskutuję, lecz Orton przeholowuje: 1… 2… nie! Także Orton był bliski! Miz rusza z Clothesline’m… Orton mija i wykonuje Backbreaker! Randy już jest gotowy! Miz wstaje… RKO!!! Tym razem się udalo! 1… 2… 3… koniec!

Randy Orton zwycięża i broni pas WWE Championship!

Orton szczęśliwy, lecz zmęczony odbiera pas, odwraca się i… Codebreaker od Jericho! Co Chris robi w ringu?! Jericho spogląda na Orton’a i Miz’a. Podnosi nogi Miz’a i przechodzi do Walls of Jericho. Bardzo długo trzyma rywala w tej akcji, lecz po jakimś czasie Miz odpycha go prosto na Randy’ego, a co robi Orton? Oczywiście RKO! Randy spogląda na Miz’a, a ten ucieka z ringu przestraszony. Nagle na ekranie po raz kolejny dziś pojawia się Stone Cold Steve Austin!

Steve Austin: Ach ta władza! Nawet nikt z was sobie nie wyobraża jak przyjemnie jest mieć los wszystkich wrestler’ów rosteru w garści. Dziś zaplanuję kolejną walkę na Royal Rumble! Uwaga ludzie! Uwaga WWE Universe! Jeśli chcecie zobaczyć Triple Threat Match pomiędzy Miz’em, Jericho, a Orton’em krzyknijcie głośno Hell Yeah!!!

Publiczność szczęśliwa krzyczy hasło Stone Cold’a! Po chwili widzimy rozentuzjazmowanego Jerry’ego Lawler’a wraz z Michael’em Cole’m. Po chwili żegnają się z widzami i Raw schodzi z anteny…

Edytowane przez Stamford
https://forum.wrestling.pl/topic/21875-nieco-inna-koncepcja-wwe/

• Odpowiedzi 47
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Stamford

8

• krycha7

6

• Pinio

4

• Rany

4

Top użytkownicy w tym temacie

No jak na razie ciekawie się zapowiada. Najciekawsza była walka Miz vs Orton i udział Jericho po walce. Pisz dalej nie rezygnuj. Ja miałem zrezygnować ale piszę dalej.
https://forum.wrestling.pl/topic/21875-nieco-inna-koncepcja-wwe/#findComment-200762

WWE NXT

http://3.bp.blogspot.com/_XGOPIThXpjI/S2xtwcmXorI/AAAAAAAABtg/SD7bv09CjXM/s1600/wwe_nxt_logo_cutbypassi.png

Detroit 4.01.2011

Matt Striker: Witam państwa na gali WWE NXT! Dziś zaczynamy nowy 4 sezon naszego programu! Na początek mam dla państwa niespodziankę! Powitajcie zwycięzców dotychczasowych 3 edycji NXT!

Na ring weszli kolejno WadeBarett, Kaval i AJ Lee.

Matt Striker: Pierwsze moje pytanie kieruję do Wade’a Barret’a. Wade, na ostatniej gali Raw…

Wade Barett: Wystarczy! Tak wszyscy o tym wiedzą! Nie musisz nikomu tego powtarzać. Stajnia Nexus rozpadła się. Tak! Brawo dla ciebie za spostrzegawczość! Wszyscy ci ludzie, których uważałem za przyjaciół okazali się być zwykłymi…

Kaval: Wade! Nikt tutaj nie chce słuchać twojego użalania się nad sobą! Wszyscy wiemy, że bez swoich ukochanych zawodników ze stajni Nexus jesteś nikim i gdy już nie jesteście razem możesz dać szansę nowym gwiazdą WWE!

Wade Barett: Tak masz rację! Skoro Nexus się rozpadł WadeBarett również się rozpada… po moim trupie! Pierwsze co zamierzam zrobić to skopać ci twoją…

Matt Striker: Przypominam wam, że jesteście członkami stajni Raw, a na pierwszej gali nowej edycji NXT nie mamy czasu na walkę pomiędzy wami! Możecie załatwić swoje porachunki na Raw! Tymczasem mam pytanie do AJ Lee! AJ, 3 edycja NXT zakończyła się już niedawno i jeszcze jako jedyna nie dostałaś szansy na walkę o pas. Mało tego. Wciąż nie wybrałaś sobie rosteru, którego będziesz gwiazdą? Czy możemy się spodziewać jakiś oświadczeń?

AJ Lee: Myślę, że lepiej, żeby była to niespodzianka. Mogę was zapewnić, że wszystko rozstrzygnie się niedługo, a ja już chyba mam plan, by zrobić to, co obu panom się nie udało. Zdobyć pas mistrzowski!

Matt Striker: I tego się trzymajmy – pewności siebie jej nie brakuje, przyznajcie. Dziękuję wam za tą wizytę, a teraz droga publiczności powitajcie PRO’s czwartej edycji NXT!

Na arenę weszli po kolei:

The Great Khali

Ted DiBiase

Yoshi Tatsu

Rey Mysterio

Primo Colon

CM Punk

Evan Bourne

Drew McIntyre

Matt Striker: Nie siadajcie, panowie nie siadajcie, bo nadszedł czas poznać nowych Rookies czwartej edycji. Mam propozycję przedstawcie ich sami… Aha, widzę, że będziemy mieli problem. Dobrze, więc, jako że Great Khali mógłby mieć pewne problemy zacznę ja. Podopieczny Great Khali’ego pochodzi z Dehli. Jego akcje kończące to Crucifix Driver i Joker Driver. Panie i panowie przed wami JinderMahal!

JinderMahal wchodzi na scenę i od razu wita się ze swoim Pro. Great Khali uśmiecha się i przyjaźnie ściska Jinder’a.

Ted DiBiase: Panie i panowie! Proszę was wszystkich o uwagę! Mój podopieczny, to osoba wybitnie utalentowana, członek rodziny DiBiase. Pochodzi z Palm Springs na Florydzie. Podobnie jak i ja każdego przeciwnika wykończy poprzez DreamStreet, lub Side Russian Legsweep. Powitajcie mojego brata – przed wami BrettDiBiase!

Brett wszedł na scenę przy HeelHeacie ze strony publiczności. Wita się ze swoim bratem, a głos zabiera YoshiTatsu

YoshiTatsu: Drodzy państwo! Mam zaszczyt przedstawić syna mojego drogiego przyjaciela. Jest to wybitnie utalentowany wrestler. Jego firmowa akcja to DivingCrossbody oraz Flip Bottom. Pochodzi z Hawai. Panie i panowie – RichieSteamboat!

Richie wychodzi na arenę, kłania się Yoshi’emu, a ten odpowiada mu tym samym.

Rey Mysterio: Witam was WWE Universe! [Cheer] Nie bez powodu pojawiłeś się w tej edycji NXT! Nie bez powodu, ponieważ dostałem podopiecznego, którego mogą mi pozazdrościć inni Pro tej edycji. Oto najlepszy technicznie wrestler tej edycji. Jego akcje kończące to 720 DDT, Shooting Star Leg Drop. Pochodzący z Mexico City – Incoginito!

Incognito wchodzi na scenę, macha do publiczności, po czym wita się serdecznie z Rey’em Mysterio

Primo Colon: Panie i panowie! Moim podopiecznym jest największy talent tej edycji! Wiem, to ponieważ jest on moim kuzynem. Jego akcje kończące to Standing Moonsault oraz Buzzsaw Kick. Perełka wśród wszystkich przeciętnych zawodników stajni NXT! Pochodzący z Portoryko – Tito Colon!

Tito wychodzi na arenę przy sporym HeelHeacie. Podaje rękę swojemu kuzynowi na powitanie…

CM Punk: Proszę was o uwagę! [HeelHeat] Przedstawiam wam mojego podopiecznego. Nie widziałem go jeszcze w akcji, więc nic od siebie o nim nie powiem, lecz… (patrzy w notesik) pochodzi z Reno w Nevadzie. Jego akcje kończące to (ponownie zerka na notes) Samoan Driver oraz Powerbomb on The Knees. Przed wami (po raz kolejny spogląda do notesu co wzmaga HeelHeat) James Bronson.

James wchodzi na scenę. Spogląda na CM Punk’a i podaje mu rękę. Ten spogląda na niego przez chwilę i przyjmuję ten gest, lecz nie wygląda na nieprawdopodobnie rozentuzjazmowanego.

Evan Bourne: Witam was wszystkich! [Cheer] Moim podopiecznym jest człowiek, który umiejętnościami przewyższa niejednego obecnego Pro tego sezonu NXT! Naprawdę jestem dumny, że mogę z nim współpracować. Jego akcje kończące to: Dragon Eye, Code Red. Pochodzi z Brooklyn’u w Nowym Jorku. Przed wami Demoliton Dragon!

Demoliton Dragon wchodzi na scenę. Wita się z publicznością oraz z Evan’em Bourne’m. Publiczność odpowiada mu Cheer’em.

Drew McIntyre: Proszę o uwagę! [HeelHeat] Mówiłem, że proszę o uwagę! Jestem chyba jedyną osobą, która trafiła tu przez pomyłkę, no ale… dziwne przypadki również chodzą po ludziach. A więc: (nie odrywa wzroku od notesu) mój podopieczny pochodzi z Houston w Texasie. Wykonuje takie akcje jak ArgentineBackbreakerClutch i Full Nelson Slam i pewnie jeszcze wiele, wiele, wiele, wiele innych. Jest bardzo uzdolniony i bla, bla, bla [HeelHeat] Przed wami Mason Ryan!

Mason Ryan wychodzi na arenę. Macha w stronę publiczności i spogląda gniewnie w stronę Drew McIntyre’a.

Matt Striker: Dobrze więc! Znamy wszystkich Pro i Rookies pierwszego sezonu. Przed wami pierwsza walka dzisiejszego wieczoru!

Standard Match

Jinder Mahal vs Richie Steamboat

Szybka walka podobnych do siebie zawodników. Jinder prezentował się nieco inaczej niż w FCW. W jego wyglądzie zmieniło się to , ze walczy teraz w krótkich zielonych spodenkach. Walka szybka i mogła podobać się publiczności. Jinder szybko przejął inicjatywę w walce i powalił swojego przeciwnika między innymi dzięki Lariatowi , ScoopSlam , oraz Front Powerslam. Richie starał się odpowiadać i wychodziło mu to całkiem nieźle. Kilka ładnych akcji i już wydawało się , że zakończy tę walkę , jednak Jinder założył AbdominalStreetch , z którego Richie miał problem wyjść. Po dłuższej chwili jednak mu się to udało i dołożył Enzuigiri dla rywala. Wskoczył na narożnik , DivingCrossbody 1…2…3! Richie może cieszyć się z pierwszej wygranej w NxT

Zwyciężył Richie Steamboat!

Matt Striker: Brawo panowie! Naprawdę kawał, dobrej roboty! Zobaczmy co o tej walce sądzą Pro czwartej edycji. Drew?

Drew McIntyre: Proponuję, żebyś spytał kogoś innego. Na przykład Evan Bourne. Popatrz na niego jaki ucieszony!

Evan Bourne: Chętnie wypowiem się na temat tej walki, ponieważ nie jestem olewającym wszystko człowiekiem tak jak Drew! Walka była naprawdę niezła, choć szkoda, że dość krótka. Jinder pokazał się z dobrej strony. Bardzo dobrze wyszedł mu ten Submission. Mało brakowało, a zakończył by tę walkę. Richie natomiast pokazał, że jest bardzo dobry w kontrze oraz jest bardzo wytrzymały. Natomiast mam pewien niedosyt po tym DivingCrossbody… myślę, że to nie jest zbyt powalający finisher…

Matt Striker: Dziękuję Evan! Panie i panowie. Zapraszam was na reklamy, a zaraz potem z pewnym oświadczeniem wystąpi Mason Ryan oraz Demolition Dragon.

[Reklamy]

Mason Ryan: Witam wszystkich państwa. Rozmawiałem na Backstage’u z kilkoma członkami NXT i doszliśmy do pewnego wniosku. Często śledząc galę NXT napotykaliśmy się na różne dziwne spięcia pomiędzy Pro, a Rookies . Sytuacje te działy się w różnych dziwnych okolicznościach więc…

Demoliton Dragon: Więc chcemy od razu wyjaśnić pewną kwestię. Nie podoba nam się faworyzowanie Brett’a DiBiase’go oraz Tito Colon’a. Wydaje nam się, że zwłaszcza ten pierwszy pochodzący z rodziny MillonDollar Man’a, może mieć pewne, no nie wiem przywileje płynące z reputacji jego rodziny.

Mason Ryan: To samo, choć w mniejszym stopniu tyczy się Tito Colon’a, dlatego też chcemy wyzwać do walki ich Pro’s – Ted’a DiBiase’go i Primo…

Demoliton Dragon:… Aby udowodnić, że zasługujemy na równe traktowanie względem innych Rookies. Tito Colon i BrettDiBiase nie zasługują na zwycięstwo tej edycji NXT. Pokonując Ted’a i Primo udowodnimy, że nie wszystko można sobie załatwić dzięki reputacji swojej rodziny.

Matt Striker: A więc mamy walkę wieczoru dzisiejszej gali! Demolition Dragon oraz Mason Ryan przeciwko Ted’owi DiBiase’mu i Primo Colon’owi dzisiaj na gali NXT! A już za chwilę walka pomiędzy Rey’em Mysterio i Incognito, a CM Punk’iem i James’em Bronson’em.

Tag Team Match

Rey Mysterio i Incognito vs CM Punk i James Bronson

Zaczęli dwaj Pro , lecz walka miała na celu wypromowanie Rookie. Obaj zawodnicy jednak zaprezentowali wysoki poziom. Przez większą część przeważał Cm Punk , jednak po pewnym czasie inicjatywę poczał przejmować Rey Mysterio. Po swoim efektownym Bulldogu chciał zmienić się z Incognito , jednak i CM Punk zmienił się z Jamesem. Od teraz walka rozgorzała na nowo. Incognito zwany też Hunico od razu natrafił na dwa potężne ShoulderBlocki . Wstał i już mamy wyniesienie pod Military Press! Jednak Incognito sprytnie przeskakuje za plecy większego rywala i mamy Dropkick w plecy! Bronson odwraca się , jednak Incognito wcześniej odbił się od lin i teraz powala go ładnym Spinning Wheel Kickiem! James nie ma nic do powiedzenia i otrzymuje SpringboardSenton , po którym jednak sędzia uderza w matę tylko dwa razy. Incognito już podnosi swojego rywala , jednak poprzez zagapienie otrzymuje back Body Drop! James odbija się od lin i dokłada potężny leg Drop , po którym uzyskuje 2 Count. Incognito zaczyna się podnosić , jednak Bronson już tauntuje pod swój finisher i mamy wyniesienie do Powerbombu! Incognito jednak zaczyna uderzać go po głowie wiele razy i wykonuje na nim Dragonranę! Incognito spogląda na rywala , wychodzi poza liny i czeka aż jego rywal wstanie. Bronson podnosi się i otrzymuje 720 DDT!!! 1…2…3! CM Punk nie może nic zrobić. Jego rookie przegrywa!

Zwyciężył Rey Mysterio i Incognito!

CM Punk spogląda na swojego podopiecznego. Kiwa głową i zostawia go leżącego w ringu zabierając swój pas i udając się na Backstage. Ted DiBiase spogląda na niego i zabiera głos…

Ted DiBiase: Tak, więc. Walka była momentami ciekawa. Incognito pokazał jakieś tam umiejętności, trochę techniki. James Bronson natomiast trochę zawiódł moje oczekiwania. Brakuje mu nieco umiejętności. Jednak nawet w przypadku Incognito to za mało by zwyciężyć w czwartej edycji NXT.

Matt Striker: Dobrze, więc. Nie owijajmy w bawełnę! Czas na walkę wieczoru dzisiejszej gali!

Tag Team Match

Mason Ryan i Demolition Dragon vs Ted DiBiase i Primo Colon

Zaczęli Demolition Dragon I Ted Dibiase. Oczywiście Pro na początku dominuje ciskając mniejszym przeciwnikiem po narożnikach. Po chwili jednak Dragon otrzymuje IrishWhip na liny , lecz wracając kontruje go piękną Hurricanraną! Ted poddenerwowany już wstaje i otrzymuje Leg FeedEnzuigiri. Demolition Dragon próbuje przypiąć , jednak uzyskuje tylko 2 Count. Ted powoli zaczyna wstawać , natomiast Dragon już odbija się od lin i mamy RunningDropkick. Wskakuje na narożnik i? Infrared!? Nie! Dibiase wyciąga nogi w górę i to na nie natrafia lecący Dragon. Ted jednak nie ma zbyt dużo siły i teraz mamy walkę o to , kto pierwszy zmieni się ze swoim tt partnerem. Dibiase rzuca się do narożnika i mamy zmianę z Primo! Dragon jednak nie pozostaje dłużny i mamy zmianę z Masonem Ryanem! Primo na sam początek powalony dwoma ShoulderBlockami już jest wyniesiony do Suplexu… Tak jest Suplex!Mason już podnosi przeciwnika i mamy wyniesienie pod Powerslam , jednak Primo przeskakuje mu za plecy. Wszystko dzieje się przy narożniku rywala , więc Ted niezauważalnie dla Ryana klepnął Primo i mamy zmianę , o której Mason nawet nie wie! Primo wyskakuje umyślnie na pożarcie. Ryan pozbywa się go z ringu Clotheslinem , jednak Ted wykonuje RollUp! : 1…2…3! Pros wygrywają!

Zwyciężyli Ted DiBiase i Primo Colon

Demoliton Dragon spogląda na Mason’a Ryan’a. Ten niepocieszony podaje mu rękę. Dragon z uśmiechem przyjmuje gest, lecz po chwili powala swojego rywala Standing Dropkickiem! Wchodzi na narożnik spoglądając na publiczność ze złowieszczym uśmieszkiem na twarzy. Czeka aż rywal wstanie i wykonuje Dragon Eye! Taunt’uje i schodzi z areny spoglądając na Pro’s gniewnym spojrzeniem. Głos zabiera CM Punk!

CM Punk: To co przed chwilą zrobił Demoliton Dragon było aktem totalnej dominacji. Widzę w nim zwycięzcę tej edycji NXT! Naprawdę zaimponował mi tym, co przed chwilą zrobił.

Rey Mysterio: Tak sądzisz, Punk? Według mnie jest to bardzo głupie i nieodpowiedzialne zachowanie! Brak doświadczenia tego zawodnika i jego pycha może być zgubna i może odpaść z NXT szybciej niż przypuszcza.

Przez chwilę wśród Pro’s zapanował chaos. Zaczęli kłócić się między sobą. Matt Striker zabrał jednak głos.

Matt Striker: Cokolwiek, ktokolwiek powie o tej gali, jak widzimy po naszych Pro’s przysporzyła nam ona wiele emocji. I tego się trzymajmy żegnam się z państwem, dziękuję, że byliście z nami.[/center]

NXT pisaliśmy wspólnie - Stamford walki, ja całą resztę ;). Mam nadzieję, że się podobało.

Edytowane przez krycha7
https://forum.wrestling.pl/topic/21875-nieco-inna-koncepcja-wwe/#findComment-201385

Nieźle podoba mi się że dałeś push dla Miza oby tak dalej. :)
https://forum.wrestling.pl/topic/21875-nieco-inna-koncepcja-wwe/#findComment-201493

Podobają mi się twoje diary . Dość ciekawe , nie ma wielkich błedów i piszesz zgodnie walki , nie są super długie , ale da się je czytać i coś się dzieje . Zauważyłem u wielu użytkowników tutaj , że nikt nie pisze bs . A to by się przydało .
https://forum.wrestling.pl/topic/21875-nieco-inna-koncepcja-wwe/#findComment-201821

• Urządzenie:  Macintosh

RAW bardzo dobre (kilka drobnych błędów, ale to nieistotne ;)), NxT już nieco gorsze, ale to w końcu trzecia rangą tygodniówka. Czekam na następne odcinki i wpraszam do nas ;D
https://forum.wrestling.pl/topic/21875-nieco-inna-koncepcja-wwe/#findComment-202179

Bardzo dobre RAW. Feud Ortona i Miza najprawdopodobniej będzie kontynuowany. Dobry początek. NXT też fajnie rozpoczęte. Czytelne i estetyczne także czekam na więcej.

Zapraszam do mnie ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/21875-nieco-inna-koncepcja-wwe/#findComment-202662

Friday Night SmackDown!

http://www.wrestlingtube.org/wp-content/uploads/2009/11/X-Smackdown-Logo.png

Chicago - 07.01.2011r

http://www.youtube.com/watch?v=a7BPqpV-7oQ

Właśnie zakończył się pokaz pirotechniczny towarzyszący wejściówce SmackDown! Publiczność na hali szaleje z powodu tego , że zaczął się nowy rok. Po kilku ujęciach przenosimy się do komentatorów którymi są Matt Striker oraz Todd Grisham

Matt Striker : Witamy państwa na Friday Night SmackDown! To chwila na którą wszyscy czekali.

Todd Grisham : Pierwsze SmackDown! w nowym 2011 roku! Z pewnością czeka nas wiele emocji , a niektóre z nich już dzisiaj!

Matt Striker : Dokładnie. Wszyscy są ciekawi jaką moc niespodzianek niesie ten rok.

Rozmowę komentatorów przerywa znany już wszystkim theme General Managera SmackDown! Teddy’ego Longa. Teddy spokojnie wchodzi do ringu i zaczyna tańczyć w swoim stylu. Publiczność nagradza go cheerem.

Theodore Long : Witam Chicago! Witam w nowym roku! Z pewnością już oczekujecie tego co wydarzy się dzisiaj i w najbliższej przyszłości , ponieważ zaczyna się droga do Wrestlemanii 27! Tak jest. Dzisiaj zaczynamy przygotowania a następnym przystankiem będzie Royal Rumble. Co dzisiaj zobaczycie? Niech to na razie pozostanie tajemnicą. Na pewno się nie zawiedziecie. SmackDown! nie może się okazać gorsze od Raw i dlatego ktoś z naszego rosteru powinien wygrać Royal Rumble match. Już za tydzień przekażę wam pełną listę uczestników , którzy wystąpią na tej gali. Pozostają jeszcze pasy mistrzowskie. Musimy wybrać pretendentów…

Broken Dreams

Drew McIntyre : Teddy! Jak widzisz nie przychodzę tutaj z byle powodu. Nadszedł mój czas na to abym w końcu otrzymał szansę na zdobycie World Heavyweight Championship. Byłem świetnym mistrzem IC dlatego od razu powinieneś przyznać mi miano pretendenta do mojego pasa. Po Royal RUmble wyjde z nim trzymając go w rękach , jednakże musisz teraz dać mi szanse

Theodore Long : Drew tak się cieszę , że Cie widze. Mimo że byłeś już mistrzem , to nie mogę ot tak dodać Cię do walki o najważniejszy pas na SmackDown! Dlatego w dzisiejszym Main Evencie zmierzysz się o miano pretendenta do pasa mistrzowskiego. Twoim przeciwnikiem będzie… Dolph Ziggler!

Drew tylko uśmiecha się cwaniacko i odchodzi na backstage

Matt Striker : Czyli dzisiejszy Main Event zapowiada się naprawdę emocjonująco!

Todd Grisham : To dopiero na koniec. Zapraszam jednak na krótką przerwę

--------------------------------------

[Reklamy]

Zostaje nam ukazanę to co nas dzisiaj czeka oraz przypomnienie tego co działo się przed chwilą. W Main Evencie o miano pretendenta do WHC Drew McIntyre vs Dolph Ziggler. Dzisiaj zadebiutuje też nowa gwiazda SmackDown! – Alberto Del Rio!

Tony Chimel : Przed nami Walka Kwalifikacyjna do Royal Rumble!

Caylen Croft vs Curt Hawkins

Pierwsze starcie dzisiejszego wieczoru. Cześć Dudebusters i jeden z Tag Team Championów stanęli naprzeciw siebie. Na początku szybki Irish Whip od Curta i powalenie przeciwnika Shoulder Blockiem. Hawkins od razu podszedł do przeciwnika i zobaczyliśmy Chinlock. Caylen przez dłuższa chwilę nie mógł wyjść z uchwytu , jednak oprzytomniał i zadał kilka uderzeń łokciem w brzuch rywala. Ten puścił , jednak równie szybko trafił rywala kolankiem. Przełożenie ręki i Snap Suplex. Niestety tylko 2 Count. Croft w tej walce w ogóle nie istnieje. Po chwili Curt podnosi Crofta , jednak ten odpycha go od siebie i trafia ładnym Dropkickiem. Zaczyna teraz niemiłosiernie kopać swojego rywala. Odbicie od lin i ładny Leg Drop. Croft już podchodzi do narożnika i wspina się na niego. Curt jednak podrywa się w ostatniej chwili i zrzuca swojego przeciwnika na ring. Sam wchodzi na narożnik i mamy Heat-Seeking Elbow …1!...2!...3! Curt Hawkins kwalifikuje się do Royal Rumble matchu!

Matt Strkiker : Pierwsza walka dzisiejszego wieczoru zakończyła się tak jak myślałem

Todd Grisham : Jak zwykle zadecydował spryt i mistrz Tag Team znalazł się w gronie 15 zawodników walczących na Royal Rumble.

Na ekranie widzimy przypomnienie tego co działo się na ostatnim Raw oraz NxT

Przenosimy się teraz do szatni Straight Edge Society , gdzie ich lider coś im tłumaczy

CM Punk : Widzicie ten pas? Zasłużyłem na niego ciężką pracą i żaden alkoholik z tej federacji nie jest w stanie mi go zabrać. Na pewno nie będzie to żaden z dwójki McIntyre , Ziggler. Oni po prostu nie nadają się na mistrzów. Waszym zadaniem będzie ochrona mnie , bo to chyba jedyne na co was stać. Najwazniejszym zadaniem jednak na dzisiaj jest pomoc Joey’owi zakwalifikować się do Royal Rumble matchu. Luke , Serena – Nie zawiedźcie mnie.

Punk wychodzi zostawiając swoich uczniów samych , którzy po chwili zaczynają o czymś dyskutować

Tony Chimel : Przed nami Walka Kwalifikacyjna do Royal Rumble!

Chavo Guerrero vs Joey Mercury (w/ Luke Gallows & Serena)

W ringu od samego początku kontrolę przejął Chavito. Po dłuższej walce w stójce wykonał na swoim przeciwniku Snap Suplex oraz Scoop Slam. Wszedł na narożnik i dołożył na wstającym rywalu Diving Crossbody , lecz uzyskał po nim tylko 2 Count. Gdy chciał podnieść swojego przeciwnika ten oprzytomniał , odepchnął go od siebie i powalił go ładnym Enzuigiri. Do tego zobaczyliśmy Standing Elbow Drop , jednak w momencie pinu sędzia tylko raz uderzył ręką w matę. Chavo od razu się podniósł , jednak po chwili został zgaszony ładnym Dropkickiem od swojego przeciwnika. Joey przeszedł za liny i czekał tylko na to , aż jego rywal zacznie wstawać. Tak się stało. Mercury wskoczył więc na liny i wykonał na swoim przeciwniku ładne Springboard Crossbody! …1!...2!..Kick Out. Chavo nie dał się przypiąć. Joey jednak rozdawał karty w tym pojedynku. Niestety popełnił błąd dochodząc do klinczu , co wykorzystał Chavito i po chwili zobaczyliśmy Three Amigos! Gdy już szedł do narożnika aby wykonać Frog Splash do akcji wkroczył Luke Gallows , który wskoczył na Apron i zaczał coś krzyczeć w jego kierunku. Ten był tak zajęty odpowiadaniem , że nie zauważył Joey’a , który z Nienacka wykonał na nim School Boya : …1!...2!...3! Po sprawie!

Po chwili Luke i Serena dołączyli do Mercurego i razem cieszyli się z awansu odchodząc na backstage. Zły Chavo został sam w ringu

Na backstage widzimy Savannah , która chce przeprowadzić wywiad :

Savannah : Witam państwa. Oto mój dzisiejszy gośc. Drew McIntyre!

Drew : No dalej…

Savannah : Dzisiaj twoim przeciwnikiem będzie Dolph Ziggler. Co możesz powiedzieć o swoim przeciwniku?

Drew : Dolph to zawodnik , który uważa , że coś potrafi , lecz tak naprawdę tak nie jest. Już dzisiaj przekona się o tym jak zniszcze go w ringu i zapewnie sobie miejsce w walce o mój pas World Heavyweight. To ostatnia prosta , a przeszkodą jesteś ty Ziggler. Lepiej będzie dla Ciebie , jeśli w ogóle się nie pojawisz na ringu…

”Booyaka , Booyaka!”

Na ring zmierza już Rey Mysterio , który wita się z fanami i wchodzi do ringu. Zabiera mikrofon :

Rey Mysterio : Christian! Wiesz , że Cię szanuję i jesteś moim przyjacielem , jednak posiadasz coś co kiedyś należało do mnie. To jest właśnie Intercontinental Championship. Mam nadzieje , że ogarnie tobą złość za to co teraz powiem : Chciałbym po raz kolejny zostać Intercontinental Championem! Chce znów trzymać ten pas! Co ty na to abyśmy na Royal Rumble stoczyli przyjacielski pojedynek o pas?

Rey czeka na odpowiedź Christiana…

„Yust Close Your Eyes”

Na ring zmierza już Capitan Charisma! Zatrzymuje się jednak na rampie:

Christian : Witam was wszystkich , a w szczególności Ciebie Rey. Widzisz chodzi o to , że nie mogę ot tak przyznać nam walki na Royal Rumble chociaż bardzo bym tego chciał. Rozmawiałem dzisiaj z General Managerem i doszliśmy do wniosku , że za tydzień zobaczymy match , którego stawką będzie Nr1 Contender do mojego pasa! Ty masz już miejsce zarezerwowane , jednak swoich przeciwników poznasz dopiero za tydzień.

Rey tylko kiwa głową. Christian powoli odwraca się i odchodzi na backstage przy swoim theme

Tony Chimel : Przed nami Normal match!

Normal match

Alberto Del Rio vs Shad

Debiut Alberto na SmackDown! stał się faktem. Jednak z początku do uderzenia przeszedł Shad , który po kilku uderzeniach w twarz i Irish Whipie powalił rywala potężnym Clotheslinem. Gaspard poczekał , aż jego przeciwnik się podniesie i wykonał od razu na nim Scoop Slam , które dało mu tylko jedno uderzenie sędziego w mate. Gdy Shad podnosił swojego przeciwnika ten od razu wyszedł z Low Kickiem w prawą nogę Shada. Alberto po chwili tak skutecznie go okopał , ze ten upadł na ziemię. Złapał jego noge i zaczał mu ją obijać. Następnie do pomocy przyszły liny i sędzia musiał ingerować w walkę. Shad po chwili jednak zaczął wstawać , lecz został zgaszony ładnym Enzuigiri : …1!...2!...Kick Out. Zły Alberto od razu podszedł do narożnika i wszedł na niego. Gaspard podniósł się i? Mija Crossbody od rywala , odbija się od lin i Alberto inkasuje potężnego Big Boota : 1!...2!...Kick Out. Alberto po chwili zostaje wyniesiony i mamy Running Front Powerslam! Gaspard już chyba zaczyna się szykować do swojego finishera. Tauntuje co publika nagradza sporym heel heatem. Alberto podnosi się i zostaje złapany od STO! Zaczyna się jednak szarpać , łapie przeciwnika za rękę… Rolling Cross Armbar na środku ringu!!! Shad długo nie czeka i odklepuje! Alberto pokonuje swojego rywala w debiucie!

Podczas gdy Shad obolały odchodzi na backstage równie zmęczony Alberto zabiera mikrofon od spikera :

Alberto Del Rio : Nazywam się Alberto Del Rio! Przybywam tutaj z Meksyku , pięknego państwa , z którym nie może równać się wasze *heel heat* Moim zadaniem jest tępienie robactwa , jakim są słabi zawodnicy jak np. ten którego przed chwilą pokonałem. Z tygodnia na tydzień będzie ich więcej i w końcu nie oglądając się za siebie wejdę na sam szczyt federacji i zostanę World Heavyweight Championem. Zadaniem General Managera jest dodanie mnie na listę zawodników SmackDown! walczących w Royal Rumble matchu. Tak tez się pewnie stanie , lecz wypada poczekać. Cóż przyjdzie mi się pożegnać i pamiętajcie… każdy z was marni zawodnicy SmackDown! może być następny

Alberto uśmiecha się w swoim stylu i odkłada mikrofon. Wychodzi z ringu , jednak z backstage biegnie na niego pokonany przed chwilą Shad! W ręku trzyma krzesełko. Próbuje zaatakować , jednak Del Rio spokojnie odskakuje i dodaje Dropkick w krzesło , którym Shad trafia się w głowę i pada. Wrzawa na trybunach , ponieważ Alberto nie zauważa jeszcze jednego… Powoli wstaje i? Shoot Out od JTG!!! Czyżbyśmy byli świadkami powrotu Cryme Tyme? JTG podchodzi do zmęczonego Shada i wyciąga do niego rekę. Ten po chwili wahania podaje mu ją i razem odchodzą na backsage. Zdenerwowany Alberto powoli podnosi się przy bandach…

Przenosimy się do biura General Managera , gdzie ten rozmawia z dwoma mężczyznami , których kamera sprytnie nie ukazała. Słyszymy krótką wymianę zdań i zakończenie :

Teddy Long : Tak więc panowie. Witam na SmackDown! Szykujcie się , ponieważ niedługo zadebiutujecie!

Gdy kamerzysta chce zbliżyć się do zawodników siedzących tyłem do niego w fotelu nagle ktoś ręką zasłania obiektyw , wyrzuca kamerę i słyszymy huk . Po chwili kamera się wyłącza

Tony Chimel : Czas na Main Event , którego stawką będzie pretendent do tytułu Mistrza Świata Wagi Ciężkiej!

Normal match for Nr1 Contender to World Heavyweight Championship

Drew McIntyre vs Dolph Ziggler

Jeszcze przed walką przy swoim theme na hale przybyło całe SES. CM Punk usiadł wygodnie koło komentatorów , a reszta rozstawiła krzesełka i zaczęła się walka. Od samego początku widzimy klincz obu panów , w którym wygrywa silniejszy Drew i pcha rywala do narożnika , jednak ten sprytnie przechodzi mu za plecy , wpycha w narożnik i Roll Up! 1!..2!..Kick Out! Zdenerwowany Drew spogląda na Dolpha , który już do niego podchodzi. Kilka kopnięć , jednak Drew odpowiada potężnym European Uppercutem. Kolejny spada na twarz Zigglera i ten podupada. McIntyre zaczyna wciskać twarz swojego rywala w matę , a po chwili zaczyna go Stompować. Podnosi Dolpha i potężnym Irish Whipem pozbywa się go z ringu. Drew schodzi do przeciwnika i zaczyna serią ciosów. Następnie łapie go i wbija kilka razy barkiem w ring. Rzucenie o bandy przynosi swój efekt. Ziggler nie wie o co chodzi . Powoli się podnosi , jednak Drew wychodzi z potężnym Clotheslinem. Dolph na całe szczęście mija go i dokłada od siebie Dropkick. Sędzia wylicza obu zawodników. Własnie zdążył doliczyć do 5. Dolph podnosi swojego rywala i wrzuca go do ringu. Sam również do niego wchodzi i próbuje pinu : 1!...2!...Kick Out. To logiczne , ze Drew nie da się przypiać w taki sposób. Mimo wszystko Dolph podnosi się i zaczyna kopać swojego rywala. Chwila ciszy… Jumping Elbow Drop! …1!...2!...Kick Out! Dolph łapie się za głowe i zaczyna podnosić swojego przeciwnika. Łapie go za rękę i mamy Irish Whip na liny , jednak skontrowany i to Dolph ląduje na linach. Odbija się i? Otrzymuje Shoulder Block od Drew! Dolph już podniesiony otrzymuje Snap Suplex oraz Leg Drop! 1!...2!...Kick Out… Dolph również nie daje się pokonać i zaczyna powoli wstawać dzięki linom. McIntyre jednak wciąż panuje nad przebiegiem spotkania. Kopnięcie w brzuch i Sit Out Facebuster! 1!...2!...Rope Break!!! Drew zostawił rękę Dolpha i dzięki temu ten nie przegrał tej walki. Wściekły Szkot już podnosi swojego rywala. Irish Whip do narożnika. Bieze rozbieg… Dolph odskakuje w ostatniej chwili i Drew trafia do narożnika! Odchodzi od niego tyłem , a Dolph łapie go i mamy German Suplex! 1!...2!...Kick Out!!! Dolph nie może uwierzyć w to jak to się stało , ze nie udało mu się wygrać. Staje już za plecami przeciwnika i chyba zaraz ten pojedynek się zakończy! Drew prawie się podniósł. Dolph gotowy… Jednak McIntyre szybko pada i wyturluje się z ringu! Ziggler zdziwiony pędzi za nim i Slidem również znalazł się za ringiem. Jednak Drew zdazył wskoaczyć do ringu. Bawią się teraz ze sobą. Dolph wchodzi do ringu , jednak przez swoją nieuwagę otrzymuje Big Boota od rozpędzonego szkota : 1!...2!...Shoulder Up!!! Teraz to Drew rwie włosy z głowy nie mogąc uwierzyć , ze to jeszcze nie koniec. Już podnosi swojego przeciwnika , jednak ten w przypływie adrenaliny kopie go z kolana w brzuch , przechodzi za plecy i mamy Sleeper Hold!!! Trzyma tak słabnącego z chwili na chwilę przeciwnika. Czyżby Dolph został pretendentem do tytułu?! McIntyre upada na kolano… Zaraz upadnie całkowicie! Niemożliwe! Ostatkiem sił przerzuca swojego przeciwnika nad swoją głową! Trzyma się za szyje. Dolph jednak szybko wstaje i chce go zaatakować. Zostaje jednak kopnięty w brzuch… Próba zapięcia Double Unterhook… Tak! Mamy Future Shock DDT! …1!...2!...3! Drew zwycieża i to on na Royal Rumble zmierzy się z CM Punkiem o World Heavyweight Championship!

Szczesliwy Drew , lecz zmęczony Drew. Do ringu nagle wchodzi całe SES. CM Punk podchodzi do nieco przestraszonego Drew i mamy Roundhouse Kick! Ustawia się już , a Luke Gallows układa mu pretendenta na ramionach… GTS!!! Luke w międzyczasie podnosi Dolpha i egzekwuje na nim Gallows Pole!!! Straigh Edge Society zniszczyło obu zawodników. CM Punk stoi na środku ringu zadowolony , a za nim trójka jego podpopiecznych z jedna ręką na sercu a drugą wysoko w górze

Po tym SmackDown! zeszło z anteny

https://forum.wrestling.pl/topic/21875-nieco-inna-koncepcja-wwe/#findComment-202887

Fajna gala. Dobrze opisane walki i ciekawe segmenty. Ciekawie także zapowiada się Royal Rumble. Nowy feud pomiędzy Drew i Punk'iem może być na prawdę ciekawy. Czekam na więcej.

Zapraszam do mnie ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/21875-nieco-inna-koncepcja-wwe/#findComment-202956

raw i smackdown bardzo fajne.

Ciekawa walka miza z randym, a dolph-drew fenomenalne.

piszcie dalej, bo naprawdę warto :grin:

Edytowane przez 1# contender
https://forum.wrestling.pl/topic/21875-nieco-inna-koncepcja-wwe/#findComment-203431

Nie wiem po co takie długie walki dajecie skoro i tak prawie nikt ich nie czyta, gdybyście dawali same końcówki albo chociaż o połowe krótsze walki myślę, że ludzie z większą chęcią czytali by wasze diary
https://forum.wrestling.pl/topic/21875-nieco-inna-koncepcja-wwe/#findComment-203449

Powiedział , co wiedział :P

Przecież te walki nie są wcale długie. Ludzie czytają , tylko nie komentują a to już całkiem co innego. Mógłbyś się jednak wypowiedziec coś o całokształcie.

1# contender - zauważ , że Raw i NxT pisze Krycha7 a ja tylko walki na NxT i całe SD! , więc chyba powinieneś powiedziec "piszcie dalej :D

https://forum.wrestling.pl/topic/21875-nieco-inna-koncepcja-wwe/#findComment-203660

Stamford, jak zawsze super :D Twoje byłe Diary czytałem, to i będę czytał to :D

Nie słuchaj innych, i pisz dalej :D Bo dobrze ci...znaczy teraz : WAM wychodzi :D

aaaa i zapraszam do nas ;]

https://forum.wrestling.pl/topic/21875-nieco-inna-koncepcja-wwe/#findComment-203935

http://i402.photobucket.com/albums/pp108/WrestleByte803/Show%20Logos/RAW-HD2.png

Houston 10 01 2011

Słyszymy „Burn it to the Ground” a zaraz po chwili na ring wchodzi dzisiejszy gość specjalny Matthew Levsky.

Matthew Levsky: Witam was WWE Universe! Dziś zostałem tutaj zaproszony, przez mojego dobrego znajomego, czyli Steve’a Austin’a. Nie mogłem nie skorzystać z tej propozycji. Na taką chwilę czekałem długo. Mogę w zasadzie zrobić wszystko z calutkim rosterem Raw! Otóż dzisiaj zobaczymy kilka walk, między innymi Tag Team Match w którym zmierzą się… bracia Uso, przeciwko The Hart Dynasty! Ted DiBiase stanie do walki z John’em Morisson’em. A najwięcej emocji czeka nas w walce pomiędzy John’em Ceną a Chris’em Jericho! Chciałem jeszcze dodać, że rozmawiałem ze Stone Cold’em i uzgodniliśmy, że siedmioosobowa walka eliminacyjna pomiędzy byłymi zawodnikami ze stajni Nexus odbędzie się już za tydzień. A już za chwilkę zobaczymy Divas Match. Bliźniaczki Bellas zmierzą się z Maryse i Jillian Hall.

Divas Tag Team Match

The Bella Twins (Brie i Nikki Bella vs Jillian Hall i Maryse)

Walkę zaczęła Jillian i Brie. Jillian Hall zaczęła od pyskówki, na co Brie odpowiedziała policzkując ją. Jej przeciwniczka nie była zadowolona. Potężnie uderzyła ją w brzuch, a następnie powaliła uderzeniem z góry w plecy. Irish Whip i potężny Clothesline. 1… 2… Kick Out. Jillian zmienia się z Maryse, a ta rusza do ataku. Uderza głową Brie o narożnik, po chwili wykonuje Irish Whip w narożnik i Corner Clothesline. Wynosi Brie Bellę do góry i zrzuca na narożnik po czym wykonuje Dropkick, lecz minięty i po chwili obie leżą na macie, gdyż obie atakują z podwójnym Clothesline’m. Podwójna zmiana i Nikki Bella rusza z atakiem na Jillian Hall. Clothesline, drugi i następnie trzeci… nie. Jillian mija i wykonuje ładny Suplex. 1… 2… Kick Out. Teraz to Jillian ma przewagę. Wrzuca swoją rywalkę do narożnika i atakuje Clothesline’m, lecz Nikki Bella odpowiada łokciem i wchodzi na narożnik, lecz był to błąd, ponieważ od razu rusza do niej Jillian Hall i wykonuje Superplex! 1… 2… Kick Out! Ależ była blisko. Jillian podnosi swoją przeciwniczkę i wykonuje Irish Whip, dzięki któremu bliźniaczki Bella zmieniają się, czego nie widzi Jillian. Powala Nikki Clothesline’m, lecz Brie wykonuje Roll-up: 1… 2… 3… Koniec!

Zwyciężyły The Bella Twins!

Brie nie zdążyła jeszcze odskoczyć, gdy Maryse, która nie zdążyła przerwać Pin’u powaliła ją Clothesline’m. Chwilę kłóciła się z sędzią, lecz po chwili Nikki Bella podniosła się, a Maryse powaliła ją French TKO. Jillian chwyciła Maryse za rękę i uniosła ją do góry, lecz ta popatrzyła na nią z obrzydzeniem, po czym wykonała French Kiss! Wściekła Maryse opuściła ring i odeszła na Backstage.

Słyszymy „Never Gonna Get It” i na ring wchodzi jeden z byłych członków stajni Nexus. Jest nim Michael Tarver. Zabiera mikrofon, więc ma pewnie coś do przekazania.

Michael Tarver: Już za tydzień odbędzie się siedmioosobowa walka eliminacyjna pomiędzy byłymi członkami stajni Nexus. Bardzo się cieszę, że to już koniec. Stajnia Nexus była początkiem. Każdy musi jakoś zacząć. Ułatwiłem sobie tylko karierę. Miałem łatwiejszy początek niż wiele gwiazd tej federacji. Odbyłem już do tej pory wystarczającą ilość walk. Zdobyłem już pewne doświadczenie i chcę już sam podbić tą federację…

Słyszymy „Enemy” zespołu Chris’a Jericho, czyli Fozzy i na ring z mikrofonem zmierza Justin Gabriel. Od razu w oczy rzuca się zmieniona fryzura. Krótko ścięte włosy bez tej charakterystycznej grzywki… nie to jest jednak ważne. Justin bierze mikrofon i wskakuje do ringu.

http://www.youtube.com/watch?v=bUSEmnYIne8

Justin Gabriel: Wiesz co Michael? Zgadzam się z tobą. Musieliśmy wybrać sobie taki początek. Ja osobiście przestraszyłem się tego wyzwania, jakie niesie ze sobą kariera w WWE, więc postanowiłem dołączyć do Nexusa. W sumie, gdyby tak się nad tym zastanowić nie żałuję tego. Zgadzam się również z tobą, że ta cała historia ułatwiła nam start. Mimo wszystko miałem już naprawdę dosyć i cieszę się, że to się już skończyło. W zasadzie cały czas udawałem. Nie jestem taki. Denerwowało mnie to, że nas zawsze jest siedmiu, a rywali z reguły mniej. To najbardziej nie pasowało mi w tym wszystkim. Mimo wszystko sądziłem, że tak trzeba, że inaczej sobie nie poradzę. Spróbowałem swoich sił i teraz wiem, że nie jestem taki zły. Poradzę sobie w WWE bez niczyjej pomocy. Ale mam jednak jedno pytanie? Dlaczego wychodzisz tutaj i wszystkim o tym oznajmiasz? Ja natomiast przyszedłem tutaj by zapowiedzieć tobie pewną rzecz. Już za tydzień na kolejnej gali Raw osobiście postaram się wyeliminować cię i to będzie moje pierwsze zadanie na nowej drodze…

Tym razem słyszymy „Domination” i na ring wchodzi Ezekiel Jackson, wraz z William’em Regal’em! Co oni tu robią i czego chcą? Ezekiel ma mikrofon, więc pewnie się przekonamy…

Ezekiel Jackson: Słyszałem kiedyś, że w młodości tkwi siła. Może to i prawda, ale patrząc na Justin’a Gabriel’a sądzę, że ludzie w jego wieku powinni skończyć przynajmniej Gimnazjum zanim zaczną trenować wrestling. Natomiast dawno nie widziałem tak pewnego siebie człowieka jak Michael Tarver… Muszę przyznać, że zaimponowałeś mi…

Nagle William Regal rusza z Clothesline’m na Justin’a Gabriel’a. Justin wpada do narożnika, a tam atakuje go serią Boxing Punch’y. Następnie Ezekiel Jackson podnosi leżącego Gabriel’a i wykonuje Uranage Slam. Cała trójka unosi ręce w górę w geście triumfu. Po chwili słyszymy Entrance Theme Vladmir’a Kozlov’a i na ring zmierza właśnie ten pochodzący z Rosji zawodnik, a towarzyszy mu Santino Marella. Po chwili sędzia, który pojawia się w ringu usuwa z niego Tarver’a i Regal’a i rozpoczyna walkę…

Singles Match

Ezekiel Jackson vs Vladimir Kozlov

Na początku Jackson chciał walczyć na odległość. Bał się klinczować z Kozlov’em, lecz po chwili jednak zdecydował się na ten ruch i zaczęli – klincz wygrywa Kozlov odpychając Jackson’a. Ten jednak stoi dalej na nogach, lecz jest zaskoczony. Kolejny raz klincz, lecz wygrywa go tym razem Jackson i przechodzi do bocznego Headlock’u. Po jakimś czasie Kozlov odpycha rywala i wykonuje Shoulder Block, odbija się od lin i wykonuje Clothesline. Potem Ezekiel Jackson wstaje, podbiega do rywala i nadziewa się na Big Boot! 1… 2… Kick Out. Kozlov był już bliski. Podnosi Jackson’a i wykonuje Irish Whip, a potem nachyla się, a Ezekiel Jackson wykorzystuje okazje i kopie rywala w głowę a następnie wykonuje Powerslam gdy Kozlov podbiega do niego. 1… 2… Kick Out. Ezekiel Jacskon sprowadza rywala do narożnika i tam przydusza go w nielegalny sposób. Sędzia odciąga go od rywala i bardzo długo przywołuje go do porządku. O wiele za długo. Kozlov zdążył wstać, lecz odwrócił się, gdy poczuł szturchnięcie. To był Michael Tarver! Wykonał KO Punch i bardzo zamroczony Kozlov ledwo stał na nogach i napotkał go Uranage Slam. 1… 2… 3… Koniec!

Zwyciężył Ezekiel Jackson!

Zaraz po uzyskaniu Pin-Fallu przez Jackson’a, Santino Marella chwycił stojącego jeszcze na krawędzi ringu Tarver’a za nogi. Ten spadł i uderzył twarzą o matę. W tej samej ruszył na niego William Regal. Powalił go serią uderzeń a następnie dobił Knee Tremblerem! Wrzucił go do ringu, a tam stał już Michael Tarver. Poczekał aż Santino wstanie i wykonał na nim Tarver's Lightning. Trzej panowie unieśli swoje ręce w geście triumfu i opuścili ring zostawiając w nim obolałych Kozlov’a i Santino.

[REKLAMY]

Justin Roberts: Panie i panowie powitajcie Sheamusa!

Słyszymy Theme Song Sheamusa i na ring wchodzi były WWE Champion, a w ręku trzyma mikrofon

Sheamus: W zeszłym tygodniu na gali Raw swoją ostatnią szansę na zdobycie WWE Championship miał The Miz. Udowodnił, że nie jest jeszcze na tyle doświadczony, by walczyć o ten tytuł. Przegrał z nim po raz kolejny, mam nadzieję ostatni. Chcę jednak zaznaczyć, że jest rzecz, która mi się nie podoba. Zawsze w WWE było tak, że gdy zawodnik obronił swój pas mistrzowski, musieliśmy czekać bardzo długo, aż po raz kolejny zobaczymy walkę o ten pas. Wiem, że w normalnych warunkach nie miałbym co prosić o swoją szansę, ponieważ GM Steve Austin podlizuje się tym wszystkim ludziom na trybunach którzy cały czas liczą na swojego bohaterskiego Ortona! Jednak dziś sprawa ma się nieco inaczej. Dzisiaj władzę na Raw przejął Matthew Levsky. Dlatego moja prośba do niego. By nie dać o sobie zapomnieć ustal na dziś walkę pomiędzy mną i Ortonem o pas WWE Championship. Będziesz bodajże pierwszym GH Raw, który na swojej gali ustalił walkę o pas WWE Championship i obejrzał zmianę właściciela tego pasa. Wszyscy będą pamiętali to nazwisko, a co ważniejsze, zyskasz szacunek największej gwiazdy WWE Sheamusa…

Nagle słyszymy Theme Song Edge’a – Rated R Superstar zmierza do ringu z mikrofonem.

Sheamus: Co ty tutaj robisz Edge?! Przerywasz mi wypowiedź, wpadasz tutaj nie zaproszony. Czego chcesz?!

Edge: Zrozum Sheamus. Nie jesteś jedynym, który chce zmierzyć się z Orton’em o WWE Championship. Wśród całego rosteru Raw to ja zasługuję na ten tytuł, więc to ja chcę zmierzyć się o…

”I Came to Play” i na ringu jest już The Miz, a ręku trzyma mikrofon.

The Miz: Oj panowie, panowie. Sądzicie, że powinniście dostać Title Shot o pas mistrzowski WWE? Niby na jakiej podstawie?! To ja wygrałem Battle Royal na ostatnim Raw i zmierzyłem się z Ortonem o jego pas. Jako, że zwyciężyłem wielu przeciwników, to ja powinienem dostać kolejną szansę…

Miz upuszcza mikrofon i atakuje Edge’a. Po chwili Rated R Superstar odpycha go i zdziela serią uderzeń. Po chwili jednak to Sheamus odwraca uwagę Edge’a, lecz kosztowało go to Edgecution! Edge jest gotowy by wykonać Spear i rusza… nie! Sheamus usuwa się z drogi Edge’a i to Miz otrzymuje Spear! Po chwili Edge odwraca się, a Sheamus powala go Bicycle Kickiem! Po chwili na ekranie pojawia się Matthew Levsky!

Matthew Levsky: Wiesz co, Chris? Pod jednym względem zgadzam się z tobą… Jako że jestem dziś GH Monday Night Raw i mogę zrobić wszystko, chcę być bardzo dobrze zapamiętany. Dlatego też walka jaką za chwilę ustalę będzie naprawdę elektryzująca, albowiem Randy Orton będzie dziś bronił swojego tytułu mistrzowskiego… w walce Fatal Four Way! Jego rywalami będą Sheamus, Edge oraz The Miz! Powodzenia panowie!

W tym czasie wszyscy trzej rywale już wstali. Spoglądają na siebie. Edge opuszcza ring z uśmieszkiem na twarzy. Po chwili to samo robi The Miz oraz Sheamus. Nie chcą marnować sił przed dzisiejszą walką wieczoru…

Justin Roberts: Przed nami kolejna walka dzisiejszego wieczoru!

Singles Match

Ted DiBiase (/w Brett DiBiase) vs John Morisson

Obaj panowie są już w ringu i zaczynają od klinczu. Wygrywa go DiBiase i przechodzi do bocznego Headlocku. Po chwili Morisson odpycha swojego rywala i powala Dropkickiem! 1… 2… Kick Out. Morisson odbija się od lin, lecz jego rywal robi dokładnie to samo. Morisson zaskoczony obraca się, a DiBiase powala go Clothesline’m. 1… 2… Kick Out. John Morisson jest lekko zamroczony. Obaj panowie wstają. Morisson odbija się od lin, a DiBiase przerzuca go za plecy wykonując Back Toss, lecz Morisson ląduje na nogach. Chce kopnąć Ted’a w brzuch, lecz ten łapie jego lewą nogę, co w niczym mu nie pomaga, ponieważ po chwili Morisson powala go Capoeira Kickiem. Po chwili dobija DiBiase’go Running Knee Strikiem i pinuje: 1… 2… Kick Out. John podnosi rywala i wykonuje STO Backbreaker, a następnie Neckbreaker i rywal leży na macie. Morisson tauntuje i wykonuje przepiękny Standing Shooting Star Press! 1… 2… Kick Out! Był już bardzo bliski. Przytaszcza rywala pod narożnik i wykonuje Starship Pain, lecz DiBiase przy pomocy swojego brata odsuwa się z drogi i wykonuje Dream Street, gdy Morisson ląduje na nogach! 1… 2… 3… koniec!

Zwyciężył Ted DiBiase!

Ted DiBiase i jego brat Brett unoszą ręce do góry w geście triumfu i odchodzą na Backstage. My nie przerywamy – czas na kolejną walkę. Słyszymy Entrance The Hart Dynasty. Tyson Kid i D.H. Smith są już w ringu, a po chwili dołączają do nich ich rywale, czyli bracia Uso.

Tag Team Match

The Hart Dynasty (D.H. Smith i Tyson Kidd [/w Natalya]) vs The Uso Brothers (Jimmy i Jay Uso [/w Tamina])

Walkę zaczął Jay Uso oraz Tyson Kidd. Jay powalił rywala dwoma Clotheslinemi, następnie Body Slam i robi zmianę ze swoim bratem. Jay jeszcze przez chwilę przytrzymuje rywala za ręce, a jego brat powala go serią uderzeń. Po chwili obaj bracia wykonuje Double Grain Crusher. Jay odchodzi do narożnika, a Jimmy podnosi rywala i wykonuje Super Kick… Tyson mija! Kopie rywala w brzuch odbija się od lin i wykonuje Front Dropkick! 1… 2… Kick Out. Podnosi rywala przytaszcza go do narożnika i wykonuje zmianę z D.H. Smithem. Ten wykonuje Northen Lights Suplex. 1… 2… Kick Out. D. H. Smith wynosi rywala pod Powerbomb, lecz Jimmy Uso uderza rywala kilka razy w głowę, a po chwili zeskakuje z niej i powala rywala Clothesline’m. Pinuje, lecz sędzia nawet nie doliczył do 2. Podnosi i wykonuje Irish Whip, lecz skontrowany. Jay Uso w tym czasie wykonuje zmianę, lecz zauważył to jedynie sędzia, a D. H. Smith wykonuje Powerslam na Jimmym. Wykonuje zmianę i szykują już Hart Attack! Tyson Kidd przy linach, lecz Jay wykonuje przepiękny Superkick! W tym czasie Jimmy Uso wykonał Samoan Drop na D.H. Smithie. Tyson Kidd wchodzi do ringu, lecz zostaje powalony poprzez Aided Samoan Drop, czyli akcję zespołową. Obaj bracia Uso wchodzą na narożnik i obaj wykonują Diving Splash. Jimmy pinuje Tyson’a: 1… 2… 3… Koniec!

Zwyciężyli The Uso Brothers!

Nagle na ekranie widzimy idącego przez Backstage John’a Cenę. Po chwili zatrzymuje go Wade Barett!

Wade Barett: John, jeśli sądzisz, że fakt, iż Nexus rozpadł się sprawia, że jesteś bezpieczny to naprawdę mylisz się! Zniszczę cię sam, czy z czyjąś pomocą. Ale nie masz co liczyć na to, że jesteś bezpieczny…

John Cena: Tak, wiem. Jesteś niesamowicie groźny, najbardziej doświadczony i utalentowany i tak dalej, i tak dalej. Prawda jest taka, że bez Nexusa nic nie osiągniesz Wade i nie próbuj nawet wchodzić mi w drogę, bo skończysz źle. Nic nie znaczysz w tej federacji, a fakt, że jako Nexus „dominowaliście” w WWE był po prostu żałosny. To co robiliście ośmieszało was w stu procentach. Uważaj lepiej Wade, bo bez swojego kochanego Nexusa nie poradzisz sobie w federacji.

John Cena chciał chyba coś jeszcze powiedzieć, lecz tylko pokręcił głową śmiejąc się i zostawił wściekłego Wade’a Barett’a samego. Po chwili słyszymy „My Time is Now” i w ringu jest już John Cena. Następnie „Break the Walls Down” i oko w oko z Ceną staje Chris Jericho. Czas rozpocząć kolejną walkę!

Singles Match

John Cena vs Chris Jericho

Panowie zaczęli walkę od klinczu. Jericho przeszedł do bocznego Headlock’u. Po chwili Cena odpycha rywala i po raz kolejny przechodzą do klinczu, lecz znów wygrywa go Jericho wykonując Scoop Slam. Jericho wykonuje Irish Whip, a następnie Clothesline, lecz minięty przez Cenę, a ten wykonuje Shoulder Block, drugi, a następnie Jericho wstaje i powala Cenę One-handed Bulldog’iem! Odbija się od lin i wykonuje Lionsault! 1… 2… Kick Out. Jericho wstaje i podnosi Cenę, po chwili chce wykonać Enziguri Kick, lecz Cena mija i chwyta rywala za nogę i przechodzi do STF! Po chwili jednak sędzia przewraca się! O co tu chodzi?! To Wade Barett! Chwycił sędziego za nogi i ten upadł zamroczony. Wade Barett wchodzi do ringu, co przewidział Cena i wyniósł go pod Attitude Adjusment… nie! Jericho kopie rywala w brzuch, a ten zostaje wyniesiony przez Baretta! I oto jest! Wasteland! Wade szybko opuszcza ring i odchodzi na Backstage, a sędzia ocknął się. Chris Jericho pinuje: 1… 2… co?! Dlaczego Y2J przerywa liczenie?! Uśmiecha się pod nosem, więc chyba ma jakiś plan. Tak! Przechodzi do Walls of Jericho na samym środku ringu. Cena jest wykończony! Cena odklepuje!

Zwyciężył Y2J Chris Jericho!

Jericho uśmiechnięty odchodzi na Backstage, a Cena przez jakiś czas nie mógł powstać. Po chwili pozbierał się i spojrzał z wściekłością na Backstage. Opuścił po chwili ring i wciąż wściekły odszedł na Backstage. Po chwili na ekranie widzimy Eve Torres, która znajduje się w Locker Roomie…

Eve Torres: Jest ze mną WWE Champion – Randy Orton! Randy za chwilę zmierzysz się w walce Fatal Four Way. Co masz do powiedzenia swoim rywalom?

Randy Orton: Na początku, chciałem zaznaczyć, że bronienie pasa mistrzowskiego co tydzień to lekka przesada, ale jako mistrz muszę przyjąć to wyzwanie i pokonać kolejnych rywali. Dziś czeka mnie stosunkowo łatwe zadanie. Trzech zakompleksionych, słabych zawodników, którzy potrafią tylko mówić, mówić i mówić! Takich rywali wybrał mi Matthew Levsky. No cóż. Nie będę owijał w bawełnę. Chcę wyjść do ringu, spojrzeć w oczy rywalom i pokonać ich. Zasady walki są o tyle prostsze, że wystarczy gdy odliczę jednego rywala. Sheamus, Edge i Miz! Mówię to teraz do was. Dzisiaj być może zobaczymy tylko jedno RKO. Skosztuje go być może tylko jeden z was, lecz bójcie się. Bójcie się, bo ktokolwiek to nie będzie, osoba ta przeżyje istne cierpienie. Nie ma szans z tego wyjść bez szwanku. Jeśli któryś z was chce niech lepiej nie wychodzi do ringu. Tak będzie lepiej dla wszystkich!

Orton opuszcza Locker Room i kieruje się na arenę. Po chwili słyszymy Entrance trzech jego rywali a zaraz po nich „Voices” i WWE Champion Randy Orton jest już w ringu.

Fatal Four Way Match

The Miz vs Sheamus vs Edge vs Randy Orton © (WWE Championship)

Na początku walki Sheamus ruszył na Miz’a, a Orton na Edge’a. Edge ruszył z Clothesline’m na Randy’ego, lecz ten ścisnął go w Headlocku. Miz i Sheamus przerwali walkę między sobą i ruszyli na Ortona. Kopnięcie i podwójny Suplex. Miz pinuje, lecz Sheamus szybko zdejmuje go z Ortona. Przez chwile spoglądają na siebie wrogo, po czy Sheamus zostaje przerolowany przez Edge’a! 1… 2… i Miz przerywa liczenie! Tym razem to Miz z Edgem wrogo na siebie spoglądają. Po chwili jednak, Orton wykonuje Backbreaker na Edge’u. Po chwili mija Clothesline od Miza i sam wykonuje Clothesline. Po chwili drugi Clothesline i przechodzi do RKO? Nie! Miz odpycha Ortona, a ten nadziewa się na Big Boot od Edge’a! Teraz tylko Edge i Miz stoją na nogach, a Orton i Sheamus wychodzą z ringu, by tam kontynuować walkę. Sheamus podbiega do Ortona, a ten wykonuje przepiękny Standing Dropkick. Tymczasem w ringu Edge wykonuje Camel Clutch na swoim rywalu, a ten jest bliski odklepania! Zauważył to Orton i wpadł do ringu przerywając liczenie. Spogląda wrogo na Edge’a, a ten wychodzi z ringu. Teraz to Orton ma okazje. RKO? Nie! Znów Miz odpycha rywala i wykonuje Running Clothesline! 1… 2… Kick Out. Po chwili do ringu wpada Edge a w ręku trzyma krzesło. Szykuje się na Miza, lecz na ring wpada Sheamus i odwraca uwagę Edge’a serią uderzeń. Odbija się od lin, lecz Edge kopie go w brzuch i wykonuje DDT na leżące krzesełko! Miz widział to wszystko i stał z boku, by ruszyć z atakiem. Irish Whip w narożnik i Corner Clothesline na Edge’u. Wykonuje Bulldog, lecz po chwili… RKO od Ortona! RKO! 1… 2… 3… Koniec!

Randy Orton zwyciężył i obronił WWE Championship!

Edge już chciał przerwać liczenie, lecz nie zdążył. Orton szybko wychodzi z ringu, zabiera pas mistrzowski i odchodzi na Backstage ciesząc się z obrony tytułu.

Jerry Lawler: Wow! Imponujące zwycięstwo Ortona.

Michael Cole: Walka była wyrównana, trzeba to zauważyć.

Jerry Lawler: Niestety to była ostatnia walka dzisiejszego wieczoru.

Michael Cole: Żegna się z państwem Michael Cole, a wraz ze mną komentował dzisiejszą galę Jerry „The King” Lawler.

Jerry Lawler: Dziękujemy, że byliście dziś z nami!

Walki i wyniki ustalał LeViathan, który wygrał mój konkurs z poprzedniego diary…

Przepraszam za to, że tekst jest niezbyt przejrzysty, ale były problemy z pogrubieniem przy wrzucaniu gali. Mam nadzieję, że zrozumiecie, pozdrawiam.

https://forum.wrestling.pl/topic/21875-nieco-inna-koncepcja-wwe/#findComment-204814

wprost genialnie piszesz :D

Ciesze się że Randy obronił pas Wwe Championship i czekam na kolejną Diare

https://forum.wrestling.pl/topic/21875-nieco-inna-koncepcja-wwe/#findComment-204961

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Najnowsze posty

• Jeffrey Nero
      Już w AEW nie mógł korzystać z tego ring name prawa ma bodajże AAA podobnie jak do Penatgon Dark ma Lucha Underground dlatego w AEW pojawił się chwilowo jako Penta Oscuro. Sam debiut fajny, ale theme song mógłby być lepszy. Co do singlowych szans nie wiem czy większych nie ma jego młodszy o 5 lat brat Rey Fenix starcie dwóch Reyów tam są $$$. Spoko iż mówią , że był mistrzem w TNA czy Lucha Undergrund co było około 7 lat temu a nie wspominają o tytułach w AEW( czyli kolejne lata kariery nic nie robił i dlatego jest jednym z największych obecnie wolnych agentów) tak wiem, że to ich rywal, ale to tak jakby np pozyskać np. Roberta Lewandowskiego a wspomnieć , że strzelał gole dla Lecha Poznań a sukcesy w Barcelonie czy w Monachium olać bo to nasi rywale w lidze mistrzów a Lech to nam buty może czyścić. Skoro podają już takie ciekawostki statystyczne to mogliby być rzetelni mimo wszystko. A Pat wspominając, że oglądał go w Tv przyznał sie do oglądania konkurencji czytaj AEW
    • TheRealE9
      Jako wielki fan Pentagona z czasów LU ... ciężko mi się go ogląda w tej mainstreamowej formie. Debiut na Netflixie wypadł na pewno zdecydowanie lepiej, niż jego występy u Khana (ot kolorowy luchador z tag-teamu). Cieszy ciut mroczniejsza forma prezentowania postaci, cieszą małe elementy brutalniejszego charakteru, cieszy fakt, że nie uwalili mu połowy repertuaru. Git ! 👍 Jednak dla mnie to nadal nie to ... przed oczami ciągle mam chu*a łamiącego ręce przeciwnikom/przeciwniczkom na lewo i prawo. Ah ... 😪 Bądź, co bądź - debiut na plus. 
    • HeymanGuy
      Jakieś ramy czasowe ustalamy, czy do końca kariery? Chętnie się napiję
    • CzaQ
      Założę się o browara, że nie ;P Nawet nie liźnie głównego pasa. IC/US to max.  A przegrany postawi piwo na kolejnym zlocie Atti jeśli takowy się odbędzie.   ....poza tym nie wiemy czy nie ma jakichś problemów ze wzwodem  
    • MattDevitto
      Juan Cena mówi to panom coś? Vince go uwielbiał....
  • Dodaj nową pozycję...