Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Pilka nożna - dyskusja ogólna

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Borussia dała naprawdę świetny mecz pokonać Bayern na wyjeździe?w tym sezonie chyba tylko oni tego dokonali.Martwi jednak że w tak ważnym meczu (pierwszym meczu o mistrzostwo ?) ani minuty nie zagrał kapitan rep. i podpora na euro 2012 kuba błaszczykowski chyba powinien sobie poszukać innego klubu i to już zimą bo jeśli dalej będzie siedzieć na ławce w dortmundzie to jego forma w czerwcu może nas mocno zawieść
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/98/#findComment-265473

• Odpowiedzi 6,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• maly619

648

• Euz

359

• Bastian

325

• NalepRKO

272

Top użytkownicy w tym temacie

Manchester City vs Newcastle United

Dwie rewelacje tego sezonu spotkały się w meczu na szczycie 12 kolejki. Mecz mógł się podobać i umocnił pozycję City w gronie największego kandydata do mistrzostwa. Grają świetnie, widowiskowo i skutecznie, a w tym spotkaniu mierzyli się z drużyną mającą najlepszą defensywę w lidze. I to właśnie po błędach w obronie Sroki straciły dwa pierwsze gole. Ryan Taylor rozgrywał najgorsze 45 minut w swojej karierze. Najpierw po jego ręce padła bramka z karnego, a w następnej akcji zgubił krycie, źle przyjmował piłkę i w konsekwencji Richards zdobył gola do szatni. Goście nie grali źle. Mieli swoje okazje (min. słupek Ben Arfy), ale to City dobili ich kolejnym strzałem z karniaka i bramka Goslinga w końcówce była już tylko na otarcie łez. City wydają się być nie do zatrzymania. Na 12 spotkań wygrali 11! Kryzys w końcu ich dopadnie, ale na dzień dzisiejszy nie ma drużyny, która może im zagrozić.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/98/#findComment-265476

Nigdy tak nie mówiłem i nigdy tak nie myślałem. Po prostu zadziwia mnie forma Roberta. Aktualnie spisuje się on fantastycznie i wszystko mu wychodzi i widać jak fantastycznie się rozwinął. Robert z tego sezonu, a Robert z poprzedniego, to dwaj inni zawodnicy.

Bo już ogarnia styl gry tej ligi, różni się od każdej innej w Europie, najwyższa średnia bramek na mecz. W zeszłym sezonie również mało grał, nie miał jak się szybko przyzwyczaić, a teraz gra od początku i wychodzi mu to świetnie. W mojej opinii Bayern nie dominował, po prostu dłużej był przy piłce, co nie znaczy, że miał wiele okazji do strzelenia bramki. Druga połowa była zdecydowanie lepsza, więcej dynamiki i kontr. Tylko sędzia jakiś dziwny, głupoty gwizdał, a ewidentnych przewinień nie.

A za tydzień Schalke :twisted:

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/98/#findComment-265477

• Urządzenie:  Windows

A za tydzień Schalke :twisted:

E tam, wcześniej Arsenal i dalsza walka o LM ;P

Ogólnie, przesrany kalendarz ma teraz BVB. Trzy tak ważne mecze, co 3 dni, a każdy przydałoby się wygrać. Daje to małą nadzieję, ze przy zmęczeniu kogoś z podstawy, trener postanowi skorzystać z Kuby Błaszczykowskiego. Martwi jednak, że wczoraj nie było go nawet na ławce rezerwowych. Słyszałem nawet o konflikcie, z powodu wywiadów Kuby w polskiej prasie, a w Niemczech niezbyt pozytywnie odbierane jest takie bieganie do prasy.

Ogólnie jestem pewien, że Kuba zmieni klub zimą. Ciekaw jestem tylko na co się zdecyduje. Ostatnio czytałem o Wiśle, ale Kuba to zdementował i bardzo dobrze, bo powrót do naszej ligi nie byłby dobrym krokiem, zwłaszcza, że Kuba ma już jakąś markę w Bundeslidze i myślę, że mógłby spokojnie odejść do jakiegoś przeciętniaka typu Mainz i tam być czołową postacią.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/98/#findComment-265478

BVB - Schalke, czyli wielkie Derby Zagłębia Ruhry.

Już na początku zaskakujące i pozytywne informacje, bo:

- od początku gra Kuba (mały szok)

- nie komentuje Hajto :D

Dortmund dominował w tym meczu całkowicie i wygrał to spotkanie 2-0. Trójka Polaków grała bardzo dobrze. Lewandowski strzelił gola na 1-0 i był aktywny, Piszczek także bardzo dobry mecz, czy to ze strony obrony, czy ataku, no i na koniec Kuba, dla którego była to wielka szansa. Trzeba powiedzieć, że Kuba zagrał bardzo dobrze. Był aktywny w ataku, miał parę fajnych dośrodkowań, ale co bardziej zaskakujące, bardzo dużo pracował w defensywie i to z dobrym skutkiem. Czyżby Klopp zmotywował go do pracy nad tym aspektem? Na to wygląda ;)

Dzięki temu BVB wskakuje na fotel lidera wyprzedzając Gladbach, które po wczorajszej wygranej z Koln wskoczyło na pierwsze miejsce. Wszystko jednak do jutra, bo jutro Bayern wygra z Mainz i wróci na swoje miejsce (mam nadzieję ;P)

[ Dodano: 2011-11-27, 19:48 ]

(mam nadzieję ;P)

No i kur... wykrakałem. Całę szczęście, że w tym samym czasie leciało F1, bo aż żal była patrzeć na to jak gra Bayern. Żenująca gra, brak rozgrywającego, obrońcy porażka totalna, w ataku całkowity brak skuteczności (bo dwa gole, to Van Buyten ze stałych fragmentów, a nie mówię o tym, że jeszcze z dwie sety miał :P), a do tego brak jakiejkolwiek reakcji trenera, który nie wpuszcza z ławki, np. Robbena, czy dodatkowego napastnika.

Bałem się tego dnia i miałem nadzieję, że nadejdzie jak najpóźniej. Mam jednak nadzieję, że to tylko chwilowy kryzys i szybko wrócimy do swojej gry, by gonić rywali z przodu.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/98/#findComment-266460

Rosja, Grecja i Czechy. Losowanie to jest jakiś dar od niebios. Dzisiaj Przegląd Sportowy zabawił się w wytypowanie grupy marzeń i trafili wszystkie drużyny. Można dyskutować, czy z ostatniego koszyka lepsza byłaby Irlandia, ale i tak nikt nie może narzekać. Jeżeli tym razem nie uda nam się wyjść z takiej grupy to nie uwierzę, że nasza drużyna osiągnie jeszcze jakikolwiek sukces międzynarodowy. Dobrze się stało, że na otwarcie zagramy z Grekami. Nieźle nam z nimi idzie i nawet wygraliśmy w meczu kontrolnym przed ich triumfem w Euro '04. Co w takiej sytuacji mogą myśleć kibice Niemiec, Danii, Holandii i Portugalii? Grupa B jest zdecydowanie grupą śmierci.
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/98/#findComment-267252

Jebnac trzeba na otwarcie Grekow. 10-3-2 to nasz bilans z nimi, wiec nawet on podpowiada, ze jestesmy faworytami. Mam do nich jakas niechec (coz bede gadal - nienawidze brudasow), wiec bede pewnie krzyczal przed TV podwojnie. Dalej Rosjanie, z ktorymi mozna ugrac remis, a na koniec triumf nad przecietnymi Czechami... ... ... ... ... A tak na serio, to pewnie wstyd bedzie nam nie wyjsc z tej grupy. Nie dosc, ze mamy handicap grajac u siebie, to jeszcze nieudacznicy sie trafili. Z Grekami Wawrzyniak sie 8x przewroci, a Arek dostanie czerwona kartke. Za Glowackiego wejdzie do srodka obrony Wasilewski, ktory pokaze brak zgrania z naszym Polsko-Francuskim Perquisem, i Rosjanie nas zbija. Na koniec zostana nam Czesi, gdzie Lewandowski strzeli ze 2 bramki, zeby komentatorzy mogli pogadac

"No Wlodku... Jak on sie tak bedzie rozwijal to za 4 LATA mamy szanse cos ugrac na wielkiej imprezie"

Juz widze jak Franek S. bedzie gadal po Mistrzostwach, ze Polacy udawali Greka w tej Czeskiej komedii

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/98/#findComment-267255

"Ku, kurde, znowu jesteśmy w grupie śmierci." A tak na poważnie to lepiej trafić chyba nie można było, chociaż szczerze mówiąc, chciałem, by z nami byli również Niemcy. Według mnie najtrudniejszym przeciwnikiem jest Rosja. Liczę/Mam nadzieję, że wyjdą z grupy (chociaż..) taka grupa + gra u siebie, musi być dobrze!!!

Jeżeli tym razem nie uda nam się wyjść z takiej grupy to nie uwierzę, że nasza drużyna osiągnie jeszcze jakikolwiek sukces międzynarodowy.

Zgadzam się!

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/98/#findComment-267256

Śmiesznie trochę, bo jak nie wyjdą to wstyd będzie jeszcze bardziej spotęgowany.

Mimo wszystko liczę nawet na te 3 remisy i wyjście.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/98/#findComment-267267

• Reputacja:   2
  • Urządzenie:  Android

Szkoda, że nie gramy otwarcia z Czechami, bo wydaje mi się jakoś, że to dla nas byłby najwygodniejszy rywal na początek, a tak to jest ryzyko, że zagramy z nimi w meczu o honor.

Grecja ogólnie jest jak dla mnie w chuj nie wygodnym zespołem, nie trawię ich gry i naprawdę strasznie boję się o to, że Smuda się obsra na ławce przy tym meczu otwarcia i kilku naszych grajków też i będzie po zawodach. Niemniej jednak popieram was i jeżeli teraz nie awansujemy, to będzie zmarnowana największa szansa.

Ogółem to przy dobrych wiatrach, jeżeli piłkarze nie spalą się psychicznie, nie będą drętwi i nie obudzą się dopiero jak będziemy przegrywać 0-3, to jest szansa wyjść z grupy, ale nie będę budował w sobie jakiejś wielkiej nadziei, bo jako dzieciak bardzo liczyłem na awans w Korei, później w Niemczech i na ostatnim EURO i skończyło się jak skończyło, więc wolę mieć miłą niespodziankę i niech każdy z piłkarzy zagra turniej swojego życia chociaż jak pomyślę o Głowackim czy....a dobra, nie będę się gotował :)

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/98/#findComment-267274

Nie podoba mi się ta grupa...ciekaw jestem ilu kibiców przyjdzie na mecz Polska vs Czechy (kompletu bym się nie spodziewał) Zwłaszcza po tym co odwala Pan G. Lato i jego współpracownicy z PZPN'u. Jak można się domyślać, pod względem sportowym szansę walczyć na równi z Grekami czy też Czechami...spodziewałbym się także niekiepskiego meczu z Rosją (niekiepski to nie zawsze przegrany) Ogólnie to oglądałem i się śmiałem z tego losowania...w życiu nie spodziewałbym się spełnienia marzenia dziennikarzy o "grupie marzeń" Bardziej spodziewałem się Niemców i Francuzów w naszej grupie. Gdyby zdarzyła się jakaś większa wpadka (nie daj boże) to równałoby się z kompromitacją na Euro...Z drugiej strony cieszę się, jak już pisałem możemy walczyć jak równy z równym, ale nie tylko dlatego, moja radość jest spotęgowana bo gdzie jak nie przeciwko Czechom, Grekom mamy testować młodego Żyro, Małeckiego czy też Wolskiego?

W ogóle to śmieszne to co stało się w grupie Ukrainy...nie zazdrościmy im, nie spodziewałbym się wyjścia drugiej drużyny gospodarzy z grupy. Francja, Anglia, Szwecja to nie ten poziom...tak przynajmniej mi się wydaje. Ale tam na początku nie martwiłbym się o frekwencję, każdy przyjdzie zobaczyć Francuzów i Anglików przeciwko Ukraińcom. Pod względem promocyjnym dobra grupa, ale pod względem umiętności nieosiągalna dla naszych sąsiadów.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/98/#findComment-267275

• Reputacja:   2
  • Urządzenie:  Android

Nie podoba mi się ta grupa...ciekaw jestem ilu kibiców przyjdzie na mecz Polska vs Czechy (kompletu bym się nie spodziewał)

Bez jaj, na EURO, nieważne jaka stawka spotkania będzie musi być komplet.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/98/#findComment-267278

Ważne, żebyśmy nie przesadzili z mówieniem, że nasza grupa jest łatwa, bo na Euro nie ma łatwych rywali. Jeśli jednak chcemy pokazać, że jesteśmy coś warci, to mamy do tego idealną okazję wychodząc w ładnym stylu z tej grupy (chociaż wtedy pewni i tak pojawią się głosy, że co to za grupa i że każdy by z niej wyszedł. Cóż, Polska).

Mnie trochę martwi kwestia powiedziałbym marketingowa. To do Ukrainy jadą najlepsze drużyny świata. U nas tak właściwie będzie jeden hit: Hiszpania - Włochy. No i kolejna sprawa, u nas będą drużyny takich państw jak Grecja czy Irlandia, czyli te najbardziej zadłużone. Może to wpłynąć właśnie na frekwencję, choć mam nadzieję, że tak się nie stanie.

Oczywiście, nie byłbym sobą, gdybym nie powiedział paru słów o grupie do jakiej trafili Niemcy :) Nie ma wątpliwości, że jest to grupa śmierci, z czego... się cieszę. Wierzę w to, że Niemcy poradzą sobie w tej grupie i dzięki temu jeszcze dobitniej pokażą, że Mistrzostwo Europy jest w tym roku ich. I dzięki temu nikt nie powie, że mieli farta, że gdzieś ktoś im pomógł, bo jeśli zagrają na swoim najwyższym poziomie, to jestem pewien, że nawet Hiszpania nie da sobie z nimi rady.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/98/#findComment-267280

Hipotetycznie najłatwiejsza grupa. Jestem bardzo ciekawy co dzisiaj powiedzą piłkarze oraz opinia publiczna.

Ciekawi mnie też opinia na temat grup, piłkarzy reprezentujących kraje które są w grupie z polską oraz też piłkarzy reprezentujących kraje z innych grup :) .

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/98/#findComment-267300

Patrząc na grupę zastanawiam się czy na pewno Kręcine wyrzucili. :D Praktycznie lepiej być nie mogło, jednak.. jestem sceptycznie nastawiony. W 2006 roku grupa też nie była mocna - wystarczyło pokonać Ekwador i Kostarykę by się znaleść w fazie pucharowej.. wszyscy wiemy jak się skończyło. Euro 2008 - umoczyliśmy wczystkie mecze, a z grupy dało się wyjść. Co do Euro w Polsce nie nastawiam się na sukces. Gra reprezentacji pozostawia wiele do życzenia, oraz popełniane jest wiele błędów. Np. zanim piłkarz z zagranicy zmieni obywatelstwo to dostaje zapewnienie, że będzie grać w reprezentacji. :???: Nie powinno być odwrotnie? Najpierw niech robi obywatelstwo, później zależnie od gry dostanie powołanie, albo nie. No i nie są powoływani ci ludzie co powinni? Gdzie jest Artur Boruc, któremu bardzo dobrze idzie w Serie A? Co z Grosickim, podobno ma dobrą formę w lidze Tureckiej? Co w reprezentacji robi taki człowiek jak Obraniak? No i jak mówił Kołtoń - z taką reprezentacją nie ma jak się utożsamiać, nie lepiej stawiać na polaków? Żyro, Garguła, Małecki, Rybus - tak dla przykładu. Jeszcze dochodzą do tego plotki, że Smuda ma objąć Wisłę.. :lol:

A tym, którzy uważają, że Polska na lajcie powinna przejść powiem tak..

Czechy z tego co wiem budują drużynę. Ostatnio wygrali 4-0 z Ukrainą, drużyną o poziomie podobnym do naszego.

Rosja jest lepszym zespołem, po prostu. Ma lepszych zawodników.. mimo to nie skreślam Polski.

Z Grecją powinniśmy wygrać..

Polska nie wygrała z drużyną z Euro żadnego meczu podczas sparingów! Naprawdę ciężko to widzę.

PS: Podczas wywiadu trener reprezentacji Rosji nie był w stanie wymienić żadnego polskiego piłkarza.. :/

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/98/#findComment-267324

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Dodaj nową pozycję...