Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Pilka nożna - dyskusja ogólna

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

To może ja dorzucę coś od siebie na temat wczorajszego losowania, a dokładniej naszej grupy. Co by nie powiedzieć to jest to wymarzona grupa, choć ja sam chciałem, aby nasi piłkarze znaleźli się w grupie śmierci z Niemcami, Portugalią i Francją. "Niestety" nie udało się bo to byłoby coś pięknego, takie trzy mecze. Jednak rywale z tej grupy nie muszą wcale grać gorzej od tych zespołów, które wymieniłem. Grecy to doświadczony zespół i na pewno (jak każdy) będzie chciał ugrać coś na tej imprezie. Gdy okazało się, że gramy z nimi opener to śmiałem się, że będzie powtórka z EURO 2004 gdzie Portugalia grała mecz otwarcia właśnie z Grekami i taki sam był Main Event, czyli finał :) Czesi to podobny zespół do Mistrzów Europy z 2004 roku, jednak chyba troszkę mniej doświadczony. Nie wiem czemu, ale myślę, że to właśnie nasi sąsiedzi okupią ostatnią pozycję w tabeli. Na koniec zostawiłem sobie Rosjan. Ten zespół jest głodny sukcesów, a w swojej kadrze ma bardzo dobrych zawodników, którzy są doświadczeni. Jestem pewny, że jak już nasi piłkarze wyjdą z grupy (oby) to właśnie z Rosjanami. Mam nadzieję, że wygramy tą grupę tyle, że gdy tak się stanie to trafimy na kogoś z grupy śmierci, a wtedy będzie ciężko. Jednak minimum to wyjście z grupy, a patrząc na przeciwników - trzeba powalczyć o pierwszą lokatę, ba! Trzeba wygrać tą grupę bez żadnych wątpliwości.

Teraz poruszę temat moich faworytów i są to dwa zespoły. Oczywiście chodzi mi o Niemcy i Hiszpanów (masz Ci los, znowu te dwie drużyny). Po prostu te dwie ekipy są najlepsze i jestem pewny, że gdy już się ze sobą zmierzą to znowu zobaczymy niesamowite widowisko. Tak jak napisał Mały, w obecnej formie Niemcy raczej poradziliby sobie z Hiszpanami (ach ten Ozil, przyszły zdobywca Złotej Piłki). Mam nadzieję, że któraś z tych dwóch ekip (nie licząc Polski) wygra ten turniej. Gorąco będę kibicować także Portugalii ze względu na Cristiano Ronaldo. Lubię go i tyle, a reprezentacja Portugalii musi teraz coś ugrać w takim składzie, który ma. Liczę, że dojdą do półfinału i już będzie dobrze. To tyle, pozdro.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/99/#findComment-267336

• Odpowiedzi 6,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• maly619

648

• Euz

359

• Bastian

325

• NalepRKO

272

Top użytkownicy w tym temacie

• Urządzenie:  Windows

Gdzie jest Artur Boruc, któremu bardzo dobrze idzie w Serie A?

Konflikt ze Smudą, ale mamy Szczęsnego, więc nie widze na tej pozycji problemu.

Zresztą, po co teraz jeszcze wypowiadać się na temat tego kto gra? Ja też mam paru zawodników, których widziałbym w kadrze, a których nie, ale powiedzmy sobie szczerze, nie ma już czasu na eksperymenty z nowymi. Trzeba testować to co mamy, tych, na których Smuda stawia do jakiegoś czasu i zgrywać ten zespół.

Żyro, Garguła, Małecki, Rybus

Rybus jest w kadrze, Małecki się nie spisywał, Garguła jeszcze nie ma takiej formy jak kiedyś, a Żyro to jest jakiś żart chyba.

PS: Podczas wywiadu trener reprezentacji Rosji nie był w stanie wymienić żadnego polskiego piłkarza.. :/

Zapewniam cię, że połowa trenerów kadr na Euro nie wymieniłaby żadnego naszego zawodnika.

Smuda pewnie też na teraz nie wymieniłby piłkarzy Ukrainy, Czech, Irlandii, czy innego państwa na naszym poziomie.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/99/#findComment-267339

Konflikt ze Smudą, ale mamy Szczęsnego, więc nie widze na tej pozycji problemu.

Może i tak, ale według mnie kadra powinna być jak najlepiej obstawiona.. ze względu choćby na rywalizację?

Zresztą, po co teraz jeszcze wypowiadać się na temat tego kto gra? Ja też mam paru zawodników, których widziałbym w kadrze, a których nie, ale powiedzmy sobie szczerze, nie ma już czasu na eksperymenty z nowymi. Trzeba testować to co mamy, tych, na których Smuda stawia do jakiegoś czasu i zgrywać ten zespół.

Co nie znaczy, że nie mogę ocenić pracy Smudy.. Jak dla mnie nie jest to zbyt dobra kadra, a wyrazić opinię mogę. I nie pisałem nigdzie, że powinien teraz na ostatnią chwilę ich wypróbowywać, więc o co chodzi?

Rybus jest w kadrze, Małecki się nie spisywał, Garguła jeszcze nie ma takiej formy jak kiedyś, a Żyro to jest jakiś żart chyba.

Rybus w mojej opinii mógłby być w 1 składzie, Małeckiego za dobrą formę vide mecz z Odense, Garguła tak samo jak Małecki. Obraniak to żart, Żyro - nie. Chłopak świetnie się prezentuję..

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/99/#findComment-267342

Żyro - nie. Chłopak świetnie się prezentuję..

No i co z tego. Akurat pozycja napastnika/skrzydłowego jest dobrze obsadzona. Mamy w kadrze lepszych piłkarzy od Żyro, a ten niech spokojnie rozwija się w Legii.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/99/#findComment-267351

Cytat:

Co nie znaczy, że nie mogę ocenić pracy Smudy.. Jak dla mnie nie jest to zbyt dobra kadra, a wyrazić opinię mogę. I nie pisałem nigdzie, że powinien teraz na ostatnią chwilę ich wypróbowywać, więc o co chodzi?

Opisujesz to, jak nasi zagrają na najbliższym Euro, a teraz nagle nie dotyczy to tej przyszłości, tylko jest to oceną pracy Smudy.

Cytat:

Rybus w mojej opinii mógłby być w 1 składzie, Małeckiego za dobrą formę vide mecz z Odense, Garguła tak samo jak Małecki. Obraniak to żart, Żyro - nie. Chłopak świetnie się prezentuję..

Po jakiś pojedynczych spotkaniach, które widziałeś oceniasz, że piłkarz nadawałby się do kadry.

Rybus według ciebie nadaje się do pierwszego składu, czyli jest lepszy niż Peszko i Błaszczykowski?

To samo Małecki, chociaż on w kadrze grał nawet jeszcze gorzej niż Rybus. I kolejna rzecz, w poprzednim poście chciałeś w kadrze jeszcze Grosickiego. Czyżby jakaś nowoczesna taktyka z 4 skrzydłowymi, bez środka pola?

I jeszcze kwestia Obraniaka. Fakt, aktualnie nie jest on w najwyższej formie, ale jeśli w takiej będzie (a sam do tego dąży, bo chce zmienić klub i grac regularnie), to uważam, że jest on jednym z lepszych naszych zawodników, a co najważniejsze, chyba jako jedyny potrafi dobrze wykonywać stałe fragmenty. Wystarczy przypomnieć sobie jego początki w naszej kadrze. Wtedy jakoś nie była takich narzekań na jego osobę, jak teraz. Wszyscy się cieszyli, że u nas gra i że robi to tak dobrze (a przypomnę, w debiucie strzelił 2 gole)

[ Dodano: 2011-12-03, 19:29 ]

Byłbym zapomniał o kolejnych spotkaniach Bundesligi ;)

Gladbach - Dortmund,

czyli mecz na szczycie tabeli. Typowałem, że mecz ten wygra i sprawi niespodziankę Gladbach. Okazało się jednak, że nie zagra Reus i moje nadzieje na taki wynik upadły. Wynik jednak najlepszy dla Bayernu, bo remis spowodował, że Bayern wrócił tam gdzie jego miejsce, czyli na szczyt tabeli ;)

Ogólnie spotkanie było dosyć wyrównane i wynik uznaję za sprawiedliwy. W pierwszej połowie więcej z gry miał Dortmund, za to w drugiej, a zwłaszcza w końcówce przeważało Gladbach. Gola, już 10 w sezonie strzelił Robert, co na pewno bardzo cieszy. Piszczek 90 minut, bardzo przyzwoicie w ataku, trochę gorzej i parę małych błędów w obronie. Błaszczykowski wszedł na jakieś 15 minut, ale niewidoczny.

Bayern - Werder

Nie dość, że powrót na 1 miejsce w tabeli, to jeszcze powrót Robbery ;) Dziś każdy po dwa gole i w końcu wraca stary dobry Robben. Obym tylko za parę dni znów nie przeczytał o kontuzji na parę tygodni.

Ogólnie, aż do wejścia Robbena gra nie wyglądała tak dobrze (choć i tak lepiej niż ostatnio) i znów było widać brak Schweinsteigera. Można powiedzieć, że dopiero teraz doceniam jego wkład w grę :P

W środę Liga Mistrzów. Pierwsze miejsce mamy już pewne, ale można wyeliminować z rozgrywek Man City ;) Mecz będzie na Polsacie, także zapraszam do oglądania i mam nadzieję, że Bayern pokaże w nim najlepszą grę, tak żeby powkurzać Polaczków (w tym liczę na wkurzonych gości w studio polsatu, a zwłaszcza Kowalczyka :twisted: ) i ogólnie pokazać imponującą grę ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/99/#findComment-267360

• Reputacja:   2
  • Urządzenie:  Android

Rybus według ciebie nadaje się do pierwszego składu, czyli jest lepszy niż Peszko i Błaszczykowski?

Mam przyjemność oglądania gry Rybusa w Legii i moim zdaniem jest to piłkarz nadający się do gry w pierwszym składzie reprezentacji - gryzie trawę, jest szybki, dobrze wykonuje rzuty rożne, nadaje się do gry kombinacyjnej, więc wpasował by się do gry z Miejrzejewskim i Błaszczykowskim, od którego lepszym piłkarzem nie jest - odpowiadam tu na Twoje pytanie. Wymieniłeś za to Peszkę, którego Rybus z czasów Sławka w Lechu mi nieco zaczyna przypominać. Moim zdaniem o wiele gorszy od niego nie jest. Rybus mógłby powalczyć z Obraniakiem o miejsce na lewym skrzydle, bo w momencie, gdy Ludo w klubie nie gra, moim zdaniem lepszym wyborem dla Smudy mógłby być właśnie Maciek. I od razu mówię, że nie piszę tego dlatego, bo jestem fanem Legii. Byleby Legia go nie sprzedała zimą - jak tego nie zrobi, to Rybus powinien być poważnym kandydatem do gry na EURO.

Widziałem również nieco meczu dwóch Borussi pomiędzy skokami i zaimponował mi ponownie Lewandowski. Bardzo dobry występ i oby nie doznał żadnej kontuzji przed EURO...tfu.

Na mecz Bayernu z City czekam i liczę na triumf gospodarzy, których gra w tym sezonie mi się bardzo podoba.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/99/#findComment-267368

Rybus mógłby powalczyć z Obraniakiem o miejsce na lewym skrzydle, bo w momencie, gdy Ludo w klubie nie gra,

Tak dla ciekawostki napiszę, że Obraniak wybiegł dzisiaj w pierwszym składzie Lille w meczu z Ajaccio (który trwa), na razie jest 2:2 i Ludo strzelił bramkę więc mam nadzieję, że od tej pory zacznie grać częściej :) Co do Rybusa to zgadzam się z Tobą oglądając Ekstraklasę. Od Peszki gorszy nie jest.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/99/#findComment-267371

Aktualnie może i Rybus jest lepszy od Obraniaka, ale powtarzam, do Euro mamy dużo czasu, a Obraniak w formie, to jeden z najlepszych piłkarzy jakich mamy. W czasie Euro, każdy będzie, albo powinien być w najwyższej formie (inaczej sobie tego nie wyobrażam).

Oczywiście, nie wykluczam też, że Rybus nagle przez te parę miesięcy wyskoczy z taką formą i tak się rozwinie, że wskoczy do pierwszego składu. Na ten czas uważam jednak, że tacy zawodnicy jak Błaszczykowski, Obraniak, Peszko, czy Mierzejewski w najwyższych formach boją na głowę Rybusa.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/99/#findComment-267394

Opisujesz to, jak nasi zagrają na najbliższym Euro, a teraz nagle nie dotyczy to tej przyszłości, tylko jest to oceną pracy Smudy.

Przeczytaj dokładniej. :) Ja wymieniałem błędy reprezentacji. Uważam, że okres przygotowawczy można było lepiej wykorzystać...

Po jakiś pojedynczych spotkaniach, które widziałeś oceniasz, że piłkarz nadawałby się do kadry.

To samo Małecki, chociaż on w kadrze grał nawet jeszcze gorzej niż Rybus. I kolejna rzecz, w poprzednim poście chciałeś w kadrze jeszcze Grosickiego. Czyżby jakaś nowoczesna taktyka z 4 skrzydłowymi, bez środka pola?

Czytaj ze zrozumieniem x2. Tak, uważam, że Rybus powinien grać zamiast Peszki. Co do Grosickiego to nie mówiłem, że ma być w pierwszym składzie ale w sumie.. tak w ogóle to Grosik jest też napastnikiem, nie tylko skrzydłowym.. mógłby w sumie tworzyć duet z Lewandowskim (pewnie zostanę zjechany, ale taki duet zawodników nie byłby zły) jednak tu akurat zgodzę się z tobą - na takie roszady jest za późno.

I tak w ogóle kadra = 23 zawodników, a ty piszesz jakbym chciał wszystkich w wyjściowej jedenastce. To tak na przyszłość..

Co do Obraniaka to oczywiste, że jest jednym z lepszych polskich piłkarzy. Ale po co go trzymać jeśli nie gra regularnie (co jest przyczyną słabej dyspozycji)? Sam Smuda mówił, że żeby grać w kadrze piłkarz MUSI grać regularnie w klubie.. jak widać Obraniaka to się nie tyczy. O jego umiejętnościach piłkarskich doskonale wiem, ale wg mnie to powinno działać tak - nie gra regularnie w klubie = nie gra w reprezentacji bo efekty widać.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/99/#findComment-267397

Co do Obraniaka to oczywiste, że jest jednym z lepszych polskich piłkarzy. Ale po co go trzymać jeśli nie gra regularnie (co jest przyczyną słabej dyspozycji)? Sam Smuda mówił, że żeby grać w kadrze piłkarz MUSI grać regularnie w klubie.. jak widać Obraniaka to się nie tyczy. O jego umiejętnościach piłkarskich doskonale wiem, ale wg mnie to powinno działać tak - nie gra regularnie w klubie = nie gra w reprezentacji bo efekty widać.

No to w takim wypadku nie powinien grać też Błaszczykowski ;)

Pamiętajmy, że do Euro jeszcze dużo czasu, a najbliższe mecze nasza kadra zagra dopiero po nowym roku (bo jeśli się nie mylę, mecz w tym roku będzie już składem ligowym). A po nowym roku, sytuacja może się zmienić. Wszyscy, którzy nie grają regularnie, mówią, że chcą zmienić klub i myślę, że każdemu się to uda.

Obraniakiem poważnie zainteresowane jest Gladbach, a myślę, że więcej klubów by się nim skusiło.

Matuszczyk już na pewno zostanie wypożyczony, bo poinformował go o tym klub.

Najgorzej może być z Błaszczykowski, bo klub nie chce go nigdzie dawać, nawet na wypożyczenie na pół roku, a do składu BVB nie potrafi się przebić, a jak wchodzi z ławki, to i tak nie wnosi nic do gry.

I tak w ogóle kadra = 23 zawodników, a ty piszesz jakbym chciał wszystkich w wyjściowej jedenastce. To tak na przyszłość..

Tak się wypowiadasz o tych zawodnikach, jakbyś chciał ich od razu w pierwszym składzie. Ja to tak odczułem.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/99/#findComment-267398

Uważam, że okres przygotowawczy można było lepiej wykorzystać...

Ciągle nie rozumiem jak po tylu mizernych występach Brożka w reprezentacji, Dyzma nie sprawdził kogoś innego. Rezerwowy Jeleń jest o wiele lepszy niż Brożek z poza kadry meczowej:) Wypada też coś zrobić z Grosickim, bo taki piłkarz jest obowiązkowy na tej imprezie.

W lidze francuskiej na mistrza jesieni ewidentnie idzie jeden z moich ulubionych klubów Montpellier HSC. Drużyna Belhandy, Utaki, Bedimo i fantastycznego Girouda może po dzisiejszych meczach zachować 6 punktową przewagą nad PSG. Nie dość, że MHSC wygrywa to robi to bardzo efektownie. [4-0 z Lorient]

W drugiej lidze jeszcze większa niespodzianka. Ekipa, która od kilku sezonów jest notorycznie typowana przez ekspertów do spadku - Clermont Foot - jest obecnie liderem z 5 punktową przewagą nad beniaminkiem z Guingamp! Ostatnie 3 miejsca w lidze zajmują znów sensacyjne ekipy: Le Mans grające 2 sezony temu w Ligue 1, Arles oraz ostatnie Monaco, które są spadkowiczami. Żadna inna liga nie daje mi takiej nieprzewidywalności, coś pięknego.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/99/#findComment-267431

maly, jak często z Tobą się zgadzam, tak teraz wydaje mi się, że trochę się zapędziłeś w niektórych kwestiach. :)

]Rybus jest w kadrze, Małecki się nie spisywał, Garguła jeszcze nie ma takiej formy jak kiedyś, a Żyro to jest jakiś żart chyba.

Dla mnie żartem jest wymienianie w tym gronie Garguły (rozumiem, że ta kandydatura wynika z bardzo dobrego meczu Guły z Odense). Garguła ostatnią dobrą (i jedyną!) rundę zaliczył jeszcze w Bełchatowie, czyli w czasach kamienia łupanego. A tacy zawodnicy, jak Żyro, Wolski, Augustyn, czy Salamon powinni być w kadrze na Euro choćby po to, by poczuć atmosferę wielkiej imprezy i obyć się z całym tym klimatem. Wiadomo jednak, że szanse na to, by dwaj ostatni "pojechali" na Euro są równe zero, bo oczywiście nikt nie ma czasu, by pojechać i obejrzeć ich grę na żywo.

Peszko w obecnej formie to nie jest żaden nadzwyczajny zawodnik. Dla mnie to typowy jeździeć bez głowy w stylu "jestem szybki, wypuszczę sobie piłkę i może coś z tego będzie". W polskiej lidze jeszcze się to sprawdzało, na początku jego gry w Bundeslidze też radził sobie nieźle, ale na tą chwilę nie jest to materiał na pierwszy skład.

W przeciwieństwie do wspomnianego Grosickiego, który strzela gole i asystuje regularnie przeciwko największym tureckiej ligi. Już mówi się, że jest nim zainteresowany Galatasaray. Poza tym czytam, że Grosik może grać z Lewandowskim na szpicy. W jednym z ostatnich odcinków Cafe Futbol Grosicki jasno powiedział, że skrzydło to jego pozycja i tam czuje się najlepiej, bo lubi grę jeden na jeden i dzięki temu może wykorzystać swoją szybkość, natomiast tylko w ostateczności może zagrać w ataku.

I jeszcze kwestia Obraniaka. Fakt, aktualnie nie jest on w najwyższej formie, ale jeśli w takiej będzie (a sam do tego dąży, bo chce zmienić klub i grac regularnie), to uważam, że jest on jednym z lepszych naszych zawodników, a co najważniejsze, chyba jako jedyny potrafi dobrze wykonywać stałe fragmenty. Wystarczy przypomnieć sobie jego początki w naszej kadrze. Wtedy jakoś nie była takich narzekań na jego osobę, jak teraz. Wszyscy się cieszyli, że u nas gra i że robi to tak dobrze (a przypomnę, w debiucie strzelił 2 gole)

maly, dobre mecze Obraniaka w reprezentacji można policzyć na palcach jednej ręki. :) Ostatni mecz, za który można go pochwalić odbył się ponad rok temu, z WKS. Jeśli przypomnisz sobie jakiś jeszcze jego wybitny mecz po tym spotkaniu to mnie popraw. :)

Na ten czas uważam jednak, że tacy zawodnicy jak Błaszczykowski, Obraniak, Peszko, czy Mierzejewski w najwyższych formach boją na głowę Rybusa.

Tu się zgadzam, jednak na tą chwilę tylko Błaszczykowski prezentuje, mimo grzania ławeczki w klubie, regularnie wysoki poziom w reprezentacji.

No to w takim wypadku nie powinien grać też Błaszczykowski ;)

Z tym, że tak jak napisałem wyżej - Kuba nawet gdy nie gra w Dortmundzie potrafi pociągnąć grę reprezentacji, w przeciwieństwie do w.w. Francuza. Oczywiście liczę na to, że wszyscy ławkowicze pokażą ambicję i zmienią kluby, ale nie ma pewności, że Obraniak, czy Matuszczyk nagle eksplodują z formą. Choć za tego drugiego mocno trzymam kciuki.

No toś się popisał. Garguła, jak już wspomniałem, zagrał pierwszy dobry mecz od stu lat, a Małecki nie grał w piłkę praktycznie od 2 miesięcy, ale do reprezentacji trzeba ich brać. Nadałbyś się na prezesa któregoś z polskich klubów, którzy po 3 przyzwoitych meczach chcą sprzedawać zawodników za miliony ojro.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/99/#findComment-267481

Dla mnie żartem jest wymienianie w tym gronie Garguły (rozumiem, że ta kandydatura wynika z bardzo dobrego meczu Guły z Odense). Garguła ostatnią dobrą (i jedyną!) rundę zaliczył jeszcze w Bełchatowie, czyli w czasach kamienia łupanego.

Ja mam trochę słabość do Garguły, bo bardzo go lubię i zawsze uważałem, że taki rozgrywający jest nam w kadrze potrzebny. Jednak napisałem, że Garguła nie jest teraz w formie, a chodziło mi właśnie o jego formę z Bełchatowa (bo liczę, że jeszcze do niej wróci ;) )

A tacy zawodnicy, jak Żyro, Wolski, Augustyn, czy Salamon powinni być w kadrze na Euro choćby po to, by poczuć atmosferę wielkiej imprezy i obyć się z całym tym klimatem. Wiadomo jednak, że szanse na to, by dwaj ostatni "pojechali" na Euro są równe zero, bo oczywiście nikt nie ma czasu, by pojechać i obejrzeć ich grę na żywo.

Dziś była o tym mowa w Cafe Futbol, ale mówili tam o Martinie Kobylańskim, czyli wielkim talencie z Cottbus, który nie wie jeszcze na jaką reprezentację się zdecydować. I ja się w sumie zgadzam z tym, że Smuda mógłby zabrać paru takich młodych zawodników, jak napisałeś, dla doświadczenia klimatu takich mistrzostw. W studiu jednak słusznie powiedzieli, że to wszystko zależy od polityki trenera, a jak widzimy, Smuda wyraźnie woli stawiać na tych bardziej doświadczonych zawodników, takich którzy mogą grac w pierwszym składzie. Czy dobrze? Ocenimy po Euro :P

Peszko w obecnej formie to nie jest żaden nadzwyczajny zawodnik. Dla mnie to typowy jeździeć bez głowy w stylu "jestem szybki, wypuszczę sobie piłkę i może coś z tego będzie". W polskiej lidze jeszcze się to sprawdzało, na początku jego gry w Bundeslidze też radził sobie nieźle, ale na tą chwilę nie jest to materiał na pierwszy skład.

W przeciwieństwie do wspomnianego Grosickiego, który strzela gole i asystuje regularnie przeciwko największym tureckiej ligi. Już mówi się, że jest nim zainteresowany Galatasaray. Poza tym czytam, że Grosik może grać z Lewandowskim na szpicy. W jednym z ostatnich odcinków Cafe Futbol Grosicki jasno powiedział, że skrzydło to jego pozycja i tam czuje się najlepiej, bo lubi grę jeden na jeden i dzięki temu może wykorzystać swoją szybkość, natomiast tylko w ostateczności może zagrać w ataku.

Tyle, że ja nigdzie nie napisałem, że Grosicki jest słabszy od Peszki. Akurat tu się zgadzam, że Peszko to jeździec bez głowy i też wolałbym na tej pozycji Grosickiego (jest to jeden z niewielu zawodników, których brakuje mi w kadrze i uważam, że są potrzebni).

Z tym, że tak jak napisałem wyżej - Kuba nawet gdy nie gra w Dortmundzie potrafi pociągnąć grę reprezentacji, w przeciwieństwie do w.w. Francuza. Oczywiście liczę na to, że wszyscy ławkowicze pokażą ambicję i zmienią kluby, ale nie ma pewności, że Obraniak, czy Matuszczyk nagle eksplodują z formą. Choć za tego drugiego mocno trzymam kciuki.

Na tą chwilę, też uważam, że Obraniak nie nadaje się do pierwszego składu, ale jak mówiłem wcześniej, jeśli zmieni klub i złapie formę, to widzę go w pierwszym składzie. Jeśli nie, to nawet jeśli Smuda go nie powoła na Euro, nie będzie mi go żal (nie walczyłeś o odzyskanie formy i miejsce w zespole, twój pech).

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/99/#findComment-267488

Dziś była o tym mowa w Cafe Futbol, ale mówili tam o Martinie Kobylańskim, czyli wielkim talencie z Cottbus, który nie wie jeszcze na jaką reprezentację się zdecydować. I ja się w sumie zgadzam z tym, że Smuda mógłby zabrać paru takich młodych zawodników, jak napisałeś, dla doświadczenia klimatu takich mistrzostw. W studiu jednak słusznie powiedzieli, że to wszystko zależy od polityki trenera, a jak widzimy, Smuda wyraźnie woli stawiać na tych bardziej doświadczonych zawodników, takich którzy mogą grac w pierwszym składzie. Czy dobrze? Ocenimy po Euro :P

Zgadza się, aczkolwiek w tym samym Cafe Futbol był wywiad z Franzem, który powiedział, że buduje drużynę także z myślą o przyszłości, jeśli odejdzie to kolejny selekcjoner będzie miał gotową, ułożoną drużynę na lata. Czyli jak dla mnie jedno łączy się z drugim. Ale czego Nikoś to już nie mówił.. :)

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/99/#findComment-267494

@luk sorry ale wg mnie Gargula > Polanski i Małecki > Obraniak. Ale temat obcokrajowców w naszej kadrze był już poruszany, wiec darujmy se. Rozumiem ze porównanie mnie do prezesa ma służyć za żałosna prowokacje? Post z telefonu, za błędy przepraszam. :)
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/99/#findComment-267501

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Dodaj nową pozycję...